Power Rack – 5 af de bedste power racks i 2024

En power rack er et større firkantet stativ, med forskellige indbyggede funktioner, og oftest fremstillet i stål.

Med en power rack derhjemme, har du utallige træningsmuligheder, både med og uden vægt. Det er et multifunktionelt træningsudstyr, som som er tæt på uundværlig, i et veludstyret homegym.

Power racks bliver ofte kaldt forskellige ting, som f.eks power cage og squat rack, men en rigtig power rack er ikke det samme, som f.eks en squat rack.

Power racks i denne guide


Herunder kan du læse meget mere, om hver enkel power rack. Vi har gennemgået alle fem modeller, fundet anmeldelser og sammenlignet dem, for at finde dem vi anbefaler.
 

MasterFit X-fit Cage (Bedst til hjemmetræning)

MasterFit X-fit Cage (Bedst til hjemmetræning)Med Cage princippet får du et stativ, der egner sig for crossfit, funktionel træning og tungere styrketræning.

Du kan med andre ord træne flere muskelgrupper.

Master X-fit Cage muliggør belastninger af dine ryg- og skulder muskler, triceps og biceps samt lår og benmuskulaturen.

Der kan næppe herske tvivl om, at X-fit med sin alsidighed og konkurrencedygtige pris, er det rette for den fitnessbevidste forbruger, som ikke vil bruge en formue.

Træning kan være mange ting, men går du videnskabeligt til værks, tager du naturligvis din styrketræning seriøst, og opbygger en proteinrig kostplan, der naturligt hjælper til med, at øge musklernes volumen.

Power cage med op til 500 kg belastning

MasterFit X-fit cage leveres med justerbare holdere og sikkerhedsstøtter – de såkaldte ”Spot bars” på udenbysk.

Landmineprincippet kan praktiseres, fordi det er muligt, at montere en nedtræksstation (Lat Pull).

Hertil kommer, at der er flere fæstningspunkter for træningselastikker og andet tilbehør, der altid kan passe til brugeren. Fæstningspunkterne er forbilledlige, når det kommer til øvelser med træningselastikker, hvor kropsvægten bliver en del af belastningen.

Fremstillet i 2 mm. stål, borger det for, at den tåler de tunge belastninger. De indbyggede sikkerhedsstøtter kan klare en belastning, på op til 500 kg. Hertil kommer, at den maksimale vægt ved knæbøjninger, er 350 kg., hvilket gør den velegnet til træning, i forbindelse med elitesport.

Du får rigtig meget for dine penge med MasterFit X-fit, og trods den lavere pris, får du stadig et solidt fitnessudstyr, som kan holde helt op til 500 kg. MasterFit X-fit egner sig perfekt til den seriøse hjemmetræner.

Specifikationer

 • Maksimal vægt / stativ: 500 kg
 • Maks vægt ved knæbøjninger: 350 kg.
 • Vægt: 90 kg
 • Dimensioner L x B x H: 160 x 160 x 210 cm
 • Mulighed for at montere nedtræksstation (Lat Pull)
 • Produceret i 2 mm stål

 

Til Butik


 

Tunturi WT60 Crossfit rack (Bedste billige rack)

Tunturi WT60 Crossfit rack (Bedste billige rack)Tunturi WT60 Cross Fit Rack er en udmærket tilføjelse, når det kommer til vægttræning i hjemmet, ligesom den, takket være sine håndterlige dimensioner, passer ind i de fleste homegyms.

Tunturi WT60 Cross Fit Rack er fremstillet som en stabil, ramme i mat sort, der tilbyder sin bruger 24 forskellige muligheder, grundet af de påmonterede holdere, til håndvægte og den indbyggede sikkerhedsanordning.

Racken leveres med fire øvre og to nedre, forkromede holdere til en vægtstang.

Til vægtskiverne er der fire holdere, og endeligt er der to J-greb og en overligger, bøjet to steder med henblik på, at løfte brugeren, til den optimale højde.

Dip bars og en integreret pull-up bar, er inkluderet i leveringen, så du kan træne med, din egen kropsvægt på forskellige måder.

Justerbar træningsbænk, vægtstang og vægte, f.eks ved køb af et vægtsæt, er nødvendige for, at man kan får det fulde udbytte af træningen; bemærk her, at disse skal tilkøbes.

Øvelser i Tunturi power racks

Øvelser i Tunturi power racksDe mange muligheder gør, at man kan gennemføre, en lang række styrkeøvelser, som f.eks. dødløft og squats. Med tilføjelsen af en justerbar træingsbænk, kan brystet også trænes, i forskellige positioner, ved anvendelse af bænkpres-princippet.

Med holdere til en vægtstang, gennemføres squats, dødløft og lunge ved knæbøjning.

Dips muliggøres ved de to påmonterede J-greb.

Den tværgående øverste overligger, med to bøjninger, der løfter brugeren til den optimale højde, over gulv gør, at man kan man gennemføre pull ups og hængende ben bøjninger.

Samtlige af disse øvelser, borger for en yderst alsidig træning af de store muskelgrupper i ryg, bryst og lår, armene og maven.

Specifikationer        

 • Størrelse L x B x H: 176 x 118 x 225 cm
 • Maksimal brugervægt/træning: 180 kg.
 • Pull up bar
 • Holdere vægtstænger, håndvægte & skiver
 • Justeringer: 24 niveauer
 • Forkromede, stålstænger, stålramme
 • Kraftig, mat sort, pulverlakering

 

Til Butik


 

Abilica PowerRack 8005 (Bedst i test)

Abilica PowerRack 8005 (Bedst i test)Denne power rack lever fuldt ud op til sit image, som den bedste i test. Ingen tvivl om, at Abilicas Power Rack 8005, er særdeles vigtig i hjemmefitnessen.

Især vægtløft og power lift, er vigtige træningsformer i forbindelse med Abilica modellen.

Abilicas power rack 8005 er det sublime, når det kommer til forskellige øvelser. Faktisk kan du udføre helt op til, omkring 60 forskellige øvelser, med Abilica 8005.

Solid power rack med smarte funktioner

Med Abilica’s PowerRack 8005, har du en effektiv og kraftig power rack, der også udmærker sig ved sine bevægelige håndtag, der er nyttige i forbindelse med pull-ups og chin-ups øvelser.

Vægten på stativet er 240 kg, hvilket borger for en solid power rack, og med en maksimal vægt på 300 kg pr. forankringspunkt, kan du være sikker på, at stativet er bygget ekstremt solidt. Og det giver dig mulighed for, de helt tunge løft.

Endvidere er der beslag til det, fitnessfolket kalder en landmine. Landminer er skam ikke et krigsredskab. Man finder dem overalt, i de bedre udstyrede fitnesscentre.

En landmine er en vægtstang, der er blevet skubbet ind i et hjørne, eller den befinder sig i, en smart forankring til gulvet, med en vægt i den modsatte ende af stangen.

Abilicas power rack med 50 mm vægtstænger, og flere forankringspunkter til elastikker, samt opbevaring til 50 mm vægtskiver, muliggør denne træningsform.

Der er desuden også monterede, et “slide and twist” beslag til vægtstængerne, som nok så praktisk gør det lettere, at justere højden.

Specifikationer

 • 60 dages returret
 • 5 træningsstationer
 • Størrelse L x B x H: 190 x 170 x 230 cm
 • Vægt: 240 kg
 • Solide profiler i 80 x 60 x 30 mm
 • Vægtskiver og stænger: 50 mm.
 • Op til 300 kg belastning pr. forankringspunkt

 

Til Butik


 

Crossmaxx Power Rack (Bedste PRO valg)

Crossmaxx Power Rack (Bedste PRO valg)Hollandske Lifemaxx begyndte, tilbage i 1977, som familievirksomheden BodyShape. Som udviklingen skred frem, etablerede man Lifemaxx i 2004, der i årenes løb er vækstet til, at blive en af de vigtigste leverandører, af fitnessudstyr i Europa.

Den innovative virksomhed, forsyner fitnesscentre og private træningsstudier, med professionelt og funktionelt fitnessudstyr til intensivt brug.

Lifemaxx vurderes af kendere til, at være konkurrencedygtig på de fleste områder.

Professionelle kendere, der anbefaler valg af dette firmas produkter, fremhæver det robuste udstyr og det smukke design, der er er med i forreste front, når det kommer til de innovative fitnesstrends.

Crossmaxx er navnet på deres serie, af solidt udstyr til, funktionel træning, HIIT og alle former for crossfit træning.

Lifemaxx’s Crossmaxx Power Rack

Lifemaxx's Crossmaxx Power RackCrossmaxx Power Rack er et ideelt rack til hjemmefitnessen, fitnesscentrene og genoptræningscentrene.

Ikke nok med, at racken tager sig godt ud, med sin professionelle atletisk inspirerede udseende, skal vi ikke glemme, at vi her har et særdeles robust og holdbart rack.

Dette skyldes den pulverlakerede kraftige ramme, hvor der er anvendt stålprofiler på 10×10 cm. Det giver en, usædvanlig robust konstruktion.

Hvis du vil træne med de helt tunge vægte, så er Crossmaxx et særdeles godt valg, til din styrketræning.

Crossmaxx Power Rack tilbyder sine brugere, et væld af muligheder, på grund af en række funktioner og det medfølgende tilbehør.

Vær dog opmærksom på, at vægtskiverne, platformen, power chains og vægtstangen på billedet, ikke følger med ved et evt køb, af denne power rack. Det er tilkøb.

Specifikationer

 • Solide profiler på 10 x 10 cm
 • Størrelse L x B x H: 195 x 135 x 250 cm
 • Vægt: 337 kg
 • To sæt kraftige J-greb med to justerbare løftepositioner.
 • Sikring af påsvejsede holdere
 • Integrede pull up bar
 • Fire bevægelige båndpløkker til løft.
 • To pull-up positioner
 • En samlet kernetræner
 • Ekspansionsmuligheder med en dip station eller en landmine fæstning
 • Otte hager forbundet med hovedrør til opbevaring af olympiske 50 mm vægtskiver
 • Opbevaring til et Power Chain-sæt

 

Til Butik


 

Nordic Fighter NF Power Rack

Nordic Fighter NF Power RackDa Motion-online testede Nordic Fighther sortimentet, fra det svenske aktieselskab af samme navn, indtog Nordic Fighter NF Power Rack, en fornem førsteplads, ud af Nordic Fighters produkter og en 13. Plads, ud af 16 forskellige brands, indenfor power racks.

Nordic Fighter NF Power rack kan fås billigt, og dette træningsredskab udmærker sig først og fremmest ved, dels dets robusthed med en lang levetid, og dels anvendelsesområderne.

Racken finder anvendelse i mindre omgivelser, som f.eks. hjemmefitnessen og sportsklubbers motionsrum.

Alsidig træning

Klart er det, at den bevidste motionist og sportsudøver går efter, at få trænet samtlige muskelgrupper.

Det er en populær misforståelse, når man tror, at bestemte sportsgrene kun, kræver træning af bestemte muskler. Dette er forkert, fordi muskler så at sige, griber ind i og understøtter hinanden.

Endvidere er der det universelle, omkring udholdenhed og evnen til, at intensivere måske endda eksplodere, i en spurt. Dette kræver alsidig optræning, af samtlige muskler.

Power racken kan anvendes I forbindelse med, alle former for øvelser, der involverer vægtstænger med påsatte skiver.

Man kan således træne benmuskulaturen ved, at bøje benene med vægtstangen på skuldrene. som i en squat rack, ligesom man kan træne triceps, armene, skuldrene og ryg samt brystmuskulaturen (Bænkpres med smalt eller udvidet greb).

Bænkpres princippet handler om grebet på vægtstangen. Det er en øvelse for brystmuskulaturen, skuldrene og triceps, men afhængigt af, hvordan man varierer sit greb om stangen, kan andre muskler komme ind I billedet.

Bænkpres med smalt greb, rammer pectoralis-musklerne således, at man træner indersiden af brystmuskulaturen, (“kavalergangen”).

Det skal fremhæves, at NF Power Pack med en Chin Up Bar i toppen, muliggør pull ups og andre øvelser, der har med kropshævninger at gøre.

Vil man træne dips, skal man tilkøbe og montere, en dip bar på siden af racken.

Konstruktionen

Power Racken er mere sikker, fordi man kan stå ‘inde’ i racken. Vægtstangen kan genplaceres på holderne, så man ikke så let kommer tiln at tabe stangen eller vælter bagover med den.

Det er en ulempe, at der ikke er påmonterede holdere til vægtskivernen efter endt brug

Specifikationer

 • Størrelse L x B x H: 137 x 120 x 216 cm
 • Vægt: 82 kg
 • 60 mm profiler
 • Maksimal vægtbelastning/træning: 200 kg
 • Sikkerhedsholdere
 • Fastboltning

 

Til Butik

 

Hvad er en power rack?

Hvad er en power rackDet tager sig for nybegynderen drabeligt ud, når denne første gang træder ind i fitnesscentret.

Det store firkantede stativ, med alle de mange stænger, holdere, håndtag og lignende, ser ud til at være meget komplicerede.

Det er faktisk så stort, at det mht. transport af ”monstrummet” er sådan, at nogle leverandører tilbyder containertransport.

Men det er egentlig, et ret simpelt stykke træningsudstyr. Det er intet avanceret teknologi, indblandet her.

Hver pind, stang og håndtag har sin funktion, og øvelser som squats, bænkpres, pull ups, overhead press, dead lifts og lignende er blandt de mest populære. Men man kan udføre mange flere, faktisk kan du udføre op til 60 øvelser, i de mest veludstyrede power racks.

Med instruktørens hjælp, og en behersket begyndelse, af et træningsprogram, vænner man sig hurtigt til dette træningsredskab.

Ingen tvivl om, at man med en power rack får muligheden, for effektivt og sikkert, at udføre tunge vægtstangsøvelser, og træning ved kropsvægten alene.

Smag og behag, er forskellige fra person til person. Men hvad end du foretrækker – måske kan du lide at træne alene, eller du vil hellere træne sammen med en ven, konen eller dit ældste barn.

Her er det virkeligt bekvemmeligt, at have uhindret adgang til en power rack derhjemme.

Hvilke træningsmuligheder har du?

Typisk er noget af det første, man ser, de påmonterede holdere og greb til vægtstænger, håndvægte og vægtskiver.

Vægtstangen udgør i sig selv en vægt, – ofte 10 kg – der uden påsatte vægtskiver, kan indgå i udholdenhedstræning, baseret på mange gentagelser.

Dette kendes også som aerobt arbejde, eller en vægttræning baseret på lav intensitet og lav belastning, mens det hårde og tunge arbejde, ofte kaldes anaerobt arbejde.

Vægtskiverne med forskellige belastninger, f.eks. 2,5 kg, 5 kg, 10 eller 20 kg, sættes parvis på vægtstangen.

Holderne på racken, der er justerbare, kan tilpasses forskellige højder og arbejdsstillinger. De faste holdere er, til opbevaring af håndvægte og vægtskiver, der ikke er i brug.

Ud over dette, ser man ofte sikkerhedsstænger, der giver en stabil og sikker ramme, omkring øvelserne.

Hvad er forskellen på en power rack og en squat rack?

Forskellen på power racks og squat racks er, hvor en ægte squat rack kun er til at squatte, så er en power rack meget mere alsidig, med utallige træningsmuligheder.

Racks til udelukkende at squatte med, består af kun to holdere, med plads til en vægtstang, og som kan justeres til forskellige højder, mens power racks består af et helt bur, fyldt med træningsmuligheder til forskellige kategorier af træning.

En power rack optager derfor meget plads, sammenlignet med squat modellen.

Hvorfor skal jeg købe power racks?

Hvorfor skal jeg købe power racksØvelser med frie vægte fordrer, at man kan sætte vægtstangen, på plads i power racken, når man ikke længere kan løfte vægten.

På den måde kan du bedst muligt undgå skader og uheld i form af, at du taber en vægtstang eller falder bagover.

Fordelen ved en power rack er, at den giver dig chancen for, at gennemføre forskellige øvelser, ved siden af de ofte anvendte squat-øvelser, dødløft og bænkpres.

Racken kan naturligvis anvendes til bænkpres, og som antydet, kan træning ved hjælp af egen kropsvægt, f.eks. skulderpres og pull-ups, også indgå i øvelserne. Dette sker ved hjælp, af en tværgående overligger foroven på racken, eller påsatte greb nede ca. midt på racken.

Hvis I, som ledere og fitness instruktører i et fitnesscenter eller en sportsklub, eller som hjemme-bruger ved, at I / du vil købe en power rack, kan læsning af ovenstående anmeldelser medvirke til, at I træffer det rigtige valg.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken er den bedste power rack?

Vi anbefaler Abilica PowerRack 8005 som det bedste power rack, men der er mange andre modeller på markedet, som også er gode.

Vi anbefaler desuden MasterFit X-fit Cage som bedst til prisen og Crossmaxx Power Rack som det bedste PRO valg.

Hvor meget koster en power rack?

Power racks koster fra omkring 3.000 kr og opad. Desto flere muligheder og desto mere kraftige materialer der er anvendt, desto dyrere bliver det.