En firkantet trampolin til nedgravning er den ideelle udendørsunderholdning for hele familien. I kan bruge timevis på hop og leg, hvor i får grint og motioneret en masse samtidig.

Især motionsdelen er en kæmpe fordel ved trampoliner, da det er en sjov måde at få bevæget sig på.

Ydermere kan man lege sjove lege på firkantede trampoliner ved at udføre forskellige hop og tricks, eller man kan lege med bolde.

Ved at lege med bolde forbedrer man ligeledes sine evner i eksempelvis håndbold og fodbold, hvilket kan komme håndboldspillere og fodboldspillere til gode.

Når man er træt efter at have hoppet, er den firkantet trampolin til nedgravning også et fantastisk sted at slappe af, hvor man blot ligger og snakker med hinanden. Dette kan ligeledes udvides, så I overnatter en enkelt nat ude på trampolinen med soveposer og lommelygter.

Var det almindelige runde havetrampoliner på ben du kiggede efter? Tag et kig på vores trampolin test her.

Mange fordele ved firkantet trampoliner til nedgravning

Alt i alt er der mange dejlige fordele ved at investere i en firkantet trampolin til nedgravning, og dette er også grunden til, at trampoliner er så populære blandt børnefamilier. Dog ser en trampolin ikke særlig køn ud i haven. Trampolinen kan hurtigt virke stor og klodset, men dette er der råd for.

Ved at vælge at købe en firkantet trampolin til nedgravning, synes trampolinen ikke på samme måde så stor i haven. Derudover vil det også mindske faldet, hvis man ryger udover kanten på trampolinen, hvilket er en sikkerhedsmæssig fordel.

Firkantet trampoliner til nedgravning i denne guide

Vi har i denne artikel valgt at sætte fokus på firkantede trampoliner til nedgravning.

BERG Ultim Champion FlatGround (Bedst i test)

BERG Ultim Champion FlatGround Bedst i test

Denne testvindende kvalitetstrampolin fra Berg er firkantet, og den er beregnet til nedgravning.

En firkantet trampolin til nedgravning giver god plads til hop og spring på en anden måde end på en rund. Det er nemmere at få kontrol over dit spring, når trampolinen er rektangulær.

Trampolinens form gør den også lettere at placere i haven. Det er især en fordel, hvis pladsen i haven er beskeden.

Alle trampolinens dele er produceret af materialer i virkelig høj kvalitet, og der er tænkt meget i at optimere sikkerhedsforanstaltningerne så meget som muligt.

Bedre sikkerhed med en firkantet trampolin til nedgravning

En firkantet nedgravet trampolin giver en øget sikkerhed, da risikoen for faldulykker ned fra trampolinen mindskes betydeligt.

Vil du øge denne sikkerhed yderligere, kan du tilkøbe et virkelig godt og sikkert net, som kan påføres hele vejen rundt om trampolinen. Nettet er produceret til præcis denne trampolin. Det har et godt overlap, der hvor åbningen er, hvilket også er med til at gøre det mere sikkert.

Desuden har den også et visuelt mindre dominerende udtryk i haven, når den er gravet ned. Specielt i den mindre have vil en firkantet trampolin, der er gravet ned, virke mindre dominerende.

Desuden vil du ikke have udfordringen med at slå græsset under den eller med at skulle flytte rundt på den. Og skulle det blive hård storm, behøver du ikke tænke på at skulle skille den ad og flytte den i sikkerhed.

Skal I have en trampolin i haven, der er diskret i udtrykket, men stadig af meget god kvalitet og af en passende størrelse, så er denne nedgravede firkantede model fra Berg et god bud.

På den kan I have mange gode aktive stunder ude i den friske luft.

Specifikationer

 • Størrelse: Flere forskellige
 • TwinSpring fjedre (sidder på skrå)
 • Kantpolstring: 30 mm
 • AirFlow hoppedug (for bedre og højere hop)
 • Ramme: galvaniseret (anti-rust)
 • Sikkerhedsnet kan tilkøbes
 • Flere farver at vælge imellem

 

Til Butik


 

Salta Royal Baseground Sport Inground (Bedst til prisen)

 
Salta Excellent Sport InGround (Bedst til prisen)

Med denne nedgravede firkantede trampolin får du virkelig value for money. Den er stærk, og den er af virkelig god kvalitet. Den kan sagtens holde til, at voksne leger og motionerer på den.

Den er konstrueret af vejrbestandige materialer, der godt kan tåle at stå udenfor i alt slags vejr. Du behøver således ikke at pakke den væk for vinteren.

Trampolinen er både stærk og meget sikker. Da den er firkantet, vil der bedre kunne laves kontrollerede hop og spring, hvilket også gør den egnet til at træne på.

At den er gravet ned, giver den også nogle klare fordele. Dels vil den ikke syne af så meget i haven, du vil ikke skulle flytte rundt på den, hver gang du skal slå græs, og du behøver slet ikke at tænke på at skulle pakke den ned og væk, når der er udsigt til storm.

Desuden minimerer det risikoen for faldulykker, at den er i niveau med græsset.

En firkantet trampolin til nedgravning der giver meget for pengene

Du får en god firkantet trampolin til nedgravning, der er både stærk og sikker, hvis du vælger denne model fra Salta. Den kan bruges af både børn og voksne, og den kan bruges både til leg og sjov og til mere seriøs træning.

Tilmed får du alle de fordele, der er ved at have en trampolin, der er gravet ned i niveau med græsset.

Et godt valg, når familien skal have en god og solid trampolin, der kan tåle at stå ude hele året.

Specifikationer

 • Type: Firkantet trampolin til nedgravning
 • Mål: 214 x 305 cm
 • Højde uden net: 3 cm
 • Antal fjedre: 76 stk.
 • Fjedrenes mål: Længde: 210 x 23,5 mm
 • Beskyttelseskant: 43 cm x 2,5 cm (sort)
 • Maks personvægt: 120 kg

 

Til Butik


 

BERG Ultim Elite FlatGround 500 (Bedste PRO valg)

BERG Ultim Elite FlatGround 500 (Bedste PRO valg)Hvis din havetrampolin ikke bare skal være et dejligt stykke legetøj for hele familien, men også skal være af så ultimativ kvalitet som overhovedet muligt, så er denne firkantede nedgravede trampolin fra Berg et rigtigt godt bud.

På denne meget store trampolin kan du sagtens få plads nok til at lave de sejeste tricks og spring af professionel standard.

Da den er gravet helt ned i græssets niveau er risikoen for faldulykker også reduceret betydeligt. Det giver øget tryghed til, når du skal lave alle mulige stunts på trampolinen.

Den bedste firkantet trampolin til nedgravning uden sammenligning

Denne firkantet trampolin til nedgravning er det ypperste, som Berg har i sit sortiment. Vælg den, hvis det kun er det allerbedste, der dur.

Den er stor og sikker nok til, at du kan bruge den mere seriøst som et træningsredskab. Den kan bruges af alle i familien, og har du den stående i din egen have, så har I altid enestående mulighed for at komme udenfor og lege, hoppe og træne på bedste vis.

At trampolinen er nedgravet, så den er fuldstændig i niveau med græsset, gør den ekstra sikker at hoppe på, og det gør den mindre synlig i haven. Det har nok en betydning i de flestes have, når nu den er så stor, som den er.

Den kraftige ramme er så solid og stabil, at trampolinen ikke rykker sig – selv ved kraftige spring på den. Det betyder også, at den er relativ lydløs, hvilket jeres naboer nok sætter pris på.

Specifikationer

 • Mål: længde: 500 cm, bredde: 300 cm
 • Antal af fjedre: 128 stk.
 • TwinSpring fjedre (placeret på skrå)
 • Maks personvægt: 120 kg
 • AirFlow dug
 • Polstring: Elite, 44 cm bred, 4,5 cm tyk (med stropper under), (UV-resistent)
 • AeroWall kan tilkøbes

 

Til Butik


 

Salta Excellent

Salta-Excellent firkantet trampolin

Denne firkantet trampolin til nedgravning, Excellent fra Salta, er en pris venlig model i god kvalitet.

Trampolinen har en total størrelse på 213 x 305 cm, og når den er monteret i jorden, har den en højde på 25 cm over græsset.

Puden som trampolinen fra Salta er forsynet med, har et integreret ventilationssystem, og det sikrer dig at du får en bedre luftstrømning. Måtten er desuden fastgjort til jordankre.

Udviklet til at mindske arbejdsbelastningen

Trampolinen fra Salta er specialudviklet, så den ikke er særlig avanceret at samle, og samtidig minimerer du også hullet der skal graves i haven. Det betyder at den både er nem at samle, og at det er nemmere at grave hullet til den, sammenlignet med mange andre trampoliner.

Det kan være at du helst gerne vil være fri for, at du skal ud og betale en håndværker for at grave hullet i haven og efterfølgende samle trampolinen for dig. Denne model er klart den nemmeste og billigste løsning, når det kommer til firkantede trampoliner til nedgravning.

Trods den billige pris, så kan trampolinen holde til 150 kg., men Salta har dog testet den helt op til 375 kg, bare for at være på den sikre side.

Specifikationer

 • Mål: 213 x 305 cm.
 • Farve: Sort
 • Højde fra jorden: 25 cm.
 • Antal Fjedre: 64 stk.
 • Maksimal personbelastning: 150 kg.
 • Vægt klaret i test 375 kg.

 

Til Butik


 

Berg Ultim Favorit Inground

Berg Ultim Favorit inground

Her har vi med endnu en trampolin fra Berg at gøre, som er i den velkendte Berg kvalitet. Det sikrer dig en høj sikkerhed, når du eller dine børn hopper på den.

Favorit modellen fra Berg Ultim serien er den mindste af trampolinerne.

Trampolinen er genial for dig der ønsker en rektangulær trampolin, men ikke har en særlig stor have. Det kan også være at du har en stor have, men stadig ikke ønsker at trampolinen skal fylde særlig meget. Denne rektangulære trampolin har en størrelse på 280 x 190 cm.

Patenterede Goldspring Solo fjedre

Berg har også i denne model valgt at bruge en rigtig god type fjedre. De bruger her deres velkendte Goldspring Solo fjedre, som er lange og fleksible. Deres design sørger for, at give dig et solidt grundlag, for nogle gode spring på trampolinen.

Berg har galvaniseret, som med resten af skelettet, fjedrene, så de kan klare det danske vejr, uden at de ruster.

Dette er som nævnt den mindste i Ultim serien, derfor skal du også være opmærksom på at trampolinen har en maksimal personvægt på 70 kg. Vejer du over det, så anbefales det ikke at du hopper på den. Den henvender sig dermed kun til børn.

Specifikationer:

 • Mål: 280 x 190 cm.
 • Farver: Grøn & Sort.
 • Højde: 27 cm.
 • Fjedretype: Goldspring Solo fjedre.
 • Antal fjedre: 44 stk.
 • Maksimal personbelastning: 70 kg.


 

Til Butik

 

Fordele ved en firkantet trampolin til nedgravning

Dette var en gennemgang af forskellige firkantede trampoliner til nedgravning. Du kan selvfølgelig også vælge at nedgrave en anden trampolin, selvom den ikke er designet til formålet.

Man kan stort set nedgrave alle trampoliner, men fordelen ved de trampoliner, som er udviklet til at blive gravet ned, er, at kantpuderne på trampolinerne er udstyret med lufthuller.

På denne måde har luften mulighed for at cirkulere rundt, når man foretager sine spring.

Nedgraver du blot en almindelig trampolin, er der stor sandsynlighed for, at springdugen vil føles træg. Dette kan påvirke hoppeglæden, da det kan være sværere at få ordentlig fart på sine spring.

Ydermere skal hullet ikke graves lige så dybt ved en trampolin til nedgravning.

Dette er selvfølgelig en praktisk fordel for de personer, der skal udføre gravningen. Samtidig er det også en fordel, når trampolinen engang skal afskaffes, og hullet skal udfyldes, da der ikke er behov for lige så meget jord igen.

Skal trampolinen bruges til at få motion? Tag en vægtvest på, mens du hopper, og få endnu mere ud af din træning.

Råd til placering af firkantet trampolin til nedgravning

Når den firkantet trampolin skal nedgraves, er det vigtigt, man ved, hvor den skal være henne, da den ikke er nem at rykke rundt på efterfølgende.

Når hullet er gravet – så er det ikke let at fortryde placeringen. Derfor bør du gøre dine overvejelser, inden du sætter spaden i jorden.

En god indikator for en belejlig placering er ved at lægge springdugen der, hvor du ønsker, trampolinen skal stå. På denne måde har du en fornemmelse af, hvor stor den firkantet trampolin præcis er, så du mere nøjagtigt ved, hvorhenne du skal grave. Det er en god idé at sørge for, at der er minimum 50 cm til den nærmeste forhindring.

Dette er en god ting i forhold til sikkerheden, da man ikke vil falde ned og slå sig yderligere, hvis man falder af trampolinen. Dette gælder ligeledes med træer, som rækker ind over trampolinen. Det er ikke specielt fedt med træer hængende over trampolinen, da man let kan komme til at hoppe op i grenene.

Du bør derfor sørge for, at der er god afstand til træer også. Hvis du ønsker, at den firkantet trampolin skal falde så naturligt ind i havens udseende som muligt, bør du lægge en lille græsvold rundt om trampolinen. Således vil trampolinen virke mindst synlig i haven.

Forskellen på en firkantet og en rund trampolin

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal købe en rund trampolin eller en firkantet trampolin til haven, så er dette primært en smagssag.

En firkantet trampolin har et helt andet look i haven, da den passer godt ind i formelle havedesigns. Det gør den, da de fleste haver i forvejen er indrettet med mange kantede detaljer eksempelvis gennem plantebed, belagte fliser, sten osv.

Af denne grund vil den nedgravede trampolin ikke være synderligt iøjnefaldende, når den er firkantet. Derudover giver firkantede trampoliner bedre muligheder for at udføre tricks på trampolinen. Den firkantede form giver nemlig bedre plads til at lave saltomortaler og andre former for spring.

Dette er en stor fordel, hvis barnet går til gymnastik eller akrobatik, eller hvis barnet blot har en kærlighed til disse former for spring. Den firkantede form giver en form for inddeling af springdugen, og dette gør det nemmere at navigere sine spring efter.

Hvis trampolinen primært skal bruges til at udføre diverse former for spring og avancerede tricks, vil en firkantet trampolin helt klart være en fordel.

Kan du godt lide at følge med i hvor meget du egentlig bevæger dig i løbet af en dag? Læs vores aktivitetsmåler test her.

Forlæng trampolinens holdbarhed

Da trampoliner ikke er den billigste tilføjelse til haven, gælder det selvfølgelig om at passe så godt på den som muligt. Det er muligt at forlænge trampolinens holdbarhed, og dette kan gøres på forskellige måder. Du kan eksempelvis købe et beskyttelsesovertræk.

På denne måde ”pakker du trampolinen ind”, så den beskyttes mod vind og vejr. Udover at beskytte mod dette, vil den også beskytte trampolinen mod fugleklatter, blade og andre irriterende genstande. Blade fra træer kan sætte sig fast på hoppepuden og kantbeskyttelsen, hvilket ikke er ideelt.

Dette vil et beskyttelsesovertræk altså beskytte imod, og det er derfor en god idé at købe dette til trampolinen. Ydermere beskytter betrækket mod solens UV-stråler, som faktisk virker nedbrydende. Derfor bør du lægge beskyttelsesovertrækket over trampolinen både om vinteren, foråret, sommeren og efteråret.

Husk at fjern sneen fra din firkantet trampolin

Hvis du ikke vælger at købe et overtræk, bør du om vinteren sørge for at fjerne sneen fra dugen. Den tunge snes vægt belaster nemlig dugen og kan i sidste ende beskadige både dugen og fjedrene. Derfor bør sneen fjernes, hvis du ikke vælger at tage hele dugen samt fjedrene væk om vinteren.

Dette er nemlig også en mulighed, da du på denne måde ikke overbelaster dem. Når trampolinen er blevet brugt meget, kan det være, at fjedrene skal skiftes løbende. Dette skal de især, hvis der hoppes med meget vægt på trampolinen.

Det er tid til at fjerne fjedrene, når de begynder at blive slappe. Det er altså ikke nødvendigt at foretage en udskiftning, blot fordi fjedrene bliver lidt rustne. En god pleje for fjedrene er at give dem cykelolie-spray.

Dette var vores tips og råd til firkantede trampoliner til nedgravning. Hvis du vælger at købe sådan en trampolin, vil familien med garanti få masser af glæde og sjov af den.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken firkantede trampolin er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de mest populære firkantede trampoliner på det danske marked. Vi har i guiden taget højde for blandt andet sikkerhed, kvalitet, springoplevelse og pris. Og vi har i den sammenhæng kåret BERG Ultim Champion FlatGround til at være bedst i test.

Hvilken firkantede trampolin er bedst til prisen?

Vi har også kigget nærmere på de lidt billigere trampoliner på markedet. Her har vi fundet frem til at Salta Royal Baseground Sport Inground er den bedste firkantede trampolin til prisen. Saltas trampolin er lavet i god kvalitet, og fås til en rigtig fornuftig pris.

Hvorfor købe en firkantet trampolin?

Trampoliner er de sidste 10-15 år blevet et velkendt syn i de dansker haver. De er rigtig god underholdning for hele familien. De er desuden medvirkende til at udvikle børns motorik, samtidig med at de får en god omgang motion. Firkantede trampoliner er mere pladsbesparende, da de passer i de fleste tilfælde passer bedre ind i havens udformning.

Hvad koster en firkantet trampolin?

Der er stor forskel på prisen når vi snakker firkantede trampoliner. Dog anbefales det at du ikke vælger de absolut billigste modeller, da sikkerheden ikke er på samme niveau som trampoliner i højere kvalitet. De billigste trampoliner kan du få til omkring 5000 kr. Vil du have en god kvalitetstrampolin skal du forvente at betale omkring 10.000 kr eller mere.