EFFEKT – træning der gør en forskel

Effekt er en forholdsvis ny træningsform. Træningen foregår typisk på et hold, og som navnet antyder, så trænes for at opnå en effekt.

Denne effekt er både kosmetisk og styrkemæssig.

Indholdsfortegnelse

Hvad er EFFEKT træning?

Effekt træning er en form for allround-træning.

Dels er det muskeltræning og styrketræning, men det træner også kondition og kropsharmoni.

På den måde kommer din træning hele vejen rundt – altså en form for holistisk træning, der ikke kun har fokus på et hjørne af kroppen.

Hvordan trænes det?

EFFEKT trænes som muskeltræning, hvor der primært arbejdes med de muskler, der sidder inderst i kroppen.

Øvelserne udføres langsomt og uden ydre belastning som for eksempel i et træningscenter. Du bruger kun din krops egen vægt som belastning. Disse øvelser kan enten foregå stående, liggende eller siddende.

Der arbejdes på at øge blodcirkulationen med øvelserne og på at forme din krop stille og roligt, så den bliver både flottere og stærkere. Det går ikke lynhurtigt, til gengæld får du et langtidsholdbart resultat.

Er du mere interesseret i den traditionelle styrketræning, så kan du finde en masse gode råd og tips her.

EFFEKT er ikke kun muskeltræning

Øvelserne foregår i et roligt tempo, så du virkelig kan mærke, hvad de gør ved kroppen. Derfor er det samtidig en træningsform med et stort element af mindfullness. Der lægges også vægt på dit åndedræt.

Det er en vigtig del af det sunde liv at kunne trække vejret roligt og regelmæssigt, også selv om du har travlt af og til.

Det er sundt at kunne soppe op og fokusere på den nok allermest vigtige kropsfunktion overhovedet; nemlig åndedrættet. Dybe åndedrag giver dig godt med ilt i systemet, og det giver klarhed og ro.

Når du laver disse langsomme, seje øvelser med en bevidst vejrtrækning, så kommer du i dybden med bevægelserne, som så giver god effekt i form af en stærk, smidig og harmonisk krop.

Også godt som genoptræning

Denne særlige træningsform er virkelig god som for eksempel genoptræning efter en ulykke eller som træning for mennesker med diverse skavanker. Der trænes for så vidt individuelt, for det er netop forskelligt, hvor meget den enkelte kan lægge af kræfter i øvelserne.

Hvis man lige har født, har en medfødt skavank eller en midlertidig fysisk skade, så er denne træningsform perfekt. Da der også lægges stor vægt på træning af balance og koordinering, så er EFFEKT den oplagte måde at træne disse evner.

All round-træning

Her trænes ikke kun for træningens skyld. Der trænes primært for funktionalitetens skyld. Der trænes ikke blot enkelte, stereotype øvelser igen og igen, der sørges nemlig for at komme hele vejen rundt om de store og små muskelgrupper.

Det betyder, at din krop ikke kun bliver trænet til at blive god til at udføre de trænede øvelser, men også bliver styrket, så den kan være god til de fysiske opgaver, som hverdagen byder på.

Det kaldes funktionelle øvelser eller funktionel træning. Betydningen ligger tydeligt i ordet selv. Du skal altså have gavn af dine styrkede muskler i dit øvrige liv og ikke kun i træningssalen.

En ribbe er et godt redskab til disse øvelser, da du ved at benytte en træningsribbe, bruger din egen kropsvægt og kan variere dine øvelser efter behov. Du kan læse vores guide til den bedste ribbe her.

Ikke kun kosmetisk

At al den hårde træning også resulterer i et smukkere legeme, kan der nok ikke være mange, der har noget imod.

Men at træningen også bevirker, at din krop bliver virkelig stærk af det, det er måske nok endnu vigtigere. Hvad skal man med store muskler, hvis man ikke kan bruge dem til noget fornuftigt? Når du ved EFFEKT-træning opbygger dine muskler indefra, så får de netop den fornødne styrke til at klare hverdagens gøremål.

De effektive øvelser

Når du både laver øvelserne langsomt og kontrolleret, så er du også nødt til at koncentrere dig om at lave dem rigtigt og at få vejrtrækningen til at fungere. Det giver dig en øget kropsbevidsthed, som så igen giver dig en kropsmæssig selvtillid, der gør, at du kan stole på din krop.

Når du har lavet de gentagne øvelser mange gange, så kan du slippe lidt af kontrollen og dermed frigøre noget energi. Det giver dig også en større tillid til, at din krop kan klare det, den skal.

Derfor vil du også vide, at din krop er til at stole på, når du for eksempel skal bære eller flytte noget stort og tungt – også uden ar blive meget forpustet over udfordringen. Det er den også, når du skal gå op ad en stejl og lidt skæv trappe – eller hvilke eksempler man nu kunne komme med for at illustrere, hvad funktionel træning i bund og grund går ud på.

En stærk og sikker krop er også mindre tilbøjelig til at komme ud for ulykker. Det giver også en vis selvtillid at tænke på.

EFFEKT er træningsformen for dig, der gerne vil træne funktionelt, så din krop bliver både stærkere, sundere og flottere uden at blive overanstrengt.

Her kan du se eksempler på funktionel træning