Motionscykel til ældre motionister og til genoptræning

Det er vigtigt at træne, og det gælder uanset, hvor gammel du er. Og det gælder også selvom, du kan finde på en masser undskyldninger om, at du har legemlige skavanker, som du ikke mener, du kan håndtere.

Ikke at det er forkert, at ældre må slås med flere problemer, der har med den naturlige aldringsproces at gøre. Men nok så meget fordi selv besværede – selvfølgeligt med måde – også kan stimulere bevægelsesapparatet.

Det er her motionscykler for ældre, kommer ind i billedet. De er designet på en måde, der er brugervenlige. Men det er ikke ligegyldigt, hvad du rekvirerer dig.

Kan det ikke foregå udendørs, er en motionscykel til ældre, en vigtig investering for dem. der vil have en skånsom træning og være regelmæssigt aktive.

Motionscykler til ældre i denne guide

Vi vil nedenfor gennemgå en række cykler med forskellige fortrin, hvor vi har lagt vægt kvalitet uden begrænsninger som f.eks. prisen – her vil vi vurdere ud fra, hvad vi finder er bedst til prisen.

Man får som bekendt det, man betaler for, men det kan alligevel variere lidt, hvor meget man får for pengene. Vi ser på de traditionelle motionscykler, siddecykler og sofacykler.

Abilica Voyage BT motionscykel (Bedste motionscykel til ældre)

Abilica Voyage BT motionscykel (Bedste motionscykel til ældre)For gangbesværede og for dem, der er er i gang med en genoptræningsforløb i et center, tæller det en del, at Abilica Voyage BT modellen har en brugervenlig lav indstigning.

For de stivbenede udmærker cyklen sig ved, at det er let at stige af og på.

Robust motionscykel til ældre

Nu er det selvfølgeligt ikke bare den nemme indstigning der gør, at vi finder, at Voyage BT modellen, er den bedste motionscykel for ældre.

Ikke at forglemme er Abilica Voyage BT en særdeles robust og velkørende motionscykel.

Voyage BT leveres med hele 14, på forhånd indstillede programmer, og hele 32 modstandsniveauer.

Dette borger for, at man nemt kan finde, både den rette modstand, samt et program der passer til ens niveau.

Brugervenlig computer der giver en behagelig oplevelse og en effektiv træning

Abilica motionscykel Voyage BT, leveres med en brugervenlig computer.

Her får du præsenteret pålidelig statistik, samt et godt overblik over, hvordan trænings-sessionerne skrider frem. Og som en sjov lille finesse, er der en ekstra sjov funktion, hvor du bekvemt kan tilslutte en smartphone eller en tablet via Bluetooth.

På den måde kan du simulere din helt egen rute ved hjælp af Google Maps. Med den downloadede app iConsole+ tilsluttet, muliggøres brugen af Google Street View.

Det betyder, at du kan cykle næsten overalt i verdenen, med ruter du selv laver. Og endnu bedre, cyklen kan selv justere modstandsniveauet, så det passer til terrænet du cykler i.

Det giver dig en utrolig realistik oplevelse, på en effektiv træningscykel.

Via Bluetooth kan du også anvende diverse andre træningsapps.

Alle de vigtige dataer

Den brugervenlige computer holder styr på dit tidsforbrug, den tilbagelagte distance, hastigheden, kalorieforbruget og pulsen.

For at måle eller følge med i pulsfrekvensen skal du tage fat i de to pulsmålere, der sidder på håndtagene.

Her skal det dog også bemærkes, at den mest pålidelige pulsmåling fordrer, at man kobler computeren sammen med et pulsbælte.

Computeren leveres med Bluetooth, og det indebærer, at du kan bruge motionscyklen sammen med en lang række trænings-apps, ligesom du kan køre virtuelt.

Motionscyklen justerer med andre ord modstanden opad eller nedad.

Specifikationer

 • Vægt: 39 kg
 • 8 kg svinghjul
 • Maksimal brugervægt: 150 kg
 • 32 modstandsniveauer
 • 12 træningsprogrammer
 • Størrelse L x b x h: 114 x 56 x 146 cm
 • Maksimal brugerhøjde: 195 cm
 • Pedalafstand: 34 cm

 

Til Butik


 

Titan Life – B65 motionscykel (Bedste motionscykel til prisen til ældre)

Titan Life - B65 motionscykel (Bedste motionscykel til prisen til ældre)Pricerunner bestilte cykeltests hos en række kendere af motionscykler, der i deres bedømmelser lagde vægt på modellernes brugervenlighed, deres kvalitet og design, funktionaliteten og cyklens ydeevne.

Vurderingerne hviler ikke på fem kokkehuer. I stedet er det fem hænder med tommelfingeren op, der bestemmer cyklens kvalitet på disse parametre.

Titan Life – B65 modellen scorer her 4.5 ”thumbs up” hænder, hvilket klart placerer den blandt de bedste på markedet.

Nem montering

Man skal selv samle cyklen, der monteres i fire trin. Montagen er relativ simpel. På trods af at brugsanvisningen er på svensk, guider den dig trin for trin.

Hvis du også er glad for kombinationen af en blød sadel og en udfordrende modstand tror vi, at det her kan være motionscyklen for dig.

Det er et prisvenligt alternativ i mellemklassen.

Skånsom træning med lav indstigning

Titan Life B65 er en elegant designet motionscykel, rigeligt udstyret med både trådløse pulsmodtagere og flere træningsprogrammer.

Titan Life B65 passer udmærket til dig, som søger en flot og veludstyret motionscykel, med lav indstigning.

Optimal justering af din siddeposition

Mange vil sikkert finde det praktisk, at man kan tilpasse sadelhøjden. Dette foregår ved hjælp af en stor, fjedret skrue.

Sadlen kan også justeres vandret og til flere positioner, omend med få centimeter.

Polstringen med bløde skumpuder vil tiltale den magelige, for den er ganske blød. Dette tæller med, når man påtænker sig, at sidde i sadlen over længere perioder.

Det går som en leg at komme af og på cyklen, på grund af sadlens lave højde. Højden er imidlertid for lav til brugere, som er omkring 190 cm høje eller mere.

Meget for pengene

B65 motionscyklen fra Titan Life er en både robust og kraftig model. Vi finder, at den har et godt træd pga. et 12 kg svinghjul, der borger for en komfortabel følelse.

Dette især i forbindelse med længere træningspas, og i forbindelse med intervaltræning, hvor man skifter mht. belastninger og tempi.

Justeringen af pedalmodstanden foregår automatisk med i alt 15 modstandsniveauer.

Den indbyggede computer viser dig alle nødvendige funktioner. Udover dette kan du vælge mellem en række forskellige træningsprogrammer.

Computeren med LDC skærm styrer 21 træningsprogrammer.

De computerstyrede funktioner omfatter tidsforbruget, den tilbagelagte afstand, pulsfrekvensen, kalorieforbrændingen, hastigheden, modstanden, svinghjulets omdrejninger pr. minut og watt pr. minut.

Cyklen har transporthjul, så du nemt kan flytte den, hvis det kniber med pladsen. En anden type cykel der især udmærker sig til personer med pladsmangel, er den foldbare motionscykel. Du kan se de bedste foldbare motionscykler her.

Specifikationer

 • 21 træningsprogrammer
 • Pulsmåler i håndtag
 • Størrelse L x b x h: 99 x  63 x 133 cm
 • 15 Modstandsniveauer
 • Transporthjul
 • Maks. brugervægt: 130 kg

 

Til Butik


 

Gymleco Recumbent Bike 7230 siddecykel (Bedste siddecykel til ældre)

Gymleco Recumbent Bike 7230 siddecykel (Bedste siddecykel til ældre)Når denne siddende motionscykel er skånsom for led medfører det, at man ofte vil se den i genoptræningscentre.

Her er den et foretrukkent træningsapparat, når det kommer til genoptræning efter diverse sygdomme og anfald, der især rammer ældre.

Specielt siddecyklen fra Svenske Gymleco – Den største producent af styrketræningsudstyr i Nordeuropa – er velegnet, når man skal starte fra bunden af, i samarbejde med en instruktør eller terapeut.

Hvad der især skal fremhæves er, at man ikke behøver en tilslutning til elnettet. Gymleco Recumbent Bike 7230 er generatordrevet.

Hertil kommer at den er fremstillet i et fornemt design, med nemme justeringer og indstillinger, hvilket muliggør at stort alle kan bruge denne træningscykel.

Let træning eller hård fysisk træning

Gymlecos generatordrevne motionscykel er formet i plastdele af høj kvalitet. Dette borger for både en stabil og en lydløs oplevelse.

Siddecyklen er fabrikeret med henblik på kommercielle og professionelle genoptrænings- og fitnessfaciliteter, såvel som motion andre steder. Du kan altså anvende cyklen, til både let træning eller hård fysisk træning.

Den leveres fuldt udstyret, med samtlige ofte efterspurgte funktioner. Og så er den ovenikøbet lavet, så den passer til de fleste brugere, uanset alder og træningsniveau.

Ryglænet stabilisere ryggen

Ja man sidder så komfortabelt, at man fristes til at tage sig en skraber.

Det ergonomiske ryglæn er godt, for dig med dårlig ryg og det gør motionscyklen yderst behagelig, og nem at indstille i den rigtige vinkel, fra en siddende position.

Mht. at justere afstanden mellem pedaler og sæde, går det som en leg. Afstanden kan indstilles til, at passe til de fleste legemsmål.

Det åbne mellemrum mellem sædet og styret, der giver en lav indstigning, indstilles nemt alt efter, om man vil have sædet tættere på eller længere væk fra styret. Det giver en større bevægelsesfrihed.

Fire påmonterede hjul på cyklens fødder gør, at den er handy og nemt at flytte rundt med til den ønskede position.

Overskuelig og brugervenlig

Den overskuelige computer, kan benyttes af enhver. Computeren på cyklen udmærker sig ved sit på en gang avancerede og brugervenlige display.

Du kan på displayet aflæse tidsforbruget, den tilbagelagte distance, hastigheden, belastningsniveauet, kalorieforbrændingen, pulsen og effekten målt i watt.

Derudover tilpasses pedalmodstanden let på håndtagene.

Man kan køre med forskellige belastninger, hvilket muliggør intervaltræning i takt med, at benenes styrke øges.

Dette skyldes de 18 programmer, som man nemt kan manøvre rundt i, ved hjælp af enkelte tryk på en trykknap.

Af de 18 programmer er et manuelt styret, fire er pulsstyrede og et er et personligt sæt til brugeren.

Det er en fordel at kunne måle pulsfrekvensen, fordi dette sikrer, at uøvede ikke i starten kommer for højt op i tempo og overanstrenger sig. De indbyggede pulsmålere i håndtaget gør, at man let kan justere modstandsniveauet op og ned alt efter, hvordan pulsfrekvensen er.

Specifikationer

 • Størrelse L x B x H: 180 x 71 x 133 cm
 • Lav indstigning
 • Eletronisk justering af modstanden
 • Maksimal brugervægt: 180 kg
 • 18 træningsprogrammer
 • Vægt: 80 kg

 

Til Butik


 

Tunturi F20-R Competence siddecykel (Bedste siddecykel til prisen til ældre)

Tunturi F20-R Competence siddecykel (bedste siddecykel til prisen til ældre)F20-R er en model, der hovedsagelige finder sin anvendelse i hjemmet. Det er dog stadig en robust motionscykel til ældre, der leveres med en æstetisk stålkonstruktion, der kombinerer rektangulær formgivning med ovale stænger.

Konstruktionen omfatter flere ABS-dele som f.eks. de beskyttende dæksler på drivsystemet og dækslerne i bunden af sædet. Hvert eneste stålrør er belagt med en korrosionsbestandig maling i sort.

Vil du gerne cykle i hjemmet, men foretrækker du din egen normale cykel, så er en hometrainer uundværlig. Med en hometrainer kan du bruge den cykel, som du også cykler med uden for. Du kan læse mere om de bedste hometrainere her.

Behagelig motionscykel til ældre og genoptræning

Cyklen har et design der gør sit til, at modellen er velegnet til brugere, med visse handicap eller ældre. Dette skyldes, at designet giver mulighed for, en meget lav indstigning, som mange brugere kan have stor gavn af.

Tunturi F20-R modellen er udstyret med et sæde, designet til komfort og støtte. Både ryglæn og bundsektion har et tykt lag skumpolstring.

Konstruktionen er kontureret, så den giver brugeren den bedst mulige positionering. Selve polstringen er udført i slidstærkt, dobbeltsyet kunstlæder.

Cyklens sæde er forbundet med en skrå skinne, med mere end 10 justeringspositioner. Mht. brugerens højde og vægt, kan cyklen rumme klare max. 190 cm uden, at det går ud over kravet til strakte ben.

Sædet og dets skinne kan holde til personer, der vejer op til 135 kg.

Sædets justeringssystem er baseret på en drejeknap placeret på højre side. Ryglænet er direkte fastgjort til sædets metalliske ramme, og kan derfor kun bevæge sig fremad eller bagud.

Vil du se flere gode siddecykler, kan du læse vores guide til den bedste siddecykel her. I guiden har vi taget et nærmere kig på 6 gode siddecykler.

Følg med når pulsen bevæger sig

Denne Tunturi motionscykel er udstyret med to sæt håndtag. Håndtagene ved sædet indeholder pulssensorer, der tjener til at overvåge din pulsfrekvens.

Begge sæt håndtag giver et sikkert greb.

Tunturi Competence F20-R har et design, der skaber en jævn bevægelse og et ensartet momentum.

Pedal træddet er tovejs; man kan træde i bakgear eller køre fremad. Når du træder i pedalerne i bakgear, bevares modstanden, og computeren fortsætter med at tælle vigtige træningsstatistikker.

Modstandssystemet er manuelt magnetisk, så du kan køre uden tilslutning til elnettet. Den eneste nødvendige strømkilde er to AA-batterier til konsollen.

Øg din kondition ved hjælp af computeren

Der er 8 modstandsniveauer, gående fra det meget lette og helt op til det 8. modstandsniveau, med overlegne cardio-træningsmuligheder.

De lavere niveauer er ofte det ældre og patienter under genoptræning, i alt fald i begyndelsen, har brug for.

Tunturi Competence F20-R leveres med en 5.5 LCD-skærm opdelt i underafsnit, der viser de fleste træningsmålinger på én gang.

Konsollen registrerer tidsforbruget, tilbagelagte distancer, hastigheder, omdrejningstal, kalorieforbrændingen og pulsfrekvensen.

Man kan vælge målingerne stationært enkeltvis i det øverste større vindue, eller man kan vælge scanningstilstand, hvor samtlige målinger, en efter en, ses i det øverste vindue.

Restitutionsfunktionen måler den tid, som dit hjerte tager for, at bringe din puls til normal efter træningen.

Specifikationer

 • 8 modstandsniveauer
 • 9 kg svinghjulet
 • 3 træningsprogrammer
 • Størrelse (LxBxH): 168 x 64 x 122 cm
 • Maksimal personvægt: 135 kg
 • Vægt: 51 kg
 • Strøm: 2 AA Batterier


 

Til Butik


 

Reviber Mini motionscykel (Bedste pedaltræner til ældre)

Reviber Mini motionscykel (Bedste pedaltræner til ældre)Nettofitness tildeler Reviber pedaltræner, den højeste karakter med fem stjerner, hvor den laveste karakter er en stjerne.

Man fremhæver især, at pedaltræneren er venlig overfor ældre, fordi den leveres med en motor.

Pedaltræneren leveres med et skridsikkert underlag, og den kan nemt fastgøres til fødderne eller hænderne. Hermed være også sagt, at den ikke alene bruges til træning af benmuskulaturen; man kan træne både arme og ben.

Pedaltræneren er fortrinlig til hjemmebrug, ligesom, den kan anvendes i genoptræningscentre.

Pedaltræneren er næsten støjfri, så tal du blot telefon eller se TV, mens du får rørt dine ben eller arme.

Display og medfølgende fjernbetjening

Pedaltræneren leveres med en fjernbetjening, der styrer det hele. Du kan både styre pedal-retningen og hvilken hastighed du vil køre med. Et tryk på knappen “reverse” muligør, at man ”kører den modsatte vej”.

Fjernbetjeningen muliggør også skift mellem hastigheder, planlagte tider og distancer, samt den kalorieforbrænding, man ønsker at opnå.

Displayet viser tidsforbruget, pedalernes omdrejninger, den tilbagelagte distance og kalorieforbrændingen.

En pedaltræner eller en almindelig motionscykel, kan medvirke til at forlænge ens liv. Blot 30 minutters motion om dagen, er rigtig godt for dit helbred.

En pedaltræner kan hjælpe med at bevare stærke knogler, ligesom den forbedrer din blodcirkulation, og i det hele taget din generelle kondition.

Materialet at er af en god kvalitet. Ingen tvivl om, at der er tænkt over designet.

Det er ikke uden grund vi har valgt Reviber som den bedste pedaltræner til ældre.

Teknisk Specifikationer

 • Størrelse l x b x h: 47 x 47 x 35 cm
 • Motor med 12 hastigheder: 1.7 km/t – 4.0 km/t
 • Medfølgende fjernbetjening
 • Medfølgende skridsikkert underlag
 • Vægt: 5 kg


 

Til Butik


 

Titan Life Circulation Trainer (Bedste pedaltræner til prisen til ældre)

Titan Life Circulation Trainer (Bedste pedaltræner til prisen til ældre)Titan Life Circulation Trainer kan anvendes til konditionstræning, mens du er på jobbet eller sidder hjemme. Der kan ikke herske tvivl om, at pedaltræneren er fortrinlig, når det kommer til at fremme blodcirkulationen.

Ergoterapeutisk er pedaltræneren en nødvendighed, i ethvert genoptræningscenter, for den der enten vil træne alene eller i samarbejde med en fysioterapeut.

Vil du se flere cykler der egner sig særdeles godt til kontoret, kan du tage et kig på vores guide til den bedste kontorcykel her. Der finder du både gode kontorcykler og skrivebordscykler.

Pedalerne giver trætte fødder og arme

Når pedalerne kan benyttes med både arme eller ben, er det netop derfor, at den især er velegnet til kardiovaskulær træning og rehabilitering med henblik på, at forbedre din blodcirkulation.

Denne pedaltræner har en trinvis stigning mht. belastninger. Man kan gå fra lav til tung belastning afhængigt af, hvordan ens træning skrider frem.

Træneren kan kun anvendes siddende, på f.eks en stol eller i sofaen. Som de fleste pedaltrænere er den ikke bygget til, at skulle kunne klare hele vægten fra en person.

Følg med på skærmen når du træner

Pedaltræneren leveres med en 4,5 x 3,0 cm. LCD-skærm, så du kan følge med i, hvad der sker under brugen af apparatet.

Skærmen viser tidsforbruget, den tilbagelagte distance, pedalernes rotation, RMP (Antal træd pr. Minut) og kalorieforbrændingen.

Specifikationer

 • Størrelse: 40,4 x 41 x 29 cm
 • Vægt: 4,5 kg

 

Til Butik

 

3 typer motionscykel til ældre

Her byder markedet på forskellige motionscykler der inkluderer:

 • Den opretstående motionscykel ofte benævnt som en almindelig motionscykel eller kondicykel.
 • Den liggende motionscykel ofte kaldt for en siddecykel.
 • Den siddende som også bliver kaldt for en pedaltræner eller en sofacykel.

Uanset hvilken form for motionscykel du vælger, skal det siges, at cykling er en af de bedste måder, at forblive sund, genoptræne, leve længere og forbrænde flere kalorier.

Her kan du få lidt mere inspiration til at cykle

Er en siddecykel og en sofacykel det samme?

Cyklens mere end 100 lange historie, giver os også de første rigtige eksempler på, hvad en sofacykel egentligt er.

I nyere tid er begrebet blevet forvansket af, at man tror det er det samme som, at sidde i sofaen med et lille pedalsystem foran sig. Men en sofacykel var, og er i virkeligheden, en cykel, der har et ryglæn, så cyklisten kan læne sig tilbage under kørslen.

Sofacyklen blev opfundet af Geneve professoren Charles Challand I 1890’erne. Han kaldte sin opfindelse normalcyklen, fordi cyklisten siddende bagest på en saddel, fik en mere normal kropsholdning, end en foroverbøjet cyklist på en standardcykel.

Cyklisten sad med andre ord tilbagelænet, direkte over baghjulet og vedkommende kunne styre det mindre forhjul. Krumtapakslen var et par centimeter bag styrehovedet.

Sofacykler og almindelig motionscykel

Om end det ikke er direkte forkert, er det i den moderne udlægning, noget ganske andet at sige, at sofacykler er almindelige motionscykler, man kan bruge, mens man sidder i sofaen, et møbel eller foran skrivebordet.

Fælles for liggende eller siddende motionscykler samt en pedaltræner, kombineret med man sidder mageligt i et møbel, er imidlertid, at man ikke belaster overkroppen så meget, som ved almindelige motionscykler.

Du får ikke den samme komfort ved de almindelige motionscykler. Den tilbagelænede sidde-position, hjælper bl.a til med at lindre smerter.

Hertil kommer naturligvis, at ældre og gangbesværede samt mindre mobile, med fordel kan sidde eller ligge ned, fremfor at skulle sidde i en lodret eller foroverbøjet position.

Motionscykler til alle aldre

2 ældre på siddecykel i fitnesscenterMed de tre typer motionscykler vi har præsenteret her, er der motionscykler til alle aldre. Fokus i denne guide har dog været, hvilken motionscykel til ældre der er den bedste, af hver type.

Det er nemlig vigtigt at motionere, selvom man kommer op i alderen. Nyere forskning viser, at det bl.a kan modvirke demens når du træner ved, at holde hjernen frisk. Og med en muskulær angrebsvinkel, kan du også styrke dine muskler. Det kan dog give ømme og trætte fødder.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om motionscykler til ældre

Her kan du finde ofte stillede spørgsmål og svar dertil, om motionscyklerne til ældre og genoptræning.

Hvilken motionscykel til ældre er den bedste?

Hvilken motionscykel til ældre der er den bedste, handler i høj grad om dine behov.

Er du ved at genoptræne, eller har du nogle skavanker, du skal tage hensyn til under din træning, så skal du huske, at tage det med i dine overvejelse, når du vil købe en træningsmaskine.

Du kan se vores anbefalinger her:

 • Abilica Voyage BT motionscykel (Bedste motionscykel til ældre)
 • Gymleco Recumbent Bike 7230 Motionscykel (Bedste siddecykel til ældre)
 • Reviber Mini motionscykel (Bedste pedaltræner til ældre)

Hvilken motionscykel til ældre er bedst til prisen?

Vi har valgt disse tre motionscykler til ældre som de bedste til prisen:

 • Titan Life – B65 motionscykel (Bedste motionscykel til prisen til ældre)
 • Tunturi F20-R Competence siddecykel (Bedste siddecykel til prisen til ældre)
 • Titan Life Circulation Trainer (Bedste pedaltræner til prisen til ældre)