Et løbebånd er en allround træningsmaskine, der gør det muligt for sine brugere at gå, jogge eller løbe på flade eller på opadgående overflader. Løbebåndet yder en effektiv kardiovaskulær træning, men det er ikke hele historien.

For det handler i høj grad også om din ben-muskulatur. Båndet styrker ben og rygmusklerne. Afhængigt af hældningen kan du bearbejde musklerne forrest eller bag på benene intensivt.

Uanset hvad, styrker trædemøllen begge muskelgrupper.

Du kan læse meget mere om løbebånd og muskler, længere nede i artiklen, efter vores guide til det bedste løbebånd til hjemmebrug.

Hvilket løbebånd er bedst i test og hvordan skal jeg vælge?

Når du skal vælge et løbebånd, er det vigtigt at vælge den rette maskine, så du kan realisere de mange fordele, du kan læse om længere nede i artiklen.

Her er nogle af de bedste løbebånd på markedet netop nu. De træder alle frem som meget efterspurgte og hertil kommer, at de er de bedste i diverse løbebånd test, eller de giver sin køber rigtig meget for pengene.

Løbebånd i denne test

Hvis du har specielle krav, kan det ikke altid betale sig at tage et billigt løbebånd, da mange billige løbebånd ikke har alle funktioner der opfylder dine behov. Dog kan du være heldig at finde et løbebånd udsalg, hvor du sparer mange penge.

Er du i tvivl om det skal være et løbebånd du skal investere i? Få et overblik over de bedste træningsmaskiner her.

Sole F85 løbebånd (Bedst i test)

Sole F85 sammenklappeligt løbebåndSole’s løbebånd er ifølge de fleste anmeldelser topmodellen til indendørs brug. Den er årets bestseller i USA, og den er kåret til ”Bedste køb” af Treadmilldoctor.com.

På 2020 modellen der kom på markedet sidste år, er der blevet tilføjet bl.a en smart integreret tabletholder, USB indgang samt bluetooth højtalere.

Båndet er god for fire timers dagligt brug, så den er bestemt også velegnet for en mindre virksomhed, der søger ”at lufte sine medarbejderes hjerne ud” eller blot vil holde dem i form.

Båndet yder en præcis simulation af ”the real thing” pga. Sole´s specielle rammekonstruktion, også kendt som ”Double horseshoe”.

Sole F85 yder en behagelig støddæmpning i løbefladen pga. Cushion Flex dæmpningssystemet, der sammenholdt med effekten af løb på asfalt gennem test, har demonstreret en reduktion på hele 40 % af stød tilbage fra løb på asfalt.

Sammenklappeligt løbebånd med stor løbeflade

Båndets løbeflade føles sikkert pga., af en omfangsrig løbeflade. Den store løbeflade gør, at du ikke er bange for træde ved siden af, eller føler dig klemt inde på et lille løbebånd.

Hertil kommer det brugervenlige display for tilpasning af stigning og hastighed. Displayet viser hastighed, stigningsprocent, tid, distance, kalorieforbrug og din puls.

Motoren er kraftig nok til at sikre en tophastighed på 22 km/t og en stigning op til hele 15%.

Båndet er sammenklappeligt så du kan gemme det væk, hvis du har behov for det.

I opslået tilstand står Båndet på 4 hjul, så der også taget hånd om at maskinen nemt kan flyttes rundt på, uden at du behøver at folde det sammen først.

Som et sidste plus, kan det tilføjes, at udover de medfølgende træningsprogrammer, så er der nu også mulighed for, at lave sine egne programmer.

Topscorer på test barometeret

Sole F85 er håndplukket, fordi den er udnævnt til testvinder i mange løbebånd test.

Den største test den har vundet, er Skandinaviens største test af løbebånd, foretaget af det svenske bäst-i-test, hvor der blev testede 9 forskellige modeller. Båndet vandt titlen som “bedste pro valg”.

Maskinen har også vundet løbebånd testen hos Forbrugsguiden hvor de bl.a skriver “Meget solid og gennemtestet maskine”. Det har desuden også vundet løbebånd testen hos både Testmagasinet, Bgh, Idegryden samt Motion-online.

Med så mange titler er der ingen tvivl om, at Sole Fitness endnu en gang har ramt plet med deres F85 løbebånd.

Specifikationer

 • Vægt: 131 kg
 • L x B x H: 211 x 94 x 145 cm
 • L x B x H (sammenslået): 113 x 93 x 181 cm
 • Løbeplade: 56×152 cm
 • Kontinuerlig effekt: 4 HK
 • Træningsprogrammer: 10 stk. med mulighed for at lave sine egne
 • Max stigning: 15 %
 • Max hastighed: 22 km/t
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Kan klappes sammen for at spare plads

 

 

Til Butik

 

ProForm Power 995i løbebånd (Bedst til prisen)

Billig løbebånd ProForm Power 995iBåndet omfatter et indbygget iFit modul og egen tablet. På grund af dette kan man løbe ture rundt overalt – også udenfor Danmark – ved brug af Googles Maps.

Endvidere er der mulighed for at træne efter de mange træningsprogrammer skabt af personlige trænere.

Her har du både programmer for begyndere og maratonløbere.

ProForm Power 995i udmærker sig ved et stort baggrundsbelyst display, der viser dig de vigtigste data, som du har behov for, hvis du vil opnå en god ”work out”.

Du kan bekvemt og ekspedit forandre både hastighed og stigning. Den maksimale hastighed går op til 22 km. i timen, og du kan øge belastningen med op til en 15 % stigning.

Displayet har endvidere indbygget bluetooth, så det bliver muligt at ”linke” til et trådløst pulsbælte med henblik på at optræne din puls (kræver tilkøb).

Herudover er det muligt at forbinde til en mp3 afspiller, så du kan lytte til din yndlingsmusik gennem de integrerede højtalere, mens du jogger.

God til prisen

ProForms løbebånd et godt billigt løbebånd, hvis du vil undgå den hårde modstand, løb på asfalt eller frostfast jord altid fører med sig. Det specielle ProShox afdæmpningssystem yder en god affjedring med en mindre ledbelastning. Især Akillessenen skånes på denne vis.

ProForm Power 995i’s kraftige motor på 3HK er optimalt for lange gå- og løbeture samt intervalløb.

Proform Power 995i er et foldbart løbebånd, hvis det kniber med pladsen.

I Bgh’s løbebånd test kalder de det “Ekspertens anbefaling og hos Testmagasinet har det, ligesom her, fået titlen som “Bedst til prisen”, da det kan det meste, men stadig er et billigt løbebånd

Specifikationer

 • Maks personvægt: 136 kg
 • Kontinuerlig effekt: 3,0 HK
 • Maks effekt: 6,0 HK DC
 • Max hastighed: 22 km/t
 • Max stigning: 15 %
 • Træningsprogrammer: 30 stk.
 • Løbeplade: 51 x 152 cm
 • Vægt: 92 kg
 • L x B x H: 198 x 92 x 145 cm
 • Sammenklappeligt

 

Til Butik


 

Sole TT8 løbebånd (Bedste PRO valg)

Køb løbebånd Sole TT8Sole TT8 løbebånd er et fremragende løbebånd i høj kvalitet, der kan klare helt op til otte timers brug om dagen.

Det er et løbebånd der både kan bruges til hjemmebrug af den ambitiøse løber, og til virksomheder samt fitness centre.

Derfor er dette løbebånd også blevet valgt som “bedste PRO-valg”.

Soles produkter får generelt rigtig gode anmeldelser, og dette løbebånd er bestemt ingen undtagelse.

Soles produkter er et rigtig godt valg, især hvis man gerne vil have et løbebånd, hvor prisen afspejler kvaliteten.

Stabilt løbebånd med ekstra støddæmpning

Sole har udviklet en unik ramme til deres løbebånd, som de kalder “Double horseshoe”. Du skal bestemt ikke være nervøs for, at du ikke får et stabilt løbebånd, hvis du vælger dette løbebånd.

Båndet har en virkelig god støddæmpning i løbefladen grundet Cushion Flex-dæmpningssystem.

Dette er blevet testet rigtig mange gange i udviklingsprocessen, og det har vist sig at give en reduktion på hele 40%, sammenlignet med at løbe på f.eks. asfalt. Hvis man ikke ønsker en reduktion i støddæmpningen, kan det selvfølgelig også reguleres.

Sole TT8 har en stor løbeflade og et overskueligt display til justering af stigning og hastighed.

Derudover er displayet brugervenligt og giver dig al den information, du har brug for, om blandt andet: hastighed, stigningsprocent, tid, distance, kalorieforbrug samt puls.

Hvilken motor er bedst til løbebånd

Båndet er udstyret med kraftig AC motor der har en tophastighed på 22 km/t. der kan klare en stigning på op til 15 %, og som noget helt nyt, kan båndet også klare en 4 % nedstigning.

Muligheden for at du både kan løbe op- og nedad giver den perfekte mulighed for, at træne i bakketerræn uden at forlade hjemmet.

Mange løbebånd er udstyret med en DC motor, som er en jævnstrømsmotor, mens en AC motor, som dette løbebånd er udstyret med, er en vekselstrømsmotor.

En AC motor giver disse fordele:

 • Længere levetid
 • Mindre vedligeholdelse
 • Får mere ud af hestekræfterne
 • Lydsvag

Som ekstra ”finish” skal det bemærkes, at Sole TT8 ikke skal smøres med silikone under løbefladen, som mange andre løbebånd skal.

Sole Fitness

Sole Fitness har ekstremt vokseværk, faktisk er det, det hurtigst voksende brand, indenfor disse fitness maskiner, i både USA og Canada. Det gælder både med maskiner til hjemmebrug og til fitness centre.

I Europa er de også slået igennem nu og er også blandt de hurtigst voksende fitness brands her.

De er blevet kendt for deres innovative og langtids holdbare maskiner. Sole sender ikke et løbebånd på markedet uden, at det har været testet godt og grundigt, på alle leder og kanter.

Specifikationer

 • L x B x H: 199 x 93 x 146 cm
 • Løbeflade: 152 x 56 cm
 • Egenvægt: 150 kg
 • Kontinuerlig effekt: 3 HK AC
 • Max effekt: 4 HK AC
 • Max hastighed: 22 km/t
 • Træningsprogrammer: 10 stk.
 • Maks. personvægt: 150 kg.

 

Til Butik


 

inSPORTline Gardian G8 løbebånd

Gardian G8

Gardian G8 fra inSPORTline er blandt de bedste løbebånd på markedet; det fremtræder som et solidt og kraftigt løbebånd; og ja det er dyrt, og det er også ofte det løbebånd, der bruges i fitnesscentre.

Løbebåndet udmærker sig bl.a ved sin smarte computer der er udpræget brugervenlig, hvor du selvfølgelig finder en “Quick Start”, så du ikke skal vente før du sætter i gang med at løbe.

Har du ikke så travlt og vil du gerne vælge de rette programmer samt forhold for din løbetur, så er det en fornøjelse at betjene det 18,5 tommer store display. Og vi kan roligt garantere dig, at du finder et program der passer perfekt til lige præcis dig. Du har nemlig hele 30 forskellige at vælge imellem.

Skulle du mod forventning ikke finde et program der passer til dine præferencer, så er det ikke et problem, fordi computeren giver dig nemlig også mulighed for at lave dine egne programmer.

Maskinen kommer selvfølgelig med transporthjul, så den nemmere kan flyttes.

Løbebånd til den ambitiøse eller fitness centeret

Det store løbebælte(51 x 150 cm) drives frem af en kraftig 6 HK AC motor. Belastningen løber helt op til en 13,1 procents stigning, hvilket skulle være mere end rigeligt for de fleste motionister, uanset niveau.

Den bløde stødabsorbering gør løbebåndet til en fornøjelse, når man sammenligner med de belastninger løb på asfalt eller hårde overflader i det hele taget skaber.

Når løbebånd bruges i professionelle fitness centre, er det tilrådeligt med en nødstopsknap, og det er lige hvad dette bånd har.

Maskinen har, som før nævnt, 30 træningsprogrammer der bl.a inkludere et HRC-program, som tillader maskinen at øge eller reducere farten, for at holde hjerterytmen i den optimale zone.

Der er desuden en såkaldt “Matrix” funktion, som altid viser dig de sidste 400 meter du har løbet på båndet. Det er en god måde at skabe ekstra motivation til brugeren.

Dette løbebånd er i så høj kvalitet at vi, udover anbefale det til hjemmebrug, også anbefaler det til motionscentre. Både kvalitet og brugeroplevelser er helt i top.

Computer:

 • Stort udvalg af programmer inkl. Fitness test
 • Quick touch knapper med valg af hastighed og hældning
 • Stor flot display på 18,5″
 • Indbygget pulsmodtager

Specifikationer

 • L x B x H: 216 x 88 x 146 cm
 • Hastighed: 1 – 20 km/t. (Justering med 0,1 km/t)
 • Op til 13,1 % hældning
 • 18 elektroniske hældningsniveauer
 • 30 træningsprogrammer
 • USB
 • Mp3 afspiller med højttalere
 • Hovedtelefon stik
 • Memorycard slot
 • Skridttæller
 • USB
 • Løbeflade B x L: 51 x 150 cm
 • Kraftig 6 HK AC Motor
 • Håndpuls
 • Holder til drikkedunk
 • Transporthjul
 • Maks. brugervægt: 180 kg.
 • Egen vægt: 166 kg

 

 

Til Butik


 

inSPORTline inCondi T20i Løbebånd

insportline incondi T20i låbebånd

Dette løbebånd til hjemmebrug fra inSPORTline kan både benyttes af dig, som gerne vil i gang med at løbe, fordi du gerne vil i bedre form, og af dig der skal genoptræne efter en skade.

Du kan justere hastigheden og stigningen med meget små intervaller, derved har du hele tiden mulighed for at mærke hvad du og din evt. skade kan holde til. Og det gør samtidig også, at løbebåndet er godt til begyndere.

Løbebånd med overskuelig skærm

Du har måske prøvet at løbe på et løbebånd i et træningscenter før, hvor computeren var mere forvirrende end til gavn.

Computeren på inSPORTline inCondi T20i har et meget overskueligt baggrundsbelyst display, som viser dig dine værdier, afstand, tid og kalorier.

Der er desuden forhåndsindstillet 12 træningsprogrammer.

Motoren i dette løbebånd kan indstilles fra 1-12 km/t, og justeres med 0,1 km/t.

Specifikationer

 • L x B x H: 131 x 73 x 124 cm.
 • Løbeflade: 130 x 40 cm.
 • Egenvægt: 40 kg.
 • Motor HK: 1,25/2,5
 • Håndpuls
 • Maks hastighed: 12 km/t.
 • Træningsprogrammer: 15 stk.
 • Maks brugervægt: 100 kg.

 

Til Butik


 

DraxFit+ Curved Løbebånd

Draxfit Curved Løbebånd

Draxfit+ har taget løbebåndet til nye højde.

Her har vi med et løbebånd at gøre, som udelukkende driver båndet ved hjælp af dig og din energi, når du løber på båndet. Altså et løbebånd uden motor.

Computeren på skærmen er batteridrevet, og bliver ladet op via båndet, når du løber på det.

Løbebåndet behøver altså ikke at blive tilsluttet strøm overhovedet for at fungere.

Kurvet løbebånd uden motor til genoptræning

Dette er et atypisk løbebånd, da det har en kurvet form, og et løbebånd uden motor.

Det kurvede løbebånd skåner dine knæ, og derfor egner dette løbebånd sig ekstra godt til dig der har behov for genoptræning. Eller dig der bare gerne vil passe på dine knæ.

DraxFit har brugt en stødabsorberende lamelteknologi til bæltet, hvilket gør at der slides meget mindre på det, end et traditionelt løbebånd.

Dette er med til at sikre en meget høj levetid samt et lavt vedligeholdelsesniveau.

Computeren i løbebåndet kan måle tid, hastighed, kalorier samt distance, så du også har mulighed for at følge med i din udvikling.

Løbebåndet ses typisk i fitnesscentre, men går du meget op i din træning, og ønsker det mest optimale udstyr til din hjemmefitness, eller skal du genoptræne efter en skade, så er dette løbebånd for dig.

Specifikationer:

 • Længde x Bredde: 163 x 77 cm
 • Løbeflade: Længde x Bredde: 157 x 43 cm
 • Håndpuls
 • Maks brugervægt: 180 kg.
 • Vægt: 135 kg.

 

Til Butik

 

Muskler der nyder godt af et løbebånd

Her får du en oversigt over de muskler der nyder godt af et løbebånd, samt en beskrivelse af dem og hvad de bruges til.

Efterfølgende bliver der kigget lidt på kredsløbsystemet og hvordan en løbemaskine kan forbedre det.

Vil du supplere din løbetræning med anden træning der aktivere overkroppen mere? Tag et kig på vores guide til den bedste romaskine her.

Den firhovede knæstrækker (quadriceps)

Quadriceps er en firhovede skeletmuskel fæstnet på forsiden af lårbenet. De fire hoveder udgår fra lårknoglen og tarmbenet, og de er fæstnede i en samlet endesene på knæskallen. Samlet set er quadriceps en stærk muskel, der er nødvendig for vore daglige bevægelser.

De fire muskeldele arbejder sammen om at strække knæleddet. Denne fundamentale funktion i forbindelse med vort daglige bevægelsesmønster er centralt, f.eks. når vi sidder på hug eller rejser os op.

Mennesker, der går og løber regelmæssigt på et løbebånd oparbejder en udholdenhed og styrke i quadriceps musklerne.

Hvis du vil isolere din træning af disse muskler, så er en benpres maskine det rette valg. En benpres maskine er dog ikke konditionstræning, men styrketræning.

Med en benpres maskine kan du for alvor træne dine lårmuskler, og maskiner bliver især brugt af såkaldte “bodybuildere”. Det er dog ikke ensbetydenede med, at du ikke skal bruge en benpres maskine, selvom du ikke vil kategorisere dig selv som bodybuilder. Du kan stadig få en masse ud af sådan en maskine.

Daglig træning på et løbebånd er mere end blot den almindelige ”work out”, for træningen er også med til at gøre det lettere at udføre dagliglivets fysiske aktiviteter.

Lægmusklerne

Lægmusklerne på det bageste underben omfatter gastrocnemius og soleus. Lægmusklerne kommer også på arbejde, når man træner på et løbebånd. Det meste af det arbejde, der udføres af lægmusklerne udføres i forbindelse med, at man går, løber eller hopper.

Det er muligt at øge arbejdsbelastningen på dine lægmuskler ved at øge skråningen på løbebåndet.

Den store ballemuskel (Gluteus maximus)

Den store ballemuskel (Musculus gluteus maximus) er en tyk massiv rombeformet muskel, der udspringer fra den bagerste del af hoftebenet. Musklen går videre henover bagsiden af og halebenet.

Den største del af denne muskelmasse består af senefibre, der ligger på langs af ydersiden af låret. På grund Gluteus Maximus placering og omfang, er den en af de mest karakteristiske muskler, vi har.

Gluteus Maximus er en kraftig udvidelse af hofteleddet. Den udfører rotation udad og bevægelser ind og udad fra hoften. Gluteus maximus er forholdsvis afslappet i stående stilling og under gang. Desuagtet kan den sætte ind med meget stor kraft under løb og hop, og ved overgangen fra siddende til stående stilling.

Hvis man indstiller løbebåndet til en stejl hældning, øges belastningen på gluteus maximus betydeligt, og det leder på sin side til, at styrken øges, udholdenheden forbedres ligesom der forbrændes mere fedt og kalorier.

En anden måde du kan træne den store ballemuskel, er ved at squatte. Med et squat rack eller squat stativ, kan du virkelig træne denne muskel, samt flere andre muskelgrupper. Squat stativer er blevet meget populære de senere år, fordi at den øvelse fokusere så meget på netop den muskel.

Når du squatter er det dog ikke konditionstræning du laver, men nærmere styrketræning. Squat benyttes hovedsageligt til at få mere velformede og/eller større numse- og benmuskler. Du rammer dog også andre muskler når du squatter end bare disse, men det er dem der bliver fokuseret mest på.

Var det et gåbånd til kontoret du kiggede efter? Tag et kig på vores guide til de bedste gåbånd her.

Det kardiovaskulære

Vores kredsløbssystem – det kardiovaskulære system – sørger for at blodet kan cirkulere. Hertil kommer transporten af næringsstoffer (aminosyrer og elektrolytter), ilt, kuldioxid, hormoner og blodceller til og fra cellerne i kroppen.

Alt sammen er det noget, der giver næring og hjælp til bekæmpelse af sygdomme.

Kredsløbssystemet inkluderer lymfesystemet. Blod er en væske bestående af plasma, røde blodlegemer, hvide blodlegemer og blodplader, der cirkuleres af hjertet gennem det kardiovaskulære system, der transporterer ilt og næringsstoffer til og affaldsmaterialer væk fra alle legemsvæv. Lymfe er hovedsageligt genbrugt overskydende blodplasma.

Blodets kredsløbssystem ses som to komponenter, henholdsvis den systemiske cirkulation og lungecirkulationen.

Selvom løbebåndet optræner en til at få mere styrke i benene, er maskinen primært kendt for sine kardiovaskulære fordele. Hvis du træner regelmæssigt på et løbebånd, kan du forvente betydelige sundhedsgevinster i form af en bedre kondition og et styrket kredsløb.

Træning på løbebånd

For at få den optimale effekt af at løbe på et løbebånd, skal der målrettet træning til.

Løbebåndet er ikke blot et supplement på de dage hvor vejret ikke indbyder til at jogge. Anvendte på den rette vis er træning på løbebånd det der virkeligt vil hjælpe dig med at opretholde og forbedre din fitness vinteren igennem, så du er klar til forårets motionsløb eller lignende konkurrencer.

Selv de mest hårdføre løbere, der hører til på eliteplan, anvender løbebåndet. Marathonløbere træner op til 3 timer indendørs på løbebåndet, fordi optakten til en forårs Marathon bliver så meget bedre ved at træne indendørs på båndet.

At løbe indendørs på et løbebånd har sine fordele. Du kan holde øje med forskellige instrumenter i form af termostater, du kan etablere løb opad bakke eller sætte maskinen til at skåne dine led.

Det er dog vigtigt at du holder dig til et ”steady state” fast tempo, ellers risikerer du at ryge af båndet, fordi for megen drejen på knapper kan føre til for store belastninger eller for højt tempo.

Løbebånd priser

Der findes løbebånd i mange forskellige prisklasser, derfor er det også svært at sige hvad der er en god løbebånd pris.

De fleste idag kan dog klare sig med at løbe i mellemklassen, hvor prisen går op til omkring 13.000 kr. Går du efter noget ekstraordinært, eller ønsker du kun det bedste af det bedste, så skal du nok op i en højere prisklasse.

Hvorfor vælge et godt løbebånd?

Når du skal vælge et løbebånd skal du kigge efter, hvilket løbebånd der passer bedst til dig, så er der nogle ting du skal tage i betragtning. Hvis du har nogle specielle præferencer mht. stigninger, hastighed mm, så skal du selvfølgelig vælge et løbebånd der har disse egenskaber.

Derudover kan et løbebånd af god kvalitet også hjælpe på lysten til at træne mere. Lysten til at træne falder hurtigt, hvis ikke udstyret er i orden. Er økonomien ikke til at købe et godt løbebånd til det, så hellere vent lidt, så du har råd til at købe et ordentligt.

Du kan selvfølgelig også være heldig at finde et af de billige løbebånd tilbud, som faktisk er af god kvalitet, og derved gøre et kup.

Hvordan vedligeholder du dit løbebånd?

Hvis du har valgt at investere i et løbebånd, så er det også vigtigt at du vedligeholder dit løbebånd, for at det holder så længe som muligt. Nogle ting skal du gøre oftere for at dit løbebånd fungere optimalt.

Det er vigtigt at efter hver gang du har brugt løbebåndet at du tører det af. Hvis du sveder meget, og det løber ned i maskinen, så kan du risikere at nogle af løbebåndets metaldele ruster. Derudover så kan det også samle en del bakterier.

Hvis du ikke synes at dit løbebånd fungerer optimalt, så er det vigtigt at du undersøger hvad der er galt og får det lavet, så du ikke kommer til skade i fremtiden.

Det anbafales også at du mindst en gang om ugen kontrollerer løbebæltet på løbebåndet. Kig efter tegn på slitage, eller andet der er gået i stykker. Sørg for at det ikke skraber eller gnider på siderne.

Hvis du bruger maskinen regelmæssigt, så er det også en god idé at fjerne støv og snavs, da det samler sig på maskinen. Støvet stammer typisk fra dine skosåler, og ikke fra maskinen.

Dertil er det en god idé at kontrollere rammemøtrikkerne og boltene hver måned, for at sikre at de sidder stramt, og at stolperne sidder fast til rammen. Hvis du bruger den ofte, så kan de nemlig godt løsne sig.

Til sidst anbefales det at man en gang om året støvsuger motorrummet for støv. Her er det vigtigt at du har taget stikket ud af stikkontakten, og du må heller ikke støvsuge de elektriske komponenter i løbetbåndet.

Det kan være en god idé at smøre løbebåndet med et smørremiddel.

Her kan du se hvordan du bør bruge et løbebånd

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilket løbebånd er bedst i test?

Vi har været ude på det danske marked, og kigget på tests af de mest populære løbebånd i Danmark. Vi har blandt andet kigget på kvalitet, løbeoplevelse og sikkerhed. Ud fra disse parametre har vi kåret Sole F85 som bedst i test.

Hvilket løbebånd er bedst til prisen?

Vi har i denne guide også kigget på det løbebånd der er bedst til prisen. ProForm Power 995i er løbetbåndet, hvor du får et godt og solidt løbebånd, til en fornuftig pris.

Hvorfor købe et løbebånd?

Et løbebånd kan være en god idé at anskaffe sig, uanset om du skal til at i gang med at løbe eller du har gjort det længe. Det giver dig mulighed for at træne på alle tidspunkter af døgnet, hele året rundt – uanset det danske vejr. Desuden kan et godt løbebånd skåne muskler og led i dine krop, da de er stødabsorberende.

Hvad koster et løbebånd?

Der er stor forskel på priserne på løbebånd, alt afhængig af kvalitet og funktioner. Er det dit dit første løbebånd, og har du ikke har de store krav, så kan du få et udmærket løbebånd til 10.000 – 12.000 kr. Vil du have det bedste af det bedste, så kan du godt forvente at skulle af med over 25.000kr.

 

Tidligere artikelEn god nattesøvn
Næste artikelCrosstrainer guide – Derfor skal du vælge en crosstrainer