Foldbar romaskine – 5 af de bedste udvalgt af eksperter og brugere

En god foldbar romaskine, som man let kan gemme af vejen, ved at folde den sammen, skille den på midten eller stille på højkant og derefter flytte rundt med pga. transporthjul, gør det en del lettere skabe en optimal hjemmetræning i sit homegym. Derfor bliver bl.a sammenklappelige romaskiner mere og mere populære.

Hvis du er på udkig efter udstyr, der egner sig til en begrænset plads derhjemme, og du fortsat ønsker dig en træning af hele kroppen, er en foldbar romaskine svaret.

Foldbare romaskiner i denne guide

Hvilken foldbar romaskine skal jeg vælge?

Når du skal vælge den rette foldbare romaskine, så handler det mestendels om dine egne præferencer. Overvej ting som hvor ofte du vil anvende den, hvor den skal gemmes væk og hvilken type modstand du foretrækker.

Desto oftere du vil anvende maskinen, desto bedre kvalitet bør den være.

Modstandstypen handler om du ror for motionens skyld, eller om du vil have en realistisk rooplevelse når du træner.

Ror du alene for en vægttab eller for at komme i bedre form, kan du vælge en foldbar romaskine med magnetmodstand. Disse romaskiner ligger prismæssigt i en lavere ende, end romaskiner med vandmodstand eller luftmodstand.

Det er et godt alternativ for dig, der vil træne alle de store muskelgrupper og komme i bedre form, uden at betale ekstra for en bedre oplevelse.

Romaskiner med vandmodstand eller luftmodstand giver i stedet en mere realistisk rooplevelse, samtidig med at man selvfølgelig får den samme motion, som med magnetmodstand.

Tunturi R50W (Bedste foldbar romaskine)

Tunturi R50W (Bedste foldbar romaskine)Tunturi R50W er et ekskvisit valg for alle dem, der er på udkig efter en foldbar romaskine til hjemmebrug.

Tunturi R50W er en romaskine af høj kvalitet, der kommer tæt på the real thing ude på vandet. Det gælder, uanset om du er nybegynder eller erfaren roer.

Denne romaskine tilbyder alt, hvad hjertet kan begære, hvis det er en effektiv træning, man går efter.

Unik foldbar romaskine

Det er en foldbar romaskine, hvis design gør den utrolig nem at flytte og opbevare, når den ikke er i brug.

Nar maskinen er foldet sammen og stilt på højkant fylder den ikke mere end 51 cm i længden, 51 cm i bredden og 115 cm i højden. Og bare rolig, tanken er fuldstændig tæt, der løber ikke vand ud, selvom den står på højkant.

Det tager ikke mere end 30 sekunder, at folde den sammen eller klappe den ud igen. Hertil kommer at maskinen leveres med transporthjul, der gør det nemt at rulle den hen, hvor den skal opbevares mellem træningssessionerne.

Du hører næsten kun vandet

Tunturi R50W er udstyret med, et nærmest musestille vandbaseret modstandssystem.

Ingen problemer med naboer eller samboer, der klager over støj fra maskinen. Du kan træne uden at forstyrre hverken naboerne eller dine bofæller.

Det er let at justere modstanden, så du kan tilpasse intensiteten af din træning til dit eget niveau og dine mål. Desto mere vand du har i beholderen, desto mere modstand får du.

Vandmodstand er det system der giver sin bruger den mest autentiske oplevelse, da man både får lyden fra vandet ved hvert åretag, på samme tid med at rotaget opfører sig, som når man ror på vandet.

Du får en realistisk fornemmelse af ronning, når du tager et rotag i denne maskine.

Du kan køre lange distancer med jævn intensitet, intervaltræning eller træne starter og spurter.

Romaskinen kan modstå en maksimal personvægt på hele 150 kg., hvilket vidner om en solid og stabil maskine.

Computerstyret indsigt i din træning

Hertil kommer at Tunturi R50W gør det nemt, at holde styr på opnåede fremskridt.

Romaskinen er udstyret med en LCD skærm, der viser tidsforbruget, tilbagelagt afstand, forbrændte kalorier og hastigheden målt som åretag pr. minut. På den vis kan du let holde styr på din træning og nå de mål, du har sat dig.

Der er også mulighed for at koble et pulsbælte, så du optimere din træningen endnu mere.

Alt sammen gør at du nemt kan du spore din indsats og træningsstatus.

Ved påbegyndelse af træningen kan et quick start program give dig en hurtig start.

Romaskinens håndtag har et lag der sikrer et greb, uden at hænderne skrider. Du mister med andre ord ikke håndtaget under træning og skader forhindres.

Spændholtet for fødderne i de store drejelige fodplader er justerbart, så du altid kan finde den rette position mht. benenes længde og indtage en god kropsholdning, mens du roer. Det holder samtidig dine fødder, behageligt og solidt plantet på det rette sted.

Det er en absolut god foldbar romaskine, som kan give mange timers effektiv træning i hjemmet på begrænset plads. Skal vi påpege mangler, er det muligheden for online træning og en holder til din tablet eller mobil.

Specifikationer

 • Maksimal personvægt: 150 kg
 • Størrelse udfoldet L x B x H: 167 x 52 x 84 cm
 • Størrelse foldet sammen: 51 x 51 x 115 cm
 • Vægt: 33 kg
 • Transporthjul
 • Vandmodstand

 

Til Butik


 

Odin R700 (Bedste foldbar romaskine til prisen)

Odin R700 (Bedste foldbar romaskine til prisen)Denne romaskine fra danske Odin har et modstandssystem baseret på magnetisme. Dette gør maskinen til noget nær det mest lydløse, man kan forestille sig.

Til gengæld mister man så de livagtige plask, en vandromaskine præsenterer sine brugere for, samt det dynamiske og realistiske rotag, som vand- og luftmodstandssystemer byder på.

Magnetisk modstand er bygget op omkring, at der enten justeres elektronisk eller også foregår det manuelt. Modstanden skabes via en digital konsol eller en glidearm.

God for nybegyndere, utrænede og dig der ror for motionens skyld

Romaskiner med belastninger baseret på magnetisk modstand, er velegnede for nybegyndere, utrænede og dig der udelukkende ror for motionens skyld, og ikke fordi du godt kan lide at ro på vandet.

Maskinen har 32 modstandsniveauer, hvilket gør den gradvise forøgelse af belastningen mere udholdelig.

Det er derfor, at romaskinen egner sig godt utrænede og uøvede begyndere, der blødt uden den store anstrengelse langsomt opbygger den nødvendige kondition og styrke for, at man kan mere hårdt til værks ved måske at springe niveauer over.

Ro med Kinomap

Odin R700 muliggør Bluetooth, så man kan ro med f.eks Kinomap eller Zwift app’en, som du kan downloade til din tablet eller din smartphone.

Kinomap er verdens største geolokaliserede videodelingsplatform, hvor du kan følge tusindvis af videoer fra de bedste ruter eller ture, fra forskellige steder rundt om i verden.

Alt hvad du skal gøre er at downloade appen og tilslutte det til dit udstyr. Herefter kan man starte på en interaktiv træning.

Kinomap tilbyder træning, tips, videoer til roning samt andre sportsgrene. Du kan ro, løbe eller cykle rundt i verden, mens du ser landskaber og bliver coachet af Kinomap-eksperter. Dette gør træningen mindre kedelig, ligesom det byder på udfordringer og et socialt aspekt.

Appen er kompatibel med iOS og Android, men opkræver et medlemsgebyr efter en prøveperiode, der er gratis.

Solid, stabil og billig romaskine

Til prisen er dette en virkelig god foldbar romaskine, som ikke kun byder på funktioner som Bluetooth og 32 modstandsniveauer. En maksimal brugervægt på hele 150 kg vidner nemlig om, at det er en solid romaskine. Og med en vægt på lidt over 40 kg, kan man også forvente at romaskinen står godt og stabilt placeret på gulvet.

De fleste billige romaskiner har en lavere maksimal brugervægt end dette.

Hertil kommer at romaskinen kan justeres, ved hjælp af den indbyggede computer.

Hertil kommer at romaskinen kan justeresDisplayet viser kadencen (gennemførte rotag pr. minut), tidtagning for 500 m, den totalt tilbagelagte distance, forbrændte kalorier, totale antal afviklede rotag, wattfunktion og i tilfælde af tilkøbt pulsbælte pulsfrekvensen.

Dette er en absolut god foldbar romaskine til prisen, som kan yde sin bruger en effektiv træning i mange år frem.

Specifikationer

 • Bluetooth
 • 32 modstandsniveauer
 • Størrelse L x B x H: 213 x 100 x 62 cm
 • Sammenfoldet L x B x H: 103 x 148 x 62 cm
 • Maksimal personvægt: 150 kg
 • Højde fra rullesæde til gulv: 28 cm
 • Vægt: 40,2 kg
 • Foldbar romaskine
 • Magnetmodstand
 • Transporthjul

 

Til Butik


 

Concept2 RowErg Model D PM5 (Bedste Pro valg)

Concept2 RowErg Model D PM5 (Bedste Pro sammenklappelig romaskine)Vi, samt mange andre eksperter og eliteroere, udnævner uden forbehold denne maskine til, at høre til blandt de bedste romaskiner i verdenen.

Det er denne maskine der ofte anvendes, til konkurrencer og til professionelle roere udenfor sæsonen.

Det er hovedsageligt byggekvaliteten og det gode rotag, der får maskinen til at skille sig ud. Den har bevist sit værd gennem en længere årrække, med visse opdateringer undervejs, særligt af den meget roste computer der medfølger.

Producenten har selv testet den maksimale brugervægt til hele 226 kg., hvilket er din garanti for en særdeles robust konstruktion.

Luftmodstand giver en realistisk træning

Der er kælet for detaljen mht. den belastning roeren udsættes for med denne maskine. Concept2 RowErg leveres med en realistisk luftmodstand, der yderligere giver mulighed for at justerer modstanden manuelt.

Du får altså både det dynamiske rotag, som man kender fra roning, samt mulighed for manuelt at justere på mængden af luftmodstand.

Luftmodstands-princippet er det bedste modstandssystem, fordi det skaber den samme dynamik, som vandmodstanden gør.

Belastningen skabes ved hjælp af svinghjulet, der roterer i en lukket lodret stående luftbeholder. Når der lukkes luft ind i beholderen, øges belastningen, og omvendt formindskes den, når der lukkes luft ud.

Man vil under roningen hele tiden kunne høre en snurrende lyd, hvilket man ikke tænker særligt meget over.

Romaskinen fungerer med 10 forskellige modstandsniveauer, hvilket gør at begyndere og utrænede kan starte på niveau 1 for langsomt, at kunne gå videre til næste niveau.

Avanceret computer gør det nemt at holde formen

PM5 computeren i Concept2 RowErg, leveres med mulighed for ro med eller mod andre, der har samme maskine. Der kan forbindes trådløst eller med kabel, til andre Concept2 RowErg maskiner med PM5 computeren.

Computeren har desuden indbyggede spil, der både kan anvendes sammen med andre eller alene.

På selve romaskinen sidder der forrest en computer med en letlæselig skærm. Skærmens display viser bl.a., hvor mange rotag man har gennemført under den samlede simulerede rotur, den tilbagelagte distance, belastningen målt i watt, den afviklede tid, som turen skrider frem og hvor mange kalorier, man forbrænder.

Maskinen måler ikke pulsfrekvensen, men man kan tilkøbe et pulsbælte, og forbinde trådløst med Bluetooth Smart til computeren.

Professionel sammenklappelig romaskine

Den sammenklappelige romaskine skal skilles på midten, hvis man vil stuve den af vejen efter endt brug.

Den er nem at flytte rundt på pga. transporthjulene, der er påmonteret under maskinen; du behøver med andre ord ikke at skulle løfte på maskinen.

Vil du have en professionel sammenklappelig romaskine, som kan holde i mange år, så er Concept RowErg det rette valg for dig.

Specifikationer

 • Avanceret computer
 • 10 belastningsniveauer
 • Bluetooth Smart til pulsbælte
 • Luftmodstand
 • Størrelse L x B x H: 240 x 61 x 90 cm
 • Størrelse sammenfoldet: 63,5 x 83,8 x 137 cm
 • Maksimal personvægt: 226 kg
 • Vægt: 29,5 kg
 • Kan skilles på midten
 • Transporthjul

 

Til Butik


 

Abilica winRower 2.0 foldbar romaskine

Abilica winRower 2.0 foldbar romaskineAbilica WinRower 2.0 er en romaskine, der er fortrinlig til hjemmetræning. Winroweren, der er tilpasset det skandinaviske marked, udmærker sig ved flere ting.

Dels er der konstruktionen, dels er der også den elektroniske styring og de mange muligheder mht. træningsmodeller.

Robust romaskine der kan foldes sammen

Romaskine er sammenklappelig på den måde, at der findes et bøjeligt led, hvor rulleskinnen går ind I maskinens forreste del.

Man kan folde maskinen helt sammen, så den efter endt træning kan stuves af vejen. Når den igen foldes ud, fæster man den simpelthen med en større møtrik, hvorpå der sidder et rundt håndtag med riller til hænder og fingre.

Når fødderne fastspændes i spændholtet, bemærker man straks de solide brede remme, der modsat så mange andre maskiner modvirker, at fødderne glider.

Selve rotaget og stillingen er optimal og korrekt, selvom selve rotaget er en smule kort dog. Rulleskinnen er fremstillet i aluminium, hvilket gør den solid og langtidsholdbar.

Brugervenlig computer

Brugervenlig computerDen brugervenlig træningscomputers display fremstår tydeligt, hvor man kan aflæse de sædvanlige data vedrørende kadencen, tid for 500 m, tilbagelagt distance, forbrændte kalorier, antal afviklede rotag og belastningen målt i watt.

Der er indlagt 12 færdige træningsprogrammer. Hertil kommer, at Winrower 2.0 modellen har flere spændende funktioner, bl.a. en særskilt racefunktion.

Belastningen er baseret på en elektronisk justerbar magnetmodstand med 16 niveauer.

Romaskinen er i den billige ende, men du får en del for pengene. Det er en tidligere favorit her på siden, og efter vores mening, er det stadig en af de absolut bedste romaskiner til prisen.

Specifikationer

 • Maksimal personvægt: 130 kg
 • Maks personhøjde: 198 cm
 • Størrelse L x B x H: 222 x 51 x 98 cm
 • Størrelse sammenfoldet L x B x H: 80 x 51 x 145 cm
 • Vægt: 33 kg
 • 16 belastningsniveauer
 • 12 træningsprogrammer
 • Magnetmodstand
 • Transporthjul

 

Til Butik


 

Toorx Rower Compact foldbar romaskine

Toorx Rower Compact foldbar romaskineMed magnetiske eller med stempel belastninger passer Toorx serie af romaskiner, til enhver bruger i hjemmefitnessen.

De solide og pladsbesparende strukturer gør Toorx romaskinerne perfekte, når det kommer til en træning, der sigter mod at genvinde og bevare ens fysiske form.

Toorx Rower Compact modellen hører til I denne serie, der scorer fornemt på Amazons optælling af kundernes anmeldelser. Ud af 157 anmeldelser ligger de 64% på femstjernet niveau, 21% på firestjernet niveau mens kun 14% placerer modellen på de tre laveste niveauer.

Foldbar romaskine med overskuelig computer

Foldbar romaskine med overskuelig computerToorx Rower Compact er pladsbesparende og den er en smart løsning til hjemmefitnessen.

Årerne hviler på sculler princippet med to årer i stedet for en, så man får en homogen træning af sine muskler.

Toorx Rower Compact-modellen er nem at stuve af vejen efter endt brug; den optager derfor ikke unødvendig plads.

Displayet viser de vigtigste træningsdata – kadencen (antal rotag/minuttet), totale antal rotag, kalorieforbrændingen, målingen af tid og distancer samt watt modstanden. Computeren har en scan-funktion så man manøvrere rundt mellem de forskellige data ved hjælp af en trykknap.

Computeren er ikke særligt avanceret; der er ingen Bluetooth funktion og muligheder for tilkobling af Kinomap til en android og simulation af roning rundt omkring i verden.

Hydraulisk modstandssystem

Modstanden er hydraulisk, hvilket indebærer, at den tilvejebringes ved hjælp af et stempel. Hydrauliske maskiner er det billigste, man kan købe på markedet for romaskiner.

Man ser ofte de hydrauliske modeller i forbindelse med, netop den mest primitive form for motion. Der fokuseres mere på motionen, end på en simulation af den virkelige roning ude på vandet.

Specifikationer

 • Hydraulisk med stempel
 • Computerdata: Tid, forbrændte kalorier, træk pr. minut, distance, total antal træk, watt, puls,
 • Foldbar romaskine
 • Størrelse (L x B x H): 158 x 55 x 94 cm
 • Størrelse sammenfoldet (L x B x H): 57 x 52 x 111 cm
 • Indbygget trådløs pulsmåler
 • Vægt: 35 kg
 • Maksimal personvægt: 130 kg

 

Til Butik

 

Romaskinen giver en effektiv træning af alle de store muskelgrupper

Roning er vel nok den sport, hvor man på én gang får rørt flest, ja vel næsten alle muskler. Romaskinen er en effektiv træningsmaskine der, ligesom rigtig roning, giver en god træning af både de små og store muskelgrupper i kroppen.

Det er dog vigtigt at du ror med den korrekte teknik, og undgår de klassiske fejl.

Og det fordelagtige ved det hele er, at du ikke skal lede i længere tid, for der er mange tilbud på sammenfoldelige romaskiner.

Indendørs roning i hjemmet voksede under Covid i popularitet, så heldigvis findes der en del gode sammenklappelige romaskiner, som vi har set lidt nærmere på ovenfor.

Dette, for at hjælpe dig med, at vælge dig den bedste foldbar romaskine på markedet.

Vi anbefaler disse 3 foldbare romaskiner:

 • Tunturi R50W med vandmodstand – Bedst foldbar romaskine til hjemmebrug
 • Odin R700 med magnetmodstand – Bedst til prisen
 • Concept2 RowErg Model D PM5 – Professionel foldbar romaskine