I en stresset hverdag hvor karriere, familie og omgangskreds fylder meget, er det nogle gange svært at finde tid til at komme i træningscentret, for at holde sin krop vedlige. Derfor vælger flere og flere, at træne med en multi træningsmaskine i eget hjem.

Der er ingen tvivl om at vi idag går mere og mere op i vores krop, og derfor er det også vigtigt at man holder sin krop fit, selvom tiden ikke altid er til det.

Mange faktorer spiller ind her, men den største faktor er fysisk træning.

Nogle går og drømmer om stramme baller og sixpacks, mens andre ”blot” ønsker sig at sundt og langt liv.

En multi træningsmaskine er perfekt til hjemmebrug

Uanset hvilken gruppe du hører til, så er en multitræner i hjemmet den ideelle løsning i en travl hverdag, hvor tiden måske ikke altid er den man har mest af. Derfor er det meget tidsbesparende at kunne klare al træning i ens eget hjem.

Derudover så fylder et træningstårn også meget lidt, hvilket betyder at du ikke skal til at indrette et helt fitnesscenter, for at få en multi træningsmaskine i hjemmet.

En fitness multistation er det perfekte redskab til hjemmebrug, uanset om du er den fanatiske træner, eller du bare har lyst til at kunne holde dig i form.

Multi træningsmaskiner i denne guide

Der er dog mange multistationer at vælge imellem, derfor er det også vigtigt, at du undersøger markedet, så du kan danne dig et overblik, og finde ud af lige præcis hvilken multitræner, der passer bedst til dig.

Nedenfor finder du en en gennemgang af 5 af de mest anbefalede multi træningsmaskiner, der findes på det danske marked netop nu.

Abilica Multi Power Multi Træningsmaskine (Bedst i test)

Abilica Multi Power Multi Træningsmaskine (Bedst i test)P.g.a situationen i øjeblikket er Abilica Multi Power Multi Træningsmaskine desværre udsolgt i øjeblikket. Men vi har fundet en løsning på det.

Vi har benyttet vores netværk af professionelle, entusiaster og forhandlere, samt vores erfaring med multi træningsmaskiner for, at finde det bedste alternativ til Abilica Multi Power.

Det bedste alternativ lige nu er Body Solid G2B multi træningsmaskine.

Det er en professionel, solid, stabil og funktionel multi station, som giver en god oplevelse hver gang.

Du kan læse mere om den ved, at klikke på knappen nedenfor her.

 

Til Butik

 

Denne multi træningsmaskine har vi udnævnt til ”Bedst i test”, og det er ikke uden grund. Multitræneren kan både bruges i et center og derhjemme af den kræsne hjemmebruger.

Maskinen er en gennemtænkt løsning, som ikke fylder ret meget i ens hjem, da det er muligt at placere den op ad en væg.

Desuden egner den sig også meget til idrætsfolk, som fx. spiller golf eller tennis, da den med sit patenterede pec-dec system giver ekstra variation i øvelserne.

Derudover egner maskinen sig også til de mest almindelig basisøvelser, såsom bicepscurl, bencurl, mavecrunch og latstræk.

Multi træningsmaskine med robust konstruktion

Konstruktionen af maskinen er meget veludført, og derfor også meget stabil, selv ved de mere belastende øvelser flytter maskinen sig ikke.

Byggekvaliteten, og den justerbare ryg samt sæde der medfølger, er af høj kvalitet, hvilket igen understreger hvilken gennemført multitræner dette er.

Maskinen er meget solid og slidstærk, og den kan holde helt op til imponerende 180 kg. i brystøvelser. Det skyldes at den kører med et dobbelt kabel, så det indbyggede vægtmagasin på 90 kg. fordobles.

Alt i alt, er dette en rigtig god maskine, som har mange forskellige træningsmuligheder, og samtidig er den også meget brugervenlig.

Multi Træningsmaskinen fylder meget lidt, hvilket gør den rigtig god for den almindelige dansker, som gerne vil holde sig i form, uden at man skal fare i et motionscenter hver 2. dag.

Det hele er sat sammen i høj kvalitet, hvilket gør at vi mener at dette er den bedste multitræner i øjeblikket.

Sammen med multi træningsmaskinen medfølger følgende tilbehør:

 • Ankelstrop
 • Forlængerkæde
 • 2-trækhåndtag
 • Ab crunch
 • 6 Karabinhager
 • Lang trækstang
 • Kort trækstang

Specifikationer

 • Dimensioner L: 210 x B: 144 x H: 208 cm
 • Vægt: 240 kg
 • Vægtmagasin: 90 kg (Dobbelt kabel, så den kan trække 180kg)
 • Antal brugere: 1
 • Maks personvægt: 150 kg

 

Til Butik


 

inSPORTline ProfiGym C100 (Bedst til prisen)

Home Gym insportline profigym c100 (Bedst til prisen)inSPORTline ProfiGym C100 har vundet titlen som ”Bedst til prisen” i mange tests.

Multi træningsmaskinen er meget gennemført, det giver bl.a udslag i de mange muligheder den tilbyder sin bruger. Selvom den ikke fylder særlig meget, så er der mulighed for at lave over 100 forskellige øvelser på denne maskine.

Smidig multi træningsmaskine

inSPORTline ProfiGym C100 fylder; L: 200 cm. B: 1230 cm. H: 208 cm, hvilket betyder at den kan bruges i selv de mindste hjem.

Maskinen har vægte svarende til 75 kg. (15 x 5 kg. vægtblokke).

inSPORTLINE er kendt for at lave nogle rigtig gode fitnessmaskiner, uden at gå på kompromis med hverken prisen eller kvaliteten.

Maskinen er desuden udstyret med 2 transporthjul, hvilket gør at den er nem for en enkelt person at flytte rundt på. Det kan være praktisk for dig der gerne vil pakke den væk efter brug.

Den har selvfølgelig også et justerbart sæde, så du får de optimale betingelser til at indtage de rette positioner. Sædet kan justeres i 4 forskellige positioner.

Foran sædet er placeret en bænk, der gør det muligt for dig at intensivere træningen af dine biceps.

Fitness multistation med mange funktioner

Selvom ProfiGym C100 multitræner ikke fylder så meget, så går man ikke på kompromis med øvelserne man kan lave på maskinen.

Det er som sagt muligt at lave et hav af øvelser, og derved har du også mulighed for at træne alle dine muskler i kroppen, på flere forskellige måder.

Multi Træningsmaskinen er desuden også handicapvenlig samt god til genoptræning.

Du kan også finde denne maskine i mindre fitness centre, hvilket borger for en god kvalitet, trods den lave pris.

Alt i alt er dette en rigtig god multitræner, og har man ikke lyst til at gå ud og ofre over 10.000 kroner, så er ProfiGym C100 en rigtig god og fornuftig løsning. Det er en sikker vinder af vores “Bedst til prisen”.

Specifikationer

 • Maks vægtbelastning: 100 kg
 • Antal brugere: 1
 • Dimensioner: L: 200 x B: 120 x H: 208 cm
 • Maksbrugervægt 150 kg
 • Egenvægt 190 kg
 • Ergonomisk ryglæn

 

Til Butik


 

Abilica Express Kabeltårn (Bedste PRO valg)

Abilica Express Kabeltårn (Bedste PRO valg)P.g.a situationen i øjeblikket er Abilica Express Kabeltårn desværre udsolgt, og der er ingen dato på hvornår den kommer på lager igen. Men vi har fundet en løsning på det.

Vi har benyttet vores store netværk af professionelle, entusiaster og forhandlere, samt vores erfaring med multitrænere til, at finde det bedste alternativ.

Body-Solid Pro-Dual Modular er det bedste alternativ lige nu. Det er en professionel multitræner med alt hvad det indebærer. Du er på det absolut højeste niveau med denne maskine.

Du kan læse mere om multistationen ved at klikke på knappen nedenfor her.
 

Til Butik

 

Abilica Express kabeltårn er til den meget seriøse hjemmetræner. Den er i en klasse for sig, og her går man ikke ned på hverken kvalitet eller funktioner.

Det er en usædvanlig kraftig multi træningsmaskine, der giver mulighed for at lave rigtig mange og gode øvelser

Den unikke justerbare kabelarm, der er opdelt i zoner giver dig ekstra variation og mulighed for, at træne specifikke sportsgrene samt styrketræning.

Maskinen er også ideel til rehabiliteringstræning.

Multitræneren har et patenteret pec-dec-system, og er selvfølgelig justerbar i både ryg og sæde, hvilket medfører at den kan give den korrekte støtte.

Hårdfør multi træningsmaskine

Abilica Express multi træningsmaskine kan benyttes af flere personer på samme tid, hvilket gør den rigtig god, hvis man har en træningspartner – den kan faktisk benyttes af op til 3 personer på én gang, hvis man tilkøber en dips- eller en hipstation, som den på billedet har.

Maskinen ses også tit i fitnesscentre af samme årsag, og selvfølgelig også p.g.a den høje kvalitet, som den er i.

Ovenstående er muligt, fordi der er 2 separate vægtmagasiner med 90 kg. i hver, som gør at 2 personer kan træne med vægtmodstand samtidig, mens den 3. person stadig kan træne med dipsstationen.

Kabeltårn i eksklusivt og stabilt design

Kabeltårnet har desuden et eksklusivt design, og fungerer upåklageligt til alle øvelser.

Vær opmærksom på at maskinen vejer hele 454 kg., og derudover har den følgende mål: L: 267 cm. B: 214 cm. H: 209 cm.

Dette kabeltårn er til den seriøse træner, hvilket også afspejler sig i maskinens kvalitet og specifikationer.

Det er den typiske Fitness multistation, som du ser i diverse træningscentre, derfor kan du nu træne på samme vilkår, som du kan i et fitness center.

Den er helt klart det optimale valg for entusiasten der vælger at gå ”All-in”. Derfor har vi givet den titlen som ”Bedste PRO valg”.

Specifikationer

 • Dimensioner L: 267 x B: 214 x H: 209 cm
 • Vægt: 454 kg
 • Antal brugere: 2-3
 • Vægtmagasin: 2×90 kg
 • Maks personvægt: 150 kg

 

Til Butik


 

Powertec WorkBench LeverGym Multitræner

Powertec WorkBench LeverGym MultitrænerPowertec Workbench Levergym er til de tunge drenge, som gerne vil styrketræne derhjemme.

Multitræneren giver dig mange muligheder for at træne skulder, bænkpres, mave, ben, biceps, triceps og meget andet.

Den integrerede justerbar træningsbænk har adskillige placeringer. F.eks kan du lave den flad til bænkpres, og skrå til at lave pull-down på. Træningsbænken er yderst nem at justere.

Powertec’s Workbench LeverGym fylder ikke meget, hvilket gør den ideel til at have stående derhjemme.

Målene er følgende: L: 194 cm. x  B: 141 cm. x H: 210 cm.

Hvad synes andre om denne multitræner

Alle der har prøvet denne maskine er enige om, at Powertec’s Workbench LeverGym er virkelig godt konstrueret og har et perfekt design, til dem der gerne vil løfte tungt.

Derudover er den også rigtig brugernem, hvilket gør at du ikke behøver at have trænet i mange år for, at komme igang med at bruge den.

Dan, der er stor fitness entusiast, har afprøvet multitræneren og skrevet en anmeldelse på Issuu.com af maskinen, har følgende at sige om den:

”Hvis man er træt af at vente ved maskinerne i motionscentret, eller slet ikke har tid til at tage i motionscentret, så er den høje kvalitet på Powertec Workbench LeverGym, virkelig et godt alternativ.”

Husk at der følger ikke vægtskiver med til denne multitræner. Vægtskiverne skal du købe ved siden af.

Specifikationer

 • Dimensioner: L: 194 x B: 141 x H: 210
 • Vægt: 122 kg
 • Maks brugervægt: 300 kg
 • Maks belastning:
 • 225 kg. bænkpres
 • 155 kg. træktårn
 • 225 kg. squat
 • Farve: Sort

 

Til Butik


 

Adidas Homegym Multistation

Adidas Homegym MultistationDenne flotte multistation er i et rigtigt flot design fra Adidas, som man normalt forbinder med sportstøj. På trods af det, har den stadig alt det den almindelige dansker, skal bruge for at kunne træne derhjemme.

Multistationen er funktionel og giver træning til alle kroppens muskler, hvor man også kan sætte fokus på specifikke muskelgrupper, eksempelvis hvis man vil øve ens golfslag eller tennisslag.

På trods af dens professionelle look, så passer den perfekt ind i det danske hjem. Derudover er den udstyret med tykke puder, som gør at den er behagelig at benytte.

Fitness multistation med op til 45 kg i belastning

Med et dynamisk remskivesystem tillader den øvelser på op til 45 kg. Det giver dig mulighed for at yde endnu mere når du træner derhjemme, hvilket med sikkerhed vil forbedre dit fitnessniveau og din fysik, uden at du skal en tur i træningscentret.

Bemærk at denne multistation giver dig mulighed for, at træne alle kroppens muskler, samtidig med, at den har et rigtig flot design, som passer ind i det moderne hjem.

Specifikationer

 • Dimensioner: L: 142 cm. B: 98 cm. H: 203,5 cm.
 • Vægtmagasin 45 kg.
 • Antal brugere: 1
 • Antal Hynder: 2
 • Materiale: Stål

 

Til Butik

 

Professionelle multi træningsmaskiner

Der er mange gode grunde til at vælge en, af overstående multi træningsmaskiner.

Alle maskinerne er konstrueret professionelt, hvilket gør dem meget sikre at bruge.

Maskinerne er desuden konstrueret således, at man ikke så nemt kan komme til at lave en forkert bevægelse, eller en overanstrengelse.

Du synes måske heller ikke det er så spændende, at starte op som ny i et træningscenter, derfor er en multi træningsmaskine i dit eget hjem også en god måde for dig at starte på.

Brug din multitræner varsomt og undgå skader

Mange af de skader der er sket, som følge af brug af multi trænere, kabeltårne, træningstårne, multi træningsmaskiner, multistationer eller hvad du nu vil kalde dem,  enten i hjemmet eller i fitnesscentrene rundt omkring i Danmark, er typisk overbelastning og skyldes for høje ambitioner omkring hvor mange kilo man kan klare.

Derudover skal du også lære at benytte maskinerne korrekt, da det ellers kan gå ud over dig selv.

 • ”Alt for mange træner med dårlig form. Det kan være noget så simpelt som bænkpres, hvor stangen kun bliver kørt halvvejs ned eller derimod bankes mod brystkassen,” siger professionel triatlet og vinder af Ironman 2014 i både Aarhus og København Henrik Hyldelund.

Multi træningsmaskiner giver god mulighed for at variere sin træning, og få trænet mange forskellige muskelgrupper, hvilket er rigtig vigtigt.

Mange begår idag den fejl at de kører samme træning igen og igen, hvilket kan medføre at man overbelaster de enkelte muskler og led i det pågældende område. Derfor er det vigtigt at få alle muskelgrupperne med i sin træning.

I samme artikel som ovenstående siger MMA-Fighteren Mikkel Parlo bl.a. følgende til Euroman:

 • ”Mange kører den samme træning om og om igen. De planlægger ikke deres træning, men laver det, de føler for på dagen. Og det er oftest de samme muskelgrupper hver gang, så de kommer ikke til at have nogen fremgang.”

De klare råd fra både Henrik Hyldelund og Mikkel Parlo er at man skal variere sin træning, uanset hvilket ambitionsniveau man ligger på. Det er vigtigt at få alle kroppens muskler trænet.

Det er vigtigt at skelne imellem god smerte og dårlig smerte. Det er umuligt at undgå muskelømhed, hvilket er en god smerte.

Begynder du at mærke smerte under eksempelvis bryst- eller skulderøvelser, så stop øvelsen, inden at det bliver værre. Det dummeste du kan gøre er at ignore smerten, da du derved potentielt kan skade din krop.

Træningsprogram til multi træningsmaskine

Som nævnt ovenfor er det vigtigt at få lagt et træningsprogram der passer til din multi træningsmaskine, og som gør at du får trænet alle musklerne i kroppen.

Hvis du er begynder, så er det vigtigt at du ikke overbelaster dine muskler, derfor anbefales det at du starter med at træne 2-3 gange om ugen, så din krop har mulighed for at restituere.

En træningssession skal typisk vare imellem 45 minutter og en time. Efter nogle måneder, kan du begynde at trappe op, hvis du har lyst til det.

Derudover kan det også være en god idé at træne med samme vægt i samtlige sæt i en øvelse.

Her kan du få lidt inspiration til træning med et kabeltårn

Hvad kan du ikke lave med en multi træningsmaskine

Selvom du kan lave rigtig mange forskellige øvelser med en multi træningsmaskine eller et kabeltårn, så er det dog ikke alt du kan lave, f.eks er det ikke dem alle der er velegnet til at lave squats.

Squat er hurtigt blevet en af de mest populære øvelser blandt de fitness interessede, bl.a fordi at øvelsen rammer mange forskellige muskler. Hvis du vil lave squats derhjemme, så skal du kigge på et squat rack.

Med en fitness multistation og et squat rack til hjemmebrug, så er du rigtig godt dækket ind til de fleste øvelser, inden for styrketræning. Der er et stort udvalg af forskellige squat stativer på markedet i dag.

Hvis du ikke er så vild med at squatte, så kan du overveje en benpres maskine. En benpres maskine rammer ikke helt lige så mange muskler, men du kan i stedet isolere muskelgruppen bedre, og dermed træne med mere vægt på benpres maskinen, end på et squat rack.

Der er mange typer benpres maskiner og på flere af dem har du også muligheden for, at lave hack squat.

Resultater ved brug af en multi træningsmaskine

Træner du regelmæssigt 2-3 gange om ugen, så vil du efter 3-4 måneder kunne begynde at se en forandring på din krop, når du står foran spejlet.

Du vil dog højst sandsynligt allerede efter et par uger, kunne begynde at mærke en forskel i din krop i og med at du begynder at føle dig stærkere, og måske også kan begynde at lægge mere vægt i dine øvelser. Det kan også være, at du kan tage flere gentagelser end du gjorde i starten.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken multi træningsmaskine er den bedste?

Vi har kigget nærmere på 5 af de mest populære multi træningsmaskiner der er på det danske marked. Vi har vurderet maskinerne ud fra kvalitet, sikkerhed, funktioner, brugervenlighed samt pris og vi vurdere at Abilica Multi Power multi træningsmaskine er den bedste netop nu.

Hvilken multi træningsmaskine er bedst til prisen?

VI har i samme omgang også kigget efter den mest budgetvenlige træningsmaskine, der ikke går ned på kvaliteten. Vi har fundet frem til inSPORTline ProfiGym C100 træningsmaskine som værende den multi træningsmaskine der er bedst til prisen.

Hvorfor købe en multi træningsmaskine?

Fordelen ved at købe en multi træningsmaskine er at du får mange forskellige træningsmuligheder i samme maskine. Derved kan du spare en masse plads, og du behøver ikke at investere i mere end én maskine.

Hvad koster en multi træningsmaskine?

En multi træningsmaskine er ikke blandt de billigste træningsredskaber du kan anskaffe dig. I stedet slipper du for at købe mere end en maskine. Den billigste multi træningsmaskine vi har i vores guide koster 11.000 kr. Ønsker du det bedste af det bedste, så skal du forvente priser over 30.000 kr.

Tidligere artikelSquat rack – De 5 bedste squat stativer
Næste artikelAirtrack til haven, hjemmet & stranden