Justerbar træningsbænk – Guide til de bedste fitness bænke netop nu

En justerbar træningsbænk er det centrale udstyrsstykke i næsten alle vægtløftningssæt. En grundlæggende træningsbænk er enkel. Den indeholder en plade eller en bænk, der er ca. 25 – 40 cm. bred og en-to meter lang. Bænken er hævet over jorden på sine ben.

Denne bænk er normalt polstret, så den føles behagelig at ligge på. Vægtløfteren enten sidder, ligger ned på maven, eller ligger på ryggen mod bænken, mens han eller hun gennemfører forskellige øvelser.

De udførte øvelser involverer normalt brugen af håndvægte til hver hånd eller vægtstænger med vægte i hver ende, der holdes med begge hænder på en gang.

Forskellige vægttyper kan tilføjes eller placeres rundt om bænken, så flere øvelser kan udføres.

Justerbare træningsbænke i denne guide

Træningsbænkens ABC

To primære forhold skal tages i betragtning, når man vurderer en justerbar træningsbænk. For det første er der bænkens robusthed og for det andet dens støtte.

For at understøtte løfterens brug af vægtene under brug skal bænken være robust. De primære stykker af bænken skal være lavet af metal, og de bør være kraftige nok, så de ikke bøjer.

Bænken skal også afbalanceres og understøttes, så den ikke tipper, når den er i brug.

Da mange øvelser finder sted i den ene ende af træningsbænken, skal bænken have tilstrækkelig støtte, så den ikke falder over og beskadiger brugeren, når vægten ikke fordeles jævnt på toppen af ​​den.

At styrke din krop er ikke noget, der blot sker fra det ene øjeblik til det næste. Det er en lang og slidsom proces, der tager måneder.

Når det kommer til at opbygge dine biceps og triceps, din præcision, teknik, form, vægt, timing – mens du til stadighed kan enten gennemføre flere gentagelser eller øge belastningen af de anvendte vægte – er der tale om en række vigtige variabler, der alle spiller ind, når der skal opbygges styrke.

At have træningsudstyr i hjemmet kan være en ganske udmærket måde at opbygge din råstyrke og udholdenhed på.

Du kan altid finde vægtene frem uanset hvilket tidspunktet på dagen, der er tale om. På den måde sparer du dyrebar tid med at skulle transportere dig frem og tilbage fra gymnastiksalen.

Og hvis du er etableret med håndvægte, vægtstænger og skiver kan du overveje at få fat i en justerbar træningsbænk.

Vil du have endnu flere muligheder for at træne hjemme? Læs vores guide til den bedste slyngetræner her.

Ironmaster Super Bench – Justerbar træningsbænk (Bedst i test)

Ironmaster Super Bench – Justerbar træningsbænk (Bedst i test)Ironmasters super justerbare træningsbænk har en kraftig konstruktion, som giver dig et stabilt grundlag for din træning, uanset hvor mange kilo du bruger.

Bænken er udstyret med 6 cm høje puder, som er fyldt med skum og beklædt med slidstærk polstring. Det gør den både ekstra behagelig, samt giver den en lang levetid, selvom du bruger bænken hver dag.

Træningsbænk med mange justeringsmuligheder

Med den smarte justeringslås der sidder i bunden af bænken, har du nemt mulighed for at justere den i mange forskellige grader.

Den kan justeres i følgende vinkler: 0, 5, 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 85 grader. Dette giver dig mulighed for at træne mange forskellige øvelser.

Bænkens sæde kan desuden også justeres i 3 forskellige positioner.

Udbyg din træningsbænk

Det smarte ved denne træningsbænk er, at du også har mulighed for at udbygge den, så du får en multibænk.

Du kan tilføje følgende moduler til bænken: Leg extension, Dip Bar, Chin Up, Preacher curl, Crunch Situp og hjul.

Dette er en justerbar træningsbænk i meget høj kvalitet, og samtidig giver den dig også mulighed for, at tilpasse og udbygge den, så den passer præcis til dine behov.

Alle justerbare træningsbænke burde bygges som denne. En sikker vinder af vores ”Bedst i test”. Er du stadig i tvivl, så giver forhandleren dig hele 60 dages fuld returret på den.

Specifikationer

 • Længde: 112 cm
 • Bredde: 58 cm
 • Højde: 41 cm
 • Antal justeringsmuligheder i grader: 11
 • Maks vægtkapacitet: 450 kg

 

Til Butik

 

Marbo Sport L102 2.0 Semi Pro justerbar bænk (Bedst til prisen)

Marbo Sport L102 2.0 Semi Pro justerbar træningsbænk (Bedst til prisen)L102 version 2.0 fra Marbo Sport er en alsidig træningsbænk, der giver dig mulighed for træning, i flere forskellige ryg positioner og sæde positioner.

Bænken skal først og fremmest fremhæves, for sin praktiske og handy anvendelighed. Det righoldige udvalg af muligheder gør, at du kan gennemføre en mangesidet og god variation af øvelser.

Bænken er designet, så det er muligt at gennemføre bench press øvelser i plan position, samt øvelser i skrånende og opretsiddende positioner.

Helt præcist, kan ryglænet justeres i 10 positioner og sædet i 3 positioner.

Solid og billig justerbar træningsbænk

Selvom det er en forholdsvis billig bænk, skal du ikke bekymre dig om bænken er solid nok. Den kan nemlig en maksimal vægt på 300 kg. Det er meget for en bænk i denne prisklasse.

Normalt skal man betale en del mere, for at opnå en vægtkapacitet på 300 kg.

Ved hjælp af ekstra forstærkede gummifødder, står bænken stabilt placeret på gulvet. Gummifødderne hjælper også med, at beskytte dit gulv mod ridser, men har du et sart gulv, bør du overveje, at købe en fitnessmåtte den kan stå på.

Derudover er der et ekstra beskytteslag på bænken, der hvor den normalt bliver mest slidt. Det forlænger levetiden MS L102 2.0.

Bænken er også god for den, som ikke har rigeligt med plads til træningsudstyret. Den er praktisk, da den ikke fylder særlig meget.

Vil du senere udvide med mere træningsudstyr, så kan du på bænken montere bl.a en curlpult, trækstation eller bentræner. Det er smart!

Du får meget for dine penge med denne justerbare træningsbænk. Og samtidig får du også 60 dages udvidet returret fra forhandleren.

Specifikationer

 • Egen vægt: 23,5 kg
 • Maks. vægt: 300 kg
 • Ekstra forstærkede gummifødder
 • Dimensioner: 137x57x123 cm
 • Stål konstruktion

 

Til Butik


 

Top Sport TB2000 (Bedste billige justerbar træningsbænk)

Top Sport TB2000 (Bedste billige justerbar træningsbænk)Det kan være svært at finde billige justerbare træningsbænke, som samtidig er stabile. De fleste af os har prøvet en bænk som ikke står stabilt, og det er ganske irriterende, når man løfter vægte, at man samtidig skal fokusere på at holde balancen på bænken.

Det slipper du for her, uden at du skal smide en mindre formue for bænken.

Top Sport TB2000 står stabilt placeret på gulvet, og du kan justere sæde, benpuder og ryg i 8 forskellige niveauer. Det betyder at du kan træne, i både liggende og siddende positioner.

Bænken er velegnet til flere af de øvelser, der er beskrevet længere nede i artiklen.

Kniber det med pladsen derhjemme, kan du, når du er færdig med at bruge bænken, folde den sammen til en størrelse på L89 x B45 x H24 cm. Det gør det nemt, at pakke den væk i et skab eller under sengen, efter brug.

Bænken er bygget med metal og kunstlæder, hvilket gør den nem at vedligeholde. En fugtig klud er alt hvad du skal bruge.

Vær dog opmærksom på, at denne bænk ikke er til de største drenge, da den maksimale brugervægt, inklusiv vægte ligger på 120 kg. Man får jo som bekendt ikke det hele til den halve pris.

Specifikationer

 • Vægt: 12 kg
 • Max. vægtkapacitet: 120 kg
 • Størrelse L x B x H: 144 x 45 x 48–112 cm
 • Størrelse, foldet sammen L x B x H: 89 x 45 x 24 cm

 

Til Butik


 

Bodytone EB03 Justerbar træningsbænk (Bedste PRO valg)

Bodytone EB03 Justerbar træningsbænk (Bedste PRO valg)

Den næste justerbare træningsbænk vi har med i vores guide, og samtidig vinderen af vores “Bedste PRO valg” er Bodytone EB03.

Selvom denne kommercielle træningsbænk er en af de bedste på markedet, så er det faktisk ikke fordi at den sprænger budgettet. Den har en yderst fornuftig pris, i forhold til kvaliteten af bænken.

Bodytone EB03 har 8 opadgående justeringsmuligheder, 1 nedadgående, og 1 helt flad, samt 3 justeringer til selve sædet.

Solid og behagelig træningsbænk

Selve rammen er lavet af laserskåret stål, og svejset sammen af robotter. Derefter har den fået 7 lag maling og beskyttelse, hvoraf de 2 sidste lag er epoxy polyester pulvermaling, der er tørret ved 240 grader, for bedre holdbarhed.

På den måde modstår den både tidens tand, samt nærmest alt hvad du kan udsætte den for under din træning.

Puderne er lavet af et læderlignende materiale, der både er svedbestandig, antibakteriel og allergivenligt. Inden i puderne er der specielt udviklet skum med høj densitet, for maksimum komfort og holdbarhed.

Ingen ben der sidder i vejen for øvelser

Hvis du før har trænet på en træningsbænk med ben, så har du måske oplevet at de kan komme til at være vejen, for nogle af de øvelser du laver på den.

Dette er et problem som flere producenter har fået kritik for, og derfor har Bodytone da også lavet denne justerbare træningsbænk, så det er muligt at lave disse øvelser, uden at benene kommer i vejen.

Bænken kommer desuden med både håndtag og transporthjul, så den er nem at flytte rundt på, uanset om den skal stå i hjemmet eller i et fitnesscenter.

Dette er bænken for dig der ønsker det bedste af det bedste.

Specifikationer

 • Laserskåret stål
 • 7 lag maling & beskyttelse
 • Vægt: 28 kg.
 • Transporthjul & håndtag
 • Dimensioner: 143 x 74 x 127 cm
 • Justerbar ryg & sæde
 • Tyk polstring

 

Til Butik


 

Gymleco 100-Series justerbar bænk

Gymleco 100 series- justerbar bænkGymleco 100-Series justerbar bænk er en model, der også primært retter sig mod professionelle fokusgrupper, fitnesscentre og lignende. Det udelukker dog ikke den ambitiøse fitnessøver i at have i den i sit hjem.

Det svenske kvalitetsbrand Gymleco fremstiller træningsmaskiner, der har en mangeårig levetid. Brandet borger for en fremragende kvalitet.

Derfor ydes der da også en 10 års garanti på alt Gymleco udstyr. Det gælder også for denne serie af Gymleco 100-Series justerbar træningsbænk.

Hvad de bærende dele angår, ydes der simpelthen en livstidsgaranti på alle stålkonstruktioner og svejsninger.

Justerbar træningsbænk i den bedste kvalitet

Liggefladens bredde udgør 24 cm, så der er god plads til at bevæge skulderregionen frit.

De anvendte materialer udmærker sig alle ved den bedst tænkelige kvalitet og 100-serien, som Gymleco 100-Series træningsbænk befinder sig indenfor, anvender vægtskiver som belastning.

På den måde får brugeren det nemt med selv at kunne beslutte sig for hvilken belastning, der præcist skal anvendes under de forskellige løft.

Dimensionerne på Gymleco 100-Series justerbare bænk er 130 x 36 x 42 cm.

Specifikationer

 • Total længde: 130 cm
 • Total bredde: 36 cm
 • Sædehøjde fra gulv: 42 cm
 • Sædebredde: 24 cm
 • Antal indstillingsmuligheder ryg: 4 positioner
 • Materiale pude: Læder
 • Materiale stel: Stål
 • Transporthjul: Nej
 • Foldbar: Nej

 

Til Butik


 

Tunturi UB40 justerbar skråbænk

Tunturi UB40 Skråbænk justerbar træningsbænkTunturi Skråbænk er indstillelig mht. både sæde og ryglæn. Ryglænet kan indstilles op og ned i hele seks positioner. Selve sædet kan tilpasses i to positioner.

Bænken kan anvendes til flere af de øvelser, vi gennemgår længere nede – især de store muskelgrupper som bryst og skulder får en god træning.

Mht. abdominale (Abs) øvelser kan ryggen placeres i negativ position: På den måde sættes du i stand til at træne dine abs.

Denne vægtbænk er særdeles robust på grund af den kraftige stålramme og den matte sorte belægning.

Tunturi UB40 er løsningen, når du har brug for en bænk, der kan kombineres med håndvægte.

Brugervenlig justerbar skråbænk

Justeringssystemet er brugervenligt. Du kan skifte positioner hurtigt og ubesværet, og det uanset om du træner med vægte eller ønsker at træne din abs.

Det syede sæde med ekstra stabile hjørner sikrer, at du kan bruge din vægtbænk i mange år og slid på delikate dele minimeres. Rammen, der er fremstillet af robust stål, sikrer den nødvendige styrke.

Den sorte matte pulverlaks finish giver bænken et slankt udseende. Anti-slip gummi knopper på benene stopper og forhindre skader på gulvet.

Med denne justerbar træningsbænk er du sikret en god bænk til din hjemmetræning.

Det skal bemærkes at bænken er mest velegnet til privat brug, og den er i øvrigt rettet mod nybegyndere.

Specifikationer

 • Mål opstillet: (L*B*D):  125 x 70 x 47 cm
 • Længde på ryglæn: 78 cm
 • Bredde på ryglæn: 30 cm
 • Mulige indstillinger for ryglæn: 6 positioner
 • Mulige indstillinger for sæde: 2 positioner
 • Ramme: stål
 • Stykket sæde og ryglæn
 • Beskyttelsesgummibeskyttelsesgummi
 • Justerbart sæde og ryglæn
 • Maksimal brugervægt: 200 kg
 • Vægt: 17,5 kg
 • Kan bruges som fladbænk
 • Maks brugervægt: 200kg
 • Egen vægt: 17,5kg
 • Farve: Sort og grøn
 • 2 års garanti – Privat
 • Leveres usamlet i kasse

 

Til Butik

 

Justerbar træningsbænk

Justerbare træningsbænke står ikke nødvendigvis parallelt med jorden; nogle indstiller bænken, så den er placeret opad i skarpe vinkler, mens andre har bænke, der dykker nedad.

Disse vinkler anvendes alt efter, hvilke muskelgrupper de forskellige øvelser skal påvirke.

Når en person ligger på en bænk med hovedet op ad, gennemføres de opadlænede øvelser op ad. Når en persons hoved er nedadvendt, laver han eller hun tilbagelænede øvelser.

Træningsbænke har normalt udstyr omkring dem eller de er udstyret med kraftige holdere på dem.

Dette tillader at forskellige øvelser kan udføres. Store vægte kan placeres over den ene ende af en vægtbænk for at hjælpe med at lave bænkpres; Udstyret, der holder vægten over bænken holdes på plads med kraftige indstillige kroge.

Benøvelser og de nødvendige vægte kan også tilføjes i den ene ende af en vægtbænk, så ”Leg Curl” øvelser og ben stræk øvelser kan gennemføres.

Bænkforlængelser kan tilføjes for at holde en person i forskellige positioner, når man laver mavebøjninger og sit-ups på bænken, og i øvrigt arbejder med forskellige muskelgrupper.

Din træning kan blive endnu mere effektiv ved at bruge en vægtvest. Læs vores guide de til bedste vægtveste her.

Øvelser på justerbar træningsbænk

Træning derhjemme er ikke så svært, som mange måske tror. Det er faktisk sådan, at du med den bedste vægtbænk kan gennemføre en lang række øvelser, der vil bearbejde de store muskelgrupper.

Hvis du er nybegynder, er det selvfølgeligt lidt svært at vide, hvor du skal starte, især i betragtning af den brede vifte af øvelser, der er at vælge imellem.

Når du først er kommet i gang, skal du fokusere på at lære nogle grundlæggende bevægelser, så du kan forgrene dig ud til andre muskelgrupper, når du har opbygget din styrke.

Nedenfor finder du nogle grundlæggende øvelser – i virkeligheden er der mange flere, og det er derfor en god ide at tjekke manualer og træningsprogrammer

Bænkpres på træningsbænk

Bænkpres er den mest almindelige bænkøvelse. Denne øvelse fokuserer på de små og store pectoralis muskler øverst i brystkassen.

Denne øvelse indebærer, at du i udgangspositionen ligger fladt med dine fødder placeret fast på jorden.

Her får du 3 gode tips til en bedre træning med bænkpres

Håndvægte – ”Dumbbell Flyes”

Dumbbell Flies er også rettet mod pectoralis gruppen af muskler. Tag et sæt håndvægte, og hold armene fuldt ud lige over dit bryst. Åbn armene i en bred T-position på siderne, og sørg for at holde albuerne lidt bøjede.

Hvis det gøres korrekt, skal du føle en god strækning gennem hele brystet.

Pullovers på flad fitness bænk

Denne øvelse involverer, at du begynder med at ligge fladt vinkelret på bænken med kun din øvre ryg hvilende på polstringen.

Dine fødder skal ligge fladt på gulvet med ryggen lige. Hold en håndvægt i hver hånd over dit hoved og hold dine arme lige. Gennemfør bevægelsen, hold armene lidt bøjede. Træk fra en overhead position lige over brystet.

Her kan du se hvordan det skal gøres

Maveøvelser (abdominale øvelser) på en justerbar træningsbænk

En velafrundet styrketræningsrutine bør indeholde en solid grundlæggende træning.

Grundøvelser kan styrke overkroppen herunder brystet, pectoralis og abdominalis. For at gennemføre denne øvelse skal du placere begge dine fødder på bænken og placere dine hænder på gulvet.

Lig i en nedadrettet stilling med din krop i en lige linje, og hold denne position i 30 sekunder. Du kan gøre denne position vanskeligere ved at lade dine hænder gå baglæns.

Hvis du har et ben bånd, kan du også prøve crunches, sit-ups og avancerede crunches.

Med en aktivitetsmåler kan du holde øje med hvor meget du egentlig bevæger dig. Læs vores aktivitetsmåler test her.

Træning af armmuskulaturen på træningsbænk

Tricep kickbacks er en klassisk øvelse, der vil målrette triceps muskulaturen på armene.

Det er en god øvelse, som kan give mere styrke i dine overarme, men det kan også efterlade dig med ømme muskler i et par dage efter du kører på de første gange.

Til øvelsen anvendes håndvægte. Begynd med at hvile dit højre knæ og højre arm på bænken. Løft med din venstre hånd. Under dette træk bør overarmens hold være parallelt med gulvet. Albuen skal bøjes og holde underarmen vinkelret på din overarm. Din håndflade skal vende mod din krop. Mens din overarm holdes stille, skal du langsomt rette armen til den er parallel med gulvet. Herefter bringes vægten tilbage til startpositionen.

Under hele øvelsen bør din overarm ikke bevæge sig. Hvis den bevæger sig, vil det medføre, at din øvre ryg og skuldre får noget af vægten, hvilket betyder, at det ikke har så meget indflydelse på dine triceps.

Gentag denne bevægelse på den modsatte side.

Her kan du se hvordan det ser ud, når det udføres korrekt

Ryg øvelser på flad bænk

Placer den justerbare træningsbænk i en flad position for at fokusere på hårde rygøvelser.

En arm rækker med håndvægten i fokus mod din store rygmuskel latissimus, og på rhomboid musklerne, som findes mellem skulderbladene.

Til denne øvelse skal du bruge den samme startposition, som du gjorde med kickbacks. Men denne gang vil du trække vægten op til din nedre abdominalia. Sænk langsomt armen til gulvet, indtil armen er helt udstrakt. Din arm skal holdes stram i løbet af denne bevægelse.

Nøglen til succes

Hemmeligheden bag en vellykket vægttræning er, at du vælger den rigtige belastning.

Selvfølgelig vil valg af den rigtige vægt være forskellig fra person til person, og valget vil ofte være baseret på dit nuværende fitnessniveau og dine fitnessmål.

Du skal begynde at løfte en vægt, der pumper mælkesyre ud i musklerne, så det gør en smule ondt mod slutningen af ​​et sæt på f.eks ti gentagelser.

Du kan du starte med 5 til 10 kilos håndvægte for ikke at overanstrenge dig.

Til bænkpres øvelserne er det tilrådeligt at starte med en 20 til 30 kilo. Pas på med ikke at overdrive det. Hvis det er muligt, er det en god ide at have en stående ved siden af, der er til rådighed mht. at hjælpe dig under et tungt løft.

Sådan starter du

Når du først starter, skal du bare lave et sæt af hver øvelse på 8-12 gentagelser pr. sæt. Efter den anden uge laves disse øvelser fire dage om ugen, tilføj gerne et til to sæt, når du er klar til det.

I løbet af den tredje uge begynder du at mærke de første større ændringer i din krop, hvor der er en forøget muskelmasse.

For at fortsætte med at se fremskridt, skal du ændre din rutine, så dine muskler bliver tilpasset. Hvis du vil fortsætte med at holde fast i samme rutine, så prøv at ændre vinklen på den justerbar træningsbænk, når du udfører hver bevægelse for at gøre hver øvelse mere udfordrende.

Det vil give dig de bedste resultater, og det kan også bidrage til at forhindre et vægttabsplateau. Efter den første måned skal du sørge for at skifte igen, for at holde din træning i gang.

Her kan du få lidt mere inspiration til din træningsbænk

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken træningsbænk er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de bedste og mest populære justerbare træningsbænkepå markedet. Vi har ud fra parametre såsom, kvalitet, funktion, brugervenlighed samt pris valgt den bedste bænk. Vinderen af vores guide er Ironmaster Super Bench.

Hvilken træningsbænk er bedst til prisen?

Pris og kvalitet går selvfølgelig hånd i hånd. Vi har dog alligevel fundet frem til en justerbar træningsbænk, der både er billig og i god kvalitet. Vinderen af bedst til prisen i vores guide er Marbo Sport L102 2.0 Semi Pro justerbar bænk.

Hvorfor købe en justerbar træningsbænk?

En justerbar træningsbænk er omdrejningspunktet i stort set alle træningsøvelser, der har med vægtløftning at gøre. Derfor er den uundværelig for dig der dyrker træning med vægte.

Hvad koster en justerbar træningsbænk?

Der er stor forskel på prisen på træningsbænke. Har du ikke de store krav til din træningsbænk, kan du godt få en til omkring 2.000 kr. Ønsker du derimod det bedste af det bedste, så skal du forvente at komme op på den anden side af 5.000 kr.