5 af de bedste kreatin tilskud til større muskler og restitution i 2024

Kreatin er et af de mest brugte kosttilskud til styrketræning og sport generelt. Og det er ikke uden grund. Det er nemlig et af de få kosttilskud, som flere videnskabelige studier har konkluderet har en præstationsfremmende effekt i forbindelse med kortvarig og højintensiv træning.

Men hvad er kreatin egentlig, og hvornår skal man tage det? Netop dét kigger vi nærmere på i denne artikel, hvor vi giver vores bud på de bedste kreatin tilskud, du kan købe i Danmark.

Kreatin tilskud i denne guide

Kreatinpulver og tabletter er mere populære end nogensinde før. Og det er ikke kun personer, der vil øge muskelmassen, der har fået øjnene op for de mange fordele.

Atletikudøvere, håndboldspillere, fodboldspillere og andre udøvere af sportsgrene, som kræver en kortvarig eksplosivitet, kan nemlig få gavn af kreatins præstationsfremmende effekt.

Lovligt og naturligt forekommende stof

Når det kommer til kreatin, betyder præstationsfremmende, at et kosttilskud med kreatin kan bidrage til at forbedre restitutionen, give større muskler, forbedre udholdenhed og meget mere.

Selvom præstationsfremmende kan lyde farligt og ulovligt, når det kommer til sport, er der ingen grund til at frygte at tage kreatin.

Det er nemlig et af de mest testede og mest veldokumenterede kosttilskud man kan indtage. Der er desuden heller ikke registreret bivirkninger ved at indtage det. Derudover er det heller ikke på Anti Doping Danmarks liste over forbudte stoffer, da der er tale om et naturligt kosttilskud.

Vi gennemgår hvad kreatin er og dets mange fordele, der selvfølgelig inkluderer at give mere energi og øge muskelmasse, men lad os først kigge nærmere på nogle af de kreatin tilskud, du kan købe i danske butikker.

WeightWorld kreatin tabletter (Bedst i test)

WeightWorld kreatin tabletter (Bedst i test)Med disse tabletter, har WeightWorld lavet et af de bedste kreatin tilskud på markedet, da tabletformen gør det både nemt og praktisk, at tage sin kreatin lige før eller efter træning, hvilket er den primære årsag til at vi anbefaler dette.

På den måde undgår man nemlig at blande pulver op, og man skal blot tage sine ønskede antal tabletter for, at få nok kreatin til sin “loading”- eller “steady state”-fase.

Disse tabletter kommer med en 100% tilfredshedsgaranti, og giver dig en høj dagsdosis på hele 3000 mg kreatin monohydrat, som er en letoptagelig form for kreatin, der optages hurtigt og effektivt af kroppen.

Dermed fyldes din krops kreatindepoter hurtigt op, uanset om du tager det før eller efter træning.

Kreatin tabletter er også meget nemmere at have i træningstasken, sammenlignet med kreatinpulver og en shaker, som har en tendens til, at være klumpet og ikke falde i alles smag.

Vil du have et nemt kosttilskud til din træning, er dette et fremragende produkt.

Fordele

 • Et praktisk doseringsalternativ til kreatinpulver
 • 270 tabletter i én bøtte
 • Nemmere end kreatinpulver & at have med “on the go”
 • Høj dagsdosis på 3000 mg kreatin monohydrat
 • Forhandler med 4,5 ud af 5 stjerner på Trustpilot fra mere end 3.500 anmeldelser
 • 100% tilfredshedsgaranti

 

Til Butik


 

WeightWorld kreatin monohydrat pulver (Bedst til prisen)

WeightWorld kreatin monohydrat pulver (Bedst til prisen)WeightWorlds kreatinpulver er et af de bedste kreatintilskud til prisen, især med tanke på, at det bliver leveret med en 100% tilfredshedsgaranti.

Det vil sige, at hvis produktet ikke lever op til dine forventninger, så kan du få pengene tilbage. Hvilket er et stort plus i vores bog.

Det leveres i poser med enten 500 gram eller 1 kilo, som giver dig virkelig god værdi for pengene, særligt hvis du køber flere ad gangen, da de ofte kører med mængderabat på deres kosttilskud.

Kreatinpulveret leveres i en praktisk pose, der kan lukkes efter brug. Det gør posen nem og praktisk at tage med i sin træningstaske, så man kan tage det lige efter træning.

Ligesom deres piller, er deres pulver lavet af kreatin monohydrat, som optages hurtigt og effektivt af kroppen, så kroppens kreatindepoter bliver fyldt hurtigt op.

Uanset om du vælger 500 g eller 1 kg posen, er det et prisvenligt kreatintilskud, der giver lige så god effekt, som de dyrere der er på markedet.

Du får meget for pengene her!

Fordele

 • Kreatinpulver lavet af 100% mikroniseret kreatin monohydrat
 • Smagløst & højt optageligt
 • Perfekt til restitution, energi & muskelopbygning
 • Velegnet til vegetarer & veganere
 • Forhandler med 4,5 ud af 5 stjerner på Trustpilot fra mere end 3.500 anmeldelser
 • 100% tilfredshedsgaranti

 

Til Butik


 

Bodylab monohydrat kreatin pulver 300 g

Bodylab monohydrat kreatin pulver 300 gBodylab kreatin er noget af det mest kendte i Danmark. De har efterhånden været på markedet i mange år, og deres kreatinpulver har ofte været valgt som det bedste kreatin i diverse test.

Nu til dags, er priserne på Bodylab kreatin dog noget højere, end dem vi anbefaler ovenfor her.

Er du usikker på at købe fra en mere ukendt producent, så er Bodylab et fremragende valg for dig. De har mange tilfredse og tilbagevendende kunder, som får en daglig dosis af Bodylab kreatin.

Fordele

 • Bodylab kreatin er et kendt mærke
 • 100% mikroniseret kreatin monohydrat
 • Højt optageligt
 • Bodylab kreatin fås i flere varianter
 • Ofte valgt som bedst i test
 • Forhandler med 4,2 ud af 5 stjerner på Trustpilot fra mere end 900 anmeldelser

 

Til Butik


 

Wispy monohydrat kreatin pulver 300 g

Wispy monohydrat kreatin pulver 300 gKreatinpulveret fra Wispy, sælges af danske MuscleHouse, der har hovedkontor i Silkeborg og butikker i Horsens, Odense og København.

De åbnede deres første butik i Horsens i 2014, og har siden udvidet med en webshop og 2 fysiske butikker mere.

Det tyder på tilfredse kunder, og dette kreatinpulver har da også modtaget 20 anmeldelser fra tidligere købere, der har kvitterede med 4,7 ud 5 stjerner i gennemsnit.

Pulveret leveres i en praktisk bøtte med skruelåg, der gør det nemt at transportere det i sin træningstaske.

Fordele

 • Praktisk bøtte
 • 100% mikroniseret kreatin monohydrat
 • Fysiske butikker i 3 byer
 • Forhandler med 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot fra mere end 9.000 anmeldelser

 

Til Butik


 

PurePower monohydrat kreatin pulver 300 g

PurePower monohydrat kreatin pulver 300 gPurePower er en dansk familievirksomhed med rødder tilbage fra 2005.

Alle deres produkter bliver udviklet og testet i samarbejde med sportsudøvere, for at sikre den bedste kvalitet og funktionalitet.

Deres kreatinpulver er ingen undtagelse fra dette.

Det leveres i en pose med 300 gram, som kan lukkes igen efter brug. Med i købet får du en måleske, så du hurtigt kan blande den ønskede mængde med din foretrukne væske.

Fordele

 • Nemt at lukke posen efter brug
 • 100% mikroniseret kreatin monohydrat
 • Medfølgende måleske
 • Udviklet & testet i samarbejde med sportsudøvere
 • Forhandler med 4,5 ud af 5 stjerner på Trustpilot fra mere end 150 anmeldelser

 

Til Butik

 

Hvad er kreatin?

Næsten alle kreatintilskud, som kan købes i Danmark, er lavet af kreatin monohydrat. Det er også den form for kreatin, som er blevet brugt i stort set alle videnskabelige studier, for at vise kreatins virkning.

De dokumenterede virkninger ved kreatin, såsom bedre restitution, øget muskelvækst og bedre præstationer ved højintensiv træning, er dermed blevet registreret ved at tage kreatin monohydrat.

Kreatin er ikke et fremmed stof, da det findes helt naturligt i dine muskler. I musklerne bliver det omdannet til kreatinfosfat, som hjælper med at frigøre energi, når man udfører eksplosivt muskelarbejde, såsom styrketræning, håndbold, fodbold og ishockey.

Det betyder med andre ord, at når man tager enten kreatinpulver eller kreatinpiller, så tilfører man musklerne mere energi, som hjælper med at optimere din træning.

Hvilket også er den primære forklaring på, at man ofte vil kunne løfte mere eller tage en ekstra gentagelse, når man styrketræner, hvis man tager kreatin. Musklerne frigiver ganske enkelt mere energi, så de kan yde mere. Og hvem vil ikke gerne sætte flere skiver på sin vægtstang!

Her er det dog vigtigt at understrege, at selvom et kreatintilskud kan hjælpe med, at forbedre din træningsindsats og give større muskler, så virker det ikke for alle.

Op til hele 33% af alle, der tager kreatintilskud, vil ikke opleve en effekt, da deres muskler allerede indeholder nok af det. Hvilket er ret logisk, da mange allerede får kreatin nok fra fødevarer som fjerkræ, fisk, oksekød eller andre kilder.

Derfor er det sandsynligt, at dine musklers kreatinlagre allerede er fyldt, og at du ikke vil få gavn af, at tilføre kroppen ekstra kreatin med et kosttilskud.

Hvad gør kreatin?

Hvad gør kreatinKreatin giver ekstra energi til musklerne, og bidrager til at give større muskler, samt forbedre styrken og præstationer, i forbindelse med intens træning som f.eks styrketræning og højeksplosive sportsgrene.

Overordnet kan man sige, at kreatin bidrager til:

 • Øget muskelstyrke og muskelmasse
 • Bedre restitution
 • Mere energi til styrketræning og intervaltræning
 • Har en præstationsfremmende effekt

Hvordan virker kreatin?

For virkelig at forstå, hvordan kreatin øger din fysiske præstation, kan det være nødvendigt at forklare de biologiske processer i kroppen, som gør, at kreatin kan forbedre din træningsindsats.

I din krop er der et stof, der hedder adenosintrifosfat (ATP), som din krop bruger til at omdanne til hurtig energi.

Kroppen omdanner også kulhydrater og fedt til energi, men de er ikke gode energikilder, når det kommer til styrketræning eller andre intervalportsgrene som håndbold, badminton, cykling, fodbold eller ishockey.

Årsagen er faktisk meget simpel, din krop skal bruge lang tid på at omdanne fedt og kulhydrater til brugbar energi.

Ved højintensiv styrketræning eller intervalsportsgrene, trækker musklerne sig sammen, og har derfor brug for en hurtig og effektiv tilførsel af energi. Denne energi kommer direkte fra ATP, som tilfører musklerne energi.

I denne proces, hvor musklerne bruger ATP som energi, som får musklerne til at trække sig sammen, bliver ATP nedbrudt til to andre kemiske stoffer: adeniosin de-fosfat (ADP) og uorganisk fosfat.

Men der er dog ét problem med ATP. Kroppens muskler har kun et meget begrænset lager, og du har kun nok energi til 10-15 sekunders maksimal belastning i forbindelse med styrketræning eller anden eksplosiv træning.

Hvilket også er den primære årsag til, at man hurtigt bliver træt eller når sin maksimale grænse under styrketræning eller eksplosiv træning.

Og her kommer et kreatintilskud virkelig til sin ret. Kreatin bliver i kroppen nemlig omdannet til kreatinfosfat, som går direkte ind og reagerer med ADP. Herefter bliver det ‘ubrugelige’ ADP, som ikke bidrager til at give energi, omdannet til ATP, som giver musklerne ekstra energi, hvilket i sidste ende kan føre til en øget muskelmasse.

Desto mere ATP man har i kroppen, desto mere energi har dine muskler til at præstere. Hvilket også er årsagen til, at kreatin er et af de bedste kosttilskud til styrketræning og intervalsportsgrene, da det ganske enkelt giver mere energi og øger præstationen.

Her kan du se Anders Trust forklare om kreatin

Er det godt at tage kreatin?

Hvis du laver gentagne kraftanstrengelser, i forbindelse med kortvarig højintensiv træning f.eks på en spinningcykel eller hård styrketræning, kan kreatin være et godt produkt for dig.

Kreatin øger eller kan øge, din fysiske præstation ved gentagne kraftanstrengelser eller kortvarige dynamiske discipliner.

Mange elitesportsudøvere og atleter, tager det som et kosttilskud ved træning. Men det må ikke erstatte en varieret kost.

Videnskabelige undersøgelser har ikke fundet nogen nævneværdige bivirkninger, men bivirkninger ved langtidsbrug, er dog ikke kendte på nuværende tidspunkt.

Den anbefalede dosering må ikke overskrides uden forudgående aftale med læge.

Hvor meget kreatin skal man tage om dagen?

Hvor meget kreatin man skal tage om dagen, afhænger af, om du følger en “steady state”- eller “kreatin loading phase”-strategi.

Ved kreatin med en loading phase-tilgang, skal man tage en høj dagsdosis, mens man ved en “steady state”-tilgang, skal tage en lavere dosis hver dag.

Uanset hvilken tilgang du vælger, bør du aldrig overskride producentens anbefalede dosering, uden forudgående aftale med din læge.

Men hvad betyder disse to begreber, og hvilken bør du følge? Lad os gennemgå de to forskellige tilgange:

Steady state

Steady state betyder, at man tager en dosis på 3 gram kreatin om dagen. På den måde fylder man gradvist kreatin i musklerne.

Ved denne strategi anbefales det, at tage en kreatinkur på 30 dage, inden man for alvor begynder at kunne se resultater.

Der kan nemlig godt gå lidt tid, inden musklernes kreatindepoter bliver fyldt.

Efter de første 30 dage, kan man vedligeholde mængden af kreatin i musklerne ved, at tage 3 gram dagligt.

Den generelle anbefaling er dog, at man maksimalt tager en steady state-kreatinkur i 4-6 uger, hvorefter man holder en pause på 2-4 uger. Herefter kan man så begynde forfra med at fylde kreatindepoterne op.

Vær dog opmærksom på, at i Danmark anbefaler Sundhedsstyrelsen en dagsdosis på 2 g/dag.

Kreatin loading phase

Kreatin loading phase er en anderledes kreatinkur, da man her skal indtage 10-20 gram kreatin fordelt på 3-5 doser i en periode på en uge. På den måde fylder man musklerne op hurtigst muligt.

Efter loading phase skifter man over til “steady state”, hvor man altså tager 3 gram kreatin om dagen i 4-6 uger, hvorefter man holder en pause på 2-4 uger.

Nyere forskning viser, at man opnår samme resultater, uanset om man bruger “loading phase” eller “steady state”-strategien.

Mange foretrækker dog “steady state”, da “loading phase”-tilgangen øger risikoen for maveproblemer.

Du kan læse mere om faserne hos Team Danmark.

Hvornår er det bedst at tage kreatin?

Anbefalingerne om, hvornår man bør tage det, har ændret sig i løbet af årene, og derfor spørger mange også sig selv, om man bør tage kreatin før eller efter træning.

Nye videnskabelige undersøgelser viser, at kreatin har den bedste effekt, hvis man tager det efter træning. Og årsagen er egentlig meget simpel: kroppen optager det ganske enkelt bedre, når man tager det efter træning.

Under en kreatinkur er det dog vigtigt, at du tager det hver dag, da du dermed får fyldt musklerne op hurtigst muligt. Og de dage, hvor du ikke træner, kan du tage kreatin-tilskud, når det passer dig bedst.

Det kan være enten om morgenen eller om aftenen, før eller efter et måltid. Det vigtigste er, at du tager kreatin og dermed får fyldt musklernes depoter op, så du kan yde dit maksimale til træning.

Er det godt at indtage kreatin når man løber?

Kreatin virker bedst, når man presser kroppen til maksimum i kortvarige perioder, som f.eks løbetræning med intervaller, hvor du skiftevis sprinter og løber normalt eller går.

Derfor kan kreatin være et effektiv kosttilskud til din løbetræning, og det gælder uanset om løber i naturen eller på et løbebånd i hjemmet.

Kan kreatin hjælpe når man træner regelmæssigt?

Træner du regelmæssigt HIIT, styrketræning eller lignende sportsgrene, så virker kreatin bedst. Det kan give øget styrke, ved korrekt brug.

Ved at tage kreatin, kan din krop nemmere producere energi i kortvarige perioder, hvilket er årsagen til, at det virker bedst ved intensiv træning. Ved styrketræning kan det støtte muskelvækst, og give en øget styrke.

Det er dog værd at bemærke, at for 1/3 del af dem der indtager det, er det ikke et effektivt supplement. Formentlig fordi deres krop allerede har nok af det, grundet kosten de indtager.

Kreatin pulver eller tabletter – hvad er bedst?

Kreatin pulver eller tabletter - hvad er bedstKreatin er kreatin, uanset om du tager det som pulver eller tabletter. Derfor er formen ikke så vigtig, og du får samme effekt, uanset om du tager tabletter eller pulver.

Hvis et kreatinpulver eller tabletter er bedst i test, handler det formentlig udelukkende om præferencer eller prisen på det. Så længe at det er 100% monohydrat kreatin, bør der ikke være forskel på det.

Derfor er det udelukkende et spørgsmål om personlige præferencer og lethed. Hvis du allerede tager proteinpulver, BCAA-pulver eller andre post-workout-pulver, kan det være svært at finde plads til endnu et pulvertilskud og shaker i træningstasken.

Her kan en bøtte kreatin-tabletter være lidt smartere og mere praktisk, da man på den måde kan tage det lige efter træning – hvor det giver den bedste effekt – ved blot at tage et par piller.

Det er nemmere at tilføje tabletter til sin daglige rutine, da du ikke behøver at huske på hverken en shaker eller en flaske vand, til at blande det op med. Ulempen er dog at de ofte er lidt dyrere.

Er kreatin sikkert eller er der bivirkninger?

Kreatin er et af de mest testede kosttilskud, og der er ikke registreret alvorlige bivirkninger ved, at tage enten kreatinpulver eller kreatinpiller.

Det betyder ikke, at der ikke er potentielle bivirkninger ved kreatin, de er dog meget sjældne og ikke alvorlige.

En af de potentielle bivirkninger, omhandler personer med nyreproblemer. Nyrerne filtrerer nemlig kreatin væk fra kroppen, og hvis dine nyrer ikke fungerer specielt godt, bør man ikke tage kreatin-tilskud.

Kan kreatin forårsage vægtøgning?

Det er ikke unormalt, at man under en kreatinkur, kan opleve en voldsom vægtstigning. Hvilket er meget logisk, da kreatin binder mere væske i kroppen. Heldigvis er denne potentielle vægtstigning midlertidig, og man taber sig igen, når man stopper med at tage det.

Samtidig er det vigtigt at drikke rigeligt med vand, når man tager kreatin.

Kreatin er nemlig et tungtopløseligt salt, som trækker vand ud i tarmen, hvilket kan give problemer med fordøjelsen, luft i maven og diarré.

FAQ – ofte stillede spørgsmål om kreatin

Her nedenfor finder du svar på nogle af de mest stillede spørgsmål om kreatin, som vi modtager her hos kondition.dk.

Hvad er den bedste kreatin?

Vi mener, at WeightWorlds kreatintabletter er det bedste kreatin, som du kan købe i Danmark lige nu.

Årsagen er egentlig meget simpel; det er et praktisk doseringsalternativ til almindeligt kreatinpulver, og det er nemt at smide en bøtte i træningstasken, så man hurtigt kan tage kreatin efter træning uden at blande pulver op med vand i en shaker.

Derudover er det et kæmpe plus, at WeightWorld giver 100% tilfredshedsgaranti på sine kreatin-piller, så man kan få pengene tilbage, hvis tilskuddet ikke lever op til ens forventninger.

Skal man tage kreatin før eller efter træning?

Flere studier viser, at effekten er størst, hvis man indtager kreatin lige efter træning. En typisk kreatinkur er en daglig dosis på 3 gram. Denne mængde tages i 4-6 uger, indtil kreatindepoterne er fyldt op.

Herefter anbefales det, at man holder en pause på 2-4 uger, så man giver kroppen ro til at bruge af kreatindepoterne, hvorefter man så kan begynde en nye kreatinkur.

Skal man tage kreatinpulver eller tabletter?

Det er et spørgsmål om præferencer. Kreatin optages lige hurtigt og effektivt i kroppen, uanset om du tager kreatin-piller, kreatinpulver eller kreatintabletter.

Det afhænger af, hvad du synes er nemmest og foretrækker. Og det letteste er uden tvivl at tage kreatin-tabletter, da man ikke skal blande dem op med vand eller er afhængig af en shaker.