Motionscyklen har de sidste 30 – 40 år været særdeles populær i fitnesscentre og til hjemmebrug, og det længe før mange af dagens smarte, højteknologiske træningsapparater blev opfundet.

Måske har du en stuvet væk i garagen, pulterrummet eller i kælderen, hvor den nu henslæber en upåagtet tilværelse som tøjstativ for det kluns, man ikke bruger på en bestemt årstid.

Hvis du imidlertid er klar til at blive seriøs igen mht. at finde formen, kan det være på tide at støve den gamle trofaste ganger af og komme i gang – vel at mærke selvfølgeligt, hvis den ikke har stået der og samlet så meget rust, at den i virkeligheden hører hjemme på ”dumpen”.

Derfor er der også en del, der taler for, at det er på tide at rekvirere sig en ny og mere tidssvarende motionscykel.

I denne test af motionscykler, gennemgår vi nogle af de bedste motionscykler der er på markedet netop nu. Vi kigger bl.a på brugervenlighed, kvalitet, funktionalitet og ydeevne. Ud fra dette giver vi vores vurdering af motionscyklerne.

Længere nede i artiklen kan du læse om, hvordan du får mest muligt ud af din træning på cyklen.

Motionscykel test – Hvilken motionscykel bør jeg købe?

Før du køber en motionscykel, kan det anbefales at du ”gør dit hjemmearbejde ordentligt”, så du ikke træffer det forkerte valg. F.eks er det vigtigt at du vælger en motionscykel med mange indstillingsmuligheder, så du er sikker på at sidde behageligt på den.

Mulighederne på dagens marked for motionscykler er rigtigt mange, også så mange at det kan virke overvældende.

Vi har derfor samlet en række af de bedste motionscykler, så du kan foretage dit valg på grundlag af dette.

Motionscykler i denne guide

Her er nogle ting du bør overveje

 • Ønsker du en opretstående motionscykel, en spinningcykel eller skal det være en hvor du sidder som i en stol. Sidstnævnte indebærer at du sidder i en tilbagelænet stilling med strakte ben, mens du træder pedalerne.
 • Har du brug for en lille manuel cykel, fordi du har begrænset plads, eller har du plads til en programmerbar større elektronisk motionscykel?
 • Skal du købe nyt eller brugt?
 • Hvad vil du bruge motionscyklen til?

Her gennemgår vi punkterne du skal overveje, før du træffer dit valg.

Hvilken type cykel har du behov for

Det første du skal overveje er hvilken type cykel der opfylder dine behov. Der findes 3 typer – den traditionelle kondicykel, spinningcyklen og sidde-/liggecyklen.

Den traditionelle kondicykel er stadig den mest populære, selvom spinningcyklen har vundet godt indpas de senere år.

Begge cykler giver deres brugere en masse glæde, på hver deres måde. De er også begge nemme at bruge, men motionscyklen er bedre til genoptræning og du har også samtidig mindre risiko for at blive skadet under brug.

Spinningcyklen kan til gengæld være mere effektiv til at forbrænde kalorier, af 2 årsager. Du har større tendens til at rejse dig på den, og dermed bruge flere muskler, samt svinghjulet er tungere og kræver derfor flere kræfter.

Hvis du vil vide mere om spinningcykler, kan du kan læse vores guide til den bedste spinningcykel her.

Sidde-/liggecyklen henvender sig til mere konkrete behov, og den er god til både at isolere træningen til dine ben, samt til genoptræning. Men samtidig tager den også mere plads i hjemmet.

Uanset hvilken type cykel der passer bedst til dit behov, er det vigtigt at du vælger en model med de rette justeringsmuligheder, så du kan indtage en behagelig position på den.

Hvor meget plads har du

Har du plads til en stor lukseriøs træningscykel eller skal det være en lille foldbar model.

Det kan du hurtigt vurdere, ved hjælp af øjemål eller målebånd. Du finder alle målene på cyklerne under deres specifikationer her på siden.

Brugt eller ny motionscykel

Har du et begrænset budget, men ønsker at få en professionel cykel, så kan en brugt model være vejen frem for dig. Du skal dog være opmærksom både på hvor slidt den er og hvor gammel den er.

Jo mere brugt den er, desto større risiko er der for at den kan gå i stykker. Og samtidig, hvis det er en ældre cykel du finder, så mangler den alle de nye og moderne funktioner, som f.eks Bluetooth og app’s.

Det er funktioner som kan hjælpe på din motivation og samtidig gøre din tid på cyklen sjovere.

De fleste motionscykler har dog alle de basale funktioner, som f.eks at vise hastighed, distance og tid.

Hvilke behov skal din motionscykel opfylde

Skal du bruge din motionscykel dagligt eller kun et par gange om ugen.

Jo oftere du planlægger at bruge den, desto højere bør dit budget være. En kondicykel fra den øverste hylde, har både en mere solid konstruktion samt flere funktioner.

Uanset hvor ofte du vil bruge den, så er det dog vigtigt at du vælger en stabil motionscykel. Stabilitet har mestendels med konstruktionen og vægten at gøre. En tung motionscykel står mere stabilt end en lettere gør.

Ofte er en billig motionscykel lettere end en dyrere motionscykel. Den bedste motionscykel til hjemmebrug, har den perfekte kombination mellem vægt og funktionaliteter, så den både ikke er for tung at flytte på, samtidig med at det er en stabil motionscykel.

Svinghjulet er vigtigt. Et tungt svinghjul giver et mere jævnt tråd, samtidig med at det er mere lydsvagt.

Når du har overvejet ovenstående er du klar til at træffe det rette valg.

Nedenfor finder du en række motionscykler og deres testresultater lavet af kendere på området.

Abilica Premium UB BT motionscykel (Bedst i test)

Abilica Premium UB BT bedste motionscykel

Fordele

Ulemper

 • Spar over 1.500 kr lige nu

 • Professionel cykel

 • Ekstrem solid konstruktion

 • God oplevelse

 • Støjsvag

 • Ergonomisk & justerbar sadel

 • 9 kg. svinghjul

 • Bluetooth

 • iConsole+, Zwift & Kinomap

 • Pulsbælte kompatibel

 • Transporthjul

 • 60 dages fuld returret

 • Ikke foldbar

 • Høj påstigning

Premium UB BT fra Abilica er en af de bedste motionscykler på markedet lige nu, og det er der flere gode grunde til.

Den ekstra robuste konstruktion giver en god følelse af stabilitet, og det er med til at højne oplevelsen man får på denne velbygget motionscykel.

Cyklens makismale brugervægt er hele 200 kg. Det borger for en stabil og robust konstruktion.

Du har mulighed for at benytte dig af motionscyklens 14 træningsprogrammer, som hver især kan give dig endnu mere i din træning. Programmerne inkludere bl.a et Watt program og et puls program.

Udover de 14 programmer, er der også både fitness test og body-fat test. Det giver dig et let overblik over hvordan du bør planlægge din træning.

Ønsker du en mere motiverende og realistisk oplevelse, så kan du, via den integrerede Bluetooth, koble dig på app’s som f.eks iConsole+, Zwift og Kinomap.

Det giver dig mulighed for bl.a at cykle overalt i verdenen, samt at deltage i træningssessioner med andre ligesindet. Samtidig kan også du konkurrere med både dig selv og andre.

Når du træner online, så kan du også lade computeren styre dit modstandsniveau, så det passer til terrænet. Kører du f.eks opad, så vil computeren give dig mere modstand. Det gør din træningsoplevelse både sjovere og bedre. Og der er selvfølgelig også en integreret holder til din tablet eller mobil.

Nem betjening med mange muligheder

Abilica Premium UB BT har elektromagnetiske modstandsniveauer, som du kan styre direkte på computeren. Det giver dig mulighed for at træne i intervaller med denne cykel. Intervaltræning er en anden form for træning, som mange mener giver mere til både din kondition og et evt. vægttab.

Cyklens computer betjenes nemt og intuativt, hvor du hurtigt kan vælge præcis det program du ønsker dig.

Du kan gå på opdagelse i de forskellige funktioner og få en spændende samt varieret træning, med de forskellige træningsprogrammer og hele 32 modstandsniveauer ved hver eneste brug.

Håndtagene har indbygget pulsmålere, så du kan følge med i din puls og optimere din træning. Vil du have en endnu flere dataer, er cyklen også kompatibel med et trådløst pulsbælte. Pulsbælte skal dog tilkøbes.

Sæde og håndtag kan selvfølgelig justeres, både vertikalt og horisontalt, til den optimale position for dig. Cyklen egner sig personer der er mellem 135 og 195 cm høje.

Skal vi prøve at finde et negativ punkt ved denne motionscykel, hvilket er svært, er det måske, at det er en tung cykel. Men det, at den er tung, er netop også medvirkende til at cyklen er så stabil og robust.

Motionscyklen vejer 46 kg, og det er absolut i den tungere ende af skalaen. Svinghjulet alene vejer 9 kg., og så løber det hurtigt op, men det tungere svinghjul, samt det elektromagnetiske modstandssystem, sikrer dig et godt tråd.

Høj kvalitet, fornuftig pris og gode anmeldelser

Norske Abilica har produceret kvalitetsudstyr siden 2002. Oprindeligt blev deres produkter kun solgt på det norske marked. Med tiden har de udvidet til mange andre europæiske lande.

Det er ekstremt vigtigt for dem, at tilbyde produkter af særlig høj kvalitet, uden at forsømme design og funktionalitet. Det har kendetegnede alle deres produkter, lige siden de startede deres produktion.

Det slår også igennem på anmeldelserne af denne cykel. F.eks har FitFact, ligesom os, givet givet den titlen som “Bedst i test”, og de skriver bl.a “Det er en fremragende motionscykel vi har testet denne gang og det er vores klare testvinder blandt de motionscykler vi har har testet“.

FitnessBuddy er enige og skriver bl.a at “Abilica Premium UB BT motionscykel er i samme høje kvalitet som det udstyr, du finder i fitnesscenteret. Og giver dig alle de samme muligheder for at træne seriøst og sikkert“.

Hos Bedste5.dk er den også testvinder og de skriver følgende “Premium UB BT Motionscyklen er en af de bedste og mest robuste der er på markedet, og kan holde til at blive brugt dagligt i flere timer“.

Sidst , men ikke mindst, har Forbrugsguiden valgt at give den titlen som “Bedste Premium valg”.

Kigger vi mod udlandet, så ser vi hurtigt at tidligere købere af denne cykel er overordentlige tilfredse med den.

Der bliver nævnt i flæng, at cyklen er stabil, stille og robust, samt at den giver en god og realistisk oplevelse.

Flere mener også, grundet de mange justeringsmuligheder, samt det behagelig sæde, at oplevelesen bliver endnu bedre, da man indtager en behagelig og komfortabel siddeposition på cyklen.

Alt i alt, er Abilica Premium UB BT en fremragende og alsidig motionscykel i høj kvalitet, til en god pris. Den er perfekt til hjemmebrug såvel som professionelt brug. Cyklen er iøvrigt flot designet og den oser af kvalitet.

Dette er en motionscykel, som lever op til Abilica’s velkendte kvalitet, og den er absolut pengene værd. Derfor har vi også kåret den til “Bedst i test” i denne guide.

Er du i tvivl om dette er den rette motionscykel for dig, så gør forhandleren det nemt for dig. De tilbyder nemlig 60 dages fuld returret.

Du kan spare 1.500 kr. på cyklen lige nu.

Specifikationer

 • 60 dages fuld reutrret
 • L x B x H: 95 x 51 x 143 cm
 • Vægt: 46 kg
 • Maks. personvægt: 200 kg
 • Træningsprogrammer: 14 stk.
 • Elektromagnetisk modstand
 • Vælg modstand direkte på computeren
 • Bluetooth med mulighed for bl.a iConsole+, Zwift & Kinomap
 • Tablet & smartphone holder
 • Pulsmåler
 • Kompatibel med pulsbælte
 • Vægt svinghjul: 9 kg.
 • Fitness test
 • Justerbar sæde
 • Transporthjul

Her kan du se hvordan Kinomap app’en fungere


 

Til Butik

 

Masterfit TP200 motionscykel (Bedst til prisen)

Masterfit TP200 motionscykel (Bedst til prisen)

Fordele

Ulemper

 • Meget værdi for pengene

 • Robust

 • Ergonomisk sadel

 • Brugervenlig

 • Lav påstigning

 • 60 dages fuld returret

 • Ingen Bluetooth til app's

 • Ikke foldbar

Denne Masterfit TP200 motionscykel er en af de mest brugervenlige motionscykler på markedet netop nu.

Uanset om du er ung, voksen eller ældre, vil du sagtens kunne finde ud af at bruge Masterfit TP200.

På displayet kan du indstille modstanden, og du har 32 forskellige niveauer, at vælge imellem.

I modsætning til mange andre motionscykler i denne prisklasse, så er displayet på denne Masterfit TP200 digitalt, og derfor får du dine data i realtid.

På displayet er det også muligt, at se mange andre funktioner og værdier, som f.eks. tid, distance, modstand og kalorieforbrænding.

Der er desuden også indbygget pulsmåling i håndtagene, således at du hele tiden kan følge med i, hvad din puls ligger på. Og dermed optimere din træning.

Det også muligt at indstille sædet til den position og højde, du ønsker. Sædet kan indstilles både horisontalt og vertikalt. Det giver en meget komfortabel motionscykel.

Bedst til prisen

Denne motionscykel er blevet valgt til ”bedst til prisen”, fordi byggekvaliteten er højere end man kan forvente, med en cykel i denne prisklasse. At det er en robust kondicykel, vidner den 130 kg maksimal vægt om, det er ikke normalt for denne prisklasse. Og samtidig kan den alt det basale som man har brug for, til en god og effektiv træning i hjemmet.

Vi er ikke de eneste der mener, at du får meget for dine penge, med denne motionscykel. F.eks skriver Idegryden, at det er en “Billig pris til god kvalitet“. Og hos BGH har den fået titlen som “Bedst til prisen”.

Testbladet udtaler bl.a følgende “Dette er en af de mest brugervenlige motionscykler vi overhovedet har kunne finde“. Svenske bäst-i-test, der bliver betragtet som en af de mest seriøse hjemmesider i Sverige, giver den en karakter på 4,5 ud af 5. Det er en rigtig høj karakter til en motionscykel i denne prisklasse.

Vælger du at købe denne Masterfit TP200, investerer du i en solid, stabil og brugervenlig motionscykel, som opfylder alle de basale krav og behov.

Alt i alt, er Masterfit TP200 en fin motionscykel til hjemmebrug, hvor du har mulighed for at forbrænde utallige kalorier og dermed forbedre din kondition.

Fordele ved Masterfit TP200:

 • Kvalitet for pengene
 • 32 modstandsniveauer
 • Digitalt display viser vigtige træningsdata
 • Justerbart sæde (find den korrekte siddestilling)
 • Indbygget pulsmåling
 • Medfølgende adapter til cyklen

Hvorfor vælge en motionscykel?

En motionscykel er en god og effektiv måde at smide de overflødige kilo på. Motionscyklen er faktisk en af de mest effektive cardio-træningsmaskiner, hvilket betyder, at du hurtigt kan forbrænde noget fedt.

Hvis du gerne vil smide nogle kilo, så er det en rigtig god ide at købe en motionscykel med gode træningsprogrammer som denne Masterfit TP200.

Der er mange andre fordele ved valg af en motionscykel. En af fordelene er, at det er utroligt nemt med en motionscykel. Det er en træningsmaskine, som alle kan finde ud af, og du kan nemt have den stående derhjemme i stuen eller på kontoret.

En anden fordel er, at vi har dårligt vejr i Danmark, hvilket betyder, at du slet ikke behøver at hoppe på din cykel og cykle i kulde og regn. Så er det en meget god ide med en indendørscykel.

Fælles for alle motionscykler er, at du får nemt ved at opnå træning i din hverdag. En motionscykel, som denne Masterfit TP200, fylder ikke meget og kan være et pænt møbel.

Specifikationer

 • 60 dages fuld returret
 • L x B x H: 91 x 58 x 152 cm
 • Træningsprogrammer: 16 stk.
 • Vægt: 35 kg
 • Modstandsniveauer: 32 stk.
 • Vægt svinghjul: 7 kg
 • Maks. personvægt: 130 kg

 

Til Butik

 

Spirit Fitness CU800 motionscykel (Bedste PRO valg)

Spirit Fitness CU800 motionscykel (Bedste PRO valg)

Fordele

Ulemper

 • Professionel maskine

 • Robust konstruktion

 • Næsten lydløs

 • Induktionsmodstandssystem

 • Indbygget blæser

 • Ikke nødvendigt med strøm

 • Mange justeringsmuligheder

 • Stålramme

 • 13,5 kg svinghjul

 • Ergonomisk sadel

 • Ergonomiske pedaler med 2 graders hældning

 • Pulsbælte kompatibel

 • 60 dages fuld returret

 • Høj påstigning

 • Ikke foldbar

 • Tung

Som det bedste pro valg figurerer Spirit Fitness CU800 som hørende til det absolut bedste og mest effektive.

Hvis din nye motionscykel, skal borge for det absolut bedste træningsredskab, skal du håndplukke denne motionscykel til dine fitness aktiviteter.

At der er tale om en professionel og hypermoderne motionscykel, står over enhver tvivl.

Her køber du ikke ”katten i sækken”, for du får en generatordrevet computer, en blød og behagelig saddel og hele 40 forskellige modstandsniveauer at vælge mellem.

Og det gælder, hvad enten du er en nybegynder eller en toptrænet professionel atlet. I begge tilfælde kan du benytte dig af denne motionscykel, som lever op til de mest strikse krav, man kan stille.

Motionscykel i højeste kvalitet

Det er en professionel motionscykel med et usædvanligt tungt svinghjul på hele 13,5 kg., der sammen med induktionsmodstandssystemet, sikrer dig det bedste tråd, samt en lydløs træning. I samspil med den ergonomiske sadel, samt de ekstra store ergonomiske og justerbare pedaler, sikrer den dig også den mest behagelige og bedste oplevelse.

Spirit Fitness CU800 er en eventyrlig god investering, der giver dig mange timers effektiv motionstræning og glæde. Dette er selvfølgelig ikke en billig motionscykel, men vil du have det bedste, så koster det lidt mere.

CSL og Testmagasinet har lavet hver deres motionscykel test, og begge steder har den fået titlen “Bedste PRO valg”. Hos Ren-Nydelse og BGH er den testvinder.

Det er en rigtig god motionscykel, i virkelig høj kvalitet, som du vil have glæde af i mange år. En sikker vinder af vores “Bedste Pro valg”.

Alt taget i betragtning vil vi nævne disse fortrin ved Spirit Fitness CU800:

 • Den er så godt som lydløs
 • Den har en generatordrevet computer
 • Den har en 2 graders ergonomisk korrekt hældning på pedalerne
 • Den har et svinghjul på hele 13,5 kg.
 • Den har det bedste modsstandsystem – induktion
 • Den udmærker sig ved sin variation med hele 40 modstandsniveauer
 • Den kan anvendes af både nybegyndere og professionelle atleter
 • Den har en præcis Watt-måling og et omfattende feedback fra computeren

Specifikatoner

 • Næsten lydløs
 • Induktionsmodstandssystem
 • Integreret blæser
 • Store ergonomiske & justerbare pedaler
 • Ergonomisk & justerbar sadel
 • Præcis Watt måling
 • Generatordrevet computer
 • Ekstrem robust motionscykel
 • Vægt svinghjul: 13,5 kg
 • Modstandsniveauer: 40 stk.
 • Træningsprogrammer: 10 stk.
 • Maks personvægt: 200 kg
 • Vægt: 52 kg
 • L x B x H: 108 x 55 x 136 cm

 

 

Til Butik

 

Finnlo Exum III Ergometer kondicykel

Finnlo Exum III Ergometer kondicykel

Fordele

Ulemper

 • Tidligere testvinder

 • Brugervenlig

 • Solid cykel

 • Ergonomisk sadel

 • Ingen Bluetooth

 • Ikke foldbar

Exum III Ergometer motionscykel fra Finnlo leveres med hele 40 modstandsniveauer du frit kan vælge mellem.

Det garantere for at du, uanset hvilket niveau du er på, kan få den rette udfordring. Oven i det, har du også 12 træningsprogrammer at vælge i mellem.

Yderligere er der 4 HRC programmer, hvor du via pulsmåleren, kan følge med i din puls, og få din træning optimeret i forhold til denne.

Den komfortable sadel, indeholder en special slags gel, der garanterer for komfort, selv ved længere udholdenhedstræning.

Sadlen kan selvfølgelig også justeres, både horizontalt og vertikalt, så den passer til din krop. Styret kan rykkes op og ned.

Dette giver optimal ergonomi og sikrer dig timevis af fornøjelig træning derhjemme.

Konstruktionen er i høj kvalitet og kan bære helt op til 150 kg. Præcisionskuglelejerne, der er i samme høje kvalitet, sørger for en behagelig træning.

Svinghjulet vejer 8 kg, hvilket er rigeligt for at få en god oplevelse. Cyklen er rem drevet og med magnetisk bremsesystem. Den kombination giver både en stort set lydløs træning, samt en robust motionscykel.

Den baggrundsbelyste LCD skærm, der er stor og tydelig, viser dig alle de vigtige dataer; tid, distance, hastighed, omdrejninger, kalorie forbrænding og puls.

Brugerne elsker den

Cyklen har nogle år på bagen og den er tidligere testvinder hos bl.a PriceRunner.

På producentens hjemmeside, ser man også hurtigt at den er populær, blandt de tidligere købere.

Den har nemlig hele 150 anmeldelser, med et snit på 4,5 ud af 5 stjerner. Det er højt og borger for yderst tilfredse brugere.

Den mangler dog visse af de nyere teknologier, der er taget i brug til de moderne topmodeller. Derfor kan cyklen også købes til en rimelig pris.

Det er en solid motionscykel, der giver en behagelig oplevelse.

Specifikationer

 • L x B x H: 102 x 55 x 125 cm
 • Vægt: 39 kg
 • Maks. personvægt: 150 kg
 • Træningsprogrammer: 12 stk.
 • Modstandsniveauer: 40 stk
 • Vægt svinghjul: 8 kg
 • Transporthjul

 

Til Butik

 

Abilica Stream Adventure motionscykel

abilica stream adventure motionscykel

Fordele

Ulemper

 • Brugervenlig maskine

 • Bluetooth

 • Solid cykel

 • Flot design

 • Ergonomisk sadel

 • Høj påstigning

 • Ikke foldbar

Denne motionscykel er til dig, der ønsker en motionscykel i et eksklusivt og tidsløst design.

Motionscyklen har en elektronisk justerbar magnetmodstand med 32 forskellige niveauer du kan vælge imellem. Desuden er der også 12 træningsprogrammer med i computeren, som kan hjælpe dig med både lidt ekstra inspiration og motivation.

Med et svinghjul på otte kg., har den et jævnt tråd og tilstrækkeligt med modstand, til en solid og god træning. Du kan få tungere svinghjul, men 8 kg. bør være nok til hjemmetræning.

Den justerbare siddehøjde gør, at den passer til brugere fra 135 til 195 cm. Det er altså de fleste af os, som kan sidde komfortabelt på denne motionscykel.

Derudover har den et lækkert og robust styr med forskellige grebsmuligheder. Styret er udformet på en smart måde, så du automatisk kommer til at sidde ret op. Dette er en stor fordel, hvis du har problemer med ryggen eller skulderen.

Styret har en udformning, som får dig til at sidde ret op, hvilket er en fordel, hvis du har ryg- eller skulderproblemer.

Desuden har motionscyklen håndpulssensorer på styret og trådløs pulsmodtager i computeren.

Med en maksimal brugervægt på 150 kg., er dette en solid motionscykel.

Brugervenlig betjening med mange muligheder

Får du brug for lidt underholdning under din kørsel, så kan du tilslutte din smartphone eller tablet til computeren med Bluetooth.

Med din smartphone eller tablet kan du downloade f.eks gratis appen iConsole+, hvor du kan lave en rute i f.eks Google Maps over alt i verdenen.

På den måde kan du f.eks cykle en tur op ad nogle af de berømte bjerge fra Tour De France, eller hvad med en tur ned ad Champs-Élysées. Mulighederne er mange, det er blot fantasien der sætter grænsen.

Endnu mere smart er det, at ruten du har valgt, automatisk får de rette modstandsniveauer, når du cykler den. Efterfølgende kan du nemt dele dine resultater på f.eks Facebook eller Twitter.

Hvad synes andre om den

Fitmagasinet, som har givet en anmeldelse på Abilica Stream Adventure, skriver: ”Abilica Stream Adventure er en motionscykel, der bliver leveret i et eksklusivt og kvalitetsrigtigt design, der bestemt må siges at være noget, der sagtens kan indbyde til at have den stående fremme derhjemme”.

Netfysioterapi ligger sig i samme spor, og giver den titlen som “Testvinder” i deres motionscykel test.

Som ekstra ”finish” skal det bemærkes, at Abilica Stream Adventure er nem at flytte rundt uden at skulle løfte den, da der findes to transporthjul forrest på cyklen.

Specifikationer

 • L x B x H: 95 x 51 x 143 cm
 • Vægt: 38,5 kg
 • Bluetooth
 • Maks. personvægt: 150 kg
 • Træningsprogrammer: 12 stk
 • Modstandsniveauer: 32 stk
 • elektronisk justerbar magnetisk modstand
 • Vægt svinghjul: 8 kg
 • Transporthjul

 

Til Butik

 

Toorx BRX 55 kondicykel

Toorx BRX 55 kondicykel

Fordele

Ulemper

 • Billig kondicykel

 • Brugervenlig

 • Ergonomisk sadel

 • Høj påstigning

 • Ikke foldbar

 • Manglende funktioner

 • Svinghjul & cykel kunne være tungere

Her har du en billig kondicykel fra Toorx, med alle de basale ting, der kræves til hjemmetræning.

Du får 8 modstandsniveauer, pulsmåler i håndtagene og en overskuelig LCD skærm der viser de mest nødvendige træningsinformationer; Tid, forbrænding af kalorier, distance, puls og hastighed.

Selvom den er billig, så er der stadig taget højde for at du skal sidde godt på den. Sædet kan nemlig justeres både vertikalt samt horizontalt, og styret kan vinkel justeres.

Bremsesytemet er magnetisk, og dermed langtidsholdbart.

Svinghjulet vejer 6 kg, hvilket er i den lave ende, men det er det stadig brugbart. Et tungere svinghjul giver et mere jævnt tråd og er mere lydsvagt.

Selve cyklen vejer 23 kg og den lidt lave vægt gør, at den ikke er den mest stabile cykel. Den maksimale brugervægt er på 100 kg. Til gengæld, så er det en af de billigste motionscykler på markedet.

Den er kompakt designet, så den fylder mindre end de fleste andre modeller. Det gør det nemmere for dig, der ikke har så meget plads til den.

Er du i tvivl om hvor ofte du vil bruge din kondicykel i hjemmet, så kan denne model være en god løsning. Det er en billig motionscykel, og skulle det ende med, at du efter lidt tid, ikke bruger den mere, så er det ikke en katastrofe.

Hvis du derimod er sikker på at du vil cykle ofte, så bør du hæve dit budget.

Specifikationer

 • Vægt: 23 kg
 • Vægt svinghjul: 76 kg
 • Længde x bredde x højde: 91 x 56 x 121 cm
 • Modstandsniveauer: 8 stk
 • Manuelt justerbar magnetmodstand
 • Maksimal brugervægt: 100 kg

 

Til Butik

 

Abilica WinMag Cruise motionscykel

Abilica WinMag Cruise motionscykel

Fordele

Ulemper

 • Billig kondicykel

 • Brugervenlig

 • Tidligere testvinder

 • Solid cykel

 • Ergonomisk sadel

 • Høj påstigning

 • Ikke foldbar

 • Svinghjul kunne være tungere

Her får du en kondicykel, der er tilpasset den, der sætter en ære i at gennemføre en virkelig god træning, og som ønsker at drage fordel af de medfølgende træningsprogrammer, så man opnår den optimale effekt af træningens variationer.

Abilica WinMag er noget absolut særskilt; nogle siger endda, at den er en vinder i sin klasse.

Abilica WinMag er fremstillet med et regulerbart styr, og når det kommer til sadelhøjden, har den et lavt af- og påstigningsfelt. Cyklen er på en gang slidstærk og stabil, og den yder et jævnt og godt tråd.

Den kan bryste sig af sin elektronisk justerbare magnetmodstand i 32 niveauer og med 12 træningsprogrammer.

Alle erfaringer antyder, at træningsprogrammer, som de medfølgende, gør træningen en god del sjovere, på samme tid med, at de hjælper dig med at realisere dine mål.

Cyklen leveres med transporthjul på de forreste fødder, og disse aktiveres på den måde, at man “vipper” cyklen frem.

Yderligere har denne model pulsmåler i håndtagene, der ved siden af, at den kan vise din puls, kan lave en formtest.

Testvindende kondicykel

Computerens display viser tid, hastighed, distance, kalorieforbrug, tråd pr. minut, puls og de til rådighed værende træningsprogrammer.

Kåret som testvinder i magasinet WOMAN’s motionscykel test er Abilica WinMag modellen værd at overveje. Den har også yderligere fået titlen som “Bedst til prisen” i motionscykel testen hos CSL.

Det er en testvindende motionscykel, som også samtidig kan vinde titler som bedst til prisen. Dermed sagt, er det en motionscykel der giver god værdi for pengene.

Specifikationer

 • Vægt: 33 kg
 • Vægt svinghjul: 7 kg
 • Længde x bredde x højde: 95x58x142 cm
 • Modstandsniveauer: 32 stk
 • Elektromagnetisk modstand
 • Træningsprogrammer: 12 stk
 • Maksimal brugervægt: 120 kg

 

 

Til Butik


 

Tunturi Cardio Fit B20 foldbar motionscykel

Tunturi Cardio Fit B20 foldbar motionscykel

Fordele

Ulemper

 • Billigste cykel i guiden

 • Foldbar

 • Brugervenlig

 • Ergonomisk & justerbar sadel

 • Fylder ikke meget

 • 365 dages returret

 • Høj påstigning

 • Manglende funktioner

 • Let svinghjul

For den der går efter billige motionscykler, har du her en foldbar motionscykel til en god pris. En foldbar motionscykel bliver ofte benævnt som en “xbike”.

Kniber det med at finde plads til kondicyklen i hjemmet, så er dette løsningen for dig. Denne cykel fylder ikke meget og slet ikke når den er foldet sammen.

Det er en enkel motionscykel, med et uopslideligt magnetisk system, som denne cykel først og fremmest skal fremhæves for, udover sin pladsbesparende foldbarhed. Den yder sin bruger en modstand, der kan justeres på otte forskellige niveauer.

Cyklens computer display viser henholdsvis tid, distance, forbrændte kalorier, hastighed og pulsmåling.

Og så er det altid en fordel, at cyklens sæde kan justeres både lodret og vandret, så du kan få den optimale position på cyklen.

Motionscyklen er solid, prisen taget i betragtning, og den maksimale brugervægt er på 110 kg.

På computeren er der en integreret tablet holder, der er stor nok til også at støtte en mindre bærbar computer på 13″ (33 cm). Det giver dig mulighed for f.eks, at arbejde eller se en film, mens du cykler.

Det kan være en god idé at have en træningsmåtte du kan stille motionscyklen på, så du sikrer dit gulv mod ridser.

Specifikationer

 • 365 dages returret
 • Sammenklappelig kondicykel
 • Antal træningsprogrammer: 1
 • Sædejustering
 • Maksimal brugervægt: 110 kg
 • Magnetisk modstand
 • Pulsmåling: Ja
 • Computerfunktioner: tid, distance, forbrændte kalorier, hastighed & pulsmåling

 

Til Butik

 

Stationær træning på motionscykel

Der er mange måder at holde sig i form på. Når du starter et træningsprogram, er det vigtigt, at du finder noget, du virkeligt kan nyde.

Heldigvis er det nemt at finde det, der lige passer til dig. Her er den stationære kondicykel et godt og effektivt valg. Dette forklares især ved, at man får trænet sin ryg, knæ og lår og benmuskler.

For de, der har problemer med disse muskelgrupper, er motionscyklen et godt valg – ingen tvivl om det.

Motionscyklen belaster ikke leddene, og det er nemt at bruge en cykel, mens f.eks. et løbebånd eller en crosstrainer er sværere at betjene på korrekt vis. Til gengæld rammer en god crosstrainer flere muskelgrupper og selvom det er nemmere at bruge en motionscykel, end en crosstrainer, så er det stadig vigtigt at bruge den korrekt, så du ikke løber ind i unødvendige skader.

Selvom det er skånsom træning, så kan du også sagtens få den hårde træning på en almindelig motionscykel.

Hertil kommer naturligvis det problem, at mange lader sig afskrække af dårligt vejr og kulde. Hvis man altid vil have dejligt vejr under sin træning, og hvis varme, kulde eller regn spiller dig et puds og hæmmer din træning, er motionscyklen så absolut svaret.

Og der er jo da også de, der ikke bryder sig om at skulle gå i fitnesscenter – måske bryder man sig ikke om at være sammen med alt for mange på en gang, måske synes man ikke man er præsentabel nok eller man vil bare helst være derhjemme.

Her er hjemmefitness svaret på de mange trængsler. Du kan sagtens få en intensiv træning, selvom det foregår inden for hjemmets døre.

Med motionscyklen er er der ingen undskyldninger for ikke, at gennemføre den daglige konditionstræning.

Fordelene ved en motionscykel til hjemmebrug

Der er flere fordele ved at have en motionscykel i huset.

Man kan både cykle og lytte til musik eller se fjernsyn på samme tid med, at man motionerer.

Nyeste tendenser er, at man taler om, at det er muligt at bruge en Occulus Rift, mens man sidder på sin cykel. På den måde føler man, at man virkeligt cykler rundt på ens foretrukne steder.

Du kan cykle om natten, når det er mørkt, eller når det når det regner eller er koldt.

Motionscyklen repræsenterer som sagt en effektiv god måde at forbrænde mange kalorier og fedt på; yderligere skal man ikke glemme, at det øger ens evne til at optage ilt.

Genoptræning på en kondicykel

En kondicykel er formidabel til genoptræning, og den bliver tit anbefalet til genoptræning af eksempelvis hofte og knæ. Det er en skånsom træningsform. Din blodgennemstrømning vil også takke dig for at du er aktiv på kondicyklen.

Derudover er der også mange der holder fast i, at genopbygningen af knogler går hurtigere, når du bruger en kondicykel.

Belastningen på den, er ved de rette indstillinger minimal, og det gør en kondicykel velegenet til genoptræning, hvor du langsomt skal belastes mere og mere.

Eksempelvis er der mange løbere der bruger den til genoptræning, hvis de har smerter i knæ eller ankler.

Hvad vil du bruge motionscyklen til?

Først skal du bestemme, hvad du vil bruge motionscyklen til.

Skal den være din primære kilde til din fitness, skal den omfatte en eller flere aerobiske aktiviteter eller skal den bare erstatte udendørs aktiviteter i regnfuldt vejr.

Alle relevante kilder peger på, at en af fordelene ved en motionscykel er, at det er en skånsom motionsform, som samtidig kan give en hård træning.

Derefter er det en god ide at overveje, hvor meget plads du kan spare, og hvad dit budget tillader.

Hvis du vil bruge motionscyklen til at få store muskler, så er der andre træningsmaskiner der er langt bedre. Eksempelvis en benpres maskine hvor du kan isolere og fokusere udelukkende på underkroppen.

Det betyder at du kan løfte utroligt mange kg. i sådan en maskine, mange flere end hvis du f.eks squatter.

Du rammer også en del forskellige muskelgrupper med en benpres maskine, og du vil hurtigt kunne føle og se resultater, hvis du træner intensivt på den. En benpres maskine kan også være god til genoptræning, men det kommer helt an på hvad du skal genoptræne.

Lyt til andres erfaringer

Hvorfor ikke spørge vennerne eller trænerne på dit fitnesscenter. Hvad vil de anbefale? Måske er det også en god ide at tjekke forbrugerrapporter eller andre objektive anmeldelser.

Tjek det lokale udstyr hos forhandlere – det være sig varehuse til fitnessleverandører – mht. de cykler, der kan dække dine behov.

Her er det en ide at huske, at programmerbare elektroniske cykler tilbyder flere træningsmuligheder, hvilket kan give dig ekstra motivation og inspiration, når du vil dyrke motion.

Til gengæld optager de også mere plads, de kræver mere vedligeholdelse, og de koster betydeligt mere end deres manuelle modparter.

Er du i tvivl om en motionscykel er den rette træningsmaskine for dig? Få et overblik over dine muligheder her

Hvor meget vil du spendere på en kondicykel?

En stationær motionscykel kan koste alt fra ca. 3000 kr. og op til ca. 11.000 kr. afhængigt af dens funktioner. Du kan få motionscykler i mange forskellige prisklasser.

Kendere foreslår, at man køber noget inden for den prisklasse, man er indstillet på, og at det skal være en motionscykel, der tilbyder stabilitet, bekvemmelighed og kontrol. Men overskrid ikke dit budget og det du kan præstere fysisk – især hvis du ikke er sikker på, at du vil holde dig til et cykelprogram.

Det kan anbefales, at køb foregår hos en lokal forhandler af fitnessudstyr, hvis vedkommende kan tilbyde en garanti, en god serviceaftale og hjælp til at betjene cyklen. Butikskæder eller rabatbutikker kan ikke levere det samme.

Den gammelkendte sandhed om, at man ”får hvad man betaler for”, gælder også her. Den bedste motionscykel er ikke den billigste. En kvalitets motionscykel koster.

Spar penge med en dyrere motionscykel

Vælg en cykel lavet af et velrenommeret firma. Og de ekstra kroner givet ud, kan på lang sigt vise sig, at være en besparelse på grund holdbarhed, og flere år at fordele udgiften på.

Mange er helt tilfreds med en manuel stationær billig motionscykel, for senere at opdage, at cyklens levetid taget i betragtning, blot har gjort den dyrere.

Og ikke nok med det, så har man heller ikke fået den samme oplevelse, som de bedste motionscykler leverer.

Der er mange forskellige motionscykler på markedet, så gør dit hjemmearbejde godt, og foretag et oplyst valg.

Vi har fundet denne video der forklarer hvilke overvejelser du skal gøre dig før du køber en motionscykel

Brugte motionscykler

Vil du købe en brugt kondicykel er det som sagt en god ide at forhøre sig på det lokale motionscenter. Spørg personalet om ikke, de vil være så søde at underrette dig, hvis gymnastiksalen opgraderer sine cykler.

Mange sundhedsklubber vil sælge deres brugte stationære cykler til medlemmer til minimale omkostninger. Selv en cykel, som i klubben bruges til indendørs cykelklasser, kan måske være et røverkøb.

De er stabile og små, og fordi de fungerer med bælter eller kæder, simulerer de følelsen af ​​en udendørs cykel.

Problemet er naturligvis alder og slitage, så prisen skal være nedskrevet, så den passer til den forventede resterende levetid.

Du kan også kigge på annoncer med brugt kondicykler eller spørge lokale detailhandlere om brugte og renoverede cykler. Spørg venner og bekendte.

Hold øje med om du kan justere modstanden, og om det er et elektromagnetisk modstandssytem eller et manuelt system.

En veludstyret motionscykel har magnetisk modstand, som du kan styre direkte på en brugervenlig træningscomputer. Det fås i flere forskellige prisklasser, men ofte har de helt billige motionscykler et manuelt system. Samtidig skal du også sikre dig at den er yderst behagelig under brug, så du ikke gruer dig for at sidde på den.

Hvad med en siddende motionscykel?

Siddende motionscykler var især populære for ca. et årti siden. Cyklen har især vist sig populær blandt seniorer og de mere behageligt anlagte nu.

Den er god til genoptræning af led og muskler. Siddende motionscykler er måske nok komfortable, men de er desværre ikke særligt effektive.

Når man er oprejst, har man vægten og tyngdekraften på sin side. Når man lægger sig tilbage (liggende), kræver det mere arbejde at dreje kranken, og man får ikke trænet de samme led og muskler.

Hvordan holder du gejsten oppe

Det gode ved at have en stationær motionscykel derhjemme er bekvemmeligheden og friheden.

Ideen med at se fjernsyn eller læse et magasin under cyklingen opleves af nogle som distraherende, og træningen bliver måske ikke så intens.

Forskning konkluderer, at det at læse eller at se fjernsyn under cykling fører til, at intensiteten har en tendens til at blive lavere. Til gengæld kan man måske opveje dette ved at arbejde længere.

Bliver det hele alt for kedeligt, er det en god ide at finde en partner – en ven, ægtefælle eller en betydelig anden – at træne sammen med. Dette vil skabe mere forpligtigelse og hjælpe dig med at holde dig til en rutine.

Planlæg dine træninger

Planlæg dine træningstimer en måned i forvejen, eller mindst en uge fremover. Skulle du gå glip af en træningsseance, skal du overveje at omlægge din træningsplan.

Hav et formål med hver træning. En dag kunne være styrketræning, en anden intervaltræning, en tredje øget hastighed.

Brug de forskellige programmer, der leveres med de fleste motionscykler. Eller integrer 10 til 15 minutter på cyklen med lidt styrketræning. Brug cyklen som opvarmning og køl ned på den efter en styrketræningsdag.

Skab ændringer af landskabet

Selv om det kan være 40 grader, eller hvis det regner udenfor, kan du indendørs cykle rundt i Sydfrankrig med et klik.

Du kan købe cykelvideoer, der tilbyder nybegyndere avancerede ture med sceneri og en række udfordringer, du kan se lige foran dig.

De, der er nybegyndere, bør starte op med meget beskedne mål. Bare det at komme på cyklen og ”køre” i 10 minutter om dagen for senere gradvist øge tiden er alt, hvad en begynder skal lave.

Vil du have flere tips til at bevare din motivation, kan du tage et kig her.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken motionscykel er den bedste?

I denne guide til den bedste motionscykel, har vi kigget nærmere på 5 af de mest populære modeller på markedet netop nu. Vi har kigget på kvaliteten af motionscyklen, samt dens funktioner og brugervenlighed. Vi har ud fra disse parametre kåret Abilica Premium UB BT til bedst i test, da vi ser den som den bedste all-round motionscykel.

Hvilken motionscykel er bedst til prisen?

Vi har også vurderet hvilken model der er den mest budgetvenlige motionscykel. Her har vi fundet frem til Masterfit TP200, som er en god motionscykel til en rigtig fornuftig pris.

Hvorfor købe en motionscykel?

En motionscykel er en rigtig god træningsmaskine, der kan benyttes uanset vejret udenfor. Den kan hjælpe dig med at tabe dig, og samtidig give dig en bedre kondition. Du kan selv justere modstanden du vil cykle med, lige når det passer dig.

Hvilke muskler træner du på en motionscykel?

Alle motionscykler kan træne alle de store store muskelgrupper i underkroppen. Det gælder blandt andet den store lårmuskel, læggen, ballerne, ryg og dine mavemuskler. Træning på en motionscykel giver desuden også en bedre kondition.