Løbebånd med stigning – 5 udvalgte fra eksperterne

Et godt løbebånd med stigning, kan øge mængden af forbrændte kalorier, samt opbygge større styrke i underkroppen.

Vi har fundet 5 løbebånd med stigning, der alle udmærker sig, på den ene eller anden måde.

Hvilket løbebånd du bør vælge, handler om hvor ofte du vil bruge løbebåndet, hvilke funktioner du vil have og så selvfølgelig dit budget.

Løbebånd med stigning i denne guide

Odin T750 (Bedste løbebånd med stigning til hjemmebrug)

Odin T750 (Bedste løbebånd med stigning til hjemmebrug)Odin T750 er for den kræsne kender, der er på udkig efter alle de fede funktioner, et løbebånd kan give sin bruger, uden at skulle betale unødvendigt meget for det.

Odin T750 kan justere hældningen med op til 15%, og det leveres med 3S Shock Absorption, som er skånsom for dine led og knæ, på grund af en optimal stødabsorberende løbeflade.

10″ touchskærm

Med en imponerende 10,1″ TFT touchskærm, der har mulighed for at vise virtuelle ruter, kommer du aldrig til at kede dig, selvom du træner regelmæssigt.

Du kan via din smart device og f.eks Kinomap, se en valgt rute på skærmen, hvor løbebåndet automatisk kan justere stigningen, så det passer til den givne rute.

Kinomap kan med mere end 40.000 træningsvideoer, simulere de bedste baner og ruter næsten overalt på jorden. Man kan med andre ord, veksle mellem forskellige muligheder, uden at skulle tilbagelægge den samme virtuelle strækning hver gang.

Mange træningsprogrammer

Odin T750 leveres desuden med 55 programmer; kinomap er her en tilføjelse, der udvider repertoiret væsentligt. Med Kinomap får man faktisk over 296.000 km træningsprogrammer.

Ved siden af dette, borger de 55 indbyggede programmer for 36 faste programmer, 16 brugertilpassede programmer, 1 fitness test program, og 1 body fat program.

Derudover er der forudinstalleret bl.a Youtube, Netflix, Facebook, Spotify, Instagram og Chrome på maskinen.

Stærk motor, foldefunktion og solid konstruktion

Odin T750’s motor er særdeles slidstærk med en 3 HK motor, der kan yde helt op til 5 HK som maksimal ydelse. Hastighedsintervallet ligger mellem 0,8 og helt op til 20 km/t.

Betydningen af en stærk motor kan ikke underdrives, fordi dette sikrer en både længere levetid og et lavere støjniveau.

Det pladsbesparende design gør, løbebåndet kan foldes sammen lodret. På den måde kan man udnytte boligarealet maksimalt.

På trods af dette, er det alligevel lykkes for producenten at fremstille et løbebånd, der ganske vidst fylder mindre, men ikke desto mindre fortsat har de samme dimensioner, hvad løbefladen angår.

Den maksimale personvægt er 150 kg, hvilket borger for et solidt løbebånd. Og med en højde på kun 16 cm over gulvet, er det let at stige op på løbebåndet, ligesom det er let at stige af.

De fleste løbebånd med stigning og funktioner som dette, koster væsentligt mere. Du får en effektiv og behagelig træning på Odin T750, hvilket gør det til vores favorit som det bedste løbebånd med stigning til hjemmet.

Specifikationer

 • Bluetooth
 • 10.1” TFT touch skærm
 • Størrelse (LxBxH): 175 x 78,6 x 136 cm
 • Vægt: 78 kg
 • Foldbart
 • Hastighed: 0,8 – 20 km/t
 • Stigning op til 15%
 • Løbeflade (LxB): 140 x 46 cm
 • Maks brugervægt: 150 kg
 • 3 HK motor (Maks peak 5 HK)
 • Håndpulsmåler
 • 55 træningsprogrammer

 

Til Butik


 

Odin T700 løbebånd (Bedst til prisen)

Odin T700 løbebånd (Bedst til prisen)Odin T700 er et super valg for brugere, der er på udkig efter kvalitet til en moderat pris.

Med en rimelig stor løbeflade, det store antal af programmer og den høje maksimum hastighed, er det et godt valg for forskellige brugere, spændende fra motionisten til sportsudøveren.

Det skal dog her siges, at mere dyre modeller i klubber og centre, er bedre for de veltrænede.

Kompakt løbebånd med stigning

Odin T700’s motor kan præstere 2.5 HK ved normal hastighed og 4.5 HK under spidsbelastning. Topfarten for løberen ved jævn belastning, ligger på de maksimale 20 km/timen.

Du kan justere hældningen op til 15%, så det er nemt at øge mængden af forbrændte kalorier.

Selve løbearealet ligger på 140 cm i længden og 46 cm i bredden; desto større dette areal er, desto mindre er faren for, at man træder ved siden af det roterende bånd med fald som følge.

Arealet kunne være større, som set ved nogle løbebånd, men agtpågivenhed kan her gøre meget. Man skal ikke have sine tanker alle mulige andre steder, når man løber på et bånd.

Du skal selv samle maskinen, men det er ganske let. Det kompakte løbebånd fylder ikke meget, hvorfor det da også er let at transportere rundt.

Odin har i øvrigt et større udvalg af forskellige løbebånd. Du kan læse mere om 10 forskellige Odin løbebånd her.

Kinomap kompatibelt

Løbebåndet er baseret på et LCD-display, så du kan følge med i din hastighed, tidsforbruget, tilbagelagt afstand og kalorieforbrændingen.

Det indbyggede højttalersystem muliggør, at du kan lytte til den musik du holder af. Dette gør løbetræningen mindre enerverende, ligesom det virker motiverende.

Det er klart, at netop løb giver gode muligheder for, at integrere Kinomap funktionen i T700 modellen. Det spændende og afvekslende ved Appen er, at den giver adgang til en geolokaliseret videodelingsplatform, med i tusindvis af ruter rundt om på kloden.

Dette er måske nok hjemmetræning eller træning i centret, men det er tæt på oplevelsen af virkelige omgivelser, fordi den menneskelige hjerne kan påvirkes til, at man næsten føler det er virkeligt.

I modsætning til storebroderen, T750, så kan du dog ikke få ruterne direkte på løbebåndets egen skærm. Du skal se det på din egen smart device.

Her du ikke noget imod at bruge din egen mobil eller tablet, til at se ruterne du løber online, så får du meget for pengene med dette løbebånd.

Specifikationer

 • Størrelse (LxBxH): 188 x 87 x 33,5 cm
 • Løbeflade: 140 x 46 cm
 • Maksimal hastighed: 20 km/t
 • Maksimal brugervægt: 150 kg
 • 36 træningsprogrammer
 • Vægt: 78 kg
 • Foldbart løbebånd
 • 2,5 HK motor med spidsbelastning op til 4,5 HK
 • Håndpulsmåler
 • Stigninger fra 0 til 15 %
 • Transporthjul

 

Til Butik


 

Sole F85 ENT løbebånd (Bedste Premium valg)

Sole F85 ENT løbebånd (Bedste Premium valg)Sole F85 løbebåndet leveres med en kraftig motor, automatiseret skrånende løbeflader og en række indbyggede programmer, der udmærker sig ved sin ”know How” vedrørende løbetræning på bånd.

Løbebanen repræsenterer en lav grad af vedligeholdelse. Hertil kommer den 15,6″ skærm, opladningen til enheder og indbyggede apps gør dette løbebånd til en fantastisk tilføjelse til hjemmefitnessen.

Moderne løbebånd med højteknologiske innovationer, gør løb til en leg, og langtfra den samme kedelige rutine, der ofte ledsager løb i det fri.

Bedst i test

F85 modellen fra Sole Fitness ligger i den øvre ende, når det kommer til de mest populære og mest solgte løbebånd fra Sole.

Dette ikke mindst på grund af at Sole F85 ENT modellen, leveres med opgraderinger i form af den integrerede Smartphone- og tabletholder, USB indgangen,t Bluetooth højtalerne og kraftigere motorer.

F85 modellen er kåret til det bedste køb, og det anses for at være det bedste med hensyn til sammenfoldelighed på det amerikanske marked.

Hjemmesiden Treadmillreviewguru holder sig heller ikke tilbage, når man erklærer at Sole F85 konsekvent hører til blandt de bedste løbebånd, som kan anbefales, fordi det er stabilt, foldbart på samme tid med at dets brug og vægt scorer højt på skalaen.

Herhjemme er F85 løbebåndet valgt som det bedste premiumvalg i flere tests, bl.a hos Pricerunner og i vores egen guide til de bedste løbebånd.

Stigning og hældning

Motoren er, på en og samme tid, særdeles støjsvag og kraftfuld, med sine 4.0 HK. Den stærke motor kan klare hastigheder op til 20 km/t, uanset om du løber med stor stigning eller hældning.

Du kan justere hældningen fra -6% og op til 15%. Du kan altså løbe både opad og nedad, hvilket giver dig mulighed for en uæsdvanlig realistisk bakketræning.

Sole F85 byder også på en stor løbeflade på hele 152 x 56 cm, og med en maksimal brugervægt på hele 170 kg, er der plads til alle.

Den kraftige valse, der driver båndet, øger Sole F85 ENT levetid. Løbefladen på båndet er støjreduceret, ligesom der er sørget for ekstra støddæmpning, så løb på båndet er 40% mere skånsomt for dine led, sammenlignet med løb på f.eks asfalt.

15,6″ touchskærm med Wifi og Bluetooth

På konsollen er der en skarp 15,6 tommer touchskærm, der er kompatibel med app’s Zwift, Kinomap og Sole’s egen gratis Sole+.

Skærmen viser selvfølgelig også alle de vigtige dataer som hastighed, stigning, tid, distance, kalorier og puls.

Derudover er der 12 forudinstallerede app’s, bl.a YouTube, HBO, og Netflix.

Sole F85 har desuden funktioner, vi ikke ser på mange løbebånd med stigning til hjemmet, som skærmspejling og trådløs telefonopladning.

Der er også integreret mobil- eller tabletholder, så der er mulighed for at blive underholdt af yndlingsserien, nyhederne eller en film under træningspasset.

Konsollen har også dobbelte opbevaringsholdere til vandflasker, hovedtelefonstik og dobbelte turbokøleblæsere.

Det er det perfekte løbebånd til den erfarne løber, som vil have solidt udstyr, med den bedste affjedring og moderne funktioner.

Specifikationer

 • Størrelse: 211 x 94 x 151 cm
 • Foldbart
 • Løbeflade: 152 x 56 cm
 • Maksimal personvægt: 170 kg
 • Incline & decline: -6% til 15%
 • Maksimal hastighed: 20 km/t
 • 15,6″ touchskærm
 • 10 indbyggede træningsprogrammer
 • Vægt: 131 kg
 • 4 HK motor 

 

Til Butik


 

NordicTrack C X 22i løbebånd (Højeste stigning)

NordicTrack C X 22i løbebånd (Højeste stigning)NordicTrack løbebånd er kendte for deres høj teknologiske muligheder. Her får du en prisvindende 40% maksimal opnåelig stigning på løbebåndet, så du kan nå, om end ikke stormfulde højder, så alligevel højder langt udover det sædvanlige.

Hertil kommer en 6% faldende hældning, så man kommer tæt på en simulation, af et kuperet terræn i virkelige omgivelser.

Med denne hældning på løbebåndet, kan du virkeligt nå dine mål, med progressive træningsprogrammer designet til alle slags brugere.

Kraftfuld motor og brugervenlig betjening

X22i Incline Trainer er fremstillet med, en kraftfuldt 4 HK motor, 2,5″ præcisionsbalancerede ruller og en komfortabel Reflex-dækdæmpning, der maksimerer dine cardio-sessioner derhjemme.

Digitale hurtigkontroller sikrer, at det er nemt at justere din træning, til de angivne hældninger på +40% og -6%.

Endvidere kan man maksimalt opnå en fart på 20 km/t, med blot et tryk på en knap.

22″ skærmen afslutter dit hjemmetræningscenter, med i læssevis af iFit-træningsformer. Gennemfør enhver af dine træningssessioner, med den integrerede iFit-teknologi.

Hvad er iFIT

iFit er en træningsapp med massevis af live- og on-demand- holdtræningsprogrammer. Du kan streame disse holdtræninger, ved hjælp af en iFit-kompatibel træningsmaskine som Nordic Track C X 22i eller tilgå iFit på din smartphone eller tablet.

iFit er ikke gratis; det kræver et månedligt medlemskab, at være med på de simulerede hold. Man får dog en periode gratis, ved køb af NordicTrack løbebåndet.

Du har to muligheder, hvormed du kan anvende appen. Enten kan du streame den på en iFit-kompatibel maskine som Nordic Track C X 22i, eller du kan downloade den på din smart device.

Det er et fortrin, at du kan anvende iFit-kompatibelt udstyr, så du kan få løbebåndet til automatisk at justere din hældning eller den modstand, der svarer til dine træningsbehov. Og de kan være mange spændende lige fra styrketræning, cardio vaskulær træning, vandreture, mountainbike, intervaltræning samt en række andre sportsgrenes programmer

Man kan simulere holdtræning under ledelse af kyndige instruktører ved brug af iFIT.

Professionelle trænere vil vise dig vejen, og inspirere dig til at tage på en uset fitnessrejse. Den næsten biograflignende anseelige 22″ HD-skærm og et prima lydsystem, gør rejsen meget nemmere.

Flere funktioner

Grafikken yder det optimale, der er mulighed for WiFi, IFit og automatisk justering af stigning tilpasset det terræn du løber i.

Med en Bluetooth forbindelse kan du, afspille din yndlingsmusik højt med to 3″ højttalere.

Andre funktioner omfatter dobbelte Autobreeze-blæsere™, en stor 55 x 152 løbeflade og ActivePulse-teknologi, armbånd skal dog tilkøbes.

Specifikationer

 • 4 HK motor
 • Maks hastighed: 20 km/t
 • Løbeflade: 56 x 152 cm
 • Maksimal brugervægt: 135 kg
 • Incline & decline: -6% til 40%
 • Vægt: 186 kg
 • Bluetooth
 • Wifi
 • 22″ touchskærm

 

Til Butik


 

Top Sport CS4000 (Bedste billige løbebånd med stigning)

Top Sport CS4000 (Bedste billige løbebånd med stigning)Kigger du mere på prisen end funktioner og motor, så er Top Sport CS4000 fra tyske Christopeit Sport, et godt valg for dig.

Løbebåndet leveres med 3 stigninger, så du kan justere hældningen efter dit behov. Ulempen er at det foregår manuelt, hvilket betyder at du skal stå af båndet og selv justere hældningen.

Motoren yder 0,75 HK, hvilket giver en topfart på 12 km/t. Det er nok til de fleste motionister, men ikke hvis du vil sprinte eller hvis du er en erfaren løber med et højt tempo.

Top Sport CS4000 leveres med 12 forskellige træningsprogrammer, der er designet til at give dig alsidige og individuelle træningsmuligheder, der passer lige netop til dig.

Uanset om du foretrækker intervaltræning, løb ”op ad bakke” eller distancekørsel, kan dette løbebånd levere det. De integrerede håndpulssensorer er her en virkelig hjælp, fordi du løbende kan følge med i, hvordan din krop reagerer eller belastes.

Computer og Kinomap

Top Sport CS4000 byder på en tablet- og smartphoneholder, så du træne mens du ser en film eller lytter til musik.

Løbebåndet er desuden kompatibelt med Kinomap, hvilket giver dig mulighed for at vælge mellem ca. 40.000 træningsvideoer.

Du behøver med andre ord ikke at være det samme sted hele tiden. Alt hvad du skal gøre er at downloade appen på din smartphone eller din tablet, tilslutte CS4000 løbebåndet, og du er i gang med den interaktive træning.

Billigt løbebånd med god plads

Løbefladen for båndet er 122 x 40 cm, hvilket giver dig til prisen, god plads til at løbe på. Dette er vigtigt, fordi man kan træde ved siden af på et løbebånd, der er for smalt!

Top Sport CS 4000 kan foldes sammen, så man kan stuve det af vejen og udnytte de hjemlige kvadratmeter optimalt. På den måde tager det ikke meget plads.

Konstruktionen giver mulighed for en maksimal bruger belastning på 110 kg.

Specifikationer

 • Motor: 0,75 hk
 • Hastighed: 0,8- 12 km/t
 • 3 manuelle stigningsniveauer
 • Løbeflade (LxB): 122 x 40 cm
 • 12 træningsprogrammer
 • Pulsmåling i håndtag
 • Størrelse (LxBxH): 159 x 70 x 127 cm
 • Størrelse sammenfoldet (LxBxH): 81 x 70 x 142 cm
 • Vægt: 38,5 kg
 • Maks. personvægt: 110 kg

 

Til Butik

 

Hvorfor vælge et løbebånd med stigning?

Løbebåndet hører til blandt de bedste kalorieafbrændere. Løb på et fladt løbebånd træner hovedsageligt underkroppen.

Inkluderer man i stedet hældningstræning, er dette gavnligt for ens udholdenhed og muskelopbygning, fordi muskelaktiviteterne ved at gå eller løbe på en plan overflade, ikke modarbejder tyngdekraften så meget som løb op ad bakke eller i kuperet terræn.

Når man justerer et løbebånds hældninger, målretter man sit løb mod forskellige muskler, bl.a. lægmuskulaturen, quadriceps og baldemusklerne.

Hertil kommer at det er oplagt, at anvende løbebånd med stigning til intervaltræning. Hvis du træner til noget eller forsøger at bedre din udholdenhed, kan du vælge at lave intervaller for selve den vinkel stigningen indstilles til.

Det betyder f.eks. at kan du løbe i to minutter, på en stejl stigning og derefter gå i to minutter på en plan overflade. Her kan du selv vælge hvilke intervaller, du vil køre med.

Du kan også gå på løbebånd med hældning. Det giver de samme fordele som at løbe på det.

Når du indpasser gang eller løb på en stigende flade, introducerer du også et løbebånd, der yder dig en større variation under træningen; dette kan hjælpe dig til, at fastholde motivationen og dit engagement.

Det skader her ikke, at løbebånd med interaktiv træning gør sit til, at gøre det hele mere afvekslende og underholdende.

Løb med hældning kan være mere skånsomt

Videnskabelige test har afsløret, at løb på en skrånende flade øger de metaboliske omkostninger, eller med andre ord, den energi din krop bruger stiger med anseelige 52% ved en 5% hældning af båndet, og hele 110% procent ved en 10% hældning.

Det, at selv en lille stigning på mellem 1% og 3%, kan få din fod til at ramme jorden i en mere gradvis vinkel gør, at du reducerer den kraft, hvormed din fod rammer støder på løbefladen.

Et skrånende løbebånd kan altså være mere skånsomt for din vrist og din fod.