I den travle hverdag har vi, når det kommer til fitness, alle behov for nemme og praktiske løsninger uden at det går ud over effektiviteten. Træning skal helst kunne foregå udendørs eller indendørs, den skal helst kunne foregå hele året rundt og med alle mulige belastninger, der træner din krop.

For at tage et eksempel – hvad er værre for den aktive end at skulle miste sin træning pga. af noget så banalt som en ferie?

Med den revolutionerende nytænkte slyngetræner er der imidlertid også råd for dette, for du behøver ikke at miste din gode form på din ferie.

Slyngetrænere i denne guide

Du ved det jo godt. Her står man med et højt kondiniveau op til sin ferie, man er veltrimmet og toptrænet, og så vil familien ud i det blå på ferie.

Når man kommer hjem, føles det hele som skønne spildte kræfter; man er nødt til at begynde forfra på historien med sin træning – og hvad værre er, har man måske levet for godt, så man har taget et par kilo på.

Der er gudskelov en bekvem løsning på dette i form af et ideelt træningsredskab, du kan tage med overalt på ferie, eller på forretningsrejser og lignende.

Den magiske løsning slyngetræneren fylder intet i din kuffert, den kan spændes fast næsten alle vegne (f.eks dør på hotelværelse, træ, legestativ på stranden), og du kan fortsat træne hele kroppen.

En vægtvest kan gøre din træning endnu mere udfordrende! Se nogle af de bedste vægtveste her

TRX Home2 (Bedst i test)

TRX Home2 Slyngetræner

TRX Home2 et let og reelt træningsredskab, det er enkelt at regulere og handy, når man er på farten.

Slyngetræning med egen kropsvægt begrænser faren for overbelastnings skader, som f.eks. ofte er noget, der kan konstateres ved forkerte løft eller for tunge løft med vægtstænger og håndvægte.

Fleksibel, langtidsholdbar og unik slyngetræner

TRX Home2 er produceret i en kraftig nylon med forede punkter, for at gøre din træning mere behagelig. Slyngetræneren har nemme justeringsmuligheder i forhold til længden af slyngen.

Slyngetræneren her giver mere fleksible løsninger til din træning, end mange andre lignende modeller gør det. Blandt andet kan du med den justerbare fodbøjle indstille slyngetræneren, så den passer 100% til dig.

Kræset om detaljerne

TRX Home2 er en 100% gennemført slyngetræner, og selv de mindste kan da også benytte sig af slyngetræneren med den justerbare fodbøjle, da selv små fødder ikke så nemt smutter igennem, som på nogle af de andre modeller.

Slyngetræneren har et velcrobånd, så du selv kan justere størrelsen på fodstropperne.

For at du får så god træning som muligt, får du også en træningsplakat, der kan hjælpe dig med at gennemføre træningen korrekt. Der er flere gode tips til hvordan du får mest ud af slyngetræneren, og udnytter dens unikke design.

Specifikationer

 • 60 dages fuld returret
 • Justerbar
 • Træningsplakat
 • Døranker
 • 1 års gratis abonnement på TRX App’en
 • Farve: Sort/Gul

 

Til Butik


 

Toorx PRO Slyngetræner (Bedst til prisen)

Toorx Pro SlyngetrænerP.g.a situationen i øjeblikket er Toorx PRO slyngetræner desværre udsolgt. Men vi har fundet en løsning på det.

Vi har spurgt vores netværk af professionelle, entusiaster og forhandlere til råds, samt benyttet os af vores erfaring med crosstrainere, for at finde det bedste alternativ til Toorx PRO.

Vi er kommet frem til, at det bedste alternativ til testvinderen lige nu, er Toorx PRO Double slyngetræner.

Det er en robust og stabil slyngetræner, der giver dig en masse muligheder. I princippet er det den samme slyngetræner som vi originalt anbefaler som “Bedst til prisen”, men her får du lidt ekstra med i pakken for en flad hundredekroneseddel mere.

Klik på knappen nedenfor for at læse mere om den.

 

Til Butik

 

Toorx Pro Slyngetræneren leveres i en virkelig god kvalitet. Det er ikke uden grund at kendere af dette udstyr har markeret dette produkt som ”bedst til prisen”.

Slyngetræneren Toorx Pro kan tåle en belastning på op til 120kg, og derfor kan du trygt benytte den uden at bekymre dig om at den går i stykker.

Derudover skal det fremhæves, at bærekraftigheden er fundamentalt forandret.

Sværhedsgraden er indstillelig, og det hele leveres med alt, hvad du har behov for, for at kunne opnå en god træning

Toorx Pro udmærker sig ved, at den er absolut langtidsholdbar. Du får meget for pengene med denne model.

Specifikationer

 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Justerbar længde: Ja
 • Medfølgende døranker: Ja

 

Til Butik


 

TRX Tactical Gym slyngetræner (Bedste PRO valg)

TRX Tactical Gym slyngetræner (Bedste PRO valg)TRX Tactical Gym er den hårdeste, mest robuste TRX® Suspension Trainer™ der er designet specielt til militært brug; hertil kommer, at den kan bruges af de fleste veltrænede fitnessudøvere.

Systemet er oprindeligt udviklet med henblik på træning af soldater i den amerikanske specialenhed Navy Seals

Træningssystemet er det bedste PRO-valg, fordi det anses for at være den mest effektive måde at gøre eliterekrutterne missionsklare på.

Den bevægelsesbaserede træning er rettet mod øvelser som f.eks. push, pull, lunge, plank, rotere, hængsel, squat samt nogle få simple bevægelser, der udgør fundamentet for en endeløs række af variationer.

TRX Suspension Training® udvikler muskelstyrke og kardiovaskulær fitness

Hertil kommer, at TRX Tactical gym er en sublim slyngetræner, designet til at kunne klare alle de krav, der bliver stillet i militæret til udstyr. Dette er klart den mest slidstærke slyngetræner!

Den ultimative slyngetræner

Der følger en rygsæk med til slyngetræneren

Denne slyngetræner er til perfektionisten, der ikke vil mangle noget! Her har du en slyngetræner der på samme tid med, at den er robust i kvaliteten også er gjort lidt lettere (200 gram mindre end de andre).

På den måde er den behagelig at bære rundt på.
Fodbøjlerne er lidt større end sædvanligt, så du er sikker på at dit fodtøj passer ind i den!

Specfikationer

 • Materiale: Nylon
 • Justerbar
 • Maximal belastning: 158 kg.
 • 12 ugers trænings program
 • Taske
 • Guidebog
 • Døranker
 • Forlængerstrop
 • Dørskilt

 

Til Butik


 

Abilica PowerSling slyngetræner

Abilica PowerslingAbilica PowerSling muliggør både indendørs- såvel som udendørs træning med fokus på den neuromuskulære træning af de mindre støttemuskler.

Dette sikrer, at du både bliver stærk, udholdende, og det giver på samme tid en forøget kontrol af din krop.

Slyngen kan justeres, og den kan hurtigt og nemt tilpasses den ønskede øvelse. Påsyede målelinjer hjælper til med at justere slyngen ens på begge sider.

To indstillige håndtag for arme og ben giver dig mulighed for at gennemføre en række forskellige øvelser.

Abilica PowerSling leveres med en karabinhage til krog og samt et dørfæste, så du selv vælger den måde, du vil etablere dit ophæng på.

Mulighederne er flere – du kan fastgøre slyngetræneren til en dør, en gren, en ribbevæg etc.

Slyngen kan bære en personvægt op til maks. 150 kg.

 

Til Butik


 

Rip60 slyngetræner

Rip:60 slyngetræner

Proform RIP 60 et let og reelt træningsredskab, det er enkelt at regulere og handy, når man er på farten. Uafhængige eksperter har gennem langtidstestning påvist, at denne model er den bedste i test.

Slyngetræning med egen kropsvægt begrænser faren for overbelastnings skader, som f.eks. ofte er noget, der kan konstateres ved forkerte løft eller for tunge løft med vægtstænger og håndvægte.

RIP:60 er produceret i en kraftig nylon med stærke karabinhager, og nemme justeringsmuligheder i forhold til længden af slyngen.

Rip 60 passer til næsten alle, der dyrker fitness og det uanset hvilken muskelgruppe, man ønsker at træne. Redskabet er ”lightweight”, og det monteres enten i loftet eller i døren.

Fleksibel slyngetræner

Slyngetræneren giver mere fleksible løsninger til din træning, end mange andre lignende trænere gør det, og det skyldes, at du kan vælge enten at låse det sidelæns eller lade det løbe.

Den indstillige modstand reguleres let ved, at du flytter dig tættere eller længere væk fra bandet.

Desværre er man nødt til at nedtage træningsudstyret efter hver træning, da der ikke er er lavet en løsning mht. at fastgøre dørvedlægget bag på døren.

For at du får så god træning som muligt, får du både en plakat og 12 dvd-diske, der kan hjælpe dig med at gennemføre træningen korrekt. Den medfølgende plakat er foldet godt sammen, når den leveres.

Specifikationer

Pakken indeholder vedlevering:

 • Slynger
 • Dørfæste
 • 11 stk. DVD`er
 • 30 dages kostguide
 • Opbevaringspose
 • Plakat med øvelser

 

Til Butik

 

Hvad er slyngetræning?

Slyngetræning er en ny og revolutionerende form for træning rettet mod at få dig til at tabe dig og komme i form.

En slyngetræner giver dig mulighed for at udføre naturlige bevægelser og gennemføre øvelser, der opbygger din styrke, får dig til at gå ned i kropsvægt og skaber en veltrimmet harmonisk bygget krop.

Det er en skalerbar form for motion, der passer til alle mennesker, herunder også elitesportsfolk der bruger slyngetræneren som supplerende træning.

Hvad består en slyngetræner af?

Slyngetræneren består i al sin enkelthed af justerbare lange stropper, som midlertidigt kan fastgøres til et anker punkt (en dør / eller en anden stabil genstand), så du kan udnytte din kropsvægt og modvirke tyngdekraften på samme tid med, at du udfører forskellige øvelser.

Den slags kræver faktisk en masse styrke og en god koordinering rettet mod, at du yndefuldt kan styre dine kropsbevægelser. Hertil kommer som sagt, at slyngetræneren giver en fremragende træning til både kropslegemet og underlivet.

Slyngetræning er en fantastisk form for funktionel træning, der maksimerer udviklingen af din styrke, stabilitet og udholdenhed.

Over tid vil din krop antage en form, der mest af alt leder tanken hen på en gudestatue fra Antikken. Kombineret med kardiovaskulær træning og et styrketræningsprogram tilbyder den en velafrundet rutine.

Du kan finde mange flere artikler om styrketræning her

Hvad koster en slyngetræner?

Slyngetræning er et glimrende valg for alle. Den er perfekt til personer med begrænset plads. Og hertil kommer naturligvis den økonomiske side af sagen.

Det er ikke alle, der har råd til dyre træningsmaskiner. Slyngetræning er billigt, hvor det drejer sig om at få fat i en komplet body workout i form af nogle elastiske remme, der kan fastgøres til en dør.

Behovet for omfattende montering er fraværende, og det hele kan tages ned i løbet af ingen tid.

En af de store fordele ved slyngetræning er de fantastiske enkeltøvelser, der muliggør det tilsyneladende umulige mht. øvelser udført et på et ben. Disse kan udføres let med en slyngetræner og ved gradvist at ændre på din kropsvægt, kan du over tid arbejde dig op til at udføre dette med det imponerende træningsudstyr på den hårdeste mulige måde.

Slyngetræningens mange fordele

Suspension træning er fremragende fordi:

 1. Den kan træne hele kroppen og opbygge den totale kropsstyrke
 2. Den er brillant m.h.t. din grundtræning og din abdominale træning
 3. Den kan gennemføres med hundredvis af forskellige øvelser
 4. Den er justerbar til alle fitnessniveauer
 5. Den er let at installere og bærbar, og derfor fantastisk til fitness på rejser
 6. Den opbygger funktionel styrke

Som vi har beskrevet, er en af ​​fordelene ved slyngetræning evnen til at træne hele kroppen med et stort udvalg af øvelser at vælge imellem.

Det er en særdeles effektiv metode til at opbygge din kondition, og den gør nogle af de bedste abdominale øvelser mulige.

Slyngetræning – øvelser

Slyngetræning tilbyder dig i hundredvis af øvelser, der belaster enhver del af din krop.

Du kan bruge en slyngetræner til grundlæggende øvelser som biceps bøjninger, triceps strækninger og optræning af brystmuskulaturen.

Desuden kan den anvendes til træning, der ikke ville være muligt uden et redskab som dette.

Slyngetræning har egentligt været der i mange år. I sin nyere variant er denne træningsform f.eks. forbundet med brandet TRX, som dominerer markedet i dag.

TRX er et genialt træningsredskab, som består af håndgrebsmaterialer.

TRX blev i sin tid udviklet af en amerikansk elitesoldat, der aftjente sin værnepligt i specialstyrken Navy Seals. Her skulle man bruge et bærbart træningsudstyr, som kunne erstatte traditionelt træningsudstyr i felten.

Kun din fantasi sætter grænsen for en slyngetræner

Antallet af øvelser, du kan udføre, er imponerende højt. Du tilpasser simpelthen modstanden til din styrke. Selv om TRX stadig er det mest kendte mærke indenfor loop-træning, er der voksende konkurrence fra mærker som Redcord og Jungle Gym.

Der er en række fordele ved slyngetræning, der samlet set har bidraget til at gøre det så populært, som det er gået hen og blevet.

Først og fremmest er gummibåndene lette og optager meget lidt plads. Det betyder, at du har plads til udstyret, uanset hvor meget du bærer rundt på. Slyngetræning er fremragende til udendørs træning, hvilket giver brugeren frihed og fleksibilitet.

En anden anslået egenskab ved denne træningsform er ustabiliteten af gummibåndet. Dette tvinger brugeren til at balancere kroppen gennem hver øvelsesbevægelse.

Dette aktiverer flere muskler end den faste muskeltræning, der stammer fra en træningsmaskine. Du får trænet de mange små stabiliserende muskler, der ellers er vanskelige at få gang i.

Endelig bemærker vi, at musklerne strammes i hver øvelsesbevægelse, som efterligner kroppens normale belastningsmønstre og giver en mere funktionel kropsstyrke. Det er den iboende ustabilitet, der gør slyngetræning mindre egnet til begyndere med små eller ubestemt trænings vaner.

Hvis du ikke har tilstrækkelig grundlæggende styrke og kropskontrol, er der risiko for muskelskader. Derfor er slyngetræning bedst for folk, der i det mindste træner regelmæssigt og har en vis mængde kropskontrol.

Her kan du se en video med en slyngetræner i brug

Hvad har du brug for?

At starte med slyngetræning indebærer, at du over selve remmene skal have et forankringspunkt, som du kan fastgøre remmene til, så du får en sikker forankring, der understøtter din kropsvægt.

Ankerpunktet kan være en dør eller en bjælke eller lignende. Det essentielle er, at der er en stabil struktur, hvorfra man sikkert kan fastgøre remmene.

Så længe træneren er sikkert fastgjort, og du har tilstrækkelig træningsplads til at træne på, kan du trygt og sikkert gennemføre din træning.

Slyngetrænerens bestanddele

Der kan naturligvis være variationer, men typisk består en slyngetræner af følgende.

 • Stropdesign:

Der kan være tale om et enkeltstroppedesign eller et kropsvægtssystem baseret på et dobbeltbælte, der øger trænerens fleksibilitet.

 • Håndtag / fodstænger:

Til støtte for brug af både hænder og fodbaserede øvelser

 • Stropper:

Kernekomponenten til produktet ofte udført i et nylonmateriale

 • Spænder:

Kan justeres mht. længden af ​​stropperne, så de passer til forskellige øvelser.

 • Anker:

Den del af træneren, der er fastgjort til ankerpunktet. Det kan være til en løkke, der er fastgjort rundt om noget eller et dør anker, der sidder over døren og trækker i lukket.

 • Ankringspunktet:

En solid, sikker konstruktion, hvorfra slyngetræneren er fastgjort. Denne skal være i stand til at understøtte din kropsvægt. Typisk er der tale om en husdør eller lignende.

Suspensionstræning

Styrketræning ved hjælp af kropsvægt så dagens lys for mere end 150 år siden. Siden da har generationer af akrobater og gymnaster brugt deres egen kropsvægt og tyngdekraft som modstand, hvor suspensionen er blevet fremmet ved hjælp af ringe, tovværk og trapez stænger.

Kendetegnende for denne form for træning har hele tiden været, at det har skabt en enorm styrke og med forbløffende fysiske resultater.

I begyndelsen af ​​den moderne fitness-æra har bodybuildere tilegnet sig nogle af disse suspenderede træningsteknikker, der hænger på ringe, der er suspenderet fra kæder på steder som set på de californiske strande.

Med skiftet mod isoleret træning i 60’erne og 70’erne forsvandt suspensionstræningen i vid udstrækning.

Den fortabte sig simpelthen i det uvisse, lige på nær blandt nogle få atleter (akrobater, gymnaster, brydere og klatrere), der fortsatte med at styrketræne ved hjælp af reb, ringe og remme.

Den nylige ændring mht. træningsmetoder i fitnessprogrammer har vist en bevægelse tilbage mod de traditionelle trænings metoder, og dette har igen indvarslet værdien af ​​styrke og kropsbevidsthed (fx evnen til at bevæge sin egen kropsmasse gennem rum effektivt og kraftigt).

Nylige designudviklinger mod brugervenligt udstyr, baseret på slyngetræning, har også udvidet øvelsernes dybde og bredde inden for denne unikke genre.

Programmering af tilpasninger har udvidet antallet af ​​brugere, der er i stand til at integrere denne utroligt effektive gamle, men alligevel helt nye form for træning.

Det er ikke længere sådan, at suspensionstræning er begrænset til de veltrænede og avancerede atleter, hvis sportsudøvelse fortsætter med at forundre og glæde legioner af fans.

Derfor bliver slyngetræning mere og mere populært

Udviklingen af ​​det nye årtusinde mht. træningsprogrammer er uundgåeligt gået i retning af den funktionelle træning.

Denne tendens har haft en stor indflydelse ikke kun på, hvordan vi træner, men også på de metoder, vi bruger til at nå vores mål.

Med denne bevægelse bort fra enkelte udøveres isolerede handlinger har der været en øget efterspørgsel efter øvelser, der er bevægelsesbaserede, og som kræver koordinering og engagement fra hele kroppen.

Både elitesportsfolk og amatører anerkender samtidig, at mens man ser godt ud er det lige så vigtigt, at evnen til at anvende disse teknikker sikrer en langsigtet ydeevne og livskvalitet.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken slyngetræner er bedst i test?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de mest benyttede slyngetrænere i Danmark. Vi har valgt TRX Home2 slyngetræneren som den bedste i vores test. Vi har valgt den ud fra parametre såsom, kvalitet, brugeroplevelse, funktioner samt pris.

Hvilken slyngetræner bedst til prisen?

Vi har i denne guide også kigget nærmere på den mest budgetvenlige slyngetræner. Pris og kvalitet hænger selvfølgelig sammen, men vi har alligevel fundet frem til en god slyngetræner til prisen, nemlig Toorx PRO Slyngetræneren. Det er en slyngetræner der giver god værdi for prisen.

Hvad er en slyngetræner?

En slyngetræner er et træningsredskab der i sin enkelthed består af lange stropper der kan justeres. Disse stropper sættes fast på noget stabilt, f.eks en dør, og derved kan du benytte din kropsvægt til at lave forskellige øvelser.

Hvorfor købe en slyngetræner?

En slyngetræner et rigtig godt redskab til at udføre naturlige bevægelse, og derved lave øvelser som er med til at opbygge styrke i din krop. Med en slyngetræner kan du lave hundredvis af forskellige øvelser i hjemmet, og det er muligt at træne stort set samtlige muskler i kroppen med den.

 

Tidligere artikelAktivitetsmåler test – De bedste fitness armbånd
Næste artikelJusterbar træningsbænk – Guide til de bedste fitness bænke netop nu