Abilica romaskine – WinRower 2.0, Rower 40 & Premium Row 90

Driftige norske Abilica har været på markedet for fitnessudstyr i en snes år. Abilica leverer træningsudstyr til træning i hjemmet, samt i fitness- og genoptræningscentre over hele Skandinavien.

Ud fra devisen om, at fysisk inaktivitet, i et stillesiddende samfund er skadeligt, har man hos Abilica, sat det som en målsætning, at ændre på dette.

Et aktivt liv og en ændret livsstil, kan forebygge en række sygdomme.

Resultatet i form af et længere og mere energiske liv med mindre stress og depressioner er værd at tage med.

Abilica romaskiner i denne guide

Abilica WinRower 2.0 romaskine (Bedste romaskine til prisen)

Abilica WinRower 2.0 romaskine (Bedste romaskine til prisen)Brugerne af romaskinen tager ikke fejl. Det er et faktum, at Abilica WinRower 2.0 hører til, blandt de mest solgte romaskiner, på markedet.

Man får, hvad man betaler for siges der ofte – jovist, men der er undtagelser, og i winrowerens tilfælde, skyldes dette, at romaskinens mange muligheder, er en garanti for, at man får fuld valuta for pengene.

Romaskiner fra Norske Abilica, er et resultat af mange års målrettede innovationer og produktudvikling, hvor mottoet har været, at brugere af romaskiner, skal udvikle en bedre trænet krop!

Abilica Winrower 2.0 romaskine, blev udviklet med udgangspunkt i, den oprindelige Abilica WinRower, med en ny og kraftig opgradering, for den fabriksnye udgave, af Abilica WinRower 2.0 modellen.

Roning, simuleret eller ude på vandet om sommeren, borger for, at man får rørt samtlige store muskelgrupper, på grund en kombination, af kørslen på et rullesæde og brugen af de store muskler, i forbindelse med afviklingen af rotaget.

Muskulaturen i skuldre, arme, mave, ryg, ben og sæde – alle bliver de rørt.

Hertil kommer, at variationer med hensyn til belastninger, understøtter den maksimale intervaltræning, så både konditionen og forbrændingen forbedres.

Test af Abilica WinRower 2.0 romaskine

Forbrugere og eksperter er rimeligt enige, når det kommer til WinRower 2.0 modellen.

På en skala fra 1 (det dårligste) til 10 (Det absolut bedste) vurderer gymgear winroweren til, at ligge i den højere ende.

At den er bedst til prisen, ses da også ved, at gymgear giver winroweren et 9- tal, mens den scorer et 8-tal når det kommer til kvalitet.

De tolv træningsprogrammers kvalitet, vurderes også som over middel til et 7-tal.

Forbrugertest kører med en tilsvarende karakter skala. Også her ligger winroweren i den højere ende.

De tildelte karakterer er for følgende kategorier: Stabilitet (8.7), Kompakt (9,6) og Funktioner (8.9).

Motion-online og sportunity stemmer i, ved igen at konkludere, at Winroweren er den bedste romaskine, man i dag kan købe på markedet til prisen.

At det er den bedste til prisen, skyldes ikke mindst, at man får en robust og stabil romaskine, med mange muligheder, ikke mindst, når det gælder træningen.

Ifølge Motion-online, kan romaskinen tilpasses til alle træningsniveauer.

Det er også et plus, at den er fortrinlig til både hjemmetræning eller på arbejdspladsen.

Hertil kommer muligheden for, at man kan køre med computerstyret konkurrence pga. af den indbyggede race-funktion.

Romaskinen er familievenlig, fordi den kan benyttes af alle pga. de varierede belastninger.

Nettofitness konkluderer, at testerens forventninger til fulde blev indfriet. Det fremhæves, at romaskinen er velegnet til hjemmetræning og ikke en model til fitnesscenteret.

Vil du se flere af de bedste romaskiner til hjemmetræning, kan du læse vores guide her. I vores guide til den bedste romaskine, kan du også læse mere om WinRower 2.0.


 

Til Butik

 

Kraftig romaskine med stillegående og komfortable bevægelser

Winroweren repræsenterer det særdeles kraftige og slidstærke pga. de anvendte materialer. Dette borger for en lang levetid, ligesom den slidstærke konstruktion, sikrer trænede brugere, et konstant højt træningsniveau.

WinRower 2.0 aluminium glideskinnenDen robuste langtidsholdbare maskine, er bygget i gedigne materialer, hvilket f.eks. ses af, at glideskinnen, er fremstillet af aluminium.

Aluminium giver stillegående og komfortable bevægelser, når man ror i maskinen.

Den lange glideskinne på 62 cm. sikrer, at de langbenede kan være med, så også de kan gennemføre rotaget, med den korrekte roteknik.

Selv personer med en højde nær de to meter, kan anvende maskine med udbytte.

Kvaliteten, hvad de anvendte materialer angår, er kendetegnet ved en maksimal brugervægt på, helt op til 130 kg. for den enkelte bruger.

Magnet modstanden

Abilica WinRower 2.0 modellen anvender justerbar magnetmodstand, i forbindelse med belastningerne, forbundet med afviklingen af rotaget.

Dette giver en mindre virkelighedsnær oplevelse, af roning på vandet, og det er ikke lige så godt, som set i forbindelse med, maskiner baseret på luft- og vandmodstand.

Man skal imidlertid her gøre sig klart, at uanset hvilken teknologi, der ligger bag de indbyggede modstande, vil det aldrig kunne blive helt som roning på vandet.

Hertil kommer, at magnetisk modstand både er prisbillig og mere lydløs i brug.

Winroweren er derfor velegnet for en nybegynder og for dem, der vil undgå støj når de træner.

WinRower 2.0 profilStilrent design

Designmæssigt ligger WinRoweren, sammenlignet med andre maskiner også ganske godt.

Den slags, er naturligvis altid et spørgsmål om smag og behag, men mon ikke langt de fleste vil foretrække, at romaskinen leveres i et stilrent og diskret design.

12 træningsprogrammer

Romaskinen leveres sammen med tolv forskellige træningsprogrammer og seksten niveauer for belastningerne, under afviklingen af rotaget.

Race-programmet gør, så at sige, at man kan ”konkurrere mod computeren”.

Du kan med andre ord ”duellere” med computerens simulationer af en roer, du skal besejre. Dette gør sit til, at din træning bliver mere effektiv og spændende.

Computer og display

WinRower 2.0 displayPå romaskinenes display kan du se kadencen (antal rotag pr. minut), totale antal rotag, den tilbagelagte distance, forbrændingen af kalorier og de anvendte tidsintervaller.

Hertil kommer, at du kan køre med en trådløs pulsmåling.

Det ukodede pulsbælte gør, at du selv kan vælge, hvilken pulszone, du vil belaste din organisme med.

På den måde kan du altid optimere træningen, efter de specifikke målsætninger, du har sat dig.

Et pulsbælte er dog tilkøb.

Computeren udmærker sig ved sin brugervenlighed. Den er let at anvende, og man tilegner sig hurtigt navigationen, mellem de indlagte funktioner.

Displayet er beklageligtvist, hvad størrelse angår, ikke noget at råbe hurra for. Det kan for nogle være svært, at aflæse displayet, når man efter afviklingen af et rotag, sidder med strakte ben.

Foldbar romaskine

Romaskinen er nem at have med, at gøre efter endt træning.

Den kan let gemmes af vejen, fordi den er foldbar og udstyret med transporthjul, så du ikke behøver at løfte på den og tænke på løfteteknikker, der forebygger belastninger af din ryg.

Specifikationer

 • Vægt: 33 kg
 • Elektronisk justerbar magnetmodstand
 • 16 modstandsniveauer
 • 12 træningsprogrammer
 • Lavt støjniveau
 • Maksimal personvægt: 130 kg
 • Maksimal brugers højde: 198 cm
 • Dimensioner: 222 x 51 x 98 cm
 • Dimensioner sammenslået: 80 x 51 x 145 cm

 

Til Butik

Abilica Rower 40 romaskine (Bedst til prisen med luftmodstand)

Abilica Rower 40 romaskine (Bedst til prisen med luftmodstand)Dette er Abilica’s billigste romaskine med luftmodstand, den er en smule dyrere end WinRower 2.0, som du kan læse om over denne, og det er netop grundet luftmodstanden at den er lidt dyrere.

Luftmodstand bliver, når det er kombineret med magnetmodstand som her, betragtet som det bedste system til en realitisk og effektiv rotræning.

I modsætning til magnetmodstanden, så får du med luft, et rotag der opfører sig som når du ror på vandet. Det vil sige, at desto hurtigere du ror, desto mere modstand får du. Og når man kombinere det med magnetmodstand, så får du yderliger mulighed for, at justere på modstanden.

Det betyder helt konkret, at du selv kan bestemme hvor meget eller hvor lidt modstand du får til dit rotag, uden at det går udover oplevelsen.

Foldesystem gør den velegnet til hjemmetræningen

Det er de færreste romaskiner med luftmodstand, som kan foldes sammen. Ofte kan de enten skilles ad på midten eller stilles lodret. Det gælder dog ikke for Abilica Rower 40, som kan foldes sammen på midten, og dermed stilles i et større skab eller ind til væggen, hvor den ikke optager så meget plads.

Når maskinen er foldet sammen, fylder den 95 cm i længden, 50 cm i bredden og 125 cm i højden. Når den er i brug fylder den 189 x 50 x 66 cm​. Du kan altså spare en ca. en meter i længden, til gengæld bliver den ca. en halv meter højere.

Når du folder maskinen sammen, kan du bruge de påmonterede transporthjul, til nemt at flytte rundt på den.

Selve maskinen vejer 27 kg, og den har en maksimal brugervægt på 110 kg.

Computeren giver dig data om bl.a total tid, 500 m tid, distance, antal rotag pr. minut, total antal rotag og forbrændte kalorier.

Specifikationer

 • Vægt: 27 kg
 • Luftmodstand & justerbar magnetmodstand
 • 8 modstandsniveauer
 • Kompatibel med 5,3k hz pulsbælter
 • Transporthjul
 • Computer viser bl.a total tid, 500 m tid, distance, antal rotag pr. minut, total antal rotag og forbrændte kalorier
 • Maksimal personvægt: 110 kg
 • Dimensioner: 189 x 50 x 66 cm​ (L x B x H)
 • Dimensioner sammenslået: 95 x 50 x 125 cm (L x B x H)

 

Til Butik


 

Abilica Premium Row 90 (Bedste Abilica romaskine)

Abilica Premium Row 90 (Bedste Abilica romaskine)Abilicas topmodel, tidligere kendt under navnet Abilica Premium TopRower, er blevet opdateret og hedder nu Abilica Premium Row 90. Den er særligt udviklet med henblik på kræsne hjemme roere og erhvervslivet.

Det er en kraftig romaskine, som kan holde til lidt af hvert.

Romaskinen er rettet mod de høje krav, udøvere stiller til en romaskines funktionalitet og formgivning. Nøgleordene er solid konstruktion, med et modstands system baseret på luft.

Romaskinens størrelse, luftmodstanden og konstruktionen, er helt og holdent tilpasset, det Skandinaviske marked.

Maskinen leveres med 10 modstandsniveauer, og den giver brugere en følelse af, at man sidder i en solid romaskine, der kan tåle lidt af hvert.

Dette gælder både, når elitekaproere under vintertræningen, belaster maskinellet til det maksimale, ligesom selve konstruktionen borger for, at man gennemfører rotaget tæt på ”the real thing” ude på vandet.

Romaskinen kan nemt skilles i to dele, så man, som en sidegevinst, får et produkt, der er let og praktisk at opbevare.

Den avancerede indbyggede computer sikrer, at man kan på forhånd kan sætte sig sine mål for, hvordan træningen skal afvikles m.h.t. intervaller og gradvis øgning, af belastning of kadence.

Som bruger, vil du kunne vælge mellem tilbagelagte distancer, antal forbrændte kalorier og tid.

Test af Abilica Premium

Premium Row 90 i brugNetfysioterapi og Testmagasinet bemærker, at Abilica Premium udmærker sig, ved sin robuste ramme.

Endvidere fremhæver man romaskinens fortrin, som f.eks maskinens lave støjniveau.

Abilica Premium ligger i mellemste prisklasse, på det danske marked, sammenholdt med priserne på tilsvarende maskiner.

Måske kan det for nogle opleves som dyrt, hvis man er i færd med at investere i hjemmefitness. Men man skal huske, at man får, hvad man betaler for.

En relativt højere pris, behøver ikke på lang sigt, at være særligt kostbart, hvis det er en kraftig romaskine som denne, der er robust med en længere levetid, som man kan fordele sin investering over.

Romaskinen i test er den bedste af Abilicas produkter pga. af en række kvaliteter.

Brugervægten ligger med sine maks 150 kg. i den højere ende.

Kaproere og veltrænede motionister vil finde, at Premium er særdeles velegnet til hård intervaltræning.

Maskinen er som sagt sammenklappelig, og den udmærker sig endvidere ved sin høje siddehøjde.

Alt dette borger for, at det indendørs rotag kommer tæt på, det virkelige rotag ude på vandet.

Norske Getfitness tests, af en lang række romaskiner til hjemmebrug, på det norske marked, fandt tilsvarende, som den danske test, at Abilica Premium modellen hører til blandt de bedste i test.

Udover de opridsede fordele, fandt Norske Getfitness også, at maskinen ikke er særligt pladskrævende, ligesom den er let at flytte rundt med.

Er du villig til at bruge lidt flere penge, og opgradere til verdens bedste romaskine? Concept2 romaskine har blandt kendere, ry for at være netop dette. Du kan læse mere om Concept2 romaskine her.

Hvad kan Abilica Premium Row 90?

Når modellen leveres med en kombineret luft- og magnetisk modstand, giver dette ikke alene en positiv ro oplevelse. Oven i handlen, får du nemlig også masser af kraft for pengene.

Den simulerede roning i maskinen, ligger tæt på oplevelsen af ”the real thing” ude på vandet. Dette skyldes ikke mindst, at selve rotaget involverer de samme glidende træk, som man oplever i båd.

Abilica Premium Row 90 er konstrueret med et kædetræk. Det er det, der skaber de glidende og jævne træk, under den simulerede roning indendørs.

Normalt ville dette, som set med andre romaskiner, indebære, at maskinen har et larmende støjniveau.

Mere støj skyldes en ensidig konstruktion, baseret på vindmodstand. Abilica Premiums kombinerede modstand, er mere lydsvag.

Ingen tvivl om, at maskinen er et oplagt valg for kaproere og veltrænede motionister, der ønsker sig udfordringer, med en romaskine i høj kvalitet.
 

Til Butik

 

Letlæselig computer

Premium Row 90 - computerenMaskinen er udstyret med, et utroligt smart og brugervenligt computersystem, der vil sikre de fleste brugeres gradvise opbygning, af en forbedret kondi.

Det smarte display gør det nemt, at overskue de mest relevante data, mens du ror derudaf. Og computeren giver dig mulighed for, at tilkoble et trådløst pulsbælte, så kan du få endnu flere af de vigtige dataer.

Det er nemt og hurtigt, at betjene computeren.

Hvilke muskler bruger man i en romaskine?

Roning i en maskine, er det bedste træningsredskab, man kan tænke sig.

Med den rette roteknik og den korrekte udnyttelse af rullesædet, får man rørt alle de vigtige muskelgrupper i lår, mave, bryst, skuldre, ryg og bagdelen.

Og for dem, der ikke ønsker sig alt for meget ståhej og træningsteknik, i et træningsprogram, er det manuelle alternativ, altid en mulighed.

Vil du køre i et konstant tempo for, at få musklerne rørt, er denne romaskine naturligvis velegnet.

Sammenlignet man med f.eks et løbebånd, bruger du flere muskelgrupper på en romaskine. De bedste løbebånd har dog andre fordele. Du kan læse mere om bedst i test løbebånd her.

Belastningerne

Når maskinen med udbytte, kan anvendes af alle, lige fra den utrænede til kaproere i eliteklassen, skyldes det ikke mindst, at man kan håndplukke den belastning, der passer til ens fysiske tilstand.

Maskinen leveres nemlig med 9 belastningsniveauer, og det indebærer, at man altid kan få sig lige den træning, der passer til ens temperament og niveau.

Siddehøjden

Har du svært ved at bøje dig på grund af stive led, behøver du ikke at fortvivle.

Abilica Premium Row 90 er særdeles let, når det kommer til af- og påstigning.

Siddehøjde, i forhold til gulvets flade, er hele 50 centimeter, hvilket, sammenlignet med andre maskiner, ligger i den højere ende.

Her kan du se Abilica’s Premium Row 90 i brug

Er der plads til den?

Jo det kan regne med der er! Abilica Premium er endog meget pladsbesparende.

Dette skyldes, at det er særdeles praktisk, at man kan klappe maskinen sammen på midten efter, man har brugt den.

Maskinen har en fysisk størrelse på 240 x 61 x 90 cm.

Hertil kommer, at maskinen er let at flytte rundt med. De påmonterede hjul forrest gør, at du undgår besværlige løft, når du er færdig med at træne, vil klappe den sammen og stuve den af vejen.

At man ikke skal til, at bakse med maskinen i forbindelse med flyt, gør sit til, at du aflaster din ryg, lænd og skuldre.

Der er ikke mange ulemper ved denne romaskine, den høje kvalitet er gennemgående i hele maskinen.

Specifikationer

 • Luftmodstand
 • Smartphone holder
 • Vægt: 40 kg
 • 9 modstandsniveauer
 • Maksimal brugervægt: 150 kg
 • Dimensioner (LxBxH): 240 x 61 x 90 cm

 

Til Butik

 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du ofte stillede spørgsmål om romaskiner fra Abilica.

Hvilken Abilica romaskine skal jeg vælge?

Den bedste Abilica romaskine er deres Premium Row 90. Det er en solid og robust romaskine der både giver en god oplevelse og kan holde i mange år frem. Er oplevelsen af rigtig roning ikke så vigtig for dig, og vil du gerne spare lidt penge, så er Abilica WinRower 2.0 et rigtig godt valg for dig.

Hvad er forskellen på Abilica WinRower 2.0 og Abilica Premium Row 90?

Den primære forskel er modstandssystemet. WinRower 2.0 er baseret på magnetisme, mens Premium Row 90 er baseret på luft. Det giver en væsentlig forskel på ro-oplevelsen. Premium Row 90 giver en realistisk oplevelse, hvor WinRower 2.0 hovedsageligt benyttes for træningens skyld.