Airtrack – Guide med alle størrelser airtracks til haven & hjemmet

En airtrack er en luftfyldt måtte, som bl.a bruges af gymnaster og akrobater, da den gør landingen blødere, og du derfor ikke belaster fødder og ben på samme måde. Idag bruges den dog også i de danske haver, af børn og voksne der vil være aktive og have det sjovt samtidig.

En airtrack fungere på samme måde som en trampolin hvilket betyder, at når du springer på en airtrack, så kommer du også betydeligt højere op, end hvis du bare springer fra jorden, uden nogen andre former for hjælp til dit afsæt.

Hvis du har stiftet bekendtskab med alt lige fra gymnastik, trampoliner, kampsport, cheerleading eller sågar yoga, så er du højst sandsynligt også stødt på en airtrack måtte før.

Airtrack til haven og hjemmet

Airtracks fås i mange forskellige størrelser og kan have mange forskellige formål.

Vi har derfor lavet denne guide til dig til de bedste airtracks, som kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige model der passer bedst til dine behov. Og det er uanset om du er på udkig efter en billig airtrack til haven, eller en der kan det hele.

Ligemeget om du ønsker en mini airtrack til hjemmet, eller om du har til en stor airtrack i haven, så er der mange forskellige øvelser du kan lave på den. Airtracks giver mange timers sjov og aktiviteter.

Airtracks i denne guide

Der kan være stor forskel på hvilken pris du betaler for din airtrack, da størrelse, kvalitet og mærke hænger sammen. Dog kan du være heldig at finde et godt tilbud, på lige præcis den model som passer til dig.

Vi har kigget nærmere på de forskellige airtracks, hvor der er til alle niveauer, lige fra nybegynderen, til den trænede springgymnast.

Herunder har vi samlet vores bud på de bedste airtracks til fornuftige priser.

Abilica Airtrack (Bedst i test)

Abilica airtrack - Bedste airtrackVælger du at investere i denne Abilica airtrack til hjemmet, så har du mange forskellige størrelse at vælge imellem.

Uanset om du bor i en lille lejlighed eller i et stort hus, så findes abilica airtrack i størrelsen der passer dig.

Ønsker du at starte med at træne gymnastik eller yoga, så er dette en rigtig fornuftig investering til hjemmet. Abilicia’s model er en god airtrack til haven og hjemmebrug.

Brug din airtrack i hjemmet eller på stranden

Abilica modellen er, udover at være rigtig god til gymnaster, også vandtæt, hvilket betyder at den er ideel til at tage på stranden, da den skaber en rigtig god platform til, at kunne hygge på ude på vandet.

På siden af airtracken findes der kraftige håndtag, der gør at den er nem at flytte rundt på i hjemmet, eller sørge for at den ikke flyder for langt væk, hvis børnene leger på den ude på vandet.

Dog skal du huske, at passe på ikke at skrabe den på bunden eller hen af sten, da du kan risikerer at den punkterer. Det samme gælder i haven – Her er det vigtigt at have fjernet grene og andet der kan risikere at punktere airtracken.

Hvis du vil have en alsidig airtrack, som du kan bruge til utallige forskellige gymnastiske øvelser, så er dette den rette airtrack til dig.

Abilica airtrack i høj kvalitet

Abilica airtrack er fremstillet af materialer i højeste kvalitet. Materialerne der bliver brugt til at fremstille madrassen med er PVC og DWF materialer.

DWF er forkortelse for Double Wall Fabric. Double Wall Fabric gør, at du får både et bedre afsæt og en blødere landing, der minimere belastningen på dine led og muskler.

Derudover har den en skridsikker overflade, hvilket gør at du sagtens kan udføre diverse øvelser på den, uden at være bange for at du glider og kommer til skade.

Der er ikke gået på kompromis med hverken kvalitet eller brugbarhed, og derfor vurderer vi, at Abilica Airtrack er ”Bedst i test”.

Mange størrelser til forskellige gymnastiske øvelser

Modellen vi har kigget på her, har en bredde og højde på 1,5m x 15cm. Det er både lidt bredere og højere end, de fleste andre airtracks, og det betyder også, at den både føles og er bedre i brug.

Med en størrelse på 1,5m x 15cm er, der god plads i bredden, hvilket gør at du ikke behøver, at være nervøs for at ramme ved siden af. Og samtidig så gør den ekstra højde på Abilica airtrack også, at du får et enestående afsæt på den.

Der er desuden mulighed for at sætte flere sammen, ved brug af connectors der kan sættes fast på den velcro, der sidder i enderne.

Abilica airtrack fås i mange modeller, inklusiv den mere normale 1 meter bredde og 10 cm højde. Abilica airtrack fås desuden også i den kvadratiske form, som gør en airtrack brugbar på en helt anden måde.

Den kvadratiske form indbyder mere, til sjov og leg end til gymnastiske øvelser.

Du kan sagtens finde billigere modeller, men de billige modeller har heller ikke lige så høj kvalitet som denne Abilica airtrack.

Sammen med Airtracken medfølger desuden også et praktisk reparationssæt, hvis madrassen skulle punktere.

Der skal tilkøbes en pumpe til din oppustelig airtrack, enten en elektrisk pumpe eller en fodpumpe. Vi kan godt afsløre, at du vil være glad for at vælge den elektriske pumpe.

Specifikationer

 • Længder i 1 m bredde & 10 cm højde: 3 m, 4 m, 5 m & 6 m
 • Længder i 1,5 m bredde & 15 cm højde: 5 m, 6 m & 7 m
 • Maks brugervægt: 150 kg
 • Fås i flere farver
 • Fremstillet I PVC og DWF

Her kan du se hvordan de har sat to airtracks sammen ved brug af connectors

 

Til Butik

 

Satana Airtrack (Bedst til prisen)

Satana billig airtrack (Bedst til prisen)Vinderne af vores “Bedst til prisen” er denne Satana airtrack. Du får utrolig meget airtrack for pengene, og du har mulighed for, at vælge mellem 4 størrelser og 3 forskellige farver.

Airtracken fås nemlig i både 3, 4, 5 og 6 meters længde. Den er 10 centimeter tyk og du kan vælge mellem blå, pink og sort.

Modellen er holdbar, trods den billige pris.

Normalt, på biligere airtracks som denne, ser man ikke at der er brugt PVC i, høj kvalitet og ofte bliver, detaljer som et håndtag for nem transport og flytning, “glemt” når prisen er så lav, men ikke denne med airtrack. Her får du en langtidsholdbar airtrack, med håndtag, for en rigtig god pris.

Der følger ovenikøbet en pumpe med til den. Vælger du den mindste model, er det en manuel fodpumpe der følger med. Vælger du en af de tre andre størrelse, følger der en elektronisk pumpe med.

Billig airtrack til gymnastiske øvelser

Selvom det er en billig airtrack til ganske få penge, så giver den dig alligevel mulighed for, at lave en masse forskellige aktiviter på den.

Er hensigten at den skal bruges til forskellige gymnastiske øvelser, så er det også muligt at bruge den til det. Der kan blandt andet laves flik-flak, araberspring, vejrmøller og mange andre spring på denne airtrack.

Måtten kan også bruges til yoga, og andre roligere træningsdiscipliner.

Satana Airtrack er en god airtrack til en rigtig fornuftig pris, og derfor vinder den også vores “Bedst til prisen” i denne guide. Det er et godt airtrack tilbud.

Specifikationer

 • Fremstillet I PVC
 • Bredde: 1 meter
 • Størrelser: 3, 4, 5 & 6 meter
 • Højde: 10 cm
 • Pumpe medfølger
 • Vælg mellem 3 forskellige farver
 • Airtrack har håndtag
 •  

  Til Butik

   

  Berg Sport Airtrack (Bedste PRO valg)

  Berg Sport Airtrack

  Sport airtrack fra Berg er en af de rigtige gode airtracks der er på markedet, og egner sig til de folk der træner gymnastik på mellem eller højt niveau. Berg er kendt for at lave nogen af de bedste trampoliner overhovedet, og nu har de også kastet sig over airtracks.

  Berg’s Sport airtrack skuffer ikke på nogen måde. Du får her en af de bedste airtracks på markedet lige nu.

  Faktisk så siger producenten også, at den kan bruges af andre sportsudøvere, udover gymnaster. Blandt andet kan fodboldspillere også bruge airtracken til at træne deres løb, skud osv. på airtracken, for at gøre det mere udfordrende.

  Airtracken kan dog også bruges af folk der normalt ikke dyrker gymnastik. Både til de helt små, som kan bruge den til at slå kolbøtter på, og til bare at hygge på en varm sommerdag.

  5 meter lang, ekstra bred og tyk airtrack

  Berg Sport fås som 20 cm tyk, 140 cm bred og 5 meter lang airtrack. Den er altså både mere tyk og bredere end, en normal størrelse airtrack. Samtidig kan du faktisk sætte flere, af dem sammen og på den måde, lave f.eks en 10 meter lang airtrack.

  Det giver dig mulighed for, at lave forskellige gymnastiske øvelser og endnu flere, spring kombineret på den.

  Det kan eksempelvis være et araberspring, kombineret med et flik, eller en forlæns salto. Dette gør det mere udfordrende for gymnasterne, der ønsker at øve deres spring på airtrack.

  Modellen er lavet af 2 lag PVC i marine-kvalitet, hvilket giver en tykkelse på kanten på hele 1,2mm. Det gør den mere sikker overfor udefrakommende skarpe genstande, der kan skade airtracken.

  Dog anbefales det stadig, at du lige fjerne diverse skarpe ting på jorden, inden du lægger den på græsset. Grene, sten osv kan stadig skade airtracken.

  Berg Airtrack fås også i en Home model, som er 10 cm høj og med en længde på enten 3 eller 5 meter.

  Sammen med airtracken medfølger der desuden en pumpe, der både kan bruges til at pumpe luft i airtracken, og til at tage det ud af den igen.

  Specifikationer

  • Længde: 5 m
  • Tykkelse: 20 cm
  • Bredde: 140 cm
  • Fremstillet i: Polyester, PVC og DWF
  • Kan bruges indendørs og udendørs
  • Forbindelsesstrimler til at sætte flere sammen medfølger


   

  Til Butik

   

  Nordic Standard Airtrack

  Nordic Standard airtrackNordic airtracken er til dig der ikke går på kompromis med hverken pris eller kvalitet. Det her er da også en af den bedste, hvis du skal have en billig airtrack.

  Denne airtrack Nordic Home fås i 3 længder; 4 m, 5 m og 6 m, hvilket givet rigeligt med plads til dig, der gerne vil kunne folde dig fuldt ud på en airtrack.

  Fælles for de 3 størrelser er, at der følger en taske med, så den er nem at transportere fra sted til sted. Der følger desuden også en elektrisk pumpe, reparationskit og selvfølgelig en manual med, i dette gode airtrack tilbud.

  Pumpen, der medfølger, er også god til at tømme airtracken for luft hurtigt.

  Eftertragtet airtrack i god kvalitet

  Airtracken er lavet af 100 mm slidstærkt PVC og DWF materiale af højeste kvalitet.

  Ved brug af airtracken i haven anbefales det, at du lægger den oven på en presenning, for at skåne den mod grene, kviste mm.

  Airtracken er desuden nem at flytte rundt med, da der er monteret 2 store håndtag på hver side af airtracken.

  Nordic Home Airtracken i høj kurs hos landets aktive gymnaster, da den nye produktserie er lavet af kvalitetsmaterialer.

  Dette gælder ikke kun det ydre, men også kvaliteten af airtracken gør, at oplevelsen, når du hopper på den, er i top.

  Du får rigtig meget for pengene med denne airtrack.

  Der får følgende med til Nordic Standard airtrack:

  • Transport taske
  • Elektrisk pumpe
  • Reparationskit til punktering
  • Manual

  Specifikationer

  • Længder i 1 m bredde & 10 cm højde: 4m, 5m & 6m
  • Fremstillet af PVC og DWF
  • Farver: Hvid og blå, hvid og mint & hvid og pink

  Her kan du se hvor nem den er at sætte op

   

  Til Butik

   

  My Hood Home airtrack

  My Hood airtrack hjemme

  My Hood Airtrack til hjemmet er en meget stærk og stabil gym måtte, som er ideel til at lave flikflak, vejrmøller mm. i hjemmet eller ude i din have.

  Du behøver ikke at være den fødte akrobat for at benytte dig af My Hood airtracken. Børn helt ned 5 år kan benytte sig af denne airtrack, som alligevel har en imponerende maks belastning på hele 500 kg.

  Den er blevet produceret i PCV, polyester og DWF som er det selve springoverfladen er lavet af. Siderne på airtracken er lavet af 0,9 mm PVC.

  Overfladens springoverflade er lavet af DWF, som står for Double Wall Fabric. Dette er en vævningsteknik som er helt speciel for airtrack, og gør at du får et rigtig godt afsæt, og en blød landing, hvilket mindsker skader i dine muskler og led.

  Selvom airtracken er i høj kvalitet, så skal du stadig sørge for, at den ikke ligger oven på skarpe ting, grene, sten osv ved udendørs brug, da det forøger risikoen for at den punkterer.

  Airtracken har også velcro i hver sin ende, hvilket betyder at hvis du vil bruge den til, at sætte sammen med indspringsmåtter, så er det også muligt.

  Spring for livet på din airtrack

  Har du måske også en ung kommende springgymnast i hjemmet, så er måtten også ideel til nybegyndere, der ikke kan vente med at komme til næste træningssession, eller gerne vil øve sine teknikker og spring i hjemmet.

  Sammen med Airtracken følger enten en elektrisk pumpe eller en håndpumpe til at puste den op med. Det kommer an på hvilken størrelse du vælger.

  Der følger desuden også en opbevaringstaske med, som gør at du nemt kan pakke den sammen og transportere den.

  Specifikationer

  • Længder i 1 m bredde & 10 cm højde: 3 m
  • Længder i 1,5 m bredde & 15 cm højde: 3 m, 4 m & 6 m
  • Maks belastning: 500 kg.
  • Fremstillet i: Polyester, PVC og DWF
  • Farve: Hvid og sort

   

  Til Butik

   

  MCU Sport Airtrack

  MCU Sport Airtrack mini

  Airtracken fra MCU Sport adskiller fra næsten alle andre af én årsag, og det er at den fås i en højde på hele 20 cm. Hvis du vælger 20 cm udgaven, så får du et afsæt som er helt fantastisk.

  Vær dog lige opmærksom på at det er en fodpumpe der følger med.

  Køber du en model med en højde på 20 cm, så er en elektrisk pumpe næsten obligatorisk. Den kan du tilkøbe, og den vil være pengene værd. Det er trods alt dobbelt så meget luft der skal i 20 cm modellen, sammenlignet med 10 cm modellen.

  Udover den er beregnet til yngre gymnaster, så er den også god til folk som er nye inden for springgymnastik, akrobatik eller andre sportsgrene, som foregår på en airtrack.

  Den ekstra højde giver både et bedre afsæt i springet, og en blødere landing.

  Ligesom med de tidligere modeller, så anbefales det, hvis du bruger den i eksempelvis haven, at du rydder jorden fra kviste, grene og småsten, da den kan risikerer at punktere. presenning under anbefales også.

  Airtracken fås også i hele 7 varianter, så uanset hvilket behov du har, så er det muligt at finde en billig airtrack der passer dig.

  Specifikationer

  • Længder i 1 m bredde & 10 cm højde: 3 m, 4 m, 5 m & 6 m
  • Længder i 1,5 m bredde & 20 cm højde: 4 m, 5 m & 6 m
  • Fremstillet I PVC
  • Maks personvægt: 120 kg
  • Farve: Grå og sort

   

  Til Butik

   

  Hvad bruger man airtrack til?

  Man kan bruge en airtrack til både sjov, underholdning og forskellige gymnastiske øvelser. En airtrack kan bruges af næsten alle aldre.

  Du kan anvende en airtrack både indendørs, udendørs, i haven og på stranden. De fleste airtracks kan, ovenikøbet tages med i vandet.

  Der findes mange modeller og størrelser af airtracks. De mest solgte er bl.a Abilica airtrack og My Hood Home airtrack i størrelserne (B x H x L) 1m x 10 cm x 3 – 4 meter og 1,5m x 15cm x 3 – 4 meter. De fleste vurdere at det er plads nok til, at de kan udføre sine spring.

  Hvor tyk skal en airtrack være?

  En airtrack skal minimum være, 10 cm tyk og kan være op til 20 cm tyk. Airtracks med en tykkelse på, enten 10 cm eller 15 cm er de mest solgte.

  Desto tykkere en airtrack er, jo bedre afsæt giver den, samtidig med, at den også føles mere behagelig i brug.

  En airtrack til haven eller stranden

  Alle kan benyttes sig af en airtrack, uanset alder og niveau inden for gymnastik. Mange børnefamilier har idag trampoliner i haven, men en airtrack er mindst lige så underholdende og udfordrende som en traditionel trampolin.

  Der er selvfølgelig mere afsæt, i en trampolin end, i en airtrack. Airtracks har dog andre fordele, som vi også har nævnt længere oppe i teksten.

  En af de ting vi ikke har nævnt er, at med en airtrack, så behøver du ikke at tænke på, at den skal graves ned, for ikke at fylde hele haven, og samtidig så er airtracks også meget nemmere, at pakke væk og tage frem igen, når de skal bruges, sammenlignet med en trampolin på ben.

  Sammenligner vi med en trampolin til nedgravning, så er der en del arbejde arbejde i at få trampolinen gravet ned, og når den først er gravet ned, så fjerner du den ikke bare lige, som man gør med en airtrack.

  Du kan selvfølgelig hoppe højere på en nedgravningstrampolin eller en trampolin på ben, end du kan på en airtrack, men det er heller ikke sådan man skal sammenligne de to redskaber. Hvert sit redskab har sine fordele og bagdele.

  Fra 5 år og opefter

  En airtrack er ikke til alle aldre, selvom man skulle tro det. Den anbefalede aldersgrænse for brug af airtracks er 5 år, og allerede fra den alder kan de små lære, at lave mange sjove og spændende ting på en airtrack.

  Airtracks kan dog også benyttes til meget andet end bare at hoppe på.

  De vandtætte modeller er meget populære at medbringe til stranden, og savner I god underholdning på strandturen, så er dette et rigtig godt bud.

  Derudover er listen lang over mulige øvelser på en airtrack, det er stort set kun fantasien der sætter grænser for hvad du vil benytte den til.

  Mini airtrack

  De fleste nye airtrack fås i størrelsen 3 m og opefter.

  Er det en en mini airtrack du er ude efter, som er mindre end de normale 3 m, så kan det faktisk være svært at finde det.

  Der skal jo gerne være plads til diverse øvelser på den, derfor er en mini airtrack faktisk bare en lille airtrack på 3 meter, mens en stor airtrack kan være så lang som 15 meter.

  En stor airtrack kræver selvføglelig også meget plads, og skal den bruges indendørs er det de færreste af os der kan frigøre 10 m – 15 m plus fri plads rundt om den, til en airtrack.

  Skal du bruge din airtrack udendørs, er der bedre muligheder for, at få plads til de store størrelser.

  En airtrack udendørs kræver selvfølgelig lige så meget plads som når du bruger den indendørs, men bor du i hus, kan du formentligt godt finde plads til din airtrack. Haven er oplagt til en airtrack i stor størrelse til forskellige gymnastiske øvelser.

  Airtracks er ikke legetøj

  Du må ikke sammenligne dette redskab med et stykke legetøj, da du kan komme til skade på en Airtrack. Derfor anbefales det altid at der er en voksen til stede, når mindreårige bruger en airtrack.

  Det er vigtigt at tage sine forholdsregler på en airtrack. En god idé, for specielt voksne, er at varme godt op, da det ekstra boost man får i springene kan give forstrækninger og lignende.

  Det er heller ikke en god idé for nybegynder at starte voldsomt op, da du ikke skal forvente at du kan gå ind og lave øvelser, som eksempelvis en forlæns salto.

  Brug aldrig en måtte der er våd på hårdt underlag, da man kan falde af den og komme til skade.

  Hvis du vil se andre træningsredskaber, som både giver sjov og motion på samme tid, som f.eks trampoliner, så kan du klikke her. Der kan du læse mere om både firkantet trampoliner, nedgravet trampoliner og almindelige havetrampoliner.

  Øvelser på en airtrack til haven for begyndere

  have airtrackEn airtrack til haven er et godt sted at starte for folk, der ikke har det store bekendtskab med gymnastik.

  Du kan starte med at lave forlæns kolbøtter, som gøres ved at du står på både fødder og hænder. Derefter bøjer bøjer du dig forover, dukker hovedet, og sætter af med benene, så du får brugt både nakke og ryg til at glide med.

  En anden forholdsvis nem øvelse er en vejrmølle. En vejrmølle laves ved at du først placere den ene hånd foran dig, hvorefter du hurtigt placerer den anden hånd foran den anden. I samme bevægelse, svinger du underkroppen op, så du nærmest laver et kryds med benene oppe, hvorefter du svinger videre over, hvor du placerer dine fødder på airtracken igen.

  Ønsker du at blive en god gymnast, så er en airtrack i hjemmet en rigtig god mulighed for at blive bedre, da det giver dig mulighed for at træne lige så tosset du vil.

  Hvis du vil købe en til dine børn, og samtidig også gerne vil engagere dig i det selv, men måske er lidt bekymret på dine børns vegne, for om de kommer til skade, så kan du overveje kurset der hedder “SpringSikker“.

  Det er et kursus der lærer dig, hvordan du får andre til at springe sikkert, og det er utroligt brugbart til mange andre aktiviteter end bare en airtrack.

  Øvelser på airtrack udendørs i haven

  Mange vælger at købe en airtrack til haven, da det er rigtig god træning og underholdning, både for store som små.

  Starter du som ny bruger af en airtrack måtte, så kan du starte stille ud med at lave kolbøtter, vejrmøller, frøhop og larvegang.

  Mange airtracks kan også bruges til at tage med ud på stranden, hvor den kan flyde på vandet.

  Er du dog til de lidt mere traditionelle øvelser såsom armbøjninger, mavebøjninger, planke eller vil du bare bruge den som en træningsmåtte, så kan en airtrack også bruges til det.

  Er du lidt mere øvet, kan du også bruge din nye airtrack til for eksempel, at lave saltoer, araberspring, flikflak, håndstand og mange andre øvelser.

  Dog skal du have respekt for en airtrack, da du ellers kan komme til skade, da airtracken fungere som en trampolin. Derfor bør du tage dine forholdsregler, alt afhængig af hvad du bruger måtten til.

  Du skal altid sørge for at din air track er tør, når du bruger den. Ellers risikere du at glide af den, både ved afsæt og landing.

  Her kan du se hvordan børn kan bruge en airtrack til sjove lege

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  Hvilken airtrack er den bedste?

  Vi har i denne guide kigget nærmere på 4 af de mest populære airtracks, der er på det danske marked. Vi har vurderet dem ud fra kvalitet, sikkerhed, springoplevelse samt pris. Vi har ud fra disse parametre fundet frem til Abilica Airtrack som værende den bedste airtrack i vores guide.

  Hvilken airtrack er bedst til prisen?

  Vi har også kigget på markedet for at finde den mest budgetvenlige airtrack, uden at gå for meget på kompromis med kvaliteten. Vi har fundet frem til Satana Airtrack, som er en rigtig god og billig airtrack der giver god værdi for pengene.

  Hvad kan du lave på en airtrack?

  En airtrack giver dig mulighed for at lave en masse forskellige gymnastiske øvelser. Alt lige fra kolbøtter, vejrmøller, frøhop og larvegang. Er du lidt mere øvet, så kan du også bruge airtracken til at lave saltoer, araberspring, flikflak, håndstand og mange andre øvelser.

  Hvor meget koster en airtrack?

  Pris og kvalitet hænger selvfølgelig også sammen når vi snakker airtracks. Hvis du er på udkig efter en af de billige airtracks, men som stadig har en acceptabel kvalitet, så skal du forvente at skulle af med lige under 2.000 kr. Vil du have det bedste af det bedste, så skal du forvente at bruge omkring 5.000 kr. Hvis du synes at det er for mange penge, så kan en af de billigere modeller være den rette airtrack for dig.