Træningselastik test – 5 af de bedste træningselastikker

Anvendelsen af ​​træningselastikker, er en belastning, mange i stigende grad, er blevet fortrolige med. De ses af mange, som en bærbar erstatning, for frie vægte.

En træningselastik er let at opbevare, ligesom det er nemmere at have med, at gøre end tunge vægte, man skal bakse rundt med.

Elastikket er en endog meget god mulighed, for den rejsende eller de, der kun har en begrænset skabsplads.

Træningselastikker er noget ganske andet, end frie vægte pga. mere intelligente træningsprogrammer, der er din garant, for mere specifikke træningsresultater.

Træningselastikker i denne guide

Var det ikke en træningselastik, men en slyngetræner du var på udkig efter? Se vores guide til de bedste slyngetrænere her.

Guide til den bedste træningselastik

Vi har set på nogle af træningselastikkerne som vi finder hører til i den bedre ende af markedet. Vi vil i det følgende præsentere dem med et mindre antal tekniske specifikationer.

At der er så få specifikationer, skyldes at elastikker til træning er et simpelt træningsredskab.

KINETIK RBX1 Træningselastikker (Bedst i test)

Kinetik TræningselastikTræningselastikkerne kan bruges sammen; de kan med andre ord kombineres i par for ekstra styrke.

KINETIK RBX1 er en kollektion af træningselastikker leveret i en fornem og suveræn kvalitet med et intrigerende design.

Disse træningselastikker er langtidsholdbare, fremstillet i naturligt latex.

KINETIK RBX1 kommer sikrer dig de mest essentielle belastninger, så de passer til alle niveauer og formål med dit individuelle træningsprogram.

Dette skyldes, at hvert elastik udmærker sig ved, at det kan kombineres med andre træningsredskaber, ligesom hvert elastik yder en bestemt modstand:

 • Den lette belastning: 5 – 15 kilo
 • Middelbelastning: 10 – 25 kilo
 • Krævende belastning: 15 – 35 kilo

Mange muligheder med træningselastikker

KINETIK RBX1 muliggør, at din træning sættes sammen i flere avancerede øvelser; elastikket kan afpudse din form.

Træningselastikkerne sætter dig og din kontrol med træningen i centrum; elastikket sikrer din koordinationsevne og styrke i en sjælden samklang.

Anvend KINETIK RBX1 i din bevægelsestræning, eller anvend elastikkerne som en del af dit styrketræningsprogram. Du vil se resultater efter et stykke tid, hvor du er blevet mere smidig med en stabil kropsholdning.

Specifikationer

 • Træningselastik Sæt + Nylonpose
 •  Styrker: Let, Medium & Hård
 •  Materialer: Latex + Nylon
 •  Farve: Lime + Sort

 

Til Butik

 

Abilica PowerBand Eco (Bedst til prisen)

Abilica PowerBand Eco træningselastik (Bedst til prisen)Abilica PowerBand Eco leveres i 3 forskellige udgaver. Træningselastikkerne finder sin anvendelse f.eks. i kombination med pull ups.

Hvorfor ikke have det sjovt, når du træner sammen med en ven, mens I dyrker kombinatorikken baseret på elastikket som en ekstra belastning sammen med vægttræningsudstyr.

Dette er den bedste måde at gennemføre grundlæggende træning på.

Elastikkerne kan anvendes sammen med Abilica XC Wheel, Abilica DoorGym og Abilica HangOn.

De har en længde på 1 meter med en diameter på 64 cm.

De leveres med 3 sværhedsgrader:

 • 1 cm tykkelse der giver 11,0-42 kg modstand
 • 2 cm tykkelse der giver 14,5-56 kg modstand
 • 3 cm tykkelse der giver 21,5-84 kg modstand

Fastgør båndet omkring et dørhåndtag eller et andet objekt i hofte-, mave- eller brysthøjde. Stå med benene ligeløbende hofte-afstand. Stram maven ind og ret brystet ud. Stræk den ene arm helt ud foran dig. Træk armen tilbage med albuen.

Efterhånden som du bliver fortrolig med denne øvelse, kan du også bevæge din skulder frem og tilbage, mens du trækker dig tilbage til en mere intens træning. Skift arme efter 30 sekunder.

Specifikationer:

 • Modstand: forskellige belastninger

 

Til Butik

 

Odin elastikker til træning pakketilbud (level 0, 1, 2, 3 & 4)

Odin elastik pakkeDenne pakke indeholder forskellige fitness træningselastikker fra Odin. De giver dig uendeligt mange muligheder mht. at indpasse brugen af elastikkerne i dit træningsprogram.

Fitnesselastikkernes totale længde er 50 cm og højden ligger på 5 cm for hvert af dem.

Specifikationer

 • Brand: cPro9
 • Længde x højde: 50 cm x 5 cm

 

Til Butik


 

5 Tunturi mini træningselastikker

Tunturi elastik pakkeDisse træningselastikker er supergode til en mangesidet genoptræning, til styrketræning, til udstrækning og koordinations- og bevægelighedsøvelser.

Elastikkerne leveres i 5 forskellige styrker. Hvert af dem har en farvekode, så det er let at anvende den, der netop passer til dig.

Farveinddelingen er som følgende:

 • En ekstra let (Gul)
 • En let (Blå)
 • Et medium tungt elastik (Grøn)
 • En tung (Rød)
 • En ekstra tung (sort)

Elastikket borger for en effektiv optræning af baller, ben og arme. Pakken fylder minimalt, og den er ideel at medbringe på ferie, forretningsrejser, på arbejde og udendørs.

En anden form for træning der giver en effektiv optræning af baller, er et squat rack. Se vores guide til de bedste squat racks her.

Specifikationer

 • Leveres med farveinddeling
 • Opbevaringspose

 

Til Butik


 

Abilica’s samlede kollektion af træningselastikker

Abilica træningssætHvis du vil ”have hele pakken” er dette måske en løsning.

Følgende produkter kan indkøbes separat. Det er bekvemt fremfor levering i sæt, fordi du kan vælge hvad du vil have:

 • BfR Pro GluteBuilder
 • BfR Pro GluteBuilder Pink – Limited edition
 • Træningselastik Let 1,5 meter I forskellige farver
 • Træningselastik Medium 1,5 meter i forskellige farver
 • Træningselastik Hård 1,5 meter
 • Træningselastik Ekstra Let 30 meter
 • Træningselastik Let 30 meter
 • Træningselastik Hård 30 meter

Samt en række af forskellige produkter.
 

Til Butik

 

Power-elastikker

Power Bands, som det også hedder blandt kendere, er indbegrebet af træningselastikker formet specielt til udvikling af kroppen. Mange af disse elastikker adskiller sig fra mange af de træningselastikker, du finder på markedet.

Dette, fordi kvalitet borger for, at de er fremstillet af flere lag lamineret latex, som er hærdet fremfor at være støbt. Fremstillingsprocessen er nøglen til at sikre den styrke og holdbarhed, der kræves i forbindelse med en virksom atletisk træning.

Vi vil i det følgende afdække nogle af de fundamentale grundidéer for træning med power-elastikker for på den måde at give dig lejlighed til at opnå en forståelse af, hvordan denne type træningselastik fungerer.

Heldigvis leveres mange træningssæt med en instruktionsguide. Den skal naturligvis læses inden du går i gang.

I denne forbindelse er det ikke mindst vigtigt, at brugeren af træningselastikker effektivt kan bruge det i sin træning, herunder at brugeren kan opnå indsigt i specifikke træningsresultater og øvelser, der kan bruges til disse.

Modstand eller hjælp til bevægelser

Kort sagt kan Power Bands elastikker enten give modstand eller assistere i forbindelse med en given bevægelse hvor man bruger andre redskaber.

Måden, hvorpå bånd afhjælper eller modstår, er enestående, og træningsmetoden adskiller sig fra andre metoder pga., at den hjælp en træningselastik yder ændrer sig, når det strækkes.

Træningselastikker kan anvendes til at forandre belastningen for en bevægelse, og det kan ændre det krævede niveau i forhold til leddene.

Power træning med elastik muliggør modstand på forskellige bevægelsesniveauer under en træning. Elastikket kan stabilisere muskler der, når de er elastiske, kan bevæge sig på måder, som andre modstandsværktøjer ikke kan befordre.

Træningselastikker tilbyder sin bruger den fordel, at det kan tilpasse sig komplekse bevægelsesmønstre med flere retningsændringer.

Vil du have det sjovt mens du træner? Med en trampolin til nedgravning kan du netop dette. Se vores guide til den bedste trampolin til nedgravning her

Power Band elastikkets modstand og styrkekurver

Når elastikker anvendes med en øget belastning, vil modstandsniveauet stige, når elastikket strækker sig. Derfor er elastikket i stand til at både at påvirke styrkeniveauet på samme tid med at leddenes smidighed øges, når leddene drejes.

Leddenes drejning bliver gradvist stærkere i løbet af en koncentrisk drejning. Man kan m.a.o.. strække dem mere.

Brug af træningselastikker i kombination med andre redskaber

Styrkekurver og belastningskurver for træningen er udtryk for den indviede. Styrkekurver er den målte kraft i forhold til et leds vinkel og bevægelser.

Dette kan alene bestemmes nøjagtigt, når man med sikkerhed ved, hvilken muskel der leverer det primære arbejde over det pågældende led, og hvilken muskel styrkekurven er et udtryk for.

En styrkekurve siger noget om, hvor i bevægelses-udslaget musklen er stærkest. En belastningskurve derimod har at gøre med, hvordan en belastning forandrer sig i løbet af bevægelsens udsving.

Der findes de der mener, at disse to skal harmoneres, hvis man vil havde det bedst mulige ud af træningen med hensyn til fremskridt for muskelvækst og -styrke. Dette er der dog nogen usikkerhed omkring.

Vil du vide hvilke redskaber, der er optimale for en øget muskelstyrke, er det en god ide at stifte bekendtskab med træningselastikket som ofte betragtes som det mest effektive hjælpeværktøj.

Det er i den forbindelse nødvendigt at forstå, hvordan denne metode adskiller sig fra andre metoder for kropsvægtøvelser.

Når en træningselastik anvendes supplerende, er det sådan at desto mere det strækkes, desto mere hjælp vil det give. Som ved brug af elastikket alene gælder det, at båndet vil påvirke bevægelsens styrkekurve.

For en bevægelse med en stigende styrkekurve, for eksempel et skub opad, vil træningselastikker yde mest hjælp på den vanskeligste del af bevægelsen (starten på den koncentriske fase).

For en bevægelse med en faldende styrkekurve afhjælper båndet mindst, når bevægelsen er besværligst.

Dette kan være et fortrin, når man bygger arbejdskapaciteten op til kropsvægtøvelser, fordi elastikket kan assistere med at gennemføre flere gentagelser, end man formår at gøre med kropsvægt alene.

Målsætningen er her at fokusere på at bygge styrke op i den svage del af bevægelsen (f.eks. de øverste af pull ups).

Strækning og bevægelse

Fordelene ved at bruge træningselastikker til strækning og bevægelse kan sammenfattes ved følgende:

 • Træningselastikkers eftergivelige karakteristika imødekommer din krops passive modstandsdygtighed over for yderområder mht. stræk. Med træningen øges smidigheden gradvist
 • Træningselastikkers giver dig lejlighed til at led og muskler kan trække sig sammen
 • Elastikker lægger sig tæt op ad din krop, hvilket skaber et punkt for en passiv og konstant belastning
 • Elastikker har flere modstandsniveauer, der muliggør avancerede stræk
 • Elastikker muliggør din krops bevægelser ind i flere strækningsvinkler
 • Elastikker er bærbart, hvilket giver dig en mulighed for daglig strækning hvor som helst
 • Elastikker hjælper med til at forbedre dynamiske bevægelsesfærdigheder, som er en del af det overordnede fleksibilitetsprogram
 • Elastikker er også et godt værktøj for modstandstræning, fordi det hjælper til med at forbedre din generelle kunnen, når det kommer til styrke, reaktionsevne og bevægelse

Her er nogle yderligere tilfælde mht. hvordan træningselastikker kan anvendes, hvis du vil afpudse din smidighed og bevægelsesevne mht. ryggen og hofterne.

Disse elastikker er ofte specielt konstruerede i forhold til det, de skal kunne gøre. F.eks. kan det dreje sig om rygsøjlen og den nedre ryg og hofterne, hvor stræk og aktiverende rygøvelser kan gøre underværker.

Træningselastikker finder også en effektiv anvendelse, når man vil aktivere stabiliserende muskelgrupper. Dette er især gavnligt for patienter, der har behov for genoptræning og fysioterapi.

På samme tid er elastikket også en nyttig tilføjelse, når du skal varme op inden træningen eller en afgørende idrætsbegivenhed, som har med konkurrencesport at gøre.

Du får en effektiv opvarmning og smidiggørelse af stabiliserende muskler, der så at sige “vågner” inden træningen påbegyndes.

Det er en dødssynd at påbegynde træning eller konkurrencesport uden en effektiv opvarmning; hvis ikke du gør det ordentligt går det ud over din ydeevne, og det øger risikoen for skader.

Brugen af ​​træningselastikker tilføjer en belastning på flere bevægelsesplaner, end det normalt ville være tilfældet med traditionel vægttræning. Øvelser med elastikket er en effektiv måde til at øge din muskelaktivering på.

Det gælder især når du vil stabilisere muskler, for at forbedre teknikken i forbindelse med en sportsgren, du dyrker.

F.eks. hjælper et bånd omkring knæene, mens du sidder på hug, til med at forhindre en valguskollaps (kalveknæ), fordi du tilføjer en belastning på tværs-planet og øger brugen af rotationer i hoften.

En valguskollaps skyldes en for svag muskulatur omkring knæleddet eller en manglende motorisk kontrol; det er ikke en acceptabel kollaps, fordi man fortsat sagtens kan løfte i knæene.

Træningselastikker og styrketræning

Træningselastikker kan bruges til støtte og til at aflæse en bevægelse under styrketræning, så du kan øge antallet af gentagelser udført i hele bevægelsesområdet; på den måde øges arbejdskapaciteten i forbindelse med en bevægelse.

Husk her, at træningselastikker vil påvirke en bevægelses styrkekurve, så de vil have forskellige påvirkninger på bevægelser f.eks. Push ups i modsætning til bevægelser, hvor belastningen opstår når du bøjer.

En væsentlig fordel ved at bruge træningselastik til at opbygge styrke sammen med en belastning ved siden af elastikket er, at det bevæger sig med kroppen gennem et naturligt bevægelsesområde snarere end at påtvinge kroppen en unaturlig bevægelse.

Det ses ofte i forbindelse med en assisteret pull up-maskine (man løfter sig fra jorden med et greb om en fastgjort stang over hovedet). En del motionister og atleter har under træning måtte erkende, at opbygning af kropsvægt i forbindelse med pull ups ikke fungerer særligt godt udført alene.

Hvis du gerne vil have pulsen helt op mens du træner, kan du prøve en spinningcykel. Se vores guide til de bedste spinningcykler her.

Her er nogle eksempler på elastik-assisterede kropsvægtøvelser, der tjener til at udvikle et grundlæggende niveau af styrke inden belastninger tilføjes:

 • Kombineret med push ups
 • Kombineret med pull up
 • Kombineret med squat

Træningselastikker kan også bruges til at hjælpe ved løft af vægtstænger med vægte på (bar bell løft), og de kan fungere som en “spotter” for at hjælpe løfteren gennem den sværeste del af bevægelsen med lift.

F.eks. når du løfter på samme tid med du holder et squat-elastik i dine hænder og står på det, hjælper elastikket til, så løfteren står mere stabilt under løftet. Dette gør det muligt at løfte tungere belastninger.

Træningselastik til styrkeudvikling

Træningselastikker kan som sagt bruges enten som en belastning i sig selv, eller som et supplement til andre træningsredskaber (såsom vægtstænger eller håndvægte).

Med hensyn til styrketræning er anvendelsen af træningselastik en belastning i forbindelse med bevægelser med stigende styrkekurver. Dette er normalt det mest nyttige, fordi elastikket belaster kroppen mere, når den arbejder med vægte.

Elastikket vil skabe en acceleration gennem den koncentriske fase af en stigende styrkekurvebevægelse, fordi dette modvirker behov for at bremse op mod slutningen af ​​den koncentriske fase i en bevægelse.

Med elastikket kan man forbedre forholdet mellem belastningen og hastigheden over tid. Udvikling af den eksplosive styrke vænner kroppen til at accelerere gennem en bevægelse som squat eller dead lift, hvilket er en fordel for en bred vifte af atleter, ikke mindst de, der er power lifters.

Træningselastik og bænkpress med vægtstang

Træningselastikkers belastning fremmer som sagt brugen af større vægte i forbindelse med den koncentriske fase af en stigende styrkekurvebevægelse; dette er vigtigt at overveje, når man kombinerer med brugen af ​elastikker.

De reducerer den excentriske sammentrækning af antagonistiske muskler for at bremse bevægelser med håndvægte (barbells) øverst i bevægelsen.

Dette kan være nyttigt for ens ydeevne; træning af decelerationsfasen spiller en vigtig rolle for forebyggelse af skader hos mange atleter, så belastning af bevægelser med elastik alene er muligvis ikke ideel, og nytten af dem ​​i det samlede program skal derfor tages i betragtning.

Det er også vigtigt at være opmærksom på, at modstand animerer til en hurtigere excentrisk fase; generelt er en hurtigere excentrisk fase en større sammentrækning i bunden af ​​et løft eller en bevægelse, mens det er mindre i resten af ​​bevægelsesområdet.

Her er nogle cases på anvendelse af træningselastikker i forbindelse med bevægelser der udvikler mere styrke:

 • Træningselastik med Dead lift
 • Træningselastik Power Band Squat
 • Træningselastik brystpress
 • Træningselastik military press
 • Træningselastik split holdning
 • Træningselastik push up

Træningselastik til ben

Mht. træningselastik til benene er der en række nyttige øvelser, du bør stifte bekendtskab med. Så det er bare med at gribe fat i elastikkerne, sætte dine hovedtelefoner på og gå i gang:

 • Bulgarian split squats målrettet mod musklerne Quads og glutes.
 • Stiff-Leg Dødløft målrettet mod musklerne hamstrings, nedre del af ryggen og glutes
 • Stående kickbacks målrettet mod musklerne glutes og hamstrings
 • Single-Leg Hip Trust målrettet mod musklerne glutes of core
 • Knælende Kickbacks målrettet mod musklerne glutes og hamstrings
 • Walking squats målrettet mod musklerne glutes, quads, hofter.
 • Fire Hydrants målrettet mod musklerne hip abductor muskler, der inkluderer gluteus medius, gluteus minimus og tensor fasciae latae
 • Glute Bridges målrettet mod musklerne glutes, core, hofter, quads.

Træningselastik til baller

Der er de, der hævder, at man kan få en smækker røv af at optræne sine baller; andre taler om baller af stål, og der er nok noget om snakken, hvis man gennemfører træningen målrettet og effektivt.

De største muskler vi har sidder på bagdelen. Beklageligvis har megen sidden stille og dovenskab ledt til at vi er blevet mere inaktive i forhold til, at skulle bruge vores muskler i ballerne.

Ballemusklerne består af 3 sædemuskler Gluteus Maximus, Gluteus Medius og Gluteus Minimus.

I stunder hvor vi sidder, ligger eller står op, anvender vi ikke den store sædemuskel Gluteus Maximus, og det er en skam, for det er den der er med til at give bagdelen en struttende form og baller af stål.

Sammenfattende kan det om træning af ballerne siges at:

 • Din kropsholdning bliver bedre
 • Du får et større overskud i hverdagen. Dine ben og ryg trættes ikke så hurtigt, fordi dine baller vil kommer i form.
 • Du er skånsom mod din ryg. Hverdagens løft er ensbetydende med, at ben og baller udsættes for ikke så lidt. Hvis ballerne er utrænede bliver det ryggen, der skal tage sig af den ekstra vægt. Dette kan lede til rygsmerter.
 • Du får en friskere og mere chik fremtoning. Du fremstår som energisk, når du har en numse der strutter lidt.

Her er nogle øvelser der sætter fut i ballemøget og giver dig baller af stål:

 • Hip thrusters
 • Sumo squat
 • Kick backs
 • Stivbenet dødløft
 • Kneeling squats

Træningselastikkens historie

Træningselastikkens abcTræningselastikker har på den ene eller anden måde eksisteret siden slutningen af ​​1800-tallet, hvor pionererne indenfor denne træningsform var hurtige til, at indse det store potentiale forbundet med denne måde at smidiggøre og træne sin krop på.

Træningselastikker så sin genopblussen i 80’erne, da man dengang udviklede en elastik, der var stærk nok til at klare betydelige påvirkninger, i modsætning til de lettere elastikker, man hidtil havde kendt.

I 70’erne anvendte man ofte elastikker til træning i forbindelse med fysioterapi og genoptræning af muskler og led. Der var primært tale om lette træningsformål.

Træningselastikkerne blev hovedsageligt anvendt til accelerationsøvelser, men man indså så gradvist i det næste årti, at kraftigere træningselastikker havde sin berettigelse i fitness centre overalt, hvor man ville opbygge mere krævende træningsrutiner – herunder især styrketræning.

Fortalere for elastikker til træning tog sit udgangspunkt i styrketræning og power-lifting. Der har de vundet stigende indpas som et virksomt instrument, der tjener til at variere træningen for selv veltrænede atleter, der har brug for de maksimale belastninger, når de træner.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilke træningselastikker er de bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de bedste træningselastikker på det danske marked. Ud fra visse parametre har vi kåret en vinder af de 5 træningselastikker. Vinderen af vores “Bedst i test” er KINETIK RBX1 Træningselastikker.

Hvilke træningselastikker er de bedste til prisen?

Ikke alle har råd til at købe det dyreste, og derfor har vi også kigget nærmere på nogle træningselastikker, der er lidt mere budgetvenlige. Vi har i denne omgang kåret Abilica PowerBands til at være de bedste træningselastikker til prisen, da de er nogle gode træningselastikker til en billig pris.

Hvorfor købe en træningselastik?

Træningselastikker kan bruges til mange ting. De er rigtig gode til folk der er igang med at genoptræne muskler og led. De kan også bruges til at styrke stort set samtlige muskelgrupper i kroppen. Derfor er de et rigtig godt allround værktøj til din træning.

Hvad koster træningselastikker?

Træningselastikker er ikke den dyreste form for udstyr, når vi snakker fitness. Faktisk kan du anskaffe dig en ganske fornuftig træningselastik til omkring 250-300 kr.