Vi har støvsuget det danske marked for, at finde frem til de trampoliner der har de bedste anmeldelser. I denne trampolin test giver vi dig et samlet overblik over 6 af de bedste trampoliner, der er på markedet i Danmark netop nu.

En havetrampolin er rigtig god underholdning for hele familien, og den bliver mere og mere populær i de danske haver.

Du kan måske forestille dig en sensommer aften, hvor grillen har været tændt og du sidder og nyder et godt glas vin, mens dine børn leger på trampolinen.

Trampoliner er utrolig god underholdning for børn, og samtidig er det med til at styrke deres motorik, samt give dem en god omgang motion, på den sjove måde.

Hvordan vælger du en god trampolin?

I denne test af trampoliner belyser vi de valg du står overfor, når du skal vælge den bedste trampolin til haven. Vi har fokus på trampoliner med ben i denne guide.

Du kan læse vores guide til den bedste nedgravet trampolin her, hvis det er en nedgravningstrampolin du er på udkig efter.

Der er stor forskel på at købe en billig trampolin i Harald Nyborg, og så en ny trampolin fra eksempelvis Berg, der er en af de førende indenfor trampoliner.

En kvalitets trampolin øger blandt andet sikkerheden, da fjedrene er dækket til med en bedre og mere beskyttende dug. En god dug er også mere stødabsorberende, end andre billigere trampolinduge.

Skulle uheldet være ude og man lander på fjedrene, så er chancen for at komme til skade markant mindre, end på en billig trampolin, hvor sikkerheden ikke har været prioriteret.

Gode trampoliner har også en bedre springflade, som er med til at give et bedre spring. Og er der nogle akrobater i husstanden, eller måske kommende gymnaster, så kan en god trampolin også være med til at give springoplevelsen et gevaldigt løft.

Trampolin test med 6 havetrampoliner

Det skal selvfølgelig siges, at du kan finde et godt trampolin tilbud, og så kan du få en virkelig god trampolin til en fornuftig pris. Vores “Bedst til prisen” model er et rigtig godt eksempel på dette.

Det kan ikke altid betale sig at gå efter den der er “Bedst i test”, hvis ikke den opfylder de krav du har til din havetrampolin.

Berg Champion inkl. Deluxe sikkerhedsnet (Bedst i test)

Berg Champion trampolin bedst i test

Som nævnt i indledningen, så kommer vi ikke uden om Berg trampoliner. De har sat sig tungt på trampolin markedet, og deres trampolinerer ofte et niveau over andre forskellige modeller.

Berg Champion har vundet mange priser i en række forskellige trampolin tests, og det er ikke uden grund.

Berg står for høj kvalitet, og samtidig er deres produkter nogle af de mest sikre der er på markedet. Vi anbefaler du går efter så høj kvalitet som muligt, da det mindsker risikoen for skader.

Beskyttelseskanten på Berg Champion modellen er hele 38 cm bred og 3 cm tyk samt produceret i slidstærkt vinyl. Kanten giver den mest optimale sikkerhed, da den både dækker både fjedre, dug og ramme med de 38 cm kant.

Selve rammen er galvaniseret, og derfor er den godt beskyttet mod rust, hvis den skal stå ud hele året.

Udover den meget sikre kant, følger der også et deluxe sikkerhedsnet med. Sikkerhedsnettet er specialfremstillet til Berg Champion modellen, og de buede stolper og det kraftige net, giver en ekstra høj sikkerhed, hvis uheldet skulle være ude og du eller dine børn springer forkert.

Nettet har en højde på 180 cm, og det er nemt at sætte fast på stolperne samtidig med, at de går i ét med beskyttelseskanten, så man ikke kan “smutte” under.

Trampolin med god springoplevelse

For at give den bedste springoplevelse, så har Berg valgt at bruge deres nye teknologi til denne trampolin. De har nemlig valgt at benytte deres nye og innovative airflow hoppedug.

Denne hoppedug lader 50% mere luft strømme igennem, når du hopper på den. Det gør at der ikke er så meget modstand, og derved får du et højere og bedre spring, når du hopper på den.

Rammen er yderst veludført, da den både er meget robust og samtidig meget støjsvag. Den største trampolin, som er Berg champion 430 kan holde til 120 kilo i personvægt.

En robust konstruktion sikrer dig bedre stabilitet, og derved kan du føle dig mere sikker, når du hopper på trampolinen. Bergs andre modeller har samme stabile konstruktion.

Fjedrene der benyttes i trampolinen er placeret på Bergs egen Twinspring løsning. Disse fjedre sidder diagonalt i stedet for i et lige træk fra rammen til dugen.

Modellen her benytter Bergs goldspring fjedre, som er med til at give dig en fastere dug, samt et mere behageligt spring, uanset din størrelse.

Berg Champion trampolin er uden tvivl en af de bedste trampoliner til haven, der er på markedet og vi vurdere den også til at være bedst i test uden at ryste på hånden. Du kan få rigtig meget for pengene med denne trampolin, og du sikret underholdning i flere år.

Specifikationer

 • Størrelser i diameter: 330 cm, 380 cm, 430 cm.
 • Vægt: 87,2 kg.
 • Højde på trampolin: 90 cm
 • Højde på trampolin inkl. net: 270 cm.
 • Fjedre: 96-128 stk. afhængig af størrelse.
 • Maksimale brugervægt: 100 kg -120 kg.
 • Farver: grøn og grå

 

 

Til Butik


 

JumpMaster trampolin inkl. sikkerhedsnet (Bedst til prisen)

JumpMaster - Trampolin udsalg

Trampolinen fra JumpMaster er det man kan betegne som en billigere trampolin. Dog ligger den helt i toppen i denne kategori, og derfor har vi også taget den med i vores test.

Trampolinen er som nævnt noget billigere end Berg trampoliner eksempelvis, og der er selvfølgelig også forskel på de 2 trampoliner. Men det er stadig en udemærket trampolin, der klasser over de helt billige trampolin er der er på markedet.

Du får meget for pengene hvis du vælger denne lavpris trampolin.

Medfølgende stige og sikkerhedsnet

Sammen med trampolinen fra JumpMaster får du både stige og sikkerhedsnet med, hvilket betyder at det ikke er noget du skal ud og investere i ved siden af. Du har alt hvad du skal bruge her.

Sikkerhedsnettet er i god kvalitet, og det har samtidig en overlappende åbning, der gør at du har mulighed for at komme ind på trampolinen, mens andre hopper på den, uden at der er risiko for at personen falder ud ved et forkert spring.

Stigen gør det selvfølgelig noget nemmere at komme op på trampolinen, både for store og små.

Selve rammen på JumpMaster trampolinen er lavet af galvaniseret stål, som beskytter den imod rust, og det danske vejr uanset årstid. Konstruktionen er meget kraftig, og rammen har endda livstidsgaranti.

Trampolinen fås i en række forskellige størrelse, og der er mellem 60 og 96 fjedre i den, afhængig af størrelsen du vælger.

Den største af trampolinerne har en maksimal vægtbelastning på hele 150 kg, og derfor skulle de fleste gerne kunne hoppe på den, uanset om det er et barn eller en voksen.

Det er måske ikke den bedste trampolin i testen, men det er stadig en udemærket trampolin til prisen.

Den har desuden været med i mange test af trampoliner uafhængigt af hinanden, og den får samme dom i stort set alle, nemlig at den er “Bedst til prisen”. Og det er også en sikker vinder af “Bedst til prisen” i vores test.

Specifikationer

 • Størrelser i diameter: 300 cm, 365 cm, 430 cm
 • Fjedre: 60-96 stk,
 • Vægt: 94 kg.
 • Farve: Grøn
 • Maksimal personbelastning: 100-150 kg.

 

Til Butik


 

BERG Elite trampolin inkl. Deluxe sikkerhedsnet (Bedste PRO valg)

trampoliner test

Her har vi med sværvægteren at gøre. Bergs Elite model er klart den bedste trampolin vi har i denne test, og det er også uden tvivl en af de bedste havetrampoliner der findes på markedet. Ønsker du det allerbedste inden for havetrampoliner, så er det her modellen.

Trampolinen har en ekstra kraftig beskyttelseskant og dug, der gør at den holder til mere end andre trampoliner. Sikkerhedskanten er hele 40 cm bred, og den lapper et godt stykke over fjedrene, så der ikke er nogen risiko for at falde ned i dem.

Kanten er hele 3 cm tyk, så den ikke er hård at lande på, og den er lavet ekstremt slidstræk.

Sikkerhedskanten er desuden polstret med et UV10 beskyttelseslag, der gør at den ikke tager skade fra solen, når den står ude en hel dag på en varm sommerdag.

Det gør også at denne beskyttelselskant har en 2-3 gange gennemsnitlig længere levetid end de fleste andre trampoliner.

Bedste springoplevelse

Berg har selvfølgelig også valgt at benytte sig af deres nyeste dug, som giver en klart bedre springoplevelse.

Deres airflow dug lader 50% mere luft trænge igennem dugen, og derved er modstanden i springet meget mindre, og det giver dig et bedre spring, når du hopper på den.

Går du eller andre i hjemmet meget op i at få den bedste springoplevelse, så skal I vælge en ny trampolin der har en airflow dug.

Rammen på Bergs Elite model er selvfølgelig også varmegalvaniseret, så den holder rust væk. Men det er trampolinens fjedre også. Fjedrene, som bliver benyttet i deres twinspring-løsning holder nemlig længere, giver en god affjedring, og de er desuden også stødreducerende.

De varmegalvaniserede materialer der er brugt gør, at levetiden på trampolinen stiger gevaldigt. Samtidig kan den stå udenfor hele året rundt, uden at det påvirker den.

Så slipper du også for at skulle pille den ned til efteråret, og igen sætte den op når solen begynder at komme frem igen hen af foråret.

Du kan dog forvente en længere levetid på den, hvis du pakker den væk, når det dårlige vejr rammer.

Sammen med trampolinen modtager du også Bergs specialdesignet sikkerhedsnet, der sidder helt stramt på de buede stolper der medfølger. De er buede for at give mere plads til at hoppe på trampolinen.

Leg på trampolinen

På trampolinens dug har Berg, i samarbejde med række skolelærer, udviklet nogle spil, som er med til at underholde og udvikle mindre

børn mens de er på trampolinen. Der er 3 forskellige spil, I kan spille på trampolinen.

Der er følgende spil på trampolinen:

 • Balancespil
 • Sum hoppespil
 • Huskespil

Alle spillene er med til at udfordre børnene, og give dem en bedre motorik. Spillene er beskrevet meget udførligt, og de kan leges uanset niveau.

Spilinstrukserne kommer i et materiale, der gør at det kan holde til vind og vejr, uden at det går i stykker, og derved kan det opbevares på trampolinen.

Lige præcis motorikken er værd at bide mærke i, hvis det blandt andet er mindre børn der skal benytter sig af trampolinen.

Der er ingen aldersgrænse for hvornår man kan begynde at hoppe på en trampolin, og kan derfor være en rigtig god idé, for selv små børn, at komme igang med at bruge en trampolin.

Der medfølger også 3 terninger, der er lavet af vandafvisende skum, samt et net du kan klipse på trampolinens side.

Trampolinens prisklasse, gør at den ikke bliver bedst i test trampolin i denne omgang, men den er dog stadig til at betale, hvis du virkelig går op i din havetrampolin, og derfor har vi også kåret den til det “Bedste PRO valg” i denne test. Er budgettet til det, og du gerne vil have det bedste af det bedste, så er det her trampolinen for dig.

Specifikationer

 • Størrelse i diameter: 330 cm, 380 cm, 430 cm, 520 cm.
 • Højde: 95 cm
 • Højde inkl. net: 275 cm
 • Fjedre: 96-140 stk.
 • Maksimal personvægt: 120 kg.
 • Farver: Grøn, grå og rød

 

 
 
Til Butik


 

Salta trampolin Comfort sikkerhedsnet og stige inkl.

Salta trampolin test

Her har vi endnu en havetrampolin, som fås til fornuftige penge uden at den koster en bondegård. Trampolinen er lavet i høj kvalitet, og har et smukt design. Høj kvalitet øger selvfølgelig levetiden af trampolinen.

Salta Comfort er også ekstremt sikker, og der er monteret en 29 bred beskyttelseskant i skum, der sikrer at du ikke springer ned i fjedrene.

Kanten er 2 cm tyk, og derfor tager den godt imod fald på den. Kantmåtten er desuden også polstret med et lag af PVC, som sikrer at den ikke tager skade fra solen, når den bager på de varme sommerdage.

Denne havetrampolin er med til at give en masse gode oplevelser, til både store og små i hjemmet, og det er en god startermodel, til dem der har unge akrobater i hjemmet, eller når du gerne vil hjælpe børnene med at udvikle motorikken.

Alt i en trampolin

Sammen med Salta comfort får du både  et Comfort sikkerhedsnet og stige med, hvilket betyder at du ikke skal ud og købe det ved siden af, som en ekstra investering.

Stigen har en højde på 75 cm og føles solid samt sikker.

Comfort sikkerhedsnet er stærkt, og sikrer dig at du ikke kommer til at hoppe ud over trampolinen, og derved komme til skade. Den dobbeltsidede lynlås gør at du harmulighed for, at komme ind og ud af trampolinen uden besvær.

Huske altid at lyne lynlåsen, når der hoppes på trampolinen. Det sikrer dig at du ikke har mulighed for at falde ud igennem hullet ved et spring der går galt. I toppen af nettet sidder der en metalring, der sørger for at holde nettet stramt og tæt, så du ikke kan falde ud.

Selve konstruktionen af trampolinen er med til at holde sikkerhedsnettet fast. Samtidig så buer den lidt ud, og dermed giver det mere plads at boltre sig på.

Dette er er god trampolin, som fås til fornuftige penge, derfor har vi også valgt at tage den med i vores havetrampolin test.

Specifikationer

 • Størrelse i diameter: 305 cm, 366 cm, 396 cm.
 • Højde: 75 cm.
 • Højde inkl net: 260 cm.
 • Fjedre: 64-80 stk.
 • Maksimal personvægt: 120 kg.
 • Vægt klaret i test: 250 kg.
 • Farve: Sort

 

Til Butik


 

MCU-Sport Classic Plus V2 trampolin

 MCU trampolin bedst i test

Trampolinen fra MCU-Sport er en danskproduceret trampolin, som også kommer i høj kvalitet.

Denne nye trampolin er utrolig billig, trods kvaliteten, og derfor kan det også være en god trampolin at begynde med, hvis du stadig er usikker på hvorvidt du skal have en havetrampolin.

Modellen her har en langt bedre og bredere sikkerhedskant, end du normalt ser på billige trampoliner, det samme gælder selve rammekonstruktionen.

Den er varmegalvaniseret, ligeså er fjedrene. Det vil sige at de ikke ruster med tiden, eller begynder at larme meget, når du hopper på den.

Gør det selv trampolin

Kan du godt lide at samle ting selv, så kan du hygge dig med denne trampolin, da den nemlig kommer med en veludført manuel til hvordan du samler den.

Er du ikke så meget til at gøre det selv, så kan du måske spørge nogle du kender om hjælp til at få den samlet.

Trampolinen kommer inkl. sikkerhedsnet og stige, og du slipper derfor for at købe det ved siden af, da du kan komme slemt til skade, ved at falde ud over trampolinen ved et fejlspring, hvis der ikke er et sikkerhedsnet rundt om den.

Specifikationer

 • Størrelse diameter: 305 cm, 430 og 488 cm.
 • Fjedre: 54-84-108 stk.
 • Højde: 65-85-90 cm.
 • Maksimal personvægt: 120-150-150 kg.
 • Farve: Grå

 

Til Butik


 

BERG Favorit trampolin inkl. Comfort sikkerhedsnet

trampoliner bedst i test

Som du nok har set i de tidligere i artiklen, så kommer vi ikke uden om Berg, når vi taler om havetrampoliner. Derfor har vi også, som den sidste trampolin i denne trampolin test, valgt at tage Berg Favorit trampolin med.

Berg Favorit modellen er de billige trampoliner, som Berg har produceret. Selvom den er billig, så er de ikke gået på kompromis med sikkerhed og kvalitet.

Trampolinen fås helt ned i 270 cm i diameter, så selvom du ikke har så meget plads i haven, så kan den her måske passe ind alligevel.

Dog anbefales det at den mindste model på 270 cm i diameter ikke benyttes af folk over 70 kg. Modellen fås dog i større størrelser, og de kan holde til mere. Den største Berg Favorit model kan holde til 120 kg.

Berg har igen valgt at bruge deres populære Goldspring fjedre, og de er speciellavet til de mindre personer på denne trampolin. De er nemlig strammet hårdt op, så det giver brugeren et mere kontrolleret spring, og derved øger det også sikkerheden, da chancen for at hoppe forkert formindskes.

Berg Favorit med Safety Comfort

Sammen med trampolinen følger også Bergs nyeste opfindelse indenfor sikkerhedsnet, og det er designet præcis til Berg favorit-serien. Det fintmaskede net er utrolig slidstærkt, og kan holde til alt slags vejr.

Sikkerhedsnettet er fæstet til rammen, og derved giver det god plads på selve trampolinen. Sikkerhedsnettet har en overlapning, hvilket gør at indgangen altid er lukket, og derved er du sikker på at du ikke falder ud af trampolinen, hvis uheldet er ude.

Trampolinens sikkerhedskant er 2 cm tyk, og har en bredde på hele 38 cm, så du er godt beskyttet imod fjedrene, når du springer på den.

Du kan få en stor trampolin, hvis du vælger den største model der er 520 cm i diameter. En stor trampolin giver dig flere muligheder for akrobatiske øvelser.

Den model hedder Berg Grand favorit, da den er så stor. Overvejer du at købe købe en stor trampolin, så kan Berg Grand helt sikkert godt tages med i dine overvejelser.

Specifikationer

 • Størrelse i diameter: 270 cm, 330 cm, 380 cm, 430 cm, 520 cm (Berg Grand).
 • Fjedre: 48-96 stk.
 • Højde: 70 cm.
 • Højde inkl. net: 250 cm
 • Maksimal personvægt: 70-120 kg.
 • Farve: Grøn og grå

 

 

Til Butik

 

Sikkerhed på en trampolin

Inden du benytter dig af en trampolin, så skal du sikre dig at sikkerheden er iorden. En havetrampolin kan være en rigtigt sjov aktivitet for hele familien, men du kan også komme rigtig galt afsted, hvis ikke du tager dine forholdsregler.

Sørg altid for at trampolinen er placer et et sted, så hvis uheldet skulle være ude og du falder af trampolinen, at det så ikke er noget hårdt du lander på.

Sørg for at der ikke er asfalt rundt omkring trampolinen, ligeså er det en rigtig god idé ikke at placere den op af buskadser, fliser og lignende. Det gør ikke så ondt at lande på græs.

For at mindske risikoen for at falde af, så er det også en god idé enten at købe en trampolin med sikkerhedsnet, eller tilkøbe et. Et sikkerhedsnet mindsker risikoen for at falde ud over trampolinen gevaldigt.

Sørg også altid for at dugen er ren, når du hopper på den. Det kan skade både dig og trampolinen, hvis der ligger grene, sten eller kviste på trampolinen.

Hop ikke på en våd trampolin

Det anbefales også at du ikke hopper på trampolinen, når den er våd. Det skyldes at dugen nemt kan blive glat, og du derved øger risikoen for at springe forkert og komme ud for en ulykke.

Sørger du for at alle sikkerhedsforanstaltninger er taget, så kan du med ro i maven sende børnene på trampolinen, eller du kan selv tage en tur.

Er det netop børn der skal hoppe på trampolinen, så anbefales det altid at der er en voksen i nærheden, hvis der nu skulle ske et uheld.

Trampoliner er ikke ufarlige, da du kan hoppe højt på dem og lande forkert.

Hvis sikkerheden er en topprioritet for dig, så skal du kigge efter de bedste trampoliner som selvfølgelig har, eller kan montere et sikkerhedsnet, og så skal sikkerhedskanten også kunne dække fjedrene totalt, og gerne et lille stykke af dugen også.

Den må også gerne være tyk, da det sørger for at absorberer mere af faldet, hvis du landet på den.

Du kan finde flere gode råd om sikkerhed på Hopmedhovedet.dk.

Hvordan passer du på din trampolin?

Bedste havetrampolin

Det er en god idé at sørge for trampolinen er ordentligt samlet og sat op.

Er den ikke det, så kan den falde fra hinanden, og du kan risikere at komme slemt til skade.

Det er også en god idé at tjekke trampolinen for fejl og mangler inden du hopper på den.

Mangler der en del, og du hopper på den alligevel, så kan det være at den ikke holder særlig længe.

Det anbefales at hoppe uden sko, og sørge for at lommerne er tømt inden du går op på trampolinen.

Hvis du har sko på imens du hopper slæber du højst sandsyndlig sand, grus og andet med op på trampolinen. Det kan være med til at kradse hul på dugen over længere tid, og desuden så er det heller ikke særlig rart at lande på.

Det er også vigtigt at du placerer trampolinen i vater, eller i hvertfald så tæt på som muligt. Står den ikke så lige som muligt, så vil trampolinens midtpunkt nemlig forskydes med tiden, da fjedrene og trampolinrammen belastes mere i den ene side end den anden.

Med tiden så skal fjedrene måske også udskiftes, hvis de bliver for slappe. Det afhænger af meget hvor trampolinen bliver brugt, og selvfølgelig også af vægten på personerne der hopper på den.

Fjedre der ikke er galvaniserede kan godt ruste lidt på overfladen, men det har ingen betydning af selve springoplevelsen.

Eftersyn af din trampolin

Du skal også lave en form for eftersyn på trampolinen mindst en gang årligt – specielt hvis trampolinen står udendørs hele året.

Det danske vejr kan være hård ved en trampolin, og derfor kan den også blive lidt medtaget, hvis ikke du gør lidt for det. Det er også en god idé i samme ombæring at du smører rammen, da den med årene godt kan blive lidt medtaget og begynde at knirke.

Du skal kigge efter om der er nogle beskadigede rammedele eller rør, løse eller måske endda ødelagte fjedre, slitage af sikkerhedskanten og revner i dugen. Der må ikke være revner i dugen, da du kan risikere at det bliver værre med tiden og du endda ryger igennem.

Det kan være en god idé at beskytte trampolinen med et beskyttelsesovertræk. Det kan nemlig forlænge levetiden på den, da solens stråler kan være skadelige for trampolinen.

Samtidig med så slipper du også for at der lander alt muligt skidt på trampolinen, i form af blade, grene, fugleklatter osv. En række af de forskellige trampoliner vi har testet har en uv polstret beskyttelseskant, som hjælper med at beskytte dugen.

Hvis du lader trampolinen stå ude hele året, så er det en god idé at fjerne sneen fra dugen. vægten fra sneen kan nemlig påvirke både dug og fjedre.

Som du nok har bemærket, så går Berg modellerne meget igen i denne guide. Læs mere om Berg trampoliner her, inkl. Berg Talent.

Her kan du se forskellen på 3 af Berg’s trampoliner

Hvad koster en trampolin?

Du kan få trampoliner i mange forskellige prisklasser, men en ting er sikkert. Ligesom ved så mange andre ting, så er pris og kvalitet noget der hænger sammen.

Du kan sagtens gå ud og købe en billig trampolin i et byggemarked, men så er det ikke sikkert at hverken får så høj sikkerhed eller en god springoplevelse når du hopper på trampolinen.

Vi anbefaler dog at du tænker dig om hvad trampolinen skal benyttes til, og hvor ofte den benyttes og af hvem. Vi vil allesammen gerne passe godt på vores børn, og kan derfor være en god idé først og fremmest at kigge på hvor god sikkerhed trampolinen har.

Heller betale lidt ekstra for noget der er sikkert, end at købe noget hvor du eller dine børn kommer lettere til skade. Igen kan vi fremhæve Bergs, som har gjort meget ud af sikkerheden på deres trampoliner, og det er en af grundene til at vi anbefaler dem.

Der er også mange trampolin størrelser, og det er klart at jo større trampolinen er, jo mere koster den. Jo mindre trampolinen er jo mere påvirker det også selve springet, når du benytter den.

Det kan anbefales at købe en trampolin fra et af de anerkendte mærke, såsom Berg, da du her også har mulighed for at købe reservedele såsom fjedre, dug osv hjem igen, hvis de med årene skal udskiftes.

Det kan være sværere at få fat i, hvis det er et brand som ikke er så stort i trampolin branchen.

Var det alligevel ikke en trampolin du var på udkig efter, Så burde du overveje en airtrack istedet. Du kan se vores guide til den bedste airtrack her.

Hvad skal jeg tænke over inden jeg køber en trampolin?

trampolin god kvalitet

Der er mange ting du skal have overvejet inden du køber en trampolin.

Først og fremmest er det vigtigt at være sikker på du har plads nok til en havetrampolin.

Det anbefales at der ca. er 1,5-2 meters afstand til det omkringværende.

Det skyldes at hvis uheldet er ude, og en person falder af trampolinen, så går det ikke at de lander over i et rækværk, buskads eller på nogle fliser. Det vil kun gøre ulykken langt værre.

Det kan også være en god idé at overveje en firkantet trampolin til nedgravning, hvis ikke du har så god plads, da den nemmere kan sætte ind i et hjørne af haven. Du kan se vores guide til den bedste firkantet trampolin til nedgravning her.

Derudover skal du også tænke over hvad trampolinens formål er. Er planen at den kun skal benyttes til sjov et par gange i løbet af sommeren, jamen så er der nok ikke nogen grund til at gå ud og købe den dyreste trampolin på markedet.

Hvis du omvendt har planer om at enten du eller andre i husstanden skal benytte den til gymnastisk træning eller lignende, så er det nok en god idé at købe en af de lidt dyrere, som er af højere kvalitet.

Det giver nemlig både en bedre springoplevelse, og det øger desuden også holdbarheden

Kan man hoppe flere på en trampolin?

trampolin mål

Ja det kan man godt. Det er dog vigtigt at du sikrer dig at trampolinens vægtgrænse ikke bliver overskredet.

Selvom en trampolin har en vægtgrænse på eksempelvis 120 kg, jamen så kan den sikker godt holde til at der hoppes på den af flere samtidig i en kortere periode.

Det anbefales dog ikke, da trampolinen kan gå i stykke af det.

Det der menes med vægtgrænsen er at, hvis der over en længere periode bliver hoppet på trampolinen, mens den vægtgrænse er overskredet. Du risikerer nemlig at dugen med tiden tager skade, og det samme gør fjedrene.

Derfor hold jer under vægtgrænsen, så trampolinen ikke bliver yderligere belastet.

DGI skriver blandt andet at man altid kun skal hoppe 1 person ad gangen på en trampolin, for at undgå skader, medmindre det er leg.

Er der forskel på i prisen på en trampolin eller airtrack?

Priserne for en ordentlig airtrack starter på omkring 3.000 kr., og det er ikke langt fra en kvalitetstrampolin. Ligesom du kan finde billige trampoliner, så har du også mulighed finde billige airtrack’s.

Du skal dog tænke dig om inden du køber en billig airtrack eller trampolin. Skal den holde i flere år og skal børnene holde interessen ved lige, så kan det godt betale sig at give lidt mere for den.

Heldigvis kan du jo både finde en trampolin eller en airtrack på tilbud, og så kan der være mange penge at spare.

En billig airtrack på tilbud kan være et godt køb, og det samme gælder selvfølgelig med en trampolin.

Hvis du ikke har travlt med at købe, så er det en god ide, at holde øje med markedet og slå til, når din udvalgte trampolin eller airtrack er på tilbud.

Vi håber at denne trampolin test har været med til, at lade dig blive inspireret til hvilken trampolin du skal vælge til din have.

Formålet med testen er at danne et så godt overblik som muligt, over nogle af de bedste trampoliner der er på markedet i Danmark.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken trampolin er den bedste?

Vi har i denne guide valgt at teste 5 af de mest populære trampoliner i Danmark. Ud fra parametre, såsom kvalitet, springoplevelse og sikkerhed, har vi valgt at kåre Berg Champion som bedst i test. Vi har også kigget efter det bedste PRO valg, og her faldt valget på Berg Elite.

Hvilken trampolin er bedst til prisen?

Pris og kvalitet hænger også sammen når vi snakker trampolin. Alligevel har vi fundet frem til en god trampolin til en fornuftig pris – nemlig JumpMaster Trampolin.

Hvordan vælger jeg den rigtige trampolin?

Det kan være svært at finde ud af hvilken trampolin der passer bedst til dine behov. Derfor er det en rigtig god idé at læse en trampolin test først, for at finde frem til hvilken trampolin der passer bedst til dig og dine børns behov.

Hvorfor købe en trampolin?

En trampolin er rigtig god underholdning, både for voksne og børn. Det giver god motion at hoppe på en trampolin og dertil hjælper den med at udvikle ens motorik, hvilket både voksne og børn kan nyde godt af resten af livet.