Googler du ordet “hometrainer test”, vil du se et væld af websider, der forhåbentligt skulle gøre dig klogere på hvilken hometrainer du skal vælge alt afhængigt af, hvad du foretrækker? En god test er en markedsundersøgelse, hvor ting som bedst til prisen, bedst i test uanset pris og bedste pro valg spiller ind.  Det væsentligste grundlag for disse tests er dine behov som forbruger af hometrainere.

Dit valg af den rette hjemmetræner bør ikke alene handle om prisen. Ingen kan benægte, at det er skønt, at finde det, Dyne-Larsen kaldte tilbuddet lige til dig.

At have et godt tilbud til dig betyder, at du kan spare en masse penge, men så er alt også sagt.

Pas på, at du ikke køber katten i sækken; det kan hurtigt gå hen og blive en dårlig oplevelse at finde det billigste. Man får altid det man betaler for, siger det gamle ordsprog.

Det er umuligt at sige, hvilken hometrainer der er bedst for dig, for du er som forbruger kongen på markedet. Det er nemt at erklære, at den dyreste af 3 anbefalede hometrainere er den bedste.

Det handler imidlertid til syvende og sidst om, hvad du som forbruger foretrækker; det kan dog ikke udelukkes, at det bedste for dig måske alligevel i nogle tilfælde er det bedste, for det er det, der lige præcist passer til din smag.

Hvis du har truffet valget – du ønsker dig en hometrainer, du kan anvende i hjemmet er der uanede muligheder på markedet.

Vi har i det følgende taget udgangspunkt i hvad der er bedst til prisen, bedst i test uanset pris og hvad der er det bedste pro valg.

Det kan være hårdt at cykle med en hometrainer. Ønsker du en mere afslappende form for træning, hvor du tilbagelænet kan motionere på en siddecykel, så kan du se vores guide til de bedste siddecykler her.

Hometrainere i denne guide

Saris H3 – Direct Drive Smart Hometrainer (Bedst i test)

Saris H3 Direct Drive Smart Hometrainer test

Saris H3 – Direct Drive Smart Hometrainer med direkte drive er garanten for en høj ydeevne baseret på en høj kvalitet. Smart Air hometrainer leveres i en dygtigt udført kraftigt form, der på samme tid er støjsvag.

Den amerikanske producent, med base i Wisconsin, har nemlig i samarbejder med rutinerede cykelentusiaster udviklet denne hometrainer, blandt andet med det formål at lave en hometrainer, som er så støjsvag som overhovedet muligt.

Det gør blandt andet at denne hometrainer kun laver 59dB larm ved en hastighed på 32 km/t, hvilket faktisk er op til 5 gange lavere end tidligere modeller der har været på markedet.

En hometrainer til alle

Denne hometrainer er egnet både til begynderen, såvel som den professionelle, der vil supplere med træning derhjemme.

Hometraineren er ikke fastgjort, så man på den måde får en bedre komfort, såvel som en god realisme i forhold til andre hometrainere.

Saris H3 er god for 2000 Watts modstand, og den er kompatibel med 11 speed kassetter og 8-11 speed kassetter fra Shimano og SRAM.

Hertil kommer at modellen er Bluetooth og ANT+ kompatibel, og den leveres med en opdateret simulator-software til live løb, ruter, video og 3D.

En anden form for fitness der minder meget om træning på en hometrainer er spinning. Du kan se vores guide til de bedste spinningcykler her.

Specifikationer

 • Direct Drive
 • Modstand 2000 Watt
 • Stigning 20%
 • Vægt 24 kg
 • Svinghjul: 9 kg.
 • Hastighed på op til 70 km/t
 • Bluetooth & ANT+
 • Vinder af “Editors Choise Award 2019”


 

Til Butik

 

Wahoo KICKR SNAP (Bedst til prisen)

Wahoo KICKR SNAP hometrainer

Dette er den perfekte hometrainer for begynderen.

Wahoo KICKR SNAP vil gøre din indendørs cykeltræning til det samme som et “fingerknips”. Dette skyldes ikke alene, at den er praktisk.

Den er nemlig nem at sætte på hjul, og den giver dig den realistiske køreoplevelse, som Wahoo-smart trænere er så kendt for.

Wahoo KICKR SNAP er i besiddelse af en celeber svinghjulsteknologi, der giver sin rytter den samme modstand, som når du kører udendørs.

Dette er den indendørs hometrainer der giver dig flest software-træningsmuligheder som f.eks. Zwift og Trainer Road.

Cykeltræner med en masse muligheder og funktioner

KICKR SNAP leveres med LED-lys, og endvidere med understøttelse af tredjeparts effektmåler med en nøjagtighed på op til + / – 3%.

KICKR SNAP er realistisk og lydløs, den kan hurtigt kobles til, og den fungerer med KICKR CLIMB. Det er ikke før set, at den kan sættes op så nemt og hurtigt. Du behøver ikke at bekymre dig om at skulle tage baghjulet af på din cykel.

Det fikse fly Wheel med en modstand er hemmeligheden bag den realistiske køreoplevelse. Du finder ikke en anden hometrainer der kan leveres med lige så meget software, som Wahoo kickrs gør.

Specifikationer

 • Simulation på op til 12% opkørsler
 • Quick release aksel
 • Funktioner med kickr head wind, Desk og CLIMB
 • Måling af fart og distance
 • + ANT+, ANT+ FE-C og Bluetooth kompatibel


 

Til Butik

 

Tacx Neo 2T T2875 Smart hometrainer (Bedste PRO valg)

Tacx Neo 2T Hometrainer

Tacx Neo 2T byder på det bedste indenfor hometrainere. Her har du den mest støjsvage indendørs træner, der i øjeblikket er tilgængelig på markedet.

Fraværet af fysiske transmissioner betyder, at dette er det første ægte direkte drev. Dette betyder at vejfølelsen er simuleret på en utrolig realistisk måde.

Samtidig giver manglen på fysisk transmission og dele, der kan rasle eller gnide mod hinanden sikrer, at denne hometrainer er ekstremt stille. Derfor fordrer den ingen kalibrering, og den slides ikke så hurtigt ned.

Den kraftige motor er i stand til at håndtere modstand op til 2200 Watt, og den simulerer skråninger realistisk helt op til 25 %.

Dette accelererer på sin side nedkørslerne og det betyder at vi har, at gøre med den mest realistiske cykeloplevelse, også under forløb med stigninger.

Cykeltræner med masser af teknologi

Tilsvarende andre smarte hometrainere kommunikerer NEO 2T ved hjælp af ANT + og Bluetooth Smart, så det hurtigt og håndterligt kan linkes med Tacx-apps.

Ydelsesdata kan ses på flere enheder på samme tid inklusive din smartphone, cykelcomputer eller dit sports ur.

Når Neo 2T Smart ikke er tilsluttet en smartphone, tablet eller computer opfører den sig som en fluidtræner. Dette betyder, at hometraineren opfører sig progressivt – når din hastighed øges, øges modstanden også.

Det gør at det er muligt at bruge denne træner i en “stand-alone” status.

Desuden har Tacx NEO Plug in / Plug out-teknologi, og den kan derfor anvendes med og uden stik. Når stikket ikke er i brug, funktionerer træneren som en trådløs motorbremse.

Du kan bruge denne træner, når som helst og hvor som helst, selv når du ikke har din smartphone med dig.

Specifikationer

 • Kommunikation: Bluetooth Smart & ANT + FE-C-protokol
 • Magneter: 32 neodymmagneter
 • Maks. effekt 2200 Watt (<1% nøjagtighed)
 • Maks. stigning: 25%
 • Svinghjuleffekt: Variabel til 125 kg (275,6 lbs)
 • Leveres med: forhjulsstøtte
 • Egnede kassetter: Shimano, SRAM & Campagnolo


 

Til Butik

 

Hvad er en hometrainer?

En hometrainer er en hjemmetræner til cykel, der på den ene eller anden vis kan simulere, at du cykler på asfalten eller i skoven.

En hometrainer kan på sin side være en motionsmaskine, der rangerer på højde med en crosstrainer, de gammeldags motionscykler, løbebånd, spinningcykler m.m.

Hvis du er en lidenskabelig cykelrytter, vil disse motionsredskaber ikke kunne give dig det samme som den moderne hometrainer.

I dag kan du på markedet finde hometrainere med video og digital tilslutning, så du kan gøre træningen sjovere og bedre ved at koble din IPad, IPhone, fjernsyn eller andet til.

Du kan ovenikøbet gennemføre berømte landevejsstrækninger i anerkendte løb indenfor landevejscyklingen.

Hvis du er den inkarnerede cykelrytter, vil en cykel hometrainer være det intelligente valg. Hop i dine cykelsko, tag cyklen ned fra sit vægophæng og gå i gang med den rute, du selv vælger.

Det er forkert, hvis du tror, at du skal til at købe en separat cykel, der kan bruges sammen med din hometrainer.

Du kan billigt gøre brug af en cykel, du allerede har og det, uanset om du har en racercykel eller en MTB. Det skal dog siges, at rigtigt mange vælger at anvende en racercykel.

Dette kan forklares ved, at du på en overvejende del af de fleste danske hometrainere kan benytte dig af din racercykel og dermed ikke en MTB.

En hometrainer er slet og ret en hjemmetræner TIL en cykel. Det lille ord til betyder her, at det er noget, der supplerer din cykel, det er ikke selve cyklen!

Du vil i det følgende se ordene hometrainer og cykeltræner eller blot træner anvendte i flæng. Ordene dækker over det samme, så der er ingen grund til forvirring.

Var det ikke en hometrainer du var på udkig efter, men derimod en airbike? Du kan læse vores test af de bedste airbikes der er på markedet her.

Pundene vil rasle af dig med en hometrainer

Hometrainer vægttab

En indendørs hometrainer er et værdifuldt værktøj, der gør sit til at skabe en tryg work out sikret mod smittefarer, man møder i motionscentrene.

Dette gør sig gældende uanset om du træner til noget bestemt, eller om du bare forsøger at holde dig til den regelmæssige motion.

Sikkerheden ved at køre derhjemme, er sat i højsædet.

Når du står overfor at skulle investere i et motionsredskab, står du uvægerligt med spørgsmålet: Hvad skal jeg købe? Der er et væld af muligheder. De har udviklet sig med eksplosiv hast de senere år.

Ikke at forglemme i den forbindelse er der alle de “smarte” redskaber med hertil hørende virtuelle verdener og træningsprogrammer; de giver dig uanede muligheder.

Den bedste hometrainer er perfekt og praktisk, hvis du foretrækker at fortsætte cykeltræningen, når vinteren sætter ind, uden at du skal bruge en masse plads til at opmagasinere cyklen.

Det anbefales desuden at man er fysisk aktiv minimum 30 minutter om dagen. Du kan læse mere om sundhedsstyrelsens anbefalinger her.

Her kan du se en video fra DGI der viser hvordan du får en effektiv træning med en hometrainer

Tre grundlæggende indendørs cykeltrænere

På trods af at der er flere variationer, kan vi opdele de fleste cykeltrænere i tre grundlæggende former. Direkte cykeltrænere er kendetegnede ved, at det bageste hjul erstattes af et stativ, der yder forskellige niveauer af modstand.

Udskiftning af hjulet skaber en direkte forbindelse til en gaffelende eller en ramme-ende, der erstatter hjulet. Denne ramme eller gaffeleende har et hul, hvor hjulets aksel er fastgjort.

Dette ende-stativ er typisk det dyreste, men det er på sin side også det mest nøjagtige, når det kommer til de højeste modstands-niveauer.

Friktionstræneren som den næste form placerer en lille rulle mod baghjulet, og den er enten baseret på magnetisk modstand eller på væskemodstand.

Denne form for hometrainer har en tendens til at være lettere og mere bærbar end de førstnævnte trænere med et direkte drev.

De er mere støjende og mindre nøjagtige. Afvejningen for eller imod, hvad du skal købe, ligger gemt i prisen. Du kan sagtens erhverve dig en smart friktionstræner til omkring halvdelen af, hvad en model med et direkte drev koster.

Den tredje form er baseret på, at baghjulet er placeret ovenpå ruller. Denne form er den basale teknologi indenfor cykeltrænere. Den kræver imidlertid også, at rytteren mestrer den rette teknik.

Dette skyldes, at cyklen ikke holdes på plads, men snarere ligger oven på tre ruller. Modstand kan variere fra næsten intet op til så meget som den maksimale modstand den direkte cykeltræner yder.

Rytteren skal mestre en raffineret pedalteknik og den rette brug af kroppen, når baghjulet kører på ruller.

Du kan læse mere om fordelene og få tips til indendørs cykling af Katie Kookaburras, som i 2018 cyklede hele 12.500 km. Du kan læse artiklen her.

Hvad betyder Smart træner?

Hop på den nyeste revolutionerende intelligente hjemmetræner for at nyde virtuel cykling og cykelløb baseret på populære apps som Zwift og Rouvy.

Her har du en turbotræner, der vil udfordre dine grænser på samme tid med, at det er et grundlæggende og budgetvenligt stationært cykelstativ.

Cykeltrænere baseret på Artificial Intelligence og Virtual Reality er forskellig fra en model med en elektronisk styret modstand.

Systemet kan kommunikere trådløst med en træningsapp på din smartphone eller den virtuelle cykelmodel Zwift; Modstanden justeres automatisk.

Zwifts og andre apps popularitet skyldes, at de fleste nyere undervisere er “smarte”. Dette øger omkostningerne, men priserne falder fortsat.

Selvom dette er en funktion snarere end en separat kategori af trænere, er muligheden for at oprette trådløs forbindelse til en verden af trænerapps en bemærkelsesværdig forskel for enhver cykeltræner.

Sensorer på softwarestyrede cykeltrænere ændrer modstanden for at matche topografien af virtuelle træningsprogrammer. Feedback om fitness- og præstationsmålinger forbedrer træningseffektiviteten; spil-funktioner gør træningen både sjov og vanedannende.

Nogle tredjeparts træningsplatforme understøtter ikke-tilsluttede cykeltrænere, så du bliver nødt til at købe ekstra udstyr i form af en ekstern hastigheds-sensor fra Garmin eller Wahoo og muligvis også en effektmåler.

Dette skal du overveje før køb af indendørs cykeltræner

Standarder for akseltilslutning og bredde dimensioner ændres næsten årligt.

Derfor er det en god ide at tjekke, om en indendørs cykeltræner tilbyder forskellige fastgørelsesmuligheder f.eks. akseladaptere og for direkte cykeltræneres tilknytning en valgfri hub.

Nogle trænere leverer disse, men er dette ikke tilfældet, er det udstyr du skal købe separat.

Hvis flere træner sammen for at forhindre spredning af Coronavirus, bør man tjekke for støj. Der kan f.eks. være tale om familien eller venner man ved der er testede negative.

Hertil kommer, nu vi er ved det spørgsmål, om ikke det kunne være en god ide at rekvirere sig en god fan. Mange producenter kan slippe af sted med at bruge ord som “lydløs” og “næsten lydløs”, når de beskriver støjniveauet på deres cykeltrænere, men det er ikke alt.

Der er andre faktorer du bør overveje, såsom lyden, når din cykels transmissionssystem baseret på kæder og tandhjul svinger ud, mens du træder.  Hvis du anvender en fan, der skal holde dig kølig og simulere vindhastigheder, er denne også en støjkilde.

For at få en bedre idé om, hvor højt “lydløs” faktisk er, kan en decibelmåler bruges til at teste støjniveauerne for forskellige cykeltrænere.

Mht. den maksimale modstand spiller din træningsteknik, fysiske tilstand og dine ambitioner ind. Hvis du gennemfører en seriøs intervaltræning eller varierende modstand på benene m.m. er det måleenheden watt du skal tjekke.

Hvis du vil anvende en hometrainer til f.eks. opvarmning før et cykelløb, eller hvis du blot skal flytte rundt på hometraineren i hjemmet, er det klart, at vægten og størrelsen på træneren er et væsentligt kriterium for dit valg.

De fleste hjemmetrænere kan kobles på via NT+ eller bluetooth. Følgeligt leveres mange cykeltrænere med tilhørende software. Er det noget, der er vigtigt for dig, bør du se på, om du kan tilslutte 3-parts software til en bredere brugerflade.

Endeligt er der spørgsmålet om, hvor stabil en cykel er?

Nedbrud af cykeltræneren er en sjælden begivenhed, men der kan ikke udstedes nogle garantier her. Desto bredere trænerens base er, desto mere stabil vil træneren typisk være. Mange trænere leveres med en nivelleringsfunktion til ujævne overflader.

Er du på udkig efter en hometrainer, bør du ikke glemme et underlag. Hvad er vel værre end et parketgulv hvor lakken er slidt af? Du ønsker selvfølgeligt at bevare gulvet, på samme tid med at du sikrer dig, at din træning er skridsikker.

En måtte vil kunne absorbere din sved, og den vil kunne medvirke til at mindske støjniveauet hvilket især er vigtigt i etageejendomme, hvis du bor på en etage over en anden lejer?

Er en hometrainer ikke lige noget for dig alligevel, men ønsker du stadig at kunne cykle indenfor, f.eks på en god motionscykel? Så kan du se vores guide til de bedste motionscykler her.

Vi håber at denne hometrainer test, har været med til at du kan finde det bedste valg til dig, og dine behov.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken hometrainer er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på nogle af de mest populære hometrainere, der er på det danske marked. Vi har ud fra parametre såsom brugervenlighed, kvalitet, funktioner og sikkerhed vurderet hvilken vi mener er den bedste. Vi har i denne ombæring kåret Saris H3 – Direct Drive Smart Hometrainer til at være den bedste netop nu.

Hvilke hometrainer er bedst til prisen?

Vi har i samme omgang også kigget nærmere på hvilken hometrainer der er bedst til prisen. Den mest budgetvenlige hometrainer på markedet, uden at gå på kompromis med kvaliteten, er ud fra vores vurdering Wahoo KICKR SNAP hometrainer.

Hvad koster en hometrainer?

Der er stor forskel på priserne på de forskellige hometrainere. Prisen afhænger blandt andet af kvalitet og funktioner. En god hometrainer kan købes for omkring 7.000 kr.

Hvorfor købe en hometrainer?

En hometrainer gør at du kan cykle hele året rundt på din racercykel, uanset vejret. En indendørs cykeltræner bliver ofte brugt af ryttere som gerne vil have denne mulighed, og samtidig så er en hometrainer også meget mere sikker end at cykle ude på landevejen.