Skimaskine – De bedste skitrænere lige nu

Det kan være en kold fornøjelse at skulle ud at stå på ski på den frostfaste snedækkede jord. Men du behøver faktisk ikke altid at skulle til at vokse dine ski og spænde dem på. Nu kan du supplere udendørs ski aktiviteter med en indendørs træning på din egen skimaskine.

Den maksimale træning med en skimaskine

En indendørs træning med en skimaskine, eller rettere et skiergometer kan være lige så slagkraftig som ”the real thing”.

Skiergometre yder akkurat lige så meget aerobt arbejde som langrend cross country gør det. Du får realiseret de samme styrkefordele, og så er det over i købet sådan, at apparaturet altid er tilgængeligt, selv når der ikke er sne udenfor.

Selvom du aldrig har prøvet at dyrke langrend, er skimaskinen det perfekte værktøj, når det kommer til at drage fordel af en skitræning.

Skimaskiner i denne guide

Concept2 SkiErg med gulvstander (Bedst i test)

Concept2 SkiErg med gulvstander (Bedst i test)Concept2 SkiErg er et skimaskinelt system, der gør nordisk skiløb fremkommelig for dig, uanset om du er en trænet skiløber eller blot en begynder.

Langrend er kendt for at være garanten for et af de hårdeste træningsprogrammer, man kan forestille sig.

Nordisk skiløb med et skiergometer udvikler både styrke og udholdenhed, og det er det perfekte redskab til arme- og bentræning.

Trækket på Concept 2 SkiErg med gulvstander går nedad; trækkene aktiverer arme, skuldre, mave og ben, ved hjælp af modstanden og din kropsvægt!

SkiErg med gulvstander kan bruges både professionelt og privat.

Systemet er anbefalelsesværdigt til:

 • Private hjem
 • Fitnesscentre / crossfit centre
 • Virksomheder
 • Institutioner
 • Skiklubber
 • Triatleter og svømmere

Systemet har en unik PM5 monitor med opvarmnings-spil i monitoren, der hjælper til med at opvarme alle nødvendige muskler.

Målbare, sammenlignelige resultater

En ”performance monitor” sikrer dig et omgående feedback på hvert træk, du foretager. Målinger baseret på kumulative præstationsdata i slutningen af ​​din træning er hemmeligheden.

Monitoren er selvkalibrerende, hvilket muliggør sammenligninger af hvert træk, hvert interval og hver træning.

Concept2 Online logbog gemmer alle data, og du kan sammenligne dig selv med andre skiløbere over hele verden.

En supplerende træning til roning

Hvis du allerede anvender en Concept2 romaskine, kan du opnå den optimale træning ved at kombinere de to.

Dette skyldes, at SkiErg byder på en lignende højkvalitets træning som romaskinen, om end med bevægelser der supplerer roningen.

SkiErg kombineret med romaskinen skaber den optimale variation i dine træningsprogrammer med den samme kraftfulde Performance Monitor, i mange tilfælde leveret med en mangesidet kundesupport og en fortsat kvalitet.

Perfekt til rehabilitering af skader

SkiErg er det samme som en træning med en lav belastning. Presset er let på knæ og ankler.

SkiErg kan sagtens anvendes af brugere med skader på underbenet. Tilskadekomne kan sidde ned eller knæle, hvilket reducerer belastninger af dine ben, mens de træner med normal intensitet og en normal varighed, hvor du kun anvender overkroppen.

Specifikationer

 • Bremsesystem: Luftmodstand
 • Træk: Kraftigt snoretræk
 • Egen vægt: 37 kg
 • Farve: Sort
 • Mål (H*B*D): 216*61*132
 • Strøm: Batterier -2xD (laver selv strøm under brug)


 

Til Butik


 

Toorx SKX Skimaskine

Toorx SKX SkimaskineHer har du Italienske Toorx’s bud på en skimaskine.

Toorx er et anerkendt mærke med mange år på bagen. De har et bredt sortiment, med mange kvalitetsprodukter, og deres skitræner er ingen undtagelse.

SKX Ski Cross er solidt bygget og den lever op til forventningerne. F.eks er snorene produceret med Dyneema®, som er det stærkeste menneskeskabte fibermateriale.

Faktisk kan det laves stærkere end stål, og flere steder, hvor der skal løftes virkelig tunge ting, bliver stålwire skiftet til netop Dyneema®.

Ergonomisk skimaskine med flere muligheder

Ligesom med Concept2 maskinerne, har den heller ikke brug for at blive tilsluttet til strøm. Systemet er bygget til at fungere med luftmodstand og det eneste du skal gøre er, at smide et par batterier i skærmen.

De ergonomiske håndtag giver dig et godt greb og med 9 forskellige modstandsniveauer, bør der være noget der passer til de fleste af os.

Det er muligt at købe maskinen med eller uden gulvstanderen.

Vælger du uden, så sparer du nogle penge og noget plads, men såi stedet skal den skrues op på væggen.

Det er et mindre fleksibelt system, sammenlignet med gulvstanderen, som du kan flytte på efter behov.

Computeren giver dig info om hastighed, distance, Watt, kalorier, puls og meget andet. Du får alle vigtige dataer serveret foran dig, mens du træner.

På den måde er det nemmere at optimere sin træning og få mere ud af det.

Specifikationer

 • Bremsesystem: Luftmodstand
 • 9 modstandsniveauer
 • Ergonomiske håndtag med anti sweat overflade og mulighed for 180 grader drej
 • Træk: Dyneema® (UHMWPE)
 • Egen vægt: 29 kg
 • Strøm: Batterier

 

Til Butik


 

Concept 2 SkiErg til vægophæng

Concept 2 SkiErg til vægophængEr du en motionist eller en aktiv sportsudøver, der virkeligt tager det med træning alvorligt?

Har du indrettet din hverdag med både den rigtige kost og indtagelsen af supplerende helsekost, er du godt på vej til at kunne skabe det korrekte slutresultat.

Et skiergometer er her det, der kan ”booste” dig videre frem, så du kan realisere dine målsætninger forankret i en sikker og tryg arbejdsgang i dit hjem.

Concept 2 SkiErg til vægophæng er et godt bud på skiergometret, der vil realisere de resultater, du drømmer om.

Skimaskine til vægophæng

Concept 2 SkiErg er bygget op omkring et vægophæng til hjemmebrug, og ergometret har opnået sin popularitet ikke mindst pga. kvalitet og seriøsitet omkring produktudviklingen af udstyr til træning og motion til hjemmebrug.

Concept 2 SkiErg leveres i den samme unikke bonitet som det udstyr, du finder i fitnesscenteret. På den måde vil kendskab til et Skiergometer i dit lokale fitnesscenter gøre, at det ikke bliver svært at anvende et skiergometer derhjemme.

Det er simpelthen bare med at begynde på nøjagtig samme måde med det samme antal øvelser pr. træningsgang og med en intervaltræning der gør det muligt at øge intensiteten og repetitionerne af gennemførte bevægelser.

Den er udført i en solid og sikker kvalitet, der hjælper dig til at give det bedste resultat af din træning.

Vil du opnå de bedste resultater, så du får den krop, du altid har drømt op, skal du slå til og bestille Concept 2 SkiErg til vægophæng i dag.

Specifikationer

 • Bremsesystem: Luftmodstand
 • Træk: Kraftig snoretræk
 • Egen vægt: 25 kg
 • Farve: sort
 • Mål (H*B*D): 212 x 52 x 40,6 cm

 

Til Butik


 

Gulvstander til Concept 2 SkiErg

Gulvstander til Concept 2 SkiErgSkiErg Floor Stand er en tilføjelse til dit vægophængte skiergometer. Når vægmontering ikke er en mulighed, er dette en løsning.

Rammerne omkring gulvstanderen ændrer SkiErg’ en til et frit stående system, der kan sættes op, hvor du ønsker det på samme tid med, at det er let at flytte rundt på.

SkiErg Floor Stand er fabrikeret i kraftigt stål, og det sælges med et påmonteret transporthjul, der gør det nemt at manøvrere rundt med standeren.

Gulvplanet i SkiErg Floor Stand ‘en er skabt med en skridfast og bærekraftig overflade.

SkiErg Floor Stand er stor nok til, at den kan anvendes sammen med de fleste kørestole.

Specifikationer

 • Farve: Sort
 • Længde: 132 cm
 • Bredde: 61 cm
 • Højde: 215,9 cm (med SkiErg monteret)

 

Til Butik

 

Et sikkert, effektivt og praktisk træningsværktøj

Skitræneren byder på fremragende sportsspecifikke øvelser ved hjælp af bevægelserne, der er integreret i teknikkerne bag det nordiske langrend. Det giver også en række modstande svarende til den, der findes i forbindelse med skiløb på sne.

Bekvemmeligheden ved at træne på en skimaskine er svær at slå, især når rulleskiløb bare ikke er en mulighed. Uanset vejret eller forholdene, er skitræneren altid til rådighed.

Det er sikrere end træning i trafikerede områder, og det er en nem måde at tilføje poling til din indendørs træning.

Vil du gerne have mulighed for at træne din kondition i hjemmet? Det er vigtigt at have gode træningsmaskiner, hvis du vil holde motivationen oppe. En god motionscykel kan gøre underværker for din kondi. Du kan læse vores test af de bedste motionscykler her.

Effektiv træning i hele kroppen

En skitræner muliggør arbejde med hele kroppen i en effektiv, rytmisk bevægelse.

Skiløb, eller nærmere langrend, er en træning med en høj kalorieforbrænding, der passer til alle aldre og evner. Du har fuld kontrol over modstanden.

Desto hårdere du trækker, desto hurtigere drejer svinghjulet, hvilket er det der skaber mere modstand.

Der er dog stor forskel på din kalorieforbrænding alt efter du dyrker langrend eller alpint skiløb. Det kan du læse mere om her.

En skitræner kan sammenlignes med flere velkendte træningsmaskiner, som f.eks en crosstrainer og en romaskine.

Mange af de bevægelser som du udfører på en crosstrainer laver du også på en skimaskine. Der er dog alligevel stor forskel på de to maskiner alligevel.

Hvis du er i tvivl om du skal investere i en skimaskine eller en crosstrainer, kan du læse mere om de bedste crosstrainere til hjemmebrug her.

Der er mange i Danmark der ikke kender, eller i det hele taget har hørt om, skitrænere. Det skal selvfølgelig også ses i lyset af at Danmark ikke er en stor skination.

Maskinen bliver alligevel mere og mere populær for tiden, og det er ikke udelukkende grundet de åbenlyse fordele for skisportsudøvere. Det er også grundet den gode træning, som nævnt ovenfor, en skimaskine tilbyder sin bruger.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken skimaskine er den bedste?

Den bedste skimaskine lige nu er Concept 2 SkiErg med gulvstander. Vi har i denne guide kigget nærmere på 3 af de bedste skimaskiner på markedet, og ud fra parametre såsom kvalitet, sikkerhed og stabilitet fundet frem til en vinder blandt de 3.

Er skimaskiner pengene værd?

Skimaskiner er absolut pengene værd! Det er en god måde at vedligeholde formen på udenfor sæsonen og samtidig forbedre dine evner.