Deskbike – 5 gode deskbikes til kontor og hjemmet

Arbejde i hjemmet, også kendt som fjernarbejde, var der allerede før COVID. Den lette form for motion, som en deskbike byder på, er nødvendig for dem, der er skal imødekomme inaktivitet som især forekommer stillesiddende arbejde. Mange arbejdsgivere har fået øjnene op for, at dette ikke har påvirket produktiviteten nævneværdigt.

Hvis man ovenikøbet kunne give medarbejderne en deskbike med hjem, ville denne investering sikkert være give godt ud, fordi man både kan motionere og arbejde på samme tid.

Deskbikes i denne guide

Efter Corona krisen forventede arbejdsgiverne, at 11 procent ville foretrække at arbejde hjemmefra. Dette er det samme som 90.000 flere end før Corona krisen. Virksomhederne har faktisk gjort sig de første gode erfaringer med hjemmearbejde i den seneste tid.

At arbejde hjemme eller på en arbejdsplads fordrer imidlertid det samme. Stillesiddende kroppe fordrer motion.

For arbejdsgivere er en arbejdsplads, der kan imødekomme inaktivitet på kontoret eller i hjemmet, en god investering.

Inaktivitet påvirker det generelle helbred negativt og vil nedsætte sundhed, velvære og ydeevne.

Regelmæssig motion derimod stimulerer blodcirkulationen, mindsker træthed og bidrager til den mentale velvære.

Der er flere muligheder, udover deskbikes, for at imødekomme inaktivitet på kontoret eller ved arbejde i hjemmet. Du kan f.eks anvende et gåbånd som passer under skrivebordet eller en såkaldt sofacykel, som du kan anvende enten i sofaen eller siddende på en stol.

Easy Deskbike (Bedst i test)

Easy Deskbike (Bedst i test)Denne deskbike udmærker sig bl.a ved, at der nem justering af højde og modstand.

Sadelstangen er justerbar, så den kan tilpasses din ben- og kropslængde. Og mens du cykler, er det nemt at tilpasse modstanden.

Du behøver ikke at overanstrenge dig, du er din egen herre eller dame, når det kommer til tempoet. Hertil kommer, at din indsats måles undervejs.

Alt sammen er det noget, du kan på app’en, som du kan downloade kvit og frit. Du kan følge med i din aktivitet, og hvor mange kalorier du forbrænder

Bemærk i imidlertid – og det er nok så vigtigt – at denne cykel kun kan anvendes, hvis du sidder ved et hæve- og sænkeskrivebord.

Easy Deskbike kontorcykel kræver ikke meget plads eller indsats

Du har hverken behov for træningsoutfit eller cykelbriller for at benytte cyklen. Easy Deskbike er ikke fremstillet til hård træning.

Du vil ikke få sved på panden og selvsamme sved vil ikke komme til at hagle af dig. Den er designet til, at du kan få mere bevægelse ved skrivebordet, uden at forstyrre dit og dine kollegers arbejde.

Det kan selvfølgeligt ikke nytte, at man under skrivebordsarbejde kaster sig ud i det vilde anaerobe ridt, med fuld damp på og benene, der fyldes op med mælkesyre. Var det sådan, ville det med sikkerhed gå ud over det arbejde, du skal udføre.

Deskbikes som Easybike er fremstillet til, at du stimulerer blodcirkulationen i dine ben, mindske din træthed, og få iltet din hjerne, så du kan bidrage med en kvalitativ bedre arbejdsindsats med bedre fokus.

Ekstra bevægelse i dine ben og hofter skader bestemt ikke, men med måde tak. Det er en form for passiv motion, som ikke forstyrrer dit arbejde. Tværtimod kan mere bevægelse i hverdagen, give dig bedre fokus.

Cyklens praktiske indretning

Sadlen er justerbar ud fra en erkendelse af, hvor vigtig det er, at man sidder i den rigtige højde. Easy Deskbike kan tilpasses dine bens længde og din overkrops position i forhold til styret.

Cyklen kan man med andre ord sagtens dele med den næste medarbejder eller flere medarbejdere.

En række andre fortrin forklarer, hvorfor cyklen af flere kendere er vurderet til at være bedst i test. Udover at den ikke er pladskrævende er den støjsvag.

Du kan måle km og kalorieforbrænding via den medfølgende konsol.

Specifikationer

 • Laveste højde for Hæve- sænkeskrivebord: 105 cm
 • Computeren viser distance og kalorieforbrænding
 • Vægt: 14,3 kg
 • Maksimal Brugervægt: 100 kg
 • Højdejustering: 160-190 cm

 

Til Butik


 

Gymstick Deskbike (Bedst til prisen)

Gymstick Deskbike (Bedst til prisen)Har du først prøvet at sidde på den komfortable sadel på Gymstick’s Deskbike, mens du træder i pedalerne, er det ikke sikkert, at det højdejusterbare skrivebord er dig mere.

Ikke at du overanstrenger dig med denne skrivebordscykel. Belastningens let tilpassende niveau giver dig en god mulighed for, at fortsætte dit skrivebordsarbejde uden afbrydelser.

Det er passiv cykling når det er bedst.

Funktionerne

Det komfortable sæde er bekvemt, som det almindelige kontorarbejde skrider frem. Cyklen er justerbar mht. Sadelhøjden, så den passer til den enkelte brugers kropslængde.

Den maksimale brugervægt på 120 kg, fortæller os, at denne deskbike er robust. Den er fremstillet uden for meget indbygget slitage. Den synlige solide konstruktion springer straks i øjnene.

Den magnetiske og justerbare modstand omfatter 8 niveauer, så du kan finde lige netop den belastning, der passer til dig.

Efter endt brug er det let at flytte på cyklen pga., de praktiske håndtag.

Det magnetisk bremsesystem garanterer en støjsvag kontorcykel, med en øjeblikkelig og lydløs reaktion, når man stopper.

Denne deskbike er perfekt til en let cykeltur, og mere bevægelse i hverdagen uden, at forstyrre din normale arbejdsdag.

Specifikationer

 • Størrelse: 77 x 52 x 87 cm
 • Vægt: 15 kg
 • Maksimal brugervægt: 120 kg
 • Justerbar sadel


 

Til Butik


 

Bike it™ Premium Deskbike (Bedste PRO valg)

Bike it™ Premium Deskbike (Bedste PRO valg)Bike it™ Premium deskbike finder, som de fleste andre deskbikes, kun anvendelse kombineret med et hæve-sænkebord eller som en komplet arbejdsstation.

Bike it Premium modellen kan leveres uden arbejdsbord som denne, eller som det fuldstændige arbejdsmiljø, hvor arbejdsbordet fastgøres til Bike It Premium modellen.

Bordet kan leveres med en stillegående, hydraulisk højdejustering, der også lader sig justere i dybden.

Ser vi på cyklen alene, springer det kompakte design og det komfortable cykelsæde en i øjnene. Det hele leveres færdigmonteret.

Bike It Premium udmærker sig ved at være støjsvag, så man behøver ikke at forstyrre sine kolleger, mens man får en let cykeltur. Pedalernes modstand er trinvist justeret.

De påmonterede transporthjul gør, at Bike it™ Premium deskbike, nemt trilles rundt på kontoret.

Simpel og effektiv computer

Du har på grund af LCD-displayet mulighed for, at følge med i alle de vigtigste dataer, som tidsforbruget, hastigheden, tilbagelagte afstande, kalorieforbruget og omdrejninger / minut målt i RPM.

Det giver dig alle muligheder for, at optimere din træning, hvis ønsket.

Specifikationer

 • Maksimal brugervægt: 135 kg
 • Størrelse: 77 x 52 x 87 cm
 • Vægt: 27,8 kg.
 • 3 års garanti
 • Vægt: 27,8 kg
 • Støjniveau: <55 dB

 

Til Butik


 

Bike It 2.0 Deskbike

Bike It 2.0 DeskbikeBike It 2.0 Deskbike sælges med en mindre simpel computer med et fast display. På den måde bliver det muligt, at holde styr på flere vigtige variabler i forbindelse med motion i arbejdstiden.

Displayet holder styr på hastighed, tid, kalorieforbrænding og tilbagelagt distance.

Det funktionelle

Bike It 2.0 deskbike leveres med en justerbar sadel, der let justeres op og ned. Cyklen er velegnet til brugere, med en højde spændende fra 155 cm til 195 centimeter.

Bemærk, at for at sidde behageligt på cyklen, mens man arbejder, har du brug for et skrivebord med en minimumshøjde på 100 centimeter.

Bike It deskbike passer perfekt til et højdejusterbart skrivebord. Bemærk venligst at andre skriveborde ikke går i spænd med cyklen

Endeligt skal det også bemærkes, at første gangs brugere ved indstilling af cyklen skal dreje belastningshjulet så langt til højre som muligt, så modstanden bliver meget stram. Herefter vil cyklen føles normal, efter man har drejet tilbage.

Dette er kun nødvendigt første gang, herefter er cyklen klar til normalt brug hver gang.

Justerbar modstand

Skrivbordscyklen sælges med en pedalmodstand, der kan justeres. Det er nemt at indstille denne med en drejelig knap.

Du kan altid finde en modstand, der passer til netop dine behov.

Når du træder i pedalerne, aktiverer du flere forskellige muskelgrupper i baller, lår, torso og ryg, hvilket øger forbrændingen. Ikke at forglemme øger dette blodcirkulationen, hjernen modtager mere ilt, og du kan præstere meget bedre.

Vil du have mulighed for mere bevægelse, mens du arbejder, så er en deskbike en rigtig god mulighed for dig.

Specifikationer

 • Størrelse H x D: 46 x 77 cm (sadlen i laveste position)
 • Maksimal brugervægt: 135 kilo.
 • Laveste bordhøjde for cyklen: 100 cm
 • Justerbar Sadel
 • Justerbar modstand


 

Til Butik


 

JobOut 2.0 Deskbike

JobOut 2.0 DeskbikeJobOut 2.0 Deskbike leveres med forskellige pedalmodstande, der kan indstilles for at justere belastnings-niveauet, og hermed hvor meget man anstrenger sig.

Dette sikrer, at cyklen udmærker sig ved at være fleksibel; udover dette bemærker man straks, at den er lydsvag, så den passer fortrinligt ind i et kontorlandskab, så man ikke forstyrrer andre i lokalet.

Den lille computer indeholder et display, der blandt andet viser tid, distance og antal forbrændte kalorier.

Praktisk i anvendelse

De fire påmonterede transporthjul gør det let at flytte cyklen, hvis man for god ordens skyld vil have den af vejen efter endt brug. Jobout 2.0 lader sig let flytte rundt mellem forskellige arbejdsstationer.

Den bløde og brede sadel står ikke i vejen for, at du bærer jeans og chinos eller formelt tøj. Sadlen tilpasses let, hvad angår både længde og højde. Faktisk kan personer med en højde på op til 195 cm. anvende cyklen.

Netop siddeunderlaget er vigtigt på grund af, at dette besidder en mængde fordele og har en positiv effekt på hele kroppen. Sidde-underlaget muliggør, at man under aktiviteterne kan sidde med en ergonomisk korrekt kropsholdning, mens man tvinges til at strække kroppen og bevæge sig.

Selvfølgeligt kun, hvis det som i Jobout 2.0’s tilfælde er sådan, at man har kreeret det rigtige design. Er dette tilfældet, aktiverer du ryg- og ballemusklerne, imens du forbedrer din holdning, øger blodcirkulationen og forbrændingen af kalorier.

Er du skadet eller har af anden grund brug for genoptræning, så er der andre gode muligheder for dig. Der er flere specifikke motionscykler som passer godt til genoptræning.

JobOut 2.0 Deskbike giver dig mulighed for bevægelse mens du arbejder.

Specifikationer

 • Maksimal brugerhøjde for ergonomisk korrekt kropsholdning: 195 cm
 • Maksimal brugervægt: 100 kg
 • Størrelse L x B x H: 101 x 51 x 85 cm
 • Vægt: 24,5 kg


 

Til Butik

 

Skånsom kardio-vaskulær træning

Cykling er en form for kardiovaskulær træning med lav effekt.

Fordelen ved cykling er, at dette er lettere for leddene end løbetræning. Du behøver ikke at træne til triatlon, men cykling et par kilometer kan være en god vane, som du ikke straks bliver syg af.

Plus, det er bedst at sætte opnåelige mål og opnå små gevinster i løbet af din dag. En deskbike giver dig mulighed for, at gøre det til en vane at bruge cyklen på dit arbejde eller derhjemme både i din fritid og med arbejde, du tager med hjem.

Den fremsynede ledelse går derfor over til cykelborde i stedet for skriveborde.

Mere bevægelse i hverdagen, bør være en prioritet ved stillesiddende arbejde. En let cykeltur kan give bedre fokus og imødekomme inaktivitet på kontoret, samtidig med at det stimulerer fordøjelse.

Hvis problemet i højere grad handler om manglende plads til en rigtig motionscykel, så kan du med fordel kigge efter en foldbar motionscykel i stedet.

Fysiologien ved stillesiddende arbejde

Det er ikke sundt at være stillesiddende på arbejde eller derhjemme hele dagen. Her er det vigtigt, at du aktivere dine kernemuskler i benene, holder dem i bevægelse, og får sat i gang i blodcirkulationen.

Det behøver ikke at være usundt at sidde, når man har en deskbike til rådighed.

Hvad der til gengæld er dokumenteret i rigeligt mål gennem forskningen er, at stillesiddende arbejde i det lange løb påvirker folkesundheden negativt.

At sidde stille i for lang tid øger, ifølge et forskningsprojekt forestået ved Melker Johansson fra Syddansk Universitet, risikoen for helbredsproblemer som hjerte-kar-sygdomme, hvilket kan føre til en for tidlig død.

Desto mindre passiv siddetid, vi udsætter os selv for, desto lavere et blodtryk ser man hos en gruppe af informanter i projektet.

En formindsket tid med stillesiddende adfærd og i stedet mere gang, løb, cykling eller trappegang, skaber et lavere systolisk blodtryk (blodtrykket, når hjertet trækker sig sammen). Dette formindsker faren for hjerte-kar-sygdomme.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om deskbikes

Herunder kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål om deskbikes.

Hvilken deskbike er den bedste?

Vi mener at Easy deskbike er en af de absolut bedste deskbikes til kontoret eller hjemmet lige nu.

Vil du spare lidt penge, men stadig have en solid deskbike, anbefaler vi Gymstick Deskbike.

Giver deskbikes god motion?

Deskbikes imødekommer inaktivitet som især forekommer ved stillesiddende arbejde. På den måde kan man sige at passiv cykling med en deskbike giver god motion.