Kostråd der forbedrer udholdenheden

De fleste vil vel gerne være i bedre form. Og mange gør da også en masse for at gøre det. Det kan gøres ved at motionere mere eller bare i det hele taget bevæge sig mere.

Du kan faktisk også forbedre din udholdenhed via din kost. Det lyder langt mindre anstrengende end mere motion. Og det er det sådan set også.

Råd nr. 1: Spis masser af kulhydrater

Mange kender til fænomenet at gå sukkerkold. Det er ikke bare en talemåde, for det er rent faktisk det, der sker.

Du tærer på din krops sukkerdepoter, når du har trænet i en periode. Denne periode kan variere fra person til person, og den hænger sammen med din kondition.

Når du oplever at gå sukkerkold, så er det på ene side en ubehagelig tilstand, og den medfører at du præsterer dårligere.

Det giver derfor rigtig god mening at arbejde på at mindske risikoen for at gå sukkerkold. Og det er der en både nem og effektiv metode til at gøre. Det drejer sig om at få fyldt godt op i dine sukkerdepoter, inden du skal træne.

Skal du deltage i et større fysisk arrangement, så kan du oparbejde dine depoter i dagen op til det. Det gøres via din i øvrigt sunde kost, og det er dit indtag af kulhydrater, du skal have fokus på.

Det er med andre ord fødevarer som: pasta, ris, brød, havregryn, frugt, grønt, kartofler, juice og mælkeprodukter, du skal give den gas med at få indtaget.

Gør du det, kan du næsten fordoble dine kulhydratdepoter og dermed præstere mere og længere. Det er relativt nemt at gøre og ikke særligt fysisk krævende.

Er du træt af at du skal ned i træningscentret hver gang du vil have lidt motion? Læs vores guide til det bedste løbebånd til hjemmebrug her

Råd nr. 2: Drik kulhydratholdige drikke

Din krop har brug for sukker, og den har brug for væske, når du træner hårdt. Derfor er det oplagt at drikke en masse sødt under træningen.

Det er også en rigtig god idé. Det skal jo bare ikke være en hvilken som helst sød drik, du indtager.

Det nytter ikke, at du hælder godt med cola eller en anden form for sodavand eller saftevand i dig.

Det er gavnlig med et skud sukker, men den type sukker, der er i læskedrikke, er på ingen måde sundt eller godt for dig.

Der findes nogle søde drikke, der kan give dig nogle kulhydrater, som du har brug for. Disse kulhydratholdige drikke giver dig den fornødne ekstra energi og ydeevne, som gør dig i stand til at arbejde mere, længere og bedre uden at komme til at mangle væske og sukker.

Råd nr. 3: Spis godt med kulhydrater lige efter træning

Lige efter træning er din krop godt brugt og somme tider helt flad. Den er blandt andet blevet lav på sukker, efter at depoterne er blevet godt tømt.

For hurtigt at restituere og genopbygge depoterne bør du med det samme indtage rigeligt med kulhydrater.

Du udnytter bedst kroppens evne til at gøre det ved at fylde godt på med såkaldte letoptagelige kulhydrater.

De findes blandt andet i frugt, juice, lyst brød og så videre. Det optages maksimalt, hvis du indtager det umiddelbart efter træningen.

Gør du det, vil du straks kunne mærke den lynhurtige effekt. Sukkeret søger ud i depoterne, og det kan du simpelthen mærke på din krop. Du bliver mindre træt og mere glad.

Det er derfor smart at have en lille madpakke med disse gode sager med, så du kan snuppe det, når træningen er slut. Inden for de efterfølgende par timer bør du få spist et rigtigt og ernærningsmæssigt fornuftigt måltid.

Råd nr. 4: Spis rigeligt med proteiner

Proteiner er vigtige for dine muskler. Når du træner hårdt, så slides der meget på musklerne.

For at styrke og genopbygge dem kan du forkæle dem med noget kost, der er rigt på proteiner.

Som en attraktiv sidegevinst til den muskelopbyggende effekt, så styrker proteiner også dit immunforsvar. Dette er bestemt også til gavn for din træning, for du yder selvfølgelig bedst, hvis din krop er sund og rask.

For at spise dig til et øget proteinindtag, så bør du sørge for at spise rigeligt af for eksempel: Kød, fisk, æg, mælk, brød, bønner, kornprodukter, nødder og grøntsager generelt.

Råd nr. 5: Spis godt med frugt og grønt

Frugt og grøntsagerFrugt og grønt er altid godt. Det er så godt både for krop og sjæl at spise rigeligt med frugt og grøntsager.

Det er sukker på den gode måde, og de er sprængfyldte af vitaminer og mineraler.

Dyrker du meget hård og intensiv træning, så bør du dog holde lidt igen med at spise det lige inden.

Det kan nemlig ligge lidt tungt i maven. Her er det klart bedre at vente med det, til bagefter. Det lyder besnærende, at du kan forbedre din træningsmæssige ydeevne via din kost. Men der er bestemt noget om snakken.

Det er nemt, det er lækkert og det er effektivt. Sådan. Så er det jo nemt nok at få mere ud af din træning.