Odin motionscykel – Anmeldelser af 6 motionscykler fra Odin

Vi har kigget nærmere på 6 forskellige motionscykler fra Odin, og sammenlignet både priser, funktioner samt kvalitet.

Når du skal vælge motionscykel er der flere ting du bør overveje, men noget af det vigtigste er om cyklen er stabil, solid og komfortabel at bruge.

I det følgende kommer vi nærmere ind på alle disse punkter, så du kan foretage et oplyst valg når du køber din Odin motionscykel.

Odin motionscykler i denne guide

Nå dine fitnessmål i hjemmet

Odin motionscykler kan hjælpe dig med at nå dine sundheds- og fitnessmål, samt øge din ben styrke, uden at du på noget tidspunkt behøver at forlade dit hjem.

Hjemmefitness er en voksende form for motion, men ethvert fitnesscenter har selvfølgelig motionscykler på programmet. Transport til centret betyder ikke lige meget for alle.

At vælge den forkerte cykel er imidlertid det samme, som at smide penge ud ad vinduet, hvis du ender med at investere i et omfangsrigt udstyr, du aldrig får brugt alligevel.

Vi har nedenfor set på en serie af Odin motionscykler med forskelle i ydeevne. Her må det siges, at det ikke alene er et spørgsmål om at betale mere for at få et bedre produkt. Faktisk har visse billigere cykler nogle fortrin, der gør det værd at overveje dem, når der sammenlignes med de dyrere rivaler.

I vores guide ser vi på de bedste Odin motionscykler, og vi forklarer, hvilke forskellige typer og funktioner der er tilgængelige mht. de bedste pasformer til forskellig brugere.

Odin B800 Bluetooth (Bedste Odin motionscykel til hjemmebrug)

Odin B800 Bluetooth (Bedste Odin motionscykel til hjemmebrug)Vores komplette guide over testede motionscykler, placerer Odin B800 Bluetooth modellen blandt de bedste motionscykler, der markedsføres i år.

På grundlag af kunders anmeldelser, cyklens brugervenlighed, dens kvalitet, funktionalitet og ydeevne vurderer vi, at B800 Bluetooth modellen ikke blot er den bedste fra Odin til hjemmebrug, men også er den bedste til prisen, blandt alle cyklerne i vores komplette guide, hvor der er anmeldt motionscykler fra mange forskellige mærker.

Yderst solid motionscykel med en maks brugervægt på 150 kg

Den maksimale personvægt på 150 kg. antyder en nærmest ubeskrivelig stærk konstruktion. Det kræver sin cykel at bære en person, der vejer så meget.

Odin B800 motionscykel har en særdeles robust konstruktion, der sikrer at den ikke pludselig braser sammen. Kondicyklen er bygget på den tilpas kraftige konstruktion, der skal til for at skabe en stabil stationær kørsel.

Hermed være ikke sagt, at du skal på opfedningskur for at veje 150 kg. Den maksimale personvægt er et gode for alle, også for dem der stiger på i pygmæ-størrelse med en kropsvægt på 60 kg. Det vidner nemlig om at B800 ikke blot er solid, det er også en yderst stabil motionscykel.

Komfortabel sadel og mange justeringsmuligheder

Komfortabel sadel og mange justeringsmulighederOdin B800 muliggør justering af cyklens styr og sadlen, der kan justeres både horisontalt og vertikalt. Med flere justeringsmuligheder er Odin 800 bluetooth modellen, egnet for både børn og voksne med en højde på op til to meter.

Justerbarheden gør, at man kan træne i en oprejst stilling, ligesom man kan køre i en fremadlænet træningsstilling.

Cyklen leveres med en blød og komfortabel sadel. Sadlen med dimensionerne 25 x 28 cm, udmærker sig ved sin kraftige sadelpude fremstillet i 2 cm skum.

Pedalskoen er en historie for sig selv. Et kraftigt bånd over foden, og en pedalsko med en stor trædeflade, stabiliserer indstigningen og sikrer et stabilt tråd. Pedalskoens rem er baseret på justeringsmuligheder, så den passer til brugerens fod.

Cyklens svinghjul vejer 10 kg, hvilket sikrer dig et forholdsvist jævnt tråd.

Brugervenlighed gør Odin B800 velegnet til både ældre og genoptræning

Vi noterer os, at Odin B800 Bluetooth motionscykel også er velegnet til ældre og genoptræning. Dette skyldes den lave indstigning, den justerbare saddel og de brugervenlige display knapper på computeren monteret på styret.

Styret med de mange grebsmuligheder samt indbygget pulsmåler, gør hele oplevelsen samt brugervenligheden, endnu bedre.

Man skal naturligvis kunne se, hvordan turen skrider frem, og derfor er de anseelige displayknapper, de store billeder af knappens funktion og den letlæselig skrift et plus. Ingen tvivl om, at dette øger brugervenligheden, sammenlignet med så mange andre motionscykler på markedet.

Man skal naturligvis kunne se, hvordan turen skrider fremEn motionscykel med en lav indstigning, er en fordel i forbindelse med genoptræning af beskadigede ben og stive muskler. Cyklen er derfor ikke kun egnet til hjemmefitnessen eller et fitnesscenter. Den finder også anvendelse i genoptræningscentre.

Mulighed for interaktiv træning

Den indbyggede Bluetooth funktion er et oplagt valg, fordi dette muliggør tilkobling af din smartphone eller tablet. Hertil kommer, at B800 modellen udover Bluetooth også har en indbygget computer.

Bluetooth muliggør, at man kan koble sig på træningsapps, som man kan bruge til, at få flere af de vigtige data, underholdning og Kinomap. Med Kinomap kan du bl.a cykle i næsten hele verdenen eller anvende en af mere end 40.000 træningsvideoer, som der ligger på platformen.

Selve computeren tilvejebringer information om tilbagelagt tid og distance, Watt, hastighed, pulsfrekvensen, kalorieforbrænding og omdrejninger.

Alt sammen samlet i midten på den store 5,5″ skærm, hvor du kan danne dig det perfekte overblik. Hertil kommer at computeren byder på 15 træningsprogrammer, ligesom den kan justeres til 16 forskellige belastninger.

En praktisk holder gør det muligt at sætte sin tablet eller mobil fast under kørslen.

Specifikationer

 • Størrelse L x B x H: 107 x 57 x 150 cm
 • 15 træningsprogrammer
 • 16 modstandsniveauer
 • Bluetooth
 • Indbygget pulsmåler
 • Vægt: 34,7 kg
 • 10 kg svinghjul
 • Transporthjul
 • Maks. Personvægt: 150 kg

 

Til Butik


 

Odin B500 Motionscykel (Bedst til prisen)

Odin B500 Motionscykel (Bedst til prisen)Iformsupport er en særdeles grundig blog, når det kommer til test af motionscykler. Blandt de billigste motionscykler finder man, udover Odin B500 modellen, cykler fra Abilica, Kettler, og Masterfit.

Odin B500 er den næst billigste, hvilket selvfølgeligt ikke siger noget om, hvilken model der bedst til prisen. Her kommer både kvalitative og kvantitative forskelle ind i billedet.

Når man ser dette, vil man blandt de billigste finde Abilica motionscykel Stream UB VIII som den bedste. Problemet er imidlertid det, at den ikke nødvendigvis er den bedste til prisen; faktisk er den lidt dyrere end de andre cykler, der hører til blandt de laveste prissatte.

Sammenlignet med Odin B500 motionscykel, vinder Abilicas motionscykel kun på en overvægt af modstandsniveauer. Disse muliggør, at man kan stige gradvist, når det kommer til belastninger forbundet med at trampe i pedalerne.

Odin B500 leveres i stedet med fire træningsprogrammer mere end Abilica’s. Begge sælges med et svinghjul, der vejer det samme og begge har indbygget bluetooth. Begge kan holde til den samme personvægt.

Konstruktionen og stabiliteten i de to modeller er nogenlunde ensartede, selvom Odin B500 kun vejer 19,5 kg og Abilica Stream UB VIII 34 kg.

Bedst af de billige

Det kommer an på et skøn, hvor iformsupport mener, det er en fordel, at motionscykler vejer så lidt som muligt på samme tid med, at den maksimale personvægt er høj.

De vurderer på denne baggrund, at Odin B500 motionscykel er den bedste til prisen i kategorien blandt de billigste motionscykler.

Vi vurderer, på linie med Iformsupport, at B500 er en rigtig god motionscykel til prisen. Du kan få en god træning og forbrænde en masse kalorier, til en billig pris med denne motionscykel.

Den maksimale brugervægt sikrer en yderst stabil motionscykel

Odin B500 er en yderst stabil motionscykel, fremstillet med de bedste komponenter til denne prisklasse.

Vægten på den person, cyklen kan klare, ligger maksimalt på 130 kg. Klart er det, at dette fordrer nogle absolut solide materialer, der sikrer, at det hele ikke braser sammen under den uheldige rytter. Den tykke stålramme vidner da også om en solid cykel.

Uanset hvor meget en bruger vejer, er den maksimale personvægt vigtig, fordi dette siger noget om, hvor stabil cyklen er.

Svinghjulet vejer ni kg, hvilket er 1 kg mere end den anbefalede minimumsvægt for et godt og jævnt tråd.

De ni kg borger for et komfortabelt tråd i pedalerne. Det er svinghjulet, der sikrer, at man kan opnå den rette belastning i modstanden, når man træder i pedalerne.

Billig motionscykel med Bluetooth og computer

Billig motionscykel med Bluetooth og computerOdin B500 sælges med Bluetooth og cyklen kan linkes til eventyrlige Kinomap, der giver dig en simuleret cykeloplevelse næsten overalt i verden, ligesom den oplister en række træningsprogrammer.

Udstyret med 16 træningsprogrammer får man altid en varieret cykling. Og der skal ikke kimses af, at nedvarmningen efter en stroppetur er sikret gennem et recovery program, der skaber den rette afslutning på træningen.

Justeringen af de forskellige belastninger foregår elektronisk enten via computeren, eller ved at lade programmerne styre.

Computeren på Odin B500 giver sin bruger et tydeligt billede af, hvordan det hele, selv når man er i gang med de mere anstrengende ture i sadlen, skrider frem.

Den smarte holder til din tablet eller telefon er yderst praktisk – hvem vil sidde og fægte med et stykke elektronik i hånden? Computeren viser både afviklet tid, pulsfrekvensen, hastigheden, tilbagelagt distance, kalorieforbrændingen, watt belastningen samt modstandsniveauet.

Specifikationer

 • Bluetooth
 • Computer viser hastighed, tid, distance, kalorier samt puls
 • Størrelse L x B x H: 85 x 51 x 130 cm
 • 16 modstandsniveauer
 • 16 træningsprogrammer
 • Maksimal personvægt: 130 kg
 • Pulsmåler i håndtag
 • 9 kg svinghjulet
 • Transporthjul
 • Vægt: 19,5 kg

 

Til Butik


 

Odin Pro B1200 Motionscykel (Bedste PRO valg)

Odin Pro B1200 Motionscykel (Bedste PRO valg)Suplap har i én markedsundersøgelse fundet frem til de 11 bedste modeller til hjemmebrug. Vurderingen går på kvalitet, holdbarhed, funktioner og pris samt selvfølgeligt træningsbehov.

De tre bedste motionscykler i testen falder indenfor kategorierne: Vores Anbefaling, Den Bedste Oplevelse og Bedst til Prisen.

Den bedste oplevelse tegner Odin Pro B1200 sig for. Modellen betegnes som en unik motionscykel, der giver sin bruger en fænomenal oplevelse.

Anbefalingerne går især på, at Odin PRO B1200 er slidstærk, ligesom man kører utroligt godt på den. Motionscyklen er med andre ord velegnet til centerbrug, sportsklubber og selvfølgelig til den ambitiøse hjemmetræner.

Professionelle sportsudøvere og hårdt trænende motionister, vil få stort udbytte af at anvende cyklen.

Professionel motionscykel med de bedste komponenter

Det er den kraftige rammekonstruktion, der borger for, at cyklen er utrolig slidstærk, og af samme grund anbefales cyklen derfor til fitnesscentre og diverse veludstyrede homegyms.

Hertil kommer, at Odin PRO B1200 brandes på sin høje kvalitet og det moderne samt innovative design. Det stilrene design i kraftigt materiale sikrer, at det er en holdbar cykel med en lang levetid.

Motionscyklen opleves som glidende og med et godt tråd, der kan justeres, så alle, der sidder på den, kan føle sig udfordret.

Cyklen kan nemt flyttes pga. transporthjulene og justeringsmulighederne. Sadlen er justerbar op og ned, og frem og tilbage.

Yderligere vil vi fremhæve, at Odin PRO B1200 motionscykel ikke behøver strømforsyning, så du slipper for generende ledninger.

Brugervenlig og tydelig LCD skærm

Computerens tydelige LCD skærm og brugervenligheden, borger for det gode overblik over træningen. Skærmen illustrerer tid, distance, kalorier, watt og puls.

Pulsmålingen sker via pulsmålerne i styret. Dette fordrer imidlertid, at man skal holde på styret i samme stilling, hvilket for nogle vil opleves som irriterende. Derfor kan det anbefales, at man rekvirerer sig et pulsbælte, dels på grund det samme målepunkt, dels fordi man får en mere præcis måling.

Pulsbæltet er ikke med i cyklens pris.

Specifikationer

 • Størrelse L x B x H: 120 x 58 x 155 cm
 • Elektronisk justering af modstand
 • Maks brugervægt: 150 kg
 • Pulsmåler på styret
 • 15 kg svinghjul
 • Transporthjul
 • Vægt

 

Til Butik


 

Odin B300 motionscykel

Odin B300 motionscykelOdin B3, som den også ind imellem kaldes, er et eksempel på den billige cykel, der et stykke af vejen godt kan konkurrere med de dyrere rivaler på markedet.

Erik Hamre fra FitFact har testet cyklen med udgangsspørgsmålet om, det er muligt at købe sig en motionscykel til under 1000 kr., hvor svaret angiveligt skulle være et ja.

Den opgivne pris i anmeldelsen ligger dog over dette beløb. Så der er i virkeligheden tale om en pris, der daterer sig tilbage til 2019, før sanktionerne og inflationen satte ind.

Levering og samling af B300

Odin B300 leveres ikke samlet, og det anbefales, at man er to personer om at samle den. Gør man det alene mener FitFact, at det vil tage en times tid at samle den, mens to personer kan gøre det på cirka den halve tid.

Det sværeste skulle angiveligt være styret og til en vis grad pedalerne. Ellers skulle den være nem nok at have med at gøre.

Der siges i anmeldelsen på Fitfact ikke noget om de anvendte materialer og cyklens konstruktion. Her skal man gå til leverandøren Apuls for yderligere information.

Justeringer og svinghjulet

Odin B300’s sæde kan tilpasses i højden med en afstand fra 70,5 cm. til 91 cm. Dette indebærer, at cyklen kan anvendes af et bredt spektrum af brugere spændende fra børn til voksne med forskellige benlængder.

Det store justerings-interval borger for en virkelig god komfort og muligheden for den optimale stilling under cyklingen.

Mht. pedalsystemet er Odin B300 baseret på en 16,2 cm krank-arm, der yder brugeren et godt tråd i pedalerne. Hertil kommer svinghjulet er på 6 kg, hvilket er i den lave ende, og måske lige lavt nok for dem der søger et godt og jævnt tråd på cyklen.

Mht. pedalsystemet er Odin B300 baseret på enDe monterede justeringsfødder gør, at man kan tilpasse de to forreste fødder ved at dreje på siderne. Dette er et fremskridt i forhold til de ældre cykelmodeller, hvor man skulle dreje en møtrik, under fødderne.

Håndtaget på Odin cyklen repræsenterer flere grebsmuligheder. På styret sidder der en pulsmåler, hvor man med de mange grebsmuligheder kan skifte stilling under træningen. Pulsmåleren sidder i håndtagene og er ifølge FitFact lidt langsom. Et pulsbælte er nok en bedre og mere præcis løsning.

Cyklen er fremstillet i fremstillet i kraftige rør, med en diameter på 6 cm.

Specifikationer

 • Transporthjul
 • Størrelse: 86 x 44,5 x 140 cm
 • Maks. brugervægt: 130 kg
 • 8 modstandsniveauer
 • Håndpulsmåler
 • 6 kg svinghjul
 • Vægt: 23 kg

 

Til Butik


 

Odin B600 motionscykel

Odin B600 motionscykelSalgsfremmende anmeldelser af Odin B600 understreger, at ”En af de bedste ting ved Odin B600 er svinghjulet på 9 kg, som giver en jævn og behagelig træning”. Der fokuseres en del på netop vægten, der skal gøre det muligt, at skabe en tilstrækkelig belastning under cyklingen.

Som antydet er det netop svinghjulet eller en anden form for enhed, der yder modstand. Blandt kendere af motionscykler siges det, at tommelfingerreglen går på, at et svinghjul minimum skal veje 8 kg. Flere af de anmeldte cyklers svinghjul her ligger over dette niveau.

Mange træningsprogrammer

At man har mange træningsmuligheder at vælge imellem er vigtigt. Og her udmærker Odin B600 sig ved, at modellen leveres med hele 24 træningsprogrammer.

Ikke nok med det, kan denne mængde udvides med 32 modstandsniveauer, i forbindelse med genoptræning.

Det er en fordel at nuancerne i niveauer gør, at man kan gå langsomt og systematisk til værks, når man vil opbygge sin kondition og styrke i benene. Overgangene mellem hvert niveau vil ikke opleves som bratte; i stedet er der snarere tale om at øge belastningen nænsomt.

Modstanden tilpasses elektronisk, og det kan styres fra computeren, eller alternativt kan man lade programmerne køre dette.

Solid motionscykel

Den maksimale personvægt for brugere af cyklen ligger på de 150 kg. Ingen tvivl om, at der er tale om en robust cykel, der er stabil; der er tænkt på kvaliteten.

Uanset hvor meget du vejer, kan der ikke herske tvivl om, at cyklen er velegnet til både steady state og intervaltræning, ligesom den gradvise opbygning af muskulaturen borger for, at du kan undgå ømme muskler.

Odin B600 er en solid motionscykel, der øger ens muligheder for en god og afvekslende træning. Den er er et godt valg til hjemmefitnessen og genoptræning.

Computeren gør det væsentlig lettere

Computeren gør det væsentlig lettereComputeren på Odin B600 er simpel at betjene og skærmbilledet er tydeligt. Den er udstyret med Kinomap, så du kan få lagt et underholdende forløb ind i træningen.

Kinomap er en simpel smartphone-app, som man kan downloade gratis. Når først det kører, er vejen banet for at gøre fitness sjovt og spændende, og det selv alene derhjemme

Med Kinomap kan du opleve utrolige veje og cykelarenaer fra hele verden. Det ene øjeblik kører du rundt de mest fantastiske og spændende steder lige fra Central Park på Manhattan til alpine bjerglandskaber eller fjernøstlige ture.

Du kan uploade dine egne ruter, og du kan overvåge distance, tid, hastighed og puls for nøjagtig registrering af fremskridt.

Hertil kommer, at du ved brug af Zwift app’en kan deltage live i konkurrencer, hvor du kan prøve kræfter med andre fitnesselskere. Zwift er et online simuleret game og en træningsplatform, der gør det muligt for brugere at cykle, træne og konkurrere i en virtuel verden.

Selve computeren er udstyret med en holder til din tablet eller smartphone. Computeren angiver tidsforbruget, pulsfrekvensen, hastigheden, tilbagelagte distancer, kalorieforbrændingen, watt belastningen og modstandsniveauet.

Specifikationer

 • Bluetooth
 • Maksimal personvægt: 150 kg
 • 16 modstandsniveauer
 • Håndpuls i styret
 • 9 kg svinghjul
 • Transporthjul
 • 24 træningsprogrammer
 • Vægt: 27 kg

 

Til Butik


 

Odin B100 foldbar motionscykel

Odin B100 foldbar motionscykelBåde Nettofitness og os selv, i vores guide med foldbare motionscykler, udnævner Odin B100 til, at være den bedste sammenklappelig motionscykel til prisen. Man får som bekendt, hvad man betaler for, og denne cykel er da også en skrabet udgave af motionscyklerne, der udbydes på markedet i dag.

I forhold til det essentielle kan modellen imidlertid være udmærket, og den er uden tvivl et godt værktøj for begyndere, der senere vil bevæge sig opad på motionscyklernes rangstige ved, at erhverve sig mere avanceret udstyr.

Foldbar cykel til hjemmetræning

Det foldbare design appellerer især til hjemmetræningen for dig der ikke har så meget plads. Det er uhyre praktisk, at en cykel kan foldes sammen og stilles af vejen mellem trænings-sessionerne.

En Odin B100 foldbar motionscykel lover sin bruger det navnet siger. Odin B100 har mange af de samme fordele, som en typisk opretstående motionscykel har med den lille finesse, at den netop er foldbar!

Designet til at kunne foldes sammen og foldes ud, når det er nødvendigt, gør B100 modellen til et både fantastisk og pladsbesparende valg. Hertil kommer mulighederne for at tage cyklen med sig på ture bort fra hjemmet.

Konstruktion og finesser

Odin B100 leveres med otte indbyggede modstandsniveauer, som man nemt kan justere. Otte belastninger, muliggør,  at man kan øge belastningen i forbindelse med opbygningen af kondition, udholdenhed og styrke.

At der kun er otte niveauer gør måske nok, at overgangen til et højere niveau vil opleves som hårdere end, hvis der var flere niveauer.

Dette afhænger imidlertid af træningsprogrammerne, hvor for tunge belastninger kan modvirkes ved et lavere tidsforbrug pr. belastning, så man ved gradvist at øge tiden kan opnå den styrke, der skal til for længere seancer.

Niveauerne er let justerbare, så alle kan være med. Hertil kommer at håndtaget er tilstrækkeligt stort til, at man kan få et solidt greb om det.

Specifikationer

 • Sadelhøjde: 80 – 88 cm
 • Størrelse: 80 x 41 x 116 cm
 • Maksimal personvægt: 100 kg
 • 8 modstandsniveauer
 • Håndpulsmåler
 • Vægt: 13,9 kg

 

Til Butik

 

Kan man lave kardiotræning på en motionscykel?

De fleste er sandsynligvis bekendt med kardiotræning i et center eller derhjemme.

Det kan handle om løb på et løbebånd eller en assaultbike, hvor man både træder og bevæger sine arme. Men det handler især om cykling, der om noget er kardiovaskulær træning – på almindeligt dansk er der tale om konditionstræning, hvor forbedring af din udholdenhed og din krops maksimale iltoptagelse er sat i centrum.

Cykling og løb er de to mest anvendte metoder til kardiotræning, og det gælder både på en motionscykel og på landevejene, samt på løbebånd og på asfalten.

Kardiotræning handler om at forbedre dit kredsløb. Hjertet kan køre med en hård fysiologisk belastning over længere tid, på samme tid med, at den trænende cyklist forbedrer sin evne til, at optage ilt og forbrænde den optagne føde.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken er den bedste motionscykel fra Odin?

Vi vurderer at Odin B800 er den bedste til hjemmetræning, mens B500 er bedst af de billige. Vil du have en professionel motionscykel, så anbefaler vi Pro B1200 fra Odin.

Er en motionscykel fra Odin bedre end andre mærker?

Nej motionscyklen fra Odin er ikke nødvendigvis bedre end dem fra andre mærker, men Odin er kendt for at tilbyde meget værdi for pengene.

Det vil sige, at ofte kan du finde motionscyklen fra Odin i god byggekvalitet og med samme funktionaliteter, som en motionscykel fra et andet mærke der koster mere.