En siddecykel har flere fordele, når der sammenlignes med den traditionelle motionscykel eller kondicykel, hvor man sidder oprejst i sadlen. Siddecyklen udmærker sig først og fremmest ved, at den giver mere støtte til ryggen, og den overbelaster hverken lænden, anklerne eller knæene.

Siddecyklen giver sin bruger den maksimale komfort, og det at man sidder ned gør, at man kan træne i lang tid.

Den mest almindelige af siddecyklerne er den næsten liggende version. Denne cykel er meget populær, når det kommer til træning af ben muskulaturen.

Oprejste siddecykler med sæde gør ganske vist, at man kan sidde ned, men denne model er for nogle lidt ubehagelig i sammenligning med cyklen, hvor man befinder sig i en næsten liggende stilling.

Hvilken siddecykel skal du vælge?

Valget mht. den siddecykel, der passer lige netop til dig, kommer ofte til at gå på om du skal investere i en opretstående eller en liggende cykel?

Uanset hvad du foretrækker, er stationære cykler altid et sikkert og effektivt træningsmiddel, fordi cyklerne giver dig muligheden for en kardiovaskulær aktivitet med lav effekt.

Stationære cykler, både den liggende og den oprejste, belaster leddene i mindre grad, så sammenlignet med andet motionsapparatur rettet mod kardiovaskulær træning er cyklen mere behagelig. Det gælder især, hvis du er blevet vant til at sidde i sadlen eller på sædet i længere tid.

Liggende siddecykler er som antydet specielt gode til at forebygge lændesmerter, da cyklen giver den nævnte ekstra støtte til ryggen. Liggende cykler er også gode for dem, der er nybegyndere.

Den liggende siddecykel giver den optimale kardiovaskulære træning for brugere, der befinder sig på stort set alle niveauer.

Siddecykler i denne guide


Vil du gerne have et indblik i hvor meget du egentlig bevæger dig til hverdag? Tag et kig på vores aktivitetsmåler test her.

Spirit CR800 siddecykel (Bedst i test)

Spirit CR800 siddecykel (Bedst i test)Med Spirit CR800 får du en siddecykel, der udmærker sig ved sin enestående høje kvalitet. Siddecyklen leveres med et tungt svinghjul på 13,5 kg; hertil kommer som en sidegevinst, at den leveres med et bredt og grundigt sortiment af programmer og funktioner.

Siddecyklen er fremstillet med en generator. Det er ikke ren Storm P. der er tale om her – hvem husker ikke vittigheder og tegninger med en storsvedende cyklist, der tramper i pedalerne for at cyklen skulle kunne levere strøm.

Med Spirit modellen er humoren blevet til alvor. Strømmen bliver nemlig produceret ved hjælp af generatoren, når der trampes i pedalerne. Af samme grund er det derfor ikke nødvendigt at koble Spirit CR800 til strømforsyningen.

Den store LED skærm bringer alle de informationer frem, som du behøver. Det drejer sig om tid, hastighed, kalorier, puls m.m. Skærmen er yderste brugervenlig.

Ekstra komfortabel siddecykel

Spirit CR800 er udformet, så den fremtræder som ekstra komfortabel med bløde skumpuder i sædet og ryggen. Det er let at tilpasse sædet fra laveste position, med de gule håndtag, der er anbragt lige foran sædet. Sædet kan justeres op til tolv forskellige niveauer.

Sædet er ikke den eneste komfortable anordning. Pedalerne er polstrede, så cykeloplevelsen bliver en yderst behagelig oplevelse. Du undgår nemlig både ømme og trætte fødder på grund af polstringen. Pedalerne er udført med en to graders indadvendt hældning, der foranlediger, at du sidder ergonomisk korrekt på cyklen under kørslen.

CR800’s to hjul i forenden muliggør, at du let kan flytte rundt på cyklen, når dette bliver nødvendigt.

Siddecykel med cooling fan

Siddecyklens righoldige selektion af programmer er rettet mod en bred målgruppe af motionister. Den er ideel til brug i virksomheders fitnessrum, i genoptræningscentre, fitnesscentre og lignende.

Programmerne kendt som fat burn, cardio, hill, strength og interval giver dig et væld af træningsmuligheder

Over LED skærmen er der installeret en ”cooling fan”, som tilbyder dig muligheden for at få en afkøling under træningen.

Pulsbælte i forbindelse med pulsmålinger følger ikke med. Et sådant bælte skal tilkøbes.

Specifikationer

 • Vægt: 65 kg
 • Længde x bredde x højde: 145 x 76 x 130 cm
 • Vægt svinghjul: 13,5 kg
 • Maks personvægt: 204 kg

 

Til Butik

 

Kettler Axos Cycle R siddecykel (Bedst til prisen)

Kettler Axos Cycle R siddecykel (Bedst til prisen)Kettler Axos Cycle R er en siddecykel, der leveres med et stort udvalg af funktioner. Cyklens svinghjul på 9 kg., ligger i den lettere ende sammenlignet med andre cykler, men Kettler har stadig formået at få pedaltrækket til at føles glat og ubesværet.

Axos cyklus R er lydløs, hvilket skyldes Poly V-drivremmen, der er designet til at eliminere kædestøj. Poly V-drivremmen sikrer sammen med de forseglede kuglelejer, at cyklen er vedligeholdelsesfri i drift.

Siddecykel med mange programmer og niveauer

Kettler Axos Cycle R leveres med tolv indbyggede træningsprogrammer. M.ht belastningen er der 16 modstandsniveauer at vælge imellem, hvilket må siges at være mere end nok til at udfordre både begyndere og brugere, hvis de vil i god form.

LCD-skærmen er let at læse, og den viser hastighed, omdrejningstal, afstand, tid, brændte kalorier samt pulsfrekvens på to måder. Dels sker det ved hjælp af de typiske telemetriske håndgreb, dels sker det via trådløs pulsmåling med en Polar T -34 trådløs hjertefrekvens brystbælte transmitter.

Kettler Axos Cycle R har hukommelse, så den kan rumme op til 4 brugere.

Sædet har et rimeligt godt niveau af polstring. Det justeres let, hvad enten der er tale om personer med lange eller korte ben. Pedalerne er rettet mod komfort, og fodremmen gør sit til at opretholde en passende position, når der trædes i pedalerne.

Kettler Axos Cycle R leveres med en indbygget gulvplaner, så du kan træne på ujævne gulve; Hertil kommer transporthjul, der muliggør nem flytning af cyklen.

Specifikationer

 • Bremsesystem: Magnetisk
 • Modstandsniveauer: 1 – 16
 • Justering af modstand: Elektronisk
 • Træningsprogrammer: 12 stk.
 • Computer: Stor LCD skærm viser tid, distance, hastighed, puls, kalorier samt program
 • Bluetooth (Tilslutning af tablet & smartphone): Nej
 • Pulsmåling: Håndpuls, øreclips (tilkøb) eller pulsbælte (tilkøb)
 • Svinghjul: 9 kg
 • Watt funktion: Nej
 • Indstigningshøjde: Ekstra lav
 • Dimensioner: 163 x 63 x 109 cm
 • Vægt: 52 kg
 • Maks. brugervægt: 130 kg

 

Til Butik

 

Tunturi Platinum Pro Recumbent Bike (Bedste PRO valg)

Tunturi Platinum Pro Recumbent Bike (Bedste PRO valg)Platinum Pro Recumbent Bike udmærker sig ved sit præcise ergometer, der angiver, hvor mange watt du kan klare i løbet af din træning. Cyklens indbyggede watt funktion kan danne en konstant watt på mellem 20 og 350 watt.

Platinum Pro Recumbent Bike har hele 58 modstandsniveauer, der let kan justeres via computeren. Modstandsniveauerne gør det muligt for alle, at finde den rigtige modstand.

Hertil kommer, at du kan indhente yderligere informationer mht. din tilstand under træningen med den indbyggede VO2 max test. Disse funktioner er indbygget i monitoren af Platinum serien.

Cyklen er hjertefrekvensstyret med hjertefrekvensmåling.

Siddecykel med stor skærm, masser af data og USB port

Skærmen er meget nem at betjene takket være dens store tegn og letlæselige figurer. Dette gør det nemt at træffe et valg, ligesom du hele tiden kan følge med mht. træningsdataene under træningen.

Computerens indbyggede USB port muliggør medieafspilning af film og musik – headset kan tilkobles.

Via integrerede håndsensorer eller et brystbælte muliggøres træning med ægte videobilleder, der kører synkront med den hastighed, som du træner med.

Den komplette siddecykel og dens dekorative design tilbyder sin bruger alsidige bevægelsesmuligheder.

Den store fordel er, at du kan træde sikkert og komfortabelt på denne cykel. Den er ergonomisk og alsidigt designet med en solid rygstøtte.

Hertil kommer, at den leveres med 43 træningsprogrammer og en stor 7″ farveskærm. Det her er simpelthen fitness på den mest behagelige måde, man kan tænke sig!

Specifikationer

 • Bremsesystem: Elektromagnetisk bremse / Induction
 • Modstandsniveauer: 1 – 42
 • Justering af modstand: Elektronisk
 • Træningsprogrammer: 43 stk
 • Computer: Intelligent computer giver dig alle de informationer du har behov for
 • Pulsmåling: Pulsbælte (tilkøb)
 • Svinghjul: 9 kg
 • Watt funktion: Ja
 • Watt ydelse: 20 – 350 watt
 • Påstigningshøjde: Ekstra lav
 • Dimensioner: 128 cm x 160 cm x 74 cm
 • Vægt: 87 kg
 • Maks. brugervægt: 150 kg

 

Til Butik

 

Toorx BRX-R300 siddecykel

Toorx BRX-R300 siddecykelDenne siddecykel er bygget op omkring en yderst solid konstruktion af slidstærke kvalitetsmaterialer. Cyklen står således 100% fast på underlaget og giver en stabil cykling.

En sikker konstruktion, der giver dig gode betingelser for at kunne trampe løs i de brede og komfortable pedaler.

Der er også mulighed for at justere hældningen på styret, så du kan få den mest optimale position til din krop.

Åndbart sæde og rygstøtte samt lydløs drift – for maksimal komfort

Komfortniveauet er højt, hvilket først og fremmest må tilskrives det lækre, store og bløde sæde, der tilmed er åndbart, så sved kan transporteres væk.

Du kan således spendere lang tid på cyklen, uden at sædet bliver klistret og ubehageligt.

Komfortniveauet højnes yderligere i kraft af den tilsvarende ventilerbare rygstøtte, der giver dig en stor og behagelig flade at læne dig opad under cyklingen.

Og du skal tilmed ikke døje med støjgener, da siddecyklens smarte svinghjulssystem på 14 kg. leverer en jævn og nærmest lydløs drift.

Brugervenlighed og smartteknologiske funktioner i høj klasse – til alle brugsbehov

Toorx BRX-R300 siddecykel er et produkt af den mest avancerede teknologi på markedet. Det har resulteret i en cykel, der giver dig høj grad af brugervenlighed, tilpasningsdygtighed og smartteknologiske funktioner.

Det brugervenlige design kommer til udtryk ved, at du blandt andet nemt og hurtigt kan justere sædet via håndtaget underneden. Og cyklen er endda yderligere udstyret med et elektromagnetisk bremsesystem med motoriseret modstandsjustering på 32 niveauer.

Den indbyggede computer med overskueligt LED-display informerer om alt lige fra tid, hastighed og distance til kalorieforbrænding, hjertefrekvensmåling, puls og pedalomdrejninger.

Du har således optimale muligheder for at holde øje med dine værdier og præstationer.

Den avancerede teknologi toppes med muligheden for at forbinde din smartphone eller tablet til siddecyklen, så du via iConsole+ App’en får et væld af træningsfunktioner til planlægning, overvågning og analyse. Og så kan du også nyde godt af medfølgende smartphone- og tabletholder samt hele 12 træningsprogrammer til alle niveauer.

Specifikationer

 • Bremsesystem: Elektromagnetisk bremse / induktion
 • Gear-niveauer: 1-32
 • Modstandsjustering: Elektronisk
 • Træningsprogrammer: 12 stk.
 • Computer/LED-display: Viser distance, tid, kalorier, hastighed, scan og total afstand
 • Bluetooth-tilslutning: til smartphone eller tablet
 • Pulsmåling: Håndpuls
 • Svinghjul: 14 kg
 • Watt-funktion
 • Indstigningshøjde: Ekstra lav
 • Dimensioner: 155 x 60 x 119 cm
 • Vægt: 55 kg
 • Maksimal vægtbelastning: 150 kg

 

Til Butik

 

Titan Life Curculation Trainer siddecykel

Titan Life Curculation Trainer siddecykelTitan Life Circulation Trainer er en kombination af en motionscykel og en siddecykel. Træningscyklen er velegnet til brug i hjemmet.

Man kan selv vælge enten at anvende sine hænder eller fødder, når man motionerer. Den er velegnet for alle, der vil træne mageligt, mens man sidder i sofaen eller er på arbejde siddende med cyklen under skrivebordet. På den måde er cyklen også pensionistvenlig.

Motionscyklen leveres ikke med transporthjul, og den er ikke designet til at skulle bære en større brugervægt. Det er nødvendigt, at man kun anvender den siddende.

Ikke desto mindre er motionscyklen god til at fremme blodcirkulationen. Den er ergoterapeutisk set et vidunder i genoptræningscentre og selvfølgeligt også derhjemme. I alle tilfælde vil den fremme den kardiovaskulære træning.

Maskinen kan justeres ned til lav belastning og den kan øges til hård belastning.

Motionscyklen har en LCD skærm med dimensionerne 4,5 cm x 3,0 cm. Skærmen viser distance, tid, RPM (Antal omgange pr. minut ), antal omgange, kalorier samt scan funktion.

Specifikationer

 • Computer: Viser distance, hastighed, rpm samt kalorier, scan og Tid.
 • Dimensioner: 40,4 x 41 x 29 cm
 • Vægt: 4,5 kg
 • Dimensioner (emballage): 41 x 19,5 x 32 cm, 4,8 kg

 

Til Butik

 

Siddecyklens fordele

Siddecykler er skånsomme, når det kommer til alle dine led. Din nedre ryg understøttes af det brede sæde og dine knæ og ankler er ikke udsat for den samme belastning som den traditionelle cykel, der ligner ”the real thing”.

Det, at sædet er større på en siddecykel, gør den mere tillokkende for de mageligt anlagte. En opretstående cykel har generelt et mindre sæde og kan være ubehageligt for mange ryttere.

Siddecykel er generelt sikrere, fordi du ikke kan stå op i pedalerne. Dette fjerner mange af de skader, der opstår, når du bruger en opretstående cykel. En liggende cykel er et godt valg for de fleste mennesker med neurologiske tilstande.

På grund af den lave belastning reducerer siddecyklen risikoen for smerter. Hvis ryggen og hofterne er påvirkede af rheumatoid arthritis, kan en liggende cykel være lettere at bruge på grund af den liggende stilling, hvor din vægt er ligeligt fordelt over ryggen og hofterne.

Vil du gerne have bevægelse i hele kroppen når du træner derhjemme? Tag et kig på vores guide til den bedste crosstrainer her.

Her kan du se hvilke muskler du bruger når du motionere på en siddecykel

Den opretstående cykels fordele

En opretstående cykel giver dig en mere ensartet træning, fordi brugeren placeres i en kropsstilling. Opretstående cykler sikrer, at du arbejder med de samme muskler, som de der bruges i forbindelse med udendørs kørsel.

Den opretstående cykel påvirker mavemusklerne, fordi du holder kroppen oprejst. Da du er i en tilbagelænet stilling på en liggende cykel, er der kun ringe eller slet ingen belastning af de abdominale muskler. Der er også mere belastning af overkroppen, hvilket styrker biceps, triceps og skuldre i oprejst position.

Stående cykler optager mindre plads i dit hjem eller i fitnesscentret.

Du kan også tage et kig på alle de andre træningsmaskiner du kan bruge derhjemme her.

Her kan du se en sammenligning af spinningcykler, motionscykler og siddecykler

Hvilken stationær cykel brænder flest kalorier?

Ønsker du at maksimere kalorieforbrændingen og dit vægttab, er spørgsmålet selvfølgeligt, hvad der er bedst – siddecyklen eller en opretstående cykel?

Begge cykler besidder de samme kalorie- og vægttabspotentialer. Det hele kommer an på, hvor meget du træner. Desto hårdere du arbejder, desto flere fremskridt.

Dit valg vil sikkert afhænge af, hvilken cykel der passer bedst til dig, når du tager ovennævnte fordele for hver cykel i betragtning.

En person har brug for at finde en øvelsesrutine, som han eller hun foretrækker. En stationær cykel kan være en vigtig del af den rutine, især for nogen, der er nybegyndere mht. motion eller hvis man må slås med ryg, knæ eller led problemer, der vanskeliggør kardiovaskulær motion.