Odin romaskine – Priser, anmeldelser & anbefalinger

I denne guide til Odin romaskiner, kan du finde priser, forhandler samt læse mere om hver enkel af de ni romaskiner.

Der findes fem former for modstande i romaskiner fra Odin, der alle tjener til at simulere belastningen, der foregår på vandet, når man glider frem på et rullesæde med fødderne fastspændte i et spændholt.

Odin romaskiner i denne guide

Modstandstyper i Odin romaskiner

 • Vandmodstand er formgivet med henblik på, at simulere oplevelsen af roning ude på vandet ved hjælp, af store vandfyldte tanke, hvori der kører nogle roterende blade, der skaber modstand.
  Den ændrende dynamik, som rotag i vand skaber, gør oplevelsen så realistisk som mulig.
 • Luftmodstand skaber modstand ved hjælp af et svinghjul, der roterer i en rund lukket luftbeholder.Du kan lukke mere luft ind i beholderen, hvilket vil øge modstanden, eller du kan lukke luft ud, hvilket vil formindske modstanden.
  Romaskiner med luftmodstand er almindeligt standardudstyr i mange fitnesscentre. De er en kende mere støjende uden, at det virkeligt gør noget.
  Luftmodstand er, på mange måder, det bedste modstandssystem til romaskiner, og det kan skabe den samme, ændrende dynamik som vandmodstand.
 • Magnetisk modstand er det mest lydløse, der justereselektronisk eller manuelt, via en digital konsol eller en glidearm.Den magnetiske modstand besidder ikke den samme kraft som, oplevet i forbindelse med brug af luft- eller vandromaskiner.
  Magnetisk modstand er velegnet til nybegyndere og utrænede
 • Hydraulisk modstand eller stempelmaskiner er ofte en prisvenlige løsning. Denne belastningsform anvender et par hydrauliske stempler, der skaber modstanden.
  Ofte er dette, princip set i forbindelse med den mindste og den letteste form, for opbevaring. Det må siges, at dette i højere grad er en almindelig motionsmaskine, end det er et vellykket forsøg på, at simulere den virkelige roning på vandet.
 • Elastisk modstand er oftest meget billige romaskiner, der egner sig bedst til dig der, ikke vil anvende den ofte eller dig der, er i tvivl om hvor ofte du vil anvende den.

Vi vil i det følgende præsentere disse modstandsformer i, forbindelse med serien af Odin romaskiner.

Odin R900 Romaskine (Bedste Odin romaskine)

Odin R900 romaskine (Bedste Odin romaskine)Anmelderne og forhandleren er ikke i tvivl. Apuls betegner Odins R900 model som noget af det bedste, Odin kan tilbyde.

Trainingday stemmer i ved, at konkludere det samme. Fitpilot betegner denne gedigne model som et Premium valg, der ligger på andenpladsen efter tests af 15 forskellige romaskiner.

Det kan siges meget enkelt – Dette er en romaskine, der sammenføjer luft- og magnetmodstanden på rotaget, så du får den bedst mulige kombination.

Bremsesystemet er hermed også baseret på det kombinerede luft- og magnetprincip.

Hvor hård belastningen skal være, afhænger naturligvis af brugerens træningstilstand og rutine.

Odin R900 kan køre med otte forskellige modstandsniveauer.

Den utrænede og uøvede kan derfor starte helt nede på niveau 1, for langsomt, over et længere træningsforløb, at kunne gå videre til næste niveau.

I den forbindelse er det værd at bemærke, at der følger tretten træningsprogrammer med i leverancen.

Solid romaskine fra Odin

Når det kommer til de anvendte materialer er Odin r900 romaskinen fabrikeret med et kraftigt stel.

Glideskinnerne er fremstillet i aluminium, hvilket er en forbedring i forhold til de tidligere Odin modeller.

Dette skyldes, at man har øget den maksimale belastningsvægt, så den er en kende højere end på de to tidligere tilsvarende modeller fra Odin.

I det hele taget stabiliserer stellet maskinen. Maskinens underlag gør sit til at øge stabiliteten under kørslen på rullesædet og afviklingen af rotagene.

Overskuelig og brugervenlig computer med Bluetooth

Odin R900 leveres med mulighed for Bluetooth i den indbygget computer, hvilket gør at du kan tilslutte maskinen til en tablet eller en smartphone.

Forrest i en bekvem højde er der en letlæselig computerskærm.

Dette muliggør, at roeren eller motionisten hele tiden kan orientere sig om, hvad der sker under et træningsforløb.

Rotræning kan indebære enten træning i en jævn uændret rytme med den samme kadence, eller det kan indebære intervaltræning med skiftende kadencer.

Kadencen er antallet af åretag man afvikler pr. minut.

Disse data fremgår af skærmens display sammen med andre data som, hvor mange rotag man har gennemført under den samlede simulerede rotur, tilbagelagt distance, belastning, den afviklede tid og hvor mange kalorier, man forbrænder.

Som et lille minus skal det siges, at maskinen ikke måler pulsfrekvensen. Vil man have dette med, anbefales det at tilkøbe et pulsbælte.

Maskinen er sammenfoldelig, så den er let at flytte. Transporthjulene under maskinen letter yderligere i den forstand, at du ikke skal til at løfte på romaskinen.

Specifikationer

 • 13 træningsprogrammer
 • 8 modstandsniveauer
 • Bluetooth
 • Kombineret magnet- og luftmodstand
 • Store pedaler med justerbare stropper
 • Romaskinens dimensioner LxBxH: 230 x 54 x 107 cm
 • Dimensioner efter sammenfoldning: 90 x 54 x 107 cm
 • Den maksimale brugervægt: 150 kg
 • Højde fra rullesæde til gulv: 25 cm
 • Vægt: 34,5 kg
 • Foldbar
 • Transporthjul

 

Til Butik


 

Odin R1500 Vandromaskine (Bedste ro-oplevelse)

Odin R1500 Vandromaskine (Bedste ro-oplevelse)For den der har prøvet den virkelige rooplevelse, ved regattaer og under træning i, de danske farvande, er der altid et påtrængende spørgsmål, når vintertræningen sætter ind.

Vintertræning er vægttræning, løb og gymnastik og fremfor alt roning i en maskine, der simulerer ro-oplevelsen.

Men kan disse maskiner overhovedet sidestilles med ”the real thing” på vandet?

Man kan optræne de samme muskler og opnå den samme kondition -ja! Men det er alligevel ikke det samme.

Nogle maskiner ligger tæt på den virkelige roning, andre gør ikke.

Når vi her siger, at Odin R1500 vandromaskinen er den bedste oplevelse, betyder det med andre ord, at vi finder, at dette er en maskine, der kommer virkeligt tæt på den virkelige roning.

Ved siden af følelsen af belastning og stillinger, er det de virkelighedsnære lyde af plask fra cylinderen med vand, der næsten får en til at tro, man sidder ude på vandet.

Professionelle roere udtaler ofte, at romaskiner med vandmodstand, giver den mest realistiske oplevelse.

God og effektiv træning

Odin R1500 baseret på vandmodstand, yder dig en effektiv træning, der borger for et godt rotag med en realistisk følelse.

Den leveres i et elegant, gennemført og stilrent design. Ingen tvivl om, at du her vil få en romaskine, der kan tilpasses i hjemmet.

Forbrugsguiden er da heller ikke bleg for at sige, at Odin R1500 Romaskine, med et vandbaseret træk, hører til blandt de fem bedste vandromaskiner bl.a. fordi, det er den mest støjsvage model, men også fordi man her har et prisvenligt valg, der fuldt ud er på højde med andre kvalitetsmaskiner.

Fantastisk romaskine med høj maksimal brugervægt

Romaskinen sælges med mulighed for Bluetooth, hvilket indebærer, at den kan tilsluttes din tablet eller din smartphone.

Du kan desuden koble til Kinomap, via den indbyggede Bluetooth i skærmen, som giver dig uanede muligheder for roning online.

Kinomap er en af de mest populære apps til online træning og det gør bare hele oplevelsen, af denne romaskine, endnu bedre.

Yderligere skal det bemærkes, at det brugervenlige display på computerskærmen, viser dig den afviklede tid, kalorieforbrændingen, tilbagelagt distance, antal rotag under hele ”roturen”, og antallet af rotag pr. minut.

Pulsmåler i form af bælte skal tilkøbes, om man har behov for at følge pulsfrekvensen. Der følger 15 træningsprogrammer med i købet.

Romaskinen justerer belastningerne via vandstanden i cylinderen. På samme tid er bremsesystemet baseret på vandprincippet.

Den maksimale brugervægt er helt oppe på 160 kg. Det er mere end de fleste andre romaskiner, og det vidner om en robust romaskine.

Maskinen kan stilles lodret, for at spare på pladsen, og den er let at transportere rundt, på grund af de påmonterede hjul.

Specifikationer

 • Bluetooth
 • 15 træningsprogrammer
 • Vandmodstand
 • Maksimal brugervægt: 160 kg
 • Modstanden indstilles med vandstandens højde
 • Vægt: 42 kg
 • Højde fra rullesæde til gulv: 43 cm
 • Kan stilles lodret
 • Transporthjul

 

Til Butik


 

Odin R650 Romaskine (Bedst til Prisen)

Odin R650 Romaskine (Bedst til Prisen)En prissammenligning mellem forskellige Odin romaskiner med Kinomap, placerer klart Odin R650 modellen, som værende bedst til prisen, indenfor maskiner med magnetisk bremsesystem, uden at man går på kompromis med kvaliteten.

Odin R650 udmærker sig på flere felter, hvor man især, som en bruger med mindre plads, hæfter sig ved, at du her har en kompakt romaskine, der passer fortrinligt ind derhjemme.

Dette betyder imidlertid ikke, at R650 er sammenfoldelig. I stedet kan den stå på højkant, hvilket pladsmæssigt muliggør, at den ikke tager unødig plads op for andre ting eller aktiviteter.

Maskinens påmonterede gummipuder sikrer, at når den står på højkant ikke ridser gulvet. Transporthjulene gør, at du kan rulle maskinen rundt.

Billig romaskine der kan give en underholdende og god træning

Maskinen har en yderst brugervenlig minicomputer påmonteret, hvor man via displayet kan aflæse skiftende data på den afviklede tid, antal rotag pr. minut, det totale antag rotag for hver træning, kalorieforbrændingen og den tilbagelagte distance.

Vil du have din puls på skærmen også, skal dette dog tilkøbes, i form af et pulsbælte.

Odin R650’s Kinomap sluttes til via din smartphone eller tablet. Det gør træningen mere motiverende og underholdende, fordi man bliver en del af verdens største geolokaliserede platform for  videodeling.

Du kan med andre ord følge med i tusindvis af videoer med kørsel, løb eller roning. Dette er ikke bare ‘hjemmetræning’ til lidt muzak, det er underholdning i form af tilbagelagte ture.

Magnetisk modstand

Det indbyggede modstand for belastninger og opbremsning er baseret på magnetisk teknologi.

Du kan skifte mellem otte belastninger fra det, der passer til den utrænede og op ad stigen mod stadigt højere niveauer, så selv de mest trænede på slutniveauet får et stort udbytte af at benytte Odins R650 romaskine.

Over tiden kan du så gradvist opbygge en bedre kondition og en forøget styrke, ligesom ens roning bliver mere effektiv.

Der følger ikke træningsprogrammer med, men man kan via en app. orientere sig om hvilke muligheder, der er.

Specifikationer

 • Bluetooth
 • Magnetmodstand
 • 8 belastningsniveauer
 • Dimensioner LxBxH: 162 x 53,7 x 87,8 cm
 • Maksimal personvægt: 100 kg
 • Højde fra rullesæde til gulv: 28 cm
 • Vægt: 21,8 kg
 • Kan stilles lodret
 • Transporthjul

 

Til Butik


 

Odin R750 Romaskine

Odin R750 RomaskineOdins R750 romaskine er, hvad belastningerne og opbremsningen under roningen angår, baseret på både luft- og magnetmodstand.

R750 modellens magnetisk modstand er baseret på elektromagnetisme, der hjælper til med at bremse svinghjulet.

Den magnetiske modstand gør R750 modellen til en forholdsvis støjsvag maskine, fordi der ikke er en fysisk kontakt, når der bremses op.

Det er nemt at øge intensiteten

Det luftbaserede princip indebærer, at luften komprimeres af et hjul, der enten sidder i en cirkelrund kasse eller et aflukke, hvor hjulets blade kan møde luftmodstand.

Odins R750 model sidder i et aflukke, der er svejset på romaskinens stel, og bladene der skaber luftmodstanden, sidder inde i selve hjulet.

Hjulet er forbundet med en line, hvor der i den ene ende sidder et håndtag, der simulerer åreskaftet på en rigtig åre. Du skal trække håndtaget mod dig selv, når du starter dit rotag.

Hvert simuleret rotag indebærer, at hjulet drejes rundt; der flyttes med andre ord luft mellem hjulets blade – dette er selve princippet i begrebet luftmodstand.

Tilhængere af luftmodstand og professionelle roere fremhæver ofte, at luft på den måde simulerer en åre, der trækkes gennem vandet. Desto hurtigere man kører på maskinens rullesæde, desto mere luft skal man flytte.

Dette svarer til modstanden mellem en outrigger og vandets overflade. Som man øger sin kadence, øges modstanden, hvilket kræver muskelstyrke og udholdenhed.

Det giver en god og effektiv træning der kan forbrænde kalorier i massevis.

Bruger samtlige muskler når du træner din kondition

Roning er er det man kalder anaerobt arbejde. Ens krop skal yde det maksimale op ad banen, især i spurtfasen, hvor kadencen sættes i vejret.

Det kræver aktivering af alle de store muskelgrupper og næsten samtlige muskler i din krop.

Under dette pres opstår der en iltgæld fordi, energilagrene i musklerne i stigende grad skal forbruges uden ilt. Musklerne kører på mælkesyre, hvilket er temmelig smertefuldt og noget, man kun kan holde til i mindre tid.

Motionsroning kan dog også være aerobt, hvilket betyder at iltgælden ikke opstår, fordi man omsætter energien ved den ilt, der er, i et mere roligt og konstant tempo.

Tæt på the real thing

Princippet om luftmodstand kan ikke, som vandromaskinen, skabe de vandskvulp, den vandbaserede teknologi garanterer.

Denne lyd simulerer virkelig roning, hvor man slår åren i vandet og glider tilbage på sædet for at skive (dreje) åren hurtig hen over knæene og køre frem igen.

Derfor er den luftbaserede maskine måske nok effektiv og tæt på the real thing; dog altså uden den psykiske effekt vandskvulpene giver.

Mange muligheder til en fornuftig pris

Rullebanen  på R750 modellen kører, som i en virkelig outrigger, baseret på to skinner. Disse er fremstillet i gedigent aluminium, og de skaber et minimum af friktion.

Odins R750 model leveres med en lille computer forrest, hvor displayet viser den afviklede tid, hvor lang tid der er brugt på at ro 500 meter, tilbagelagt distance, antal åretag per minut, pulsfrekvensen, forbrændte kalorier samt watt.

Sammenholdt med andre maskiner er repertoiret for displayet mere omfangsrigt.

Computeren kan forbindes til en tablet eller en smartphone ved hjælp af bluetooth, hvilket muliggør anvendelsen af Kinomap. Hertil kommer at modellen leveres med femten indbyggede træningsprogrammer.

Odin R750 er nem at flytte rundt på før og efter brug. Dette sikres ved hjælp af de påmonterede transporthjul. Den er dog ikke sammenfoldelig, så den kan kun rejses op.

Specifikationer

 • Bluetooth
 • Kombineret magnet- og luftmodstand
 • 15 modstandsniveauer
 • 16 træningsprogrammer
 • Maksimal personvægt: 150 kg
 • Højde rullesæde til gulv: 43 cm
 • Kan stilles lodret
 • Transporthjul

 

Til Butik


 

Odin R400 Romaskine

Odin R400 RomaskineBelastningerne under roningen, skabes ved hjælp af den hydrauliske teknologi. Odin R400 maskinen anvender et par hydrauliske stempler for at skabe belastningerne, når man afvikler det simulerede rotag.

Hydraulikken er med til at gøre maskinen til det mindste og nemmeste, når det kommer til opbevaring.

Hydraulik er til gengæld, som simulation af virkelig roning, ikke ideel. I forhold til andre maskiner er man meget langt væk fra ”the real thing” ude på vandet.

Vil man have den følelse, når man ror er R400 ikke anbefalingsværdig. Til gengæld kan brugere, der måske ikke ønsker det eller aldrig har oplevet virkelig roning, være godt tilfredse med maskinen som ethvert andet træningsredskab.

Billig romaskine til både nybegyndere og hygge motionisten

Odin R400 fra Odin er en billig romaskine. Til gengæld må man gøre sig klart, at man får hvad man betaler for, og at ikke alle gængs funktioner, der findes på de mere sofistikerede maskiner, er med i købet.

Maskinen passer fint til nybegynderen og til dig der bare vil ro en gang imellem.

Det simple display forrest på romaskinen, viser  den afviklede tid, antal rotag i den tid man ror, rotag pr. minut og forbrændte kalorier. Skift mellem disse hjælper til med at afvikle intervaltræning.

Maskinen leveres med tolv modstandsniveauer, startende fra det laveste niveau for den utrænede og uøvede og gradvist op til det maksimale for den trænede bruger.

Specifikationer

 • 12 modstandsniveauer
 • Hydraulisk modstand
 • Maksimal personvægt: 120kg.
 • Indstigningshøjde: 35cm.
 • Dimensioner LxBxH: 130 x 60 x 47 cm
 • Vægt: 17,5 kg

 

Til Butik


 

Odin R1000 Vandromaskine

Odin R1000 VandromaskineAnmeldelser af denne romaskine er positive. Både hos Fitpilot og i vores egen guide til den bedste romaskine, betegnes denne vandromaskine til, at være den bedste romaskine med vandmodstand til prisen.

Magasinet Massageudstyr stemmer i ved, at betegne Odin R1000 modellen som en brugervenlig romaskine til ethvert hjemme-motionsrum.

Sammenholdt med maskiner, med andre former for belastninger, i forbindelse med den simulerede roning, kan det næppe siges tydeligere.

Romaskiner på land baseret på vandmodstand, er det nærmeste, vi kommer til den autentiske oplevelse ude på vandet.

Lydløs og realistisk

Maskinen er lydløs, når der ses bort fra de plaskende lyde vandcylinderen afgiver. Disse plask minder om en tur på vandet en tidlig morgen, endnu før byen er stået op.

Den er altså er næsten lydløs. Den er går fint i spænd med en hård træningsindsats.

Vandromaskiner er dog normalt ikke blandt de billige romaskiner på markedet. Ikke desto mindre er dette, sammenholdt med maskinens andre fortrin, en af de mest prisbillige investeringer.

Vandmodstanden i Odin R1000 skabes ved nogle roterende blade på et hjul, der sidder inde i vandtank. Vandmodstanden dannes i R1000 modellens vandtankelement.

Høj belastning eller lavere belastning

Manuel justering er ikke nødvendig for, at enten at øge eller mindske belastningen i forbindelse, med det simulerede rotag. I stedet styres det hele ved hjælp, af Bluetooth og en lille computer, med et skærm-display forrest på maskinen.

Skærmen kan skifte mellem visninger af antal rotag pr. minut, den afviklede tid, tilbagelagt distance efter hver 500 meter, total tilbagelagt distance, kalorieforbrænding, totale antal rotag, samt pulsfrekvensen via et pulsbælte, som skal tilkøbes.

Hertil kommer, at maskinen kan sættes op til konkurrenceroning indendørs. Du kan med andre ord køre træningen ved, hjælp af din smartphone eller en tablet.

Kinomap appen gør træningen mindre ensformig, fordi man kan følge forskellige videoer med bl.a. roning.

Behagelig og god konditionstræning

Romaskinen er behagelig i alle henseender. Man sider godt og forsvarligt fastspændt, med fødderne i spændholtet.

Et lille minus er det dog, at maskinen kun har et modstandsniveau.

Dette gør, at man selv skal regulere belastninger via kadencen og ved hjælp af interval- eller kredsløbstræning med forskellige indlagte tider for, hvor længe man køre med hviletag, og hvor længe man kører i banetempo eller med spurttag.

Flere modstandsniveauer medvirker til, at man gradvis kan forøge sin styrke og kondition. Og så igen, hvis det handler om at simulere oplevelsen på vandet, er der faktisk kun skiftende belastninger derude, som følge af vind, vejr og strømforhold.

På længere distancer giver dette også kun et belastningsniveau.

Maskinen er foldbar i den forstand, at rullebanen kan rejses op, så det hele fylder mindre. De påmonterede transporthjul gør den nemt at flytte.

Specifikationer

 • Bluetooth
 • Vandmodstand
 • Dimensioner LxBxH: 210 x 55 x 90 cm
 • Maksimal personvægt: 120 kg
 • Højde fra rullesæde til gulv: 37 cm
 • Kan stilles lodret
 • Transporthjul

 

Til Butik


 

Odin R500 Romaskine

Odin R500 Romaskine

Odin R500 modellen er en romaskine, der er kendt for at være en praktisk lille romaskine, der passer i mindre omgivelser.

Maskinen er ikke mindst god for brugere, der går efter den maksimale kalorie-forbrænding.

Mht. den indbyggede modstand, er romaskinen baseret på elastikker bag de simulerede rotag. Det enkelte trækprincip er et udmærket alternativ til andre maskiner, hvilket ikke mindst afspejler sig i prisen.

Er det en billig romaskine du går efter, på samme tid med, at du alligevel ikke vil gå på kompromis med de billigste modeller, er Odin R500 Romaskine et fornuftigt valg, til en fornuftig pris.

Nemt at samle romaskinen

Odins romaskine vejer 15 kg, og den er derfor særdeles nem at flytte rundt på. Emballeret vejer den 18 kg, så også her er den handy, når den skal sættes op.

Romaskinen er så let at samle, at alle kan være med. Du behøver ikke hjælp til at gør den klar. Kassen du modtager måler 94×60,5x16cm., og samlet måler den 174x38x54cm.

Hertil kommer, at Odin R500 Romaskinen kan foldes sammen, så den ikke kræver så meget plads stuvet af vejen i et skab eller lignende.

Konstruktionen er robust, og maskinen kan klare en personvægt på op til 130 kg.

Displayet er letlæseligt og klart, og det viser dig tiden for dine intervaller, antal åretag pr. minut, totale antal tag og kalorieforbrændingen.

Roning kan give ømme baller og vabler. Odin R500 modvirker dette med en komfortabel 3,5 – 5 cm skumpude på rullesædet.

Specifikationer

 • Elastisk modstand
 • 4 modstandsniveauer
 • Maksimal personvægt: 130 kg
 • Dimensioner LxHxB: 174 x 38 x 54cm
 • Vægt: 15 kg
 • Foldbar
 • Transporthjul

 

Til Butik


 

Odin R600 Romaskine

Odin R600 RomaskineFitpilot udnævner denne maskine til, at være bedst til prisen indenfor, belastninger baseret på magnetisme.

Odin R600 er forbilledligt lydløs, og den kan justeres ved hjælp, af den indbyggede computer. Bagsiden af medaljen når det kommer til det magnetbaserede rotag er, at systemet mangler den kraftige modstand, som man opnår ved de dyrere luft- eller vandromaskiner.

På den måde er R600 modellen mere velegnet, til begyndere og almindelige motionister, der ikke søger den samme træning, som kaproere og trænede motionister gør.

Det magnetiske system er baseret på et svinghjul, der vejer 7 kg. Den stærke rullebane er fremstillet i gedigent stål.

Nem justering af modstand

Maskinen er sammenfoldelig og forsynet med hjul så den let kan flyttes rundt med.

Romaskinen leveres med 8 indbyggede belastningsniveauer, som man kan skifte mellem på den tilhørende Lcd skærm. Du kan ændre modstanden, til mindre eller mere modstand, ved skærmtryk.

Maskinen har ikke Bluetooth – endnu et lille minus – men displayet kan skifte mellem tidtagning, åretag/minuttet, åretag total, og kalorieforbrændingen undervejs.

Specifikationer

 • Magnetmodstand
 • 8 modstandsniveauer
 • Romaskinens dimensioner LxBxH: 180 x 51,5 x 47 cm
 • Dimensioner, sammenfoldet LxBxH: 67 x 51,5 x 116 cm
 • Maksimal vægt for bruger: 130 kg
 • Højde fra rullesæde til gulv: 22 cm
 • Vægt: 26,5 kg
 • Foldbar
 • Transporthjul

 

Til Butik


 

Odin R700 Romaskine

Odin R700 RomaskineToppricers romaskine test placerer Odin R700 som nr. 12 ud af 74 testede maskiner. Testene er foregået ved hjælp af indsamlede data vedrørende priser, anmeldelser og specifikationer.

Den slags er altid omgærdet af en vis usikkerhed, på grund af forskelle mht. de data, man kan få fat i, så det rækker at sige at nr. 12 med et plus eller minus, i forhold til 12. pladsen har placeret Odin R700 iblandt de øverste placeringer.

Romaskinens modstand er baseret på magnetisme. Odin R700 er derfor, som sin bror R600, modellen særdeles støjsvag.

Mange fordele med Bluetooth

Romaskinen har Bluetooth og mulighed for Kinomap app,via tablet eller smartphone.

Kinomap giver dig mange fordele, i form af mere underholdende og motiverende træning, som derved kan hjælpe dig til at blive ved med at træne.

Romaskinen kan justeres ved hjælp af den indbyggede computer. Computerens display viser antal rotag pr. minut, tid på 500m, den total distance tilbagelagte distance, kalorieforbrænding, totale antal rotag, wattfunktion og i tilfælde af tilkøbt pulsbælte pulsfrekvensen.

God til hjemmetræning

Det er som med R600 modellen en ulempe, at det magnetbaserede rotag ikke, kan yde den samme kraftige modstand, som set ved brugen af de dyrere luft- eller vandromaskiner.

Som med R600 modellen er R700 derfor bedre for begyndere og motionister, der ikke, som kaproere og trænede motionister, søger den samme udfordring.

Med hele 32 modstandsniveauer er maskinen endog særdeles velegnet for de utrænede og uøvede, der har behov for gradvist, at opbygge den fornødne kondition og styrke for, at nå de højeste niveauer.

Og endnu bedre for begyndere, følger der træningsprogrammer med i leverancen. De forskellige træningsprogrammer, gør det nemmere for dig, der ikke har prøvet en romaskine før.

Maskinen er praktisk, dels fordi den er sammenfoldelig, dels fordi den har transporthjul, der gør det let at trille rundt med den.

Specifikationer

 • Bluetooth
 • Magnetmodstand
 • 32 modstandsniveauer
 • Dimensioner LxBxH: 213 x 100 x 62 cm
 • Sammenfoldet LxBxH: 103 x 148 x 62 cm
 • Maksimal personvægt: 150 kg
 • Højde fra rullesæde til gulv: 28 cm
 • Vægt: 40,2 kg
 • Foldbar
 • Transporthjul

 

Til Butik

 

Hvilket modstandssystem skal du vælge?

Øverst i denne guide beskrev vi de forskellige modstandssystemer, men er du stadig i tvivl kommer der her en hurtig oversigt over systemerne.

 • Vælg vandmodstand hvis du vil have den mest realistiske oplevelse af roning. Vandskvulp fra tanken gør det nemmere at forestille sig, at man faktisk er ude på vandet. Modstanden bliver hårdere, desto hårdere du trækker i håndtaget
 • Vælg luftmodstand hvis du vil have en realistisk oplevelse, men uden vandskvulp. Luftmodstand fungere på samme måde som vandmodstand. Luftmodstand er dog ofte kombinere med magnetmodstand, hvilket øger dine muligheder på romaskinen
 • Vælg magnetmodstand hvis du vil have det mest lydsvage modstandssystem og til en billigere pris. Magnetmodstand giver en jævn modstand, ligegyldigt hvor hårdt du trækker i håndtaget. Oplevelsen er langtfra realistisk, men træningen er stadig god
 • Vælg hydraulisk modstand hvis du vil have en lille romaskine til en meget billig pris. Oplevelsen kan ikke sammenlignes med rigtig roning, men du aktivere stadig tæt på alle muskler i din krop
 • Vælg elastisk modstand hvis prisen er det vigtigste for dig og du ikke vil bruge maskinen dagligt

Her kan du se en video der kan hjælpe dig med at foretage dit valg af romaskine

Romaskinen kan mere end en kondicykel eller et løbebånd

En romaskine sætter både ben, overkrop og armene i bevægelse, hvor det på løbebåndet eller cyklen kun er benene, der får sig en tur. Ja det er nærmest hele din krop der sættes i bevægelse.

Det gør, at du kan udføre både konditionstræning og styrketræning, på én og samme tid.

En romaskine er faktisk en af de maskiner der aktivere flest muskler i kroppen. Et korrekt udført rotag er, både styrketræning og konditionstræning på én gang.

Det gør, at en romaskine kan anvendes til de fleste træningsformer, som f.eks opvarmning, genoptræning, udholdenhedstræning og intervaltræning.

Den rigtige teknik er vigtig på en romaskine

Korrekt rotag

Rullebanen forlænger rotaget, der foregår ved, at man glider frem på rulle banen, mens man drejer åren fra vandet i skivet (vandret) position til lodret.

Man slår derefter åren hårdt, men balanceret, i vandet, og begynder at afvikle rotaget på samme tid med, at man glider tilbage på rullebaren.

Når man er helt tilbage, er taget afviklet; det er vigtigt, at man får åren hurtigt hen over knæene, uden at åren støder ind maven, inden man begynder på et nyt tag.

Man må ikke smække åren for dybt i vandet, fordi dette kan føre til, at man ”stanger en ugle” (åren sider fast i vandoverfladen).

Man skal heller ikke ro ”røvroning” ved at skyde sædet tilbage, før man begynder at afvikle rotaget.

Disse principper skal man lære og anvende i en romaskine, hvor man dog er befriet for at skulle kunne balancere en outrigger, der er et spinkelt fartøj med en afrundet form.

Her kan du få hjælp til at udføre et korrekt rotag

Hvorfor giver en romaskine god og effektiv træning?

Hvad får manden, der sidder i en traditionel robåd med fast tofte, egentligt ud af at ro? Ja det må da være noget med, at have udviklet nogle gode armmuskler, sikkert også en styrket muskulatur i skuldre og til en vis grad den øvre ryg og brystkasse.

Er dette hvad roning er, hvad enten man er aktiv indenfor rosporten eller, man sidder indendørs i en romaskine?

Nej intet kan være mere forkert. Roning er en sport, hvor du får rørt alle muskler. Hertil kommer dit kredsløb, og det er nok så vigtigt – roning er en yderst anstrengende, måske den hårdeste og mest krævende sport, der findes.

De færreste kan forestille sig, hvor hårdt det er på ca. 6 til 7 minutter, at skulle tilbagelægge 2000 meter, med en kadence på mellem 35 og 40 tag i minuttet.

Det gør djævelsk ondt, især mod slutningen, når man har passeret 1250 meters mærket.

Giver romaskinen samme oplevelse som rigtig roning?

Roning indendørs i en romaskine er efterhånden kommet dertil, hvor man kan simulere denne belastning af muskler, led og hele organismen.

Helt tæt på selve den realistiske oplevelse af at være på vandet, opnår man ikke helt, men man kan komme meget tæt på, som teknologien bag romaskiner udvikles.

Roning er kredsløbstræning, hvilket er ensbetydende med, at du kan forbedre kredsløbet, eller mere populært sagt, vil du forbedre ikke bare din styrke, men også din kondi.

Du kommer i form, og du får en smuk atletisk og harmonisk krop, der bringer tanken tilbage til de atletiske græske gudeskulpturer!

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du ofte stillede spørgsmål om Masterfit TP900 romaskineOdin romaskiner.

Hvilken Odin romaskine er den bedste?

De to bedste Odin romaskiner er Odin R900 og Odin R1500. Den primære forskel på de to romaskiner er, at de benytter sig af hhv. luft og vand. R900 anvender en kombination af magnet- og luftmodstand, hvilket giver nogle muligheder, som R1500 ikke kan matche med sit vandsystem. Vandmodstanden byder i stedet på en mere realistisk oplevelse.

Hvilken Odin romaskine er bedst til prisen?

Vi vurdere at Odin R650 romaskine er den bedste til prisen. Du får en solid romaskine, med Bluetooth, som gør at du kan træne online via Kinomap.