Mon ikke de fleste motionister har bemærket disse vibrerende maskiner, når de er i fitnesscentret? Har vi ikke ofte set på dem og spekuleret på, om de overhovedet er til nogen fordel for dem, der bruger dem?

Er det hele ikke bare et ”hoax” – endnu en gang salgsgas påført motionister og fitnesscentrene? Hvem ville ikke, om det kunne lade sig gøre, bare have sådan en stående i stuen foran fjernsynet og lade motionstræneren gøre arbejdet for en, mens man ser fjernsyn.

Ville det ikke være herligt, om man kunne undgå sved og hårde belastninger?

Kropsvibrations-træning involverer stående, siddende eller liggende positioner på en vibrerende platform. Når platformen vibrerer, overføres der energi til kroppen, og musklerne tvinges til at trække sig sammen og slappe af mange gange hvert sekund.

Vibrationstræner – For godt til at være sandt?

Aktiviteten kan få dig til at føle, at du belaster dig selv, og alligevel udfører den magiske maskine arbejdet på dine vegne. Lyder det for godt til at være sandt?

Ikke desto mindre hævder fortalere for vibrationstræning, at alene 15 minutters vibrationer i hele kroppen udført tre gange ugentligt vil have en del gavnlige virkninger.

Fordelene ved en vibrationstræner skulle angiveligt være en forbedret styrke, et vægttab, fedtforbrænding, en forbedret fleksibilitet, en forbedret blodgennemstrømning og en reduceret muskel-ømhed efter træning.

Tilhængerne af dette træningsredskab hævder også, at det kan lette stress ved pga. sænkede kortisol-niveauer.

Med det i tankerne besluttede vi at se på forskning vedrørende disse apparater for at se, om de havde nogen faktiske fordele.

Nedenfor finder du en række maskiner med både ris og ros til hver enkelt. Vi håber det kan inspirere dig til at træffe det helt rigtige valg.

Vibrationstrænere i denne guide

Reviber Fusion (Bedst i test)

Reviber Fusion

Reviber fusion er en kraftfuld, kompakt og bærbar vibrationstræner, der leveres med den fantastiske Reviber Fusion workoutprogram.

Vibrationstræneren med tilbehør og træningsprogram er designet af Revibers sportsforskere og fitness-fagfolk.

Resultatet udebliver da heller ikke; din form forbedres, og din krop træder mere markant frem.

Du kan koge din træning ned til 15 minutter og alligevel kan du gøre din muskelmasse større, mindske ”de berømte deller på siderne” samtidig med at din balancesans forbedres.

En sund kost og besiddelsen af Reviber fusionstræner borger for at du virkeligt kommer i form.

Programmet er vedlagt på en trænings-DVD med online adgang. Produktet er velegnet til både begyndere, såvel som til avancerede brugere.

Denne power plate er fremstillet med en solid stålbase, der giver maskinen en belastningskapacitet (vægt) på 200 kg.

En lydløse motor gør den ideel til hjemmebrug, i lejlighed eller værelse. Reviber Fusion yder en 5 års garanti på motoren på grund af dens styrke og holdbarhed.

Den leveres med fjernbetjening, cardio-modstandsbånd og abdominal træningsbånd.

Førende producent bag vibrationstræneren

Produktet er ledende indenfor sin branche pga. udsvingene (14 mm), der borger for en endnu mere intens og effektiv træning!

De medfølgende 3 automatiske programmer for begyndere, mellemniveau og det avancerede niveau er baseret på intervaltrænings-princippet. Maskinen justerer automatisk hastighederne, så du kan koncentrere dig om dine øvelser.

Cardio-modstandsbåndene i latex sikrer, at de er fleksible og holdbare. De er justerbare i længden, hvilket gør dem perfekte til brugere i alle højder.

Vibrationstrænerens kasse bevæger sig ikke. Det er alene pladen, du står på, der vibrerer. Dette indebærer, at der praktisk talt ikke udsendes vibrationer ned i gulvet!

Abdominal båndene til de siddende øvelser sikrer en kontrolleret brug af både din bughule, mave og dine armmuskler. Dette hjælper på din stabilitet og giver dig mulighed for at aktivere de rigtige muskelgrupper til de siddende øvelser.

Specifikationer

 • Vægt: 14,5 kg.
 • Mål: 62 x 42 x 17,2 cm.
 • Volt: 240V
 • Amplitude: 0-14mm (op og ned bevægelser)
 • Frekvens: 0-30 Hz (op til 1800 vibrationer pr. Minut)
 • Maks belastning: 150 kg.
 • Strømforbrug: 500 Watt
 • Medfølgende trænings-DVD
 • Medfølgende AB-elastik
 • Medfølgende Træningselastikker

>

 

Til Butik


 

Top Sport Vibro 1000 (Bedst til prisen)

Top Sport Vibro 1000 - billig vibrationstræner

Vibro 1000 i sin enkle sorte fremtoning er fra det anerkendte brand Top Sport.

Det er en vibrationstræner, der garanterer, at du uden synderlig megen anstrengelse og på nul tid, kan opnå en behagelig følelse af afstressede samt afslappede ben; du vil føle sine ben som om, du er født på ny.

Denne power plate kan bruges overalt, uanset hvilken stilling du indtager. Mens du sidder som det er er hjemme i sofaen, på kontoret under bordet eller på farten på et hotel, er det bare med at få denne vibrationsplade frem.

Vibro 1000 er især bekvem for mennesker, der bevæger sig for lidt pga. stillesiddende arbejde og inaktivitet, der leder til ben skader.

Den svingende bevægelse og de 10 intensitetsniveauer du kan vælge på eget initiativ, genopliver benmusklerne. Du vil føle at musklerne løsnes, stimuleres og forbedres mht. blodcirkulationen i benene; ubehag i benene er pist væk.

Hertil kommer, at du kan styrke din arm, overkrop og håndmuskler med de træningsbånd, der følger med vibrationstræneren.

Den brugervenlige remote, de fire skridfaste fødder og den praktiske mulighed for en opbevaring yder dig den maksimale-, sikre- og stabile komfort.

Specifikationer

 • Vibrationsniveauer: 1 – 10 intensitetsniveauer
 • Amplitude: 0 – 4 mm
 • Dimensioner: L x B x H, 35 cm x 33 cm x 11 cm
 • Vægt: 5 kg

 

Til Butik


 

Top Sport Vibro 5000 (Bedst PRO valg)

Top Sport Vibro 5000 bedste pro valg

Den atletisk betonede Vibro 5000 fra Top Sport er din sikkerhed for en forbedret muskelopbygning, en bedret koordination og en bedret blodcirkulation.

Vibro 5000 er mere end det; den er ikke alene en træningsenhed, der aktiverer hele kroppen. Denne power plate fra Top Sport har endvidere en genopbyggende og præventiv effekt.

Vi har ikke alle tid til at tilbringe timer med fitnesscenter rutiner med svedige og lange muskelopbygningsøvelser.

Derfor har vi i alternativt et behov for at kunne træne forskellige muskelgrupper, på samme tid med at vi laver noget andet, der også skal gøres, og det på kort tid.

De medfølgende udvidende remme inklusive håndtagene vil øge virkningen af den alternative træning. Dette yder dig en intensiv aktivering af muskelfibrene, hvilket har en gunstig indvirkning, der modvirker appelsinhud og strammer op på din krop.

Som en sidegevinst skal det nævnes, at stofskiftet øges, dit BMI-indeks vil udvikle sig til det bedre, og din muskelstyrke vil forbedres. Og tænk sig – alt dette vil ske uden at er tvunget ud i de store legemlige udskejelser.

Mange hastighedsniveauer

Vibrationstræneren leveres med hele 50 alternative hastighedsniveauer.

Fra 4,2 til 14,6 Hz, alt sammen noget der overføres til samtlige kroppens muskler, hvilket på sin side leder til at musklernes sammentrækningshastighed bliver forbedret og med dette bliver også smidigheden bedre.

De lave frekvenser for vibrationerne er formålstjenlige til muskelafslapning og balancetræning. De mellemste frekvenser bedrer koordinationen, gendanner og styrker musklerne, ledbåndene og senerne.

De høje frekvenser er på sin side egnede til at øge musklernes udholdenhed, kapacitet og regenerering.

Specifikationer

 • Farve: Sølvfarvet
 • Mål: 74 x 68 x 121 cm
 • Brugervægt: 120 kg
 • Vægt: 26,5 kg
 • Motor: 0,67 HK
 • Amplitude: 0-5 mm
 • Hastigheder: 50


 

Til Butik


 

Vibrationstræner fra GetBig

vibrationstræner fra GetBig

Denne vibrationstræner markedsføres af GETBIG, der dog ikke har fremstillet produktet. GETBIG har siden 1999 solgt kosttilskud og fitnessudstyr.

Virksomheden blev oprindeligt etableret som et enkeltmandsfirma i en lejlighed på 3. sal i Århus.

Træneren er ikke navngivet, så man kan ikke kontrollere produktet. Man slår til lyd for, at det er nu, man kan gøre en god handel og købe en billig vibrationstræner.

Man lover, at disse vibrationsplader aktiverer ens mange muskelfibre mere end ved almindelig træning. Alene 15 minutters vibrationsplade træning dagligt giver synlige resultater indenfor få måneder.

En anden god måde at træne sin krop på er med en træningselastik. Du kan her se vores guide til de bedste træningselastikker her.

Hør musik mens du bruger vibrationstræneren

Træneren, der som sagt ikke er navngivet, har Bluetooth forbindelse, så brugeren kan lytte til musik, mens vedkommende træner.

Maskinen Leveres med to træningselastikker med henblik på yderligere opstramning af armene.

Det siges, at 15 minutters vibrationstræning dagligt er det samme som ca. 1 time med løb eller cykling.

Som med andre vibrationsplader bemærkes det, at man ikke kan bruge træneren, hvis man er gravid, har epilepsi eller andre sygdomme, der kan blive påvirket af vibrationerne.

På en medfølgende skærm siges det, at man kan se det, valgte træningsprogram, distancen, tid og hastighed.

Specifikationer

 • maksimal brugervægt: 120 kg
 • Vibration: 50HZ
 • Programmer: 5
 • Intensiteter: 3 med 180 forskellige hastigheder
 • Dimensioner på trædepladen: L x B – 27cm x 47,5 cm
 • Vægt: ca. 10 kg.
 • Kontraktioner: 50 pr minut
 • Fjernbetjening: 2x AAA-batterier (ikke inkluderet)
 • Lyd: “sound reduktion” system
 • Stabilitet: Sugekopper underneden (flisegulv)

 

Til Butik


 

VibroGym Lotus InSPORTline

VibroGym inSPORTline Lotus

Vibrationstræneren VibroGym Lotus fra inSPORTline er en maskine, der hjælper sin bruger med at træne og genoplive muskulaturen på en effektive måde.

Den hører til i hjemmet, men kan også anvendes andre steder.

De intense vibrationer stimulerer musklerne, så de trækker sig sammen og spændes. Dette er forklaringen på, hvorfor træningsøvelserne er højeffektive.

Det eneste du behøver at gøre med denne maskine, er at stå op på den med let bøjede ben.

Maskinen hjælper sin bruger til at opnå den totale kropstræning gennem forskellige relativt simple øvelser. Hver øvelse er beskrevet i detaljen i den vedlagte brugsanvisning.

Ingen tvivl om at VibroGym Lotus har gjort hvad man kunne for at assistere dig, i dine anstrengelser med at forme din krop og tabe dig på en let og tidsbesparende måde.

Nu om dage er det ikke alle, der har hverken tid eller lyst til, at tilbringe timer i et fitnesscenter hver dag. Vibrationsmaskinen tilbyder her en alternativ effektiv og sikker træning.

VibroGym fordele

 • Maskinen yder effektive lodrette vibrationer til den optimale muskelforstærkning
 • Vibrationerne gør alle øvelser to til tre gange mere effektiv
 • Den specielle massagemåtte bedrer blodcirkulationen
 • Maskine forbedrer musklernes heling efter udfordrende fysisk aktivitet, der fører til ømme muskler
 • Maskinen hjælper dig med at lindre led- og muskelsmerter
 • Den forbedrer din balance- og koordineringsevne

Specifikationer

 • Dimensioner: L x B x h – 67cm x 64cm x 140cm.
 • Egenvægt: 30 kg.
 • Maks brugervægt: 120kg.
 • LED Display
 • Anti-slip gummilag
 • Brugsanvisning indeholder øvelsesinstruktioner
 • Computerdisplay viser: tid, hastighed, program

 

Til Butik

 

Er der en slange i paradiset?

At kropsvibrationer kan give dig nogle fitness- og sundhedsmæssige fordele, er indiskutabelt. Hvor godt det virker når man sammenligner med den regelmæssige fysiske motion er imidlertid omdiskuteret.

Omfattende forskning om helkropsvibrationer er sparsom; nogle vil sige at vi ikke har nogle virkeligt pålidelige resultater.

Det er endnu ikke klart, om helkrops-vibrationer giver den samme vifte af sundhedsmæssige fordele som en aktiv løber, en cyklist, en svømmer, en roer eller lignende kan opnå.

Om man skal stille det op på den måde kan på sin side også diskuteres. Til syvende og sidst handler det om brugerens ønsker.

Man kan i den forbindelse ikke udelukke, at nogle brugere foretrækker velvære, muskelsmidighed, revitalisering af musklerne og en harmonisk atletisk kropsbygning fremfor at skulle pumpe muskler op og forbedre sin kondition over de nationale gennemsnit.

Hvordan virker vibrationstræning?

Med vibrationer i hele kroppen står du som sagt op, du sidder, eller du ligger på en maskine med en vibrerende platform.

Når maskinen vibrerer, overfører den energi til din krop, hvilket tvinger dine muskler til at trække sig sammen og slappe af snesevis af gange hvert sekund.

Aktiviteten kan få dig til at føle, at du anstrenger dig, selvom du er passiv, og lader vibrationerne strømme igennem din krop.

Du kan muligvis finde en vibrationsmaskine rettet mod hele kroppen på et lokalt fitnesscenter, eller du kan købe en til hjemmebrug.

Talsmænd antyder som sagt, at der ikke skal mere til end 15 minutter til med vibrationer for hele kroppen tre gange om ugen.

Hvis man vil skabe et vægttab, forbrænde fedt, forbedre musklernes fleksibilitet, øge blodgennemstrømningen, reducere ømhed i musklerne efter træning eller opbygge styrke og mindske stresshormonet kortisol.

Alt det er jo da noget der kan opveje de muskelpumpende atletiske øvelser i fitnesscentret. Hertil kommer naturligt nok det, at den ene aktivitet slet ikke udelukker den anden – man har faktisk som atlet eller toptrænet motionist behov for begge dele.

Fordelene ved en vibrationstræner

Når vi antyder, at nogle undersøgelser konkluderer, at vibrationer i hele kroppen kan hjælpe til med at forbedre muskelstyrken, og realisere et vægttab skal man være klar over at dette ikke kan stå alene: en sund kostplan for at reducere kalorieindtaget er en nødvendig ledsager til vibrationstræningen.

Nogle undersøgelser viser endvidere, at vibrationer i hele kroppen, når de udføres korrekt og under lægeligt tilsyn, når det er nødvendigt, kan:

 • Reducer rygsmerter
 • Forbedre styrke og balance hos ældre voksne
 • Reducer knogletab

Centralt står imidlertid fortsat, at hvis du vil tabe dig og forbedre konditionen, skal du holde dig til en sund kost og inkludere fysisk aktivitet i din daglige rutine.

Hvis du vælger vibrationer i hele kroppen, skal du som antydet huske at lave aerobe aktiviteter og styrketræning. Og glem ikke at vibrationer i hele kroppen kan være skadelige i nogle situationer.

Derfor skal du kontakte din læge, inden du bruger en power plate, som de også kaldes. Det gælder også og især, hvis du er gravid eller i det hele taget har helbredsproblemer.

Her kan du se en guide til træning med en vibrationsplade

Fup eller fakta?

Vibrationstræning har længe haft et dårligt ry. Mange forbinder det sikkert fortsat med fup og svindel, hvor man lover guld og grønne skove med hensyn til opstramning af kroppen på samme tid med at man lover afhjælpning af cellulite og vægttab.

Cellulite skal ikke forveksles med Cellulitis; sidstnævnte er en akut inflammation i hudens bindevæv, der skyldes infektion af stafylokokker, streptokokker eller andre bakterier. Cellulite er det man kender som ”appelsinhud”, hvilket er et rent kosmetisk fænomen.

Selvom mange vil afskrive det, man opfatter som påstande, fordi man tror, der er tale om smart markedsføring, kommer man ikke udenom, at stadigt flere videnskabelige undersøgelser.

Forskningsresultater har samstemmende påpeget, at der alligevel er noget om snakken om vibrationernes effekter.

Er du på udkig efter et gåbånd til kontoret? Vi har undersøgt markedet, og fundet frem til de bedste gåbånd herhjemme netop nu.

Hvad siger forskningen

Forskere fra Eindhoven University of Technology har bygget en vibrerende maskine, som de hævder, kan gøre træning 25 til 100 procent mere effektiv.

Maskinen kaldes maxDFM, og selvom den blev bygget til primært fysioterapeutiske genoptrænings-formål, mener forskerne, at den også kan bruges på raske individer.

Videnskaben om vibrationstræning er enkel. Når man står på en vibrerende overflade – en platform – ekspanderer man skiftevis muskulaturen hurtigt hvorefter den trækker sig sammen igen. Dette sker som sagt gentagne gange i en sekvens af vibrationer.

En artikel af Cardinale og Wakeling i British Journal of Sports Medicine antyder, at vibrationstræning for hele kroppen kan være gavnlig, når det kommer til at reducere resultaterne af aldringsprocessen.

Artiklens konklusion går på, at vibration af muskler og knogler kan simulere en gåtur. Dette bevirker at mikrorevner i muskler og knogler starter en proces, hvor knogler og muskler gendannes.

På den måde styrkes musklerne hvilket fører til det, man i fagsproget kalder hypertrofi. Hypertrofi siger noget om forstørrelsen af et organ eller en del heraf pga. celleøgning.

Når vi taler om hypertrofi i forbindelse med muskulaturen, har det at gøre med at de udvikles ved træning. Mht. knoglestrukturen sker der en forbening af knoglerne og hermed en styrkelse.

Rita Thomás, Vinson Lee og Scott Going offentliggjorde en artikel i American College of Sports Medicine journal (Vol. 15 / No 6, 2011), hvor man fokuserede på vibrationstræning som lindrende i forbindelse med specifikke lidelser.

Mht. neurologiske tilstande som multipel sklerose, Parkinsons sygdom og cerebral parese viste forskningen positive effekter fra træning i hele kroppen.

For dem der må slås med sygdomme som slidgigt, korsbåndsrekonstruktion og lav knoglemineraltæthed (osteoporose) viste forskningen, at der var svage til moderate tegn på, at vibrationstræning kan være gavnlig.

Fungere vibrationstræning så?

Som antydet kan apparatur af den slags, anvendes som et led i fysioterapiens genoptræning.

Aidan Rich, talsmand for den australske fysioterapiforening konkluderer, at der er et behov for vibrationstræning i forbindelse med genoptræning af mennesker, der enten ikke har trænet, eller har været udsat for sygdom og inaktivitet.

Rich antyder, at der ganske vist er andre og bedre måder at genoptræne en patient på. Dette indebærer imidlertid ikke, at vibrationstræning ikke kan anvendes som et værktøj.

Når der her tales om andre måder, handler det netop om det ovenfor antydede mht. at kombinere vibrationstræning med andre træningsformer som f.eks. traditionel styrketræning, kardiovaskulær træning i form af at man går, cykler eller laver balanceøvelser.

Døjer du med uro i benene? Så kan det være at en cirkulationstræner er løsningen. Du kan her se vores guide til de bedste cirkulationstrænere.

Forskningsresultaterne for vibrationstrænere

Hvem ville ønske sig en maskine, der kunne fordoble effektiviteten af ens træningsprogrammer. Det vil sikkert indenfor idrætsforskningen være noget man vil undersøge.

Spørgsmålet er så om der ikke allerede er opnået resultater der siger nok på dette felt?

Ifølge Aidan Rich er der nogle forskningsartikler af god kvalitet, hvor man videnskabeligt har undersøgt brugen af ​​vibrationstræning, også kendt som den totale kropsvibration med henblik på at vurdere, om der er en forbedring i form af muskelstyrke, balance og knogletæthed.

Men målgruppen har hovedsageligt være folk over 50.

Indenfor elitesporten refererer Rich til en undersøgelse.

Den konkluderer at vibrationstræning hos en gruppe af hockeyspillere sammenlignet med en kontrolgruppe af almindelige motionister og en gruppe af cyklister forbedrede ”eksplosionerne” hos hockeyspillerne under en springopgave.