En crosstrainer er noget særligt i den forstand, at vi her har at gøre med en meget speciel form for fitness. Dette skyldes at motionsapparatet er en kombination af en stepmaskine, en motionscykel og et løbebånd.

Det er med andre ord ikke grundløst, når nogle kalder crosstraineren for den mest effektive og populære træningsmaskine, der i dag findes på markedet for motion eller fitness.

Hvis du vil lægge dit liv om, eller hvis du hidtil måske har taget lidt for let på det der med træning, kan en crosstrainer være det, der skal til.

Hvilken crosstrainer skal jeg vælge?

Vi lægger ud med at kigge nærmere på de bedste crosstrainere der er på markedet netop nu.

Derefter kan du læse en række punkter der er væsentlige for, hvorfor du kan have gavn af en crosstrainer.

Crosstrainere i denne test

Her er en række modeller, der på den ene eller anden måde har vist gennemslagskraft på markedet enten som ”Bedst i test”, ”Bedst til prisen”, ”Bedste Pro valg” eller ”Bedste billige crosstrainer”.

Sole E35 Bluetooth Crosstrainer (Bedst i test)

Sole E35 Bluetooth crosstrainer (Bedst I test)P.g.a situationen i øjeblikket er Sole E35 crosstrainer desværre udsolgt. Men vi har fundet en løsning på det.

Vi har spurgt vores netværk af professionelle, entusiaster og forhandlere til råds, samt benyttet os af vores erfaring med crosstrainere, for at finde det bedste alternativ til Sole E35.

Vi er kommet frem til, at det bedste alternativ til testvinderen lige nu, er inSPORTline Avalor ET crosstrainer. Det er en maskine som vi også har kigget nærmere på længere nede i artiklen.

Det er en robust, stabil og professionel maskine, med en masse muligheder, der giver en rigtig god oplevelse. Du går bestemt ikke ned på udstyret med en inSPORTline Avalor ET.

Klik på knappen nedenfor for at læse mere om den.

 

Til Butik

 

Hovedårsagerne til, at du bør overveje at investere i en Sole Elliptical E35, går på pålidelighed, stabilitet og kvalitet.

Vedligeholdelsesomkostningerne fremhæves som yderst lave, hvor kunder kan berette om at de personligt i de fire år, de har haft en Sole E35, ikke har haft andre problemer end lejlighedsvis at skulle smøre håndtagene.

Andre faktorer, der gør Sole E35 til “Best Buy” i USA er de ergonomiske funktioner og den udfordring, der ligger gemt i den ”work out” crosstraineren byder sin bruger på.

På lignende vis er Sole E35 samlet kåret som “Bedst i test” i nordens største test af crosstrainere.

Den har desuden også vundet et hav af andre priser i Danmark. Hos Netfysioterapi kalder de den “Bedst i eliteklassen” og hos Motion-online har den fået titlen som “Bedste crosstrainer i DK”.

I Testmagasinet’s crosstrainer test er den “Bedst i test”, hos BGH er den “Bedste pro valg” og det samme er den hos Csl.

Sidst, men ikke mindst, hos Bomagasinet er den blevet udnævnt til “bedste crosstrainer til sportsudøveren”.

Crosstrainer med mange funktioner

Denne senest lancerede model har Bluetooth-kapacitet og en opgraderet konsol. Sole E35 er i stand til at kommunikere med din smartphone ved hjælp af en gratis Sole app.

Hertil kommer en række andre fortrinlige karakteristika ved maskinen.

Den har et svinghjul på 11,3 kg og endvidere fire hjul, der skaber en glidende og behagelig lydløs træning.

Det elektromagnetisk modstandsniveau justeres på håndtaget, så crosstraineren er styrbar selv med fuld fart på. Rampevinklen kan indstilles fra 0 til 30 grader, hvilket borger for den optimale ”work out” af dele af underkroppen.

Pedaler er er enestående og professionelt udformet i samarbejde med fysioterapeuter. De kan indstilles til en 2-graders hældning, så belastningen af ankler og knæ bringes ned. Fodpedalerne er justerbare til tre forskellige niveauer.

Modellen leveres med en 7,5 tommer LCD-skærm. Ydermere er der en indbygget blæser, et pulsbælte og pulsmåling i håndtagene.

Crosstraineren har indbyggede højtalere og mulighed for, at du kan tilslutte en MP3-afspiller (iPod o. lign).

Specifikationer

 • Længde x bredde x højde: 209x55x171 cm
 • Vægt: 111 kg
 • Vægt svinghjul: 11,3 kg
 • Skridtlængde: 50 cm
 • Træningsprogrammer: 10 stk.
 • Modstandsniveauer: 20 StK
 • Maks personvægt: 150 kg

 

 

Til Butik

 

Flow Fitness Glider DCT2500i crosstrainer (Bedst til prisen)

Flow Fitness DCT2500i billig Crosstrainer
Den næste testvinder vi har på menuen er denne Flow Fitness Glider DCT2500i, som har fået titlen som værende den bedste crosstrainer til prisen.

Trods den skarpe pris, så får du her en crosstrainer i høj kvalitet, der er robust konstrueret. Det giver dig en god følelse af stabilitet, når du benytter den.

Maskinen egner sig til både nye og erfarne motionister.

Crosstraineren fra Flow Fitness er også beregnet til at kunne blive benyttet i længere tid af gangen, og derfor kan den rutinerede motionist også godt bruge den ofte.

Maskinene er et godt køb, da du får en solid og stabil maskine til en fornuftig pris.

Revolutionerende teknologi

Ønsker du underholdning mens du træner, så er denne crosstrainer også kompatibel med eksempelvis Kinomap og Zwift, som lader dig se en rute på skærmen. Stiger hældningen på vejen bliver træningen hårdere for dig.

Den smarte computer, som sidder på crosstraineren kan styres via integrede Bluetooth. Det betyder også at du nemt kan trække data ud fra crosstraineren, så du kan følge med i din udvikling.

Er du helst fri for at bruge en app, så er computeren designet med et unikt Smart-wheel, der giver dig et hurtigt og nemt overblik over mulighederne.

Computeren indeholder 24 programmer, hvoraf de 12 af dem er forudindstillede. Derudover er der bl.a 4 brugerprogrammer, 3 HRC-programmer, 1 Hjerteslagsprogram, 1 WATT-program, 1 genoptræningsprogram og 1 program med fokus på BMI.

Der er 16 modstandsniveauer, hvor du nemt kan styre niveauet via computeren eller med knapperne i håndtagene. De 16 niveauer giver mulighed for at udfordre dig selv jo mere øvet du bliver.

Modstandsniveauerne kan også benyttes til interval træning, som er en type træning der giver god effekt ved eksempelvis vægttab.

Selvom dette er en billigere crosstrainer, så har den et svinghjul i den tunge ende. Det er nemlig på hele 18,5kg. Det borger for god kvalitet og masser af muligheder for den rette modstand, selv hvis du er en erfaren motionist.

Crosstrainer med gode anmeldelser

Det er nu engang sådan, at ligemeget hvor mange eksperter der anbefaler en maskine, så får man de bedste erfaringer fra regelmæssige brugere. Derfor har vi taget et kig på anmeldelser fra tidligere købere af denne crosstrainer, og vi kan roligt afsløre at kunderne er tilfredse, meget tilfredse.

Lydsvag og robust er de punkter der bliver nævnt flest gange. Maskinen er dog forholdsvis ny på det danske marked og derfor er det hovedsageligt udenlandske anmeldelser vi har fundet. Du kan læse et udpluk af dem herunder.

Chris Terry der har købt maskinen hos Homegymsupply i England skriver følgende “Bought the flow fitness glider 5 months ago and used daily for 45 minutes. The machine is superb, super smooth in operation and silent, unlike some machines which squeak and creak. I am extremely pleased with the machine and would not hesitate in recommending to others”. Han slutter af med at give den 5 ud af 5 stjerner.

Nigel H der har købt maskinen hos Fitnessequipment i England, giver den 5 stjerner og udtaler følgende om den “Excellent crosstrainer. Very smooth and virtually silent operation. Compares very favourably with any I have used in commercial gyms”.

Mens Sophie, der har købt maskinen samme sted som Nigel H, skriver “it’s very quiet and fits perfectly in the spare room”. Sophie giver den 4 stjerner ud af 5.

Og Pat J skriver kort og kontant “you have to buy one of these, incredible is all i can say”. Og Pat J giver den 5 stjerner.

Det er ikke uden grund at vi mener, at dette er den bedste crosstrainer til prisen lige nu.

Specifikationer

 • Længde x bredde x højde: 146,5 x 56 x 160 cm
 • Svinghjul: 18,5 kg
 • Skridtlængde: 42 cm
 • Træningsprogrammer: 24
 • Modstandsniveauer: 16
 • Maks personvægt: 140 kg


 

Til Butik

 

inSPORTline ET2000i crosstrainer (Bedste PRO valg)

inSPORTline ET2000i crosstrainer (Bedste PRO valg)Kort fortalt er denne inSPORTline inCondi ET2000i crosstrainer absolut verdensklasse inden for sin kategori.

Dette skyldes ikke mindst den optimerede og robuste konstruktion, der er designet til at give optimal brugeroplevelse og de bedste betingelser for maksimale præstationer.

Crosstraineren afspejler en frontdrevet konstruktion med ellipseformet tråd, hvilket i samspil med den ekstra lange justerbare skridtlængde på op til hele 66 centimeter, samt det 12 kg tunge svinghjul giver en autentisk træningsoplevelse i nærmest 1:1-forhold.

Det glidende og ubesværede bevægelsesflow gør træningsformen super komfortabel samtidig med, at du får boostet din puls og trænet din ben- og lårmuskler samt strammet ballerne op.

inSPORTline inCondi ET2000i crosstrainer er udviklet med øje for den ergonomisk korrekte træningsform, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved pedalernes indadgående hældning, der aflaster din knæ, ankler og led.

Håndtagene, med indbygget pulsmålere, er desuden også designet således at du har 6 forskellige positioner til dit greb, så du er helt sikker på at du kan opnå den optimale position for lige netop dig.

Skal maskinen pakkes væk efter brug, er der transporthjul monteret, for nem flytning.

Crosstrainer med Wifi, flot design og et væld af smarte funktioner

inSPORTline inCondi ET2000i crosstraineren afspejler et meget brugervenligt design, der gør den nem at betjene, uanset erfaringsniveau.

Den smarte computer visualiserer og angiver tydeligt alle de nødvendige informationer om din træning, samt en afsluttende opdatering på dine resultater direkte på det 10 tommer store og flotte LED-display.

Blandt informationerne finder du eksempelvis hastighed, distance, tid, modstand, forbrænding og puls.

Det er en selvfølge at maskinen leveres med Wifi, der giver dig mulighed for en interaktiv træning i et flot landskab, ved at bruge iRoute.

Du kan også vælge at se Youtube videoer, surfe på nettet, se Netflix eller lytte til din udvalgte musik på Spotify mens du træner.

Der er desuden også en USB port, så du nemt kan oplade dine enheder mens du træner.

Derudover er crosstraineren en multifunktionel træningsmaskine, der giver dig utallige funktioner og programmer.

Foruden det manuelle program får du blandt andet et kæmpe udvalg af individualiserede programmer, så du kan skræddersy din træning efter bestemte performance- og målingsparametre.

inSPORTline inCondi ET2000i leverer alsidig og udfordrende træning for enhver type – selv til elitesportsudøvere. Og dét er netop derfor, at den er blevet anerkendt som det bedste ”PRO” valg blandt professionelle.

Specifikationer

 • Wifi
 • USB
 • 10″ LED skærm med Android system
 • Flaskeholder
 • Transporthjul
 • Vægt: 136 kg
 • Størrelse: L185 x B90 x H159 cm
 • Vægt svinghjul: 12 kg
 • Magnetisk bremsesystem
 • Skridtlængde: 41-66 cm
 • Maks personvægt: 150 kg

 

Til Butik


 

Masterfit TP500 Crosstrainer (Bedste billige crosstrainer)

Masterfit TP500 crosstrainer (Bedste billige crosstrainer)P.g.a situationen i øjeblikket er Masterfit TP500 desværre udsolgt, og der går et stykke tid før den kommer på lager igen. Vi har fundet en løsning på det.

Vi har spurgt vores netværk af professionelle, entusiaster og forhandlere til råds, samt benyttet os af vores erfaring med crosstrainere, for at finde det bedste alternativ til Masterfit TP500 crosstrainer.

Det bedste alternativ til Masterfit TP500, er Atlanta crosstrainer fra inSPORTline.

Det er en solid og stabil maskine, med mange muligheder. Den er i øjeblikket sat ned til en ekstra god pris. Du får meget for pengene med denne model.

Klik på knappen nedenfor for at læse mere om den.

 

Til Butik

 

Masterfit TP500 modellen er en holdbar og driftssikker crosstrainer, hvor du får en god del for moneterne.

Maskinen har en skridtlængde på 40 cm, hvilket er usædvanligt for denne prisklasse.

Den stærke rammekonstruktion og de lange håndtag yder et godt greb for hænderne. Og man skal ikke glemme, at de indbyggede transporthjul, gør den nem at flytte rundt med.

Maskinen er indrettet med en elektronisk justerbar magnetmodstand på 16 niveauer. Den besidder en flot og effektiv computer med 12 faste træningsprogrammer.

Hertil kommer, at du selv kan lave dit eget unikke træningsprogram og et pulstræningsprogram. Computeren kan lagre brugerdata på op til 4 personer.

Crosstrainer der giver meget for pengene

Computeren viser: Tid, distance, hastighed, puls, formtestfunktion, kalorieforbrug, intensiteten målt i watt og tolv programmer for din ”work out”.

Hertil kommer, at der er pulsmålere i det midterste håndtag, så du kan afmåle din puls på et fast tidspunkt med henblik på at lave en simpel konditionstest.

Den høje svingmasse gør en høj belastning mulig, og det uden at det går ud over det gode tråd på pedalerne.

Den er både set som bedst i test af kendere, ligesom den benævnes hos Forbrugsguiden som en crosstrainer der giver meget for pengene, og det samme gør Netfysioterapi, BGH og Motion-online, hvor den har fået titlen “Bedste billige crosstrainer”.

Specifikationer

 • Vægt: 51 kg
 • Længde x bredde x højde: 165x62x157 cm
 • Svingmasse: 17 kg
 • Modstandsniveauer: 16 stk.
 • Træningsprogrammer: 12 stk.
 • Skridtlængde: 40 cm
 • Maks personvægt: 135 kg

 

Til Butik

 

XTERRA Free Style 3.9E Crosstrainer

Xterra free style 3.9E
Xterra Free Style 3.9e er designet og bygget til at modstå det hektiske liv i enhver aktiv husholdning, hvor det handler om at få tid til at motionere.

Med et 8,6 kg svinghjul og en stræklængde på 45,7 cm giver denne robuste crosstrainer en gnidningsfri og stille træning.

Den har 16 niveauer af elektronisk styret modstand og 10 skalerbare forudindstillede træningsprogrammer, der gør det muligt at justere intensiteten af ​​hvert program. Dette giver dig mulighed for at skræddersy hver træningssession til dine behov.

Mindre risiko, større effekt

Det biomekanisk korrekte design mindsker risikoen for skade, og samtidigt maksimeres effektiviteten af ​​din træning, så det sikres, at du får mest muligt ud af hver træning.

LCD-skærmen med en blå belysning i baggrunden leverer træningsdata for tid, hastighed / omdrejningstal, afstand, kalorier, watt, puls, belastning og mere i realtid, så du kan spore dine fremskridt under din træning.

Den trådløse hjertefrekvensmodtager (brystbælte sælges separat) giver dig også mulighed for at få mest muligt ud af de indbyggede hjertefrekvensstyringsprogrammer for yderligere at maksimere hvert minut, der bruges.

Fodpladerne er fabrikeret med en 2 graders indadvendt hældning, hvilket gør sit til at formindske spændinger i fod- og knæled under træningen.

Uanset om du vil forbrænde fedt eller forbedre din konditionstræning, leverer Xterra Free Style 3.9e resultater og med en fem årsgaranti giver den dig også ro i sindet.

Den har desuden, ligesom vores testvinder, også vundet en masse priser. Csl har givet den titlen “Bedst i mellemklassen”, Bomagasinet kalder den “Bedste crosstrainer til motionisten” og hos BGH er den “Bedst til prisen”.

Vi mener dog at Flow Fitness Glider DCT2500i, som du kan læse om længere oppe, giver endnu mere værdi for pengene, også selvom den er en lille smule dyrere.

Specifikationer

 • Længde x bredde x højde: 166 x 56 x 163 cm
 • Modstandsniveauer: 16 stk.
 • Svingmasse: 8,6 kg
 • Maks personvægt: 148 kg
 • Skridtlængde: 46 cm
 • Vægt: 70 kg

 

 

Til Butik


 

inSPORTline Avalor ET crosstrainer

avalor et crosstrainer
Det første, vi vil fremhæve i forhold til Elliptical Trainer inSPORTline Avalor ET, er, at crosstraineren er et godt valg til den kvalitetsbevidste bruger.

Det er en god, solid træningsmaskine til dagligt brug, der er funktionsdygtig – uden at det nødvendigvis behøver at være alt for teknisk avanceret og komplekst.

Det er et af markedets bedste crosstrainere, der mere end holder hvad den lover, og tilbyder brugerne ekstra funktioner og brugsværdier.

Crosstraineren er yderst funktionelt indrettet med et væld af tilpasnings- og indstillingsmuligheder.

Maskinen egner sig også til de lidt højere personer, da skridtlængden på 52 cm, kombineret med 11 cm pedalafstand, samt et svinghjul placeret forrest, gør det behageligt for alle størrelser.

På crosstraineren sidder der et par store skridsikre pedaler, som er med til at give dig en høj sikkerhed, når du benytter dig af maskinen.

Kort sagt: Avalor ET lader sig tilpasse nøjagtig efter din krop og dine træningsbehov.

Robust crosstrainer med unikt og pladsbesparende design – perfekt til ethvert hjem

Særligt for netop denne crosstrainer er dens unikke og optimerede design, der gør den meget alsidig og samtidig nem at integrere i et hvilket som helst hjem.

Du får således en diskret og moderne crosstrainer, der i kraft af længdemålet på 180 centimeter, kan passe ind i de fleste hjørner af boligen. Og med en vægt på 101 kg står den desuden meget stabilt på underlaget, så du ikke risikerer at vælte. Crosstraineren har en maksimal brugervægt på hele 150 kg.

Vil du pakke maskinen væk efter brug, er der monteret transporthjul på den, for nem flytning.

Multifunktionelle og tekniske egenskaber – til individualiseret træning

Som nævnt får du som bruger lidt mere end bare normalt, når du investerer i en Elliptical Trainer inSPORTline Avalor ET.

Den afspejler nemlig et væld af smarte og tekniske funktioner, som giver dig mulighed for at individualisere og skræddersy din træning, og som gør motionen meget sjovere.

Den indbyggede computer med sit smarte multifunktionelle, oplyste display gør det muligt for dig altid at holde styr på massevis af værdier og resultater.

Kontrolpanelet er meget intuitivt, logisk og brugervenligt opbygget, så du nemt kan betjene det via knapper og drejehjul – selv under træningen. På den måde kan du hele tiden justere din træning efter, hvad du vil måle på og performe efter.

Avalor ET har bl.a et HRC program, der gør at maskinen kan øge og reducere modstanden på crosstraineren, så du kan holde den optimale pulszone, når du træner på den.

Derudover kan du gøre brug af hele 19 træningsprogrammer samt puls- og watt-træning ved hjælp af det medfølgende pulsbælte.

Alt i alt er Elliptical Trainer inSPORTline Avalor ET et rigtig solidt bud på en god crosstrainer for den almene, træningsglade dansker.

Anmelderrost og populær crosstrainer

Det er en populær og særdeles robust crosstrainer vi har fingrene i her. Og det ikke kun os der mener det.

F.eks har maskinen fået 19 vurderinger hos Nettofitness med et snit på 4,8 stjerner ud af 5, og på Bedsttest.dk har den fået titlen som “Bedste brugervenlige crosstrainer”.

Nettofitness skriver bl.a følgende om maskinen “Avalor ET crosstraineren fra inSPORTline er en professionel fitnessmaskine i en særdeles robust konstruktion. Det er maskinen til dig, der vil have professionelt udstyr i hjemmet og absolut ikke vil gå på kompromis med kvaliteten”. Senere tilføjer de at “inSPORTline Avalor ET er hovedsageligt tiltænkt mange brugere og hyppig brug. Det er dermed den perfekte maskine til det professionelle motions- og fitnesscenter, men det er ligeså en (luksus!) crosstrainer til hjemmetræning”.

Falder dit valg på denne model, kan du være sikker på at du får en særdeles god crosstrainer, der kan holde mange år ud i fremtiden.

Specifikationer

 • Vægt: 101 kg
 • Størrelsesmål: L180 x B65 x H162 cm
 • Foranplaceret svinghjul
 • Elektronisk modstand med 20 niveauer
 • Træningsprogrammer: 19 stk
 • Indbygget tablet holder
 • USB lader
 • Pulsmåler i håndtag & medfølgende pulsbælte
 • Transporthjul
 • Magnetisk bremsesystem
 • Maksimal personvægt: 150 kg

 

Til Butik

 

Crossfit træning på en skånsom fitness maskine

En crosstrainers fornemste egenskab er som antydet, at du får trænet hele din krop, når du bruger maskinen.

Her får du den maksimale effekt i form af både konditions- og styrketræning. Udnyttet på bedste vis vil jævne belastninger være særdeles skånsom mod leddene, ryggen og knæene. Og når du først er kommet i rigtig god form, giver maskinen dig også mulighed for den hårde træning med de større belastninger, der både øger din muskelstyrke, udholdenhed og kondition.

At crosstraineren er særlig skånsom m.h.t. benenes bevægelser skyldes den jævne fordeling af belastningen.

Træning med crosstrainer bliver ofte sammenstillet med langrend på ski, fordi man træner ben, arme, mave, bryst og skuldre. Den alsidige træning styrker ikke alene disse muskelgrupper; den udmærker sig yderligere ved, at man forbrænder ekstra mange kalorier.

Dette gør sit til, at crosstraineren på udmærket vis kan indgå i et slankeprogram, hvis man vil gå ned i vægt.

Brugere af maskinen kan selv kontrollere modstand og hastighed, hvilket giver gode muligheder for at variere træningens intensitet.

En crosstrainer betegnes af kendere som en lavt belastende maskine, der yder en god kardiovaskulær træning, på samme tid med, at kroppens muskelgrupper styrkes.

Maskindesignet varierer fra den ene producent til den næste, men principperne bag disse maskiner er normalt ens.

De fleste maskiner bruger en elliptisk fodbevægelse kombineret med en frem og tilbage arm handling, så over- og underkroppen arbejdes samtidigt.

Er du i tvivl om en crosstrainer er den rigtige maskine for dig? Få et overblik over de bedste motionsmaskiner her.

Her kan du se hvordan du bruger en crosstrainer korrekt

Træning af kroppens muskler med en crosstrainer

Crosstraineren yder din krop den maksimale træning, og som antydet, er maskinen alsidig m.h.t. de muskler, der påvirkes gunstigt af et gentaget og regelmæssigt brug af crosstraineren.

Benarbejdet

Selvom fitnesstrænere til enhver tid vil fortælle dig, at du skal sørge for at bruge hele fodens flade, når du bruger en crosstrainer, er det uundgåeligt, at du kommer til at skubbe med dine tæer for at generere et øget tryk.

Ved at skubbe din fodballe nedad, aktiverer du imidlertid en bevægelse, der hedder plantarbøjning, hvor dine lægmuskler styrkes.

Lårmusklerne

Musklerne på forsiden af ​​låret -også kendt som dine quadriceps – understøtter din vægt ved at styre dit knæled. De yder et nedadgående tryk, der hjælper til med at skubbe crosstrainerens pedaler.

Musklerne på bagsiden af ​​dine lår fæstnet på hasesenen medvirker til at pedalerne kører bagud i en bevægelse, man kalder hofteforlængelse.

Tilsammen kræver disse muskler en del iltoptagelse, og de er i stor udstrækning ansvarlig for en forøget puls og en intensiveret vejrtrækning.

Et løbebånd er også en rigtig god maskine til at træne både benmusklerne og din kondition. Se vores guide til det bedste løbebånd her.

Den store ballemuskel (Gluteus Maximus)

Også kendt som dine endeballer eller på fagsprog ”gluteus maximus” er den største muskel i din krop.

Gluteus Maximus er en kraftig kompakt rombeformet muskel, der har sit udspring fra den bagerste del af hoftebenet. Musklen ligger oven på bagdelen og halebenet.

Den anseligste del af denne muskelmasse er sammensat af senefibre, der er placeret langs ydersiden af låret. På grund af den store ballemuskels lokalisering og udstrækning, er den en af de mest karakteristiske muskler, vi har.

Den store ballemuskel er med andre ord en betydelig forøgelse af hofteleddets evne til at skabe bevægelse. Den står for rotation udad samt bevægelser ind og udad fra hoften.

Den store ballemuskel er relativt afspændt i oprejst stilling eller, mens man går. Ikke desto mindre kan den sætte eksplosivt ind under løb og hop, og hvis man skifter fra siddende til stående stilling.

Arbejdet med din lægmuskulatur hjælper til med at skubbe pedalerne baglæns, når du bruger en crosstrainer. Desto højere og længere trin du tager, desto større bevægelse er der i din hofte, og hermed er det også sådan, at denne muskel kommer på hårdere arbejde.

Alt sammen er det noget, der gør sit til at øge din muskelstyrke.

Hvis du vil fokusere endnu mere på musklerne i dine baller og ben, så er squats en anden mulighed. Når du squatter kan du bruge ekstra vægt, i form af vægtskiver på en vægtstang.

Til den øvelse er et squat rack den perfekte løsning. Med et squat rack til hjemmebrug kan du i ro og mag træne dine baller og ben, når det passer dig.

Et squat stativ giver dig samtidig også andre muligheder. Du kan f.eks anskaffe dig en træningsbænk, og derved også få mulighed for bl.a at lave bænkpres.

De øverste kropsbevægelser på crosstraineren

De fleste crosstrainere inkluderer en push-pull bevægelse af din overkrop, selvom det er acceptabelt ikke at bruge armene under denne form for træning.

Ved at skubbe armene fremad styrker du de samme muskler, som når du laver de nok så kendte ”push ups” (dine pectoralis major, anterior deltoids og tricepsmuskler).

Når du trækker håndtagene tilbage igen, er det de modsatte muskelgrupper i overkroppen, der får sig en tur (latissimus dorsi, biceps, mellemste trapezius og rhomboiderne).

Dyrker du crossfit så kan en vægtvest give din træning endnu mere effekt. Læs vores guide til vægtveste her.

Grundtræning (Core træning) med crosstrainer

Kroppens coremuskulatur ,eller på dansk kernemuskulatur, handler om den nedre bryst- og mavemuskulatur i den øverste del af og indtil hofteregionen (under mellemgulvet). Det drejer sig om mavemusklerne, ballerne og hoftebøjerne.

Når dine arme og ben er på hårdt arbejde i crosstraineren, arbejder alle de vigtige muskler sammen om at stabilisere din rygsøjle, så den er i korrekt stilling.

Hvis du løsner dit greb om crosstrainerens håndtag, og hvis du ikke holder fast på støtteskinnerne, skal core-musklerne arbejde endnu hårdere, hvorved de styrkes.

Der er også en masse andre øvelser du kan lavet i hjemmet for at styrke din coremuskulatur, som ikke kræver meget udstyr.

En af de bedste og mest kendte af øvelserne er “Planken”, hvor du ligger dig på gulvet og støtter kroppen med albuerne og den øverste del af underarmene, samt tæerne.

Det anbefales at du anskaffer dig en træningsmåtte til denne øvelse, ellers kan det hurtigt blive ubehageligt.

I denne video kan du se hvordan du laver planken korrekt

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvilken crosstrainer er bedst i test?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 meget populære crosstrainere. Vores vurdering er at Sole E35 Bluetooth crosstrainer er den bedste crosstrainer.

Hvilken crosstrainer er bedst til prisen?

Ud af de 5 populære crosstrainere vi har testet, har vi valgt at kåre Flow Fitness Glider DCT2500i til den bedste crosstrainer til prisen. Den er lavet i god kvalitet, har mange gode funktioner og kan anskaffes til en ganske fornuftig pris.

Hvilken crosstrainer skal jeg vælge?

Når du skal vælge hvilken crosstrainer du skal købe, så er der nogle ting du skal tage højde for. Har du ikke de store krav til maskinen, eller er du i tvivl om hvor meget du får den brugt, så er det måske ikke nødvendigt at gå efter den dyreste model. Har du større krav til din crosstrainer, så skal du kigge i den lidt dyrere ende, hvor kvaliteten og komforten er højere.

Hvilke muskler træner du med en crosstrainer?

Når du træner med en crosstrainer, får du sat gang i stort set alle musklerne i kroppen. Derfor er det en rigtig god all-round maskine til hjemmebrug.

Tidligere artikelLøbebånd test – Sådan finder du det bedste løbebånd
Næste artikelRomaskine test – Hvilke romaskiner er de bedste