Masterfit TP900 – Romaskine i absolut topklasse

Sådan betegner Testmagasinet dette fortrinlige motionsredskab, der borger for en alsidig anvendelse.

Du vil ofte støde på den i fitnesscentre og genoptræningscentre, ligesom den kan være en naturlig bestanddel, i forbindelse med roklubbernes vinteraktiviteter, i hjemme-fitnessen eller i virksomhedens motionsrum.

Sportunity stemmer I, hvor de, i deres romaskine test oversigt, siger ganske enkelt, at der ikke for indeværende findes en romaskine, indenfor denne prisklasse, der tilnærmelsesvis når op på det samme niveau.

Se Masterfit TP900 romaskine pris her

Indholdsfortegnelse

Masterfit TP900 er en professionel romaskine

Masterfit TP900 - Masterfit romaskineIngen tvivl om, at der er kælet for detaljen med denne romaskine.

Designet ligger kvalitetsmæssigt meget højt, og med en kraftig og stabil konstruktion, er der tale om en romaskine, der kan holde i mange år.

Masterfit TP900 er en stort set identisk kopi af den legendariske Concept2 romaskine Model D, der er en top professionel romaskine, og som af mange betegnes som verdens bedste romaskine.

Den er baseret på den samme teknologi mht. luftmodstand, der skabes ved hjælp af svinghjul, der drejer i en lukket, cirkelformet hul container.

Det giver en realistisk ro oplevelse, og en realistisk oplevelse er den bedste motivation, når du skal træne.

Nem justering af modstanden

Brugere kan slippe mere luft ind i containeren under roningen, hvilket intensiverer luftmodstanden. Eller brugeren kan lade luften slippe ud, hvilket vil begrænse modstanden.

Concept2 romaskine model D/PM5 og Masterfit TP 9000 er begge romaskiner med luftmodstand, der er en kende mere støjende end, andre typer modstande, uden at det virkeligt gør noget.

Når alt dette er sagt, står der kun tilbage at sige, at de to romaskiner kun skiller sig ud fra hinanden, når man sammenligner monitorerne.

Luftmodstand og rotag

Det luftbaserede system giver effektiv træning i den forstand, at det gør rotagene hårdere. De føles mere som, det virkelige derude på vandet.

Mange roere erklærer, at dette er konceptet, der kommer tæt på ”the real thing”, og som giver en realistisk ro oplevelse.

Det føles næsten som om, man sidder i en rigtig båd, hvad enten der er tale om outriggere eller inriggere.

At modstands-systemet er luftbaseret, er på sin side din garanti for, at du får en særdeles slidstærk og langtidsholdbar ro-teknologi.

Magnet-, vand- eller luftmodstand

Den luftbaserede modstand på Masterfit TP900 er, på trods af sit lidt højere støjniveau, foretrukket af mange, fremfor andre systemer, som romaskiner med magnetisk modstand, elastisk modstand eller vandmodstand.

En romaskine med f.eks magnetisk modstand, vil aldrig give den samme høje kvalitet i oplevelsen, da modstanden altid være jævn, og ikke øges i takt med hvor hurtigt du ror.

Når en romaskine har luftmodstand, betyder det helt konkrekt, at desto hurtigere du ror, desto mere modstand yder maskinen. Og det er lige præcis det, der giver den gode træningsoplevelse.

Det fungere på samme som en romaskine med vand, der af mange bliver betegnet som den mest realistiske romaskine. Alligevel foretrækker mange en romaskine med luftmodstand, da det ofte er nemmere og fungere lige så godt.

Træn som de professionelle med de bedste romaskiner

Når først du er blevet dus med Masterfit TP900 romaskinen, vil du også, mht. intervaltræning med skiftende belastninger, værdsætte, at luftmodstanden let og enkelt kan tilpasses op og ned mellem ni forskellige niveauer.

Og det hårdeste niveau er faktisk noget, der kan få selv den mest veltrænede kaproer til, at føle sig lige så belastet som på vandet.

Dette gælder både mht. slutspurter, hvor man ror med mælkesyre i arme og ben, såvel som mht. iltoptagelsen.

Og er man ikke helt deroppe, borger de lavere belastnings-niveauer for, at begyndere også kan være med. Du behøver ikke at være elite roer for, at træne på en professionel maskine, som Masterfit TP900.

MasterFit TP900 er en god romaskine der kan anvendes af alle. Men begyndere skal lære at afvikle rotagene korrekt på rullesædet, hvilket for alle begyndere vil være en uvant følelse.

Vil du læse om flere romaskiner, kan du læse vores romaskine test oversigt, der er en komplet guide til den bedste romaskine her. Der kan du læse om mange andre romaskiner, og sammenligne dem, så du hurtigt kan finde den bedste romaskine til dig.

I den samme romaskine test oversigt, finder du også Masterfit TP900 romaskine, værende som bedst i test.

Computer med mange træningsprogrammer

Masterfit TP900 computerenMonitoren på Concept2 Model D romaskinen er mere avanceret og funktionsrig, hvilket da også afspejler sig i, de relative priser mellem de to modeller. Man får som bekendt, hvad man betaler for.

Når det imidlertid bliver et spørgsmål om relative priser mellem de to, udbyttet af træningen og nogle tilsyneladende forskelle mht. hvad en skærm kan bruges til, tror vi nok, at mange forbrugere vil kunne leve med, at Masterfit TP900 romaskine med en fornuftig pris, er et rigtig godt alternativ, til Concept2 Model D romaskinen.

Nogle brugere vil sikkert mene, at det er en væsentlig mangel, man ikke kan koble monitoren sammen med en smartphone, tablet eller computer.

Det er imidlertid muligt, at man kører de to systemer hver for sig. Man kan fortsat placere sin smartphone øverst på monitoren. Det giver mulighed for, mange træningsprogrammer eller underholdning, mens man benytter romaskinen.

Er der imidlertid tale om en målrettet og alvorligt ment træning, er der næppe ret mange, der kan koncentrere sig om, at bruge mobilholderen.

Hvis man ønsker at kunne følge pulsfrekvensen under træningen, er det også muligt at tilkoble et pulsbælte, som skal tilkøbes.

Man kan yderligere opsætte ønskede mål for sin træning, og dermed give dig et, endnu mere udfordrende træningspas.

Specifikationer

 • 9 modstandsniveauer
 • Nem og praktisk opbevaring
 • Kraftig og stabil konstruktion
 • Realistisk ro oplevelse
 • Ergonomisk håndtag
 • Computeren beregner Watt, kalorieforbrug, antal rotag pr minumt osv.
 • Man kan placere sin smartphone øverst på romaskinen
 • Størrelse: 240 x 62 x 90 cm
 • Producenten anbefaler en maksimal brugervægt på 150 kg
 • Vægt: 40 kg

 

Til Butik


 

Det væsentlige er træning

Det væsentlige er naturligvis træningen, og her skal man ikke kimse ad, at Masterfit TP900 romaskinen, som sagt, har hele ni forskellige modstandsniveauer, at gøre godt med.

Rotaget og stillingen, når man sidder i maskinen, garanterer dig den optimale træningsindsats, hvilket vil styrke din muskulatur og din kondition.

Masterfit TP900 romaskine med mange punkter

Masterfit TP900 - Masterfit romaskineMasterfit TP 900 leveres fortsat med et computersystem, der sikrer dig, at du kan forfølge dine målsætning mht. træningen.

Som med de fleste maskiner, kan du nemlig justere mellem planlagte tider, for dine intervaller i træningen.

Lige så, kan du se hvor lang den simulerede afstand, du har tilbagelagt med Masterfit TP900 romaskinen, er.

Computeren beregner endvidere dit kalorieforbrug, antal rotag pr. minut, og derudover kan den beregne, hvilken kraft man ror med målt i Watt.

Når maskinen leveres med mange funktioner, og den besidder betydelige egenskaber mht. det fysiske udbytte, skyldes dette ikke mindst, at du med computersystemet fortsat har mulighed for, at du kan forfølge dine individuelle mål, så du på den vis gennemgå den optimale træning baseret på dine målsætninger.

Der er altså mange punkter hvorpå, Masterfit TP900 kan opfylde dine træningsambitioner.

Nem og praktisk opbevaring af Masterfit romaskine

Er det et hjemmefitnesscenter, der står øverst på din ønskeseddel, støder man ofte ind i pladsproblemer.

Er der plads til, at installere en Masterfit TP900 romaskine i hjemmet eller alternativt, i virksomhedens motionsrum?

Her udmærker Masterfit TP900 romaskinen sig ved, at den, både let og hurtigt, kan skilles ad på midten, og stilles lodret.

Det giver en nem og praktisk opbevaring, hvor romaskinen kan stilles lodret. Og netop nem og praktisk opbevaring, samt en fornuftig pris, er højt på ønskelisten, for den der træner med en romaskine i hjemmet. Det er lige præcis dét, som Masterfit tp900 romaskinen, giver sin bruger.

Her kan du se hvor nemt det er at skille Masterfit TP900 adMed denne romaskine får du god valuta for dine penge.

Masterfit TP900 har en kraftig og stabil konstruktion

Hvis du ønsker dig en professionel romaskine med en robust, kraftig og stabil konstruktion er Masterfit TP900 det helt rigtige valg.

Sportunity fremhæver her, at man straks mærker det, når man sætter sig til rette i Masterfit TP900. Sidder man der først, er man ikke i tvivl om, at man ror i en maskine i absolut topklasse.

Komponenterne rasler ikke i det øjeblik, man begynder at afvikle i rotaget. Håndtagets overflade-belægning giver brugeren et godt og stabilt greb, og det selv i øjeblikke, hvor man sveder fra håndfladerne.

Rullebanen og det justerbare spændholt (fodpedalerne) på Masterfit TP900 er så tilpas lang til. at de fleste benlængder vil kunne passe. Selv personer med benlængder over gennemsnittet, vil kunne ro med den korrekte teknik, hvor man strækker benene helt, efter man tilbagelagt et rotag.

Rullesædet er behageligt at sidde på, selv i længere tid ad gangen.

De fleste vil kunne ro, uden at få en øm bagdel eller vabler på eller imellem ballerne, når man i forbindelse med afviklingen af rotaget, glider relativt gnidningsfrit frem og tilbage på rullebanen.

Drivremmen på Masterfit TP900 består af en solid kæde, der yder et stabilt og kraftigt træk.

Masterfit TP900 er absolut en god romaskine, hvis ikke en af de bedste romaskiner lige nu
 

Til Butik


 

Hvordan træner man indenfor roningen?

Roning, både i romaskinen eller på vandet, fordrer under alle omstændigheder, at man varmer op med gymnastiske øvelser, hvor man får aktiveret alle muskler og led.

Opvarmningen er vigtig, fordi den kan forebygge muskel- og ledskader.

Selve træningen, kapronings- eller ergometerprogrammer med Masterfit TP900, er fokuseret dels på den korrekte roteknik, og dels også styrke og udholdenhedstræningen.

Et er, at kaproning kører over 2000 meter, noget andet er den daglige træning – ja du læste rigtigt, den daglige træning betyder hver dag eller i alt fald 6 dage ugentligt, a mindst 2 timer dagligt.

Dette indebærer, at man ror et sted mellem 15 og 20 km. dagligt. Mindre kan naturligvis også gøre det, hvis maskine kun anvendes til motionsformål.

Intervaller giver effektiv træning

Intervaltræning er væsentlig, når man vil opbygge den styrke, kondition og udholdenhed, der kendetegner den gode roer på vandet eller indendørs i ergometret (romaskinen).

Intervaller betyder, at man varierer tempoet og belastningerne mht. dels tiden og i romaskinen belastningen.

Man varier med andre ord sin roning og skifter mellem let belastning, hårdere belastninger og spurter.

Intervaltræning påvirker kroppen, så man styrker sit kredsløb, styrken og konditionen. De forskellige tempi gør, at du sættes i stand til gradvist og kontinuerligt, at arbejde med en fortsat højere belastning under træningsforløbet.

Det man opnår er, at man både forbedrer sit aerobe og anaerobe arbejde.

Er den bedste romaskine nok?

Hensigten med intervaltræning kan være baseret på flere målsætninger. Roere skal ikke bare ro, de skal også løbe og de skal løfte vægte som supplerende træning.

Hvis du vil være en god roer, er roning alene altså ikke nok. Her vil et løbebånd og håndvægte også kunne forbedre dine evner.

Løbe-intervaller gør som roningen det, at man kan arbejde med en stadig højere intensitet, over gradvise længere tidsspand.

Når man sætter tempoet ned, ind imellem de tider, hvor man kører med fuld damp, holder man med andre ord pauser.

Musklerne kan så delvist genvinde sin styrke, og kroppen kan igen belastes.

Du kan, udover dette, også anvende intervaltræning til dels, at arbejde med din teknik, dels også at styrke det anaerobe energisystem, som kræver pauser, så musklerne og organismen kan restituere sig.

Du kan læse mere om de bedste løbebånd, i vores guide om løbebånd til hjemmetræning her.

Intervaltræning er sammensat med flere forskellige målsætninger, hvor roeren eller motionisten ønsker at:

 • Bedre den maksimale iltoptagelse og øge sin arbejdskapacitet
 • Bedre evnen til at gennemføre muskelarbejdet med mælkesyre i musklerne. Under spidsbelastninger i spurterne og op ad banen vil dette føles som smerte i arme og ben
 • Ind imellem at kunne slappe musklerne af og lade dem hvile, så man igen kan yde den maksimale indsats i hvert interval med stadig hårdere belastninger
 • Bevare åndsnærværelsen tilstrækkeligt nok til, at man også kan koncentrere sig om at anvende de korrekte teknikker

Intervallerne er forskellige alt efter, hvor højt man vil belaste musklerne og kredsløbet.

Intervaltræningen kan, for det første øge den maksimale iltoptagelse, mens den anaerobe tærskel bliver højere, eller den anaerobe kapacitet og produktion til stadighed bedres.

Sidst men ikke mindst, skal vi også huske, at intervaltræning handler om en stadig forøgelse af varigheden, hvormed man tilbagelægger et interval i højt tempo. Eller sagt med andre ord  handler det om den maksimale hastighed målt som antallet af effektive rotag leveret pr. minut.

Romaskine test oversigt

Vores romaskine test oversigt, som du kan finde link til længere oppe i artiklen, har Masterfit TP900 romaskine som den bedste romaskine lige nu.

Masterfit TP900 er kåret som bedst i test romaskine af flere årsager, men hovedårsagen er den høje kvalitet man får til en fornuftig pris, sammenlignet med andre romaskiner.

Der er mange gode romaskiner på markedet, men det er de færreste af dem, der har så høj kvalitet som denne.

Den byder desuden også på forskellige træningsprogrammer, der kan give sin bruger et udfordrende træningspas, samtidig med at man får en god oplevelse.

De billigste romaskiner er med enten magnetisk modstand eller elastisk modstand. Ingen af delene kan anbefales, hvis du vil have en realistisk ro oplevelse.

Det er også sjældendt, at en billig romaskine har en stabil konstruktion, hvilket betyder, at din vil blive ujævn og levetiden på maskinen vil være mindre.

Vælgere du i stedet en dyrere maskine, kan du få en solid og stabil konstruktion i samme høje kvalitet som Masterfit TP900 har, samt en computer i høj kvalitet, der har endnu mere at byde på, i form af f.eks online træning.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du ofte stillede spørgsmål om Masterfit TP900 romaskine.

Er Masterfit TP900 pengene værd?

Masterfit TP900 er absolut et godt køb. Du får en romaskine der giver en god og realistisk ro-oplevelse, samtidig med at den er langtidsholdbar. Du kan altså roligt benytter romaskinen dagligt, uden at bekymre dig om den skulle gå i stykker.

Er Masterfit TP900 en god romaskine?

Masterfit TP900 er en god romaskine, som ovenikøbet fås til en fornuftig pris, sammenlignet med andre lignende romaskiner.