Stepmaskine test – 6 af de bedste stepmaskiner lige nu

Jeg vil gerne have en stepmaskine, så jeg kan få gang i blodcirkulationen i mine ben, hvis jeg sidder for meget stille ved min computer.

Hvad søren skal jeg købe? Her kan en stepmaskine test måske hjælpe mig, så jeg kan danne mig et overblik over, hvad markedet for den slags tilbyder.

At forbrugere ofte efterlades med en kaotisk følelse af tvivl, når det kommer til, hvad der passer bedst til smag og behag, kommer ikke som en overraskelse. Som førstegangskøber føler man sig nødsaget til at holde øje med, hvad der sker på markedet.

Her er det sikkert bedst at læse på lektien. Kigge rimeligt oplysende og objektive fakta igennem, nedskrevet af kendere på området.

Stepmaskiner i denne guide

Nedenfor finder du følgeligt en nærmere gennemgang af de stepmaskiner, din anmelder finder er de bedste og mest interesse-vækkende, blandt stepmaskinerne der er på markedet lige nu.

Hvilke maskiner er de store bestsellere, hvilke giver dig det meste for pengene, hvilke er kort og godt de bedste stepmaskiner?

Abilica CoreStep 360 stepmaskine (Bedst i test)

Abilica CoreStep 360 stepmaskine (Bedst i test)Abilica Corestep 360 stepmaskine er hos Fitnessnation bedømt til, at være næstbedst i serien af bedst bedømte stepmaskiner.

Fitnessnation vurderer maskinerne på fordele og ulemper, og man finder på siden med fordele, at den høje placering på ranglisten skyldes de to rotationer, det specielle design rettet mod ryggen og de skrå mavemuskler.

Men ikke alle deler den opfattelse af, at Abilica Corestep “kun” er nr. 2. Testsektionen finder nemlig, at Corestep modellen er den bedste stepmaskine på markedet. Og det er vi helt enige i.

Det er en unik stepmaskine, som giver sin bruger en god og effektiv træning, på meget lidt plads.

Det er ikke en almindelig stepmaskine

Abilica Corestep modellen er særegne i den forstand, at du kan anvende stepmaskinen, både frem og tilbage, samt til siderne.

På den måde er der indlagt to forskellige rotationer, og det gør den til det oplagte valg, hvis du vil have en stepmaskine, lidt ud over det sædvanlige.

Den indbyggede computer, følger de simple bevægelser, hvilket gør, at den også kører fra begge sider.

Hvilke muskler træner stepmaskinen?

Især ryggens kerne-muskulatur får sig, en ordentligt tur med Abilica Corestep 360. Hertil kommer, at de skrå mavemuskler også bliver rørt.

Derudover får alle benmusklerne selvfølgelig en god og effektiv træning, ligesom bagdelen også nyder godt af det. Du vil derudover få en bedre kondition og forbrænde fedt, i takt med, at du anvender maskinen.

Specifikationer

 • Core-stepper
 • 2 forskellige rotationer
 • Display kan vendes
 • Størrelse: 33 x 51 x 27 cm
 • Vægt: 9 kg
 • Maksimal brugervægt: 100 kg


 

Til Butik


 

Odin Mini Stepper (Bedste til prisen)

Odin Mini Stepper (Bedste til prisen)Odin mini stepper er en effektiv metode til, at forbrænde kalorier og træning af lårmusklerne. Her er metoden til, at få sig nogle stramme baller på samme tid med, at du får brændt en masse kalorier af.

I hjemmet, på arbejdspladsen og i genoptrænings- og fitnesscentre, er det en god måde, at varme op på, ligesom maskinen er er en god indgang, til din konditionstræning.

Brugervenlig stepmaskine

Odins ministepper udmærker sig ved sin brugervenlighed. Ingen tvivl om, at den er velegnet til personer, der har problemer med balancen.

Mange ældre brugere, der har svært at finde balancen under motion, vil kunne drage nytte af dette stabile trænings-koncept.

Display viser hvor mange kalorier du forbrænder

Med maskinens computer kan brugere, let danne sig et overblik over træningen. Displayet viser både antallet af tilbagelagte skridt og forbrændte kalorier.

Ved siden af, at den er nem at anvende, skal det også fremhæves, at denne stepmaskine fylder så godt som ingenting, både under brug og opbevaring.

God og billig stepmaskine

Testpilot testede ni forskellige stepmaskiner, hvor man bl.a. så på teknikken bag stepmaskinen og dens fordele.

Konkurrencen er hård på markedet for stepmaskiner – alligevel ligger Odins mini stepper på en fornem femteplads ud af de 9 bedste maskiner på markedet. Normalt rangerer billige stepmaskiner som denne, på den helt nederste del af disse lister.

Den slags afhænger selvfølgeligt af, hvad man tester, og hvilke ting man finder mest vigtigt.

Bedste stepmaskine til prisen

Med i prisen, følger der to liner med håndtag, der kan anvendes på flere måder.

Som priserne har udviklet sig på Odins ministepper og de prisnedslag, der kan konstateres finder vi, at betegnelsen bedste stepmaskine til prisen, nemt kan forsvares.

Specifikationer

 • Maks personvægt: 100 kg
 • Medfølgende to liner med håndtag
 • Computer viser antal skridt & forbrændte kalorier
 • Hydrauliske støddæmpere
 • Ingen justerbar modstand

 

Til Butik


 

Toorx Stepper Force stepmaskine med håndtag (Bedste PRO valg)

Toorx Stepper Force stepmaskine med håndtag (Bedste PRO valg)Brugere med balance problemer – især ældre – har behov for en stepmaskine med håndtag, man kan støtte sig til.

Toorx stepperens konstruktion, kombinerer pedaler, stepper og en lodret stang med håndtag, hvorpå der er monteret et display. Der er desuden også en kopholder på stangen.

To hydrauliske pumper sikrer samme belastning, uanset hvor mange step der gennemføres. Derudover har denne stepmaskine 12 forskellige modstandsniveauer, og du kan justere modstanden efter behov.

Pedalerne på stepperen er desuden skridsikre, så er du sikret et godt fodfæste på stepmaskinen.

Maskine er fremstillet i robust rustfrit stål, det sikrer dig en særdeles solid og langtidsholdbar stepmaskine.

Sådan kan du forbrænde kalorier både på kontoret og ved hjemmetræning

Maskinen er yderst velegnet til hjemmet, på kontorarbejdspladsen og i genoptrænings- og fitnesscentre.

Især er den gavnlig for folk med stillesiddende arbejde, der i løbet af en arbejdsdag får behov for at få gang i blodcirkulationen.

Derudover er det også en god stepmaskine til ældre, grundet det store håndtag, som gør det nemt at holde balancen, samt pedalerne der er skridsikre.

Stepperen er en effektiv træningsmaskine

Der sker meget på markedet for stepmaskiner og mht. produktudvikling må det siges, at Toorx holder fast i det klassiske koncept.

Med 12 forskellige belastninger af lårmuskler og baller styrer du selv, hvor hård din motion skal være.

De 12 forskellige modstandsniveauer, justeres efter behov og giver dig mulighed for, en hurtig træning med høj intensitet.

Da stepperen er monteret på en lodret stang, har den også en højere påstigning, end mindre maskiner, hvor stepperen står på gulvet.

Brugervenlig computer

Toorx leveres med et LCD display, der er  nemt at finde rundt i. Den påmonterede computer på styret viser skridt pr. minut, kalorieforbrænding, tid, pulsfrekvens og scanning.

Pulsfrekvensen måles ved hjælp af en kontaktsensor, der sidder i håndtaget.

Specifikationer

 • Hydraulisk bremsesystem
 • 12 modstandsniveauer
 • Indbygget computer
 • Computer viser: Skridt pr. minut, kalorieforbrænding, tid, pulsfrekvens, scanning
 • Kan foldes sammen
 • Størrelse opsat (LxBxH): 80 x 62 x 140 cm
 • Størrelse sammenfoldet (LxBxH): 62 x 27 x 152 cm
 • Maksimal brugervægt: 120 kg
 • Vægt: 12 kg
 • Kører på batterier

 

Til Butik


 

Odin stepmaskine med håndtag (Bedste stepmaskine til ældre)

Odin stepmaskine med håndtag (Bedste stepmaskine til ældre)Odin stepmaskine med håndtag, har brede sikre fodpedaler, der påkalder sig ens opmærksomhed.

Den almindelige stepmaskine fylder mindre, men har ikke de smarte håndtag som denne har. Det kan være en fordel for mange mennesker, da det giver alle forudsætninger for en nem og effektiv træning.

Odin stepmaskinen er fremstillet, med henblik på træning i hjemmet, uden voldsomme bevægelser. Maskinen kan fungere som både ministepper og stepmaskine med håndtag.

Odin modellen leveres med mulighed for, at træne den øvre del af kroppen. Dette sker ved hjælp af to liner med håndtag, der indgår i det hydrauliske system.

På den måde kan man, mens man stepper, også træne armenes muskulatur. Det er et effektivt konditionsapparat, som både kan give ømme muskler og en bedre holdning.

Lille computer med smart display

Displayet viser antal skridt / armløft pr minut, totale antal skridt, tiden, kalorieforbrændingen og scanning.

Displayet er nemt at betjene ved hjælp af en rød trykknap, der scroller en rundt mellem de forskellige målinger.

Robust maskine

Odin stepmaskine har en maks personvægt på 100 kg, det kunne være højere, men til prisen er det en robust maskine. Maskinen vejer i øvrigt 12 kg.

Den muliggør træning af ben, baller, mave og ryg, så du kan forbrænde en masse kalorier og få en god numse.

Hvis din arbejdsgiver er til at tale med, skulle du måske foreslå ham, at dit stillesiddende arbejde, kan afveksles med en stepmaskine som denne.

Den lave indstigningshøjde, sammenholdt med håndtaget gør, at vi mener, at dette er den bedste stepmaskine til ældre.

Specifikationer

 • Maks personvægt: 100 kg.
 • Størrelse L x B x H: 126 x 48 x 60 cm
 • Vægt: 12 kg
 • Den indbygget computer viser antal skridt, forbrændte kalorier & tid

 

Til Butik


 

Odin Mini stepper (Inkl. elastikker)

Odin Mini stepper (Inkl. elastikker)Denne version af en mini stepper, leveres uden stang og håndtag. Højden på hvert foretaget trin kan desværre ikke justeres.

God i stepmaskine test

Odins mini stepper hører, ifølge Trainsmarter til, blandt de fire bedste steppere til hjemmetræning.

Fitpilot er enig i vurderingen, ud fra en evaluering af de ni bedste steppere, i deres stepmaskine test, hvor man bl.a. ser på teknologien og stepperens fordele.

Ud af de ni bedste, tildelte man Odin Mini stepper med elastikker, en fornem sjetteplads.

Stepmaskinen giver dig mange grunde til at vælge den

Med denne stepper kan du ikke alene træne cardio, som ekstra tilbehør følger der nemlig to elastiske liner med. For enden af hver line er der et håndtag.

Linen er forbundet med de hydrauliske pumper, så du kan steppe og træne dine arme på en og samme tid. Dette øger dit antal, af forbrændte kalorier og kan gøre det nemmere, at holde balancen, samtidig med at du kan tone musklerne.

Det er mange funktioner for en lille stepmaskine, som mange brugere vil sætte pris på.

Display og computer

Mellem de hydrauliske stempler, finde man en lille computer med et display, der viser en række af nyttige data.

Det drejer sig om de totale antal trin, trin pr. minut, kalorieforbrænding, tid, scanning og pulsfrekvensen.

Vil du gradvist forbedre din træning og kondition over tid, er disse data en nødvendighed, uanset om du vil træne med høj eller lav intensitet.

Stepmaskine med god holdbarhed

Mini stepperen kan klare en maksimal brugervægt på op til 100 kg.

Fremstillet i gedigent robust stål, får du en stepmaskine, der er bygget i høj kvalitet, med en længere levetid, end mange andre.

Samlingerne er desuden forstærket, så slitagen minimeres til det absolut bedste.

Specifikationer

 • Display: Totale antal skridt, skridt pr. minut, kalorieforbrænding, tid, scanning og puls
 • Maksimal brugervægt: 100 kg

 

Til Butik


 

Abilica Ministep 2.0 stepmaskine

Abilica Ministep 2.0 stepmaskineStillesiddende arbejde fordrer at man sørger for, at holde gang i benenes blodcirkulation.

Hvad enten du arbejder ved et stående skrivebord eller et, hvor du sidder ned, er det en god ide, at have en ministepper stående under bordet klar til brug.

Du kan endda fortsætte med dit arbejde, mens du anvender Abilica Ministep 2.0.

En lille arbejdshest

Abilica Ministep 2.0 er en brugbar og god stepper, der kan træne dine baller og lårmuskler.

I den lettere ende, vil intensivt brug af Abilica Ministep 2.0, også være god for din kondition og til at forbrænde fedt.

Maskinen muliggør varierende træning, vekslende mellem små skridt og lange seje skridt.

Abilica Ministep 2.0 tager ikke meget plads

Den fylder ikke meget, så den er let at stuve af vejen i et skab eller under sengen, hvis du anvender stepperen til hjemmebrug. Og er den først kommet indenfor hjemmets fire vægge, kan du jo passende steppe foran fjernsyn, computeren eller lyttende til musik.

De hydrauliske pumper yder den nødvendige modstand og giver dig en effektiv træning, med en forholdsvis høj forbrænding.

Specifikationer

 • Vægt: 6 kg
 • Maksimal brugervægt: 100 kg
 • Størrelse (L x B x H): 43 x 48 x  23 cm
 • Computer viser totale antal steps, forbrændte kalorier & tid


 

Til Butik

 

Hvad er en stepmaskine

Hvad er en stepmaskineLidt simpelt udtrykt, er en stepmaskine en rullende trappe.

Dette tilvejebringes ved at ”trappen” drejer rundt om maskinen, og alt du skal gøre er, at hænge på og fortsætte med, ”at klatre”.

En stepmaskine er en mindre, men mere praktisk udgave af en trappemaskine.

En trappemaskine er et mere effektivt konditionsapparat, men den både fylder og koster væsentlig mere. Du kan læse mere om gode trappemaskiner her.

Nem og effektiv træning på de bedste stepmaskiner

De fleste stepmaskiner leveres med et display, der holder dig informeret om dine fremskridt – pulsfrekvensen, antal trin totalt, antal skridt pr. minut, kalorieforbrænding og andre data, for den fysiologiske belastning.

Stepmaskiner indebærer mange fordele for dit helbred, som du bare ikke kan få med alle andre maskiner. Det vil sikkert, for mange, være en overraskelse at vide, at en stepmaskine er en stor kalorieforbrænder.

Hertil kommer vægtkontrol, hvis dit primære mål med træning er vægttab.

Du kan sammenligne bevægelserne på en stepmaskine, med de bevægelser man udfører på en crossfit maskine.

Udover at en crossfit maskine selvfølgelig kan tilbyde en mere intens træning, med flere forbrændte kalorier, så er den store forskel, at på en god crossfit maskine træner du også armene. Begge typer maskiner er en skånsom metode, til en god træning.

Du kan læse mere om gode crossfit maskiner i vores guide til bedst i test crossfit maskiner.

Er en ministepper effektiv?

Forskning har afsløret, at man kan forbrænde mange kalorier, faktisk kan man forbrænde mellem 180 og 260 kalorier, i en enkelt 30-minutters session på en ministepper.

Det er ikke så dårligt endda, af sådan en lille træningsmaskine, når man sammenligner med et høj intensitet træningsprogram, baseret på løb, roning, cykling og andre former for cardiotræning.

Du kan forbrænde endnu flere kalorier, hvis maskinen leveres med mere end 1 belastning, og du sætter dit antal skridt pr. minut i vejret. Det giver en utrolig effektiv træning.

Alting med måde

Vigtigt er det imidlertid, at du ikke forcerer. Husk altid at træne i et tempo, der er behageligt for dig.

Konditionstræning indebærer altid, at du gradvist arbejder dig op til et hurtigere tempo, selv på en stepmaskine.

Noget af det bedste ved stepmaskiner er, at de fleste leveres med kalorietællere, så du kan se, hvor mange kalorier, du har forbrændt i realtid.

Hvad gør en stepmaskine godt for?

Hvad gør en stepmaskine godt forEn stepmaskine er god til, at forbrænde fedt og kalorier, samt tone din muskler.

Derudover træner en stepmaskine ikke alene ben og baller. Når du kører i et højt tempo, vil det uvægerligt styrke andre muskler.

Dette minimerer risikoen for lændesmerter, og det giver dig en bedre kropsholdning.

Slås du med knæ- eller andre led problemer, kan det selvfølgeligt sætte dig noget tilbage mht., hvor meget du kan udsætte dine ben for.

Her skal vi imidlertid ikke glemme, at f.eks. løbebånd og andre maskiner, ofte er mindre velegnede, når sådanne sundhedsmæssige problemer kommer ind i billedet.

Dette skyldes, at dine ben og knæ er stærkt påvirket af maskinen. Og dette vil kun forværre eventuelle allerede eksisterende problemer.

Det er præcist her, en stepmaskine beviser sin nytte.

Her kan du få inspiration til din træning på en stepmaskine

En skånsom måde at træne ben

Stepping er mindre belastende for dine led, hvilket gør det til en god træning for folk, der slås med knæsmerter.

Ikke at forglemme kan en stepmaskine også afhjælpe med, at reducere ubehag for personer med slidgigt. Tilrådeligt er det dog her, at du konsulterer din læge, før du går i gang med denne form for træning.

Selvfølgelig kan man ikke sige, at alle skader og knælidelser er ens.

En anden skåsom måde både, at træne ben på og sin kondition, er med en sofacykel. En sofacykel bliver også kaldt for en pedaltræner.

Med en god sofacykel eller pedaltræner, kan du, ligesom med en stepmaskine, træne dine ben og få en bedre kondition, samtidig med at du ser tv eller arbejder ved skrivebordet. Du kan læse mere om gode sofacykler, i vores guide til den bedste sofacykel.

Det er i øvrigt også værd, at bemærke, at du kan reducere dine chancer for, at udvikle osteoporose (knogleskørhed) senere i livet ved, at gå op ad trapper eller bruge en stepmaskine.

Klatring på en stepmaskine og andre øvelser, gør sit til at hjælpe med, at øge knoglemassen. Knogler er levende væv, og du kan træne og pleje dem, med regelmæssigt arbejde på en stepmaskine.

Du mister naturligt knoglemasse, når du bliver ældre, men ved at sætte ind nu, ved hjælp af f.eks en stepmaskine, kan du begrænse den indvirkning, knoglevævstab har på dit helbred, senere i livet og dermed mindske risikoen for osteoporose.

Hvor mange kalorier forbrænder man på stepmaskine?

Undersøgelser påviser, at effektiv træning på den rette stepmaskine i høj kvalitet, kan forbrænde helt op til 260 kalorier, på bare 30 minutter.

Det kræver selvfølgelig, at du ikke træner med lav intensitet. Lav intensitet giver ikke, en lige så høj kalorieforbrænding, som høj intensitet gør.

Det er et effektivt konditionsapparat, som også træner flere muskler samtidig.

Der er i øvrigt flere andre undersøgelser, hvor tallene for forbrænding af kalorier på en stepmaskine afviger lidt. Langt de fleste undersøgelser er dog enige om, at en stepmaskine giver en høj forbrænding.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Herunder kan du læse mere om ofte stillede spørgsmål om stepmaskiner

Hvilken stepmaskine er den bedste?

Vi mener at Abilica Corestep 360 stepmaskine er den bedste lige nu. Det er maskine der, med sit innovative design, tilbyder mere end den almindelige stepmaskine gør.

Hvilke muskler træner en stepmaskine?

En god stepmaskine er alligevel mere, end bare kardiovaskulær træning. Træningen på en stepper, er nemlig også styrketræning, målrettet mod flere muskelgrupper.

De primære muskler, som en stepmaskine træner, omfatter lægmusklerne, ballerne og lårmuskulaturen.

Hermed ikke være sagt, at du opnår svulmende lår, der ligner træstammer. Her kan en stepmaskine ikke stå alene. Den skal suppleres med andre træningsredskaber, for effektiv og god styrketræning.

Alligevel kan du udvikle en  stærk, atletisk og smuk underkrop, ved hjælp af en effektiv stepmaskine.

Er stepmaskine god træning?

Ja, stepmaskine er god træning! Du kan forbrænde mellem 180 og 260 kalorier på 30 minutter, hvis du kører en effektiv træning på en stepmaskine.

Det er en del kalorier, når man samtidig husker, at en stepmaskine fylder meget lidt, og dermed er perfekt til hjemmebrug.

Derudover er den også god til, toning af muskler i baller og ben.