Kabeltårn  – Test af de bedste træktårne

Kabeltårn systemer er tilgængelig i forskellige opsætninger, som består af sammenkoblede træningsmoduler, hver med et uafhængigt vægtsystem.

Det drejer sig om følgende konfigurationer:

 • Kabeltræk maskiner med flere konfigurationer, er tilgængelig i fire forskellige opsætninger baseret på fire sammenkoblede træningsmoduler, hver med et uafhængig vægtsystem.
 • Kabeltræk maskiner med en dobbelt justerbar remskive. Det brugervenlige design, og den avancerede biomekanik muliggør, at man kan udføre eksplosive øvelser med fokus på, at maksimere styrken, og på at opbygge udholdenhed og hastighed.
 • Kabeltræk maskiner baseret på krydstræk (cable crossover). Med et nyt design og en avanceret biomekanik, er cable crossover maskiner det ideelle multifunktionelle udstyr, der hjælper til med, at udføre en lang række øvelser for hele kroppen.

Redaktøren har nedenfor valgt, at præsentere flere maskiner, der tilhører disse kategorier på den ene eller den anden måde.

Kabeltårne i denne guide

Vi præsenter de bedste, billigste og mest professionelle kabeltårne, træktårne og cable crossover maskiner på markedet lige nu.

Abilica Cable CrossOver maskine (Bedst i test)

Abilica Cable CrossOver maskine (Bedst i test)Abilicas kabeltræk maskine baseret på krydstræk (crossover) hører til den sidste gruppe af maskiner, vi præsenterede overfor.

Når man trækker i de to håndtag, behøver det ikke at indebære, at man krydser hænderne ind over hinanden. Hvis man blot lader håndtagene røre hinanden, er det egentligt kun et halvt kryds vi taler om.

Denne cable crossover maskine giver sin bruger flere muligheder, hvor det ikke alene handler om træk via kabelsystemet, men også om gymnastiske øvelser, hvor belastningen er egen kropsvægt.

I toppen er der en barre, du kan bruge til at hæve og sænke kroppen i armene, ligesom du kan optræne mave- og ben muskulaturen ved ben løft.

Kabelsystemet er i hovedsagen rettet mod træning af brystmuskulaturen, armene (triceps og biceps) samt skuldermuskulaturen.

Det kan dog også sagtens bruges til at træne både mave, ryg, ben og baller.

Stabil konstruktion giver effektiv træning

Taljerne, til tider også kaldt trisser, er baseret på en skive med en fordybning, som en line kan løbe i.

På den måde får du et rimelig gnidningsfrit træk, uden mekanisk modstand, når skiven drejer rundt. Det giver en mere jævn belastning, med større bevægelsesfrihed, og dermed en effektiv træning.

Trisser både for oven og for neden yder brugere af redskabet, en god mulighed for, at variere mellem forskellige øvelser.

Alle hjørner på kabeltårnet er afstivet og styrket med robuste stålbeslag. For neden hviler maskinen på ben, der sikrer en skridsikker position på gulvet.

Kabeltræk maskinens maksimale belastning er på 100 kg til hver side.

Vægthullerne på 5 cm kan sættes på plads med hager, monteret på de to lodrette skinner.

Det bedste kabeltårn

Den solide konstruktion i høj kvalitet, giver en god stabilitet af hele træktårnet.

Tårnene står stabilt, i hele bevægebanen, også selvom du bruger maks. kapaciteten på de 100 kg på hver side.

Cable crossover maskinen fra Abilica er perfekt til hjemmebrug og prisen er fair. Vi vurdere det til, at være det er det bedste kabeltårn til hjemmetræning, på markedet lige nu.

Specifikationer

 • Dimensioner LxBxH: 81x239x203 cm
 • Vægt: 65 kg
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Passer til 50mm vægtskiver

 

Til Butik


 

Abilica FlexTower (Bedste kabeltårn til prisen)

Abilica FlexTower (Bedste kabeltårn til prisen)Flextower modellen er baseret på ét kabeltårn, og kabeltrækket kan derfor betjenes af en bruger, primært til trækøvelser af armene, og bøjninger med henblik på at optræne overarmene (Biceps & triceps) og underarmene.

FlexTower kabeltårn fra Abilica er med andre ord, mestendels en nedtræksmaskine, der på en effektiv vis gør det muligt, at lave flere træningsøvelser med en optimal variation.

Maskinens kabel kan justeres vertikalt til forskellige højder.

Denne trækstation er god til optræning af biceps, ved bl.a biceps curl, der især blandt yngre mandlige brugere er populær, fordi det er en overarmsmuskel, og det ser godt ud med en stor markeret overarm.

Biceps er ikke svære at optræne. Grundlæggende er biceps den muskel, der løfter din underarm op imod din overarm.

For at træne dine biceps, skal du egentlig bare bøje armene, enten ved at trække i kablernes håndtag på trækstationen, gennemfører øvelser med f.eks justerbare håndvægte eller når du træner efter vægtstangsprincippet.

Kabeltårn giver mange øvelser på minimal plads

Kablerne på denne trækstation er forbundet med en række opstablede vægte, der holdes på plads og kan ordnes af, en lodretstående stang i et vægtmagasin.

Håndtags-kombinationerne, og det at de to kabeltræk fungerer uafhængigt af hinanden, er hemmeligheden bag de righoldige kombinationer af træningsmuligheder.

Hertil kommer yderliger det plus, at trækstationen, Abilica Flex Tower, leveres med en sammentrængt og praktisk udformning, der sikrer at du får ekstra god udnyttelse af pladsen i dit motionsrum.

Det er muligt at tilkøbe flere typer af håndtag, men det er ikke muligt at tilkøbe ekstra vægte.

Specifikationer

 • Vægtmagasin: 45 kg
 • Dimensioner LxBxH: 55 x 48 x 232 cm
 • Vægt: 74,5 kg


 

Til Butik


 

Professionelt Kabeltårn MP-U204 (Bedste PRO valg)

Professionelt Kabeltårn MP-U204 (Bedste PRO valg)Professionelt udførte maskiner fra Marbo Sport’s serie af kvalitetsmaskiner, er standardiseret og certificeret, hvilket indebærer, at vi har at gøre med avancerede maskiner til massebrug.

Dette kabeltårn muliggør gymnastiske øvelser, hvor belastningen er egen kropsvægt.

Dette er muligt pga. den fast monterede chin up / pull up bar på overliggeren.

Samlet set, gør gymnastiske øvelser og krydstræk (cross over), kabeltræk maskinen velegnet, når det kommer til at træne hele kroppen.

Om end systemet står solidt på fire længere ben, skal man altid, på trods af skridsikkerheden, holde sig for øje, at systemet kan efterlade sig mærker på gulvet efter nedtagning. Derfor er det altid en god ide, at beskytte gulvet, hvor de to tårne står.

Mange leverandører anbefaler derfor tilkøb af gulvmåtter til dit fitnessudstyr.

Professionelt kabeltårn i høj kvalitet

Kabeltårnene er testet i European-Quality center, for overholdelse af sikkerhed og gældende standarder.

Kabeltræk maskinen er derfor perfekt, både når det kommer til fitnesscentre og til hjemmebrug.

Kablerne i systemet trækker vægte der, taget af og på, giver dig forskellige belastninger. Vægtene ligger stabilt, fordi de er sat på en lodretstående stang.

De er på samme tid mærket, med den stigende og faldende belastning, fra 5 kg til 80 kg. i forbindelse med af og påtagning.

Det er værd at bemærke, at brugere ikke pådrager sig skader, på grund af det stabile system. Kablerne kører i drejeskiver, der har en rillet for hulning, som kablerne i dette kabeltårn ligger i.

Der er monteret ekstra håndtag på de to tårne, så man kan lave endnu flere øvelser.

Vær opmærksom på, at denne cable crossover maskine, først bliver produceret efter bestilling. Der er derfor op til 7 ugers leveringstid på den.

Specifikationer

 • Dimensioner: 227 x 397 x 69 cm
 • Maskinens vægt: 255 + 160 kg
 • Maksimal belastning: 160 kg
 • Rammefarve: sort eller antracit
 • Vægtgaffel: 32 x 5 kg

 

Til Butik


 

Tunturi PL80 Single Pulley Kabeltræk maskine

Tunturi PL80 Single Pulley Kabeltræk maskineTunturi PL80 er en velegnet kabeltræk maskine, udviklet med et stort antal formål for øje.

Det, der fortrinsvist gør denne trækstation anbefalelsesværdig, er det store udvalg af vægtvariationer, der kan indgå i din træning med dette ene kabeltårn.

De mange øvelser omfatter armmuskulaturen, ben-, ab-, ryg- og brystmuskulaturerne – øvelserne er kendte.

Det kan f.eks. handle om at udføre triceps pulldowns, biceps bøjninger, stående kabeltræk, kropshævninger og meget mere.

Denne trækstation kan bruges i hjemmemiljøer og til rehabiliteringsformål.

Tunturi er et verdensberømt fitness brand, der har mere end 90 års erfaring på bagen, når det kommer til fitness udstyr.

Alle Tunturi Fitness produkter er udviklet og fabrikeret, gennem de mest strenge analyser og laboratorietests, man kan forestille sig. Og det foregår alt sammen med henblik på, at verificere deres tekniske og videnskabelige funktioner.

God til genoptræning, nybegynderen og den erfarne

PL80 trækstation fra Tunturi er den totale basis, for din styrketræning; maskinen er perfekt, og det gælder uanset hvilket niveau, du befinder dig på – nybegynder eller mere avanceret.

Hertil kommer fysioterapi og genoptræning, hvor et træktårn er et must.

Den, der går efter stærke og smukt formede muskler, med Tunturi PL80 træktårn, går ikke forgæves, hvis træningen gennemføres korrekt.

Kabeltræk maskinen yder en maksimal modstand på 24 kg, der kan justeres op ad fra 0 kg i 4 trin på 0,5 kg. Næste og følgende trin er herefter for hver yderligere tilføjet belastning 2 kg.

For nybegynderen, eller den der er i genoptræning, betyder det alverden, at man kan starte i det små med minimal modstand og hen ad vejen langsomt bygge på gradvist og koordineret.

Maskinen kommer med praktiske træningsværktøjer i form af f.eks. forskellige greb og stænger.

Specifikationer

 • Dimensioner (LxBxH): 70 x 40 x 246cm
 • Egenvægt: 56,5 kg
 • Maks. vægt: 24 kg
 • Kabel træk: Top og bund (40 valgmuligheder)
 • Tilbehør: 2 løse håndtag, 1 lat pull bar (lang trækstang) & 1 kort trækstang

 

Til Butik


 

Semi Pro Træktårn MS-W103

Semi Pro Træktårn MS-W103Semi-Pro MS-W103 træningstårn fra Marbo Sport har boringer i toppen, der gør det muligt, at montere den fast på en væg.

Da beslagene imidlertid ikke er indrettet på en større vægflade, kan det blive lidt besværligt for selvbyggeren.

Afstanden mellem de to små stykker metal, med huller på en overligger, er meget lille. En vægmontering kan derfor kun foregå ved, at der sættes et ekstra påhæng, fastgjort i en væg, på træktårnet.

Hvis ikke man er praktisk anlagt, er det tilrådeligt, at man får en fagmand til at gøre dette. Dette træningstårn er ikke bygget til, at være placeret som et fritstående træktårn.

Træningstårnet er velegnet til ryg- og brysttræning med vægte, man kan tage af og på de to vægtholdere, monteret for neden på tårnet.

Mulighed for at træne alle muskelgrupper

Takket være seks drejende hjul, som kablet ligger i, kører kablerne glat og roligt op og ned.

De to kabeltræk (top og bund) kan bruges på samme tid. Gummi stop buffere sikrer en reduktion af bump og støj.

Dette træningstårn leveres med en 120 cm lang vægtstang, som man skal trække ned gentagne gange alt efter, hvor mange øvelser, man gennemfører.

Øvelserne man gennemfører, kan f.eks. rette sig mod træning af biceps ved armbøjninger, træk ned til det øvre bryst og træk ned til nakken. Du kan, mere eller mindre, træne alle muskler med dette kabeltårn.

Alle metaldele på træningstårnet er spraylakerede, og samtlige skruer og møtrikker er dækket af plastikhætter. De professionelle gummifødder beskytter gulvet.

Slæde til vægtplader

Belastningen ved træk, justeres ved hjælp af vægtplader. Der er to stænger, med en diameter på 25 mm, og en længde på 20 cm, svejset på forneden af træningstårnet.

Levering af træningstårnet, inkluderer to fjederlåse til fastspænding af vægtene, som man sætter på parvist, på hver side af tårnmidten.

De to stationære stænger, sidder på en rullende slæde, sat sammen ved fødderne.

Specifikationer

 • Vægt: 20,5 kg
 • Passer til 25 mm & 30mm vægtskiver
 • Længde vægtholdere: 20 cm
 • Maksimal belastning: 200 kg
 • 2 stk. kabler i stål
 • 2 stk. Karabinhager
 • Størrelse (L x B x H): 77 x 120 x 210 cm


 

Til Butik

 

Kabelstationernes mange forskellige øvelser

En kabelmaskine tilbyder flere løsninger, der som antydet muliggør den optimale brug af gulvpladsen.

Hertil kommer, at du kan målrette din træning, mod en bredere vifte af øvelser, med udstyr designet til, at forbedre muskulær udholdenhed og styrke, gennem korrekt gennemførte træningssessioner og avancerede træningsrutiner.

Specifikke øvelser til styrketræning, som f.eks one arm cable rows, cable flyes, reverse flyes, cable crunches, cable kickbacks og belt squat er udviklet med henblik på, at blive udført med et kabeltårn.

Det er gode øvelser til kroppens muskler, som du kan udføre til perfektion på en kabelmaskine, selvom du træner derhjemme.

En øvelse har mange forskellige måder, at blive udført på, og alligevel stadig ramme de samme muskelgrupper.

Du har mulighed for, at træne næsten alle de forskellige muskelgrupper, med dit eget kabeltårn til hjemmet.

Vil du træne kun med brug af din egen vægt er en ribbe til væggen optimal. Du kan lave mange forskellige øvelser med en ribbe derhjemme.

Du kan se vores guide til den bedste ribbe her.

Kabeltårn eller frie vægte?

Kabeltræk bliver af mange sammenlignet med træning med fri vægt, men det er alligevel ikke helt det samme.

Der er fordele beslægtet med både kabelmaskiner og frie vægte.

Fortalere for f.eks en justerbar håndvægt vil sige, at du laver mere naturlige bevægelser med de justerbare håndvægte. Og dermed får trænet flere muskelgrupper, end med bevægelser i en bestemt bane.

Omvendt vil fortalere for eksempelvis kabeltårne, hårdnakket holde fast i, at når man ikke behøver at fokusere på balancen, så kan man løfte tungere og dermed træne hårdere.

Det er dog nemmere, at lave forkerte bevægelser med et træktårn, end med en justerbar håndvægt. Det er vigtigt at du udfører øvelserne korrekt.

Begge typer træning har hver deres fordele, og optimalt set, bør man træne med begge typer træningsudstyr.

Et sæt med justerbare håndvægte, er en god tilføjelse til dit træningstårn. De er, ligesom træningstårnet, pladsbesparende, samtidig med at de også byder på, mange muligheder for forskellige øvelser.

Kabeltårnet står for det maksimale udbytte af træningen

Kabeltræk maskiner er den ideelle løsning mht. trænings-faciliteter i et fitness center, der fordrer det pladseffektive udstyr, formgivet og konstrueret, så det kan bruges af mere end én person ad gangen.

Det, at man kan bane vejen for flere personers brug af kabelmaskinen, reducerer ventetider og øger det samlede udbytte af træningen.

De mange funktioner gør, at de fleste øvelser kan udføres på et kabeltårn.

En kabelmaskine tilbyder alsidighed til avancerede rutiner og mange specifikke øvelser

Kabeltårne sikrer den maksimalt opnåelige alsidighed i din træning.

Et kabeltårnet, træktårn eller kabeltræk maskine, indeholder flere forskellige konfigurationer, der indebærer forskellige muligheder mht. kropstræning, holdt indenfor rammerne af et eneste produkt.

Brugere af kabelmaskinen kan gennemføre en række af avancerede specifikke øvelser, med en høj grad af frihed, f.eks. som at træne maveøvelser og træning med pull up stænger samt træningstilbehør.

Her kan du få lidt idéer til din træning med et kabeltårn

Kabeltårn passer ind de fleste steder

Træning på kabelmaskine
Takket være et designkoncept, der udmærker sig ved, at fremstå som noget på en gang essentielt og robust, vil kabeltårne kunne tilpasses ethvert miljø.

En kabelmaskine kan let passe ind i wellness-rum med totalløsninger, når det kommer til træningsudstyr.

Kabeltårne leveret i et tidløst design, med en holdbar kvalitet, gør kabelstationer til det forbilledlige koncept, når det kommer til styrketræning i ethvert moderne anlæg.

Kabeltårne fås i forskellige højder og størrelser, og med forskelligt tilbehør.

Almindelige træktårne kan leveres med og uden vægtskiver.

Kabeltårnets mange muligheder er typisk for for multi træningsmaskiner. Med en multi træningsmaskine kan du, ligesom med kabelmaskinen, træne hele kroppen.

Du kan læse vores guide til den bedste multi træningsmaskine her, hvor du kan se vores bud på de bedste multi træningsmaskiner.

Hvilket kabeltårn skal jeg vælge?

Man kan risikere at blive forblændet, af alle mulighederne som de bedste kabeltårne byder på, men har du brug for alle de forskellige måder at træne på?

Det er jo nemt at vælge f.eks vores bedst i test kabeltårn, eller det bedste billige kabeltårn, men det er jo ikke sikkert, at det lige præcis er dem, der lever op til dine forventninger.

Det handler om dit behov.

Stil dig selv disse spørgsmål:

 • Hvor ofte vil du benytte en kabelmaskine?
 • Hvor meget plads har du til et kabeltårn?
 • Hvilke muskelgrupper vil du træne?
 • Hvor meget vil du ofre på en kabelmaskine?

Når du har gjort dig disse overvejelser, er du klar til at finde den bedste kabelmaskine til dit behov.

Kabeltræk maskiner – alsidig træning af din krop

Træner med kabeltårnVi har alle som motionister måtte starte forfra. En første rundvisning i det lokale fitness eller motionscenter, vil med en kyndig instruktørs gennemgang, af det sindrige maskineri, få dig til at gyse.

Hvem vil dog frivilligt bruge alle disse maskiner centret byder på – de ligner torturredskaber!

Men tøv en kende – ”tortur” udført på den rigtige måde er slet ikke så ringe endda.

Og når det ligefrem virker befordrende for dit helbred og udseende, kan det jo godt være, at du hurtigt vil ændre mening, så du ser redskaberne i et nyt lys.

Når først du har besluttet dig for at ville træne, er mulighederne flere. Det er her et kabeltårn udmærker sig.

De mange muligheder, som det bedste kabeltårn byder på, til alle kroppens muskler, gør det muligt, at udføre næsten alle forskellige øvelser på én og samme maskine.

Flere gentagelser af samme øvelse, er nemt at udføre på et kabeltårn. Det giver en konstant belastning af kroppens muskler, og de mange forskellige greb, gør at du, som nævnt ovenfor, nærmest ikke har brug for andre maskiner eller stationer.

Kabeltårn til hjemmebrug

Din træning kan foregå i et fitness- eller motionscenter eller endnu bedre for den, der kun har lidt tid: Hvad med at tage det hele med hjem?

Du sparer transporttiden, og du behøver ikke at skulle stimle sammen med andre, ved brusebadene og få ventetider efter endt træning.

Vil du gå solo, opstår 1000 kroners spørgsmålet med det samme. Hvilke redskaber skal jeg investere i, nu jeg har plads til et hjemme-motionscenter.

Biceps curl med træningstårnHer trænger kabeltræk maskinen sig på, den kan se ud til at fylde meget, men dette er kun tilsyneladende.

De mange forskellige øvelser, der kan udføres på et kabeltårn, gør det perfekt til hjemmebrug. Det giver en effektiv træning på minimal plads.

Du kan udføre næsten alle slags øvelser, som f.eks biceps curl.

Når du udfører biceps curls, er et jævnt træk i en bestemt bane vigtigt, og det er netop hvad et træktårn byder på.

Et kabeltårn er et godt alternativ til de frie vægte.

Video med træning af biceps og triceps med et kabeltårn

Kært barn har flere navne. en kabeltræk maskine omtales ofte som kabel tårn.

Et kabeltårn leveres med et underforstået motto, der går på ordene alsidig træning eller multi-træning.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilket kabeltårn er bedst?

Vi mener at det bedste kabeltårn lige nu, er cable crossover maskinen fra Abilica. Den fås til en rimelig pris, og den er produceret i et kraftigt materiale. Det giver en længere levetid, samtidig med at den både er behagelig og stabil under brug.

Hvorfor vælge et kabeltårn?

Med et kabeltårn kan du træne hele kroppen, på minimal plads. Kabeltårnet er perfekt til hjemmebrug, grundet det pladsbesparende design. Samtidig så kan du spare mange penge ved at købe en trækmaskine, da du slipper for at købe en masse andet træningsudstyr.