Det bliver stadigt mere populært at grave sin trampolin ned i haven. Dette har en række fordele, hvor den mest indlysende er, at trampolinen bliver mindre synlig, og haven på den måde kommer til sin fulde ret. Især i små haver, hvor en trampolin vil spærre for synet af en have i fuldt flor, er nedgravning en god ide.

Hertil kommer, at du med en nedgravet trampolin ikke behøver et sikkerhedsnet, som det du ville få brug for, hvis den står på stænger over jordoverfladen. Og skulle hopperne endeligt falde er der en langt mindre faldafstand. På den måde skader hopperne ikke sig selv.

Mindre børn vil især holde af den nedgravede trampolin, fordi de nu til enhver tid kan kravle op på den, uden at de skal have hjælp til at komme op.

Sådan rent mageligt er det også et plus, at du ikke behøver at flytte trampolinen rundt med mellemrum for at undgå skade på græsset. Er der, for nu at sige det på jysk, noget mere træls end evig og altid at skulle flytte rundt med ”dyret”, hver gang der skal slås græs?

Var det en firkantet trampolin til nedgravning du kiggede efter? Læs vores guide til de bedste firkantet trampoliner til nedgravning her.

Førende havedesignere tager ikke fejl når de siger: “En nedgravet trampolin bør være enhvers favorit, når det kommer til familiens aktiviteter i haven.”

Det er en simpel ide, der ikke desto mindre løser en del problemer med trampoliner på stænger. Det er en mere sikker fremgangsmåde, projektet fremtræder mindre påtrængende for sin beskuer, og det er populært hos alle, der tog skridtet og gjorde det.”

Først ser vi på seks gode trampoliner til nedgravning og derefter er der nogle tips til selve nedgravningen af dem.

Trampoliner til nedgravning i denne guide

Fem bemærkelsesværdige trampoliner til nedgravning

Er du på udkig efter den bedste trampolin til nedgravning, er denne side et bidrag.

Vi har nedenfor anmeldt de fem mest bemærkelsesværdige trampoliner til nedgravning på markedet i 2019.

En trampolin er som ethvert andet forbrugsgode, Det være sig en bil, hårde hvidevarer, IT og elektronik og møbler. Når det drejer sig om den slags indkøb, ser vi det som en investering.

Glem ikke, at det samme gælder for trampoliner, det er en investering, der kræver, at man ser sig godt for.

Du skal altid skele til om indkøbet er holdbart, sikkert i brug, ligesom det skal være designet med henblik på at give dig og din familie en masse sjove oplevelser.

Sådan finder du den bedste nedgravningstrampolin

Den mest effektive måde at sørge for et succesfuldt køb på, kræver en grundig gennemlæsning af anmeldelser og tilbagemeldinger fra mere eller mindre begejstrede forbrugere på medier som f.eks. trust pilot.

Du skal altid holde øje med om produktet er brandet, så det nyder en høj grad af tillid blandt forbrugerne. Imidlertid er det ikke alle, der i en fortravlet hverdag har den fornødne tid til at screene nettet igennem for at læse alle anmeldelser om trampoliner.

Nedenfor kan du kan se resultaterne og specifikationerne for hver model og afgøre, hvilken der passer til dig og din familie.

BERG InGround Champion – Trampolin til nedgravning (Bedst i test)

BERG InGround Champion trampolin til nedgravning (Bedst i test)Testvinderen BERG InGround er værd at vælge, fordi den let lader sig integrere i snart ethvert have miljø. Og det sker på en måde, så den passer perfekt ind i have-landskabet.

Den fås i 4 forskellige størrelser og 3 forskellige farver.

Trampolinen er formgivet med den enestående BERG Airflow hoppedug, som tillader 50 % mere luft at slippe igennem, så opspringet bliver så meget desto bedre.

Det er de særegne støj-reducerende stropper under kantpolstringen, der tillader, at luften under trampolinen kan komme ud. Hopperen vil ikke føle nær så meget modstand under hoppet, og kantpolstringen vil ikke rasle mod hoppedugen.

Nem opsætning og god sikkerhed

Rammen, der er patenteret indebærer, at BERG InGround er let at samle og sætte op.

Kantpolstringen er 3 cm tyk, og den har en bredde på 41 cm, hvilket garanterer dig en forbedret sikkerhed i forbindelse med brug af trampolinen.

At det er en virkelig god trampolin til nedgravning bliver bakket op af Bomagasinet, som kalder den en “Luksuriøs testvinder til små og større børn”.

Specifikationer

 • Størrelser(diameter inkl. kantpolstring): 270 cm, 330 cm, 380 cm eller 430 cm.
 • Fjedre(efter størrelse på trampolinen): 64 stk, 96 stk, 112 stk eller 128 stk.
 • Maks personvægt(efter størrelse på trampolinen): 70 kg, 100 kg, 110 kg eller 120 kg.
 • Farver: Grøn, sort eller grå.

Her kan du se hvor nemt det er at samle Berg InGround Champion trampolinen

 

Til Butik

 

BERG Talent InGround (Bedst til prisen) – Trampolin til nedgravning

BERG Talent InGround nedgravet trampolin (Bedst til prisen)Talent trampolinen fra Berg er en meget prisbillig trampolin til nedgravning særligt rettet mod børn, og den passer perfekt til familier med mindre haver.

Der er på ingen måde gået på kompromis med sikkerheden. Berg har gjort det igen, alt er helt i top.

Berg Talent er udstyret med lave fødder, og trampolinen er fastgjort til jorden med tilhørende jordankre.

BERG Talent nyder også fordel af GoldSpring Talent fjedre, som giver en fantastisk oplevelse på trampolinen. Fjedrene er fastgjort til hoppemåtten med triangulære ”øjne”, der er syet 6 gange. Dette gør trampolinen solid, sikker og længerevarende.

Langtidsholdbar nedgravningstrampolin der er bedst til prisen

Trampolinens ramme er udviklet specielt til trampoliner, der er designet til at være nedgravet og er udstyret med 6 korte ben. Rammen er galvaniseret med et slidstærk rustfrit zinklag, der er fastgjort med bolte.

Trampolinens kantpuder er 290 mm brede og 17 mm tykke. Dette brede overlap sikrer, at fjedrene er sikkert dækket. Yderligere sikrer dette også trampolinbrugeren mod at blive fanget mellem fjedrene.

Den øverste og nederste del af beskyttelseskanten har et vejrfast PVC lag på begge sider.

Hoppedugen er UV beskyttet, hvilket modvirker beskadigelse som følge af solens stråler.

Vær opmærksom på, at denne trampolin til nedgravning, er bygget til børn. Alt efter hvilken størrelse du vælger, kan den klare en samlet vægt op til 50 kg eller 70 kg.

Specifikationer

 • Størrelser(diameter inkl. kantpolstring): 180 cm, 240 cm eller 300 cm.
 • Fjedre(efter størrelse på trampolinen): 36 stk, 42 stk eller 54 stk.
 • Maks personvægt(efter størrelse på trampolinen): 50 kg, 50 kg eller 70 kg.
 • Farver: Grøn.

Her kan du se en kort video om Talent serien

 

Til Butik

JumpMaster InGround – Trampolin til nedgravning

JumpMaster InGround trampolin til nedgravningJumpmaster er enormt populær blandt kunderne, og den lever da også i mange henseender op til alt, hvad en trampolin skal kunne.

Der er skelet til sikkerheden, der er i top, f.eks er den fremstillet med en bred polstret kant, så man på den måde slipper for at træde ned i fjedrene på trampolinen.

Hoppefladen er produceret i et slidstærkt materiale, og stellet er lavet i galvaniseret materiale, så det tåler al slags vejrlig og yder den maksimale rustbeskyttelse.

Du får livstid garanti på selve rammen, hvilket siger noget om kvaliteten på denne trampolin.

Selvom denne trampolin hører til blandt de sikreste på markedet, er der alligevel flere ting, du skal tage dig i agt for. Sæt dig derfor grundigt ind i instruktioner og manual, når den skal samles, og følg, efter montagen er tilendebragt, alle forskrifter for, hvad der anbefales med hensyn til den sikreste måde at færdes på trampolinen på.

Vild og ustyrlig leg kan føre til ulykker.

Specifikationer

 • Størrelser(diameter inkl. kantpolstring): 365 cm eller 430 cm.
 • Fjedre(efter størrelse på trampolinen): 72 stk eller 96 stk.
 • Maks personvægt(efter størrelse på trampolinen): 120 kg eller 150 kg.
 • Farver: Grøn.

 

Til Butik

Salta Excellent Ground trampolin

Salta Excellent Ground trampolin til nedgravningEn rund, flot trampolin, som er gravet ned, så den næsten er helt i niveau med græsset. Der er mange fordele ved at have trampolinen gravet ned.

For det første minimerer det risikoen for faldulykker, at den er gravet ned. Dernæst er den mere diskret i haven, og den taget ikke udsynet over haven. Desuden behøver du hverken tænke på at skulle flytte rundt på den eller på at skille den ad, når der er udsigt til storm.

Materialerne er vejrbestandige, så den faktisk godt kan stå udenfor hele året rundt. Så behøver du ikke at sætte den væk. Og du kan snuppe en god hoppetur, også når det er koldt.

Vælg denne model hvis du gerne vil have en god og solid trampolin, der er stærk nok til alle i familien, til en fornuftig pris. Den kan I have stor glæde af i mange år.

Specifikationer

 • Størrelser: 305 cm, 366 cm & 427 cm
 • Antal fjedre: 60 stk, 72 stk & 88 stk
 • Ramme: galvaniseret stål
 • Beskyttelseskant: bredde: 34 cm, tykkelse: 2,5 cm
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Sikkerhedsnet kan tilkøbes

 

Til Butik

BERG Favorit InGround – Trampolin til nedgravning

BERG Favorit InGround nedgravet trampolinBERG hører til blandt pionererne, når det kommer til nedgravede trampoliner. Berg var den første, der designede en række InGround trampoliner med en ekstra funktion i form af et sikkerhedsnet.

BERG InGround trampolinerne er konstrueret, så det er ikke nødvendigt at grave et dybt hul som set i forbindelse med andre nedgravede trampoliner.

De korte ben er ikke sænket ned i jorden, så de vil ikke ruste som set i forbindelse med andre mærker.

De har også medtaget et integreret ramme-net for at tillade luft at slippe ud og forhindre bolde eller legetøj mv. i at rulle ind under trampolinen.

BERG Favorit sortimentet giver en ideel balance mellem sikkerhed, holdbarhed og overkommelighed. Det giver også dig en fleksibilitet til at vælge, hvilken sikkerhed, der passer til dine krav og dit budget.

Favorit-sortimentet leveres med GoldSpring Solo fjedre, der giver den perfekte kombination af fleksibilitet og styrke.

Specifikationer

 • Størrelser(diameter inkl. kantpolstring): 330 cm, 380 cm, 430 cm eller 520 cm.
 • Fjedre(efter størrelse på trampolinen): 72 stk, 80 stk eller 96 stk.
 • Maks personvægt(efter størrelse på trampolinen): 100 kg, 110 kg eller 120 kg.
 • Farver: Grøn eller grå.

Her kan du se hvor hurtigt det er at samle en Berg Favorit trampolin til nedgravning

 

Til Butik

 

Placering af en trampolin til nedgravning

Det er vigtigt, at du vælger et sted på din grund, hvor jorden er fast og leret; undgå sandede områder, eller områder, hvor der altid samler sig vand.

Tænk på sikkerheden! lad være med at placere trampolinen i nærheden af træer, buske, terrasser eller andre hårde overflader.

Placér endvidere ikke den nedgravet trampolin alt for tæt på grundens skel; hoppende børn kan være til gene for naboen, fordi der råbes og skriges henover hækken.

Det kan være en god ide, at du, inden selve nedgravningen af trampolinen, lægger trampolindugen ud på græsplænen. På den måde kan du vurdere, om stedet er det rigtige, før du graver.

Passer Jorden til en nedgravet trampolin?

Det væsentligste er at danne sig et billede af hvilken type jord, det er, man har?

Dette finder du ud af ved at grave et hul i jorden, der er lige så dybt som det, din trampolin skal være i. Tjek jorden og mærk efter på den. Hvordan føles den, er der mestendels tale om sand eller ler?

Du skal også sikre dig, at du ikke graver den ned, hvor der er rør og ledninger i jorden. Her skal du bruge tegninger over din grundplan, eller du kan forsøge dig med at grave forsigtigt ned.

Meget sandet jord duer ikke. Det er simpelthen her for dyrt at foretage en etablering af støtteforanstaltninger til udgravningens vægge. Er din jord derimod bastant eller leret, bør den kunne holde.

Størrelse på den nedgravet trampolin

Det er god ide at danne sig et overblik over, hvilken størrelse den nedgravet trampolin skal have: Det handler om, hvor meget plads du har, og hvor jorden er egnet til udgravning?

Husk at det er omkostningerne ved, at grave hullet og slippe af med den opgravne jord der tæller. Så her er det ikke af vejen at være den lykkelige ejer af en bil med ”jydekrog” og en trailer. Sidstnævnte kan dog lejes med henblik på transport af jord til genbrugspladsen; men du slipper ikke for en grundig rengøring af ladet efter at alt er kørt væk.

Tag også dine børns alder i betragtning. Når dine børn bliver ældre, vil de med sikkerhed ønske sig en større trampolin. Derfor er det simpelthen anbefalelsesværdigt, hvis der er plads til den, at få den største trampolin til nedgravning, du kan få råd til.

Når du beregner pladskravene, skal du altid huske lægge 1 meter til rundt om den nedgravede trampolin. Dette er en sikkerhedszone, ligesom det kan være stedet hvor ungerne stiller kager og sodavand inden de begynder at hoppe.

Det kan her være en god ide, at grave forsøgsvis i jorden eller plænen for at finde det sted hvor jorden er mest blød og derfor nemmest at have med at gøre.

Nedgravningstrampolinens form og farve

De fleste have-trampoliner er runde, fordi de på en naturlig måde trækker hopperen hen mod midten. Midten er den sikreste og mest kraftfulde plads at hoppe på.

En rektangulær trampolin fremstår ikke dekorativt set nær så tiltalende i en have, og en sekskantet trampolin gør det en del sværere at grave et passende hul omkring den.

En kontrasterende farve til foråret er vigtigt, så det er klart for alle, hvor haven stopper og trampolinen starter.

Køb af nedgravningstrampolin

Producenter og forhandlere som f.eks. Abilica, MC, Wupti og Berg tilbyder en bred vifte af størrelser, der passer til de fleste af de krav, forbrugerne på markedet stiller – det gælder for trampoliner over jorden, eller for nedgravede trampoliner. Trampolinerne skal være vel udførte med en lang levetid.

Trampolinrammerne børe være varme-galvaniseret på indersiden og ydersiden for at maksimere beskyttelsen mod rust. Dette er især vigtigt, når nedgravede trampoliners ben måske står i fugt og vand i lange perioder.

Det betaler sig altid at købe en trampolin af god kvalitet, da det sandsynligvis vil være en langsigtet bestanddel i din have, som du selvfølgeligt ikke planlægger at skifte ud i tide og utide.

Husk at tænk sikkerhed, når du køber din trampolin til nedgravning

Vi anbefaler dig altid at købe et sikkerhedsnet med til den nedgravet trampolin. Det kan enten købes ved siden af eller følge med i pakken til din nye trampolin. Under alle omstændigheder er det en rigtig god ide, at købe det med.

Her har vi 5 gode råd til sikkerheden:

 1. Hop altid 1 ad gangen. Det er måske ikke lige så sjovt, men det er væsentligt mere sikkert. Der er ingen der ramler ind i hinanden eller bliver skubbet udover kanten.
 2. Brug sikkerhedsnet.
 3. Slå ikke saltomortaler. Det kan hurtigt gå galt, hvis der bliver forsøgt at lave saltomortaler på en trampolin.
 4. Hav en voksen til stede, hvis der er børn under 6 år på trampolinen.
 5. Tjek din trampolin jævnligt, så du er sikker på at den ikke er ved at gå i stykker.

Du kan også overveje følgende ved din nedgravet trampolin:

 • Er der behov for sikkerhedsnet?
 • Er der risiko for at falde ned mellem trampolin og udgravningens kant?
 • Er der risiko for, at dugen under brug vil ramme bunden af udgravningen?
 • Er der risiko for at overse et barn eller et dyr, som gemmer sig under dugen?
 • Er der risiko for øget korrosion af metaldele, især stellet?

Du kan læse meget mere om trampoliner og sikkerhed her.

Marker stedet for nedgravningen af din trampolin

Det er en god ide først at afmærke området, hvor trampolinen skal graves ned. Dette skal gøres med en vis nøjagtighed, så hullet er nøjagtigt den rigtige størrelse for trampolinen.

Hvis det er en rund trampolin, gør du det nemmest ved at sikre en ende af et målebånd eller en snor med trampolinens diameter.

Ved at stikke en pind eller en gammel skruetrækker i jorden og fastgøre målebåndet eller snoren til pinden som det centrale punkt, markerer du omkredsen ved at afmærke en cirkel baseret på den korrekte radius.

Du drejer den kunstige radius og afmærker med sprøjtemaling, en gammel spartel eller noget mel for at markere kanten af hullet, der skal udgraves.

Det er en fidus, at du binder en fyldt spraydåse fast i en snor, der er hæftet på centret (pind, pløk, skruetrækker e.l.). Så kan du spraye cirklen.

Det er god konditionstræning at hoppe på en trampolin. Vil du læse mere om konditionstræning, så kan du klikke her.

Grav hullet

Dette gøres manuelt med skovl og spade eller ved hjælp af en lille mekanisk gravemaskine.

Du kan måske finde en lokal entreprenør, der kan gøre det ganske billigt. Andre går selv frem skridt for skridt og graver i dagevis, så projektet er gennemført i løbet af et par uger.

Hold øje med vejrudsigten på lang sigt. Det bedste er selvfølgeligt, at du ikke rammer en periode, der er kendetegnet ved nedbør. Prøv at vælge en tør periode, det gør det hele meget lettere.

Det er vigtigt, at du laver en plan udgravning, for hvis dybden er for lav ude i kanten, kan det gå ud over sikkerheden. En tung person risikerer at brække halebenet.

Læg fiberdug i bunden af hullet, så der ikke gror ukrudt op ad trampolinens sider. Sørg desuden for, at trampolinen står vandret. Du kan stabilisere trampolinen ved at placere fliser eller lignende under benene.

Her kan du se en familie der har valgt at grave trampolinen ned selv og uden mekanisk hjælp

Hvad skal man gøre med jorden?

Hvis området, hvor der graves, har en god og blød kvalitet, kan du let fjerne jorden og samle det hele i en bunke ved siden af nedgravningsstedet.

Hold det fugtigt, hvis det er nødvendigt at forebygge jord- eller sandflugt. De første spadestik indeholder en så god jord, at det kan være en god ide at gemme den eller lægge den ud andre steder i haven.

Under det øverste jordlag finder du imidlertid den noget hårdere undergrund, der skal fjernes fra stedet eller gemmes i et diskret område af haven, hvis du måske en gang skulle få brug for at fjerne trampolinen og fylde hullet op igen.

Har du ikke den slags planer, er det bedre at transportere jorden væk og aflevere den på den nærmeste genbrugsplads.

Det kan variere fra sted til mht., hvor meget jord du må aflevere ad gangen: Mange tager maksimalt imod 1 ton jord om dagen, og det skal måske bevisliggøres, at jorden ikke er forurenet.

Er din jord forurenet, vil genbrugspladsen nægte at tage imod den. Skal den deponeres og afrenses, tager et modtageanlæg ca. 2.000 til 3.000 kr. for en analyse. Deponering af ca. 13 m3 jord koster ca. 2.000 kr.

Hullets dybde

”Det drejer sig om at finde den rette dybde”, sagde Frits Helmuth til Ulrik Thomsen i filmen ”Blinkende Lygter”, hvor Helmuth hjælper Thomsen med at finde den rette dybde til et øl hul.

Det samme med trampolinen – Huldybden skal svare til trampolinens højde, hvis den stod over jorden. Det er en del jord, der på den måde skal fjernes.

Nogle finder det tilrådeligt at have trampolinen nedgravet lige over jordens overfladen af ​​jorden, så der er efterladt en 10 cm’s luft mellem trampolinens bund og jordens overflade. På den måde muliggøres det, at luften kan slippe ud, når der hoppes.

Dette er ikke uproblematisk, fordi der er fare for, at ben og arme kan blive fanget under trampolinen, ligesom sprækken med glæde opsluger ting, så de går tabt under trampolinen. Hvis trampolinens leveres med et sidenet er problemet løst.

En bedre måde at håndtere luftbevægelsen er at bruge luftventiler.

Vil du lære lidt om pulstræning, så kan du læse vores artikel om de generelle principper i pulstræning.

Dræning

Hullet under den sunkne trampolin skal drænes godt, hvis det regner, eller børnene bruger haveslangen på trampolinen. Hvis jorden normalt er meget vandfyldt, er det måske ikke muligt at nedgrave trampolinen.

Hvis området dræner langsomt, bør du oprette et dræn i bunden af hullet. Dette gøres ved at gøre hullet ekstra dybt og fylde dette med grus eller sten.

Forebyggelse af kantnedbrud

Det kan være nødvendigt at overveje, hvordan man opretholder hullets vægge. Hvis din jord er fast, bør det ikke være et problem.

Hvis du har meget sandet jord, skal du muligvis overveje at lave støtteforanstaltningerne til udgravningens vægge, hvilket ikke er billigt. Sikring gennemføres ved hjælp af jordsikringssten, som man kan rekvirere sig i et byggemarked.

Luftbevægelse

Når børn og voksne hopper på trampolinen, skal luften kunne strømme frit. Det er en god ide, at trampolinen stadigt er ventileret under kanten. Med en åben kant kan trampolinen nemmere slippe af med luft.

Moderne trampoliner til nedgravning er fremstillet med lufthuller i sikkerhedskanten og med en øget størrelse i dugens masker. Dette sikrer, at der ikke er nogen nævneværdig forskel på, om der også er luft i kanten.

Donut princippet

Det er en god ide at hæve terrænet omkring trampolinen så den kommer til at ligne en amerikansk hævet “donut” ring.

Dette hjælper med til at dæmpe trampolinen, og det gør det hele meget mere sjovt, fordi børnene kan hoppe fra toppen af ​​ringen til trampolinen eller løbe ned ad skråningen.

Brug en del af den udgravede jord til at bygge en ring rundt om trampolinen med skråninger på hver side og en flad top.

Her får du en række gode råd til hvorfor du skal dyrke motion.

Levetid på din nedgravet trampolin

Hvis du ønsker at din trampolin til nedgravning skal holde i flere år på trods af det danske vintervejr – hvem gør ikke det – er det en god idé at erhverve sig en trampolin, der ikke er alt for billig.

Holdbarheden afhænger ofte af kvalitet og konstruktion, hvilket gør trampolinen dyrere.

Kvalitetstrampolinen er mere holdbar

Dyre trampoliner til nedgravning er af en bedre kvalitet end de prisbillige, fordi sidstnævnte ofte har en lettere stålkonstruktion, kortere fjedre, dårligere galvanisering, mindre slidstærke syninger og en tyndere kantpude.

Du går ikke helt galt i byen, hvis du har en forventning om, at det du køber, har en levetid på 10 år, og det er lige netop det, der kendetegner den gode nedgravet trampolin.

Vedligeholdelse af din nedgravet trampolin

Her er ni gode råd til hvordan du forlænger trampolinens levetid:

 1. Sørg for løbende eftersyn. Det danske vejr er ikke nådig overfor havetrampoliner. Løbende tjek omfatter løse eller ødelagte fjedre, slitage af kantpuden, bøjede stålrør og revner i trampolindugen.
 2. Reservedele som trampolindug, kantbeskyttelse, fjedre og konstruktionsdele kan bl.a. rekvireres hos trampolinforhandlere eller på websider.
 3. Hop på trampolinen uden sko, så grus og sand ikke ødelægger og kradser hul i dugen. Tøm lommerne for nøgler og andre skarpe genstande
 4. Placér trampolinen vandret.
 5. Brug beskyttelsesovertræk, når der ikke hoppes på trampolinen.
 6. Smør rammen eller stålkonstruktionen
 7. Udskift fjedrene, hvis de er blevet for slappe. Beskyt fjedrene ved at give dem noget cykelolie-spray.
 8. Har du ikke mulighed for at pakke trampolinen sammen om efteråret, så bind den fast til noget, der ikke flytter sig, eller fastgør den fx med kraftige pløkker i jorden.
 9. Fjern sne på trampolindugen eller overdækningen; sneens vægt belaster og beskadiger dug og fjedre.