Airbike – Hvilke af de 7 bedste airbikes er eksperternes favoritter

En Airbike er en stationær cykel, med en slags ventilator i stedet for hjul. Desto hurtigere du cykler, desto højere modstand yder ventilatoren. Deraf navnet airbike, som i øvrigt også kaldes for en assault bike eller en fancykel.

En god airbike har en solid konstruktion, der kan holde til kraftige belastninger fra brugeren. Samtidig bør der også være mulighed for at anvende forudinstillede træningsprogrammer, som hjælper brugeren med at få mest muligt ud af tiden på cyklen.

Her kan du se en oversigt med de 3 airbikes som vi anbefaler. Længere nede kan du læse mere om alle airbikes i denne guide.

Airbike

Billede

Fordele

Anbefaling

Vurdering

Til Butik

Odin A1000 airbike

200 kg maks. brugervægt, Bluetooth, pulsmåling med pulsbælte, træningsprogrammer

Bedst til hjemmebrug

Toorx BRX-Air 300 assault bike

135 kg maks. brugervægt, træningsprogrammer

Bedst til prisen

Schwinn Airdyne AD8 Pro airbike

160 kg maks. brugervægt, træningsprogrammer, lydsvag, multi-greb, ekstra komfortabel sadel

Bedste premium valg

Hvilken airbike skal jeg vælge?

Med introduktionen af crossfit og andre krævende sportsgrene som MMA og kickboksning, har airbiken får en genopblomstring. En airbike er perfekt til at træne med høj intensitet, eller hvis du dyrker en af de nævnte sportsgrene.

Hvilken airbike du skal vælge, handler i høj grad om dit niveau, og hvor ofte du vil bruge den. Desto mere du vil bruge den og desto højere niveau du er på, desto bedre bør airbiken være.

Vi anbefaler at du kigger på den maksimale brugervægt, som giver et fingerpeg om hvor solidt den er bygget, mens cyklens egenvægt fortæller om hvor stabilt den står på gulvet. Tjek også om der er træningsprogrammer og mulighed for pulsmåling.

Airbikes i denne guide


Vil du gerne have et overblik over hvor meget du egentlig bevæger dig i hverdagen? Tag et kig på vores fitness armbånd test her.

Odin A1000 airbike (Bedst til hjemmetræning)

Odin A1000 airbike (Bedst til hjemmetræning)Odin A1000 er en solid airbike, der har alle funktioner til en god og effektiv helkropstræning.

At den er solid vidner de 200 kg maks. brugervægt om. Selve maskinen vejer 53 kg., hvilket også borger for, at der er brugt kvalitetsmaterialer i produktionen, samtidig med at det giver cyklen en god stabilitet. Den står solidt plantet på gulvet under brug.

En airbike er ideel til hjemmebrug, da den ikke fylder særlig meget, i forhold hvor meget af kroppen du kan træne med den. Og med transporthjulene der sidder forrest på maskinen, kan du nemt vippe og flytte den, hvis du har behov for det.

Odin A1000 er selvfølgelig forbundet med både pedaler og arme til ventilatoren, så du kan få gang i hele kroppen. Ligeså har du mulighed for kun, at træne enten over- eller underkroppen, hvis du ønsker det.

Optimal siddeposition med kombi-pedaler

Det komfortable sæde på airbiken, kan indstilles både horisontalt og vertikalt, og derved kan du finde den korrekte træningsposition meget nemt. Det er en rigtig god idé at vælge en airbike, der har denne mulighed, da du nemt kan få en skade, hvis ikke du sidder korrekt på den.

Sadlen kan justeres så meget, at airbiken passer til personer der er helt op til 210 cm høje.

Cyklen leveres med kombi-pedaler. Det betyder at du både kan bruge almindelige sko og klik sko (SPD). Klik sko har den fordel, at du også kan udnytte din trækkraft i pedalerne, men til gengæld kan det være lidt mere besværligt at komme af cyklen igen. Det kan især være et problem på en airbike, hvor man ofte kører sig helt træt og bare vil af hurtigst muligt.

Der følger desuden en holder med til dine drikkevarer, så du ikke tørster undervejs i din træning.

Avanceret computer med Bluetooth

Computeren på Odin A1000 giver dig et overskueligt overblik over din træning, og du kan samtidig nemt vælge det ønskede program eller hurtig start.

Der er en række forskellige træningsprogrammer, som er yderst brugbare. Du kan bl.a vælge en coach funktion, hvor en visuel træner dukker op på skærmen, som du kan køre om kap med. Det er særdeles godt til både at få det meste ud af din træning, eller hvis du har problemer med motivationen.

Du kan også vælge et af de forudindstillede intervalprogrammer samt målorienterede programmer. Disse programmer hjælper dig med, at nå frem til dit ønskede mål nemmere.

Hvis du ikke ønsker at gøre brug af et af de forudindstillede programmer, så kan du også køre dit eget program.

Med den indbygget Bluetooth, er maskinen også klargjort til pulsbælte, så du kan følge med i din træning og optimere efterfølgende. Pulsbælte er dog ikke inkluderet.

Alt i alt, så er dette en god og solid airbike, der giver dig meget værdi for pengene. Derfor har vi også valgt at kåre den, som den bedste airbike til hjemmetræning.

Specifikationer

 • Vægt: 53 kg.
 • Maks personvægt: 200 kg.
 • Længde x bredde x højde: 140 x 61 x 126 cm.
 • Vandflaskeholder
 • Telefonholder
 • Transporthjul
 • Sæde kan justeres både vandret & lodret
 • Computer viser tid, omdrejninger pr. Minut, hastighed, afstand, forbrændte kalorier, watt og den aktuelle puls ved tilkoblet pulsbælte

 

Til Butik


 

Toorx BRX-Air 300 assault bike (Bedst til prisen)

Toorx BRX-Air 300 Assault Bike (Bedst til prisen)Vi har, i denne guide til den bedste airbike, også kigget nærmere på hvilken airbike, der giver mest værdi for pengene.

Airbiken vi har valgt at kåre til “Bedst til prisen”, er Toorx BRX-Air 300 Assault Bike. Denne model kan bruges af både nybegynderen og den lidt mere garverede motionist.

Med denne airbike fra Toorx får du et optimalt redskab, når det kommer til forbrænding af kalorier, til en god pris.

Brugervenlig computer med overskueligt display

Computeren giver dig informationer om hastighed, tid, distance, puls, forbrændte kalorier, omdrejninger og Watt. Og der er 4 indbyggede træningsprogrammer. Selve displayet viser på en overskuelig måde, alle dine dataer fra træningen.

Du kan nærmest se det hele på én gang, uden at du behøver at skifte mellem diverse funktioner.

Du kan desuden sætte din smart device i den indbygget holder, og det samme kan du med din drikkeflaske, i den dertil hørende holder.

Computeren kører på 2 AA batterier og det er ikke nødvendigt at tilslutte cyklen til en stikkontakt. Du kan altså stille den hvor det passer dig, uden at tage højde for ledninger der skal tilsluttes.

Luftmodstanden skyldes, som med de andre moderne airbikes, vinden der strømmer gennem hjulet. Herved er det brugeren selv, der skaber al aktivitet.

Find nemt den optimale position til en effektiv træning af hele kroppen

Sadlen kan indstilles både vandret og lodret, så du kan finde din optimale position.

Højden kan indstilles fra 70,5 cm til 96,5 cm. Det er en smule mindre end vores testvinder, Odin A1000, som går op til 107 cm, men det bør være rigeligt for de fleste.

Cyklen kan ifølge de, der sværger til cykler, måle sig med – ja den kan måske endda overgå romaskinen, der netop udmærker sig ved, at brugeren anvender hele kroppen. Samtidig er den skånsom overfor knæene. Dette skyldes, at du sidder på cyklen, mens du bevæger dig, og altså på den måde, ikke belaster dine knæ med din kropsvægt.

Dette er en maskine som de fleste brugere vil elske. Og den egner sig godt til hjemmebrugeren, der bare vil have sved på panden.

Til prisen får du absolut meget for pengene med denne Toorx BRX-Air 300 Assault Bike, og den er en sikker vinder af vores bedst til prisen titel.

Specifikationer

 • 4 træningsprogrammer: 1 manuelt & 3 intervaller
 • Computeren viser hastighed, distance, Watt, puls, forbrændte kalorier, tid & omdrejninger
 • Mål: Længde: 125 cm, Bredde: 51 cm; Højde: 147 cm
 • Fast strøm ikke nødvendigt, anvender 2 AA batterier
 • Egenvægt: 41 kg
 • Maks. brugervægt: 135 kg

 

Til Butik


 

Schwinn Airdyne AD8 Pro airbike (Bedste PRO valg)

Schwinn Airdyne AD8 Pro airbike (Bedste PRO valg)Schwinn Airdyne AD8 airbike er blandt kendere udråbt til, at være den bedste i test. Vi går dog skridtet videre, og kalder den for det bedste PRO valg.

Ingen tvivl om, at der er kælet for detaljerne her. Cyklen fremtræder helt igennem som et professionelt motionsredskab, der kan en hel masse.

Den enestående airbike åbner op for, at du både får trænet dine arme og dine ben på en og samme tid. Den er særdeles brugbar i hjemmet, fitnessrum, idrætsklubber, ergoterapeutiske træningscentre og mange andre steder.

Hvad der gør Airdyne Pro så smart, er selve den måde brugeren af cyklen øger modstanden på. Desto hårdere du tramper i pedalerne, desto større bliver den belastning cyklen yder sin rytter.

Når du eskalerer intensiteten, hives der mere luft ind i cyklen, og det er det, der skaber modstanden, når du træder i pedalerne. Det smarte er, at du på den måde altid vil kunne køre med den modstand, der passer lige netop til, hvad du kan klare.

Robust airbike med en masse funktioner

Robuste Airdyne AD8 er konstrueret til at kunne klare træning af en lang varighed og en høj intensitet.

Cyklens ramme er fremstillet i kraftigt stål, med en dobbelt pulverlakering, så den kan modstå både tidens tand samt flittigt brug. Ja den er vel nærmest uforgængelig.

Vindhjulet på airbiken, det som skaber modstanden, er designet med øje for både at være langtidsholdbar og så lydsvag som muligt.

Det smarte multihåndtag skaber en del alternative muligheder, så du altid kan finde lige netop den stilling, der passer bedst til dig i forbindelse med din fitness.

Som et ekstra plus kan du justere sadelindstillingerne både vandret og lodret. Hertil kommer at cyklen er fremstillet med skridsikre pedaler og et behageligt blødt sæde.

Med Airdyne er opmærksomheden rettet mod bevægelse af hele kroppen på samme tid med, at du får en effektiv kredsløbstræning.

Ved siden af den manuelle indstilling, får du desuden 9 programmer, som du frit kan vælge imellem. Du kan bl.a. køre interval programmer og programmer specielt velegnet til genoptræning.

Cyklen er forsynet med et LCD display, der giver information om de vigtigste data. Det drejer sig her om tid, distance, kalorieforbrug og watt. Endvidere er der mulighed for trådløs pulsmåling, som dog ikke er inkluderet i prisen.

Under displayet er der en holder til en vandflaske.

Brugerne elsker denne airbike

Når vi kigger på anmeldelser fra tidligere købere af denne AD8 Pro airbike, så er de meget glade for deres køb. F.eks hos Fitness-superstore i England har den, i skrivende stund, 104 anmeldelser med et snit på 4,9 ud af 5 stjerner. Det er svært at finde en airbike, med mere tilfredse købere end dette. Det vidner om en overordentlig god airbike.

Kigger vi på eksperterne i udlandet, så er de også ekstraordinær positive. F.eks kalder GarageGym AD8 Pro fra Schwinn for den bedste airbike på markedet lige nu.

Konkurrenterne hos T3 skriver at, oversat fra engelsk, “I modsætning til rivaliserende Airbikes, der kan være alt for støjende og tilbøjelige til at gå i stykker under hårdt brug, føles Schwinn Airdyne AD8 Pro meget velbygget, og dens smarte ventilatordesign resulterer i udsendelse af færre decibel“.

Er du i tvivl om dette er den bedste airbike for dig, så giver forhandleren dig både 60 dages fuld returret, prismatch og gratis fragt.

Specifikationer

 • Stålramme
 • Dobbelt pulverlakering
 • Multihåndtag
 • LCD display
 • 9 programmer
 • Skridsikre pedaler
 • Justerbar sadel
 • Pulsbælte kan tilkøbes
 • Vægt: 51 kg
 • Maks personvægt: 160 kg
 • Mål: L: 106 cm x B: 50 cm x H: 132 cm

 

Til Butik


 

Schwinn Airdyne AD6i airbike

Schwinn Airdyne AD6 airbikeI Schwinn Airdyne AD serien, finder du også denne helt igennem fænomenale AD6i træningscykel. Som Storebror AD8 modellen, giver denne mindre version dig også mulighed for, at træne arme og ben på samme tid.

Det særegne, og intelligente ved Airdyne modellerne, ligger gemt i den måde, du forøger modstanden på.

Des hårdere du cykler, des mere  modstand giver ventilering af cyklens hjul. Det, der sker ved dette innovative produkt, har at gøre med modstanden og intensiteten i din kørsel.

En cykel med luftmodstand er det, der skal til, og det er noget alle vil kunne få glæde af. Det gælder lige fra genoptræning hos fysioterapeuten, til træning med maksimal modstand og pres på kredsløbet hos elitesportsmanden!

Brug hele kroppen når du træner på en airbike

Det enestående dual action system foranlediger, at dine ben og arme kommer på arbejde. Princippet er, at modstanden stiger proportionelt med den kraft, du bruger. Det er derfor, at du altid kan køre med den modstand, der passer til dit konditionsniveau.

Jo Airdyne sørger for, at der kommer bevægelse i hele kroppen på samme tid med, at du får den optimale kredsløbstræning.

Kondicyklens LCD display overfører de vigtigste data – tid, distance, kalorieforbrug og watt. Der er desuden mulighed for trådløs pulsmåling, som dog ikke er inkluderet i prisen (tilkøb).

På cyklens stel er der en holder til væsker.

Denne airbike er velegnet til hjemmetræning. Hvis du derimod skulle have behov for en cykel til brug i fitnessrum eller lignede, eller skal det være airbikenes Rolls Royce, der skal være derhjemme, er det storebror Airdyne AD8, du skal have fat i.

Specifikationer

 • Vægt: 51 kg
 • Maks personvægt: 136 kg
 • Længde x bredde x højde: 126 x 65 x 129 cm

 

Til Butik


 

AssaultBike Elite airbike

AssaultBike Elite air bikeDenne professionelle airbike er god for en effektiv kardiovaskulær træning, der alene tager 14 minutter! Det kræver, at du arbejder optimalt med kørslen.

Kardiovaskulær træning, også kendt som aerobic træning, sigter mod at øge musklernes udholdenhed, forbedre ydelsen til hjertet og lungerne ved at forbedre betingelserne for, at der transporteres ilt til musklerne.

Kardiovaskulær træning kan også hjælpe til med at opnå og opretholde et sund ”Body Mass Indeks (BMI) gennem en forceret kalorieforbrænding. Øvelser af denne type benytter de store muskelgrupper og hæver pulsen.

Cyklen vil med andre ord forbedre din kondition, øge din fedtforbrænding og din muskelmasse. Hvis du kører med en højere puls, vil cyklen skabe betingelserne for, at du kan fortsætte din fedtforbrændingsproces i op til 30 minutter, efter du har afsluttet din træning pga. intensiteten.

Cyklens enestående høje kvalitet gør, at den kan anbefales både til hjemmet, atleten, den personlige træner eller til crossfit verdenen. Cyklen kræver ikke nogen nævneværdig vedligeholdelse.

Airbike med stålventilator og masser af funktioner

AssaultBike Elite fra Assault Fitness bruger ikke et traditionelt svinghjul, men derimod stålventilator, der hjælper dig med at justere modstanden. Dermed skal du blot træde hårdere i pedalerne, for at øge modstanden.

De ergonomiske håndtag på AssaultBike Elite skaber den bedste siddestilling og den bedste komfort: Det sker ved en kombination af skub og træk, når du træner. Disse to grebsmuligheder gør det muligt at afveksle din træning, så armmuskulaturen – biceps og triceps – belastes.

AssaultBike Elite er fremstillet i solide kvalitetsmaterialer med en vægt på 63 kg. På den måde står cyklen stabilt på trods af, at der trænes med høj intensitet.

Cyklen har en indbygget computer, med bl.a HIIT program, Competition mode, Bluetooth og ANT+ forbindelse. Det gør det muligt både, at se din puls direkte på skærmen samt at forbinde til Assault Fitness app.

Computeren giver information om følgende data: Hastighed, omdrejninger, distance, tid, kalorieforbrug, Watt ydelse og puls.

Dette er en robust og professionel airbike, som både kan findes i fitnesscentre og i hjemmet hos den krævende motionist.

Specifikationer

 • Stort ergonomisk sæde der kan justeres både vandret & lodret
 • HIIT interval program
 • Competition mode – Træningsmål
 • Computeren viser følgende data: Watt, tid, kalorier, distance, puls, hastighed & omdrejninger
 • Maks. brugervægt: 158 kg.
 • Egen Vægt: 63 kg.
 • Bluetooth
 • ANT+
 • Assault Fitness app
 • Transport hjul

 

Til Butik


 

Nordic Fighter airbike

Nordic Fighter AirbikeNordic Fighter Airbike er en god arbejdshest, der især udmærker sig ved sin enestående opbygning, der gør din træning til noget ganske unikt.

Nordic Fighter Airbike er produceret, så den fremstår i en professionel kvalitet. Cyklen kan med fordel tilføjes som apparatur på crossfit centre.

Som med andre moderne airbikes leveres denne model med luftmodstand. Dette indebærer, at belastningen forøges, desto mere man træder i pedalerne og sætter tempoet i vejret.

Specifikationer

 • Justering af modstand: Manuel
 • Leveres ikke med Bluetooth (Tilslutning af tablet & smartphone)
 • Watt funktion: Ja
 • Højde for påstigning: Medium
 • Vægt: 48,5 kg

 

Til Butik

 

Titan Life Warm Up airbike

Titan Life Warm Up AirbikeTitan Life Warm Up er en airbike, som yder sin bruger den bedst tænkelige og mest effektive træning, samt fedtforbrænding.

Den kan klare en personvægt på op til max 150 kg. Hertil kommer, at airbiken er i besiddelse af flere ekstra funktioner, såsom en sadel der kan justeres både horizontalt samt vertikalt, og en computer der giver dig informationer om bl.a Watt, puls, distance, hastighed og forbrændte kalorier.

Den leveres med en vægt på 46 kg, der gør at cyklen er stabil, selvom du giver den gas. Og den maksimale brugervægt er, som nævnt før, helt oppe på 150 kg, hvilket vidner om en robust airbike.

Selvom den vejer 46 kg, er den stadig nem at flytte rundt på. Der er nemlig monterede transporthjul, som gør, at du kan flytte den rundt efter behag.

Luftmodstanden der genereres af dig selv under brug, kan justeres ved, at den kan lukke mere eller mindre luft ind i systemet. På den måde, kan du selv bestemme intensiteten i din træning.

Specifikationer

 • Luftmodstand
 • Justering af modstand: Manuel
 • Computer: Tid, distance, hastighed, puls, watt, kalorier & interval
 • Størrelse: 91 x 32 x 128 cm
 • Egenvægt: 46 kg
 • Maks. brugervægt: 150 kg

 

Til Butik

 

Hvad er en airbike?

En airbike er en kombination af en motionscykel og en crosstrainer. Som på en almindelig motionscykel, har du pedaler der skal trædes rundt, og som på crosstraineren, har du to håndtag der skal bevæges frem og tilbage.

Der hvor den adskiller sig fra de to andre maskiner er, at den bruger luftmodstand til at generere belastningen. Du kan øge intensiteten ved at træde hårdere og bevæge armene hurtigere. Der er ubegrænset modstand, det er udelukkende dit eget niveau der afgør hvor meget modstand du får.

Hvilke muskler træner du med en airbike?

En airbike er en full body træningsmaskine, hvilket betyder at du får trænet stort set samtlige muskler i din krop. Du kan samtidig øge blodgennemstrømningen markant, ved at træne på air bikes.

Her er der en række ting, der skal fremhæves.

Full Body Workout

Fitness-maskiner isolerer ofte en enkelt kropsdel, når der trænes. Det er naturligvis ikke optimalt, hvis man kun koncentrerer sin træning om en del af kroppen. Når vi bevæger os, arbejder vores muskler sammen.

Forskellen mellem en air bike og en traditionel motionscykel eller en spinningcykel er, at vores arme, når vi sidder på en air bike, også skal fungere, og endnu vigtigere skal bevægelserne mellem vores overkroppe og underkroppene stabiliseres.

En traditionel motionscykel og en spinningcykel vil hovedsagelig fokusere på underkroppen, mens air biken får overkroppen med. Det er mere nærliggende at sammenligne den med en crosstrainer, som også giver dig bevægelse i hele kroppen.

Automatisk modstand

Mange cardio-maskiner i fitnesscentrene leveres med en tyk manual, der forklarer alle de funktioner maskinerne har. Mange traditionelle kardiovaskulære maskiner er problematiske på grund af justeringerne. Hvor høj skal modstanden indstilles for at få det bedste resultat?

Med en air bike behøver du ikke bekymre dig om dette. Jo hårdere du træder, jo sværere bliver modstanden; dette forsimpler det hele en del.

Den ultimative HIIT maskine

Skal du køre High Intensity Interval Training (HIIT), findes der næppe noget bedre end en airbike. Den har præcist det, du er på udkig efter, når du vil træne HIIT.

Ikke alle slags øvelser er egnede til HIIT. Det, vi leder efter, er noget der kan banke pulsen op så hurtigt som muligt, og her skal der fulde kropsbevægelser til.

Der findes næppe nogen kardiovaskulær maskine, der kan banke din puls så meget i vejret, som en airbike kan. Det er effektiv cardio på et højt plan.

Længere kardio

Du behøver ikke begrænse dig til HIIT med en airbike. At holde et langsommere tempo med lav intensitet, vil give dig en velafrundet kardiovaskulær træning, lige så længe du lyster det. Selv når der alene er tale om opvarmning og nedkøling er airbiken fantastisk.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken airbike er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 6 af de mest populære airbikes der er på det danske marked. Vi har vurderet de 6 airbikes ud fra kvalitet, funktioner, sikkerhed samt pris. Vi har ud fra disse parametre fundet frem til Odin A1000 airbike som værende den rette vinder af vores test.

Hvilken airbike er bedst til prisen?

Vi har også kigget nærmere på den mest budgetvenlige airbike. I den anledning har vi fundet frem til Toorx BRX-Air 300 Assault Bike, som er en rigtig god airbike, der ikke går på kompromis med kvaliteten trods den lave pris.