Det bliver mere og mere populært, at have en trampolin til nedgravning i haven. Dette har en række fordele, hvor de mest indlysende er, at trampolinen bliver mere sikker og mindre synlig. På den måde kommer haven til sin fulde ret. Især i små haver, hvor en trampolin vil spærre for synet af en have i fuldt flor, er en havetrampolin til nedgravning en god ide.
Hertil kommer, at du med en nedgravet trampolin, ikke nødvendigvis behøver et sikkerhedsnet, som det du ville få brug for, hvis den ikke er gravet ned i jorden. Og skulle hopperne endeligt falde, er der en langt mindre faldafstand.
Trampoliner til nedgravning i denne guide
- Berg Champion InGround – Trampolin til nedgravning (Bedst i test)
- JumpMaster InGround – Trampolin til nedgravning (Bedst til prisen)
- Berg Elite Inground nedgravningstrampolin (Bedste PRO valg)
- Salta Royal Baseground Sport nedgravet trampolin
- Berg Favorit InGround nedgravningstrampolin
Når man køber en ny trampolin til nedgravning, kan man ofte selv vælge om man vil, købe den med eller uden sikkerhedsnet, og sådan er det også med, både vores bedst i test trampolin til nedgravning og vores bedste PRO valg. Valget er dit.
Du slipper også for, at fjerne din nedgravet trampolin, ved storm eller i vintersæsonen. Der er altså mange fordele, ved en trampolin til nedgravning.
Nedgravede trampoliner får eksperternes anbefaling
Sådan rent mageligt er det også et plus, at du ikke behøver at flytte trampolinen rundt med mellemrum for at undgå skade på græsset.
Er der, for nu at sige det på jysk, noget mere træls end evig og altid at skulle flytte rundt med ”dyret”, hver gang der skal slås græs?
Var det firkantede trampoliner til nedgravning du kiggede efter? Læs vores guide til den bedste firkantet trampolin til nedgravning her.
Trampoliner til nedgravning anbefales af eksperterne, da det fører til færre og ikke lige så voldsomme skader. Når trampolinen er gravet ned, så er der ikke så langt at falde, som hvis den står på ben.
“En nedgravet trampolin bør være enhvers favorit, når det kommer til familiens aktiviteter i haven. Det er en mere sikker fremgangsmåde, projektet fremtræder mindre påtrængende for sin beskuer, og det er populært hos alle, der tog skridtet og gjorde det.”
Først ser vi på 5 gode trampoliner til nedgravning og derefter, er der nogle tips til selve nedgravningen af dem.
Længere nede i guiden, kan du også få en pris på nedgravning af trampolin i din have, hvis du gerne selv vil slippe for besværet.
Nedenfor kan du kan se resultaterne og specifikationerne for hver model og afgøre, hvilken der passer til dig og din familie.
Berg Champion InGround – Trampolin til nedgravning (Bedst i test)
Fordele | Ulemper |
|
|
Denne Berg trampolin byder bl.a på detaljer som AirFlow hoppedug, TwinSpring Gold fjedre og ekstra UV beskyttelse.
Som nævnt før, er denne nedgravningstrampolin formgivet med, den enestående Berg Airflow hoppedug, som tillader 50 % mere luft at slippe igennem, så opspringet bliver så meget desto bedre.
Dugen er konstrueret på en måde der gør, at luften bedre kan komme igennem dugen, når du hopper. Det ser man ikke på andre modeller end Berg Champion og Berg Elite serien. Normalt kommer der kun luft ud ved kanten, på nedgravet trampoliner, men her kommer der altså også luft ud gennem selve dugen.
På den måde vil hopperen altså ikke føle, nær så meget modstand under hoppet, og det giver et bedre afsæt, hver gang.
Der er desuden brugt støj-reducerende stropper under kantpolstringen, der både tillader, at der kan komme luft ud, samtidig med at de minimere støjen fra fjedrene. Det gør at kantpolstringen ikke vil rasle mod hoppedugen.
God affjedring giver bedre afsæt
AirFlow dugen er monteret til trampolinens ramme, ved hjælp af TwinSpring Gold fjedre. TwinSpring fjedre øger størrelsen på det punkt, hvor dugen giver det bedste afsæt.
Det bedste afsæt på inground trampoliner, findes i midten af dugen, og med TwinSpring Gold fjedre er det punkt blevet større.
Det er alle disse detaljer, der er med til, at give dig den bedste og sjoveste hoppeoplevelse på trampolinen. Mens den ekstra UV beskyttelse øger levetiden på den.
Denne Berg nedgravningstrampolin fås i 4 forskellige størrelser og 3 forskellige farver. Den kan desuden også fås i en endnu større og oval udgave, der hedder Berg Grand Champion inground. Berg Grand Champion inground modellen har en diameter på helt op til 520 cm.
Nedgravet trampolin med nem opsætning & god sikkerhed
Rammen, der er patenteret, indebærer, at Berg InGround Champion er let at samle og sætte op. Det er i øvrigt kendetegnende ved Berg trampoliner. Det er altid nemt at samle rammen og dugen, så du ikke behøver at bruge flere dage på det.
Kantpolstringen er 3 cm tyk, og den har en bredde på 41 cm, hvilket garanterer dig en forbedret sikkerhed, i forbindelse med brug af denne nedgravningstrampolin.
Berg Champion nedgravningstrampolin kan leveres både med eller uden net.
Modellen på billedet er inkl. et Deluxe sikkerhedsnet, som er ekstra højt, og med selvlukkende indgang, samt tykt skum rundt om stængerne. Samtidig er stængerne spændt i en bue, så de kommer længst muligt væk fra selve trampolinen, og på den måde minimere risikoen for at ramme dem under spring.
Der er tænkt på alle detaljer, i udformningen af denne nedgravningstrampolin, også mht. sikkerheden.
Rund, oval eller firkantet trampolin
Denne Berg trampolin fås i flere forskellige størrelser og former.
I rund form kaldes den for Champion, i oval som Grand Champion og i firkantet som Ultim Champion.
Alle tre udgaver er i absolut topkvalitet og er garant for mange sjove timer i haven.
De runde modeller er de mest almindelige trampoliner i haven, de er særlig gode til sjov og leg. Mens en firkantede trampolin er bedre til gymnastiske øvelser og spring serier. Med en oval trampolin får du lidt af begge ting.
En sikker vinder blandt trampoliner til nedgravning
At det er en virkelig god trampolin til nedgravning, bliver bakket op af Bomagasinet, som kalder den en “Luksuriøs testvinder til små og større børn”.
Yderligere har Hoppeguiden også vurderet den til at være bedst i test, mens Bedste10.dk kalder den for det bedste “Premium valg”, og knytter følgende kommentar til den “Her kan du få en hoppeoplevelse ud over det sædvanlige til en god pris“. Hos svenske Testfakta er Champion serien også blevet kåret til bedst i test.
Der er altså ingen tvivl om, at vælger du denne Berg trampolin, så får du med garanti en nedgravningstrampolin, der både giver en sublim springoplevelse, samt har en lang levetid.
Specifikationer
- Fås med & uden net
- Størrelser(diameter inkl. kantpolstring): 270 cm, 330 cm, 380 cm eller 430 cm
- Fjedre(efter størrelse på trampolinen): 64 stk, 96 stk, 112 stk eller 128 stk
- Maks personvægt(efter størrelse på trampolinen): 70 kg, 100 kg, 110 kg eller 120 kg
- Farver: Grøn, sort eller grå
- TwinSpring Gold fjedersystem
- AirFlow hoppedug
- Ekstra UV beskyttelse
- Stor sikkerhedskant
- Fås som rund, oval & firkantet trampolin
JumpMaster InGround (Bedst til prisen)
Fordele | Ulemper |
|
|
Der er skelet til sikkerheden, der er i top, f.eks er den fremstillet med en bred polstret kant, så man på den måde slipper for at træde ned i fjedrene.
Livstidsgaranti på rammen
Rammen er lavet i galvaniseret stål, så det tåler al slags vejrlig og yder den maksimale rustbeskyttelse. Faktisk er producenten så overbeviste om holdbarheden, at de tilbyder livstid garanti på selve rammen, hvilket siger noget om kvaliteten på denne nedgravningstrampolin.
Hoppefladen er desuden produceret i et slidstærkt materiale, med lang holdbarhed.
Nedgravningstrampolin med bred anerkendelse
Jumpmaster trampoliner er måske ikke helt på samme niveau som topmodellerne fra Berg, men de koster heller ikke det samme. Og vi er ikke de eneste der mener, at man får meget for sine penge med denne trampolin. Det er faktisk bredt anerkendt i branchen, at man får meget for pengene med en JumpMaster trampolin.
F.eks har både Bedste5.dk, Trampolinguiden og Hoppeguiden også vurderet samme trampolin som “Bedst til prisen”. Det er en god trampolin, til en fornuftig pris. Du får meget for dine penge, hvis du vælger at investere i denne trampolin.
Specifikationer
- Størrelser(diameter inkl. kantpolstring): 365 cm eller 430 cm
- Fjedre: 72 stk eller 96 stk
- Maks personvægt: 120 kg
- Farver: Grøn eller grå
- Stærk ramme med livstidsgaranti
Berg Elite Inground nedgravningstrampolin (Bedste PRO valg)
Fordele | Ulemper |
|
|
Trampolinen ses også tit på legepladser, institutioner og andre offentlige steder, da den er godkendt i henhold til EN-1176 paragrafferne.
Berg trampoliner i Elite serien, leveres nemlig både med en ekstra tyk sikkerhedskant, samt ekstra overflade behandling af kantmåtten for længere levetid. Samtidig er der også mulighed for, at bruge et endnu højere net, et såkaldt Deluxe XL sikkerhedsnet.
Trampolin til nedgravning med høj sikkerhed
Trampolinen er udstyret med en ekstra kraftig beskyttelseskant og dug, som sikrer dig en blødere landing, hvis du skulle springe skævt.
Kantpolstringen er 40 cm bred, så du er sikker på den overlapper fjedrene. Det giver ekstra beskyttelse ved de skæve hop.
Den ekstra kraftige beskyttelseskant og dug, er også med til at forøge holdbarheden på trampolinen. Der er ingen tivivl om, at dette er en sikker trampolin.
Berg Elite nedgravningstrampolin har desuden også, en kantmåtte der er UV-beskyttet, så den ikke tager skade af solen.
Alt dette sikrer, at trampolinen holder i gennemsnit 2-3 gange længere tid, end andre ellers ganske gode nedgravningstrampoliner.
Det skal nævnes, at dette ikke er en billig trampolin, tværtimod. Det er dog også den bedste nedgravningstrampolin på markedet lige nu.
Trampolinen kan selvfølgelig købes med eller uden net. Trampolinen på billedet er med et Deluxe sikkerhedsnet.
Fjedre, dug & ramme i særklasse
Fjedrene på Bergs Elite nedgravningstrampolin er varmegalvaniseret, derved sikrer du dig at de ikke ruster. Den er desuden også udstyret med TwinSpring Gold systemet, hvilket giver dig et bedre opspring på en større del af dugen, end på andre normale hoppeduge.
TwinSpring Gold sikrer dig en kraftig hoppeeffekt, komfortable spring og mulighed for at lave de bedste og højeste hop.
Det er ideelt til dig, der gerne vil udvikle dine gymnastiske evner.
Hoppedugen er selvfølgelig Berg’s Airflow dug, som er kendt for at være holdbar, samtidig med at den giver mere fleksible hop. Det gør den fordi, at der strømmer 50% mere luft igennem den, og dermed mindsker modstanden, når du hopper på den. Kan du lide at hoppe højt, så er Elite serien et oplagt valg, som ny trampolin til dig.
Berg’s Elite nedgravningstrampolin er udstyret med en robust ramme, i galvaniseret stål, som er hele 42 mm i diameter og 2 mm i tykkelse. Det giver en rigtig lang holdbarhed. Derudover har rammen fået et zink-lag, som beskytter yderligere mod dårligt vejr.
Ekstra stor trampolin til nedgravning
Er du på udkig efter en stor trampolin udover det sædvanlige, så har Berg faktisk også produceret sådan en.
Deres Elite Grand model, der fås i en oval form, giver en større springeflade. Denne trampolin måler hele 520 x 345 cm.
Derudover fås den også i rektangulær form, med en størrelse på hele 500 x 300 cm.
Det er altså næsten ligegyldigt, hvor stor en trampolin du ønsker, så kan du få det med denne Berg trampolin.
Specifikationer:
- Fås med & uden net
- Størrelser (diameter inkl. kantpolstring): 330 cm, 380 cm., 430 cm, 520 cm (Grand Elite)
- Fjedre (Efter størrelse på trampolin): 96, 112, 128 & 144
- Maks brugervægt (Efter størrelse på trampolin): 100 kg, 110 kg, 120 kg & 120 kg
- Farver: Grå, sort & grøn
- Alle fjedre er TwinSpring Gold
- AirFlow hoppedug
- Ekstra UV beskyttelse
- Ekstra god kantbeskyttelse
- Fås som rund, oval og firkantet trampolin
Salta Royal Baseground Sport nedgravet trampolin
Fordele | Ulemper |
|
|
Den er desuden produceret således, at gravearbejdet bliver minimeret. Og selve springdugen er lavet med et ventilationssystem, som giver bedre dig en bedre oplevelse.
Salta er med mere end 10 år på bagen, blevet en anerkendt producent af trampoliner, der yder god værdi for pengene. Og denne trampolin er ingen undtagelse for dette.
Salta har udviklede et særligt Air Perfomance system til denne trampolin, som gør at der kommer nok luft mellem selve trampolindugen og sikkerhedskanten. Og med deres ekstra lange fjedre på 21 cm, er du sikret både et bedre hop og en endnu bedre oplevelse på trampolinen.
Den solide ramme, er dobbelt galvaniseret og sprøjtet med sort pulver lakering, for ekstra lang holdbarhed.
Mange fordele ved trampoliner til nedgravning
Der er mange fordele ved en nedgravede trampolin.
For det første, minimerer det risikoen for faldulykker, at den er gravet ned. Dernæst er den mere diskret i haven, og den tager ikke udsynet over haven.
Materialerne er vejrbestandige, så den faktisk godt kan stå udenfor hele året rundt. Så behøver du ikke at pakke den sammen og sætte den væk. Og du kan snuppe en god hoppetur, også når det er koldt.
Denne nedgravningstrampolin kan fås lige nu i 2 forskellige størrelser. Du kan vælge mellem en diameter på 396 cm eller 427 cm. Vælger du 396 cm har trampolinen 80 fjedre, vælger du 427 cm har trampolinen 88 fjedre. Begge modeller kan holde til 120 kg.
Vælg denne trampolin, hvis du gerne vil have en god og solid trampolin, med en robust ramme, der er stærk nok til alle i familien, til en fornuftig pris. Den kan I have stor glæde af i mange år.
Net kan tilkøbes, det vil vi anbefale dig at gøre.
Specifikationer
- Størrelser: 305 cm, 366 cm, 396 cm & 427 cm
- Antal fjedre: 80 & 88 stk
- Ramme: dobbelt galvaniseret stål med pulver lakering
- Beskyttelseskant: bredde: 43 cm, tykkelse: 2,5 cm
- Maks personvægt: 120 kg
- Net kan tilkøbes
Berg Favorit InGround nedgravningstrampolin
Fordele | Ulemper |
|
|
En inground trampolin er det samme som en nedgravet trampolin.
På billedet ser du en nedgravet Berg Favorit trampolin, med et comfort sikkerhedsnet.
Berg InGround trampolinerne er konstrueret, så det er ikke nødvendigt at grave et så dybt hul, som set i forbindelse med andre nedgravede trampoliner.
De korte ben er ikke sænket ned i jorden, så de vil ikke ruste, som set i forbindelse med andre mærker.
De har også medtaget et integreret ramme-net for at tillade luft at slippe ud og forhindre bolde eller legetøj mv. i at rulle ind under Bergs nedgravningstrampolin.
Velbalanceret nedgravningstrampolin
Berg Favorit sortimentet giver en ideel balance mellem sikkerhed, holdbarhed og overkommelighed. Det giver også dig en fleksibilitet til at vælge, hvilken sikkerhed, der passer til dine krav og dit budget.
Berg Inground Favorit sortimentet leveres med GoldSpring Solo fjedre, der giver en kombination af fleksibilitet og styrke. Det er dog ikke helt samme kvalitet, som TwinSpring systemet du finder i f.eks Berg Inground Champion eller Berg Ultim Elite Flatground.
Berg trampoliner i forskellige størrelser og farver
Denne Berg Favorit nedgravningstrampolin fås i 4 forskellige størrelser og i 2 forskellige farver. Den kan også købes med eller uden net.
Den fås desuden også som både rund og firkantet.
Specifikationer
- Størrelser(diameter inkl. kantpolstring): 330 cm, 380 cm, 430 cm eller 520 cm.
- Fjedre: 72 stk, 80 stk eller 96 stk.
- Maks personvægt: 100 kg, 110 kg eller 120 kg.
- Farver: Grøn eller grå
- Fås som rund trampolin, firkantede eller oval trampolin
Her kan du se hvor hurtigt det er at samle en Berg Favorit trampolin til nedgravning
Hvad gør man med nedgravet trampolin om vinteren?
En trampolin der er gravet ned, kan stå ude om vinteren. Den vil dog holde længere, hvis du pakker den sammen om vinteren.
Hvis du gerne vil lade den stå ude om vinteren, så anbefales det, at du fjerner kantpude og sikkerhedsnet. Derudover kan du også købe et beskyttelsesovertræk til den, så selve dugen bliver beskyttet. Det vil gøre en stor forskel på holdbarheden.
Når der er frost og minusgrader, vil dugen blive spændt, og så kan den gå i stykker, hvis den bliver anvendt. Er trampolinen dækket til, er du ude over det problem.
Når sæsonen starter igen anbefales det altid, at du giver trampolinen et sikkerhedstjek. Det er også en god ide, at gøre det jævnligt, i løbet af sæsonen.
Bliver dine fødder trætte når du har hoppet på trampolinen i lang tid? Hvad med en god omgang fodmassage uden at du behøver at forlade hjemmet? Med de bedste fodmassageapparater kan du nyde en effektiv fodmasssage i din sofa, mens du slapper af foran tv’et.
Kig efter disse ting:
- Er der begyndende rust?
- Er fjedrene i god stand?
- Er der huller eller revner i dugen?
- Er hullet under trampolinen frit?
Kan nedgravet trampolin blæse væk?
I princippet kan en nedgravet trampolin blæse væk, men det er usandsynligt at det sker, hvis du bare tager visse forholdsregler.
Har du sikkerhedsnet på, skal du tage det ned, når der er risiko for storm. Hvis du vil gøre den endnu mere sikker i stormvejr, kan du sørge for, at vinden ikke kan komme ind under trampolinen.
Det gøres ved, at dække hullet ved trampolinens kant og jorden/græsset. På den måde fjerner du mellemrummet mellem trampolinen og jorden, og lukker derfor for vindens adgang til hullet.
Hvilken trampolin til nedgravning?
Vi anbefaler, at du vælger enten en Jumpmaster eller en Berg inground trampolin.
Begge producenter bygger alle slags trampoliner, i absolut topklasse og især en Berg inground trampolin, skiller sig ud fra mængden.
Du er sikker på, både god affjedring og gennemført sikkerhed, hvis du vælger en Berg inground trampolin.
En Berg trampolin, som f.eks en Berg Champion eller Berg Elite, er blandt de absolut bedste trampoliner på markedet i dag.
Forskellen på flatground og inground trampoliner
Begge typer er til nedgravning, men hvor InGround trampolinen kun er delvist dækket, så er FlatGround trampolinen helt dækket.
Det vil sige, at en FlatGround ligger fuldstændig plant med haven, i såkaldt ground level, hvorimod at InGround trampolinen stikker en smule op over græsplænen.
Med eller uden net
En anden væsentlig forskel på de to typer nedgravningstrampoliner er, at du ikke kan få et net til en FlatGround trampolin. Det er alene af den årsag, at vi ikke har nogle FlatGround trampoliner med i denne guide.
Vi mener simpelthen ikke, at vi vil anbefale en udgave, hvor det ikke er muligt, at få den bedste sikkerhed.
Det er dog muligt nu, at købe en Berg Flatground trampolin med net, f.eks Berg Ultim Elite Flatground og Berg Grand Champion. Det er ikke muligt med Berg Favorit eller andre flatground modeller.
Forskellen på en almindelig & en nedgravet trampolin
Nu hvor vi allerede er i gang med, at fortælle om forskellen på InGround og FlatGround trampoliner, så kan vi da lige runde af med, at fortælle om forskellen på en almindelig trampolin og en trampolin til nedgravning.
Det giver selvfølgelig sig selv, men for lige at gøre det helt klart, så står en almindelig trampolin på ben og står dermed oven på jorden eller græsplænen.
En nedgravet trampolin bliver gravet ned i jorden eller græsplænen, og bliver dermed mere skjult.
En almindelig model er dog noget hurtigere og nemmere at sætte op, da du slipper for gravearbejdet.
Kan man bruge en almindelig trampolin til nedgravning?
Du kan godt bruge en almindelig trampolin til nedgravning, det er dog forbundet med mere arbejde.
Hvis du vælger at grave en almindelig trampolin ned i jorden, så skal hullet graves større i både omkreds og dybde.
En almindelig trampolin har brug for mere luft under dugen for, at bevare en god affjedring.
Producenten har ikke bygget den almindelige model mhp. at den skal graves ned, derfor anbefaler vi ikke at du gør det. Det kan være forbundet med nogle sikkerhedsricisi, at gøre det alligevel.
Hvorfor grave trampolin ned?
Der er mange fordele ved at grave sin trampolin ned. De mest åbenlyse er sikkerhed og holdbarhed.
Når trampolinen er gravet ned, er der ikke lige så langt ned til jorden, som ved en almindelig trampolin. Hopper du ud over kanten, er der altså mindre risiko for skader.
Glemmer du at tage trampolinen ind ved storm eller om vinteren, så klarer en inground trampolin det væsentlig bedre, end en almindelige trampolin. Faktisk behøver du ikke at pakke den sammen, hverken ved storm eller om vinteren, så længe du tager de anbefalede forholdsregler, som nævnt længere oppe.
Kan man selv grave en trampolin ned?
Man kan godt selv grave en trampolin ned, men gør du det udelukkende ved brug af spader og skovle, så er det et større arbejde, som kan strække sig over en uge eller to.
Det er en fordel at være mere end 1 person om det. Eller at leje en minigraver til det hårde arbejde.
Hvor dybt hul til nedgravet trampolin?
Dybden på hullet kommer både an på størrelsen, samt typen af din af nedgravningstrampolin. Huldybden skal nogenlunde svare til trampolinens højde, hvis den stod over jorden. Det er en del jord, der på den måde skal fjernes.
Du kan altid læse i vejledningen til din trampolin, hvor dybt hullet skal være.
Som tommelfingerregel kan det dog nævnes, at en trampolin på omkring 330 cm i diameter, har brug for et hul med en dybde på omkring 65-90 cm. Mens en trampolin på ca 430 cm har brug for en dybde på omkring 70-100 cm.
Husk desuden at tage højde for, om det f.eks er en Berg Inground trampolin, eller en Berg Flatground trampolin du vil grave ned. Forskellige trampoliner har forskellige krav til hullets dybde.
Vil du lære lidt om pulstræning, så kan du læse vores artikel om de generelle principper i pulstræning.
Hvad koster det at få gravet en trampolin ned?
Igen, det kommer an på flere ting, som f.eks størrelsen af trampolinen, jordtypen, adgangsforhold og om jorden skal bortskaffes også.
Ofte ligger prisen på mellem 4.000 og 10.000 kroner, men det kan også være dyrere.
Få en pris på nedgravning af trampolin her
Køb af nedgravningstrampolin
Producenter og forhandlere som f.eks. Abilica, JumpMaster trampoliner, Salta og Berg tilbyder en bred vifte af størrelser, der passer til de fleste af de krav, forbrugerne på markedet stiller – det gælder for trampoliner over jorden, eller for nedgravet trampoliner.
Alle slags trampoliner til nedgravning, skal være vel udførte med en lang levetid.
Trampolinenes ramme bør være galvaniseret stål, på både indersiden og ydersiden for, at maksimere beskyttelsen mod rust. Dette er især vigtigt, når nedgravede trampoliners ben, står i fugt og vand i lange perioder.
Det betaler sig altid, at købe en trampolin til nedgravning i god kvalitet, da det sandsynligvis vil være en langsigtet bestanddel i din have, som du selvfølgeligt ikke planlægger at skifte ud i tide og utide.
Vælg trampolin ud fra kritierier som affjedring, ramme, størrelse, holdbarhed og garanti.
Husk at tænk sikkerhed
Vi anbefaler dig altid, at købe et sikkerhedsnet, med til din nye trampolin til nedgravning. Det kan enten købes ved siden af, eller følge med i pakken til din nye inground trampolin.
Under alle omstændigheder er det en rigtig god ide, at få det med. Du kan faktisk få en del tilbehør, hos de forskellige forhandlere.
Udover et net, så kan du f.eks også købe en stige, men den er ikke til meget brug, når man har en trampolin til nedgravning. Men så kan det måske betale sig at købe et cover, eller en stormsikring til din inground trampolin i stedet.
Med et trampolin cover, så holder den længere tid, da den er beskyttet mod vind og vejr. Og med en stormsikring kan inground trampoliner bedre modstå et stormvejr.
Vælg en nedgravede trampolin med en god kantpude
Det er også en god ide, at kigge om trampolinen har en tyk kantpude. Små børn falder jo desværre en gang imellem, og med en tyk kantpude gør det ikke nær så ondt, hverken at lande eller falde på kanten af trampolinen.
Hvis du vælger f.eks en Berg Grand Champion eller en Berg Ultim Elite FlatGround 500, så er du sikker på, at du får en kantmåtte der både er sikker og behagelig, at lande på. Det kendetegner, i øvrigt, alle Berg FlatGround og InGround trampoliner. Selv trampolinens kantmåtte, på en Berg InGround Favorit, er i god kvalitet, selvom det er deres billigste inground trampolin.
Den eneste undtagelse, er måske Berg Talent, som også er udgået fra deres sortiment.
Sikre modeller er altid det bedste valg.
Her har vi 5 gode råd til sikkerheden:
- Hop altid 1 ad gangen. Det er måske ikke lige så sjovt, men det er væsentligt mere sikkert. Der er ingen der ramler ind i hinanden eller bliver skubbet udover kanten.
- Brug sikkerhedsnet
- Slå ikke saltomortaler. Det kan hurtigt gå galt, hvis der bliver forsøgt at lave saltomortalereller kolbøtter
- Hav en voksen til stede, hvis der er børn under 6 år der skal bruge trampolinen
- Tjek den jævnligt, så du er sikker på at den ikke er ved at gå i stykker. Du skal give trampolinen et sikkerhedstjek ofte
Du kan også overveje følgende ved din trampolin til nedgravning:
- Er der behov for net?
- Er der risiko for at falde ned mellem trampolinen og udgravningens kant?
- Er der risiko for, at dugen under brug vil ramme bunden af udgravningen?
- Er der risiko for at overse et barn eller et dyr, som gemmer sig under dugen?
- Er der risiko for øget korrosion af metaldele, især stellet?
Du kan læse meget mere om sikkerhed her.
Levetid på din nedgravet trampolin
Hvis du ønsker at din trampolin til nedgravning skal holde i flere år på trods af det danske vintervejr – hvem gør ikke det – er det en god idé at erhverve sig en model, der ikke er alt for billig.
Holdbarheden afhænger ofte af kvalitet og konstruktion, hvilket gør trampolinen dyrere.
Det kan dog være en god ide, at tilkøbe en stormsikring til trampolinen. Så behøver du hverken tænke på, at skulle flytte rundt på den eller på at skille den ad, når der er udsigt til storm.
Hvor længe holder en Berg trampolin?
En Berg trampolin til nedgravning er af en bedre kvalitet end de prisbillige, fordi sidstnævnte ofte har en lettere stålkonstruktion, kortere fjedre, dårligere galvanisering, mindre slidstærke syninger og en tyndere kantpude.
Du går ikke helt galt i byen, hvis du har en forventning om, at det du køber, har en levetid på 10 år, og det er lige netop det, der kendetegner den gode nedgravet Berg trampolin.
Du skal dog stadig huske, at vedligholde din Berg inground trampolin. Det kan du læse om under her.
Vedligeholdelse af din nedgravede trampolin
Husk, en god trampolin, er en sikker trampolin.
Derfor får du her 8 gode råd til hvordan du vedligeholder og forlænger trampolinens levetid:
- Sørg for løbende eftersyn. Det danske vejr er ikke nådig overfor havetrampoliner til nedgravning. Løbende tjek omfatter løse eller ødelagte fjedre, slitage af kantpuden, bøjede stålrør og revner i trampolindugen.
- Hop på trampolinen uden sko, så grus og sand ikke ødelægger og kradser hul i dugen. Tøm lommerne for nøgler og andre skarpe genstande
- Placér trampolinen vandret.
- Brug beskyttelsesovertræk, når der ikke hoppes på trampolinen.
- Smør trampolinens ramme eller stålkonstruktionen
- Udskift fjedrene, hvis de er blevet for slappe. Beskyt fjedrene ved at give dem noget cykelolie-spray. Reservedele som f.eks fjedre og konstruktionsdele kan bl.a. rekvireres hos trampolinforhandlere.
- Har du ikke mulighed for at pakke trampolinen sammen om efteråret, så bind den fast til noget, der ikke flytter sig, eller fastgør den fx med kraftige pløkker i jorden.
- Fjern sne på trampolindugen eller overdækningen; sneens vægt belaster og beskadiger dug og fjedre.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål
Hvilken trampolin til nedgravning er bedst i test?
Vi har i denne guide til de bedste trampoliner til nedgravning kigget nærmere på 5 af de mest populære modeller. Vi har i vores guide taget højde for kvalitet, sikkerhed, springoplevelse samt pris. Ud fra disse parametre har vi kåret Berg Champion inground til værende “Bedst i test”.
Hvilken nedgravningstrampolin er bedst til prisen
Vi har også kigget nærmere på den mest budgetvenlige trampolin. Vinderen i denne kategori er JumpMaster trampolinen, som er en billig trampolin til nedgravning i god kvalitet.
Hvilken trampolin skal jeg vælge?
Vi anbefaler, at du vælger en Jumpmaster eller en Berg inground trampolin. Det er trampoliner i høj kvalitet, og høj kvalitet er det vigtigste, både af sikkerhedsmæssige grunde og hvis du kigger på holdbarheden.
Hvorfor købe en nedgravet trampolin?
En nedgravet trampolin er en rigtig god investering for både voksne og børn. Det er en rigtig sjov investering til haven, som samtidig også giver god motion. At hoppe på en trampolin er desuden også med til at udvikle børns motorik, noget de kan få gavn af resten af livet.