Fladbænk – 7 af de bedste fladbænke på markedet

Fladbænke er ikke, som du ser dem stå der på gulvet, et udtryk for den højere idrætsvidenskab. Dette træningsapparatur er en relativ simpel måde at opbygge din råstyrke og smidighed på. Du finder fladbænke, eller som de også ind imellem kaldes, vægtbænke overalt i fitness- og motionscentre og efterhånden også i mange hjem.

Faktisk findes der på markedet fire typer bænke henholdsvis de justerbare bænke, fladbænkene, de olympiske bænke og specialbænkene. Vi skal her alene se på fladbænke.

Fladbænke i denne guide

Tests af fladbænke

Nedenfor gennemgår vi forskellige bænke. Vi kårer bl.a. den bedste fladbænk til prisen.

Ovenstående test er et forsøg på at fortælle dig om bænkene, hvor vi lægger valgt på, at du har fået en god introduktion mht. at vælge din eventuelt kommende træningsbænk. Trods alt er det vigtigst, at du ikke ”køber katten i sækken”.

Du har brug for lige netop den træningsbænk, der kan leve op til netop dine krav mht. øvelser og mål med din styrketræning. Husk det gamle mundheld ved køb – du får lige netop hvad du betaler for.

Er det komforten, der skal sættes i højsædet, bliver omkostningerne også desto større på kort sigt.

Holdbarhed på langt sigt gør alligevel, at investeringen ikke bliver så stor, som den umiddelbart tager sig ud.

Abilicia Premium Fladbænk (Bedst i test)

Abilica premium fladbænkDenne førsteklasses træningsbænk er robust; den tåler meget, og den flytter sig ikke på grund af sin tyngde.

Træningsbænken muliggør et træningsprogram baseret på en række af styrkeøvelser på den helt rigtige og mest effektive måde.

Premium vægtbænken kan klare belastninger på helt op til 750 kg. Du kan nemt gå i gang med nogle af de øvelser, vi anbefaler længere nede i artiklen.

Der er ikke meget mere, at sige om denne bænk. Den kan hvad den skal og den gør det godt. Den er behagelig og stabil under brug.

Specifikationer

 • Dimensioner (L x B x H): 110 cm x 56 cm x 47,5 cm
 • Flader: 110 cm lang, 26,5 cm bred og 6,5 cm høj
 • Vægt: 28 kg
 • Maksimal kapacitet: 750 kg

 

Til Butik

 

Tunturi FB20 Træningsbænk (Bedst til prisen)

Tunturi FB20 Træningsbænk (Bedst til prisen)FB20 Træningsbænk fra Tunturi er en af de mest populære fladbænke på markedet netop nu. Det skyldes en kombination af dens høje kvalitet, samt lave pris.

Denne fladbænk giver dig mulighed for at lave mange forskellige øvelser, blandt andet øvelser med håndvægte, vægtstangsøvelser samt squats.

Derudover kan du opbevare dine høndvægte på det integreret stativ i bunden af træningsbænken. Håndvægtstativet kan klare op til 100 kg.

Robust konstrueret

Selvom det er en billig fladbænk, er konstruktionen meget holdbar, da Tunturi har valgt komponenter af høj kvalitet hele vejen rundt. Det sikrer dig en træningsbænk som vil kunne gavne dig i mange år frem.

FB20 Træningsbænk har en maksimal belastningsevne på 400 kg, og det er uden at man skal trække vægten fra, på de håndvægte man opbevarer på stativet under den. og den kommer med ekstra forstærket hjørner, for en bedre og længere holdbarhed.

Bænken er meget behagelig at benytte sig af. Sædet er nemlig godt polstret g den kommer med ekstra forstærket hjørner, for en bedre og længere holdbarhed.

Bænken vejer blot 9,5 kg, og er derfor nem at flytte rundt på, når du skal gøre rent, eller blot pakke den væk.

Derudover har FB20 træningsbænken også gummifødder, som beskytter dit gulv, samt giver en god stabilitet når du træner på den.

Specifikationer

 • Vægt: 9,5 kg.
 • Maksimal belastning: 400 kg + 100 kg håndvægte
 • Integreret håndvægtstativ
 • Dimensioner (D x B x H): 47 cm x 98 cm x 50 cm
 • Ekstra forstærkede hjørner

 

Til Butik

 

Spirit Flat Bench – Fladbænk (Bedste PRO valg)

Spirit Flat Bench - Fladbænk (Bedste PRO valg)Spirit udmærker sig ved sit lækre, stilrene, elegant og tidløse design. At den er det bedste PRO valg har at gøre med bænkens komfortable og brugervenlige udformning.

Spirit er en ud af flere, i en serie af bænke, der alle er produkter i høj kvalitet, hvor prisen i øvrigt ikke er en hindring.

Serien, kendt som Spirit Commercial Strength, passer perfekt sammen med Spirit’s 900 Cardio serie, der er kendt som det superprofessionelle cardio-udstyr i en høj kvalitet.

Sædet er fremstillet med en gedigen polstring, der sikrer bænken en lang levetid. Dens kraftige fremtoning er hemmeligheden bag den gode komfort.

Fladbænks tre punkter, der har kontakt med gulvet, giver en fremragende støtte og stabilitet.

Hertil kommer de praktiske ‘Non slip’ gummifødder, der yderligere stabiliserer bænkens kontakt med gulvet under brug.

Selvom bænken ikke vejer mere 25 kg, så kan den tåle en belastning på til 280 kg., grundet det stærke letvægtsmateriale der er brugt i produktionen af den. Den er altså solid, og samtidig nem at rykke rundt på.

Specifikationer

 • Dimensioner (L x B x H): 141 cm x 65 cm x 41 cm
 • Vægt: 25 kg
 • Maks. total belastning: 280 kg
 • Maks. personvægt: 180 kg

 

Til Butik

 

Titan Flad Træningsbænk

Titan Flad TræningsbænkDenne fladbænk er måske nok hvordan de fleste forestiller sig, at en fladbænk skal se ud. Og det gjorde de også før i tiden. Men selv indenfor fladbænke er der udvikling.

Der er konstant forskning indenfor ergonomi, hvilket også kan lede til nye designs af f.eks fladbænke til træning. Det kan du konstatere ved selvsyn i denne guide.

Det er dog ikke ensbetydende med at denne falde træningsbænk er dårlig, for det er den ikke. Det er vel hvad man kan betegne som en standard fladbænk, uden nogen dikkedarer.

Kort sagt, Den kan hvad den skal og den gør det godt. Den kan holde til en belastning på 300 kg., hvilket vil være rigeligt for de fleste.

Bænken er stabil og sædet er forholdsvis komfortabelt.

Specifikationer

 • vægtkapacitet: 300 kg.
 • Dimensioner: B: 25 x L: 110 x H: 39 cm
 • Vægt: 12 kg

 

Til Butik

 

Relax Fladbænk PTT0201 F

Relax Fladbænk PTT0201 FUanset om bænken er til hjemmebrug, eller om du som ejer af et center vil investere i en fladbænk, har du her en fladbænk fra Relax, som kan bruges til træning med håndvægte, samt med vægtstang og vægtskiver til f.eks. bænkpres.

Hermed er det også antydet, at fladbænken anvendes til træning af overkroppen, ligesom den for det meste benyttes til optræning af skulder- og brystmuskulaturen.

Bænken er fortrinlig til bænkpres, og den er udmærket til træning med håndvægte (dumbbells), hvor du starter med at ligge på ryggen med armene strakte ud fra kroppen og i vinkel i forhold til overkroppen.

Fra denne fladt liggende stilling kan du nu gentagne gange samle håndvægtene over dit hoved.

Mangler du en måde at opbevare dine håndvægte på, så kan du se vores guide til de bedste stativer til håndvægte her.

Specifikationer

 • Professionel træningsbænk
 • Dimensioner (L x B x H): 141 cm x 65 cm x 40 cm.
 • Vægt: 21 kg.
 • Bolte & skruer er produceret i rustfri stål
 • Kraftig stålramme
 • Stærk polstring af sæder
 • Sæder er produceret af kraftig polyskum
 • PVC-gummibelagte fødder for ekstra stabilitet & beskyttelse af gulv
 • 2 års garanti, selv ved professionelt brug

 

Til Butik

 

Odin Træningsbænk

Odin fladbænkDenne enkle fladbænk fra Odin, leveres med et praktisk dimensioneret sæde. Fladen du hviler på, har en bekvem tykkelse på 55 mm; dette borger for det ideelle træningsprogram, hvor bænk og løfteteknikker går op i en højere enhed – selv med tunge vægte.

Sædet er skånsomt for ryg og lænd, så fladbænken finder også en anvendelse, for patienter under genoptræning.

Sædet måler 100 x 24,5 cm, hvilket sikrer en passende størrelse, til øvelser med håndvægte og vægtstang. Bænkens højde er totalt 40 cm.

Bænken er fremstillet på et solidt stålstel, der kan klare en maksimal belastning på 300 kg.

Du skal selv samle bænken efter levering. Men det er ingen hindring. Den er ganske let at samle, og så kan den, efter samling, altid stilles væk i en stående position, så den fylder mindre.

Når alt tages i betragtning, må det siges, at denne bænk er multifunktionel, leveret i en høj kvalitet.

Specifikationer

 • Dimensioner (L x B x H): 100 cm x 67,8 cm x 40 cm
 • Maksimal kapacitet: 300 kg
 • Pude i kunstlæder
 • Stål konstruktion
 • Sædebredde: 24,5 cm
 • Sædehøjde fra gulv: 40 cm
 • Tykkelse på pude: 5,5 cm
 • Vægt: 12 kg

 

Til Butik

 

Home 2 i 1 fladbænk

Home 2 i 1 fladbænkHer får du en 2 i 1 bænk, som både kan bruges som fladbænk og til mavetræning.

Denne fladbænk er stabil og billig, og så er den perfekt til styrketræning. Du vil opdage det med det samme. Lige så snart du lægger dig ned føles stabiliteten.

Stabiliteten har med bænkens bæreevne at gøre – den kan stå for helt op til 200 kg belastning.

Herkules har nikket anerkendende til denne bænk. Den der løfter tunge vægte er glad for fladbænken. Øvelser som bænkpres kan især komme til udfoldelse på bænken.

Den er velegnet i kombination med supplerende squat racks eller på dansk stativet, som bænken kan indpasses i.

Er du især fokuseret på bænkpres træning, er fladbænken lige noget for dig. Hertil kommer dens lange levetid. Den kan holde mange år ud i fremtiden.

Træningsbænken er en klog investering, fordi den via sin 2 i 1 funktion, tilbyder sin bruger en del træningsmuligheder, der alle udmærker sig ved, at de er med til at styrke din krops muskelgrupper.

Fladbænk der giver god værdi for pengene

Bænken vil sikkert for nogle fremtræde som et ordinært træningsredskab; men her skal du ikke lade dig narre af et førstehåndsindtryk.

Vi ved jo da godt, at der kan være en stor forskel på træningsbænke og ikke mindst kvaliteten af dem. Denne bænk udmærker sig ved både pris og kvalitet

Hvis du er på udkig efter den træning, der kan give dig en smækker og harmonisk kropsbygning, i form af en øget muskelstyrke, har du den rette bænk her.

Kniber det med pladsen til en træningsbænk i dit hjem, så er denne et godt valg for dig. Den kan nemlig klappes sammen efter brug, og dermed gemmes væk, når du er færdig med at træne.

Specifikationer

 • 2 i 1 – Fladbænk & mavetræningsbænk
 • Sammenklappelig
 • Vægt: 12,1 kg
 • Maksimal kapacitet: 200 kg

 

Til Butik

 

Hvad er en fladbænk?

Fladbænke kan skubbes under et stativ, f.eks et power rack, så du kan ligge på ryggen og lave bænkpres med enten håndvægte eller en vægtstang med vægtene på. Bænken kan enten kombineres med stativet eller være fritstående.

Hertil kommer forskellige øvelser med håndvægte (dumbbells), der gør træningsbænken til et fortrinligt redskab for at træne muskler og led.

Spørgsmålet er naturligvis, om du skal rekvirere dig en stationær fladbænk, eller om du skal bruge en justerbar bænk? Du kan se vores guide til de bedste justerbare bænke her.

Fordelen ved den justerbare bænk er, at de giver flere muligheder for forskellige øvelser. Du kan bruge den enten sammen med håndvægte eller i kombination med et stativ, hvor belastningen sidder på stativet.

Den justerbare bænk er sat sammen med to flader – sæderne, som kroppen hviler på, mens fladbænken kun har en flade.

Den justerbare bænk kan flyttes op og ned, så den understøtter den øvre del af din krop, og så medvirker den i øvrigt til at justere belastningerne i forbindelse med tilbagegangspres.

Modsat den justerbare variation må det siges, at den stationære fladbænk er nem at have med at gøre. Du skal ikke bekymre dig om bevægelige dele eller justeringer, der er ingen separate flader, så der er ikke et generende hul mellem det mindste sæde og det største.

Dette hul bliver større, som bænken justeres ned mod den totalt horisontale stilling. Hertil kommer, at den simple bænk mestendels er billigere end den justerbare bænk.

En fladbænk er et nyttigt instrument i ethvert hjem, der har plads til hjemmegymnastik. Bor du i en etageejendom skal du huske at tænke på støjgener for dine naboer. Men en fladbænk er ikke bare en fladbænk.

Der findes mange dårlige fladbænke i handlen, så en guide mht. hvad du skal tage dig i agt for, er bestemt på sin plads.

Skal du supplere din nye fladbænk med nogle top professionelle kettlebells? Du kan se vores guide til de bedste kettlebells her.

Hvad skal du holde øje med?

Når du vil investere i en fladbænk handler det for det første – og det er det vigtigste – om bænkens vægtkapacitet. Er du en sand Herkules, der kan løfte de tungeste vægte, er det klart, at du vil få behov for en bænk, der kan modstå belastningen med de tungeste vægte.

Vi går naturligvis ud fra, at du træner fornuftigt startende med lettere vægte for gradvist at bygge mere og mere på i form af belastninger.

Dine muskler er et væld af små fibre, der sprænger hvis du overbelaster dem. Overanstrengelse får du ikke andet end muskelsmerter ud af. Du kan læse mere om vores muskler her.

Det handler derfor om, hvad du forventer at kunne klare, eller hvad du sætter dig som et realistisk mål på den lange bane. Din bænk kan hjælpe dig her, så se dig godt for!

Da du ved, du skal bruge bænken mange gange, er du naturligvis udover kvalitet interesseret i, hvilken komfort fladbænken tilbyder dig, og hvordan fladbænkens polstring er.

Øvelser på fladbænken

Fladbænken er som antydet ligetil at have med at gøre. Den er god for alle begyndere der vil dyrke styrketræning. Fordelen ved fladbænken er, at den yder en pålidelig og populær mulighed en række af øvelser.

Når du udfører bænkpres med bevægelser, der ikke kræver højde, er en fladbænk så absolut det ideelle valg til dit hjemlige motionscenter.

Med indkøb af en fladbænk, er du garanteret både den fornødne stabilitet såvel som den reducerede risiko for at skulle udføre vedligeholdelse på hængsler og bevægelige komponenter.

Bænkpres

bænkpres på fladbænk
Bænkpres er en øvelse, der tjener til at styrke tone musklerne i overkroppen, herunder brystet, arme og skuldre.

Afhængigt af fladbænkens dimensioner er det muligt at gennemføre forskellige variationer mht. bænkpres, så mange muskelgrupper inddrages.

F.eks. fungerer en smallere fladbænk på en måde, så også triceps og underarme styrkes.

Bænkpres øger overkroppens styrke, og den forbedrer dine musklers udholdenhed. Med bænkpres øvelser forberedes din overkrop på, at du bliver bedre til at lave push ups.

Hertil kommer, at bænkpres er en effektiv styrkeøvelse til sportsgrene som sprint, hockey og fodbold.

Der findes forskellige variationer indenfor gruppen af bænkpres øvelser. Hver af disse funktionerer forskelligt m.h.t. belastningen af dine muskler. Variationerne inkluderer:

 • Den traditionelle bænkpres øvelse, der udføres liggende på en fladbænk. Du løfter en vægtstang op og ned i brysthøjde. Dette virker brystmuskulaturen, dine skuldre og dine arme.
 • Hældende bænkpres der udføres på en justerbar bænk, så fronten på bænken er vinklet mellem 45 og 60 grader. På den måde læner du dig lidt tilbage. Denne øvelse er god for musklerne i den øverste del af bryst og skuldre,
 • Vinkelret bænkpres på en justerbar bænk. Denne variation indebærer, at den forreste del af bænken er indstillet i en opret vinkel. Når du ligger ned, er dine fødder i en højere position end dit hoved. Dette påvirker de nederste brystmuskler og skuldre.
 • Bænkpres med smalt greb. Her er dine hænder placeret på vægtstangen med en håndsbreddes afstand mellem hænderne, der holder på vægtstangen. Dette har en effekt på triceps og dine underarme.

Det er ikke nødvendigt at udføre alle disse variationer i den samme træning. Overanstrengelse af en muskelgruppe kan føre til skader.

Det gælder især, hvis du arbejder med tunge vægte. Og har du ikke en justerbar bænk, kan du kun lave de øvelser hvor du ligger fladt ned.

Den flade bænk vil stå i en på forhånd indstillet højde fra jorden. Denne afstand er normalt lavere end for den justerbare bænk. Den flade bænk kan i nogle tilfælde leveres med en enkelt, solid flade kroppen hviler på.

Dette indebærer, at der ikke er noget hul, hvor hængslet på en justerbar bænk er placeret.

Mens flade bænke er konstante, når det kommer til højde og vinkel, er de normalt lette at transportere med hjul, håndtag eller begge dele.

Har du planer om også, at træne med håndvægte på din fladbænk? Så kan det være en fordel, at købe et samlet vægtsæt fra start af. Se vores guide til de bedste vægtsæt her.

Bænkpres i dit træningsprogram

Hvis du vil føje bænkpres til din vægttræningsrutine, kunne du overveje at udføre bænkpres en to til tre gange ugentligt. Hold mindst en dags pause mht. at lave bænkpres øvelser for, at dine muskler kan hvile sig.

Ømme muskler pga. overanstrengelse vil alligevel lede til ufrivillige pauser. Du kan så køre med muskeldage, hvor andre øvelser for andre muskler indgår i programmet. Du kan også kombinere vægttræningen med løbetræning eller svømning og cykling.

Antallet af gentagelser, du udfører hver gang, du træner, er bestemt af, hvilken type styrke du vil bygge op. Råstyrke er tunge vægte med få gentagelser, mens udholdenhed er lettere vægte med mange gentagelser. Det er en god ide at variere her.

Hvis du kører med de tunge vægte er det fint med en 3 til 4 gentagelser for hver serie. Husk at hvile! Det er en god ide at køre f.eks. 3 serier, altså 3 x 3 mht. tung vægttræning med 2 hvileminutter mellem hver.

Den kardiovaskulære fitness – muskeludholdenheden – indebærer, at du kører med et større antal gentagelser typisk 8 til 10 gange.

At følge et program med disse rutiner er vigtigt for, at du kan sikre dig, at du arbejder med hele din krop. Mange begår den fejltagelse kun at træne overkroppen og armene, fordi man tror, at man af den grund skulle komme til se bedre ud.

I værste fald leder denne ensidighed til, at man får en underlig deform og asymmetrisk krop. Den ugentlige rutine giver dig chancen for at tage hviledage, så de forskellige muskelgrupper kan få en mulighed for hvile.

Du skal ikke styrketræne hver dag. 3 – 4 gange ugentligt er nok, og skal det være mere, er det en nødvendighed, at du også træner din udholdenhed med løb, cykling, svømning eller hvad med roning i en romaskine eller i en roklub.

Fuldkropsrutiner er nemlig mere effektive, end det nogle kalder ”spot træning”, hvor du i det uendelige laver de samme øvelser med henblik på at øge en muskelgruppe.

Husk, at din krop hurtigt akklimatiserer sig til motion; af samme grund er det enormt vigtigt at variere træningen.

Herunder kan du se forskellige øvelser du kan lave på en fladbænk
 

Vi har fundet de bedste fladbænke til dig i flere forskellige tests, for at gøre det nemt for dig at vælge den rette. Den skal naturligvis først og fremmest passe til dine behov – vi håber at testene, der ligger til grund for denne tekst, er dækkende for dine behov.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken fladbænk er den bedste?

Vi har i denne test kigget nærmere på 7 af de mest populære fladbænke der er hos de danske forhandlere, og vi har ud fra parametre såsom kvalitet, stabilitet, pris mm kåret en vinder. Vinderne af vores Fladbænk test er Abilica Premium.

Hvilken fladbænk er den bedste til prisen?

Vi har i denne guide også kigget nærmere på en lidt mere budgetvenlig fladbænk, da vi godt er klar over alle ikke har råd til at købe fra øverste hylde altid. Vi har fundet en rigtig god fladbænk, til en fornuftig pris. Vinderen af vores “bedst til prisen” i vores guide er Hop Sport 1025 Pro Træningsbænk.

Hvorfor købe en fladbænk?

En fladbænk kan bruges til rigtig mange øvelser indenfor styrketræning. Har du planer om at øge din muskelmasse, så kan en fladbænk være vejen frem, da det er en af grundstenene indenfor styrketræning.

Hvad koster en fladbænk?

Der kan være stor forskel på kvaliteten af fladbænke, og derfor kan prisen også svinge meget. Vinderen af vores “Bedst i test” koster i skrivende stund omkring 2.200kr, hvorimod vinderen af vores bedst til prisen koster omkring 500 kr.