Squat rack – De 5 bedste squat stativer

Et squat rack kan have flere formål. Det kan bl.a bruges som et stativ til din vægtstang, squat, bænkpres, pull-ups mm. Overvejer du at begynde på at styrketræne i dit hjem, så vil et squat stativ, være en rigtig god investering for dig.

Med et squat rack kan du, træne stort set alle muskler fra nakken og ned. Uanset om du har til hensigt, at træne hele kroppen eller visse muskelgrupper, så kan et squat rack være, en rigtig god løsning for dig.

Squat racks i denne guide

Med et squat rack kan du flytte fitness centeret hjem til dig selv

Squat er idag en af de mest populære øvelser, da denne øvelse giver meget udbytte for dine ben, lår og baller.

Stativet hjælper dig med, at placerer vægtstangen i den højde, som passer dig, så du hverken skal løfte stangen op, eller bukke dig ned i mellem dine øvelser.

Mange forbinder et squat rack med, de muskuløse trænere i fitness centeret, men det behøver ikke udelukkende, at være til dem.

Går du med tanken om, at få strammet baller og lår op, så kan et squat rack være, et rigtig godt køb for dig.

Der findes mange forskellige typer af squat racks, derfor er det også vigtigt for dig, at finde frem til lige præcis det type squat stativ, som du har behov for.

Vi har derfor har lavet denne guide til dig, så du kan finde frem til det rack, der passer bedst til dig og dine behov.

Uanset om du er på udkig efter et top professionelt power rack, eller et godt tilbud på et squat stativ, så finder du det her.

I denne guide, kigger vi nærmere på de 6 ovenstående squat racks, så du har mulighed for, at finde ud af hvilket, der passer bedst til dine behov.

Abilica Squat stativ (Bedst i test)

Abilica Squatstativ (Bedst i test)Dette er Abilicas svar på et fritstående squat stativ. Abilica er en af de førende producenter inden for træningsudstyr i Norden, og er ejet af norske Mylna Sport AS, som har været i fitnessbranchen i mere end 20 år.

Det fritstående squat rack her er velegnet til, at du kan lave squats, bænkpres, dips mm.

Dette er et justerbar squat stativ. Det gør at det ikke fylder særlig meget, når du ikke bruger det. Det er ideelt, hvis du ikke har særlig meget plads, men stadig ønsker at kunne træne i hjemmet.

Simpelt og stabilt fritstående squat rack til en billig pris

Stativet vejer kun 22 kg, derfor kan de fleste flytte rundt på det uden det store besvær.

Abilica’s squat rack er dog stadig meget stabilt, selvom det ikke vejer mere, og det har en maksimal belastning på 150 kg.

Dette squat stativ kan både bruges til fritstående øvelser, men også til bænkpres, hvilket betyder at du har mulighed for, at træne flere forskellige muskelgrupper i kroppen, såsom for- og baglår, baller, bryst og skuldermuskulaturen samt triceps.

Den største forskel på dette squat stativ og stativet under her, som vi har valgt som bedst til prisen, er at, udover den høje kvalitet på materialerne, dette stativ fra Abilica hænger sammen, med en stolpe på gulvet bagerst på stativet.

Det gør stativet væsentligt mere stabilt og giver en bedre oplevelse når du træner.

Det koster ikke særlig meget, sammenlignet med mange andre stativer, men kvaliteten er stadig i Abilica’s velkendte høje standard.

Alle disse fordele, samt den høje kvalitet gør, at vi synes at dette squat stativ er bedst i test. Helt klart et rigtig godt squat rack.

Specifikationer

 • Vægt: 22 kg
 • Sikkerhedskant på spotterne
 • Maks belastning: 150 kg
 • Dimensioner: L: 79 cm. X B: 157 cm. X H: 164 cm
 • Justerbar squat rack
 • 6 højde niveauer: 108 – 148 cm
 • 7 bredde niveauer: 48 – 128 cm
 • Ramme dimensioner: 60 x 60 cm
 • Leveres med gummifødder

 

Til Butik


 

Odin Fritstående Squat Rack (Bedst til prisen)

Odin Fritstående Squat Rack (Bedst til prisen)Dette smarte fritstående squat rack fra Odin, er designet til hjemmebrug. Det er nemlig nemt, at pakke væk efter brug.

Det smarte ved det består i, at stængerne ikke sidder sammen. Det gør at du nemt kan finde plads til det, f.eks i et skab eller under sengen, når du ikke bruger det.

Det betyder også, at du selv bestemmer bredden på stativet, når det anvendes. Det kan både være en fordel og en ulempe.

Har du vægtstænger i flere længder, er det en stor fordel, men har du kun en længde eller bruger du altid den samme længde, kan du måske finde det lidt besværligt, altid at skulle sætte stængerne med den korrekte afstand imellem.

Du vænner dig dog hurtigt til det, og når du har gjort det et par gange, bør det ikke være et problem.

Hvert ben til stativet måler L:45 x D:51 cm, og kan justeres i højden, fra 103 cm til 168,5 cm, så du lave forskellige øvelser.

Billigt og solidt “bedst til prisen” squat rack

Selvom det er et smart stativ, betyder det ikke at det koster en formue, det er faktisk det billigste squat rack i denne guide. Men selvom det er billigt, så er det stadig solidt.

Det kan holde til en maksmimum belastning på 300 kg, hvilket er rigeligt for langt de fleste.

Spotterne har i øvrigt sikkerhedskant, så vægtstangen ikke triller ud.

Dette squat rack kan klare de fleste øvelser, og kan anskaffes til en virkelig fornuftig pris, uden at der er gået på kompromis med kvaliteten. En sikker vinder af vores ”bedst til prisen”.

Specifikationer

 • LxD på ben pr. stk: 45 x 51 cm
 • Højde fra 103 cm til 168,5 cm
 • Maksimal vægtbelastning: 300 kg.
 • To-delt

 

Til Butik


 

Gymleco 100 series Squat Stativ (Bedste PRO valg)

Gymleco 100 series Squat Stativ (Bedste PRO valg)

Dette squat stativ fra Gymleco er til de lidt mere seriøse trænere, eller til dig der virkelig går op i kvalitet.

Stellet på squat stativet er ikke justerbart, det er fastboltret og yderst stabilt.

Gymleco fremstiller så gode og stabile produkter, at de giver livstidsgaranti på både stålprofiler og svejsninger på dette stativ. Det er din garanti for, at dette er et absolut solidt squat rack.

Da squat stativet ikke kan pakkes sammen, så anbefales det at du har god plads til, at have det stående fremme, da det er forholdsvis stort. Stativet har følgende mål: L: 100 cm. X B: 165 cm. X 185 cm.

Squat rack af høj kvalitet

Svenske Gymleco er et anerkendt mærke i fitness verdenen, og de er især kendt for deres høje kvalitet af produkter. Dem der tidligere har beskæftiget sig med maskiner fra Gymleco, er typisk mere end almindeligt tilfredse med produkterne, da kvaliteten ikke er til at tage fejl af.

Dette squat rack er god til at lave fritstående squats, da det har 7 forskellige støttespots, som hjælper dig med at tage fra, hvis ikke du kan mere. Stativet kan også benyttes til bænkpres.

Gymlecos 100 series squat rack hjælper dig med, at få trænet for- og baglår ved squat, samt brystmuskulaturen, triceps og skuldermuskulaturen ved bænkpres.

Specifikationer

 • Dimensioner: L: 100 cm. X B: 165 cm. X 185 cm. (ikke justerbart)
 • Farve: Metal
 • Maks vægtbelastning: Ingen

 

Til Butik


 

Peak Fitness Væghængt & Foldbart Squat Rack

Peak Fitness Foldbart Squat RackDette foldbare squat rack er væghængt og er til dig der vil spare på pladsen. Det gør det yderst brugbart til hjemmetræning.

Stativet er godt til at styrke de nederste muskler i din krop, såsom lår, bagdel, lægmuskler samt ryg og lænd.

Praktisk design

Det praktiske design på dette squat rack gør det muligt, at lave væsentlig flere øvelser end udelukkende squats. Du kan bruge den øverste stang til f.eks, at lave pull ups eller montere din slyngetræner.

Ikke nok med at stativet ikke tager meget plads, når du skal bruge det, så kan du faktisk også folde det sammen, helt opad væggen, når du ikke bruger det, og dermed tager det endnu mindre plads.

Der er utallige justeringsmuligheder til højden på vægtstangen, hvilket vil tilfredsstille langt de fleste brugere.

Specifikationer

 • Vægt: 56 kg
 • Vægtgrænse: 450 kg
 • Justerbare vægtholdere
 • Væghængt
 • Foldbar
 • Dimensioner: B: 133 cm X H: 215 cm X D: 69 cm

 

Til Butik


 

Tunturi WT40 Squat Rack

Tunturi WT40 Squat RackHvis du er på udkig efter et stilrent og fritstående squat rack til hjemmet, til en billig pris, så er dette stativ absolut et godt valg.

Dette fritstående squat rack, produceret i solidt stål, er yderst simpelt, men det er ikke ensbetydende med at du kommer til at mangle noget.

Selv stativet er blot B: 100 cm X D: 69 cm. X H: 161 cm. og vejer 37 kg. Det gør det både stabilt, og nemt at pakke det væk, hvis det fylder for meget i hjemmet. Dermed er det ideelt til hjemmebrug.

Dette er et godt squat rack til prisen, da du får alt hvad du har brug for til at squatte, uden at du skal betale en mindre formue for det.

Stabilt “bedst til prisen” squat rack

Selvom det er et mindre squat stativ, så er det stadig meget stabilt, hvilket gør at det kan bære helt op til 400 kg.

Der er dog ingen sikkerhedsbar og det kan derfor være en god idé at starte stille ud, hvis ikke du er klar over hvor meget du kan løfte.

Stativet skråner let bagover, som en sikkerhed for at vægtstangen ikke ruller udover forlæns. Samtidig er der også en kant på spotterne, som ekstra sikkerhed.

På dette squat rack kan du justere højden på vægstangen, i syv forskellige positioner, fra 90 til 150 cm, og dermed kan du også bruge det til f.eks bænkpres.

Husk dog, at hvis du vil ligge på en justerbar træningsbænk og lave bænkpres, så skal du købe den justerbare træningsbænk ved siden af. Der følger ikke en bænk med.

Specifikationer

 • Dimensioner: B: 100 cm X D: 69 cm. X H: 161 cm
 • Vægt: 37 kg.
 • Maksimal vægtbelastning: 400 kg.
 • 7 positioner til vægtstang: 90 – 150 cm

 

Til Butik


 

Abilica HalfRack 40

Abilica HalfRack 40Denne kraftige squat maskine er i høj kvalitet, og er en af de mest sikre på markedet.

Abilica, som er producenten bag dette squat rack, har været på markedet i mange år, og er et velkendt mærke inden for fitness verdenen.

Stativet måler 117 X 124 X 216 cm (Bredde x dybde x højde). Samlet har squat stativet en egenvægt på 56 kg, hvilket gør at det føles meget stabilt at benytte.

Dette half rack stativ er godt til at træne overkrop, såsom bryst, overarme og baglår, da du blandt andet kan lave bænkpres, squats og pull-ups på stativet.

De smarte slide and twist beslag gør det nemt og hurtigt, at skifte højden på vægtstangsholderen og sikkerhedsarmene.

25mm og 50mm vægtskiver passer til opbevaringen på bagsiden af stativet, men vær opmærksom på at hverken skiver eller stang følger med.

Alt i alt, er dette et meget overkommeligt squat rack, da det er nemt at benytte, samtidig med at der ikke er gået på kompromis med kvaliteten. Det fylder heller ikke særlig meget, hvilket gør, at det kan benyttes i de fleste danske hjem.

Specifikationer

 • Dimensioner: B: 117 cm. X L: 124 cm. X H: 216 cm
 • Maks. brugervægt: Vægtstangsholder (J-hooks): 300 kg, Sikkerhedsarme: 300 kg, Pullup håndtag: 200 kg
 • Vægt: 56 kg
 • Rammestørrelse: 60 x 60 mm
 • Ståltykkelse: 2 mm
 • Hul diameter: 16 mm
 • Antall justeringshuller: 29
 • Mulighed for at tilkøbe ekstraudstyr

 

Til Butik

 

Et squat rack hjælper dig med at styrke dine muskler

Et squat rack kan have mange funktioner, men de fleste bruger det til at styrketræne.

Mange forbinder i dag denne form for træning med bodybuildere, men selvom du vælger at benytte dig af et squat rack, så behøver dette langt fra at være dit mål.

De typiske øvelser på et squat rack er squat, dødløft og squat bænkpres, hvilke er øvelser der hjælper dig med at træne de store muskelgrupper i kroppen.

Øvelser du kan lave med et squat stativ

Den typiske øvelse man forbinder et squat stativ med, er selvfølgelig squat. Squats kan laves på mange forskellige måder, alt afhængig af hvilke formål du har med din træning.

Der er 3 vigtige ting, som du skal have fokus på når du begynder at squatte. Først og fremmest skal du have styr på stangens placering. Stangen placeres øverst på ryggen, omkring skuldrene for at få det optimale ud af dine squats.

Hvis du er nybegynder i squat, så vil du måske i starten kunne mærke at stangen gør lidt ondt, når den ligger på ryggen af dig.

Mange vælger her fejlagtigt at placere en pude eller lignende på ryggen, for at tage den smerte. Dette vil vi ikke anbefale, da du derved mister følelsen med stangen, og dit tyngdepunkt ændrer sig. Det kan også resultere i grimme skader, da du kan risikere at vælte enten for- eller bagover med stangen.

Derfor anbefales det, at du enten bider smerten i sig de første par gange du træner med den, da smerten derefter vil aftage, eller at du tager lidt færre kg på stangen i starten.

Sådan skal du placere kroppen ved brug af power rack eller squat stativ

Det er vigtigt at have styr på, hvordan du står når du begynder at squatte.

Her er det vigtigt at have en god afstand i mellem dine ben, så du føler du har den bedste balance. Derved risikerer du ikke at miste balance i det du squater.

Om du starter dit løft med hofte eller knæ er helt op til dig, selvfølgelig afhængig af hvad du har af formål med din træning.

Fordelen ved at squats i forhold til f.eks benpres er, at når du squatter, så får du trænet en del flere muskler, end du gør på en benpres maskine.

På en benpres maskine kan du i stedet isolere muskelgruppen, og dermed smide mere vægt på maskinen. Der er dog flere benpres maskiner på markedet, hvor du også kan lave hack squat.

Her kan du se hvordan du skal lave squats korrekt

Brug dit squat rack til bænkpres

En anden øvelse som du typisk ser brugt på disse squat stativer er bænkpres. Muskelgrupperne du primært træner ved bænkpres er skulder, bryst og ikke mindst triceps.

Når du begynder at udøve squat bænkpres, så er det vigtigste din måde at ligge på. Hvis du har fokus på at styrke din muskelmasse, så skal du helst ikke svaje for meget i ryggen, da du derved ikke får fuld udbytte af øvelsen.

Derudover skal du også holde hænderne på stangen, bredere end du har placeret dine skuldre for at skabe stabilitet.

Har du fokus på at træne dine brystmuskler, så skal du have albuerne pegende udad, hvorimod hvis du har fokus på at træne triceps, så skal du have albuerne ind mod kroppen.

Lær mere om bænkpres her

En anden god fristående øvelse på et squat rack, du også kan lave er lunges. Lunges er en god variation til, den almene form for squat. Det hjælper dig med, at bygge muskelmasse på, dine for og baglår samt baller.

Du laver lunges ved først og fremmest, at stå med ret ryg, mens du tager et langt skrid frem, med det ene ben – Her skal du huske at lægge din vægt på hælen. Når du har gjort det, så sænker du det bagerste ben, så det næsten kommer ned og røre ved jorden.

Derefter løfter du dig op med det forreste ben, så du kommer tilbage til der hvor du startede, hvorved du så gør det samme igen med det andet ben. Dette kan gøres både, med og uden vægtstang eller håndvægte.

Se hvordan du udfører lunges korrekt her

Hvad koster et squat rack?

Prisen på et squat rack er meget afhængig af egenskaber og kvalitet. Der findes utrolig mange squat racks på markedet, derfor kan det også være uoverskueligt at finde lige præcis det squat stativ eller power rack der passer til dig, mens du samtidig overholder dit budget.

Er du ny inden for træning med et squat stativ eller et power rack, så kan det helt klart betale sig at gå på udkig et godt tilbud, da der kan være mange penge af spare, hvis du finder det rette tilbud på et squat rack.

Et squat rack rack kan fås til helt ned under 1000 kr,-, hvilket er må siges at være overskueligt for de fleste, mens et power rack ofte er dyrere. Hvis du på udkig efter noget med højere vægtbelastning, bedre stabilitet og højere kvalitet, så skal du nok op og betale lidt mere.

Går du ”all-in” og vil have det bedste, så kan squat racks fra den øverste hylde koste helt op til 30.000 kr. Den type squat racks ser du også typisk i fitness centre.

Hvad er forskellen på et power rack og et squat rack?

De to begreber bliver ofte blandet sammen, med god grund. Ofte ser man folk nævne begge typer som enten et power rack eller et squat rack, men der er faktisk en forskel.

Et power rack bliver også omtalt som et full rack eller et half rack. Hvis du f.eks tager et kig på vores valg som det bedste squat stativ, så er det faktisk et half rack eller et power rack.

Det har flere træningsmuligheder end et normalt squat rack. Og det er lige præcis det, der er forskellen på et rigtigt squat rack og et power rack.

Et squat rack, squat stativ eller squat stand, som de også omtales som, er i bund og grund, to lodrette stolper med en squat bar liggende på dem. Mens et power rack har flere muligheder, med bl.a forskellige håndtag og ofte god plads til vægtskiver. Det betyder også at et power rack er større end et squat rack, og kræver mere plads i hjemmet.

Squat stativer tager ikke meget plads

Det er lige præcis dette der gør, at et squat rack er populært til hjemmetræning, det fylder nemlig ikke meget, og ofte kan det foldes sammen eller pakkes væk hurtigt.

Dette er især gældende, hvis dit blik falder på fritstående squat racks. Fritstående squat racks fylder ikke meget, og er oftest utrolige nemme at pakke væk. Mens almindelige squat racks kan være lidt mere besværlige, at pakke væk, men dog stadig væsentlig nemmere end et power rack.

Derudover er det også muligt, at købe et væghængt squat rack. Det fungere ofte med samme princip som et foldbar squat rack, da det i mange tilfælde kan klappes sammen. Et fritstående squat stand plejer i stedet, at være nemt at pakke væk.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvilket squat rack er det bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på de 6 mest populære squat racks der er på det danske marked. Vi har ud fra parametre såsom kvalitet, sikkerhed, funktioner og pris fundet frem til en vinder af de 6 squat racks. Vi mener at det bedste til hjemmebrug er Abilica squat stativ.

Hvilket squat rack er bedst til prisen?

Vi har i samme ombæring kigget nærmere på det mest budgetvenlige squat rack der ikke går på kompromis med kvaliteten. Vi har fundet frem til at Odin Fritstående Squat Rack er det bedste squat rack til prisen. Du får meget værdi for pengene med dette squat rack.

Hvorfor købe et squat rack?

At squatte er rigtig god træning for dig der ønsker at styrke din muskulatur. De typiske øvelser du kan bruge et squat rack til er squat, dødløft og squat bænkpres. Alle øvelserne her er med til at styrke de store muskelgrupper i din krop.

Hvad koster et squat rack?

Der er stor forskel på priserne, når vi snakker squat rack. Et billigt squat rack kan fås til omkring 1.000-2.000 kr., men ønsker du det bedste squat rack, så skal du forvente at betale over 20.000 kr.