Håndvægte sæt – De 10 bedste sæt med håndvægte

Hvis du ikke ønsker at bruge tid på at tage i fitnesscentret, er træning i hjemmet med et håndvægte sæt, et godt alternativ.

På listen nedenfor har vi samlet både de bedste og billige håndvægte sæt, der er til rådighed på markedet lige nu.

Vi vil dels præsentere nogle billige håndvægte sæt og dels nogle lidt dyrere.

Håndvægte sæt i denne test

Odin Krom håndvægte sæt 1-10 kg (Bedst i test)

Odin Fast Håndvægtsæt Inkl. Stativ 1-10 kg (Bedst i test)Odin’s håndvægtsæt leveres sammen med et stativ, hvilket sikkert vil appellere til brugere med ordenssans.

Håndvægtstårnet fås med 10 par krom håndvægte: Dette er et sæt, der er velegnet til den krævende hjemmebruger og til kommercielt brug i fitnesscentre.

Stativet har en sort lakeret overflade, som sammen med de 10 håndvægte, ser rigtig godt ud, samtidig med at pladsforbruget er minimeret.

Robuste håndvægte i høj kvalitet

Krom belægningen på håndvægtene gør dem utrolig holdbare. Faktisk er de så stærke, at det nærmest er umuligt at ødelægge dem.

Det eneste du skal huske er, at du skal fare frem med lempe, når du stiller vægtene fra dig, ligesom du ikke skal lade vægtene støde larmende sammen.

Siderne er tydeligt markerede med vægtenes belastning i kilo.

Specifikationer

 • Størrelser: 2 x 1 kg, 2 x 2 kg, 2 x 3 kg, 2 x 4 kg, 2 x 5 kg, 2 x 6 kg, 2 x 7 kg, 2 x 8 kg, 2 x 9 kg & 2 x 10 kg
 • Samlet vægt: 110 kg x 2
 • Antal i alt: 20 stk (10 par)

 

Til Butik


 

Odin Håndvægtsæt Krom 2-8 kg (Bedst til prisen)

Odin Håndvægtsæt Krom 2-8 kg (Bedst til prisen)Dette håndvægte sæt er en del af den parvise serie, startende på 2 kg for en enkelt håndvægt, og op til 8 kg, for den tungeste.

Dette betyder så at hver par kalkuleres som (2, 4, 6, 8 kg) x 2

Jf. billedmateriale, udsendt fra fabrikanten, er der tale om en forkromet belægning, og ikke en stød og støjabsorberende belægning, hvilket skaber de underforståede ulemper forbundet med støj og slitage.

Til gengæld borger fremstillingen i metal, for et holdbart og slidstærk materiale, der garanterer en lang levetid for produktet.

Træningen fordrer dog en vis forsigtighed mht., at stillet vægtene fra sig, og det er bedst at undgå kraftige sammenstød mellem enkeltvægtene.

Produktet har vide anvendelsesmuligheder både i et center eller derhjemme.

Den tydelige markering af vægtbelastningen, i enden af håndvægten, gør det let at finde rundt mellem de vægte, man skal bruge i sit program.

Det billige håndvægte sæt

Sammenlignet med de fleste andre sæt med håndvægte, er dette sæt billigt. Det skal ses i lyset af, hvad du får for pengene.

Du får nemlig her et flot og absolut brugbart sæt, i fin kvalitet, der kan anvendes til de fleste øvelser. Det er ovenikøbet et sæt, det vil tage sig godt ud i, de fleste hjem og træningslokaler.

Vil du have et stativ til dine håndvægte, så du slipper for det uundgåelig rod, som en masse løstliggende vægte vil skabe? Tag et kig på vores guide til håndvægtstativ her. Der kan du finde gode stativer til håndvægte, som både er solide og til gode priser.

Specifikationer

 • Størrelser: 2, 4, 6 & 8 kg

 

Til Butik


 

Odin Hex Håndvægtsæt med stativ 2-35 kg – 545 kg (Bedste Pro valg)

Odin Hex Håndvægtsæt med stativ 2-35 kg - 545 kg (Bedste Pro valg)Dette sæt med hex håndvægte er produceret i jern og efterfølgende belagt med en kraftig kvalitets gummi, som kan holde til et hårdt og vedvarende brug.

Det både gør vægtene endnu mere solide, samtidig med at det beskytter gulvet.

Stativet der følger med er som skabt til disse håndvægte. Det er både praktisk og ser godt ud. Og det gør det samtidig nemt, når man skal skifte vægte.

Professonelt sæt til den kvalitetsbevidste

Sammenlignet med mange andre håndvægte er grebet overlegent. Den riflede overflade og den rette diameter gør at man har godt fat.

Sættet med håndvægte indeholder følgende par af hver: 2 kg, 5 kg, 7 kg, 10 kg, 12,5 kg, 15 kg, 17,5 kg, 20 kg, 22,5 kg, 25 kg, 27,5 kg, 30 kg, 32,5 kg & 35 kg.

Med en max belastning på 35 kg, er det et fortrinligt sæt til styrketræning, mens de lettere belastninger giver gode muligheder for aerobt arbejde og hermed konditionstræning.

Vægtsættet giver dermed muligheder for både aerobt- og anaerobt arbejde.

Specifikationer

 • Størrelser: 2 kg, 5 kg, 7 kg, 10 kg, 12,5 kg, 15 kg, 17,5 kg, 20 kg, 22,5 kg, 25 kg, 27,5 kg, 30 kg, 32,5 kg & 35 kg
 • Antal i alt: 28 stk (14 par)
 • Samlet vægt: 545 kg
 • Jern belagt med kraftig gummi

 

Til Butik


 

Abilica Håndvægte sæt 2-9 kg inkl stativ (6 sæt håndvægte + stativ)

Abilica Håndvægte sæt 2-9 kg inkl stativ (6 sæt håndvægte + stativ)Sættet består af 6 par håndvægte og et opbevaringsstativ. Vægtene kan anvendes af både nybegyndere, såvel som trænede motionister og sportsfolk.

Sættet spænder over disse belastninger for hver enkelt vægt: (2, 3, 4, 5, 7, 9 kg) x 2 eller i alt 120 kg.

Håndvægtene er belagt med en stød og støjabsorberende gummibelægning, som kan forebygge skader og gener, forbundet med larm og slid.

Stativet er praktisk, fordi det ikke optager så meget plads, og fordi holderne er lodrette så vægtene stilles på plads stablet opad.

Det bliver let at få styr på det hele, hvis man vel at mærke husker at stille vægtene på plads efter hver øvelse.

Alle vægte er markerede med belastningen målt i kilo, så man let kan finde de rigtige sæt.

Specifikationer

 • Størrelser: 2 kg, 3 kg, 4 kg, 5 kg, 7 kg & 9 kg
 • Samlet vægt: 60 kg x 2
 • Antal i alt: 12 stk (6 par)
 • Stativ størrelse L x B x H: 53 cm x 67 cm x 112 cm

 

Til Butik


 

Peak Fitness 1-10 kg inkl. Pyramide Stativ

Peak Fitness 1-10 kg inkl. Pyramide StativPeak Fitness håndvægte 1-10 kg udmærker sig ved sit solide greb, der hviler ganske godt i hånden.

Alle vægte er belagt med en solid, næsten lugtfri gummi, der forebygger skader på dine gulve i form af ridser og skrammer, ligesom selve vægtene ikke bliver ridsede.

Hertil kommer, at unødig støj og larm formindskes, når du støder vægtene sammen, eller stiller dem fra dig. De ikke skader gulv og inventar.

Hele serien af håndvægte leveres i et ekskvisit pyramideformet stativ, i en diskret sort farve. Serien er dimensioneret i følgende belastninger op til 40 kg:  (2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 kg) x 2

Håndvægtssæt med pyramide stativ

Som følge af størrelsen på håndvægtene, er de nederste holdere beregnet til, at kunne tage en vægt i hver side på 20 kg. De øverste små vægte er hver på 1 kg.

For at undgå at man snubler, mellem håndvægte strøet ud overalt på gulvet, er stativet en god måde at få orden i tingene på.

Stativet er et ‘must’ for ethvert veludstyret motionsrum eller fitnesscenter med orden og respekt for sig selv.

At køre et fitnesscenter kræver orden og regler for, hvordan man gebærder sig rundt som bruger.

Specifikationer

 • Størrelser: 2 kg, 4 kg, 6 kg, 8 kg, 10 kg, 12 kg, 14 kg, 16 kg, 18 kg & 20 kg
 • Antal i alt: 20 stk (10 par)
 • Samlet vægt: 220 kg x 2
 • Stativ størrelse: H 134 x L 54 x B 45 cm

 

Til Butik


 

Lifemaxx PU Håndvægtsæt Inkl. Stativ 1-10 kg

Lifemaxx PU Håndvægtsæt Inkl. Stativ 1-10 kgDenne serie af håndvægte leveres sammen med et stativ, som du kan tage håndvægtene fra og stille tilbage efter hver fuldført øvelse.

Sættet leveres med belastninger for hver enkelt vægt, gående fra 1 kilo til 10 kilo. Parvist betyder det, at belastningen bliver 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, og 10 kilo x 2.

De er fremstillet af solidt støbt stål, med holdbar overflade af Polyurethan (PU).

Den innovative formgivning udmærker sig ved, at der på hver vægt er en markering af belastningen. På den måde er det let at skifte mellem belastningerne, og finde de rigtige vægte til hver øvelse, du kører med.

Selve grebet har en ru overflade, så man har et solidt greb om hver vægt. Der er intet mere irriterende end en vægt, der skrider i hånden på en.

Stativet er fabrikeret i robust plastik, for at beskytte vægtene mod ridser. Det er formet som et tårnlignende pyramide, der gør det velegnet til at opbevare vægtene parvise og efter hvert pars belastning.

Det pyramideformede tårn står stabilt; det er muligt at fylde det op med sand, så det står endnu bedre. Det er velegnet i ethvert hjørne af hjemmemotions-rummet..

Specifikationer

 • Størrelser: 1 kg, 2 kg, 3 kg, 4 kg, 5 kg, 6 kg, 7 kg, 8 kg, 9 kg & 10 kg
 • Samlet vægt: 110 kg x 2
 • Antal i alt: 20 stk (10 par)
 • Stål belagt med polyurethan (PU)
 • Dimensioner m/vægte: 145 (H) x 45 (B) x 55 (L) cm.
 • Stativ uden vægte: H 160 x B 48 x L 72 cm

 

Til Butik


 

Abilica PowerBox håndvægt sæt i kasse

Abilica PowerBox håndvægt sæt i kasseAbilica Powerbox leveres adskilt i en handy kasse. Kassen indeholder to stk. forkromede vægtstænger  med en længde på 35 cm. og en vægt på 2,5 kg. for hver af stængerne.

Hver vægtstang har gevind i enderne, så de kan justeres alt efter, hvor meget du sætter på af vægte.

Desforuden indeholder kassenfire sikkerhedslåse, og forkromede vægtskiver, i en serie gående fra fire vægte a et halvt kilo til otte vægte a 1,25 kg.

Du skal med andre ord selv skille det hele ad efter brug.

De to vægtstænger kan sættes sammen til èn vægtstang, i forbindelse med barbell øvelser.

En omløber med indvendig gevind, samles med de to vægtstænger med et ydre gevind. Princippet i barbell træning – træning med en vægtstang, modsat brugen af to håndvægte, en håndvægt i hver hånd, – går på, at du står eller ligger med èn vægtstang med vægte, du sætter på i enderne af stangen.

Da vægtene ligger i den lave ende mht. belastning, er sættet fortrinligt til nybegyndere, ældre og kvindelige motionister.

Hertil kommer, at de er gode til opvarmning og træning af udholdenhed og kondition.

Vil du have flere muligheder og tungere vægte, så kan du overveje at supplere med et ekstra vægtsæt.

Det er muligt at købe vægtsæt uden vægtstang, for på den måde at kunne udvide dit repertoire. Det er selvfølgeligt også muligt at købe et helt vægtstangsæt med alt inkluderet. Du kan se alle de bedste vægtsæt og vægtstangsæt her.

Specifikationer

 • 2 st. forkromede stænger á 35 cm./2,5 kg
 • 4 sikkerhedslåse
 • Forkromede vægtskiver (4 x 0,5 kg og 8 x 1,25 kg) – 25 mm tykkelse.
 • 10 cm forlænger/omløber til sammenkobling af stængerne til èn vægtstang på 70 cm

 

Til Butik


 

Jordan Neopren håndvægtssæt 1-10 kg

Jordan Neopren håndvægtssæt 1-10 kgVægtene er farvelagte, med en tydelig indikation af belastningerne. Det gør det nemt, at skifte belastning hurtigt, da du ikke behøver at kigge efter tallene, men i stedet bare kan kigge på farverne.

Det unikke og stilrene design i Ignite serien skaber en skridsikkerhed, når du stiller vægtene fra dig. Dette skyldes, at vægtene er fremstillet i neopren, der borger for mindre slitage og larm.

Serien af vægte går fra et kilo til ti kilo:

 • 1 kg blå Jordan Ignite Studio håndvægte
 • 2 kg orange Jordan Ignite Studio håndvægte
 • 3 kg lilla Jordan Ignite Studio håndvægte
 • 4 kg røde Jordan Ignite Studio håndvægte
 • 5 kg sorte Jordan Ignite Studio håndvægte
 • 6 kg blå Jordan Ignite Studio håndvægte
 • 7 kg orange Jordan Ignite Studio håndvægte
 • 8 kg lilla Jordan Ignite Studio håndvægte
 • 9 kg røde Jordan Ignite Studio håndvægte
 • 10 kg sorte Jordan Ignite Studio håndvægte

 

Til Butik


 

Toorx Håndvægtsæt i kuffert 20 kg

Toorx Håndvægtsæt i kuffert 20 kgHer har vi et billiigt og funktionelt håndvægte sæt i kuffert. Det egner sig godt til nybegynderen eller dig der er i tvivl om hvor meget du får det brugt. Derudover passer det selvfølgelig også perfekt til dig der vil have med på tur.

Der følger vægtskiver med på 16 kg i alt og de to håndvægtstænger med safety locks vejer 2 kg, pr. stk. Altså 20 kg. i alt.

De sorte skiver i støbejern er fordelt på 4 x 1, 5 kg og 4 x 2,5 kg. Det gør det nemt at justere til den perfekte belastning for dig.

Den medfølgende kuffert er produceret i sort plastik , og den er nem at flytte rundt på.

Specifikationer

 • Medfølgende kuffert
 • 8 vægtskiver: 4 x 1, 5 kg & 4 x 2,5 kg
 • 2 vægtstænger
 • 2 safety locks
 • 20 kg totalt

 

Til Butik


 

Gymleco Krom Håndvægte Sæt 1-10 kg

Gymleco Krom Håndvægte Sæt 1-10 kgGymlecos håndvægte i krom, er helstøbte i stedet for at være skruet eller svejset sammen. Dette medvirker til, at give håndvægtene en meget lang levetid, i både hjemmet og fitnesscenteret.

De er praktisk taget næsten uopslidelige.

Gymlecos forkromede håndvægt er formgivet, med henblik på professionel brug, og hvad styrketræningen angår, af de essentielle muskelgrupper, er sættet med håndvægte et ”must”, hvis man går efter den tunge styrketræning for at få sig en muskuløs krop.

Gymlecos håndvægtssæt har en masse anvendelses muligheder, hvad lokaliteter angår. Serien kan med fordel anvendes både derhjemme eller i det kommercielle fitnesscenter såvel som i firmamotionscentre, hotellers motionsrum, spa centre etc.

Hver håndvægt leveres med en mejslet markering af belastningen, og hver vægt er grebsvenlig, fordi diameteren mindskes ud med enden af vægtstangen.

Dette gør, at vægten hviler optimalt i håndfladen.

Det klassiske, og på en gang enkle og sofistikerede, design indebærer, at håndvægten passer fortrinligt i ethvert motionsrum og fitnesscenter, der, uanset indretning, lægger vægt på den rumlige funktionalisme og æstetik.

Vægtserien leveres med belastningerne 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, og 10 kilo x 2.

Gymleco stående håndvægtstativ, til 10 par vægte kan tilkøbes. Dette stativ leveres med Dimensionerne 120 x 60 x 40 cm.

Hver håndvægt har et specielt lavet greb, med en skridsikker overflade, som giver dig det bedste greb under din træning.

I dette sæt findes 10 par i alt med en samlet vægt på 110 kg x 2.

Specifikationer

 • Størrelser: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, og 10 kg
 • Samlet vægt: 110 kg x 2
 • Antal i alt: 20 stk (10 par)
 • Helstøbt krom

 

Til Butik

 

Funktionel træning med håndvægte derhjemme

En håndvægt er all around træningsudstyr, du selv kan investere i.

En håndvægt er en alsidig mulighed for den, der ønsker sig en træning af stort set alle muskler i kroppen.

Det er imidlertid vigtigt, at nybegyndere sætter sig ordentligt ind i, hvordan man træner, så man undgår skader.

Øvelser med håndvægteHer kan du konsultere internettet, eller endnu bedre, alliere dig med en professionel træningsinstruktør, der vil sammensætte det maksimale program, for lige netop dig.

Her er det om noget ekstremt vigtigt, at du og din instruktør ved noget om, hvilke øvelser der er de rigtige.

Det er vigtigt, at du laver de rigtige øvelser med dem.

Pas på med at tage for meget vægt på i starten, når du skal træne. Også selvom du vil have store overarme hurtigt.

Når du bruger håndvægte, er meget tid og spise sundt, en god rettesnor, for at få store muskler.

Korrekt håndteret vægte, er alsidig træning, med forskellige øvelser, og det korrekte træningsudstyr.

Det kan f.eks være en simpel øvelse som shoulder press, med strakte arme og tunge håndvægte. Løft armene og pres opad, indtil du har strakte arme, så laver du shoulder press.

Det er en af de mest normale og bedste øvelser, du kan lave med forskellige håndvægte og træningsudstyr.

Kettlebells er meget brugt til funktionel træning, grundet den specielle udformning. Det giver nogle andre muligheder end de traditionelle vægte. Du ser især kettlebells ved crossfit træning og ved træning i hjemmet.

Du kan læse mere om kettlebells, og se hvilken kettlebell vi mener er bedst til prisen, i vores guide til den bedste kettlebell her.

Brug en håndvægt korrekt ved hver øvelse

Det er vigtigt, når skal bruge håndvægte, både håndvægte med fast vægt og justerbare håndvægte, at du udfører øvelsen korrekt.

Laver du bevægelserne forkert, så kan det føre til skader.

En håndvægt leveres i forskellige former og belastninger bestemt af, hvad du ønsker at anvende dem til.

Du kan træne alle muskelgrupper med dem, og du kan lave de fleste øvelser, som f.eks bicep curls og træne biceps med tunge vægte.

Biceps curls er en af de mest populære øvelser, for mange mennesker, til effektiv træning af overarmen, og den er forholdsvis nem at udføre korrekt.

Justerbar håndvægt eller faste håndvægte?

Hvis det er småt med pladsen når du skal træne hjemme, så kan du også vælge justerbare håndvægte.

Justerbare vægte har den fordel, sammenlignet med faste håndvægte, at de er pladsbesparende, når du skal træne derhjemme.

Med justerbare håndvægte har du, så at sige, kun en vægtstang med flere vægtklasser. Du skal bare dreje på knappen for at skifte vægten.

Du kan læse meget mere om justerbare håndvægte, i vores guide til de bedste justerbare håndvægte her. Du kan også finde eksklusive tilbud, i guiden til gode justerbare håndvægte.

Øvelser med håndvægte

Hvad enten du fokuserer på styrketræning, konditionstræning med mange gentagelser, balancetræning eller udholdenhedstræning, er træning med håndvægte, i mange forskellige vægtklasser, det klassiske redskab, generationer af motionister og idrætsudøvere, har anvendt med stort udbytte.

Du kan træne både styrke, kondition og funktionelt med håndvægten. Flere øvelser kan give ekstra udbytte.

Hvis du agter at benytte dem til, at følge en fitness-dvd eller en træningsapp, har de fleste, især pensionister og uøvede begyndere, sikkert ikke behov for vægte, der ikke belaster med mere end 5 kg for den ene håndvægt.

Hvis du derimod er en trænet motionist eller sportsudøver – kvinder og mænd – får du behov for tungere håndvægte.

Styrketræning hjemme eller i centret sætter ingen grænser for, hvor meget du kan løfte – igen vel at mærke hvis du gør det på den rigtige måde!

Her kan du få inspiration til din træning med håndvægte i hjemmet

Støjgener og beskyttelse

Nøgne vægte i metal er ikke det bedste. De larmer, når de støder skramlende sammen, og de laver ridser og beskadiger dine gulve.

Dine over- og underboer i en boligblok er sikkert heller ikke interesseret i, at du larmer rundt over eller under disse andre beboere.

Vægte belagt med stødabsorberende og beskyttende gummi eller andre materialer, er derfor det mest hensynsfulde og bedste for dine gulve!

Hvor kan jeg købe håndvægte?

Når de er så populære, som de nu en gang er gået hen og blevet, står du overfor et marked, der kan virke temmelig uigennemsigtigt pga. af de mange muligheder.

De sælges over alt, både i de store supermarkeder, i sportsbutikkerne og selvfølgelig i de rigtige fitness butikker, både online og i de fysiske butikker.

Det kan derfor være svært, at vælge hvor du skal købe håndvægte. Vi anbefaler at du køber håndvægte i fitness butikkerne, enten online eller i de fysiske butikker.

Det er dem der er eksperterne, det er dem som kun sælger fitness udstyr og ikke skal vide alt om alt. Med andre ord, køb håndvægte i fitness butikkerne, de ved hvad det drejer sig om.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilket håndvægte sæt er det bedste?

Vi mener at det bedste sæt er fra Odin. De fås i flere størrelser samt modeller, og de fungere rigtig godt. De er produceret i et kraftigt materiale, med en holdbar blød belægning yderst. Det giver en længere levetid, samtidig med at de både er mere behagelig og skånsomme i brug.

Hvorfor købe et sæt med håndvægte?

Du kan spare både tid og penge med et håndvægte sæt. Du kan købe alle de vægte du har brug for på èn gang, og det er altid billigere at købe et helt sæt, fremfor for enkeltvis.