Romaskine med vand – 8 af de bedste vandromaskiner i 2024

Roning er uden sammenligning den mest ideelle sport der findes, hvis man ønsker sig en harmonisk muskuløs krop, hvor alle muskler trænes godt igennem.

På samme tid er det ikke sådan, at musklerne udvikles overdimensioneret som hos f.eks. vægtløftere og body buildere.

Romaskiner med vandmodstand i denne guide

Mange tror, at det kun er armmusklerne, der udvikles hos kaproerne.

Det gør de da også til en vis grad, men et rotag, med den korrekte teknik, på et rullesæde, forlænger belastningen, så også benmusklerne især lårene, læg-, hofte-  ryg-, bryst- og skuldermuskler, udvikles.

De bedste vandromaskiner

Deres redaktør har nedenfor lavet en præsentation af nogle af de bedste, billigste og mest professionelle maskiner på markedet i øjeblikket, sammen med vore egne vurderinger.

Vi har udfra parametre som anmeldelser, specifikationer, oplevelser og mange timers læsning udvalgt 8 af de bedste romaskiner med vandmodstand på markedet.

Nedenfor kan du læse mere om de 8 forskellige modeller vi har kigget nærmere på.

Odin R1000 Vandromaskine (Bedst til hjemmetræning)

Odin R1000 Vandromaskine (Bedst til hjemmetræning)Odin R1000, udmærker sig, som de andre maskiner vi anmelder her, ved at rotaget er meget tæt på ”the real thing”.

Det er næsten – og selvfølgeligt kun næsten – det samme som at sidde derude i båden, mens man bøjer og strækker ud.

Vandmodstanden tilvejebringes på grund af de roterende blade i en i en rund gennemsigtig vandtank.

Bluetooth og vandmodstand giver en realistisk træning

Med den indbygget Bluetooth kan du forbinde, via din mobil eller tablet, til f.eks Kinomap. Kinomap er en træningsapp som bl.a byder på verdens største samling af træningsvideoer.

Det giver dig mulighed for, at ro næsten overalt i verdenen, og samtidig kan du også ro med andre online.

Har du problemer med at holde motivationen eller vil du gerne bare have en mere underholdende træning, så er dette et godt valg for dig.

Med interaktiv træning, bliver din motion taget til det næste niveau og du vil se frem til at komme ud på vandet igen.

Alsidig træning på waterrower romaskiner

Har du lært at ro rigtigt, er vandromaskinen din garanti for, at du opnår en hård og effektiv træning.

Når vi siger ”lært at ro” er det første, du skal være klar over, det er forkert hvis du ikke skyder rullesædet tilbage, før du har trukket åren op til brystets nedre del.

Blandt roere kaldes den slags for ”røv-roning”.

Roning på denne måde er ineffektiv, fordi du ikke får udnyttet de store muskler i lår og ryg optimalt.

Husk også at når åren ender op ved brystkassen, skal du ikke ind og røre. Du skal hurtigt hen over knæene uden at røre brystet, inden du kører frem på sædet igen.

Kan du ro korrekt – det kan du med udbytte lære i en roklub – får du en helt enestående træning og motion, enten på vandet eller i romaskinen.

Det er den korrekte teknik, der borger for, at du egenhændigt får skabt en gnidningsfri modstand.

Romaskinen kan tilpasses efter lige netop dine behov

Odin R1000 er, som de øvrige Odin modeller, behagelig at sidde i, og maskinen er komfortabel, når du gennemfører rotaget.

Det gælder ikke mindst fastspænding af dine fødder i det, roere kalder spændholtet.

Maskinen har yderligere en række individuelle tilpasningsmuligheder, som du vil lære hen ad vejen, som du bliver bekendt med vandromaskinen.

Den indbyggede computer skaber det rette overblik over hver roning; du kan justere de alternative funktioner, så indstillingerne passer lige netop til dig.

Billig romaskine med vandmodstand

Dette er tæt på, at være den billigste romaskine med vandmodstand og Bluetooth, på markedet netop nu.

Det er en populær maskine, med et jævnt træk, der kan give dig høj modstand, interaktiv træning og den autentiske ro oplevelse, selvom det er en billig romaskine. Odin R1000 er det oplagte valg som bedst til prisen.

Specifikationer

 • Bluetooth
 • 365 dages returret
 • Vægt: 35 kg
 • Vandmodstand
 • Justerbar modstand efter vandmængde
 • Computer viser bl.a rotag pr. minut, tid/500m, total distance, forbrændte kalorier, antal rotag & puls ved tilkøb af trådløst pulsbælte
 • Transporthjul
 • Kan stilles lodret
 • Maks personvægt: 120 kg

 

Til Butik


 

Kettler Aquarower 700 romaskine med vand (Bedst i test)

Kettler Aquarower 700 romaskine med vand (Bedst i test)Med Kettler Aquarower 700 tager du din træning til et højere niveau. Det er en professionel maskine, som byder alt hvad hjertet kan begøre, når det kommer til romaskiner med vandmodstand.

Designet alene får en til, at tænke på de skvulpende bølger og årene der rammer vandet. Når du sætter dig til rette i denne vandromaskine, så føles det som den ægte vare, her er der ikke sparet på noget. Alt føles topkvalitet, og selve rotaget er så tæt på the real thing som muligt.

Når du trækker i det ergonomiske håndtag, så hører du årene der rammer vandet, og selve rotaget føles som ude på vandet. Det er rotræning i hjemmet, på højeste niveau.

Perfekt romaskine med vandmodstand og Bluetooth

Kettler Aquarower 700 modellen er let at opbevare, fordi den kan sættes på plads i en opretstående stilling. Og de to transporthjul gør det nemt, at rykke rundt på den.

Det er en fornøjelse at bruge tanken, med den unikke variable flydende modstands-teknologi, der yderligere byder på ekstra modstandsjustering i 5 niveauer. Du kan altså justerer modstanden, både ved hjælp af vandmængden i den store 17 liters vandtank, og ved at anvende den manuelle indstilling med 5 niveauer af aktiv vandmængde, der let justeres midt i rotaget.

Romaskinens fremragende kvaliteter er indlysende fra det øjeblik, du anvender dens indbyggede modstand.

Du er på vandet igen, når du lukker dine øjne for et øjeblik.

Maskinen opfanger omgående modstanden via svinghjulet. Dette er ensbetydende, med en øjeblikkelig og konsekvent følelse, gennem hele rotaget.

Vil du give din træning endnu mere realisme, så kan du forbinde til diverse træningsapp’s, med den indbygget Bluetooth. Det kræver blot at du har en smart enhed, og så selvfølgelig din ønskede app.

Med app’s som f.eks Zwift eller Kinomap, som er to af de mest populære, kan du ro på alverdens flotte ruter og med eller mod andre. Det giver et ekstra niveau af motivation og realisme i din træning. Og det skridsikre ergonomiske sæde sørger for, i samarbejde med de justerbare fodstøtter og det ergonomiske håndtag, at du kan give den fuld gas, uden at det går udover komforten.

På romaskinens egen computer, får du de vigtige informationer om bl.a, total tid, 500 m tid, Watt, distance, antal rotag o.s.v. Alt hvad du skal bruge for en effektiv og optimal træning.

Ekstrem robust maskine i træ og stål

Romaskinen er bygget med amerikansk ask og stål, hvilket borger en maskine som kan holde til lidt af hvert, ja faktisk kan den formentlig holde resten af livet.

En maksimal brugervægt på hele 150 kg, vidner om et solidt håndværk, bygget i de bedste materialer og med færrest muligt samlinger og skruer. Det giver en bedre stabilitet og holdbarhed, når der er færre samlinger.

Det er en særdeles robust maskine, der kan holde til næsten alt du kan udsætte den for.

Den bedste romaskine med vand

Maskinen er foretrukket af mange professionelle sportsudøvere, og den kan også ses i flere fitnesscentre.

Det solide håndværk, kombineret med de mange brugbare funktioner, gør den til en favorit blandt kendere og brugere.

Den gode og ergonomiske komfort, sammenholdt med den realistiske oplevelse og motiverende Bluetooth funktion, gør den til vores favorit her på siden.

Det er en sikker vinder, af vores bedst i test, for romaskiner med vandmodstand.

Specifikationer

 • Vandmodstand – 17 liters vandtank
 • Bluetooth
 • Kan stilles lodret
 • Ergonomisk sæde
 • Ergonomisk håndtag
 • Justerbare fodstøtter med remme
 • 5 modstandsniveauer
 • Computer viser bl.a 500 m tid, forbrændte kalorier, antal rotag, distance, tid & Watt
 • Længde x bredde x højde: 213 × 52 × 56 cm
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Vægt: 33 kg
 • Transporthjul
 • Bygget i ask & stål

 

Til Butik


 

First Degree Fitness Mega Pro XL vandromaskine (Bedste PRO valg)

First Degree Fitness Mega Pro XL waterrower (Bedste PRO valg)Dette er vandromaskinernes absolutte topplacering. Mega Pro XL er til indendørs træning, for elite kaproere om vinteren.

Den kan selvfølgelig bruges all around året rundt, så den er også velegnet for motionister til at træne hjemme eller i fitnesscentret.

Kraftigere modstand med en ny stor rund tank

Romaskinen er First Degree Fitness sværvægter, der tilbyder roeren en ekstra stor tank, med en relativt større modstand, end andre standardmodeller (Op til 65% mere).

Indendørs er denne alfa-vandromaskine designet til, at kunne spile en betydelig rolle indenfor gruppefitness-aktiviteter.

Maskinen giver dig den bedst tænkelige intervaltræning, selv ved høje intensiteter.

Den udmærker sig ved, at du kan lægge korte sprints ind, ligesom du kan køre programmer rettet mod udholdenheds-træning.

Over tid vil kadencen (antal åretag i minuttet), for selv de stærkeste kaproere, kunne optrænes til de helt store spurtniveauer, efterfulgt af banetempo, indenfor rammerne af en intervaltræning.

Ergonomien er en vigtig del af designet

Mega Pro XL er udstyret med et førsteklasses håndtag, for maksimal komfort, under kraftig træning.

Det justerbare spændholt til fødderne, og et sædeformet rullesæde i den rette siddehøjde (50 cm), skaber en nem adgang til maskinen.

Selv brugere som f.eks. ældre, der slås med bevægelsesbesvær, vil finde, at det er nemt at sætte sig på rullesædet og rejse sig pga. den høje siddestilling.

En funktionel rullebane fremstillet i en aluminiums- og stålkonstruktion sikrer bruger-sikkerheden og stabiliteten.

Når du ror vil du, hvis du ror korrekt, føle det, som du næsten er på vandet. Det glidende træk, den plaskende lyd fra vandtanken og den konstante vandmodstand, yder sin bruger en særdeles virkelighedsnær oplevelse.

Computeren er brugervenlig, og fremfor alt, let at manøvrere i.

Det skal her især fremhæves, at roeren på den måde får sig et overblik over:

 • Tid mellem de tilbagelagte intervaller
 • Længden i meter man har tilbagelagt
 • Kalorieforbruget
 • Ydelse målt i watt
 • Opdeling 500 meters split-tid
 • Puls via pulsbælte

Specifikationer

 • Bluetooth
 • KinoMap kompatibel
 • Op til 65% mere modstand end standard modeller
 • Godkendt til fitnesscentre
 • Selvrensende glideskinne
 • Bygget i stål & aluminium
 • Maks personvægt: 150 kg
 • 10 modstandsniveauer
 • Længde x bredde x højde: 213 x 55 x 54 cm


 

Til Butik


 

RowingPad Pro (Bedste foldbare romaskine med vand)

RowingPad Pro (Bedste foldbare romaskine med vand)Vi har testet denne romaskine i 3 måneder, og vi er imponeret! De fleste romaskiner med vandmodstand, kan ikke foldes sammen, og slet ikke hvis de er bygget med træ, de kan normalt kun stilles lodret.

Bevares, at stille maskinen lodret, hjælper selvfølgelig også på opbevaringen, men det er bare ikke det samme som, at folde maskinen sammen og pakke den væk i et skab eller under sengen.

Vand romaskine RowingPad Pro foldet sammenNormalvis, når man folder en romaskine sammen, så gøres det på midten, så maskinen bliver halvt så lang, som i opsat position. Med RowingPad Pro foldes den sammen i 3 lag! Og det gøres oven i købet nemmere end normalt.

Det er et unikt system, som ikke alene er genialt, det er også utroligt solidt og funktionelt. Længden på maskinen, når den er foldet sammen er sølle 72 cm, og 206 cm når den er klar til brug. Dét er et effektivt foldesystem.

At det er nemt at folde den sammen, vidner betjeningen om. Man kan nemlig næsten gøre det med 1 hånd, selvom det dog føles mere trygt, at bruge 2 hænder til det. Og desuden er der påmonterede transporthjul, så den er nem at flytte rundt på efterfølgende.

Solid og flot vand romaskine

På trods at det smarte foldesystem, så føles maskinen alligevel solid. Og de 5 års medfølgende garanti på romaskinen vidner om, at producenten stoler på kvaliteten.

RowingPad Pro er bygget hovedsageligt i træ og metal, hvilket giver den det flotte klassiske romaskine look. Der er selvfølgelig flere beslag på trærammen end normalt, grundet det foldbare system, men den ser stadig godt ud alligevel.

Det er maskine, som man gerne vil vise frem, og som samtidig er nem at pakke væk.

RowingPad Pro vand romaskine
Kingsmith, som har produceret maskinen, har i udviklingen samarbejdet med både eliteroere og trænere for, at få en så realistisk og effektiv romaskine som muligt. Og det kan mærkes.

Man føler sig godt tilpas når man ror, og der er ingen tvivl om, at man får en effektiv træning med denne romaskine.

Derudover er sædet ergonomisk designet, så træningen føles behagelig.

Smart romaskine med Bluetooth og gratis app

Øverst på maskinen er der en smartdevice holder, som du kan klappe op, og sætte din telefon eller tablet på.

Det gør det nemt enten, at bliver underholdt mens man træner, eller at holde øje med sin træning via KS Fit app’en, som du kan forbinde til romaskinen via Bluetooth.

Der er desuden også et LED display, hvor du kan se de vigtigste informationer, som f.eks distance, samlet antal rotag, rotag pr. minut, tid o.s.v.

Anbefalede af både eksperter og brugere

Her 12 uger efter, at vi startede med at bruge maskinen, bliver vi stadig imponeret over hvor god maskinen føles, men du behøver ikke at tage vores ord for det.

Andre brugere af denne maskine, er nemlig mindst lige så vilde med den, som vi er. Et kig på den danske forhandler afslører, at maskinen, som er forholdsvis ny på det danske marked, har modtaget 9 anmeldelser.

De 9 anmeldelser har givet den et snit på 4,3 ud af 5 stjerner, og kommentarene knyttet til dem, går hovedsageligt på at romaskinen er god, den er nem at pakke væk og den føles realistisk.

I Norge, hvor den har været på markedet i lidt længere tid, har den, i skrivende stund, modtaget 19 anmeldelser, med et snit på 4,8 stjerner, og den bliver i øvrigt også anbefalet, af de anerkendte medier Tek.no og Getfitness.no.

Efter vi skrev denne anmeldelse af romaskinen, ser det ud til at forhandleren har fået svært ved at følge med, når det handler om at levere til tiden. Der er tikkede en håndfuld utilfredse anmeldelser ind på hjemmesiden, som går på lang leveringstid, og dårlige eller manglende svar fra kundeservice, og det er selvfølgelig ikke optimalt. Forhåbentligt får de snart styr på den del også. Kan du væbne dig med tålmodighed, så får du en god romaskine med vand til en skarp pris.

Specifikationer

 • Bluetooth
 • Foldbar i 3 lag
 • LED display
 • Størrelse opsat: 206 x 50 x 58 cm
 • Størrelse foldet sammen: 72 x 50 x 58 cm
 • Vægt: 30 kg
 • Vandmodstand
 • Transporthjul
 • Maks personvægt: 120 kg
 • 5 års garanti

 

Til Butik


 

Tunturi Cardio Fit R60W romaskine med vandmodstand

Tunturi Cardio Fit R60W romaskine med vandmodstandMed Tunturi Cardio Fit R60W vandromaskinen, bliver motionen i hjemmefitness-centret en leg.

Hvem vil ikke foretrække motion derhjemme, hvor alle muskler bliver rørt, uden nødvendigvis at skulle forlade sit hjem.

Tunturis Cardio Fit R60W romaskine leveres med en justerbar LCD-skærm, så du enten kan placere denne i forskellige højder, eller vippe den i den vinkel, du foretrækker for, at kunne aflæse skærmen.

Skærmen kan med andre ord justeres to steder. Den ene til skærmens højde og den anden til skærmens hældning.

Skærmens dimensioner er ca. 14 cm, billedet er en LCD-monofarve med tre programmer, og markeringen af de forskellige vandmodstandsniveauer er opdelt på 6 vandstande.

Tiden opdeles i 500 meters intervaller og kadencen måles som åretag pr. minut.

Monitoren giver desuden oplysninger om den forbrugte tid for distancen, den tilbagelagte afstand og den forbrændte kaloriemængde.

Stabil romaskine med vandmodstand

De fleste vil naturligvis foretrække, at kunne sidde stabilt på en romaskine med vandmodstand.

R60W’s dobbeltskinne sørger for den fornødne stabilitet, så du komfortabelt kan gennemføre hvert rotag.

Vandtanken på denne romaskine, kan justeres til seks vandstande, hvilket borger for en næsten naturlig oplevelse af roningen.

Modstanden øges desto hurtigere dit rotag er. Et langsommere tag, giver mindre modstand.

Praktisk type romaskine

Hertil kommer, at romaskinen er handy og let at opbevare.

Når du er færdig med din rotur, og du vil stille romaskinen på plads, kan du let løfte R60W’eren og have den stående oprejst.

Dette er enormt pladsbesparende, når romaskinen ikke er i brug.

De praktiske transporthjul gør det let at flytte rundt på romaskinen.

Specifikationer

 • 6 modstandsniveauer
 • 3 træningsprogrammer
 • Computer viser: Tid, kalorier, træk pr. minut, distance, rotag
 • Foldbar
 • Opsat størrelse (LxBxH): 205 x 56 x 107 cm
 • Foldet størrelse (LxBxH): 115 x 56 x 205 cm
 • Pulsbælte købes separat
 • Vægt: 39 kg
 • Maks. brugervægt: 150 kg


 

Til Butik


 

Viking 3 Plus vandromaskine

Viking 3 Plus vandromaskineDette er en opgradering af den tidligere model, Apollo Hybrid AR rower. Apollo Hybrid AR rower var, og er det stadig, en ekstrem populær vandromaskine.

Viking 3 Plus romaskine er dog endnu bedre.

Solid håndlakeret romaskine i træ

Romaskinen fra First Degree Fitness, er fremstillet i flot amerikansk asketræ i første klasse.

Der er tale om et gedigent stykke håndværk, med en gennemført dobbelt håndlakeret finish, der borger for en lang levetid.

Viking 3 plus romaskinen, er konstrueret omkring en central ramme, af trykformet laminat, der er din garanti for en uovertruffen styrke og holdbarhed.

Den øverste indramning af vandtanken, er fremstillet i et enkelt stykke træ, der ligger godt ind til tanken.

Når der ikke er skruer eller samlinger, opnås den maksimale stabilitet.

I det hele taget, er maskinen udstyret med et mindstemål af skruer og samlinger. Dette er din garanti for en længere levetid.

Det er en særdeles robust maskine, der kan holde til næsten alt du kan udsætte den for.

Foretrukket af kendere

Mange kendere af waterrower romaskiner, kalder Viking 3 plus for verdens bedste, og mest funktionelle, romaskine med vandmodstand.

Med et komfortabelt rullesæde og de justerbare spændholdte til fødderne, kan du opnå netop den stilling på romaskinen, der passer til dig.

Den kraftige line, skrider blødt frem og tilbage, og det ergonomisk skaft formede håndtag, giver sin bruger et solidt greb.

Denne iøjnefaldende model er kenderes, erfarne roere og motionisters yndlingsmodel, på grund af, at den bringer et væsentligt element af kvalitet, ind i dit hjem, klubben eller centret.

Det sidste, man vel kunne forvente, var muligheden for at gennemføre en variabel ro-træning, som man kan det med denne model.

Alt hvad du skal bruge

Viking 3 Plus er formgivet med en multipel computer, der viser tid, distance, 500 meter split-tid, antal rotag per minut, forbrændte kalorier per time, watt samt måling af pulsfrekvensen. Sidstnævnte kræver dog et tilkøb af et pulsbælte.

Ingen tvivl om, at dette giver dig en af de bedste kropstræninger og en hurtig kalorieforbrænding.

Når først du er kommet i form, vil du løbende kunne udfordre dig selv, med henblik på at opfylde dine næste fitness-mål.

Viking 3 Plus er, uden tvivl, en af de bedste vandromaskiner, på det danske marked lige nu.

Specifikationer

 • Vandmodstand
 • Kan stilles lodret
 • Ergonomisk sæde
 • Ergonomisk håndtag
 • Justerbare fodstøtter
 • USB port
 • 4 modstandsniveauer
 • Længde x bredde x højde: 213 x 55 x 54 cm
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Transporthjul
 • Inkl. 4 klortabletter til vandet

 

Til Butik


 

Kettler Aquarower 500 romaskine med vand

Kettler Aquarower 500 romaskine med vandKettler Aquarower 500 romaskine er næsten, og kun næsten, det samme som at være ude på vandet, i forbindelse med rotræning.

Som med andre vandromaskiner, sikrer Kettlers model, en effektiv metode til træning af samtlige vigtige muskelgrupper.

Belastningssystemet i vandtanken gør det muligt, at køre med fire forskellige vandmodstande.

Romaskinen leveres med et display, der angiver forskellige præsentations-niveauer.

Kettler romaskinen udmærker sig ved flere ting, og den står bestemt ikke tilbage i konkurrencen med andre maskiner.

Den sikrer dig, at træningen bliver effektiv og sikker.

Romaskine med elegant design og høj kvalitet

Det bør især fremhæves, at der er kælet for detaljerne, med denne romaskine i høj kvalitet, fra Kettler.

Det der skiller Kettler romaskinen ud fra andre, er den stabile rammekonstruktion.

Der er tale om et robust stykke håndværk, der udgør de rette rammer for intensive træningsprogrammer.

Maskinens maksimale brugervægt på 150 kg gør, at der plads til alle.

Udstyret med en gul knap, kan man regulere de forskellige modstandsniveauer, ved hjælp af et simpelt drej.

Det brugervenlige display illustrerer dine præstationer, hvor målingen afvikles minutiøst.

Det skridsikre rullesæde, og ergonomien bag de to håndtag, sikrer en både komfortabel og stabil rooplevelse på denne romaskine.

Specifikationer

 • 4 modstandsniveauer
 • Computer viser 500 m tid, bremseniveau, kalorier, puls, Rotag/minut, afstand, træningstid, wattvisning
 • Opsat størrelse (LxBxH): 207 × 52 × 54 cm
 • Pulsbælte skal tilkøbes
 • Watt funktion: ja
 • Vægt: 39 kg
 • Maks. brugervægt: 150 kg

 

Til Butik


 

Finnlo Aquon Waterflow Romaskine med vand

Finnlo Aquon Waterflow Romaskine med vandFinnlo Aquon Waterflow romaskine er ensbetydende med en eksklusiv, autentisk rooplevelse.

Den patenterede teknologi og den imponerende vandkraft, bag vandtankens modstands-system, borger for en førsteklasses romaskine.

Finnlo Aquon Waterflow romaskine sammenføjer, den effektive totale træning af hele kroppen, med denne unikke og innovative vandkraftteknologi.

Du kan, hvis du ror korrekt, forbrænde den størst mulige mængde kropfedt, fordi hver rotag involverer omkring 80% af den samlede muskulatur.

Vandmodstand giver de bedste romaskiner

Takket være det patenterede modstandsflow på 4 niveauer, kan vandmodstandssystemet justeres præcist, så det passer til den enkeltes konditionsniveau.

Den på en gang enestående og enkle følelse af roningen, er en nem måde at opnå en god kondition på.

Ved hjælp af den integrerede computerstyrede modstandsteknologi, kan roeren måle kalorie-forbrændingen, i forbindelsen med afviklingen af hvert modstandsniveau.

Ingen tvivl om at en romaskine som denne, er den perfekt løsning, når det kommer til vægttabstræning og forbrænde mavefedt.

Den næsten transcendentale lyd af vandet, når du ”er ude at ro” med Finnlo Aquon WaterFlow maskinen, øger din motivation, og det hjælper til med at glemme hverdagens stress og jag.

Den naturlige følelse giver god træning

For hvert rotag øges muskelstyrken i dine ryg-, skulder, lår, læg-, mave- og armmuskler; er det noget mere vederkvægende, end den afslappede følelse og endorfinerne der fór rundt i kroppen.

En jævn afvikling af rotaget, via en jævn kørsel på rullesædet, og den bedste rodynamik, leveres af det friktionsfrie rullebane-system.

Præcisionskuglelejer af høj kvalitet, sikrer en fuldstændig gnidningsfri bevægelse.

Ergonomien er i højsædet

Aquon Waterflow romaskine er kendetegnet, ved sit intelligente design og de gennemtænkte ergonomiske principper, der ligger bag udviklingen af dette produkt.

Den perfekte ergonomi, bl.a pga. det specialformede ergo-styr er – gennemført korrekt – din garanti, for den korrekte roning, med den rette belastning af håndled og armhuler.

Den smarte Finnlo Aquon Waterflow romaskine er pladsbesparende, og den kan opbevares lodret, uden at blive skilt ad.

Transporthjul giver mulighed for nem bevægelse, rundt i huset.

Den holdbare stålrammekonstruktion, kan passe ind i ethvert moderne boligareal.

Specifikationer

 • Computer viser tid, rotag/minut og forbrændte kalorier
 • Dimensioner: 205 x 50 x 60 cm
 • Dimensioner – Sammenfoldet: 60 x 50 x 205 cm
 • Foldbar
 • Maks brugervægt: 150 kg
 • Pulsbælte er tilkøb
 • Vægt: 42 kg


 

Til Butik

 

Hvad er et korrekt rotag

Træningen på en romaskine foregår ved, at man glider frem på sædet, på samme tid med, at man strækker armene ud, således at man begynder rotaget, med bøjede ben og strakte arme.

Man sparker derefter bagud, retter ryggen op og bøjer armene.

Det er denne alsidige bevægelse, der træner hele kroppen til, at kunne klare et stadigt højere tempo – de sidste 500 meter på en 2000 meter lang bane kører på ben og arme, der er ophobede med mælkesyre.

Det er, med andre ord, ikke alene musklerne, der udvikles, det er også ens udholdenhed, og nu vi er ved det, leddenes smidighed. Det er hård træning.

Vil du udføre styrketræning når du er færdig på din romaskine? Med et vægtstangssæt kan du lave utallige forskellige øvelser. Du kan både lave cardio- og styrketræning med det rette vægtstangssæt.

Hemmeligheden bag det perfekte vægtstangssæt i høj kvalitet, er mange forskellige vægtskiver og stænger, så du kan udføre begge typer træning. Du kan læse vores guide til de bedste vægtstangssæt her.

Det er vigtigt at du udfører rotaget korrekt, ellers kan det, i værste fald føre til skader, og i bedste fald giver det mindre træning.

Her kan du få lidt tips til det korrekte rotag

En naturlig oplevelse af roning

En naturlig oplevelse af roningDet er forståeligt, at en ægte ro-oplevelse, er attraktivt for de fleste, og søgningen til de danske roklubber er da også fortsat til stede.

Hvad enten man vil dyrke kaproning, eller motion med daglige korte ture, eller langture på mellem 30 og 60 km pr. dag.

Alle roere har oplevet det savn, der opstår når vinteren banker på døren, og man ikke kan komme ud at ro.

For dem er der kun ro-bassinet i klubben eller forskellige romaskiner, der i begge tilfælde ikke er det samme som den virkelige ting ude på fjorden, søerne eller i de østlige farvande.

Romaskine med vandmodstand er tæt på det virkelige rotag

Romaskiner med vandmodstand, er en ud af fire prototyper, når det kommer til romaskiner som træningsmaskiner.

Det er kun vandromaskinen, der realistisk kan gengive en virkelighedsnær fornemmelse af, at man ror ude på vandet.

De lange vinteraftener med ro-træningen og motion, bliver mere udholdelige med en vandromaskine, der fastholder rotagets bevægelser, så man med lukkede øjne, et øjeblik kan narre sig selv til at tro, at man er derude på vandet.

Hvert rotag i maskinen, er forbundet med en plaskende lyd, der ligner de skvulp, der følger med det øjeblik, man slår åren i vandet om sommeren, når man er ude i sit rette element.

Ro på vandet, når du træner hjemme

Ro på vandet, når du træner hjemmeFlere brugere beretter om, at den glidende bevægelse og lyden af vandskvulp, næsten er som en zen-lignende ro-oplevelse.

Her kan de billige romaskiner uden vandmodstand, ikke følge med.

Selve romaskinen er udstyret med rullesæder, der bidrager væsentligt til den kardiovaskulære træning.

Du kan også få romaskiner med luftmodstand, som fungere på samme måde som vandmodstand.

En romaskine med luftmodstand kan også give en realist oplevelse, dog uden vandskvulp lyden.

Hvis du vil læse mere om de bedste romaskiner til hjemmetræning, med både vand, luft og magnetmodstand, kan du tage et kig på vores romaskine test, hvor vi har udvalgt den romaskine til hjemmetræning, som vi mener er bedst lige nu.

I vores romaskine test kigger vi på alle typer romaskiner, og udvælger de bedste af dem.

Romaskinen fra House of cards

De mest populære romaskiner med vand, er det perfekte træningsudstyr til hjemmet.

Det er fitnessmaskiner, som giver en god træning af hele kroppen. Faktisk er det den eneste fitnessmaskine, udover crosstraineren, som gør det.

Når du træner på en crosstrainer bevæger du både arme og ben, ligesom på romaskinen. Og du kan justere modstandsniveauet, så din træning bliver hårdere.

Du kan læse mere om de bedste crosstrainere i vores crosstrainer test her. Den bedste crosstrainer i test, kan give dig en rigtig god oplevelse, ligesom på romaskinerne.

Romaskiner med vand er meget populære, i det amerikanske college miljø. Her hjemme blev de især kendt, som den træningsmaskine, der med i House of cards serien.

Det var en romaskine fra WaterRower, hvilket oversat til dansk betyder vandromaskine.

I House of cards var WaterRower romaskinen så elegant, med det flotte lakerede træ, at den endte med, at blive en populær tilføjelse til mange hjem. Og det er også en flot træningsmaskine, som gør sig godt i hjemmet.

WaterRower romaskiner har ry for, at være blandt de bedste på markedet.

Vedligeholdelse og tilstand af de bedste romaskiner med vandmodstand

Som alt muligt andet motionsudstyr, kræver en vandromaskine vedligeholdelse.

Afhængigt af hvilke maskine du køber, vil dette indebære alt fra stramning af forbindelsesbolte og kablet du trækker.

Dette gælder især i løbet af de første par måneder, hvorefter en løbende kontrol såsom opretholdelse af vandets tilstand i tanken, bliver det primære.

Vælg den rette størrelse

Maskinens størrelse er væsentligt at tage i betragtning.

Man kan på markedet, finde kompakte vand-romaskiner, der er større end andre typer romaskiner. Dette henter sin forklaring i vandtanken.

De bedste vandromaskiner er meget holdbare maskiner, med høj vægtkapacitet, der gør at maskinen kan klare enhver træning, du vil gennemføre.

Det kan dreje sig om intervaltræning, start- og spurttræning samt træning med høje belastninger.

Hvordan fungerer en vandromaskine?

Vi vil prøve at forklare det så simpelt som muligt, i stedet for at komme med en lang videnskabelig forklaring, om roning, romaskiner og vandmodstand.

Kort sagt, du skaber modstanden selv, ved hjælp af fart og vandmængden.

En vand-romaskine fungerer ved hjælp af rotorblade, der er anbragt i en vandtank.

Dette bliver til svinghjulet, på et indre horisontalt ”møllehjul” i tanken.

Når roeren trækker i håndtaget, forbundet med linen, der går ind i tanken til svinghjulet, skubber rotorerne vandet rundt.

Denne modstand er hemmeligheden, bag den virkelighedsnære oplevelse af, at man ror ude på vandet, med denne type romaskine.

Du kan selv skabe modstand i din romaskine

Når du vil øge modstanden, kan du enten ro hurtigere, eller justere dine modstandsniveauer.

Modstanden skabes ved hjælp af vandmængden i tanken. Meget vand giver mere modstand.

Du kan sagtens forbrænde mavefedt, og få en hård træning af de samme muskler, som når du ror på vandet.

Svinghjulets modstand

Når de populære romaskiner er i gang, stiger og falder vandmodstanden naturligt.

Desto mere intensivt brugeren trækker i håndtaget og linen, desto kraftigere er modstanden.

På vand-romaskiner finder man normalt en drejelig skive på maskinen, som angiver hvilke friktions-niveauer, man vil køre med.

På den måde bliver det muligt, at justere modstanden op og ned alt efter, hvilken form for træning man vil køre.

Når du ændrer modstanden, på en romaskine med vandmodstand, tilføjer du enten vand til tanken over svinghjulet, eller du lænser tanken for vand, og fører det ned under svinghjulet.

Dette justerer mængden af vand – vandmodstanden – som du vil arbejde med. Modstanden øges, desto mere vand der er i tanken.

Der skal en del åretag til for, at fylde nogle vandtanke – så sørg for at sammenligne, hvor langsom responstiden er for hver model, når du sammenligner maskiner.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken romaskine med vand er bedst?

Vi har i denne guide valgt at kåre Odin R1000 romaskine med vandmodstand som værende den bedste til hjemmetræning og prisen. Samtidig har vi kåret Kettler Aquarower 700 som bedst i test, til dig vil have den bedste ro-oplevelse. Det har vi gjort ud fra parametre, såsom rooplevelse, kvalitet, sikkerhed, pris samt funktioner.

Hvilke muskler bruger man i en romaskine med vandmodstand?

I en romaskine med vandmodstand, bruger du næsten alle muskler. Det er cardio- og styrketræning på samme tid. Du bruger de samme muskler som i en almindelig romaskine.

Hvordan får jeg den mest autentiske rooplevelse?

En vandromaskine giver den mest realistiske oplevelse, da den bruger vand som modstand. Det giver nemlig den mest naturlige følelse.

Hvor meget vand skal der i en vandromaskine?

Det mest normale er 15-17 liter vand, men det afhænger af hvilken model du har.