En justerbar træningsbænk er det centrale udstyrsstykke i næsten alle vægtløftningssæt. En grundlæggende træningsbænk er enkel. Den indeholder en plade eller en bænk, der er ca. 25 – 40 cm. bred og to-tre meter lang. Bænken er hævet over jorden på sine ben.

Denne bænk er normalt polstret, så den føles behagelig at ligge på. Vægtløfteren enten sidder, ligger ned på maven, eller ligger på ryggen mod bænken, mens han eller hun gennemfører forskellige øvelser.

De udførte øvelser involverer normalt brugen af håndvægte til hver hånd eller vægtstænger med vægte i hver ende, der holdes med begge hænder på en gang.

Forskellige vægttyper kan tilføjes eller placeres rundt om bænken, så flere øvelser kan udføres.

Træningsbænkens ABC

To primære forhold skal tages i betragtning, når man vurderer en justerbar træningsbænk. For det første er der bænkens robusthed og for det andet dens støtte.

For at understøtte løfterens brug af vægtene under brug skal bænken være robust. De primære stykker af bænken skal være lavet af metal, og de bør være kraftige nok, så de ikke bøjer.

Bænken skal også afbalanceres og understøttes, så den ikke tipper, når den er i brug.

Da mange øvelser finder sted i den ene ende af træningsbænken, skal bænken have tilstrækkelig støtte, så den ikke falder over og beskadiger brugeren, når vægten ikke fordeles jævnt på toppen af ​​den.

Justerbare træningsbænke i denne guide

At styrke din krop er ikke noget, der blot sker fra det ene øjeblik til det næste. Det er en lang og slidsom proces, der tager måneder.

Når det kommer til at opbygge dine biceps og triceps, din præcision, teknik, form, vægt, timing – mens du til stadighed kan enten gennemføre flere gentagelser eller øge belastningen af de anvendte vægte – er der tale om en række vigtige variabler, der alle spiller ind, når der skal opbygges styrke.

At have træningsudstyr i hjemmet kan være en ganske udmærket måde at opbygge din råstyrke og udholdenhed på.

Du kan altid finde vægtene frem uanset hvilket tidspunktet på dagen, der er tale om. På den måde sparer du dyrebar tid med at skulle transportere dig frem og tilbage fra gymnastiksalen.

Og hvis du er etableret med håndvægte, vægtstænger og skiver kan du overveje at få fat i en justerbar træningsbænk.

Vil du have endnu flere muligheder for at træne hjemme? Læs vores guide til den bedste slyngetræner her.

Ironmaster Super Bench – Justerbar træningsbænk (Bedst i test)

Ironmaster Super Bench – Justerbar træningsbænk (Bedst i test)Ironmasters super justerbare træningsbænk har en kraftig konstruktion, som giver dig et stabilt grundlag for din træning, uanset hvor mange kilo du bruger.

Bænken er udstyret med 6 cm høje puder, som er fyldt med skum og beklædt med slidstærk polstring. Det gør den både ekstra behagelig, samt giver den en lang levetid, selvom du bruger bænken hver dag.

Træningsbænk med mange justeringsmuligheder

Med den smarte justeringslås der sidder i bunden af bænken, har du nemt mulighed for at justere den i mange forskellige grader.

Den kan justeres i følgende vinkler: 0, 5, 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 85 grader. Dette giver dig mulighed for at træne mange forskellige øvelser.

Bænkens sæde kan desuden også justeres i 3 forskellige positioner.

Udbyg din træningsbænk

Det smarte ved denne træningsbænk er, at du også har mulighed for at udbygge den, så du får en multibænk.

Du kan tilføje følgende moduler til bænken: Leg extension, Dip Bar, Chin Up, Preacher curl, Crunch Situp og hjul.

Dette er en justerbar træningsbænk i meget høj kvalitet, og samtidig giver den dig også mulighed for, at tilpasse og udbygge den, så den passer præcis til dine behov.

Alle justerbare træningsbænke burde bygges som denne. En sikker vinder af vores ”Bedst i test”.

Specifikationer

 • Længde: 112 cm
 • Bredde: 58 cm
 • Højde: 41 cm
 • Antal justeringsmuligheder i grader: 11
 • Maks vægtkapacitet: 450 kg

 

Til Butik

 

inSPORTline AB055 justerbar bænk (Bedst til prisen)

insportline ab055 justerbar træningsbænkinSPORTline AB055 er en alsidig træningsbænk der giver dig mulighed for træning i ni forskellige ryg positioner og tre forskellige sæde positioner.

Bænken skal først og fremmest fremhæves for sin praktiske og handy anvendelighed. Det righoldige udvalg af muligheder gør, at du kan gennemføre en mangesidet og god variation af øvelser.

Bænken er designet, så det er muligt at gennemføre bench press øvelser i plan position samt øvelser i let skrånende og opretsiddende positioner.

Bænken er også god for den, som ikke har rigeligt med plads til træningsudstyret. Den er praktisk, da den ikke fylder særlig meget.

Praktisk og billig justerbar træningsbænk

Transporthjulene gør, at bænken nemt kan flyttes rundt på træningspladsen.

Det kan i det hele taget konstateres, at bænken med den massive fremtræden er særdeles robust. Den maksimale vægtgrænse er på hele 250 kg, dog er den 200 kg. med hævet ryglæn.

Denne justerbare træningsbænk er designet, så det er muligt at lave flies, skrå- eller hældningstræning, og den tilbyder 12 forskellige indstilling.

Specifikationer

 • Egen vægt: 20kg
 • Ryglæns dimensioner: 80 x 40 x 6 cm
 • Sæde dimensioner: 38,5 x 33 x 6 cm
 • Sædehøjde: 50 cm.
 • Ryglæns positioner: 9 stk.
 • Sæde positioner: 3 stk.

 

Til Butik

 

Body-Solid Pro Club Line Justerbar træningsbænk (Bedst PRO valg)

Body Solid - Pro Club Line SFID325

Den næste justerbare træningsbænk vi har med i vores guide, og samtidig vinderen af vores “Bedste PRO valg” er denne Body-Solid Pro Club Line træningsbænk.

Selvom denne kommercielle træningsbænk er en af de bedste på markedet, så er det faktisk ikke fordi at den sprænger budgettet. Den har en yderst fornuftig pris, i forhold til kvaliteten af bænken.

Body-Solid’s Pro Club Line har mange justeringsmuligheder. Den kan lægges helt ned og op til 80 grader i hældning. Du har også mulighed for at have nedgang på bænken. Her har du mulighed for at sætte en hældning på 18 grader.

Ingen ben der sidder i vejen for øvelser

Hvis du før har trænet på en træningsbænk med ben, så har du måske oplevet at de kan komme til at være vejen for nogle af de øvelser du laver på den.

Dette er et problem som flere producenter har fået kritik for, og derfor har Body-Solid da også lavet denne justerbare træningsbænk, så det er muligt at lave disse øvelser, uden at benene kommer i vejen.

Denne yderst profesionelle bænk har en testet maksimal belastning på 450 kg, og derfor kan de fleste store drenge også benytte sig af denne træningsbænk.

Bænken kommer desuden med store transporthjul, så maskinen er nem at flytte rundt med, uanset om den skal stå i hjemmet eller i et fitnesscenter.

Dette er bænken for dig der ønsker det bedste af det bedste.

Specifikationer

 • Maksimal belastning: 453 kg. (testet)
 • Vægt: 34 kg.
 • Transporthjul
 • Farver: grå & sort
 • Dimensioner: 146 x 65x 46 cm.
 • Justerbar siddepude
 • Tyk polstring

 

Til Butik

 

Gymleco 100-Series justerbar bænk

Gymleco 100 series- justerbar bænkGymleco 100-Series justerbar bænk er en model, der også primært retter sig mod professionelle fokusgrupper, fitnesscentre og lignende. Det udelukker dog ikke den ambitiøse fitnessøver i at have i den i sit hjem.

Det svenske kvalitetsbrand Gymleco fremstiller træningsmaskiner, der har en mangeårig levetid. Brandet borger for en fremragende kvalitet.

Derfor ydes der da også en 10 års garanti på alt Gymleco udstyr. Det gælder også for denne serie af Gymleco 100-Series justerbar træningsbænk.

Hvad de bærende dele angår, ydes der simpelthen en livstidsgaranti på alle stålkonstruktioner og svejsninger.

Justerbar træningsbænk i den bedste kvalitet

Liggefladens bredde udgør 24 cm, så der er god plads til at bevæge skulderregionen frit.

De anvendte materialer udmærker sig alle ved den bedst tænkelige kvalitet og 100-serien, som Gymleco 100-Series træningsbænk befinder sig indenfor, anvender vægtskiver som belastning.

På den måde får brugeren det nemt med selv at kunne beslutte sig for hvilken belastning, der præcist skal anvendes under de forskellige løft.

Dimensionerne på Gymleco 100-Series justerbare bænk er 130 x 36 x 42 cm.

Specifikationer

 • Total længde: 130 cm
 • Total bredde: 36 cm
 • Sædehøjde fra gulv: 42 cm
 • Sædebredde: 24 cm
 • Antal indstillingsmuligheder ryg: 4 positioner
 • Materiale pude: Læder
 • Materiale stel: Stål
 • Transporthjul: Nej
 • Foldbar: Nej

 

Til Butik

 

Tunturi UB40 justerbar skråbænk

Tunturi UB40 Skråbænk justerbar træningsbænkTunturi Skråbænk er indstillelig mht. både sæde og ryglæn. Ryglænet kan indstilles op og ned i hele seks positioner. Selve sædet kan tilpasses i to positioner.

Bænken kan anvendes til flere af de øvelser, vi gennemgår længere nede – især de store muskelgrupper som bryst og skulder får en god træning.

Mht. abdominale (Abs) øvelser kan ryggen placeres i negativ position: På den måde sættes du i stand til at træne dine abs.

Denne vægtbænk er særdeles robust på grund af den kraftige stålramme og den matte sorte belægning.

Tunturi UB40 er løsningen, når du har brug for en bænk, der kan kombineres med håndvægte.

Brugervenlig justerbar skråbænk

Justeringssystemet er brugervenligt. Du kan skifte positioner hurtigt og ubesværet, og det uanset om du træner med vægte eller ønsker at træne din abs.

Det syede sæde med ekstra stabile hjørner sikrer, at du kan bruge din vægtbænk i mange år og slid på delikate dele minimeres. Rammen, der er fremstillet af robust stål, sikrer den nødvendige styrke.

Den sorte matte pulverlaks finish giver bænken et slankt udseende. Anti-slip gummi knopper på benene stopper og forhindre skader på gulvet.

Med denne justerbar træningsbænk er du sikret en god bænk til din hjemmetræning.

Det skal bemærkes at bænken er mest velegnet til privat brug, og den er i øvrigt rettet mod nybegyndere.

Specifikationer

 • Mål opstillet: (L*B*D):  125 x 70 x 47 cm
 • Længde på ryglæn: 78 cm
 • Bredde på ryglæn: 30 cm
 • Mulige indstillinger for ryglæn: 6 positioner
 • Mulige indstillinger for sæde: 2 positioner
 • Ramme: stål
 • Stykket sæde og ryglæn
 • Beskyttelsesgummibeskyttelsesgummi
 • Justerbart sæde og ryglæn
 • Maksimal brugervægt: 200 kg
 • Vægt: 17,5 kg
 • Kan bruges som fladbænk
 • Maks brugervægt: 200kg
 • Egen vægt: 17,5kg
 • Farve: Sort og grøn
 • 2 års garanti – Privat
 • Leveres usamlet i kasse

 

Til Butik

 

MasterFit Power Bench

MasterFit Power BenchMasterFit Power Bench udmærker sig ved sine robuste konstruktion.

Det er en kvalitetsbænk, der kan indstilles i flere vinkler, alt efter om man ønsker at træne i liggende positioner eller opretsiddende positioner.

Bænkens indstillige ryg kan justeres op til 85 grader op og nedad til vandret. Hertil kommer, at træningsbænken leveres med hjul, så den er nem at manøvrere rundt med.

Solid justerbar træningsbænk til hjemmet

Den massive opbygning i 3 mm stål giver dig flere muligheder mht. at køre med ekstra belastninger. Og du kan være sikker på, at denne fitness bænk sagtens kan holde til både dig og dine vægte, samtidig med at den er stabil i brug.

Det er den effektive træningsbænk der er velegnet til træning i hjemmet. Bænken har påmonteret hjul, så du nemt kan flytte rundt på den.

Bænken er velegnet til flere af de øvelser, beskrevet længere nede.

Specifikationer

 • Vægt: 40 kg
 • Max. vægtkapacitet:
 • 400 kg
 • Længde x bredde x højde:
 • 134 x 65 x 44 cm

 

Til Butik

 

Justerbar træningsbænk

Justerbare træningsbænke står ikke nødvendigvis parallelt med jorden; nogle indstiller bænken, så den er placeret opad i skarpe vinkler, mens andre har bænke, der dykker nedad.

Disse vinkler anvendes alt efter, hvilke muskelgrupper de forskellige øvelser skal påvirke.

Når en person ligger på en bænk med hovedet op ad, gennemføres de opadlænede øvelser op ad. Når en persons hoved er nedadvendt, laver han eller hun tilbagelænede øvelser.

Træningsbænke har normalt udstyr omkring dem eller de er udstyret med kraftige holdere på dem.

Dette tillader at forskellige øvelser kan udføres. Store vægte kan placeres over den ene ende af en vægtbænk for at hjælpe med at lave bænkpres; Udstyret, der holder vægten over bænken holdes på plads med kraftige indstillige kroge.

Benøvelser og de nødvendige vægte kan også tilføjes i den ene ende af en vægtbænk, så ”Leg Curl” øvelser og ben stræk øvelser kan gennemføres.

Bænkforlængelser kan tilføjes for at holde en person i forskellige positioner, når man laver mavebøjninger og sit-ups på bænken, og i øvrigt arbejder med forskellige muskelgrupper.

Din træning kan blive endnu mere effektiv ved at bruge en vægtvest. Læs vores guide de til bedste vægtveste her.

Øvelser på justerbar træningsbænk

Træning derhjemme er ikke så svært, som mange måske tror. Det er faktisk sådan, at du med den bedste vægtbænk kan gennemføre en lang række øvelser, der vil bearbejde de store muskelgrupper.

Hvis du er nybegynder, er det selvfølgeligt lidt svært at vide, hvor du skal starte, især i betragtning af den brede vifte af øvelser, der er at vælge imellem.

Når du først er kommet i gang, skal du fokusere på at lære nogle grundlæggende bevægelser, så du kan forgrene dig ud til andre muskelgrupper, når du har opbygget din styrke.

Nedenfor finder du nogle grundlæggende øvelser – i virkeligheden er der mange flere, og det er derfor en god ide at tjekke manualer og træningsprogrammer

Bænkpres på træningsbænk

Bænkpres er den mest almindelige bænkøvelse. Denne øvelse fokuserer på de små og store pectoralis muskler øverst i brystkassen.

Denne øvelse indebærer, at du i udgangspositionen ligger fladt med dine fødder placeret fast på jorden.

Her får du 3 gode tips til en bedre træning med bænkpres

Håndvægte – ”Dumbbell Flyes”

Dumbbell Flies er også rettet mod pectoralis gruppen af muskler. Tag et sæt håndvægte, og hold armene fuldt ud lige over dit bryst. Åbn armene i en bred T-position på siderne, og sørg for at holde albuerne lidt bøjede.

Hvis det gøres korrekt, skal du føle en god strækning gennem hele brystet.

Pullovers på flad fitness bænk

Denne øvelse involverer, at du begynder med at ligge fladt vinkelret på bænken med kun din øvre ryg hvilende på polstringen.

Dine fødder skal ligge fladt på gulvet med ryggen lige. Hold en håndvægt i hver hånd over dit hoved og hold dine arme lige. Gennemfør bevægelsen, hold armene lidt bøjede. Træk fra en overhead position lige over brystet.

Her kan du se hvordan det skal gøres

Maveøvelser (abdominale øvelser) på en justerbar træningsbænk

En velafrundet styrketræningsrutine bør indeholde en solid grundlæggende træning.

Grundøvelser kan styrke overkroppen herunder brystet, pectoralis og abdominalis. For at gennemføre denne øvelse skal du placere begge dine fødder på bænken og placere dine hænder på gulvet.

Lig i en nedadrettet stilling med din krop i en lige linje, og hold denne position i 30 sekunder. Du kan gøre denne position vanskeligere ved at lade dine hænder gå baglæns.

Hvis du har et ben bånd, kan du også prøve crunches, sit-ups og avancerede crunches.

Med en aktivitetsmåler kan du holde øje med hvor meget du egentlig bevæger dig. Læs vores aktivitetsmåler test her.

Træning af armmuskulaturen på træningsbænk

Tricep kickbacks er en klassisk øvelse, der vil målrette triceps muskulaturen på armene.

Det er en god øvelse, som kan give mere styrke i dine overarme, men det kan også efterlade dig med ømme muskler i et par dage efter du kører på de første gange.

Til øvelsen anvendes håndvægte. Begynd med at hvile dit højre knæ og højre arm på bænken. Løft med din venstre hånd. Under dette træk bør overarmens hold være parallelt med gulvet. Albuen skal bøjes og holde underarmen vinkelret på din overarm. Din håndflade skal vende mod din krop. Mens din overarm holdes stille, skal du langsomt rette armen til den er parallel med gulvet. Herefter bringes vægten tilbage til startpositionen.

Under hele øvelsen bør din overarm ikke bevæge sig. Hvis den bevæger sig, vil det medføre, at din øvre ryg og skuldre får noget af vægten, hvilket betyder, at det ikke har så meget indflydelse på dine triceps.

Gentag denne bevægelse på den modsatte side.

Her kan du se hvordan det ser ud, når det udføres korrekt

Ryg øvelser på flad bænk

Placer den justerbare træningsbænk i en flad position for at fokusere på hårde rygøvelser.

En arm rækker med håndvægten i fokus mod din store rygmuskel latissimus, og på rhomboid musklerne, som findes mellem skulderbladene.

Til denne øvelse skal du bruge den samme startposition, som du gjorde med kickbacks. Men denne gang vil du trække vægten op til din nedre abdominalia. Sænk langsomt armen til gulvet, indtil armen er helt udstrakt. Din arm skal holdes stram i løbet af denne bevægelse.

Nøglen til succes

Hemmeligheden bag en vellykket vægttræning er, at du vælger den rigtige belastning.

Selvfølgelig vil valg af den rigtige vægt være forskellig fra person til person, og valget vil ofte være baseret på dit nuværende fitnessniveau og dine fitnessmål.

Du skal begynde at løfte en vægt, der pumper mælkesyre ud i musklerne, så det gør en smule ondt mod slutningen af ​​et sæt på f.eks ti gentagelser.

Du kan du starte med 5 til 10 kilos håndvægte for ikke at overanstrenge dig.

Til bænkpres øvelserne er det tilrådeligt at starte med en 20 til 30 kilo. Pas på med ikke at overdrive det. Hvis det er muligt, er det en god ide at have en stående ved siden af, der er til rådighed mht. at hjælpe dig under et tungt løft.

Sådan starter du

Når du først starter, skal du bare lave et sæt af hver øvelse på 8-12 gentagelser pr. sæt. Efter den anden uge laves disse øvelser fire dage om ugen, tilføj gerne et til to sæt, når du er klar til det.

I løbet af den tredje uge begynder du at mærke de første større ændringer i din krop, hvor der er en forøget muskelmasse.

For at fortsætte med at se fremskridt, skal du ændre din rutine, så dine muskler bliver tilpasset. Hvis du vil fortsætte med at holde fast i samme rutine, så prøv at ændre vinklen på den justerbar træningsbænk, når du udfører hver bevægelse for at gøre hver øvelse mere udfordrende.

Det vil give dig de bedste resultater, og det kan også bidrage til at forhindre et vægttabsplateau. Efter den første måned skal du sørge for at skifte igen, for at holde din træning i gang.

Her kan du få lidt mere inspiration til din træningsbænk

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken træningsbænk er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de bedste og mest populære justerbare træningsbænkepå markedet. Vi har ud fra parametre såsom, kvalitet, funktion, brugervenlighed samt pris valgt den bedste bænk. Vinderen af vores guide er Ironmaster Super Bench.

Hvilken træningsbænk er bedst til prisen?

Pris og kvalitet går selvfølgelig hånd i hånd. Vi har dog alligevel fundet frem til en justerbar træningsbænk, der både er billig og i god kvalitet. Vinderen af bedst til prisen i vores guide er inSPORTline AB055 justerbar bænk.

Hvorfor købe en justerbar træningsbænk?

En justerbar træningsbænk er omdrejningspunktet i stort set alle træningsøvelser, der har med vægtløftning at gøre. Derfor er den uundværelig for dig der dyrker træning med vægte.

Hvad koster en justerbar træningsbænk?

Der er stor forskel på prisen på træningsbænke. Har du ikke de store krav til din træningsbænk, kan du godt få en til omkring 2.000 kr. Ønsker du derimod det bedste af det bedste, så skal du forvente at komme op på den anden side af 10.000 kr.

Tidligere artikelSlyngetræner test – De bedste slynger til TRX træning
Næste artikelFirkantet trampolin til nedgravning