Det bliver stadigt mere populært at grave sin trampolin ned i haven. Dette har en række fordele, hvor de mest indlysende er, at trampolinen bliver mere sikker og mindre synlig. På den måde kommer haven til sin fulde ret. Især i små haver, hvor en trampolin vil spærre for synet af en have i fuldt flor, er havetrampolin til nedgravning en god ide.

Hertil kommer, at du med en nedgravet trampolin ikke nødvendigvis behøver et sikkerhedsnet, som det du ville få brug for, hvis den ikke er gravet ned i jorden. Og skulle hopperne endeligt falde, er der en langt mindre faldafstand.

På den måde skader hopperne ikke sig selv på samme måde. Vi vil dog til enhver tid anbefale dig, at du vælger en med sikkerhedsnet, fordi selvom afstanden til jorden ikke er nær så høj, så kan det stadig gøre ondt at hoppe udover kanten, på en trampolin til nedgravning.

Derfor er også både vores testvinder samt vores bedste PRO valg med sikkerhedsnet, selvom de begge kan købes uden net også.

Trampoliner til nedgravning får eksperternes anbefaling

Sådan rent mageligt er det også et plus, at du ikke behøver at flytte trampolinen rundt med mellemrum for at undgå skade på græsset.

Er der, for nu at sige det på jysk, noget mere træls end evig og altid at skulle flytte rundt med ”dyret”, hver gang der skal slås græs?

Var det firkantede trampoliner til nedgravning du kiggede efter? Læs vores guide til den bedste firkantet trampolin til nedgravning her.

Trampoliner til nedgravning anbefales af eksperterne, da det fører til færre og ikke lige så voldsomme skader. Når trampolinen er gravet ned, så er der ikke så langt at falde, som hvis den står på ben.

Du må dog ikke tro, at det betyder at den er 100% sikker. Der kan stadig ske uheld, derfor anbefales det altid, at trampolinen bliver anvendt på forsvarlig vis.

Trampoliner til nedgravning i denne guide

En anden fordel ved en nedgravet trampolin er, at den er betydeligt bedre stormsikret end en almindelig trampolin. Når trampolinen er gravet ned, så har vinden væsentligt sværere ved at få fat i den.

Desuden er de fleste førende havedesignere enige om, at skal der være en trampolin i haven, så skal den være nedgravet, og der bliver udtalt at; “En nedgravet trampolin bør være enhvers favorit, når det kommer til familiens aktiviteter i haven.”

Det er en simpel ide, der ikke desto mindre løser en del problemer med trampoliner på stænger.

Det er en mere sikker fremgangsmåde, projektet fremtræder mindre påtrængende for sin beskuer, og det er populært hos alle, der tog skridtet og gjorde det.”

Mindre børn vil især holde af den nedgravede trampolin, fordi de nu til enhver tid kan kravle op på den, uden at de skal have hjælp til at komme op.

Først ser vi på 5 gode trampoliner til nedgravning og derefter er der nogle tips til selve nedgravningen af dem.

Længere nede i guiden, kan du også få en pris på nedgravning af trampolin i din have, hvis du gerne selv vil slippe for besværet.

Fem bemærkelsesværdige trampoliner til nedgravning

Er du på udkig efter den bedste trampolin til nedgravning, er denne side et bidrag.

Vi har nedenfor anmeldt de fem af de mest bemærkelsesværdige trampoliner til nedgravning på markedet i 2022.

En trampolin er som ethvert andet forbrugsgode, Det være sig en bil, hårde hvidevarer, IT og elektronik og møbler. Når det drejer sig om den slags indkøb, ser vi det som en investering.

Glem ikke, at det samme gælder for trampoliner, det er en investering, der kræver, at man ser sig godt for.

Du skal altid skele til om indkøbet er holdbart, sikkert i brug, ligesom det skal være designet med henblik på at give dig og din familie en masse sjove oplevelser.

Sådan finder du den bedste nedgravningstrampolin

Den mest effektive måde at sørge for et succesfuldt køb på, kræver en grundig gennemlæsning af anmeldelser og tilbagemeldinger fra mere eller mindre begejstrede forbrugere på medier som f.eks. trust pilot.

Du skal altid holde øje med om produktet er brandet, så det nyder en høj grad af tillid blandt forbrugerne.

Følger der ikke et sikkerhedsnet med til trampolinen, så undersøg om det er muligt at købe det efterfølgende. Godt nok er en nedgravet trampolin ikke så langt fra jorden, som en trampolin på ben, men det vil være ærgerligt hvis du senere hen beslutter dig for at montere et net, og det så ikke er muligt at finde et der passer til din trampolin.

Det er også vigtigt at du undersøger om dugen og kantpuden er UV beskyttet, samt om der brugt er galavaniseret stål til rammen, så det kan modstå sol og regn i længere tid.

Alle Berg og Jumpmaster trampoliner er både UV beskyttet, samt produceret med galvaniseret stål, for en bedre og længere holdbarhed. Visse Berg trampoliner har desuden også UV beskyttelse på kantmåtten. Det er de færreste inground trampoliner der har det.

Imidlertid er det ikke alle, der i en fortravlet hverdag har den fornødne tid til at screene nettet igennem for, at læse alle anmeldelser om inground trampoliner. Derfor har vi undersøgt markedet for dig, og fundet de 5, efter vores mening, bedste nedgravet trampoliner frem til dig.

Nedenfor kan du kan se resultaterne og specifikationerne for hver model og afgøre, hvilken der passer til dig og din familie.

Berg Champion InGround – Trampolin til nedgravning (Bedst i test)

Berg InGround Champion trampolin til nedgravning med sikkerhedsnet (Bedst i test)

Fordele

Ulemper

 • Vinder af adskillige tests

 • Solid trampolin

 • Stor & tyk sikkerhedskant

 • AirFlow dug

 • TwinSpring med Gold fjedre

 • Med eller uden Deluxe sikkerhedsnet

 • Minimal vedligeholdelse

 • Nem montering

 • Vi har ikke fundet ulemper ved denne trampolin

Testvinderen Champion inground trampolinen er værd at vælge, fordi ikke nok med at den let lader sig integrere i ethvert have miljø, så er kvaliteten af trampolinen også uovertruffen.

Denne Berg trampolin byder bl.a på detaljer som AirFlow hoppedug, TwinSpring Gold fjedre og ekstra UV beskyttelse.

Som nævnt før, er denne nedgravningstrampolin formgivet med den enestående Berg Airflow hoppedug, som tillader 50 % mere luft at slippe igennem, så opspringet bliver så meget desto bedre.

Dugen er konstrueret på en måde der gør, at luften bedre kan komme igennem dugen, når du hopper. Det ser man ikke på andre trampoliner end Berg Champion og Berg Elite serie. Normalt kommer der kun luft ud ved kanten på nedgravet trampoliner, men her kommer der altså også luft ud gennem selve dugen.

På den måde vil hopperen altså ikke føle nær så meget modstand under hoppet, og det giver et bedre afsæt, hver gang.

Der er desuden brugt støj-reducerende stropper under kantpolstringen, der både tillader, at der kan komme luft ud, samtidig med at de minimere støjen fra fjedrene. Det gør at kantpolstringen ikke vil rasle mod hoppedugen.

AirFlow dugen er monteret til rammen ved hjælp af TwinSpring Gold fjedre. TwinSpring fjedre øger størrelsen på det punkt, hvor dugen giver det bedste afsæt. Det bedste afsæt på inground trampoliner findes i midten af dugen, og med TwinSpring Gold fjedre er det punkt blevet større.

Det er alle disse detaljer der er med til at give dig den bedste og sjoveste hoppeoplevelse på trampolinen. Mens den ekstra UV beskyttelse øger levetiden på den.

Denne Berg nedgravningstrampolin fås i 4 forskellige størrelser og 3 forskellige farver. Den kan desuden også fås i en endnu større og oval udgave, der hedder Berg Grand Champion inground. Berg Grand Champion inground modellen har en diameter på helt op til 520 cm.

Nedgravet trampolin med nem opsætning & god sikkerhed

Rammen, der er patenteret, indebærer, at Berg InGround Champion er let at samle og sætte op. Det er i øvrigt kendetegnende ved Berg trampoliner.

Kantpolstringen er 3 cm tyk, og den har en bredde på 41 cm, hvilket garanterer dig en forbedret sikkerhed, i forbindelse med brug af denne nedgravningstrampolin.

Berg Champion nedgravningstrampolin kan leveres både med eller uden sikkerhedsnet.

Modellen på billedet er inkl. et Deluxe sikkerhedsnet, som er ekstra højt, og med selvlukkende indgang, samt tykt skum rundt om stængerne. Samtidig er stængerne spændt i en bue, så de kommer længst muligt væk fra selve trampolinen, og på den måde minimere risikoen for at ramme dem under spring.

Der er tænkt på alle detaljer, i udformningen af denne nedgravningstrampolin, også mht. sikkerheden.

En sikker vinder

At det er en virkelig god trampolin til nedgravning, bliver bakket op af Bomagasinet, som kalder den en “Luksuriøs testvinder til små og større børn”.

Yderligere har Hoppeguiden også vurderet den til at være bedst i test, mens Bedste10.dk kalder den for det bedste “Premium valg”, og knytter følgende kommentar til den “Her kan du få en hoppeoplevelse ud over det sædvanlige til en god pris“. Hos svenske Testfakta er Champion serien også blevet kåret til bedst i test.

Der er altså ingen tvivl om, at vælger du denne Berg trampolin, så får du med garanti en nedgravningstrampolin, der både giver en sublim springoplevelse, samt har en lang levetid.

Specifikationer

 • Fås med og uden sikkerhedsnet
 • Størrelser(diameter inkl. kantpolstring): 270 cm, 330 cm, 380 cm eller 430 cm
 • Fjedre(efter størrelse på trampolinen): 64 stk, 96 stk, 112 stk eller 128 stk
 • Maks personvægt(efter størrelse på trampolinen): 70 kg, 100 kg, 110 kg eller 120 kg
 • Farver: Grøn, sort eller grå
 • TwinSpring Gold fjedersystem
 • AirFlow hoppedug
 • Ekstra UV beskyttelse
 • Stor sikkerhedskant
 • Fås som rund, oval & firkantet trampolin

 

Til Butik


 

JumpMaster InGround (Bedst til prisen)

JumpMaster InGround trampolin til nedgravning (Bedst til prisen)

Fordele

Ulemper

 • God pris

 • Robust trampolin

 • Stor & tyk sikkerhedskant

 • Livstid garanti på rammen

 • Minimal vedligeholdelse

 • Ingen AirFlow dug

 • Ingen TwinSpring fjedre

 • Intet medfølgende sikkerhedsnet

Jumpmaster trampolner er enormt populær blandt kunderne, og den lever da også i mange henseender op til alt, hvad en sikker trampolin skal kunne.

Der er skelet til sikkerheden, der er i top, f.eks er den fremstillet med en bred polstret kant, så man på den måde slipper for at træde ned i fjedrene.

Livstidsgaranti på rammen

Rammen er lavet i galvaniseret stål, så det tåler al slags vejrlig og yder den maksimale rustbeskyttelse. Faktisk er producenten så overbeviste om holdbarheden, at de tilbyder livstid garanti på selve rammen, hvilket siger noget om kvaliteten på denne nedgravningstrampolin.

Hoppefladen er produceret i et slidstærkt materiale, med lang holdbarhed.

Nedgravningstrampolin med bred anerkendelse

Jumpmaster er måske ikke helt på samme niveau som topmodellerne fra Berg, men de koster heller ikke det samme. Og vi er ikke de eneste der mener, at man får meget for sine penge med denne trampolin. Det er faktisk bredt anerkendt i branchen, at man får meget for pengene med en JumpMaster trampolin.

F.eks har både Bedste5.dk, Trampolinguiden og Hoppeguiden også vurderet samme trampolin som “Bedst til prisen”. Det er en god trampolin, til en fornuftig pris. Du gør en god handel, hvis du vælger at investere i denne trampolin.

Specifikationer

 • Størrelser(diameter inkl. kantpolstring): 365 cm eller 430 cm
 • Fjedre: 72 stk eller 96 stk
 • Maks personvægt: 120 kg
 • Farver: Grøn eller grå
 • Livstidsgaranti på rammen


 

Til Butik


 

Berg Elite Inground nedgravningstrampolin (Bedste PRO valg)

Berg Elite Inground nedgravningstrampolin (Bedste PRO valg)

Fordele

Ulemper

 • Vinder af adskillige tests

 • Ekstrem robust trampolin

 • Ekstra stor & tyk sikkerhedskant

 • Ekstra overflade behandling for længere levetid

 • AirFlow dug

 • TwinSpring med Gold fjedre

 • Godkendt efter EN-1176

 • Med eller uden Deluxe sikkerhedsnet

 • Minimal vedligeholdelse

 • Nem montering

 • Prisen

Denne Elite nedgravningstrampolin er til den mere ambitiøse springer. Går du efter det bedste af det bedste, så er denne nedgravningstrampolin fra Berg det rigtige valg for dig!

Trampolinen ses også tit på legepladser, institutioner og andre offentlige steder, da den er godkendt i henhold til EN-1176 paragrafferne.

Berg trampoliner i Elite serien, leveres nemlig både med en ekstra tyk sikkerhedskant, samt ekstra overflade behandling af kantmåtten for længere levetid. Samtidig er der også mulighed for at bruge et endnu højere sikkerhedsnet, et såkaldt Deluxe XL sikkerhedsnet.

Trampolin til nedgravning med høj sikkerhed

Trampolinen er udstyret med en ekstra kraftig beskyttelseskant og dug, som sikrer dig en blødere landing, hvis du skulle springe skævt.

Kantpolstringen er 40 cm bred, så du er sikker på den overlapper fjedrene. Og trampolinen kan selvfølgelig købes med eller uden sikkerhedsnet. Trampolinen på billedet er med et Deluxe sikkerhedsnet.

Den ekstra kraftige beskyttelseskant og dug, er også med til at forøge holdbarheden på trampolinen. Der er ingen tivivl om, at dette er en sikker trampolin.

Berg Elite nedgravningstrampolin har desuden også, en kantmåtte der er UV-beskyttet, så den ikke tager skade af solen.

Alt dette sikrer, at trampolinen holder i gennemsnit 2-3 gange længere tid, end andre ellers ganske gode nedgravningstrampoliner.

Det skal nævnes, at dette ikke er en billig trampolin, tværtimod. Det er dog også den bedste nedgravningstrampolin på markedet lige nu.

Fjedre, dug & ramme i særklasse

Fjedrene på Bergs Elite nedgravningstrampolin er varmegalvaniseret, derved sikrer du dig at de ikke ruster. Den er desuden også udstyret med TwinSpring Gold systemet, hvilket giver dig et bedre opspring på en større del af dugen, end på andre normale hoppeduge.

TwinSpring Gold sikrer dig en kraftig hoppeeffekt, komfortable spring og mulighed for at lave de bedste og højeste hop.

Det er ideelt til dig der gerne vil udvikle dine gymnastiske evner.

Hoppedugen er selvfølgelig Berg’s Airflow dug, som er kendt for at være holdbar, samtidig med at den giver mere fleksible hop. Det gør den fordi, at der strømmer 50% mere luft igennem den, og dermed mindsker modstanden når du hopper på den.

Berg’s Elite nedgravningstrampolin er udstyret med en ramme, i galvaniseret stål, som er hele 42 mm i diameter og 2 mm i tykkelse. Det giver en rigtig lang holdbarhed. Derudover har rammen fået et zink-lag, som også beskytter mod dårligt vejr.

Ekstra stor trampolin til nedgravning

Er du på udkig efter trampolin udover det sædvanlige, så har Berg faktisk også produceret sådan en.

Deres Elite Grand model, der fås i i en oval form giver en større springeflade. Denne trampolin måler hele 520 x 345 cm.

Specifikationer:

 • Fås med og uden sikkerhedsnet
 • Størrelser (diameter inkl. kantpolstring): 330 cm, 380 cm., 430 cm, 520 cm (Grand Elite)
 • Fjedre (Efter størrelse på trampolin): 96, 112, 128 & 144
 • Maks brugervægt (Efter størrelse på trampolin): 100 kg, 110 kg, 120 kg & 120 kg
 • Farver: Grå, sort & grøn
 • TwinSpring Gold fjedersystem
 • AirFlow hoppedug
 • Ekstra UV beskyttelse
 • Ekstra stor sikkerhedskant
 • Fås som rund, oval og firkantet trampolin

 

Til Butik


 

Salta Excellent Ground

Salta Excellent Ground trampolin til nedgravning

Fordele

Ulemper

 • God pris

 • Robust trampolin

 • Solid dug & kantpude

 • Mange størrelser

 • Ingen AirFlow dug

 • Ingen TwinSpring fjedre

En rund, flot trampolin, som er gravet ned, så den næsten er helt i niveau med græsset.

Trampolinen rager faktisk kun 25 cm op over jorden.

Den er desuden produceret således at gravearbejdet bliver minimeret. Og selve springdugen er lavet med et ventilationssystem, som giver bedre dig en bedre oplevelse.

Der er mange fordele ved at have trampolinen gravet ned.

For det første minimerer det risikoen for faldulykker, at den er gravet ned. Dernæst er den mere diskret i haven, og den tager ikke udsynet over haven.

Materialerne er vejrbestandige, så den faktisk godt kan stå udenfor hele året rundt. Så behøver du ikke at pakke den sammen og sætte den væk. Og du kan snuppe en god hoppetur, også når det er koldt.

Det kan dog være en god ide at tilkøbe en stormsikring til trampolinen. Så behøver du hverken tænke på at skulle flytte rundt på den eller på at skille den ad, når der er udsigt til storm.

Denne nedgravningstrampolin kan fås i 3 forskellige størrelser.

Vælg denne model hvis du gerne vil have en god og solid trampolin, der er stærk nok til alle i familien, til en fornuftig pris. Den kan I have stor glæde af i mange år.

Sikkerhedsnet kan tilkøbes, det vil vi anbefale dig at gøre.

Specifikationer

 • Størrelser: 305, 366 cm & 427 cm
 • Antal fjedre: 60 stk, 72 stk & 88 stk
 • Ramme: galvaniseret stål
 • Beskyttelseskant: bredde: 34 cm, tykkelse: 2,5 cm
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Sikkerhedsnet kan tilkøbes

 

Til Butik


 

Berg Favorit InGround nedgravningstrampolin

Berg Favorit InGround nedgravet trampolin

Fordele

Ulemper

 • Tidligere testvinder

 • God pris

 • Robust trampolin

 • Gold fjedre

 • Solid dug & kantpude

 • Med eller uden sikkerhedsnet

 • Mange størrelser

 • Ingen AirFlow dug

 • Ingen TwinSpring fjedre

Berg hører til blandt pionererne, når det kommer til nedgravede trampoliner. Berg var nemlig de første, der designede en række InGround trampoliner med sikkerhedsnet.

En inground trampolin er det samme som en nedgravet trampolin.

På billedet ser du en nedgravet Berg Favorit trampolin, med et comfort sikkerhedsnet.

Berg InGround trampolinerne er konstrueret, så det er ikke nødvendigt at grave et så dybt hul, som set i forbindelse med andre nedgravede trampoliner.

De korte ben er ikke sænket ned i jorden, så de vil ikke ruste, som set i forbindelse med andre mærker.

De har også medtaget et integreret ramme-net for at tillade luft at slippe ud og forhindre bolde eller legetøj mv. i at rulle ind under Bergs nedgravningstrampolin.

Velbalanceret nedgravningstrampolin

Berg Favorit sortimentet giver en ideel balance mellem sikkerhed, holdbarhed og overkommelighed. Det giver også dig en fleksibilitet til at vælge, hvilken sikkerhed, der passer til dine krav og dit budget.

Berg Inground Favorit sortimentet leveres med GoldSpring Solo fjedre, der giver en kombination af fleksibilitet og styrke. Det er dog ikke helt samme kvalitet, som TwinSpring systemet du finder i f.eks Berg Inground Champion eller Berg Ultim Elite Flatground.

Denne Berg Favorit nedgravningstrampolin fås i 4 forskellige størrelser og i 2 forskellige farver. Den kan også købes med eller uden sikkerhedsnet.

Specifikationer

 • Størrelser(diameter inkl. kantpolstring): 330 cm, 380 cm, 430 cm eller 520 cm.
 • Fjedre: 72 stk, 80 stk eller 96 stk.
 • Maks personvægt: 100 kg, 110 kg eller 120 kg.
 • Farver: Grøn eller grå
 • Fås som rund trampolin, firkantede eller oval trampolin

Her kan du se hvor hurtigt det er at samle en Berg Favorit trampolin til nedgravning

 

Til Butik

 

Placering af en trampolin i jorden

Hvis du vælger en trampolin til nedgravning, så er det vigtigt, at du vælger et sted på din grund, hvor jorden er fast og leret; undgå sandede områder, eller områder, hvor der altid samler sig vand.

Tænk på sikkerheden! lad være med at placere trampolinen i nærheden af træer, buske, terrasser eller andre hårde overflader.

Placér endvidere ikke den nedgravet trampolin alt for tæt på grundens skel; hoppende børn kan være til gene for naboen, fordi der råbes og skriges henover hækken.

Det kan være en god ide, at du, inden selve nedgravningen af trampolinen, lægger trampolindugen ud på græsplænen. På den måde kan du vurdere, om stedet er det rigtige, før du graver.

Hvordan får du en trampolin nedgravet?

Det væsentligste er at danne sig et billede af hvilken type jord, det er, man har?

Dette finder du ud af ved at grave et hul i jorden, der er lige så dybt som det, din trampolin skal være i. Tjek jorden og mærk efter på den. Hvordan føles den, er der mestendels tale om sand eller ler?

Du skal også sikre dig, at du ikke graver den ned, hvor der er rør og ledninger i jorden. Her skal du bruge tegninger over din grundplan, eller du kan forsøge dig med at grave forsigtigt ned.

Meget sandet jord duer ikke. Det er simpelthen her for dyrt, at foretage en etablering af støtteforanstaltninger, til udgravningens vægge. Er din jord derimod bastant eller leret, bør den kunne holde.

Husk at trampolin nedgravning er et stort arbejde. Det kan anbefales at indhente priser på det, hvis du har mulighed for det.

Hvor stor en trampolin skal man vælge?

Det er god ide at danne sig et overblik over, hvilken størrelse den nedgravet trampolin skal have: Det handler om, hvor meget plads du har, og hvor jorden er egnet til udgravning?

Husk at det er omkostningerne ved, at grave hullet og slippe af med den opgravne jord der tæller. Så her er det ikke af vejen, at være den lykkelige ejer af en bil med ”jydekrog” og en trailer.

Sidstnævnte kan dog lejes, med henblik på transport af jord til genbrugspladsen; men du slipper ikke for en grundig rengøring af ladet, efter at alt er kørt væk.

Tag også dine børns alder i betragtning. Når dine børn bliver ældre, vil de med sikkerhed ønske sig en større trampolin. Derfor er det simpelthen anbefalelsesværdigt, hvis der er plads til den, at få den største trampolin til nedgravning, du kan få råd til.

Når du beregner pladskravene, skal du altid huske lægge 1 meter til rundt om den nedgravede trampolin. Dette er en sikkerhedszone, ligesom det kan være stedet hvor ungerne stiller kager og sodavand inden de begynder at hoppe.

Det kan her være en god ide, at grave forsøgsvis i jorden eller plænen for at finde det sted hvor jorden er mest blød og derfor nemmest at have med at gøre.

Nedgravningstrampolinens form og farve

De fleste nedgravningstrampoliner er runde, fordi de på en naturlig måde trækker hopperen hen mod midten. Midten er den sikreste og mest kraftfulde plads at hoppe på.

En rektangulær trampolin, oval trampolin eller en firkantede trampolin fremstår ikke, dekorativt set, nær så tiltalende i en have, og en sekskantet trampolin gør det en del sværere at grave et passende hul omkring den.

En kontrasterende farve til foråret er vigtigt, så det er klart for alle, hvor haven stopper og trampolinen starter.

De fleste foretrækker runde trampoliner til nedgravning, da det er det nemmeste, og formentligt også mere sikkert, pga tiltrækningskraften mod midten.

Hvilken trampolin skal jeg vælge?

Først skal du beslutte dig for om det skal være en trampolin til nedgravning eller på ben.

Har du muligheden for at få nedgravet din trampolin, så anbefales dette. En nedgravet model, er en mere sikker trampolin. Den er dog også forbundet med mere arbejde, eller hvis du betaler for det, flere penge, når hullet skal graves.

En trampolin til nedgravning er desuden også bedre sikret mod storm, ligesom den heller ikke dominere din have på samme måde, som en trampolin på ben.

Der findes forskellige typer af nedgravede trampoliner. Dem kan du læse om under her.

Forskellen på en InGround og en FlatGround trampolin

Begge typer trampoliner er til nedgravning, men hvor InGround trampolinen kun er delvist dækket, så er FlatGround trampolinen helt dækket.

Det vil sige, at en FlatGround ligger fuldstændig plant med haven, i såkaldt ground level, hvorimod at InGround trampolinen stikker en smule op over græsplænen.

En anden væsentlig forskel på de to typer nedgravningstrampoliner er, at du ikke kan få sikkerhedsnet til en FlatGround trampolin. Det er alene af den årsag, at vi ikke har nogle FlatGround trampoliner med i denne guide.

Vi mener simpelthen ikke, at vi vil anbefale en udgave, hvor det ikke er muligt, at få den bedste sikkerhed.

Det er dog muligt nu, at købe en Berg Flatground trampolin med sikkerhedsnet, f.eks Berg Ultim Elite Flatground og Berg Grand Champion. Det er ikke muligt med Berg Favorit.

Forskellen på en almindelig & en nedgravet trampolin

Nu hvor vi allerede er i gang med, at fortælle om forskellen på InGround og FlatGround trampoliner, så kan vi da lige runde af med, at fortælle om forskellen på en almindelig trampolin og en trampolin til nedgravning.

Det giver selvfølgelig sig selv, men for lige at gøre det helt klart, så står en almindelig trampolin på ben og står dermed oven på jorden eller græsplænen.

En nedgravet trampolin bliver gravet ned i jorden eller græsplænen, og bliver dermed mere skjult.

En almindelig model er dog noget hurtigere og nemmere at sætte op, da du slipper for gravearbejdet.

Køb af nedgravningstrampolin

Producenter og forhandlere som f.eks. Abilica, JumpMaster, Salta og Berg tilbyder en bred vifte af størrelser, der passer til de fleste af de krav, forbrugerne på markedet stiller – det gælder for trampoliner over jorden, eller for nedgravet trampoliner.

Trampoliner til nedgravning skal være vel udførte med en lang levetid.

Trampolinenes ramme bør være galvaniseret stål, på både indersiden og ydersiden for, at maksimere beskyttelsen mod rust. Dette er især vigtigt, når nedgravede trampoliners ben, måske står i fugt og vand i lange perioder.

Det betaler sig altid, at købe en trampolin til nedgravning i god kvalitet, da det sandsynligvis vil være en langsigtet bestanddel i din have, som du selvfølgeligt ikke planlægger at skifte ud i tide og utide.

Her kan du se en guide fra Abilica til valg af trampolin

Husk at tænk sikkerhed

Vi anbefaler dig altid, at købe et sikkerhedsnet til trampoliner, med til din nye trampolin til nedgravning. Det kan enten købes ved siden af, eller følge med i pakken til din nye inground trampolin.

Under alle omstændigheder er det en rigtig god ide, at få det med. Du kan faktisk få en del tilbehør, hos de forskellige forhandlere.

Udover et sikkerhedsnet, så kan du f.eks også købe en stige, men den er ikke til meget brug, når man har en trampolin til nedgravning. Men så kan det måske betale sig at købe et cover, eller en stormsikring til din inground trampolin i stedet.

Med et trampolin cover, så holder den længere tid, da den er beskyttet mod vind og vejr. Og med en stormsikring kan inground trampoliner bedre modstå et stormvejr.

Det er også en god ide, at kigge om trampolinen har en tyk kantpude. Med en tyk kantpude gør det ikke nær så ondt, at lande eller falde på kanten af trampolinen.

Hvis du vælger f.eks en Berg Grand Champion eller en Berg Ultim Elite FlatGround 500, så er du sikker på at du får en kantmåtte der både er sikker og behagelig at lande på. Det kendetegner i øvrigt alle Berg FlatGround og InGround trampoliner. Selv trampolinens kantmåtte på en Berg InGround Favorit er i god kvalitet, selvom det er deres billigste inground trampolin.

Den eneste undtagelse af Berg trampoliner, er måske Berg Talent, som også er udgået fra deres sortiment.

Sikre trampoliner er altid det bedste valg.

Her har vi 5 gode råd til sikkerheden:

 1. Hop altid 1 ad gangen. Det er måske ikke lige så sjovt, men det er væsentligt mere sikkert. Der er ingen der ramler ind i hinanden eller bliver skubbet udover kanten.
 2. Brug sikkerhedsnet
 3. Slå ikke saltomortaler. Det kan hurtigt gå galt, hvis der bliver forsøgt at lave saltomortalereller kolbøtter
 4. Hav en voksen til stede, hvis der er børn under 6 år der skal bruge trampolinen
 5. Tjek den jævnligt, så du er sikker på at den ikke er ved at gå i stykker. Du skal give trampolinen et sikkerhedstjek ofte

Du kan også overveje følgende ved din trampolin til nedgravning:

 • Er der behov for sikkerhedsnet?
 • Er der risiko for at falde ned mellem trampolinen og udgravningens kant?
 • Er der risiko for, at dugen under brug vil ramme bunden af udgravningen?
 • Er der risiko for at overse et barn eller et dyr, som gemmer sig under dugen?
 • Er der risiko for øget korrosion af metaldele, især stellet?

Du kan læse meget mere om trampoliner og sikkerhed her.

Nedgravning af trampoliner

Det er en god ide først at afmærke området, hvor trampolinen skal graves ned. Dette skal gøres med en vis nøjagtighed, så hullet er nøjagtigt den rigtige størrelse for trampolinen.

Hvis det er en rund trampolin, gør du det nemmest ved at sikre en ende af et målebånd eller en snor med trampolinens diameter.

Ved at stikke en pind eller en gammel skruetrækker i jorden og fastgøre målebåndet eller snoren til pinden som det centrale punkt, markerer du omkredsen ved at afmærke en cirkel baseret på den korrekte radius.

Du drejer den kunstige radius og afmærker med sprøjtemaling, en gammel spartel eller noget mel for at markere kanten af hullet, der skal udgraves.

Det er en fidus, at du binder en fyldt spraydåse fast i en snor, der er hæftet på centret (pind, pløk, skruetrækker e.l.). Så kan du spraye cirklen.

Det er god konditionstræning at hoppe på en trampolin. Vil du læse mere om konditionstræning, så kan du klikke her.
 

Få en pris på nedgravning af trampolin her

 

Grav hullet til din nedgravningstrampolin

Dette gøres manuelt med skovl og spade eller ved hjælp af en lille mekanisk gravemaskine.

Du kan måske finde en lokal entreprenør, der kan gøre det ganske billigt. Andre går selv frem, skridt for skridt, og graver i dagevis, så projektet er gennemført i løbet af et par uger.

Hold øje med vejrudsigten på lang sigt. Det bedste er selvfølgeligt, at du ikke rammer en periode, der er kendetegnet ved nedbør. Prøv at vælge en tør periode, det gør det hele meget lettere.

Det er vigtigt, at du laver en plan udgravning, for hvis dybden er for lav ude i kanten, kan det gå ud over sikkerheden. En tung person risikerer at brække halebenet.

Læg fiberdug i bunden af hullet, så der ikke gror ukrudt op ad trampolinens sider. Sørg desuden for, at trampolinen står vandret. Hvis det er almindelige trampoliner du vil grave ned, kan du stabilisere trampolinen, ved at placere fliser eller lignende under benene. Her menes en rund trampolin på ben.

Video af nedgravning af trampolin uden mekanisk hjælp

Hvor dybt skal hullet være til en trampolin?

Dybden på hullet kommer både an på størrelsen, samt typen af din af nedgravningstrampolin. Huldybden skal nogenlunde svare til trampolinens højde, hvis den stod over jorden. Det er en del jord, der på den måde skal fjernes.

Du kan altid læse i vejledningen til din trampolin, hvor dybt hullet skal være.

Som tommelfingerregel kan det dog nævnes, at en trampolin på omkring 330 cm i diameter, har brug for et hul med en dybde på omkring 65-90 cm. Mens en trampolin på ca 430 cm har brug for en dybde på omkring 70-100 cm.

Husk desuden at tage højde for, om det f.eks er en Berg Inground trampolin, eller en Berg Flatground trampolin du vil grave ned. Forskellige trampoliner har forskellige krav til hullets dybde.

Vil du lære lidt om pulstræning, så kan du læse vores artikel om de generelle principper i pulstræning.

Dræning

Hullet under den sunkne trampolin skal drænes godt, hvis det regner, eller børnene bruger haveslangen på trampolinen. Hvis jorden normalt er meget vandfyldt, er det måske ikke muligt at nedgrave trampolinen.

Hvis området dræner langsomt, bør du oprette et dræn i bunden af hullet. Dette gøres ved at gøre hullet ekstra dybt og fylde dette med grus eller sten.

Bortskaffelse af jorden efter trampolin nedgravning?

Hvis området, hvor der graves, har en god og blød kvalitet, kan du let fjerne jorden og samle det hele i en bunke ved siden af nedgravningsstedet.

Hold det fugtigt, hvis det er nødvendigt at forebygge jord- eller sandflugt. De første spadestik indeholder en så god jord, at det kan være en god ide at gemme den eller lægge den ud andre steder i haven.

Under det øverste jordlag finder du imidlertid den noget hårdere undergrund, der skal fjernes fra stedet eller gemmes i et diskret område af haven, hvis du måske en gang skulle få brug for at fjerne trampolinen og fylde hullet op igen.

Har du ikke den slags planer, er det bedre at transportere jorden væk og aflevere den på den nærmeste genbrugsplads.

Det kan variere fra sted til mht., hvor meget jord du må aflevere ad gangen: Mange tager maksimalt imod 1 ton jord om dagen, og det skal måske bevisliggøres, at jorden ikke er forurenet.

Er din jord forurenet, vil genbrugspladsen nægte at tage imod den. Skal den deponeres og afrenses, tager et modtageanlæg ca. 2.000 til 3.000 kr. for en analyse. Deponering af ca. 13 m3 jord koster ca. 2.000 kr.

Hvor lang tid tager det at grave ud til trampolin?

Hvor lang tid det tager at grave hullet til en trampolin variere, både efter størrelse, type og hvilke redskaber der bruges til at grave med.

Det er klart, at hvis du bruger en god gammeldags spade, så tager det længere tid end hvis du lejer en minigraver. På samme måde, tager det også længere tid at grave hullet, til en trampolin der er 5 meter stor, sammenlignet med en der er 3 meter.

Ligesom en Flatground skal graves længere ned, end en inground trampolin skal.

Tager vi udgangspunkt i, at du har en inground trampolin på ca. 430 cm, og at du bruger en spade, uden at få hjælp, så tager det dig hvert fald 2-3 dage.

Er du i god form, og bruger hele dagen på det, så kan du måske gøre det på lidt over 1 dag.

Har du adgang til en minigraver, og måske lidt hjælp også, kan det hele klares på timer. Det er også muligt at leje en minigraver, og det er penge godt givet ud.

Hvad koster det at få gravet en trampolin ned?

Igen, det kommer an på flere ting, som f.eks størrelsen af trampolinen, jordtypen, adgangsforhold og om jorden skal bortskaffes også.

Ofte ligger prisen på mellem 4.000 og 10.000 kroner, men det kan også være dyrere.

Forebyggelse af kantnedbrud

Det kan være nødvendigt at overveje, hvordan man opretholder hullets vægge. Hvis din jord er fast, bør det ikke være et problem.

Hvis du har meget sandet jord, skal du muligvis overveje at lave støtteforanstaltningerne til udgravningens vægge, hvilket ikke er billigt. Sikring gennemføres ved hjælp af jordsikringssten, som man kan rekvirere sig i et byggemarked.

Luftbevægelse

Når børn og voksne hopper på trampolinen, skal luften kunne strømme frit. Det er en god ide, at trampolinen stadigt er ventileret under kanten. Med en åben kant kan trampolinen nemmere slippe af med luft.

Moderne trampoliner til nedgravning, er fremstillet med lufthuller i sikkerhedskanten, og med en øget størrelse i dugens masker. Dette sikrer, at der ikke er nogen nævneværdig forskel på, om der også er luft i kanten.

Donut princippet

Det er en god ide at hæve terrænet omkring trampolinen så den kommer til at ligne en hævet amerikansk “donut” ring.

Dette hjælper med til at dæmpe trampolinen, og det gør det hele meget mere sjovt, fordi børnene kan hoppe fra toppen af ​​ringen til trampolinen eller løbe ned ad skråningen.

Brug en del af den udgravede jord til at bygge en ring rundt om trampolinen med skråninger på hver side og en flad top.

Her får du en række gode råd til hvorfor du skal dyrke motion.

Levetid på din nedgravet trampolin

Hvis du ønsker at din trampolin til nedgravning skal holde i flere år på trods af det danske vintervejr – hvem gør ikke det – er det en god idé at erhverve sig en model, der ikke er alt for billig.

Holdbarheden afhænger ofte af kvalitet og konstruktion, hvilket gør trampolinen dyrere.

Kvalitet er mere holdbar

Dyre trampoliner til nedgravning er af en bedre kvalitet end de prisbillige, fordi sidstnævnte ofte har en lettere stålkonstruktion, kortere fjedre, dårligere galvanisering, mindre slidstærke syninger og en tyndere kantpude.

Du går ikke helt galt i byen, hvis du har en forventning om, at det du køber, har en levetid på 10 år, og det er lige netop det, der kendetegner den gode nedgravet trampolin.

Vedligeholdelse af din nedgravede trampolin

Husk, en god trampolin, er en sikker trampolin.

Derfor får du her 8 gode råd til hvordan du vedligeholder og forlænger trampolinens levetid:

 1. Sørg for løbende eftersyn. Det danske vejr er ikke nådig overfor havetrampoliner til nedgravning. Løbende tjek omfatter løse eller ødelagte fjedre, slitage af kantpuden, bøjede stålrør og revner i trampolindugen.
 2. Hop på trampolinen uden sko, så grus og sand ikke ødelægger og kradser hul i dugen. Tøm lommerne for nøgler og andre skarpe genstande
 3. Placér trampolinen vandret.
 4. Brug beskyttelsesovertræk, når der ikke hoppes på trampolinen.
 5. Smør rammen eller stålkonstruktionen
 6. Udskift fjedrene, hvis de er blevet for slappe. Beskyt fjedrene ved at give dem noget cykelolie-spray. Reservedele som f.eks fjedre og konstruktionsdele kan bl.a. rekvireres hos trampolinforhandlere.
 7. Har du ikke mulighed for at pakke trampolinen sammen om efteråret, så bind den fast til noget, der ikke flytter sig, eller fastgør den fx med kraftige pløkker i jorden.
 8. Fjern sne på trampolindugen eller overdækningen; sneens vægt belaster og beskadiger dug og fjedre.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken trampolin til nedgravning er bedst i test?

Vi har i denne guide til de bedste trampoliner til nedgravning kigget nærmere på 5 af de mest populære modeller. Vi har i vores guide taget højde for kvalitet, sikkerhed, springoplevelse samt pris. Ud fra disse parametre har vi kåret Berg Champion inground til værende “Bedst i test”.

Hvilken nedgravningstrampolin er bedst til prisen

Vi har også kigget nærmere på den mest budgetvenlige trampolin. Vinderen i denne kategori er JumpMaster trampolinen, som er en budgetvenlig trampolin til nedgravning, der kommer i god kvalitet og til den rette pris.

Vælger den rigtige trampolin til nedgravning?

Det kan være svært at danne sig et overblik over trampolin markedet i Danmark. Derfor er det en god idé at læse en test af trampoliner til nedgravning inden du beslutter dig, for at danne dig det rette overblik over de forskellige trampoliner der er at vælge imellem. En trampolin er nemlig ikke bare en trampolin.

Hvorfor købe en nedgravet trampolin?

En nedgravet trampolin er en rigtig god investering for både voksne og børn. Det er en rigtig sjov investering til haven, som samtidig også giver god motion. At hoppe på en trampolin er desuden også med til at udvikle børns motorik, noget de kan få gavn af resten af livet.