Rygtræner – Guide til den bedste rygtræning maskine

Rygtræning er en af de vigtigste former for træning, uanset hvad dit formål med træningen er.

Rygmuskulaturen er en af de muskelgrupper, der er mest belastet hele tiden i din krop. Mest af alt pga. tyngdekraften. Det betyder faktisk, at du er højere når du vågner om morgenen, end når du går i seng om aftenen.

Derfor er det også ekstremt vigtigt, at du både træner og passer godt på din ryg.

En rygtræner hjælper dig med at træne både ryg- og mavemuskulaturen. Drømmer du om en flot og muskuløs ryg- og mavemuskulatur, så er en rygtræner et godt sted at starte.

Rygtræningsmaskiner i denne guide

Rygtræning i hjemmet

Maskiner som en rygtræner, forbinder man tit med et træningscenter. Det er dog ikke nødvendigt, at skulle i et træningscenter hver gang du har lyst til at træne.

Er du nybegynder, så kan en rygtræner til hjemmet også være en god start, da mange ikke synes det er så sjovt at starte i et træningscenter, hvor man står til beskuelse.

Vi har lavet denne guide til de bedste rygtrænere for, at du kan finde ud af hvilken rygtræner maskine der passer bedst til dit behov.

Der findes mange forskellige rygtrænere, men vi har samlet 6 af de bedste og mest relevante, uanset om du er på udkig efter en billig rygtræner eller en rygbænk.

Med en vægtvest kan du få endnu mere ud af din rygtræning. Du kan finde den bedste vægtvest her.

Tunturi C80 Core Hyperextension Rygtræner (Bedst i test)

Tunturi C80 Core Hyperextension Rygtræner (Bedst i test)

Fordele

Ulemper

 • Solid rygtræner

 • Justerbar højde

 • Mange brugsmuligheder

 • Foldbar

 • Ekstra kraftige syninger & hjørner

 • Ikke en billig rygtræner

Tunturi C80 Core hyperextension rygtræner er en alsidig rygtræner, som udover rygtræning også giver mulighed for, at træne både mave, balder og ben.

Derudover kan den foldes sammen, så den ikke fylder mere end 146 x 62,5 x 47 cm. Og med de påmonterede transporthjul, er den nem at pakke den væk efter brug, f.eks under sengen eller inde i et skab.

Det foldbare system, kombineret med de mange brugsmuligheder, gør Tunturi CT 80 perfekt til hjemmetræningen.

Solid rygtræner med lang levetid

Både de synlige syninger og hjørnerne er konstrueret ekstra kraftigt, så du er sikker på at rygtræneren holder i mange år frem.

En maksimal brugervægt på 150 kg, vidner om en solid ramme i stål.

Den solide og behagelige rygtræner er et godt valg, for dig der vil styrke din ryg derhjemme.

Specifikationer

 • Maksimal brugervægt: 150 kg
 • Træn både ryg, mave, ben & balder
 • Foldbar
 • Justerbar højde
 • Størrelse: 148 x 62,5 x 90 cm
 • Størrelse foldet sammen: 146 x 62,5 x 47 cm
 • Vægt: 24 kg

 

Til Butik


 

Masterfit Roman Chair Rygtræner (Bedst til prisen)

Masterfit Roman Chair RygtrænerDenne såkaldte roman chair rygtræner fra Masterfit, er egnet til dig der gerne vil begynde at træne hjemme, og måske ikke har så meget plads.

Det er en stabil og ekstrem solid rygtræner, som ikke tager meget plads i hjemmet.

Rygtræneren fylder nemlig ikke mere end 121 cm i længden, 73 cm i bredden og 85 cm i højden. Det er noget de fleste bør kunne finde plads til i hjemmet.

Justerbar og robust bænk til lavpris

Trods den forholdsvis billige pris, så er den meget robust. Bænkens ramme er bygget i stål, hvilket betyder at folk helt op til 200 kg. kan benytte sig af bænken.

Puden ved lænden er behagelig og giver, grundet dens koniske design god og korrekt støtte under brug. Der er mulighed for at justere højden på rygtræneren, så alle kan bruge den.

De 2 håndtag på bænken er belagt af fast gummi. Det sikrer dig, at du ikke glider, har en god kontrol og ikke mindst får du en god komfort.

Rygtræneren giver dig mulighed for, at træne både ryg og mave, inkl de skrå mavemuskler.

Specifikationer

 • Størrelse: L: 121 cm, B: 73 cm & H: 85 cm
 • Vægt: 16 kg.
 • Maksimal brugervægt: 200 kg.
 • Farver: Sort & rød

 

Til Butik


 

Spirit Back Extension Bench (Bedste PRO valg)

Spirit Back Extension Bench (Bedste PRO valg)Rygtræner bænken fra Spirit er til dig der går lidt mere op din træning.

Den kommer i et lækkert, elegant og tidløst design. Udover det er den også meget komfortabel og brugervenlig at benytte.

Bænken er i højeste kvalitet og den er til dig der ikke vil gå ned på udstyr.

Du har nem mulighed for at justere maskinen, så den passer til dig.

Den har desuden også en kraftig polstring og samtidig så giver et kraftigt lag af polyskum dig en god komfort når du træner.

Polyskum bruges blandt andet også i springmadrasser i dag, hvilket indikerer at der er lagt stor fokus på komforten ved denne bænk.

Der er desuden placeret non-slip gummifødder på den 69 kg tunge bænk, så den ikke rykker sig når du bruger den.

Højkvalitets produkter

Spirit er en fitness producent, der har været på markedet i over 30 år. Firmaet stræber efter at levere produkter fra øverste hylde, når det gælder kvalitetsudstyr inden for fitness.

Alle deres produkter er fremstillet på en af deres ISO-certificerede fabrikker, hvilket sikrer at du altid får et produkt i højeste kvalitet.

Med denne rygbænk har du mulighed for, at lave alle de rygøvelser, som er med til at styrke både din ryg- og mavemuskulatur.

Specifikationer

 • Længde: 83 cm
 • Bredde: 143 cm
 • Højde: 83 cm
 • Vægt: 69 kg
 • Farve: Sort

 

Til Butik


 

Finnlo Tricon hyperextension rygtræner

Finnlo Tricon Hyperextension RygtrænerFinnlo Tricon rygtræneren er en god start for dig der ønsker, at begynde at træne ryggen derhjemme.

Dette er en billig rygtræner, men selvom den er billig, så er den stadig både funktionel og solid.

Du får meget for pengene med denne model.

Solid rygtræner

Rygtræneren er kraftig og solid, derfor kan den også bruges i mindre træningsrum, for eksempel på en arbejdsplads. Kniber det med pladsen, så kan den foldes sammen og pakkes væk efter brug.

Den bygget i pulverlakeret stål med kraftige skumfyldte puder. Samtidig er der både en stor fodstøtte, for en mere behagelig træningsposition, samt en gulvstøtte, der gør bænken ekstra stabil.

Puderne er lavet i et slidstærkt materiale i god kvalitet, hvilket gør din træning komfortabel.

Du kan justere rygtræneren i højden, så den passer præcis til dig, ligeså kan du også justere benstøtten, alt afhængig af hvor store lægmuskler du har.

Med denne rygtræner fra tyske Finnlo, får du et perfekt springbræt til at starte din træning derhjemme. Uanset om det er fordi du har planer om at styrke din rygmuskulatur, eller starte på genoptræning af ryggen.

Specifikationer

 • Pulverlakeret stålramme
 • Foldbar
 • Skumfyldt pude
 • Justerbar
 • Længde: 112 cm
 • Bredde: 51 cm
 • Højde: 92 cm
 • Vægt: 16 kg
 • Maksimal brugervægt: 130 kg


 

Til Butik


 

Inspire 45/90 Hyper Bench

Inspire 45-90 Hyper Bench RygtrænerDenne hyperextension rygtræner maskine kommer fra amerikanske Inspire.

Inspire har produceret fitnessudstyr siden 2003, og de er kendt for at lave kvalitet til rimelige priser.

Rygtræningsmaskinen her er ingen undtagelse. Den har en yderst robust konstruktion, og den kan justeres i både vinkel og længde. Du har mulighed for at justere maskinen, fra 45 grader op til 90 grader.

Rygbænken kan bruges til bl.a både mave, balde og rygtræning.

Selve rammen er bygget i stål, så den nærmest er umulig at ødelægge. Puderne ved hofte og ben er med dobbelt syninger, skum og Naugahyde betræk. Naugahyde betræk er utrolig holdbart og nemt at vedligeholde. Du skal blot tørre det af med en fugtig klud.

Justerbar mave og rygtræner

Når maskinen står i 45 grader, så har du mulighed for at lave strækøvelser for din ryg, samt lave modsatte sit-ups.

Det hjælper dig med at styrke den nederste del af din ryg, samt dine mavemuskler.

Når du bruger en maskine i 45 graders vinkel, så kan det godt være svært for dig at komme op igen, men maskinen her har 2 fastmonterede håndtag i siderne du kan benytte dig af, så du ikke får problemer med det.

Du har også mulighed for, at bruge de 2 fastmonterede håndtag til at lave dips, hvilket giver dig mulighed for at træne triceps, bryst og skuldermuskulatur.

Hvis du vælger at benytte bænken i 90 graders vinkel, så har du også mulighed for at benytte rygtræneren til mavebøjninger.

Alt i alt, så kan denne justerbare mave og rygtræner bruges til flere forskellige øvelser, samtidig med at den er i rigtig god kvalitet.

Specifikationer

 • Stålramme
 • Stærk pulverlakering for bedre holdbarhed
 • Transporthjul
 • Længde: 137 cm
 • Bredde: 79 cm
 • Højde: 102 cm
 • Vægt: 18 kg

 

Til Butik


 

Odin Hyperextension Rygtræner

Odin Hyperextension RygtrænerDen sidste rygtræner i vores guide er denne billige hyperextension rygtræner fra Odin. Bænken kan bruges til træning af din kerne muskulatur og i særdeleshed ryggen.

Trods den billige pris er den lavet af en stabil stålramme med 50 mm profiler, og det gør at den føles både meget stabil samt robust, når du benytter den. Den har da også en maksimal brugervægt på hele 130 kg, hvilket vidner om en solid konstruktion.

Du har mulighed for at justere højden på denne rygtræner, derfor skal du ikke bekymre dig om du er enten for høj eller lav til bænken. Den passer nemlig til de fleste.

Håndtagene på bænken er gummibelagt, derved sikrer du dig at du ikke glider når du benytter dem. Og både lændepuden samt fodstøtterne er komfortable.
 

Til Butik

 

Core træning

Core muskulaturen er den muskulatur der går omkring din mave, talje og fortsætter op i ryggen. Det er stort set umuligt at træne uden at benytte sin core muskulatur.

Core muskulaturen eller kernen, som det hedder på dansk, er de muskler som er med til at holde dig oprejst.

Der er dog visse former for øvelser, der er bedre end andre, til at træne din kernemuskulatur. Med øvelser på en rygtræner bænk, har du kernemuskulaturen i fokus, og derved træner du disse muskler på bedst mulig vis.

En crosstrainer styrker også dine rygmuskler. Du kan finde den bedste crosstrainer i vores test af den bedste crosstrainer her.

Forskellige øvelser med en rygtræner

Du har blandet andet mulighed for at lave lændetræning med en hyperextension rygtræning maskine. Med denne træning så får du udover din lænd, også trænet dine baglår, lægge og rygmuskulatur.

Når du laver disse rygtræner øvelser, så er det vigtigt at du placere støtten lige under hoftehøjde, da du skal have mulighed for at bøje dig forover.

Det er vigtigt at du bøjer med lige ryg, for at undgå skader.

Det er muligt senere hen at påføre vægt, som du kan holde på din brystkasse, for at gøre dine øvelser sværere.

Med disse rygtrænere har du også mulighed for, at træne dine mavemuskler ved mavebøjninger. Dette styrker din mavemuskulatur, og vil med tiden give dig en pæn og flot mave.

Hvis du også gerne vil styrke andre muskler samtidig, så kan et squat rack være løsningen for dig. Med et squat rack kan du træne rigtig mange muskler på én gang. Du kan læse om squat rack her.

Du kan også lave ryg- og lændeøvelser, uden en maskine eller bænk. Du kan læse om nogle forskellige lændeøvelser her.

Her kan du se video fra Falck med ryg- og lændeøvelser

Døjer du med rygproblemer

Rygtræning anbefales af fysioterapeuter, da det er vigtigt at ens rygmuskulatur er altafgørende for hvordan du har det i din hverdag.

Faktisk har over halvdelen af alle danskere i løbet af et år prøvet, at have ondt i ryggen af den ene eller den anden grund. Og ca. 80% af alle danskere vil på et tidspunkt opleve smerte i ryggen.

Dette kan du være med til at hjælpe med, at forebygge når du træner din rygmuskulatur. Dog kan det godt være svært at komme i gang med at træne, hvis du allerede døjer med ondt i ryggen.

Fysioterapeut Tina Louise Flach Svendsen har blandet andet udtalt følgende omkring det:

 • “Når du har rygsmerter, er det naturligt at bruge ryggen så lidt som muligt, fordi du bliver bange for at overbelaste den. Men forskning viser faktisk, at det bedste, man kan gøre for ryggen, er at bevæge den.”

Birgit Andersen som tidligere har døjet med dårlig ryg, har udtalt følgende efter at have genoptrænet sin rygmuskulatur:

“Jeg er blevet mere smidig, tør igen deltage i aktiviter som gymnastik, roning, cykling m.m. Jeg har ikke så ondt mere, flere dage mærker jeg ingenting.

Jeg har fået en ny måde at forstå min krop på. Jeg troede at når jeg havde ondt i ryggen, var det en isoleret smerte på grund af skade i ryggen.

Jeg føler mig faktisk bedre rustet til at klare de udfordringer jeg møder og tænker mere på at passe på mig selv.”

Derfor må konklusionen være at det ikke hjælper at ligge på langs på sofaen, hvis du har dårlig ryg, men tværtimod skal op og få gang i musklerne.

En rygtræner hjælper dig med at genopbygget din rygmuskler – Dog er det en god idé at gøre det i sammenråd med en ekspert på området, da det også kan forværres i visse tilfælde.

Har du ikke problemer med ryggen i dag, men blot ønsker at opbygge en god kernemuskulatur, så vil det helt sikkert også være en god idé, at du træner med en effektiv rygtræner maskine.

FAQ – Ofte stilede spørgsmål

Hvilken rygtræner er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 6 af de meste populære rygtrænere der er på det danske marked. Vi har taget højde for kvalitet, sikkerhed, brugervenlighed, funktioner samt pris. Ud fra disse parametre har vi fundet frem til Tunturi C80 Core Hyperextension Rygtræner som værende vores Bedst i test.

Hvilken rygtræner er bedst til prisen?

I vores guide har vi også kigget nærmere på den mest budgetvenlige rygtræner uden at den går på kompromis med kvaliteten. Vi har i den anledning kåret Masterfit Roman Chair Rygtræner til at være bedst til prisen.

Hvorfor købe en rygtræner?

En rygtræner er god til dig der gerne vil have styrket din ryg og mave muskulatur. Står du foran en genoptræningsforløb, så kan en rygtræner også være en rigtig god investering, ligesom den kan være god til at forebygge dårlig ryg senere hen i livet.

Hvad koster en rygtræner?

Der er stor forskel på priserne når vi taler rygtrænere. Ønsker du blot en billig og simpel rygtræner kan du få en til omkring 1000 kr. Har du større krav til din rygtræner og samtidig ønsker noget i høj kvalitet, så  skal du forvente at komme op og betale på den anden side af 3.000 kr.