Rofolket siger, at roning er en herlig sport, og det er der flere grunde til. Uanset hvordan man dyrker roning, er det en sport, hvor man får rørt alle sine muskler.

Derfor er det heller ikke uden grund, at romaskinerne har vundet indpas rundt omkring i fitnesscentre og i private hjem.

Romaskinen benyttes til almindelig motion, men den benyttes også som et træningsredskab af elitekaproere i vintersæsonen, hvor roerne endnu ikke kan gå på vandet.

Roklubberne arrangerer her ro-fitness, så de vintertrætte roere kan komme tæt på ”the real thing” – ja nogle foretrækker endda romaskinen frem for at skulle give den hele armen ude på vandet.

Romaskiner i denne test

Ovenfor finder du en oversigt over mange anbefalede og testvindende romaskiner på det danske marked.

Alle disse maskiner kan erhverves hos danske forhandlere.

Dette skal du overveje før du vælger romaskine til hjemmebrug

Inden du vælger romaskine bør du overveje følgende:

1. Budget og anvendelse

Hvor ofte du vil anvende maskinen og dit budget skal hænge sammen. Vil du ro hver dag skal dit budget være højere, end hvis du vil anvende den et par gange om ugen.

Det handler om kvalitet og oplevelse. Jo oftere du vil ro, desto mere vigtigt er det at du får en god oplevelse på maskinen.

Generelt kan man sige at du får bedre kvalitet, når du vælgere en dyrere maskine, men der er dog også flere maskiner der giver mere værdi for pengene end andre. Det kan du læse om i denne guide.

2. Størrelse

Husk at måle op derhjemme, så du ved præcis hvor meget plads du har til en romaskine.

De fleste maskiner kan klappes sammen, skilles på midten eller stilles lodret, når de ikke er i brug.

3. Hvilken modstandstype skal du vælge

Du kan vælge mellem 4 typer modstand, vand, luft, elastisk eller magnetisk.

Generelt kan man notere sig, at vandmodstand giver den mest autentiske oplevelse, mens magnetisk næsten er lydløst og for det meste giver den dårligste oplevelse. Luftmodstand er det mest brugte, fordi det både fungere godt samtidig med at det giver en naturtro oplevelse.

De billigste romaskiner er med enten elastisk- eller magnetmodstand og de dyreste med vandmodstand.

Der er dog alligevel flere modeller med magnetmodstand der fungere godt, men vil du både have en god og naturtro oplevelse, samt høj kvalitet, så er det enten luft- eller vandmodstand du skal vælge.

Fordelen ved at vælge en romaskine med luftmodstand er, at de generelt er en smule billigere end romaskiner med vandmodstand, og hvis du vælger en hvor der er kræset for detaljerne, så får du en maskine i høj kvalitet, der giver en god oplevelse. Kig f.eks på den romaskine vi har udnævnt til bedst i test.

4. Komfort & justering

En ting der måske ikke lige falder den almene køber ind er, at det også er vigtigt at du sidder godt og behageligt under træningen.

Et ergonomisk korrekt samt behageligt sæde er vigtigt, ligeså er faste, solide og justerbare fodstøtter. Faste fodstøtter skal forståes som at de ikke må vippe op og ned mens du træner.

Masterfit TP900 Romaskine (Bedst i test)

Masterfit TP900 Romaskine (Bedst i test)

Fordele

Ulemper

 • Spar 2.000,- lige nu

 • Vinder af adskillige tests

 • Professionel maskine

 • God oplevelse

 • Ekstrem solid

 • Bestseller hos AbilicaOnline

 • Ergonomisk sæde & håndtag

 • Justerbare fodstøtter

 • Bygget på stålramme

 • Kan skilles på midten

 • Transporthjul

 • Ikke foldbar

Vi starter med vores testvinder i denne guide, nemlig Masterfit TP900, som vi vurdere værende den bedste romaskine til hjemmebrug på markedet lige nu.

Denne maskine udmærker sig ved sin kraftige og stabile konstruktion og et luftbaseret modstandssystem, der simulerer modstanden på vandet.

Romaskinen er særdeles slidstærk, og den tåler en del brug, hvorfor den ofte betragtes som det ideelle til virksomhedens motionsrum, eller dig der vil have det bedste derhjemme.

Hvis du sammenligner den med Concept2 romaskinen, der er vores “Bedste PRO valg”, og som er kendt i branchen som verdens bedste romaskine, kan du næsten ikke se forskel. Det er fordi at denne romaskine er en tro “kopi”.

Concept2 havde patent på deres maskine i en årrække, men det er nu udløbet, og derfor er der begyndt at komme lignende maskiner på markedet.

Går man i detaljer er der alligevel små forskelle, og Concept2 er stadig den bedste romaskine på markedet, men denne kommer tæt på, meget tæt, og den er en del billigere. Du får ikke helt lige så mange funktioner, men byggekvaliteten er nærmest identisk.

Vi tør godt at garantere dig, at du ikke finder en anden romaskine i samme kvalitet, i denne prisklasse.

Teknologi kombineret med høj kvalitet

Vi stiller i dag flere og flere krav til os selv, og vores træningsmaskiner. Et af de krav som går igen, er at din træningsmaskine skal have mulighed for, at vise alle relevante dataer fra din træning.

Med denne romaskine får du præcis dette, og samtidig får du også mulighed for, at have din telefon siddende lige over skærmen.

Det betyder at du, via din mobile enhed, har mulighed for at blive underholdt, eller have et træningsprogram kørende.

Computeren på Masterfit TP900 maskinen giver sin bruger mulighed for, at organisere sin træning i intervaller, med forskelligt pres på din muskulatur.

Du kan vælge mellem, hvor langt du vil ro, det ønskede kalorieforbrug, tiden eller som sagt intervaltræningen. Computeren beregner desuden watt under din træning.

Ud fra disse data kan du evaluere og skræddersy din træning fremadrettet, så du får det optimale ud af dine træningspas.

Maskinen leveres med 9 modstandsniveauer så du kan tilpasse din træning til lige præcis det, der passer til din styrke og udholdenhed. Den giver dig et udfordrende træningspres, og kvaliteten kan mærkes i hvert eneste rotag.

Der er desuden også mulighed for trådløs forbindelse til et pulsbælte, så du kan få endnu flere af de vigtige træningsdataer.

Fodstøtterne er selvfølgelig justerbare, og både sæde samt håndtag er ergonomiske. Det giver et godt fundament til en god og behagelig træning.

Kædetrækket yder et jævnt og atletisk træk.

Uanset om du har planer om at benytte Master TP900 i dit eget hjem, eller i et træningscenter, så er den nem at have med at gøre. Du kan nemlig let flytte rundt på den, da der er monteret transporthjul under den.

Du kan desuden også skille den ad på midten, og dermed gemme den væk i et skab eller lignende.

Testvindende og stabil romaskine

Masterfit TP900 har bl.a vundet BGH’s romaskine test, hvor den har fået titlen “Ekspertens anbefaling”. Og hos Motion-online, som er et online branchemagasin, har den fået titlen “Brugernes favorit”.

Hvis vi går på yderligere opdagelse, så kan vi konstatere at der er flere, der har netop denne maskine som deres favorit. F.eks Testmagasinet hvor den er udnævnt til “Bedst i test” og hos importøren af maskinen har den fået mærkatet “Pro”.

Der er altså ingen tvivl om, at denne maskine virkelig er i høj kvalitet og at den giver en rigtig god oplevelse.

Specifikationer

 • Luftmodstand
 • 9 modstandsniveauer
 • Mobilholder
 • Computer giver mulighed for at sætte mål for din træning
 • Størrelse: L 240 x B 62 x H 90 cm
 • Justerbare fodstøtter
 • Ergonomisk sæde
 • Ergonomisk håndtag
 • Stålramme
 • Kan skilles på midten
 • Transporthjul
 • Maksimal brugervægt: 150 kg
 • Maskinens vægt: 40 kg


 

Til Butik


 

Abilica WinRower 2.0 – romaskine (Bedst til prisen)

Abilica WinRower 2.0 (Bedst til prisen)

Fordele

Ulemper

 • Spar 2.000,- lige nu

 • God pris

 • Støjsvag

 • Ergonomisk sæde

 • Robust

 • Kan foldes sammen

 • Lav maks. modstand

 • Simpel skærm

 • Ingen justerbare fodstøtter

 • Kort ro-tag

Abilica WinRower er udnævnt til, at være den bedste til prisen i mange romaskine test.

Netfysioterapi har givet den titlen “bedst til prisen” i deres romaskine test. Det samme har BGH, Doc24, CSL og Testmagasinet udnævnt den til. Motion-online kalder Abilica WinRower for den “bedste begynder romaskine”. Idegryden kalder den “Bedste køb til prisen”, og det er da også en rigtig billig maskine, hvor du stadig får meget for pengene.

Abilicaonline siger “Motionisten der skal i gang med at træne, Her anbefaler vi Abilica WinRower 2.0. En rigtig god romaskine, som har vundet flere tests”.

Alt i alt, er det en maskine der giver rigtig god værdi for pengene.

Hvis du ikke ønsker en stor investering på omkring 10.000 kr. for en romaskine, som er prisen på nogle modeller, er Abilica WinRower et godt valg. Den ligger betydeligt under dette beløb.

Her får du en virkelig god maskine i høj kvalitet, samtidig med at du opnår en god fornemmelse af stabilitet.

Rullesædets skinner er fremstillet i aluminium, hvilket borger for en slidstærk maskine på samme tid med, at maskinvægten holdes nede på et minimum.

Modellen er baseret på magnetisk modstand, der indlysende adskiller sig fra luftmodstand. Alligevel kommer man tæt på ”the real thing” på vandet, så man opnår en fortrinlig oplevelse, samtidig med, at du selvfølgeligt kan indstille modstanden på forskellige niveauer.

Ekstra lang romaskine med mange funktioner

Denne Abilica romaskine er særdeles lang, hvilket gør, at den er fortrinlig til de høje personer.

På det praktiske plan udmærker den sig ved, at den er nem at den er nem at folde sammen, når den skal stilles væk efter endt træning.

Romaskinen leveres naturligvis med en computer, hvor du finder 12 programmer og egen race-funktion.

Displayet er ikke stort, men det viser både tilbagelagt distance, kalorieforbrug, tid, niveau samt kadencen (antallet af rotag). Det er på samme tid muligt at tilslutte et pulsbælte, hvis du ønsker fuldt tilsyn, med den intensitet, roningen gennemføres med.

Alt i alt, er dette et godt romaskine tilbud, og derfor vinder Abilica WinRower også vores “Bedst til prisen”, i vores romaskine test. Den egner sig godt som et billigere valg af romaskine til hjemmetræning.

Specifikationer

 • Antal træningsprogrammer: 12 stk.
 • Maks. brugervægt: 130 kg
 • Personhøjde: 198 cm
 • Magnetisk modstand
 • Display: type: Monokrom LCD
 • Glidelængde: 74 cm
 • Lydniveau: ca. 51 dB
 • Mål (LxBxH): 231x46x46 cm
 • Vægt: 33 kg
 • Foldbar: Ja
 • Pulsbælte: Ja
 • Antal modstandsniveauer: 16 stk.
 • Transporthjul
 • Garanti: 2 år

 

Til Butik

 

Viking 3 Plus (Bedste ro oplevelse)

Viking 3 Plus(Bedste ro oplevelse)

Fordele

Ulemper

 • Spar 2.000,- lige nu

 • Bedste ro oplevelse

 • Dobbelt vandtank

 • Op til 15% mere modstand

 • Ergonomisk sæde

 • Ergonomisk håndtag

 • Justerbare fodstøtter

 • USB port

 • Håndlakeret asketræ

 • Kan stilles lodret

 • Kan ikke foldes sammen

 • Ingen Bluetooth

Her har du den nyeste udgave af den populære Viking 3 AR rower fra First Degree Fitness, som af mange betegnes som den bedste romaskine med vand til hjemmetræning. Og vi er enige, den gamle model var god, men den nye er endnu bedre!

Oplevelsen du får med denne romaskine er simpelthen så realistisk, at du må minde dig selv om, at du altså ikke er ude på vandet og ro.

Du sidder derhjemme, i din spritnye romaskine med vand, som i øvrigt er rigtig flot.

Romaskinen er bygget i amerikansk asketræ, der er blevet håndlakeret i en mørkere farve, 2 gange, for ekstra holdbarhed. Det giver den et eksklusivt udseende, og den vil se flot ud i et hvert hjem.

Vil du gerne pakke den væk efter brug alligevel, kan maskinen stilles lodret.

Vandtank med mulighed for mere modstand

Selve vandtanken er designet med tvillingetank, der er blevet dobbelt forseglet for ekstra sikkerhed. Den dobbelte forsegling giver en vis tryghed, mht vandlækager, især hvis romaskinen er parkeret, med vand i tanken, lodret i skabet.

Svinghjulet, du finder inde i tvillingetanken, er en ny model, som giver mulighed for op til 15% mere modstand, i forhold til andre sammenlignelige vandromaskiner.

Modstanden kan du justere nemt på toppen af vandtanken, selv imens du ror. Du behøver altså ikke at afbryde din træning, for at justere modstanden.

Intelligent computer

Computeren viser dig alle de vigtige dataer som f.eks distance, 500 m split tid, rotag pr minut, forbrænding af kalorier, Watt og har du købt et pulsbælte, kan du også få dine pulsmålinger op på skærmen.

Via USB porten du tilkoble din computer og f.eks bruge programmet NetAthlon 2 XF. Det giver dig mulighed for at ro med og mod andre roere, samt bl.a spore din fremgang i din træning.

Med NetAthlon 2 XF kan du, i et 3D miljø, ro mod andre som er koblet på siden, eller du kan bare nyde den smukke natur samt den beroligende lyd af vandet, og ro helt for dig selv.

Den bedste ro oplevelse

Uanset dine mål for træningen, vil du sætte pris på den realistiske Viking 3 Plus. Her kommer du tæt på, hvordan det føles at ro på vandet. Den giver dig uden sammenligning den bedste oplevelse.

Den patenterede variable ”Fluid Resistance” teknologi gør det muligt for dig, at flytte fra de hyper lette belastninger til det tryk, roeren udsættes for under en olympiade.

Det hele justeres ved hjælp af en urskive. Der er ingen døde punkter her – oplev sammenhængen mellem den simulerede vandmodstand og åretaget, når det gennemføres.

Der er ingen tvivl om, at med denne romaskine med vand, kommer du så tæt på en rigtig ro oplevelse som muligt. Det er en fantastisk følelse.

Det ergonomiske sæde og håndtag fuldender den perfekte ro oplevelse. Og fodstøtterne er selvfølgelig justerbare, som de skal være på en god romaskine.

Det er muligt at tilkøbe et såkaldt “Elevate kit” som forhøjer romaskinens højde. Det er især brugbart til ældre og til genoptræning efter visse typer skader.

For den bedste oplevelse anbefaler vi, at du har minimum 60 cm frirum på alle sider af romaskinen.

Specifikationer

 • Vandmodstand
 • Kan stilles lodret
 • Ergonomisk sæde
 • Ergonomisk håndtag
 • Justerbare fodstøtter
 • USB port
 • 4 modstandsniveauer
 • L x B x H: 213x55x54 cm
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Transporthjul
 • Inkl. 4 klortabletter til vandet

 

Til Butik

 

Odin R1000 (Bedste pris på romaskine med vand)

Odin R1000 (Bedste pris på romaskine med vand)

Fordele

Ulemper

 • Spar 2.200,- lige nu

 • God pris

 • God oplevelse

 • Bluetooth

 • Ergonomisk sæde

 • Kan stilles lodret

 • 365 dages returret

 • Ingen 500 M split tid

Romaskiner som er vanddrevet er uden tvivl dem som giver den mest autentiske og bedste rooplevelse. Desværre er det også den type maskine som ofte er de dyreste.

Vores test af denne romaskine med vand peger dog på, at dette er en absolut funktionel maskine, og som, selvom det vandromaskine, ikke er i den helt dyre ende.

Det er den billigste romaskine med vandmodstand i denne romaskine test.

Vandsystemet drives ved hjælp af en maunel pumpe der sikrer en jævn drift, så oplevelsen bliver autentisk.

Odin R1000 leveres med Bluetooth, så du træne online via app’s, som f.eks Kinomap. Det kan gøre en stor forskel, for både din oplevelse og motivation. Det er nu engang sjovere at ro, når man får følelsen af at være ude på vandet, eller når man konkurrere med andre eller sig selv.

Maskinen er robust konstrueret, og den har en maksimal brugervægt på 110 kg. Maskinen hjælper dig både, hvis du træner grundet ønske om et vægttab, og/eller hvis du ønsker at styrke dine mange muskelgrupper, specielt ryg-, skuldre- og benmuskulaturen.

Vanddrevet modstandssystem

Med romaskinens vanddrevet modstandssystem kontrollere du selv hvor meget modstand du vil have, ved at dosere den passende mængde vand i beholderen. Mere vand giver højere modstand.

Vandbeholderen der sidder på denne model, har en kapacitet på 15 liter.

Du kan let følge med i din træning på computerens skærm, som sidder i midten foran. Skærmen giver dig mulighed for at holde øje med de vigiste træningsparametre, såsom tid, rotag, distance mm. Den mangler dog den vigtige 500 M split tid.

Udover computerens skærm, så er der også en holder, som du kan sætte din telefon eller tablet i.

Alt i alt, er dette en fornuftig romaskine med vand til hjemmetræning, som du får til en god og meget fornuftig pris.

Specifikationer

 • 365 dages returret
 • Bluetooth
 • Vægt: 35 kg
 • Vandmodstand
 • Transporthjul
 • Kan stilles lodret
 • Maks personvægt: 110 kg

 

Til Butik

 

Concept2 Model D PM5 Romaskine (Bedste PRO valg)

Concept2 Model D PM5

Fordele

Ulemper

 • Spar 2.000,- lige nu

 • Kendt som "verdens bedste romaskine"

 • Professionel maskine

 • Ergonomisk sæde

 • Justerbare fodstøtter

 • Bygget på stålramme

 • Kan foldes sammen

 • Mange funktioner

 • Minimal vedligeholdelse

 • Støjer lidt

På grund af sin pålidelige ydeevne hører Concept 2 romaskine til blandt de bedst sælgende i verden.

Tilpasset konkurrerende romaskiner leverer Model D PM5 den bedste standard, når det kommer til indendørs træning. Den er alment kendt i branchen som den bedste og mest solide romaskine på markedet.

Concept 2 romaskinen leveres med den nye indbyggede computer PM5. Den har trådløs tilkobling af pulsbælte, hvilket dog ikke følger med i købet.

Maskinen er selvgenererende, hvilket indebærer, at den frembringer sin egen strøm med eget indbygget batteri, der lades op under brug. Der er altså ikke behov for at tilslutte den stikkontakten.

Computeren er blevet udviklet til det bedre på flere måder; bl.a. er displayet blevet tydeligere samt mere driftssikker. Og som en lille ekstra feature, er der også spil du kan bruge mens du alligevel er på “vandet”, som f.eks et fiskespil eller et dartspil.

Yderligere kan PM5 linkes til andre PM5 enheder, så i kan konkurrere mod hinanden eller bare ro sammen. I følges på hver sin skærm, og der kan også spilles forskellige ro spil.

ANT+ teknologien i den unikke PM5 giver mulighed for at ajourføre enheden helt gratis i takt med, at der udvikles funktioner og underholdning. Den løbende opdatering af computeren gør at den aldrig bliver for gammel.

Der kan tilkøbes en holder til din smart enhed, som du så kan tilslutte maskinen og bruge de over 30 kompatible app’s. Det bliver aldrig kedeligt at ro på din Concept2 romaskine.

Professionel romaskine

Den er uforlignelig på det kardiovaskulære felt, og den vil med sikkerhed forbedre dit fitnessniveau og din fysik.

For en brøkdel af omkostningerne ved andet fitnessudstyr til hjemmet eller det et årligt medlemskab koster i et fitnesscenter, kan du opnå den luksus, det er at træne i dit eget hjem.

Her er der virkeligt kælet for det praktiske design. Model D er effektivt konstrueret med en lang levetid.

Erhverver du dig en Model D, får du den samme maskine, som den der bruges af olympiske og elite-kaproere, når de træner. Hvis du leder efter det solide træningsudstyr til en stor værdi, er Model D det perfekte valg. Det eneste minus ved denne maskine er, at den ikke er støjsvag.

Maskinen kan let foldes sammen, så den fylder: 63,5 x 83,8 x 137cm med en vægt på kun 29,5kg.

Specifikationer

 • Modstand: Luft
 • Justering af modstand: Manuel
 • Computer: Avanceret PM5 computer, som har ekstremt mange muligheder. Du kan også sammenkoble flere forskellige romaskiner, så i kan konkurrere imod hinanden
 • Træningsprogrammer: Ja
 • Modstandsniveauer: 10
 • Watt funktion: Ja
 • Brugerprofiler: Ja
 • Sædehøjde: 35 cm
 • L x B x H: 240 x 61 x 90 cm
 • Foldbar: Ja
 • L x B x H – Sammenfoldet: 90 x 72 x 135 cm
 • Vægt 29,5 kg
 • Transporthjul
 • Selvgenererende batteri
 • Maks. brugervægt 225 kg

 

Til Butik


 

NordicTrack RW700 romaskine

NordicTrack RW700 romaskine

Fordele

Ulemper

 • Spar 4.000,- lige nu

 • Professionel maskine

 • God oplevelse

 • 14" HD skærm

 • iFit kompatibel

 • Masser af funktioner

 • Robust

 • Støjsvag

 • Ergonomisk sæde & håndtag

 • Justerbare fodstøtter

 • Kan foldes & stilles lodret

 • Transporthjul

 • 60 dages fuld returret

 • Prisen

Romaskinen fra NordicTrack bruges ikke kun af den almene træningsudøver, men også af profesionelle.

Det skyldes bl.a at oplevelsen du får af at ro med denne maskine, ligger tæt op af den oplevelse du kan få, ved at ro på vandet.

Der hvor den virkelig adskiller sig fra andre, lignende maskiner, er ved den store 14″ skærm maskinen leveres med. Via den skærm kan du forbinde til iFit og dermed bl.a deltage i live træningssessioner. iFit giver dig også mulighed for at ro ude i den virkelig verden, og den store skærm gør følelsen realistisk.

Og Automatic Trainer Control gør bare følelsen endnu bedre. Med ATC kan maskinen selv justerer selv modstanden, så det passer til træningssesionen du er i gang med på iFit.

Samtidig er selve maskinen er bygget i høj kvalitet. F.eks så giver Body-Solid livstidsgaranti på rammen, og kæden, der forbinder håndtaget med selve maskinen, er nikkelbelagt for bedre holdbarhed.

Samtidig er svinghjulet præcisionsdesignet, på en måde der gør, at meget støj er elimineret.

Romaskine med mange muligheder for optimering

Normalt kan du ikke justere modstanden, når du anvender en romaskine med luftmodstand, men her er der både luft og magnetmodstand. Du får det bedste fra begge verdener, og det giver mange flere muligheder. F.eks det før nævnte ATC, det kan kun lade sig gøre p.g.a det magnetiske modstandssystem.

Men en romaskine kun med magnetmodstand kan ikke være verdensklasse, derfor har den også luftmodstand. Luftmodstand giver nemlig en realistisk følelse af at ro. Desto hårdere du trækker, desto mere modstand får du, ligesom når du ror på vandet.

Du har 26 niveauer af modstand med det magnetiske system, og som nævnt før, er der også luftmodstand. Luftmodstanden på denne maskine, kan som noget helt unikt for roomaskiner, også manuelt justeres.

Det giver dig nærmest ubegrænset muligheder for din træning.

Derudover har den, for at gøre din træning behagelig, store justerbare og ergomiske fodstøtter, samt et ergonomisk sæde.

Yderligere kan den også nemt foldes sammen på midten og stilles lodret, så du kan pakke den væk efter brug.

Romaskinen vejer 53 kg, og har en maksimal brugervægt på 113 kg.

Gode anmeldelser

RW700 er forholdsvis ny på det danske marked, men ikke på det internationale marked, hvor den har høstet en masse anderkendelse, for både sin høje kvalitet og den gode oplevelse, den giver sin bruger.

Vi er altså ikke de eneste der mener, at denne maskine er en af de bedste romaskiner på markedet lige nu, både til hjemmetræning og til professionelt brug.

Hvis vi kigger på andre tests af denne romaskine, så er nogle af de ting der bliver nævnt gentagende gange, den høje kvalitet, de mange muligheder og den realistiske oplevelse som maskinen giver sin bruger.

F.eks sammenligner amerikanske “garagegymlab” romaskinen med Concept2 model D, der er kendt som verdens bedste romaskine, og som du finder længere i oppe guiden her på siden, og skriver bl.a, oversat til dansk, at “dette er en seriøs højkvalitets romaskine, der går tå-til-tå med de store drenge. Det er usandsynligt, at du bliver skuffet over dens samlede ydeevne“.

Kigger vi på brugeranmeldelser, så er de også ekstremt positive. F.eks har romaskinen, i skrivende stund, fået 5 ud af 5 stjerner af alle tidligere købere på Amazon, og “Jennifer” skriver bl.a følgende, oversat til dansk, “Jeg havde tidligere en Nordictrack RW500. Jeg har bestemt mere plads på denne. Jeg er 185 cm og jeg kan fuldt ud strække mine ben med plads til overs. Den giver en fantastisk træning og er MEGET mere støjsvag end Concept2. Den er ekstremt robust og meget glidende“.

Hos Bestfitness i Australien har 59 ud af 60 købere også givet den 5 ud af 5 stjerner. Den sidste bruger har givet den 4 ud af 5. Endnu et overbevisende kvalitetsstempel fra tidligere købere af romaskinen.

Vi kan altså hurtigt konstatere, at alle købere af denne af denne romaskine, er meget mere end almindeligt tilfredse.

Sammenlignet med andre gode romaskiner, ser vi også at denne maskine bl.a er tungere end de fleste, og at den har en bedre garanti, samt bedre anmeldelser fra tidligere købere.

Havde den været billigere, så kunne den sagtens konkurrere med både vores testvinder, samt vores bedste PRO valg. Det er en glimrende romaskine, som giver sin bruger en realistisk oplevelse og uanede muligheder.

Er du i tvivl om dette er den rette romaskine for dig, så giver forhandleren dig 60 dages fuld returret.

Specifikationer

 • 60 dages fuld returret
 • Vægt: 53 kg
 • Justerbar 14″ HD skærm
 • Maks. brugervægt: 113 kg
 • Justerbar luftmodstand
 • 26 niveauer magnetmodstand
 • SMR™ Silent Magnetic Resistance
 • Indbygget højtalere
 • Bygget på stålramme
 • Kan foldes sammen
 • Dimensioner: L 221 x B 56 x H 119 cm
 • Transporthjul
 • 30 dage gratis iFit


 

Til Butik

 

Odin R5 Romaskine

Odin R5 test

Fordele

Ulemper

 • Billig

 • Let

 • Ergonomisk sæde

 • Solidt bygget

 • Elastiktræk

 • Ingen app

 • Kort ro-tag

 • Manglende funktioner

Her får du et godt romaskine tilbud, hvis du er på udkig efter en billig romaskine.

Denne maskine fra Odin er både praktisk samt lille, og det er den billigste romaskine i denne romaskine test.

Maskinen vejer kun 15 kg. Derfor kan du også nemt flytte rundt på den, hvis du ønsker at benytte den et andet sted, pakke den væk eller blot for at gøre rent.

Der er desuden også monteret 6 transporthjul, som gør det endnu nemmere for dig at flytte rundt på den alene.

Den har et digitalt display, der viser dig tid, antal åretag pr/min, total antal åretag, samt kalorieforbrænding.

Maskinen har et bredt og behageligt sæde, samt solide og holdbare skinner, hvilket giver en følelse af stabilitet og holdbarhed.

Simpel romaskine

Det er en simpel maskine, hvilket også betyder at den er nem at samle alene. Mange romaskiner kræver enten en god portion tålmodighed eller hjælp fra en ven eller partner.

Den har en størrelse på 174x38x54 cm.

Selvom maskinen er let, så er konstruktionen stærk og holdbar, og den kan holde til en personvægt på 130 kg. Det er altså en solid romaskine til prisen.

Det digitale display er desuden meget simpelt og overskueligt, men mangler dog lidt funktioner.

Romaskiner er et godt motionsredskab og denne model fra Odin kan det basale du har behov for.

Derudover er det også en af de billige romaskiner på markedet, derfor har vi også valgt at give den en plads i denne guide. Vi kan dog ikke anbefale den til andet end let hjemmetræning.

Det er selvfølgelig ikke uden grund, at den er billigere end de fleste andre modeller. F.eks er der sparet på modstandssystemet, som her fungere med elastisk modstand.

På billigere romaskiner er der normalt magnetisk modstand, men faktisk er elastisk endnu billigere at producere. Men det giver heller ikke den samme følelse af roning under brug.

En anden ting der er sparet på, er de mange træningsprogrammer som de fleste maskiner leveres med. Der er ingen programmer i denne model. Kan du leve med disse funktioner eller mangel på samme, så får du faktisk en fornuftig og stabil maskine til en god pris.

Det er en fin romaskine til hjemmetræning for nybegynderen, eller dig der er i tvivl om hvor ofte du vil bruge den.

Hvis du vil købe romaskinen, kan du se prisen ved at klikke på linket nedenfor. Den kan købes på både danske og internationale webshops.

Specifikationer

 • Billig romaskine
 • Elastisk modstand
 • Justering af modstand: Manuel
 • Computer: Tid, scan, antal åretag pr. minut, total antal åretag samt kalorier
 • Træningsprogrammer: 0 stk
 • Watt funktion: Nej
 • Brugerprofiler: Nej
 • Bluetooth (Tilslutning af tablet & smartphone): Nej
 • Dimensioner: 174 x 38 x 54 cm
 • Foldbar: ja
 • Maks. brugervægt: 130 kg

 

Til Butik

 

Apollo Plus romaskine

Apollo Plus romaskine

Fordele

Ulemper

 • Dobbelt vandtank

 • Op til 15% mere modstand

 • Ergonomisk sæde

 • Justerbare fodstøtter

 • USB port

 • Håndlakeret asketræ

 • Kan stilles lodret

 • Kan ikke foldes sammen

 • Ingen Bluetooth

Apollo Plus fra First Degree Fitness er et populært valg til hjemme-fitnessen.

Denne romaskine med vand fra Apollo er fremstillet i høj kvalitet med håndlakeret amerikansk ask og en stålramme, der udmærker sig ved sin styrke og integritet.

Med denne maskine får du både en smuk form og en højt ydende maskinel funktion. Den dobbelte vandtank giver dig op til 15 % mere modstand end mange andre romaskiner med vand.

Tilslut din computer til romaskinen

Med Apollo Plus vand romaskine er der mulighed for at tilkoble en computer via et USB-stik, der er placeret forrest på maskinen.

Det giver dig også samtidig mulighed for, at bruge programmet NetAthlon 2 XF Rowers.

Programmet giver mulighed for at tage din roning til næste niveau. Du kan nemlig konkurrere mod andre ligesindede roere, og dermed måle hvor højt et niveau du egentlig er på.

Maskinen tager sig godt ud, uanset hvilket rum du vælger at have den i, blandet p.g.a det håndlakeret asketræ og den fylder stort set intet, når den ikke er i brug. Hvor andre maskiner er sammenklappelige, kan denne maskine blot stilles lodret op ad væggen.

Inkluderet i købet får du 4 klortabletter til vandet. Producenten anbefaler dig at skifte vand og klortablet ca. hvert halve år.

Dette er en professionel romaskine der både kan bruges i hjemmet, klubben og fitness centeret.

Specifikationer

 • Vægt: 50 kg
 • Vægt ekskl. vand: 33 kg
 • Vandmodstand
 • Kan stilles lodret
 • Justerbare fodstøtter
 • 4 modstandsniveauer
 • L x B x H: 213x55x54 cm
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Transporthjul

 

Til Butik

 

De bedste romaskiner til hjemmebrug

OL-bronzevinder Anne Dsane Andersen, der startede i roklubben Ægir i Aalborg fortæller “I starten kunne jeg slet ikke lide at ro på vandet. Det var meget sjovere at ro i ergometret”.

For Anne Dsane Andersen er der ikke tvivl om, at ergometertræning i en romaskine, er en effektiv måde at konditionstræne på.

Romaskinen er endvidere et fortrinligt redskab, når det kommer til at opbygge styrke og frem for alt roteknik.

Andersen har, som andre roere, opdaget, at der her er tale om en træningsform, man kan supplere træningen på vandet med.

Der kan ikke herske tvivl om, at roning praktiseret efter det, man lærer i en roklub også kan danne grundlag for den personlige romaskine træning i hjemmet eller i fitnesscentret.

Hertil kommer naturligvis valget af den rette romaskine i forbindelse med indkøb af samme. Det er ikke ligegyldigt, hvilken maskine man køber, især ikke set i forhold til, hvor tæt man med maskinen kan komme på ”the real thing”. Den rette roteknik fra selve vandsporten overført til romaskinen giver også den optimale træning.

Hvis du gerne vil have bevægelse i både over- og underkrop, men er i tvivl om en crosstrainer er et bedre valg for dig, kan du læse vores guide til den bedste crosstrainer lige her.

Det er vigtigt at få dannet sig et godt overblik, over de forskellige motionsformer og maskiner der er på markedet, samt hvilke af dem der passer bedst til lige præcis dig og dit behov.

Romaskiner og vægttab

Roning forbedrer din kardiovaskulære fitness på samme tid med, at du udvikler din muskulatur. Roning betragtes derfor af mange som den rette vej mod et sundt vægttab.

Skal du af med det overskydende fedt, er regelmæssig træning på en romaskine et godt værktøj til, at hjælpe dig med at komme af med de overflødige kilo.

Sammenligninger af romaskiner og motionscykler antyder, at romaskinen er en bedre forbrænder af kalorier end cyklen er det.

Her er det dog vigtigt at bemærke, at den stationære motionscykel ikke belaster alle leddene, fordi den kun omfatter underkroppen. For de der har problemer med overkroppen, er kondicyklen derfor det bedste, men for de fleste andre er romaskinen det bedste valg m.h.t. kalorieforbrænding. Det er en god og alsidig træningsmetode.

En god motionscykel, eller kondicykel som det også kaldes, er i stedet rigtig god til bl.a genoptræning, netop fordi at den ikke belaster leddene så meget som andre maskiner gør. Du kan læse mere om de bedste motionscykler i vores test her.

Romaskinen er den intense træning af hele kroppen. Roning indebærer forbrænding af en anselig mængde kalorier, som ikke alene foregår under den aktuelle aktivitet, men også i en periode efter, at man er ophørt med at ro. Det er en meget effektiv metode til at komme i form.

Dette kaldes “efterbrændingseffekten“. Din krop har arbejdet så hårdt, at det er nødvendigt at fortsætte med at forbrænde kalorier og fedt, selv når du ikke ror. Det videnskabelige udtryk for dette er ”Excess Post-exercise Oxygen Consumption”, eller EPOC.

Modstandstyper

Som nævnt tidligere, findes der 4 forskellige typer af modstande til romaskiner, vand, luft, magnet og elastisk. Dit valg af modstandstype skal afhænge af dit formål med maskinen.

Går du efter den mest naturtro oplevelse, så skal du vælge en maskine med vandmodstand. Vil du ro for at komme i bedre form, så kan en maskine med luft- eller magnetmodstand være det rette valg for dig.

Generalt føles luftmodstand mere som at ro på vandet, sammenlignet med magnetmodstand.

Det billigste er elastisk modstand, men det er også ubetinget det dårligste. Magnestisk modstand er ikke meget dyrere, men det er absolut bedre.

Hydraulisk modstand er nsæten altid bedre end både elastisk- og magnetisk modstand. De bedste romaskiner er altid med hydraulisk modstand.

Elastisk- og magnetisk modstand er forholdsvist lydløs, hvorimod luft kan støje. Vandmodstand giver vandlyde der er med til at give en realistisk ro oplevelse.

Romaskiner med vand

Romaskiner med vandmodstand er bredt anerkendt som dem, der giver den mest autentiske oplevelse. En romaskine med vandmodstand er dog generelt også på et lidt højere prisniveau, med få undtagelser der kan købes til en fornuftig pris.

Disse maskiner er udstyret med beholder til vand, hvor der er et svinghjul inden i. Når du trækker i dine “årer” så kører svinghjulet rundt i vandet. Dermed vil det føles som, at det er vand du ror i.

Vandmodstanden kan reguleres ved at hælde mere vand i beholderen.

Du kan læse meget mere om vandromaskiner, i vores guide til de bedste romaskiner med vand her.

Luftmodstand

Maskiner med luftmodstand bruger luften til at regulere dit modstandsniveau.

Forrest på maskinen er der monteret en rund boks med et “flywheel” monteret inden i. Dette hjul har vinger og drejer rundt når du bruger maskinen.

Desto hurtigere du ror, jo mere luft skal hjulet flytte og dermed får du mere modstand.

Du kan yderligere justere modstanden ved, at lukke mere luft ind i systemet.

Magnetmodstand

Romaskiner med magnetisk modstand fungere ved hjælp af elektromagnetisme.

Magneten sidder ved siden svinghjulet, og modstanden justeres når magneten enten kommer tættere på eller længere fra svinghjulet. Jo tættere magneten er på hjulet, desto mere modstand får du.

Magnetmodstand udmærker sig ved at være meget lydsvagt, og er generelt billigere end de 2 andre modstandstyper.

Hvilken type romaskine skal jeg vælge?

Hvis du tager et kig på denne romaskine test oversigt, så kan du få et overblik hvilke romaskiner vi har gennemgået. Det kan hjælpe dig til at træffe det rette valg.

I bund og grund handler det om dine behov, som f.eks hvor meget du vil benytte dig af romaskinen, når først den står i dit hjem.

Du har læst om forskellene på de forskellige modstandstyper, og kan træffe dit valg ud fra dette.

Vi anbefaler luftmodstand til dig der vil benytte din romaskine en masse, og vandmodstand til dig der vil have en realistisk oplevelse.

Vil du have en billig romaskine anbefaler vi magnetisk modstand fremfor elastisk.

Rosport

Når roning er blevet en populær sport, skyldes det ikke mindst, at sporten kan dyrkes på mange måder.

Alle har de det tilfælles, at det indebærer masser af god og alsidig træning af mange muskler og kondition, ligesom det selvfølgeligt, dyrket udendørs, indebærer masser frisk luft, sol og sommer samt uforglemmelige oplevelser sammen med rokammeraterne.

Indenfor roningen findes der flere forskellige bådtyper, der alle i princippet ligger bag ideen bag romaskiner.

At man får den maksimale motion, skyldes at man sidder på et rullesæde, der forlænger ens rotag væsentligt.

Traditionelle robåde har et fast sæde, hvor man sidder som på en bænk eller taburet, uden at kunne bevæge sig. Rullesædet i bådene og i romaskinerne sikrer, at man kan bruge de store muskelgrupper.

Roning kan dyrkes som almindelig motion, langtur eller kaproning. Man kan komme i klubberne hver aften året rundt; ofte organiserer klubberne under Dansk Forening for Rosport sig uden faste tider. Man tager simpelthen i roklubben lige så tit, man måtte ønske det.

Motionsroning

Motionsroning dyrkes om aftenen, men for de morgenfriske er der næppe noget skønnere end at stå op ”før fanden får sko” på. Om morgenen er farvandene ofte særligt rolige, og der er næppe noget mere berigende end at starte dagen med en frisk tur på vandet.

Konebåd

Motionsroning dyrkes i inriggere – blandt rofolket ofte benævnt ”konebåde” – og denne bådtype er særdeles sødygtig. Den er bygget efter samme principper, som vikingeskibene i sin tid var det.

At den hedder inrigger, har at gøre med at åregangen (åretolden) sidder på skibssiden, mens outriggere har et stativ fastspændt på bådens sider som åretolden ligger i.

Man ror i fire- eller to åres inriggere med en styrmand, der er uddannet i dels styringen dels også søsportens regler og afmærkninger.

Langtur

Inriggeren har bagagerum, så man kan stuve telt, soveposer og andet udstyre med i. Så er man klar til at tage på weekendtur eller på ferie i inriggeren sammen med rokammeraterne.

Man ror her længere end indenfor de normale havnegrænser, klubberne sætter for hvor langt man må ro på en enkelt tur.

Mange sværger til denne form for ferie, hvor nogle af mere eksotiske ture går ned ad europæiske floder eller rundt i den svenske skærgård.

En anden træningsmaskine du kan bruge til effektiv helkropstræning er en fitness multistation. En multistation er dog hovedsagelig til at øge din styrke. Du kan se vores guide til de bedste fitness multistationer her.

Kaproning

Kaproning foregår i outriggere som er en bådtype, hvor åretolden er placeret uden for båden ved hjælp af et stativ også kendt som en rig.

De outriggede både er mestendels bygget til kaproning, men de kan også anvendes til motionsroning.

De er slanke og kravelbyggede (rundt buede), og de kræver at man har en god balancesans.

Kaproning i outrigger

En mellemting mellem inriggere og outriggere er de såkaldte gigbåde, der i størrelse ligger tæt på inriggeren, mens det outriggede princip bibeholdes.

At ro i en outrigget båd kræver mere end blot råstyrke. Her kræves det også, at man mestrer roteknikken og som sagt formår at holde balancen i båden.

Båden er nemlig meget mindre end inriggeren; den er så smal, at man kun lige kan sidde på rullesædet, der forlænger ens rotag.

Outriggere med to årer per person kaldes scullere. Dette er det maksimale m.h.t. brug af de fleste vigtige muskelgrupper. Scullere er enten singlesculleren (1x), dobbeltsculleren (2x) og dobbeltfireren (4x), hvor tallene i parentes angiver antallet af roere i båden.

Outriggere med én åre per person betegnes toer, firer eller otter. Toere og firere er enten med eller uden styrmand, mens ottere altid er med styrmand. Ottere kan opnå en meget høj fart, og det er derfor nødvendig med en styring af båden,

Fartøjer uden styrmand styres ved hjælp af et fodror, som den roer, der sidder nærmest stævnen, betjener.

Roteknik

Roning kan inddeles i faser beskrevet hver for sig. Dette tjener dog kun pædagogiske formål. For korrekt roning og teknik er en sammenkædning af disse ensartede rytmiske bevægelser, der tilsammen bliver til et rotag.

Det er en populær misforståelse, når man tror, at roning, ganske som en i traditionel robåd med fast sæde, alene er armkræfter. Intet kunne være mere forkert! Det kræver nemlig den rette teknik.

Som sagt har man hjælp til at gennemføre rotaget pga. rullesædet, som ved hjælp af små hjul eller lignende kører frem og tilbage i to skinner. Rullesædet forlænger rotaget, og det giver dig i stedet mulighed for at bruge kroppens store og mange muskler i lår og ryg.

Romaskinen er bygget op omkring det samme princip som robådene, der pløjer igennem de danske farvande.

Her kan du se en video om teknik

Rotaget

Roningen er sammensat af to bevægelser. For det første er der rotaget, der gennemføres, når du kører tilbage på rullesædet.

Dernæst er der fremkørslen på sædet. Tempoet for frem- og tilbagekørslen varierer, fordi fremkørslen udført korrekt skal tage cirka dobbelt så lang tid som selve rotaget.

Under roningen er armene er strakt i lang tid, og det er benene fremfor armene, der leverer muskelkraften, der bevæger dig bagud.

Først når årens håndtag eller skaft når op til knæene, skal du begynde at trække åren ind til kroppen. Først her får du brug for armmusklerne. Det er vigtigt at du koordinerer arme og ben, så benene er fuldt udstrakte, når dine hænder når ind til kroppen.

Man skal ikke røre kroppen med åren. På vandet kan det let føre til ”at man sidder fast” – man ”stanger en ugle”, som det hedder i rosproget.

Rekapituleret skabes den flydende rytme ved, at man kører frem på sædet og smækker åren i vandet. Man skal ikke gennemføre denne bevægelse for langsom eller for svagt, der skal være tale om et smæk efterfulgt af en glidende bevægelse under tilbagekørslen.

Det kræver lidt træning før du har den helt rigtige teknik.

Du kan se rotag i slow motion her

Rotagets faser

Du begynder med at sidde med bøjede ben og sædet er placeret lige under dig. Dine skuldre er placeret en anelse foran dine hofter og kroppen er i kontakt med lårene. Dine arme er strakte.

Rotaget påbegyndes med strakte arme og en strakt ryg. Den første del af rotaget foregår med strakte arme. Du går nu videre med at strække dine ben på samme tid med, at du åbner op og anvender kroppen aktivt ved at starte på at læne overkroppen bagud.

rotag

Herefter strækkes benene på samme tid med, at håndtag eller skaft går forbi dine knæ og ind under brystkassen.

Afslutningen af rotaget indebærer en hurtig bevægelse væk fra mellemgulvet, uden at du nogensinde rører mellemgulvet med åren(e).

Røvroning

At der findes roere, der ikke gennemfører taget korrekt er en lige så gammel historie som selve rosporten er det.

Man taler om ”røvroning” eller i den mere morsomme udlægning ”persisk hav røvroning”. Her får roeren netop ikke udnyttet de store lårmuskler optimalt, fordi han eller hun skyder sædet tilbage før, man er begynder at trække i åren.

Nogle kommer aldrig helt over det, fordi de har rigeligt med styrke til at lade overkroppen gøre arbejdet, men det er ikke optimalt, netop fordi de største og mest eksplosive muskler er i lårene.

Skyder man sædet tilbage, før taget påbegyndes er det imidlertid tydeligt at se, at man ikke får udnyttet de bedste muskler, man har. Det er vigtigt for optimal træning, at man benytter sig af den korrekte teknik.

Rospinning

Romaskiner har den fordel, at man kan dyrke roning hele året rundt. Maskinerne kan fingere roningen ved hjælp af magnetisk modstand eller lufttryk.

At ro i maskine er tæt på ”the real thing” uden dog helt nogensinde, at være det samme som at være på vandet. Romaskinerne giver ikke den enkelte mulighed for at nyde samarbejdet i en båd (bortset fra singlesculleren).

Romaskiner kan dog sættes sammen på en såkaldt “slide”, så man kan have op til otte maskiner, hvor der roes i takt. Og vælger du den bedste romaskine til hjemmebrug, er du godt på vej til at få følelsen af at være på vandet.

Roning på ergometer danner basis for rospinning, hvor roning i hold udføres i takt til musik. Der er ligefrem opstået et socialt miljø omkring rospinning.

Vil du hellere spinne på en cykel? Læs vores guide til den bedste spinningcykel her.

Danske Studenters Roklub skriver i den forbindelse om ”Rowcial” – en kombination af ordene ”row spinning” og ”social”. Medlemmer af roklubber både træner sammen til sjove programmer med inspirerende musik, og de arrangerer så efterfølgende en hyggelig ”komsammen” med en øl i saunaen og fællesspisning.

Rowcial som socialt samvær betragtes som den bedste måde at holde gang i aktiviteterne på i løbet af vinterhalvåret.

Rospinning involverer en instruktør, der guider deltagerne gennem et træningsprogram i takt til musikken. Det er en god og effektiv helkropstræning på underholdende vis.

Vi har fundet denne video med vejledning til køb af romaskine

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken romaskine er bedst?

Vi har i denne guide valgt at kåre Masterfit TP900 romaskine som værende “Bedst i test”. Det har vi gjort ud fra parametre, såsom rooplevelse, kvalitet, sikkerhed samt funktioner.

Hvilken romaskine er bedst til prisen?

Vi har i samme guide også kigget på den mest budgetvenlige maskine. Her har vi kåret Abilica WinRower 2.0, som værende den model der er “Bedst til prisen”.

Hvordan får jeg den mest autentiske rooplevelse?

Hvis du gerne vil have den maskine der minder mest om at ro på vandet, så skal du gå efter en model der bruger vandmodstand. Det giver nemlig den mest naturlige følelse. Det er også typisk den type maskine professionelle bruger uden for sæson.

Hvilke muskler træner jeg med en romaskine?

Du træner meget mere end blot arme og ben. Det er faktisk en maskine som træner tæt på hele din krop. Du får udover arme og ben, også trænet baller, ryg og mave, altså alle de store muskelgrupper. Desuden hjælper den dig også med at få bedre kondition. Det er utrolig effektiv træning.