Gurkemeje: Hvad er det godt for? Guide til de bedste gurkemeje piller

Gurkemeje piller er et fantastisk kosttilskud, der kan bidrage til at lindre ledsmerter, skabe balance i fordøjelsessystemet og booste immunforsvaret på grund af sit høje indhold af antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber.

Vi anbefaler, at du kombinerer dit indtag af gurkemeje piller med ingefær og sort peber.

Ingefær har mange sundhedsfremmende egenskaber, som passer godt sammen med gurkemeje piller, og ved at kombinere de to kosttilskud, kan du få endnu flere helbredsmæssige fordele.

Tilsætter du sort peber i kombinationen, så optager din krop kosttilskuddet bedre, og du får dermed mere ud af tage gurkemeje piller.

Derfor finder du også denne kombination, under vores anbefalede gurkemeje piller.

Gurkemejes mange potentielle fordele, gennemgår vi længere nede i denne guide. Men lad os først se på nogle af de bedste gurkemeje tilskud, som vi anbefaler.

Obligatorisk tekst for kosttilskud: Den anbefalede daglige dosis bør ikke overskrides. Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost. Opbevares uden for børns rækkevidde. Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide og børn under 1 år. Aldersangivelsen kan variere. Se derfor evt. den konkrete angivelse under ”Daglig dosis”.

Gurkemeje piller i denne guide

WeightWorld 1520mg gurkemeje piller (Bedst i test)

WeightWorld 1520mg gurkemeje piller (Bedst i test)De mange sundhedsfordele ved gurkemeje oplever man bedst, hvis man kombinerer det med ingefær og sort peber.

Ingefær indeholder nemlig det aktive stof gingeroler, hvor gurkemeje indeholder curcumin. Begge stoffer har anti-inflammatoriske og antioxidante egenskaber, som mange anvender som en hjælp til at lindre ledsmerter, pleje maven, huden og meget mere.

Tilsæt lidt sort peber (piperin), der kan hjælpe med at øge effekten af både curcumin (gurkemeje) og gingeroler (ingefær), og du har den perfekte power-trio.

Hvilket også er årsagen til, at vi har kåret WeightWorlds 100% økologisk gurkemeje piller til det bedste gurkemeje tilskud i denne guide, da det indeholder en god kombination og dosering af de tre kosttilskud.

Økologisk gurkemeje med mange potentielle sundhedsmæssige fordele

Med disse økologiske gurkemeje piller uden unødvendige tilsætningsstoffer, får du en høj dagsdosis på hele 1520 mg gurkemeje, ingefær og sort peber pakket i et kosttilskud, der er specielt sat sammen for, at hjælpe med at lindre ledsmerter, bekæmpe inflammation i kroppen, lindre fordøjelsesproblemer og meget mere.

Læg dertil WeightWorld 100% tilfredshedsgaranti eller pengene tilbage oven i hatten, og man har, ifølge os, de bedste gurkemeje piller.

 • Høj dagsdosis på 1520 mg
 • Indeholder også ingefær & sort peber (bedre effekt)
 • 100% økologisk, vegansk & glutenfrit
 • 100% tilfredshedsgaranti

 

Til Butik


 

Maxmedx gurkemeje piller 505mg (Fleksibel dosering)

Maxmedx gurkemeje piller 505mg (Fleksibel dosering)Hvor meget gurkemeje, du skal tage om dagen for at nyde godt af de mange sundhedsmæssige fordele, er meget individuelt.

Derfor kan det også være værd at overveje, at købe et kosttilskud med gurkemeje sort peber og ingefær, der har en lidt lavere dagsdosis. På den måde kan du nemlig selv justere, hvor meget du skal tage om dagen.

Og det er netop derfor, at WeightWorld har lavet deres gurkemeje piller med en dagsdosis på 505 mg gurkemeje, sort peber og ingefær

Det giver dig stor fleksibilitet, så du selv kan justere dit daglige indtag baseret på dine personlige behov.

Disse gurkemeje piller kommer ligeledes med 100% tilfredshedsgaranti, og du får nok gurkemeje piller til 1 års forbrug, og dermed virkelig god værdi for dine penge.

Fordele

 • Økologisk gurkemeje med ingefær og sort peber
 • 1 års forbrug
 • Gurkemeje kapsler med 505 mg pr. stk – giver stor fleksibilitet
 • 100% økologisk, vegansk & glutenfrit
 • 100% tilfredshedsgaranti

 

Til Butik


 

WeightWorld gurkemeje vingummier (God smag)

WeightWorld gurkemeje vingummier (God smag)Vingummi vitaminer er efterhånden blevet ekstremt populære, da mange ganske enkelt hader at sluge kapsler, tabletter eller piller, og derfor afstår fra at tage kosttilskud.

Heldigvis er der håb forude, hvis du ikke kan synke piller, men alligevel gerne vil nyde de mange fordele, som et kosttilskud med gurkemeje, sort peber og ingefær kan give dig.

WeightWorld har nemlig lavet nogle velsmagende gurkemeje vingummier, som er et perfekt alternativ til piller og pulver.

Med disse vingummier, får du en høj dagsdosis på hele 2100 mg gurkemeje, sort peber og ingefær.

Du får også her 100% tilfredshedsgaranti, Hvilket betyder, at du kan få dine penge tilbage, hvis de ikke lever op til dine forventninger.

Fordele

 • Høj dagsdosis på 2100 mg gurkemeje, ingefær & sort peber
 • 100% vegansk, gmo-frit & glutenfrit tilskud
 • Perfekt hvis man ikke kan sluge piller
 • 100% tilfredshedsgaranti
 • Smag af citron

 

Til Butik


 

Natur-Drogeriet gurkemeje kapsler (Dansk produceret)

Natur-Drogeriet gurkemeje kapsler (Dansk produceret)Disse vegetabilske kapsler indeholder, i modsætning til de ovenstående, udelukkende gurkemeje. Vil du ikke kombinerer dit gurkemeje indtag med andre kosttilskud, så er disse kapsler en god mulighed for dig.

De har de samme antiinflammatoriske og antioxidant egenskaber, som gurkemeje pulveret i de andre piller og vingummier, bare uden fordelene fra kombinationen af de 3 kosttilskud.

Bryder du dig ikke om at tage kapsler eller piller, kan du tage pulveret ud af disse kapsler. Det er smart.

Fordele

 • Produceret af den ældste helsekostproducent i Danmark
 • Økologisk gurkemeje
 • Høj dagsdosis på 1500 mg

 

Til Butik

 

Hvad er gurkemeje?

Gurkemeje kaldes turmeric på engelsk, og er en plante hjemmehørende i Asien. Mange kalder den ‘roden til alt godt’, og det er et udsagn med stor sandhed i.

I folkemunde kaldes gurkemeje også for indisk safran eller fattigmands-safran, selvom den ikke har noget som helst med safran at gøre. En potentiel forklaring på denne misforståelse kan være, at gurkemeje har den meget intense og karakteristiske gule farve ligesom safran.

Indien tegner sig for cirka 75% af den globale produktion af gurkemeje, og det er derfor heller ikke underligt, at det er en vigtig ingrediens i det indiske køkken, hvor den bliver brugt i alt fra karryretter til te.

Mange tror derudover fejlagtigt, at gurkemeje er en knoldrod, hvilket ikke er tilfældet. Gurkemeje er nemlig en plante, og den del af gurkemeje, som bruges i madlavningen eller i kosttilskud, er selve plantens stamme, som kaldes rhizom.

Hvis du har haft en frisk gurkemeje plante i hænderne, ved du, at den efterlader en del pletter, som kan være svære at skylle af fingrene. Gurkemeje har nemlig en meget karakteristisk orange farve, og den farve stammer fra det aktive stof curcumin, der ligeledes er årsagen til gurkemejes mange sundhedsmæssige fordele.

Hvad er gurkemeje godt for?

Gurkemeje har et naturligt højt indhold af det aktive stof curcumin, som er hemmeligheden bag superfoodens mange sundhedsmæssige fordele.

Det har vist sig at have antiinflammatoriske egenskaber, og som ofte anvendes som hjælp til, at lindre ledsmerter og symptomer på leddegigt.

Hvilket muligvis også er en af de primære årsager til, at gurkemeje piller, gurkemeje pulver og andre kosttilskud med gurkemeje, er blevet så populære i Danmark. Især med tanke på, at helt op mod 700.000 danskere er plaget af gigt, og at cirka 800.000 har problemer med ledsmerter.

Men gurkemeje piller kan muligvis bidrage til meget mere, end at lindre ledsmerter og symptomer på leddegigt.

De aktive stoffer i superfooden, kan muligvis også have en positiv effekt på fordøjelsen, hjertet, huden og hjælpe med at bekæmpe inflammationstilstande i kroppen.

Selvom gurkemeje er blevet brugt som naturmedicin i flere århundreder, hvor det er blevet anvendt til at forbedre alt fra fordøjelsen til at lindre ledsmerter og gigt-symptomer, så har moderne forskning også fundet frem til flere sundhedsmæssige fordele ved gurkemeje. Og her nedenfor giver vi dig et lille udpluk af det, som man har fundet frem til i kliniske studier.

1. Gurkemeje med antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber til ledsmerter og gigt

Gurkemeje er propfyldt med antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber, der i flere kliniske studier har vist sig, at kunne lindre gigt symptomer som ledsmerter.

Et studie foretaget på gigtplagede personer har vist, at de oplevede en markant forbedring, i forhold til smertelindring, og at de kunne bevæge sig mere frit, når de tog et dagligt kosttilskud med gurkemeje.

Derudover er både gurkemeje og ingefær kendt som to superfoods, der bidrager til at lindre ikke-gigtrelaterede ledsmerter.

Hemmeligheden bag denne effekt skyldes de aktive stoffer i gurkemeje (curcumin) og ingefær (gingeroler), som har anti-inflammatoriske egenskaber, som bidrager til at reducere inflammation og ledsmerter.

2. Gurkemeje har antioxidante egenskaber

Curcumin er det aktive stof i gurkemeje, der giver gurkemeje sin markante orange farve. Men curcumin giver ikke kun farve, det har også meget kraftige antioxidante egenskaber, og er ligeledes den primære årsag til gurkemeje har sine potentielle sundhedsmæssige fordele.

Antioxidanter er vigtige for kroppen, da de bidrager til at forebygge skader fra frie radikaler, som er årsag til mange sygdomme, og at hud, krop og led ældes hurtigere end normalt.

3. Gurkemeje piller kan hjælpe på fordøjelsen

Et placebokontrolleret studie har vist, at gurkemeje piller potentielt kan være en lige så effektiv behandling mod fordøjelsesproblemer som almindelig medicin.

Hvilket er ret lovende for personer med fordøjelsesproblemer (dyspepsi), som har problemer med halsbrand, mavesmerter, oppustethed, sure opstød og for meget mavesyre.

4. Er potentielt sundt for dit mentale helbred

Selvom mere forskning er påkrævet, er nyere forskning omkring gurkemeje-kosttilskuds potentielle positive effekt på personer med depression, stress og angst meget lovende.

Her har man i flere kliniske studier vist, at curcumin, der er det aktive stof i gurkemeje, potentielt kan have en gavnlig effekt på ens mentale helbred.

5. Er godt for hjertesundheden

Gurkemeje har i flere generationer, været anvendt som naturligt blodfortyndende medicin, da det har en lettere blodfortyndende virkning, som bidrager til at pleje hjerte-kar-systemet.

Moderne forskning har også fået øjnene op, for gurkemejes positive effekt på hjertet, og det er primært det høje indhold af curcumin, der ifølge flere videnskabelige studier kan bidrage til at pleje hjertet.

6. Booster immunforsvaret

Kliniske studier viser, at curcumin i gurkemeje, potentielt kan bidrage til at regulere inflammatoriske stoffer i kroppen, og dermed hjælpe med at booste dit immunforsvar.

Derudover har curcumin antioxidante egenskaber, der bidrager til at booste immunforsvaret.

Hvilket er fordelagtigt, hvis man har et svækket immunforsvar, hvor man er mere udsat for vira- og bakteriesygdomme.

7. Har antiinflammatoriske egenskaber

Gurkemeje indeholder det meget kraftige antiinflammatoriske stof curcumin, der ligeledes har antioxidante egenskaber, som har en positiv effekt på inflammation og betændelsestilstande.

Hvilket også er en af de primære årsager til, at eksperter anbefaler at spise mere gurkemeje eller tage et decideret kosttilskud under en anti-inflammatorisk kost, da det kan bidrage til at dæmpe inflammation i kroppen.

8. Gurkemeje og diabetes

Et placebokontrolleret studie fra Thailand viser, at et dagligt kosttilskud med gurkemeje, potentielt kan have en forebyggende virkning, hos personer med høj risiko for at udvikle diabetes.

I studiet fandt man også frem til, at de personer, der tog et gurkemeje kosttilskud, havde et mere stabilt blodsukker og en mere effektiv insulinproduktion.

Der skal forskes meget mere i gurkemejes effekt på diabetes, men forskningen er meget lovende.

9. Bidrager til at pleje huden

Curcumin har antibakterielle egenskaber, og flere studier viser, at gurkemeje bidrager til at forbedre bestemte hudlidelser, herunder eksem og akne.

Det er primært antioxidanterne i curcumin, der bidrager til at pleje huden, da antioxidanter hjælper med at bekæmpe frie radikaler, inden de når at angribe kroppens celler.

Hvor meget gurkemeje skal man have om dagen?

Generelt er det svært at sige, hvor meget gurkemeje man skal tage om dagen, for at nyde godt af de mange sundhedsmæssige fordele, da der er delte meninger omkring det.

Men hvis man kigger på videnskaben, så er de fleste studier omkring gurkemejes fordele, udført med gurkemeje ekstrakt, da det har et højere koncentreret indhold af curcumin, end krydderi eller frisk gurkemeje.

I de fleste videnskabelige studier, har man brugt en dagsdosis på 1000-1600 mg gurkemeje. Derfor anbefaler vi, at du køber et gurkemeje tilskud, med en dagsdosis på 1000-1600 mg.

Er der bivirkninger ved gurkemeje?

Gurkemeje bivirkninger er meget sjældne, og man oplever dem ofte kun, hvis man tager det i meget store mængder og ikke følger producentens anbefalinger for dagligt indtag, når man tager kosttilskud.

Derfor medfører de små mængder, som man indtager i madlavningen, ofte slet ingen bivirkninger. Men hvis du indtager store mængder gurkemeje, enten frisk, som pulver eller gurkemeje piller, er der risiko for, at du kan opleve bivirkninger som opkast, kvalme og diarré.

Årsagen er egentlig meget simpel: en høj dosis gurkemeje kan øge produktionen af mavesyre, hvilket kan føre til mave- og fordøjelsesproblemer.

Disse gurkemeje bivirkninger går dog over af sig selv, når du enten stopper med, at indtage gurkemeje eller tager den anbefalede dagsdosis (1100-1600 mg).

Men det er vigtigt at understrege, at gurkemeje-bivirkninger er meget sjældne, og man skal formentlig spise flere gram dagligt, før det kan blive et problem.

Derudover er det også en god idé, at rådføre med egen læge, før du indtager gurkemeje tilskud, hvis du ammer, tager medicin eller har en diagnose, der potentielt kan blive påvirket af de aktive stoffer i gurkemeje – primært curcumin.

Flere anbefaler ligeledes, at man som gravid ikke spiser frisk gurkemeje eller tager gurkemeje tilskud, da det potentielt kan udløse veer og sammentrækninger.

Husk også, at selv de bedste gurkemeje piller elller andet gurkemeje kosttilskud, ikke kan erstatte en varieret kost.

Gurkemeje, ingefær og sort peber = en fantastisk kombination

Selvom du kan lindre smerter i led, pleje din hud og booste dit immunforsvar ved kun at indtage gurkemeje og dermed curcumin, kan det være en god idé, at finde et gurkemeje tilskud, der også indeholder ingefær og sort peber.

De 3 kosttilskud skaber nemlig en fantastisk kombination med endnu flere sundhedsmæssige fordele.

Ingefær og gurkemeje indeholder henholdsvis de aktive stoffer gingeroler og curcumin, som er geniale til at lindre smerter i led, er antiinflammatoriske, gode for maven og giver mange flere sundhedsfordele.

Sort peber indeholder det aktive stof piperin, som ifølge videnskabelige studier hjælper kroppen med, at optage curcumin og de aktive stoffer i ingefær op til 1000 gange bedre.

Piperin hjælper nemlig med, at hæmme de afgiftende enzymer i kroppen, som får curcumin og gingeroler til at blive nedbrudt hurtigt.

Derfor er vores anbefaling, at du vælger et kosttilskud med både gurkemeje, ingefær og sort peber, da du dermed får mest ud, af de aktive ingredienser og de mange sundhedsmæssige fordele ved curcumin og gingeroler.

FAQ – ofte stillede spørgsmål om gurkemeje kosttilskud

Her nedenfor har vi samlet de mest stillede spørgsmål om gurkemeje kosttilskud, som vi her hos Kondition.dk modtager fra vores trofaste læser, så du kan få et hurtigt overblik over de bedste gurkemeje kapsler, gurkemeje piller og -tilskud og deres mange fordele.

Hvad er det bedste kosttilskud med gurkemeje?

De bedste kosttilskud med gurkemeje er dem, der indeholder både gurkemeje, sort peber og ingefær.

et skaber nemlig en perfekt power-trio, da både gurkemeje og ingefær har anti-inflammatoriske egenskaber og er propfyldt med antioxidanter, mens sort peber indeholder piperin som øger optaget af de aktive ingredienser i gurkemeje og ingefær – henholdsvis curcumin og gingeroler.

WeightWorld laver nogle af de bedste gurkemeje piller med gurkemeje, sort peber og ingefær, og derfor er det også dem, som vi har kåret til bedst i test.

Men det handler også om personlige præferencer. Hvis du i stedet foretrækker gurkemejepulver, da du har svært ved at synke piller, kan det være værd at overveje.

Alternativt gurkemeje vingummier, der skal spises som almindelige vingummier, som har samme fordele som almindelige gurkemeje piller.

Hvad hedder gurkemeje på engelsk?

Gurkemeje hedder turmeric på engelsk. Hvis du finder kosttilskud, der står turmeric på, så er der tale om et kosttilskud med gurkemeje.